Vezetői motivációs levél

A motivációs levél vezetői állásra kissé eltérő, mint a hagyományos motivációs levelek, ugyanis teljesen más kvalitásokat és eredményeket kell felmutatni, mint más motivációs levél típusoknál.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Tartalmilag különbözik, formailag viszont nem igazán, így elkészítettük ezt a vezetői motivációs levél mintát és útmutatót, hogy ezzel se legyen problémád és megszerezd álmaid vezetői állását. A karriered során ugyanis biztosan írtál már motivációs levelet, ezért megmutatjuk, hogy miben más a vezetői motivációs levél!

Tartalomjegyzék

Melyek a vezetői feladatok?

A vezető feladatai egészen eltérőek, mint a legtöbb más pozícióban dolgozóké, ezért számtalan képességgel és készséggel kell rendelkezni. Ezek nem tanulhatók meg az egyetemen, ezért elég ritka, hogy valaki pályakezdőként legyen vezető. Egyrészt ez annak köszönhető, hogy minden cég más, és érdemes elsajátítani a szervezeti kultúrát és sajátosságokat, mielőtt vezetővé válunk egy cégnél. Másrészt pedig olyan felelősséggel jár, amelyet ha egyszerre kapunk meg, biztosan azt éreznénk, hogy “nyakunkba szakadt a világ összes gondja”. Emiatt érdemes kijárni a ranglétrán, így szerezve egyre nagyobb felelősséget és egyre nagyobb rálátást a működésre.

A vezetői feladatok közé tartozik:

 • a csapatba illő kollégák kiválasztása, fejlődésük támogatása
 • a motivált munkahely és atmoszféra kialakítása
 • a csapat jövőképének, elért eredményének kijelölése, annak folyamatos monitorozása
 • lehetőségek felismerése, új (innovatív) kezdeményezések
 • a csapaton belüli és kívüli konfliktusok kezelése, felmerülő problémák megoldása
 • a költségvetés készítése, felügyelete, a profitábilis működés elérése
 • csapata eredményeiről riportok készítése

Ezek miatt teljesen más képességekkel és készségekkel kell, hogy rendelkezz vezetőként, mint más pozíciók esetén:

 • Költségvetés tervezés
 • Empátia
 • Vezetésmenedzsment
 • Konfliktuskezelési képesség
 • Tárgyalástechnika
 • Prezentálási képesség
 • Delegálás
 • Időgazdálkodás
 • Stratégiai tervezés
 • Interjúztatás, kiválasztás, toborzás
 • Üzleti kommunikáció
 • Pénzügyi ismeretek

Mindezek tehát szükségesek ahhoz, hogy jó vezetővé válhass – és természetesen ezeket kell tudni megmutatni az önéletrajzban és a motivációs levélben!

Motivációs levél vezető pozícióra

Címzett
Kolosi Eszter
Head of Creative
PowerHouse Ügynökség.
Kreatív utca 43.
1014, Budapest

Feladó
Papp Szabolcs
szabolcs.papp@gmail.com
+3630/456-3456
Kiss Gábor utca 14.
1119, Budapest

Tisztelt Kolosi Eszter!

Papp Szabolcs vagyok és a vezetoallasok.hu oldalon talált Sales Team Lead állásra szeretnék jelentkezni.

Stratégia szemléletű, kreatív, vezetői képességekkel rendelkező Sales Team Lead vagyok több, mint 10 év szakmai tapasztalattal. A sales növekedése, az éves tervezés és a csapat számára a biztonságos munkahelyi atmoszféra megteremtése az elsődleges feladatom. Az elmúlt 3 évben sikerült a munkahelyi fluktuációt 12 százalékról 3 százalékra csökkentenem, mindezt az ösztönző program kialakításának és a jelentős bérrendezésnek köszönhetően.

Célom, hogy egy olyan munkahelyen dolgozhassak, ahol most kell kiépíteni felépíteni egy teljes sales csapatot. Ehhez rendelkezem empátiával, kiváló kommunikációs és tárgyalási, bértárgyalási képességgel, költségvetés tervezői képességgel, valamint stratégiai szemlélettel. Az elmúlt 10 évben remek szakembereket választottam a csapatba, akiknek köszönhetően a a marketing tevékenységgel kiegészülve sales 87 százalékos növekedését sikerült elérni. A marketing csapattal való szoros együttműködés, és az ottani új vezetővel való folyamatos egyeztetésnek köszönhetően a két csapat jelentős kapcsolati fejlődésen ment keresztül. Ennek köszönhetően pedig a két csapat közötti hatékonység is 17 százalékkal nőtt.

