Házvezetőnő önéletrajz – Szerezze meg álmai állását!

A házvezetőnő egy háztartás vagy egy vendéglátó csapat nélkülözhetetlen tagja, aki felelős a lakótér tisztaságának, szervezettségének és általános karbantartásának biztosításáért. Elsődleges szerepük a különböző takarítási feladatok elvégzése körül forog, mint például a portörlés, porszívózás, padló felmosása és a felületek polírozása.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Olyan feladatokról is gondoskodnak, mint az ágyazás, az ágyneműcsere, valamint a ruhák mosása és vasalása. A házvezetőnők gyakran a fürdőszobák és konyhák tisztaságát is fenntartják, biztosítva, hogy ezek a területek fertőtlenítve és a szükséges készletekkel feltöltve legyenek.

Emellett a háztartás zavartalan működését elősegítő bevásárlásokat, ételkészítést és általános megbízásokat is végezhetnek. A részletekre való odafigyelésükkel és időgazdálkodási képességeikkel a házvezetőnők arra törekszenek, hogy kényelmes és rendezett környezetet teremtsenek a lakók vagy a vendégek számára, hozzájárulva egy barátságos és jól karbantartott otthon kialakításához.

Pozitívumként kell kiemelni, hogy ebben a szakmában rengeteg a munkalehetőség, jellemzően több mint 200 álláshely áll rendelkezésre, miközben a jelentkezők száma is viszonylag magas. Összességében viszont van esély az álláskeresők számára, hogy megfeleljenek a kívánt készségeknek, és biztosítsák az ideális állást. A multinacionális környezetre való tekintettel azonban elengedhetetlen, hogy jó hírnévvel rendelkező vállalatokat keressenek. A rossz munkakörnyezet gyorsan csalódáshoz vezethet. Ez pedig akkor is igaz, ha nem vállalatnál, hanem külön házaknál segít be.

A meggyőző önéletrajz megalkotása kulcsfontosságú a leendő pályázók számára, mivel jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyét. Bár az interjúkon való kiváló szereplés és a munkavállalás első hónapjaiban való bizonyítás létfontosságú, minden egy lenyűgöző önéletrajz elkészítésével kezdődik, amely hatékonyan mutatja be az egyén készségeit és szakértelmét az adott területen.

Hogy segítsünk ebben a fontos törekvésben, aprólékosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes szükséges részt. Ezen túlmenően ez a cikk az egyes szakaszok sajátosságait is ismerteti, segítve a pályázókat abban, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaktól. További késlekedés nélkül koncentráljunk most az önéletrajzírás legfontosabb fókuszpontjaira. Kezdetnek egy átfogó, szakszerűen megírt dokumentumot mutatunk be példaként a végeredményre. Ezt követően bekezdésről bekezdésre részletesen tárgyaljuk az egyes szükséges szakaszokat.

Házvezetőnő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Nézzünk egy jól megírt házvezetőnő önéletrajzot első sorban

Személyes adatok
Gábor Irén
Házvezetőnő
E-mail: gaboriren@gmail.com
Telefonszám: 06 70/ 32- 23 – 432
Lakcím: 1234 Budapest, Petőfi Sándor utca 65.
Születési hely, idő: 1984. 04. 12. Budapest

Rólam
Munkájára igényes takarító vagyok, aki lehetőség szerint egy multinacionális cégnél szeretne elhelyezkedni. Feladataim közé tartozhat a főzés is, a vasalás, ház körüli munka és a takarítás mellett, de akár szívesen vigyázok a gyerekekre is. A munkavégzés helye számomra nem lényeges, van autóm, így el tudok jutni szükség szerint bárhova.

Szakmai tapasztalat
Online marketing munkatárs
Foodora Kft.
2022. február – 2023. január
Budapest

 • Grafikai és mozgóképes anyagok készítése, szerkesztése, vágása, retusálása és kivitelezése
 • Online hirdetések, saját felületek és futár partnerek toborzási felületeinek menedzselése
 • A grafikával kapcsolatos feladatok teljeskörű menedzsmentje: feladat definiálás, koncepció alkotás, megvalósítás, partnerekkel kapcsolattartás, kivitelezés
 • Esetleges jóváhagyások beszerzése a felhasznált anyagokkal kapcsolatban
 • Futártoborzással kapcsolatos marketingstratégia támogatása, különösképpen a marketing üzenetek kreatív tervezése, megfogalmazása és utánkövetése

