Irodavezető önéletrajz – Tűnj ki a tömegből amikor szeretnél!

Az irodavezető kulcsfontosságú szerepet játszik az irodai környezetben végzett különféle adminisztratív és üzemeltetési feladatok felügyeletében és koordinálásában. Ők felelősek a napi műveletek irányításáért, a zavartalan működés biztosításáért és a hatékony munkakörnyezet megteremtéséért.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az irodavezetők gyakran sokféle feladatot látnak el, ideértve az irodai kellékek kezelését, az értekezletek és találkozók szervezését, az irodai karbantartás és javítások koordinálását, a nyilvántartások és adatbázisok karbantartását, valamint a költségvetés kezelésében való közreműködést. Felügyelhetik az adminisztratív személyzetet, delegálhatnak feladatokat, és biztosíthatják a vállalati szabályzatok és eljárások betartását.

Ezenkívül az irodavezetők gyakran központi kapcsolattartóként szolgálnak a belső és külső érdekelt felek számára, összekötőként szolgálva az alkalmazottak, az ügyfelek és a szállítók között. Az irodavezetők erős szervezőkészségükkel, a részletekre való odafigyelésükkel és a többfeladatos munkavégzés képességével hozzájárulnak a szervezet általános termelékenységéhez és sikeréhez.

Átfogó útmutatónkban értékes betekintést nyújtunk az irodai munka világában szükséges önéletrajzának tökéletesítéséhez és a versenytársak közül való kiemeléséhez. Adunk önéletrajz mintát, amely jelentősen növelheti az állásszerzés esélyeit, valamint gyakorlati tanácsokat adunk a pályázat hatékony kiemeléséhez.

Akár új a területen, akár tapasztalt szakértő, az önreklámozás művészetének elsajátítása kulcsfontosságú az interjú biztosításához. Útmutatónk segít Önnek egy kifinomult és lenyűgöző önéletrajz elkészítésében, kezdve egy átfogó példa elrendezéssel, majd az egyes szakaszok részletes magyarázatával.

Irodavezető önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy tökéletes önéletrajz minta bemutatása

A személyes adatok
Varga Adél
Irodai asszisztens
E-mail: vargaadel@gmail.com
Mobiltelefon: 06 20/ 45 – 21 – 135
Cím: 3211 Budapest, San Marci utca 76.
Születésem: 1975. 05. 20. Székesfehérvár

Bemutatkozás
Irodavezető ismeretek mellett az online és az offline munka körben is képes vagyok helytállni. A legfontosabb számomra, hogy a céges munka során minden a lehető legjobban menjen. Programok szervezésében is jó vagyok, miközben a leendő új munkatársak betanításában is tudok segíteni. 2017-ben pedig a legjobb dolgozó lehettem a munkahelyemen.

Szakmai tapasztalat
Pénzügy
Emobility Solutions Kft.
2019. február – 2020. január
Szolnok

 • Az iroda napi pénzügyi adminisztrációs feladatainak ellátása
 • Részvétel a hatáskörébe tartozó szakterület ügyviteli, ügyintézési folyamataiban
 • Könyvelési anyagok előkészítése a könyvelőiroda részére
 • Havi, negyedéves és éves zárásban való aktív részvétel
 • Kapcsolattartás a pénzügyi vezetővel és a külső könyvelő irodával

Marketing gyakornok
ROYAL-KERT Kft.
2017. március – 2018. április
Veszprém

 • Marketingvezető munkájának támogatása
 • Facebook, Instagram és Google Ads hirdetések tervezése
 • Hirdetési eredmények nyomon követése és javítása
 • Weboldalak tartalmi fejlesztése SEO szempontok alapján
 • Legfontosabb termékek/szolgáltatások ismerete és minőségi tartalom generálás érdekében

Iskolai végzettség
Vezető képzés
Szegedi Tudományegyetem
2017. szeptember – 2018. július
Cegléd

Leendő külkereskedelmis
Kodolányi János Egyetem
2018. szeptember – 2019. július
Ferihegy