Vezetői attitűdömet az agilis, rugalmas és nyitott, empatikus hozzáállás jellemzi, és úgy gondolom, hogy fel kell térképezni minden munkavállaló erősségeit. Ezekre utána külön karrier tervet érdemes építeni, hiszen ezzel növekedhet az elköteleződés és a cég lojalitás is. Úgy gondolom, hogy ennek alapjai az Önök cégében már megvannak, így szemléletmódom igen közel áll ahhoz az innovatív és kreatív rendszerhez, amit képviselnek.

Mindezek fényében bizakodom egy személyes interjú lehetőségében is. Csatolva küldöm  szakmai önéletrajzomat, és amennyiben bármilyen kérdésük van, kérem keressenek az alábbi elérhetőségeim egyikén.

Várom válaszukat!

Tisztelettel,
Papp Szabolcs
szabolcs.papp@gmail.com
+3630/456-3456

Miről írj a vezetői motivációs levélben?

Bár valószínűleg neked már nem kell bemutatni, de a kísérőlevél és a motivációs levél nem egy és ugyanaz. A kísérőlevél az email, amelybe becsatoljuk a motivációs levelet és a menedzser önéletrajzot, a motivációs levél feladata rávilágítani olyan készségekre, képességekre, eredményekre, amelyek hiányoznak az önéletrajzból. A kísérőlevélről ide kattintva tudhatsz meg többet, többek között mintákkal, példákkal mutatjuk be, hogyan legyen az is szuper.

A motivációs levél kissé személyes és a szakmai és egyéni kvalitásokat emeli ki, amelyektől jó vezetővé válsz, és amelyeket fentebb is olvashatsz. Emellett tartalmazza azokat az álláshirdetésben megfogalmazott kulcsszavakat, amelyek az elvárásokat határozzák meg a pozíciót illetően. Ha vezető szeretnél lenni, valószínű, hogy idővel te is rengeteg önéletrajzot és motivációs levelet fogsz kapni.  Éppen emiatt gondold át azt, hogy te mit szeretnél látni egy motivációs levélben ! Valószínűleg az alábbiak mindenképp helyet kapnának:

 • Eredmények, elismerések.
 • Készségek, képességek, erősségek.
 • Feladatok, amelyek szintén hasonlítanak az álláshirdetésben megadottakhoz, hogy lássák a szakmai tudást.
 • Motiváció, a cég víziója, hogy miért jelentkezel a pozícióra.
 • Célok, amelyeket szeretnél elérni.

A motivációs levél megjelenése

Vezetoi motivacios level 2

A motivációs levél hosszúsága 0,5-1 A4-es oldal, ennél hosszabb lehetőleg ne legyen, mert akkor nem szívesen olvassa el a HR-es, ahogy te sem szívesen tennéd! A legfontosabb, hogy könnyen olvasható, átlátható legyen, és lehetőleg szellős! A motivációs levélben ajánlott ugyanolyan betűtípust használni, mint amit az önéletrajzban használsz, vagyis Arial, Calibri, Times New Roman és 11-12-es betűméret az, ami számításba jöhet. Érdemes tagolni is a levelet, így legalább 4-5 bekezdésből álljon. 

A motivációs levél nyelve

Arra ügyelj, hogy nem mindegy, milyen nyelven küldöd el a motivációs levelet. Ha angol önéletrajzot kérnek az álláshirdetésben, akkor a motivációs levél nyelve is angol, ha pedig magyar önéletrajzot, akkor a motivációs levél is magyar legyen.

A vezetői motivációs levél felépítése

A motivációs levél vezetői állásra ugyanúgy épül fel szerkezetileg, mint bármely más motivációs levél. Tartalmilag körülbelül így legyen a felosztás:

 • Bemutatkozás: jelentkezés módja, hol találtad a jelentkezést, mi a motivációd.
 • Az önéletrajz összefoglalása, benne a szakmai tapasztalat, eredmények, tanulmányok.
 • Személyes tulajdonságok, értékek.
 • Motiváció, milyen értéket tudnál nyújtani a cégnek.
 • Zárás, elköszönés és az aláírás.