Hr-es
Otp bank zrt.
2018. április – 2020. május
Budapest

 • HR irányelvek képviselete a támogatott szervezeti egységeknél
 • HR folyamatok és rendszerek hatékony működtetése, szakmai vezetők támogatása az alkalmazásukban
 • Szakmai támogatás a teljesítménymenedzsment, tehetségmenedzsment és képzés-fejlesztési kérdésekben
 • Toborzás és kiválasztási folyamat teljeskörű koordinálása a megfelelő emberi erőállomány biztosítására
 • Beléptetés- és kiléptetés koordinálása, ideértve a hozzátartozó munkaügyi adminisztrációt is

Iskolák
Mérnök
Budapesti Corvinus Egyetem kft.
2016. december – 2017. január
Budapest

Nővér
Pécsi Tudományegyetem zrt.
2014. november – 2015. május
Budapest

Érettségi
Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium

2012. augusztus – 2013. július
Budapest

Képességek és készségek

 • Családi feladatok ellátására is képes vagyok
 • Hétfőtől péntekig bármikor tudok dolgozni
 • A munkavégzés helye számomra lényegtelen
 • Magas teherbíró képességem van
 • Képes vagyok csapatok irányítására is
 • Lojális vagyok és megbízható
 • 8 órás munkaviszonyt tudok vállalni
 • Könnyen megértek bármilyen feladatot
 • A takarítás és a vasalás számomra gyerekjáték
 • Tapasztalat is van mögöttem
 • Jogosítvánnyal is rendelkezem

Nyelvismeret
Angol nyelv – alapfok

Házvezetőnő önéletrajz

Mennyit keres egy házvezető – ft hó?

Mielőtt belemerülnénk a kivételes önéletrajz készítésének stratégiáiba, kezdjük a területen rejlő kereseti lehetőségek feltárásával. A szakma átlagosan 170 000 és 250 000 forint közötti nettó fizetést kínál, amihez bónuszok és juttatások társulnak.

A tényleges kereseti lehetőségek nagyban függnek a választott cég méretétől és hírnevétől. A kisebb cégek általában alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb vagy nemzetközi cégek akár 500 000 forintos havi nettó fizetést is biztosíthatnak.

Emellett a cégtől függően olyan juttatásokra is számíthatsz, mint a SZÉP kártya, valamint egészségbiztosítás és kedvezmények a munka esetén. Fontos megjegyezni, hogy a képzettséged és a tapasztalatod jelentősen befolyásolja a kereseti lehetőségeidet. Illetve, ha egyéni vállalkozóként dolgozol, magasabb lesz a béred, de a fenti juttatásoktól jó eséllyel el fogsz esni.

Továbbá létfontosságú tudomásul venni, hogy az adott pozíció esetében, amelyre pályázik, a megjelenése döntő szerepet játszik. Az önbizalmad és a megjelenésed nagyban befolyásolhatja a fizetésedet, ezért érdemes prioritásként kezelni a tőled elvárt készségek csiszolását mind a munkakörben, mind az interjúk során. Nézd meg egyébként jól a munka leírását, hiszen ott minden benne van azzal kapcsolatban, hogy mit adnak, például a mit biztosítunk résznél, rögtön a kit keresünk szakasz alatt.

Így, amikor állást keresünk, az apró betűs részeket is érdemes megnézni.

Mit kell kötelezően megadnod és mit hagyhatsz ki a jelentkezés során?

Az önéletrajz szükséges összetevőinek megértése alapvető fontosságú. Ugyanakkor, bár bizonyos részek elhagyhatók, előnyös a választható elemek beillesztése is, különösen, ha a tapasztalati hiányosságokat kell kezelni. A személyes résznek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet egy tömör, a személyiségét kiemelő bemutatkozás követ. Emellett a szakmai tapasztalatokra vonatkozó rész beillesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy bemutassa alkalmasságát az adott munkakörre, és az olvasó figyelmét az Ön által kívánt állás felé irányítsa.

Ezenkívül az iskolai végzettségre és a nyelvtudásra vonatkozó szakaszok is jelentőséggel bírnak egy házvezetőnő önéletrajzban. Fontos megjegyezni, hogy általában angolul nem kell tudnod, de ha magasabb fizetést szeretnél és tudsz beszélni angol nyelven érdemes a külföldről érhető “Keresünk házvezetőnőt” álláshirdetéseket megnézned. Bár a hobbi rész nem kötelező, a szakmához nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységek beillesztése hasznosnak bizonyulhat. Ezek az elemek egy jól felépített önéletrajz alapját képezik, akár nyomtatott, akár elektronikus formában kerül bemutatásra.