Érettségi
Pápai Református Teológiai Akadémia
2012. szeptember – 2019. július
Nyíregyháza

Készségek és képességek

 • B kategóriás jogosítvány
 • Szakértelem pénzügy irányából
 • Képesség a marketing feladatok ellátására
 • Szívesen dolgozom csapatban is
 • Önálló munkavégzésre való képesség
 • Telefon és emailek tökéletes használata
 • Magyar és angol nyelven tökéletesen beszélek
 • A cég profiljának egyszerű feltérképezése
 • Az emberi oldalam is erős
 • Szakmai tapasztalattal rendelkezem
 • Minta alapján is könnyen dolgozom

Nyelvtudásom
Angol – felsőfok
Német – középfok

Irodavezető önéletrajz

Nézzük meg egy irodai munka esetén a számítható fizetést

A tudás, a tapasztalat és a nyelvtudás szilárd alapjai elengedhetetlenek ahhoz, hogy vezetőként sikeresek lehessenek. Míg a hasonló pozíciókért kiélezett verseny lehet, egy jól kidolgozott önéletrajz jelentős versenyelőnyt jelenthet.

Az irodavezető szerepek gyakran szigorú határidők betartásával járnak, de olyan potenciális előnyökkel is járnak, mint például bónuszok, év végi ösztönzők, és a munkáltatótól függően további juttatások, például egészségügyi csomagok, kedvezmények és SZÉP kártyák. A junior pozíciók fizetése jellemzően havi 200 000-400 000 forint között mozog, míg a vezető szakemberek szakértelmük és teljesítményük alapján 500 000 és 600 000 forint között kereshetnek. Ezért az interjú alatti erős teljesítmény kulcsfontosságú a magasabb fizetés eléréséhez.

Szerencsére vannak olyan stratégiák, amelyekkel megkülönböztetheti magát a jelentkezők körétől. Nézzünk meg néhány hatékony tippet, hogyan válhat vonzó jelöltté erre a pozícióra. Emellett fontos megjegyezni, hogy a magyar cégeken belül és külföldön is vannak lehetőségek, és választása befolyásolhatja az Ön által elvárt fizetést. Például a belföldi irodai munka alacsonyabb fizetést eredményezhet egy nemzetközi cég arányában, ezért fontos, hogy az álláspályázat előtt meghatározza preferenciáit és prioritásait, ami voltaképpen nem is feltétlenül olyan egyszerű.

Irodavezető önéletrajz

A tulajdonságok amiknek mindenképpen szerepelnie kell

Annak érdekében, hogy esélyeit növelje mint asszisztens, és hogy megállja a helyét a vezető pozícióban, kulcsfontosságú, hogy megértse önéletrajzának alapvető elemeit. A személyes részt aprólékosan kell kialakítani, hogy bizalmat keltsen az olvasóban, és maximalizálja annak valószínűségét, hogy interjúmeghívást kapjon.

A gyakran marketing résznek nevezett bemutatkozás azonban rendkívüli jelentőséggel bír az önéletrajz esetén, mivel felkelti a HR-esek figyelmét. Ahelyett, hogy egyszerűen felsorolná képességeit, olyan módon kell megírnia, hogy meggyőzően demonstrálja, miért Ön az ideális jelölt az adott irodai munka világában. Egy erőteljes bemutatkozás maradandó benyomást hagyhat, és arra készteti a kérdezőt, hogy jobban elmélyítse tapasztalatait és képességeit az önéletrajz alatt.

A formázásnál az egyszerűség a kulcs. Az önéletrajznak világosnak, könnyen olvashatónak kell lennie, és pontokat és kiemeléseket kell tartalmaznia, hogy bemutassa Önt munkatapasztalat szempontjából. Kerülje a felesleges információk feltüntetését, és tartsa be a munkaköri leírásban szereplő követelményeket.

Általában ragaszkodjon az alapvető betűmérethez, például 11-hez vagy 12-hez, kövesse a mintánkban megadott formátumot, és szigorúan tartsa be az irodai munka pozíció speciális követelményeit.