A címzett és feladó megadása

Ennél a résznél hasonlít leginkább a motivációs levél egy valódi levélhez. Ugyanúgy van címzettje és feladója is. A címzett adatai esetén szükséged lesz a nevére, beosztására, valamint a cég nevére és az iroda címére. Ha nem ismered a címzettet, akkor az ügyvezetőt, vagy a HR osztályt, esetleg magát a céget is megjelölheted. A te adataid esetén pedig mindössze a nevedre, email címedre és telefonszámodra, valamint a lakcímedre van szükség.

HELYES
Címzett
Kolosi Eszter
Head of Marketing
PowerHouse Ügynökség.
Kreatív utca 43.
1014, Budapest

Feladó
Papp Szabolcs
szabolcs.papp@gmail.com
+3630/456-3456
Kiss Gábor utca 14.
1119, Budapest

Ha nem tudod, kinek íródik a levél, akkor pedig ez is elfogadott:

HELYES
Címzett
Head of Marketing
PowerHouse Ügynökség.
Kreatív utca 43.
1014, Budapest

Kezdd a megszólítással!

A megszólításnál már tudod, hogy nagyon fontos része a motivációs levélnek, hiszen ezzel határozod meg a levél hangulatát. Mindig a “Tisztelt” megszólítást használd, kivéve, ha úgy látod, hogy a cég kommunikációja fiatalos, barátságos, közvetlen és tegeződő, mint ami az ügynökségeknél is jellemző. Ebben az esetben ugyanis a “Kedves” is megengedett.

Ezek elfogadottak:

 • Tisztelt Kiss Béla Lajos!
 • Tisztelt Hölgyem/Uram!
 • Tisztelt HR Osztály!
 • Kedves András Gábor!
 • Kedves HR Osztály!
💡 Tipp: Ha nem vagy abban biztos, hogy milyen a céges kommunikáció, inkább maradj a nagyon formálisnál, azzal nem lőhetsz mellé.

A vezetői motivációs levél kezdése, a bemutatkozás

A motivációs levél kezdése nem könnyű feladat, de nem is kell aggódni. Mindössze 1-2 mondatra van szükséged, amelyben bemutatkozol, elmondod milyen állásra jelentkezel és hogy miért. Már itt is nyugodtan mesélj a vezetői kvalitásaidról, vagy hogy miért érzed magad ideális jelentkezőnek.

HELYES
Tisztelt Veres Klaudia!

Szűcs Nóra vagyok és az Allasokaneten.hu oldalon talált Marketing Manager állásra szeretnék jelentkezni. Jelenleg több, mint 6 éve marketing projektmenedzser pozícióban dolgozok a Karrier Ügynökségnél, azonban szeretnék a karrieremben előre lépni, ezért is pályázom meg a pozíciót.

Tisztelt CREA Kft.!

Az Allasokaneten.hu oldalon talált Marketing Manager pozícióra szeretnék jelentkezni. Átnézve a cég weboldalát, szívesen dolgoznék egy olyan cégnél, amely azt a lendületes, innovatív szemléletmódot képviseli, amelyet én magam is.

A motivációs levél törzse

Vezetoi motivacios level

Itt van a legnagyobb különbség a többi motivációs levélhez képest, hiszen itt mutatod be azt, milyen vezetői kvalitásokkal, eredményekkel büszkélkedhetsz. Egy vezető okos, felkészült, szorgalmas, és ezt meg is kell tudnod mutatni.

Az alábbi eredmények lehetnek igazán meggyőzőek:

 • Fluktuáció csökkentése a csapatban
 • Költségcsökkentés
 • Új, megszerzett ügyfelek száma
 • A csapat elégedettsége
 • A vevői vagy ügyfél visszajelzések aránya

Ezeket az eredményeket tehát érdemes vezetned a munkád során, és beleszőni a motivációs levélbe, hiszen az eredmények önmagukért beszélnek!

Azt pedig mindig nézd meg az álláshirdetésben, hogy pontosan milyen vezetői kvalitásokat keresnek, és használd azokat kulcsszóként. Minél többet rejtesz el belőlük, annál jobb! A tanulmányok ebben az esetben már nem annyira fontosak, kivéve ha különböző vezetői tanfolyamokat, kurzusokat végeztél el. Ezeket mindenképp sorold fel és főleg azt, hogy mit tanultál el, milyen képességet sajátítottál el!