Az egyszerű, funkcionális önéletrajz formátumot célszerű betartani, mivel ez a szakma általában a világos és tömör dokumentumokat részesíti előnyben a bonyolultakkal szemben. Ezért ajánlatos hasonló megközelítést követni az önéletrajz elkészítésekor is. Azon kívül, hogy megadod a ft hó bérigényedet, amit általában külön kérnek is.

Házvezetőnő önéletrajz

A takarítási CV alapvető szabályai

Beszéljünk az önéletrajz formázásának néhány alapvető szempontjáról. A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontossága elengedhetetlen az olvasó érdeklődésének fenntartásához. A személyes résznek jelentős súlya van, mivel ez alkotja az első benyomást, és bármilyen hiba csökkentheti a további megfontolás esélyét.

Létfontosságú, hogy az írás világos, tömör és jól szervezett legyen, megfelelő formázást alkalmazva, például aláhúzással és az optimális hosszúság megtartásával. Ideális esetben törekedjen egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza a kötelező és a választható részeket is. Ha meghaladja ezt a hosszúságot, akkor valószínű, hogy nem olvassák el teljesen, míg ha rövidebb, az a munkavégzés vonatkozásában a tapasztalatok hiányára utalhat.

Továbbá ajánlott a 11-es betűméretet használni, és a következetességet a Times New Roman használatával fenntartani.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlatos fényképet mellékelni. A fénykép hozzáadása elterelheti a figyelmet az Ön képzettségének kezdeti értékeléséről, és az első néhány bekezdésben esetleg elfogultságot okozhat.

Bár a fénykép csatolása pozitív eredményeket hozhat, negatív következményekkel is járhat. Ha úgy dönt, hogy mellékel egyet, ügyeljen arra, hogy az egy friss és professzionális fénykép legyen, és kerülje az elavult vagy alkalmi pillanatképeket. Ezenkívül a fénykép semmiképpen ne legyen egy évnél régebbi.

A jelentkezés első szakasza – Hogyan adja meg a személyes adatokat?

Így érdemes megírni
Kiss Olívia
Email cím: kissolivia@gmail.com
Telefonszám: 06 20 42 12 578
Lakcím: 2346 Zegebény, Kandó Kálmán utca 37.
Születési hely, idő: 1987. 02. 21. Zalaegerszeg
Így pedig nem
Farafel Alíz
alizkaaaa@freemil.com
65 23 5464
2345 Dunavarsány
1985. 04. 10. Gödöllő

Foglalkozzunk a megadott mintában talált hibákkal. Először is, a pályázó nevéből hiányzik az ékezet, és nem szerepel a pozíció, amelyre pályázik. Ezenkívül a használt e-mail cím helytelen és nem megfelelő egy szakmai álláspályázathoz. Az önéletrajz elkészítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím használata.

Egy másik hiba a telefonszámra vonatkozik, amelyből hiányzik az országkód feltüntetése. Ez a hiányosság elszalasztott lehetőségeket eredményezhet, még akkor is, ha az olvasó érdeklődik az önéletrajz iránt. Továbbá a címből hiányoznak az átfogó információk, például az utcanév és a házszám. A minta több helyesírási hibát is tartalmaz, és a cím is helytelen.

Ezek a hibák már gyors átnézéskor feltűnnek, és mindenképpen kerülni kell őket, ha a cél egy jól megírt, figyelemfelkeltő dokumentum benyújtása.

Házvezetőnő önéletrajz

Az állás szempontjából jól megírt bemutatkozás

JÓL MEGÍRVA
Napi rendszerességgel tudok munkát vállalni, anélkül, hogy a munkaidő lényeges lenne számomra. A feladatok nem okoznak számomra gondot, megbízható vagyok és könnyen megértek bármit. Több kft részeként is dolgoztam már, viszont most önálló állás irányába gondolkozom, nagy motivációval és lelkesedéssel karöltve.
NEM JÓL MEGÍRVA
A testvéremmel új munkát keresünk. Az előzőnél összevesztem a vezetővel. A munkaidő számomra mindegy, bár jobban szeretek reggel dolgozni. A napi feladatokban tudok segíteni, a munkarend szempontjából kérem így ezt vegyék figyelembe. Zrt-ben nem akarok dolgozni. Köszönöm.

Ügyeljen arra, hogy a bevezetője tömör és egyértelmű legyen, és kerülje a felesleges információkat. Célja, hogy tömören felvázolja tapasztalatának lényeges aspektusait, beleértve a megbecsült vállalatok megemlítését, amelyeknél dolgozott.