Mindezek alapján tehát így néz ki ez a szakasz, ahol a jelölt marketing menedzser pozícióra jelentkezik:

HELYES
A karrieremet 12 éve kezdtem egy középvállalkozásnál, mint marketing projektmenedzser. Az ügyfelekkel való folytonos kapcsolattartás, projektek határidőre való teljesítése és az ügyfelek 98 százalékos visszajelzése miatt 5 év után Marketing Vezetővé léptem elő. Vezetőként célomnak tekintettem, hogy az addigi 23 százalékos éves fluktuációt csökkentsem, és ehhez ösztönző programokat találtam ki, mint amilyen a TOP Management és a Példakép program volt. Ennek a két programnak és agilis vezetői szemléletemnek köszönhetően a fluktuáció 5 százalékra csökkent, amelyet tartani is tudtunk 4 éven keresztül. A válság idején olyan költségcsökkentő módszereket találtam a költségvetésben, amely során a 20 fős csapatomból senkit nem kellett elbocsátani.

Az vezetésem első évében meghatározó volt a grafikusi és a projektmenedzseri csapat közötti folytonos bér konfliktus, ezért 3 év alatt a grafikusok bérét is sikerült 30 százalékkal növelni. Ezzel arányosan csökkent a konfliktusok száma is.

Magamat egy kreatív, problémamegoldó képességgel és kiváló kommunikációs készséggel, éleslátással bíró vezetőnek gondolom. Célom az, hogy Marketing Menedzserként ne csak a marketing, hanem a sales csapat teljesítményére is hatással lehessek, és munkájukat irányítsam, ugyanis a kettő számomra együtt jár. Ehhez úgy döntöttem, hogy elvégzek egy vezetésmenedzsment mesterképzést, valamint 2020-ban elvégeztem egy sales technikákra épülő tanfolyamot is. Mindemellett rendelkezek tárgyalástechnikai és prezentációs kurzussal is, valamint Facebook Blueprint és Google Ads minősítéssel.

Ebben a példában is láthatod, hogy a jelölt először röviden a teljes karrierívet mutatja be, azonban a hangsúly az eredményeken és a személyes kvalitásokon van!

A motivációs levél lezárása, az elköszönés

Az elköszönés során említsd a személyes interjú lehetőségét, és sugalld azt, hogy nagyon lelkes vagy, hogy felvegyék veled a kapcsolatot. Ne ess azonban a ló túloldalára, ugyanis egy vezető lelkiismeretes de higgadt, így lehetőleg maradj tárgyias.

Add meg még egyszer az elérhetőségeidet, az elköszönés pedig az Üdvözlettel vagy a Tisztelettel legyen.

HELYES
Csatolva küldöm szakmai önéletrajzomat is. Amennyiben bármi kérdése van, keressen a +3630/456-3456-os telefonszámon, vagy emailben a farkas.robert@gmail.com email címen. Szívesen vennék egy személyes interjút, ahol megismerkehedtünk és bemutatkozhatok.

Várom válaszát!

Üdvözlettel,
Farkas Róbert

Az elérhetőségeidet belefoglalhatod a mondatba, vagy a neved alatt is megjelenítheted.

Összefoglalás – a tökéletes vezetői motivációs levél titka

A vezetői motivációs levél során legfőképp a vezetőként elért eredményeket kell tudni felsorolni, valamint azt, hogy milyen vezetői kvalitásokkal rendelkezel. Minél több van ebből meghatározva az álláshirdetésben, annál jobb, hiszen annál többet tudsz felsorolni te is. A motivációs levél fő célja ugyanis az, hogy a vezetői képességeidet hangsúlyozd, nem feltétlenül a szakmai tudást. A szakmai tudás még nem biztos, hogy jó vezetőt eredményez, hiszen egy jó vezető bármilyen profilú csapatot el tud vezetni.

A vezetői kvalitásokon kívül ügyelj a címzés és megszólítás helyességére, valamint a bemutatkozás is legyen már erőt és magabiztosságot sugalló. Ezután figyelj arra, hogy a motivációs levél törzse is meggyőző és ütős legyen, amiben kellő mennyiségű elért eredményt sorolsz fel. Az elköszönésnél és az aláírásnál is törekedj arra, hogy tiszteletteljes és udvarias maradj!motivációs levelet írni Vezetői számára

Példák a Vezetői kísérőlevélre Vezetői motivációs levél letöltése
Hogyan kell kísérőlevelet benyújtani a Vezetői számára? keresési kísérőlevél a Vezetői számára