Egy tökéletlen mintában azonban a bemutatkozás kapkodva összeállítottnak tűnhet, és olyan mondatokat tartalmazhat, amelyek inkább az interjú szakaszába illenek, amely jellemzően az állásajánlat megbeszélése után következik be.

Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat és adatokat. Például, ha az Ön munkája 34%-os eredménynövekedést eredményezett, vagy ha 2 személyt léptettek elő a csapatából. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése nagyobb jelentőséget és hatást kölcsönöz önéletrajzának. Nem kell például itt megadnia, hogy hány ft hó fizetést szeretne.

A fő szakasz – Munkahelyek és a munkavégzés helye

Amikor az önéletrajzában bemutatja releváns munkatapasztalatát, célszerű fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve. Kivételt képezhet azonban, ha egy régebbi munkahely nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott pozíció szempontjából, ebben az esetben azt kell az első helyre tenni a megadott információk között.

Ügyeljen arra, hogy minden egyes állás időtartama szerepeljen, és törekedjen arra, hogy elkerülje a hosszú mondatokat. Ehelyett inkább 4-5 tömör pontra összpontosítson, amelyek hatékonyan kiemelik az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatát.

Fontos azt is elismerni, hogy ha nincs szakmai tapasztalata, akkor a szakmai gyakorlatokon szerzett tudását is beépítheti. Ilyen esetekben ennek a szakasznak tartalmaznia kell, hogy mit tanult a szakmai gyakorlatok és az egyetem alatt a kívánt munkakörhöz kapcsolódóan.

EGY TÖKÉLETESEN MEGÍRT MINTA
GÉPKEZELŐ
A.C.S. Holding Kft.
2004. január – 206. október
Szilvásvárad

 • CNC esztergagép kezelése
 • Gyártási folyamat nyomon követése
 • Műszaki rajz olvasása
 • Gyártásközi mérések
 • Szerszám korrekciók

Bolti műszakvezető
Wolf Futár Bt.
2002. július – 2003. augusztus
Bécs

 • Munkaidő figyelése és adminisztrálása
 • Különböző bolti feladatok ellátása
 • Napi feladat kiosztása a dolgozóknak
 • Áruk kipakolása és rendszerezése
 • Rendelések leadása
 • Együttműködés az illetékesekkel

Szövegíró
Lounge Communication Bt.
1998. március – 2001. december
Tiszavasvári

 • Grafikai feladatok, tervezés, ötletelés
 • Prezentációs anyagok készítése, tördelőszerkesztés
 • Kreatív szövegírás
 • A kreatív ötletelések támogatása
 • Digitális kampányok felületeinek grafikai feladata
EZ A VÁLTOZAT NEM LESZ JÓ
Adarögzítő
SZINGA Sport Kft.

1984. február – 1987. november
Salgótarján

 • Fordítási feladat
 • Munkaidő alapján különböző munkák
 • Esetlegesen felmerülő tartalmi, illetve technikai hibák kezelése, kijavítása
 • Adatok begépelése és rögzítése
A korábbi munkája során megszerzett tudásának és készségeinek hatékony bemutatása alapvető fontosságú. Ez még akkor is kiemeli a pozícióra való alkalmasságát, ha nincs korábbi munkatapasztalata. Fontos felismerni, hogy önéletrajzának ez a része jelentős jelentőséggel bír, mivel a felvételi eljárás során jelentős figyelmet kap, és alaposan megvizsgálják.

Továbbá fontos megérteni, hogy az interjúztatók gyakran használják a kulcsszavas keresőmotorokat, hogy azonosítsák a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak, ami további megfontoláshoz vezethet. Ezért, ha lehetséges a munkaidő mellett ezt is nézze meg az állásleírásban, építsen be releváns kulcsszavakat az önéletrajzába, hogy megkülönböztesse magát a versenytársaktól, és növelje az álláshoz szükséges esélyeket.

Jelöltként általában elegendő, ha felsorolja a legutóbbi 3 – 4 munkatapasztalatát, de célszerű, ha nem haladja meg az összesen 5-öt.

Házvezetőnő önéletrajz

A tanulmányi adatok fontossága

HELYES
Iskolák

Gézszerelő
Budapesti Metropolitan Egyetem
2004. augusztus – 2006. július
Balatonfenyves

Újságíró
Sárospataki Református Teológiai Akadémia
2002. szeptember – 2003. május
Nyírbátor

Ezt inkább felejtsd el
Sulik

Általános Iskolás Tanító
Egri Hittudományi Főiskola
3 éves
Salgótarján

Orvos
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
4 év
Siófok

Az egyetem nevének és a kurzus adatainak helyes nagybetűs írása kulcsfontosságú az önéletrajz ezen részének címzésénél. Emellett elengedhetetlen, hogy az egyetemi tanulmányok konkrét időtartamát is megadja, nemcsak az időtartamot években, hanem a pontos időszakot is megadva. A pontos munkaidő viszont nem szükséges.

Ne hagyja ki a város vagy település megemlítését, ahol az egyetem található, mivel ez egy jól megírt önéletrajz szerves eleme.

Szerencsére az önéletrajznak ezt a részét a toborzók általában átnézik, és a többi lényeges elemhez képest kevesebb erőfeszítést igényel. Az információ megadásakor ügyeljen a pontos helyesírásra és az írásjelekre, és hivatkozzon a fenti példára, hogy elkerülje a problémákat e szakasz elkészítésekor.

Ha azonban kezdő vagy nem rendelkezik kiterjedt oktatási tapasztalatokkal, akkor a tanult tantárgyak mellett megemlítheti a legfontosabb oktatási tapasztalatokat vagy megszerzett készségeket is.

Milyen képességei vannak?

Az önéletrajzban célszerű a kemény és a puha készségek kombinációját bemutatni, hogy javítsa a kilátásait.

Mindkét készségtípus kiegyensúlyozott keverékét biztosítsa, és törekedjen arra, hogy mindegyik kategóriában összesen 6 – 8 készség legyen.

A kemény készségek az oktatás és a munkatapasztalat során szerzett gyakorlati képességeket foglalják magukban, mint például bizonyos szoftverprogramok ismerete vagy műszaki szakértelem. Ezzel szemben a puha készségek a személyes tulajdonságokat foglalják magukban, különösen az interperszonális kapcsolatok és a kommunikáció terén.

Ahelyett, hogy két külön listát használna, elegendő lesz az önéletrajzához egyetlen átfogó lista, amely ezeket a pontokat tartalmazza.

Soft képességek:

 • Képes vagyok bármilyen feladat ellátására
 • Empatikus vagyok
 • Szeretek emberek között lenni
 • Lojális vagyok a munkaadómhoz
 • Jó a megjelenésem
 • Rugalmas vagyok

Hard készségek:

 • B kategóriás jogosítvány
 • Tudás a vegyszerekkel kapcsolatban
 • Alapvető számítógépes ismeretek
 • Idegen nyelven is meg tudok szólalni

A nyelvek és nyelvismeret

A nyelvtudás szakasz nem jelentőséggel bír az önéletrajz írás során, a hasonló területen dolgozó szakemberek esetében. A beszélt nyelvek egyszerű felsorolása nem elegendő viszont; az egyes nyelvek ismeretének szintjére vonatkozó részletes információk megadása kulcsfontosságú. Ez lehetővé teszi annak kiemelését, hogy Ön alapfokú vagy haladó nyelvtudással rendelkezik-e.

Hivatalos bizonyítvány nélkül is megadhatja a releváns nyelvi részleteket. Ez megnyitja az ajtókat az olyan projektek előtt, amelyek külföldi ügyfelekkel való kapcsolattartással járnak, és a sokoldalú nyelvtudást értékelő munkáltatók nagyra értékelik.

Míg az angol és a német a munkáltatók általánosan keresett nyelvei, a kevésbé ismert nyelveket is feltüntetheti. Ne feledje, minél több nyelv, annál jobb.

Ráadásul több nyelv ismerete növeli a magasabb fizetések lehetőségét a szakmai világban. A munkáltatók gyakran felismerik a nyelvtudással rendelkező szakemberek értékét, és hajlandóak jobb fizetést ajánlani az ilyen képességekkel rendelkező egyéneknek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a munkáltatók ellenőrizhetik a nyelvtudásra vonatkozó állításod helyességét. Alapvető fontosságú, hogy ne túlozza el a nyelvtudás szintjét, mivel ez az érdeklődés elvesztéséhez vezethet, még akkor is, ha egyébként tökéletes jelölt lenne. Sok esetben írásbeli teszteket vagy szóbeli interjúkat használnak a nyelvtudás felmérésére.

Egyszerűen így adja meg
Ismert nyelvek
Német – felsőfok
Angol – középfok

A további részekben pedig felsorolás formájában megadhatja a hobbikat, illetve azokat a tapasztalatokat, amik nem feltétlenül relevánsak a munkához. Ezzel bebizonyíthatja rátermettségét, hiszen látni fogják, hogy Ön egy olyan személy, aki szívesen tanul meg új dolgokat, miközben szimpátiát is ébreszthet, ha hasonló érdeklődési körrel rendelkezik, mint az olvasó maga.