Fontos megjegyezni, hogy bár lehetősége van arra, hogy képeket is hozzáadjon a dokumentumban, gyakran tanácsos tartózkodni ettől. A kezdeti benyomás az imázson, nem pedig a megszerzett tudáson fog alapulni, ami potenciálisan befolyásolja az Ön képesítésének megítélését. Ha azonban a munka kifejezetten fényképet kér, vagy úgy dönt, hogy mellékel egyet, győződjön meg arról, hogy az nem régebbi, mint egy éves, és sima fehér háttér előtt készült. Kerülje a nyaralási képek és szelfik használatát.

Továbbá érdemes tudni, hogy a HR osztályok gyakran alkalmaznak kulcsszókereső eszközöket. Ha gyors állást szeretne szerezni, akkor hasznos lehet az álláshirdetésben szereplő kulcsszavak áttekintése és adott esetben az irodai munka önéletrajzba való beépítése.

Ne feledje azonban, hogy a cél az, hogy minden önéletrajzot az adott munkakörhöz igazítsunk, mivel a HR szakemberek felismerhetik, ha ugyanazt a sablont használja a pályázatokon.

Irodavezető önéletrajz

Az önéletrajz minta – A kötelező és a választható szakaszok

Egyes irodavezető részek jelentős jelentőséggel bírnak az önéletrajzában, míg mások nem feltétlenül szükségesek, különösen a vezető pozícióhoz. Bár lehetősége van ezeknek a szakaszoknak a felvételére, teljesen elfogadható ezek elhagyása, különösen, ha Ön kezdő.

A bemutatkozás és a személyes adatok szakaszt mindig az elején kell szerepeltetni, majd az oktatás és a munkatapasztalat szakaszokat, amelyek kulcsfontosságúak a szerepkörre való alkalmasság megállapításához. Emellett fontos egy asszisztens számára, hogy kiemelje nyelvtudását, még ha az álláshirdetésben nem is kifejezetten kötelező.

Elfogadható azonban a hobbik és nem releváns készségek szakasz kizárása, mivel ezek nem feltétlenül járulnak hozzá jelentősen a jelentkezéshez.

A fent említett szekció lista betartásával nagymértékben növelheti az esélyét arra, hogy az olvasóban rezonáljon, és kedvező első benyomást keltsen a pozícióban.

Irodavezető önéletrajz

Nézzük meg a szakmai önéletrajz első részét – A személyes adatok

JÓ VÁLTOZAT
Vargácska Edit
Irodai asszisztens
Email: vargacskaedit@gmail.com
Telefon: 06 46 / 76 21 467
Lakcím: 2467 Siófok, Gellérthegy utca 67.
Születési adatok: 1997. 04. 18. Zalaszentgrót
NEM JÓ MEGOLDÁS
Abigél Gábor
gaborkaaa@freemil.com
765 12 467
6577 Szigethalom, Kréta pöttyös utca 64.
1975. 01. 11. Göd

Összefoglalva, az irodai munka önéletrajzában szereplő információk hatékonysága létfontosságú ahhoz, hogy pozitív benyomást keltsen, aláhúzva az írásmód jelentőségét. Fontos a helyesírási hibák elkerülése, az információk egyértelmű bemutatása, valamint az ékezetes és nagybetűs írásmódok betartása, még akkor is, ha az irodavezető önéletrajzát mobileszközön készíti. Ezek a kezdeti lépések kulcsfontosságúak a professzionális office önéletrajz elkészítésében, valamint a professzionális e-mail cím használata és a telefonszám pontos írása.

Mint látható, a jól felépített szakmai önéletrajz átfogó részleteket tartalmaz, míg a nem megfelelő változat használhatatlanná teszi az önéletrajzot. Ennek oka elsősorban a hibás telefonszám feltüntetése, amely akadályozza a céget abban, hogy kapcsolatba lépjen a jelölttel, még akkor is, ha az adott álláshoz megfelelő képesítéssel rendelkezik.

Egy irodavezető jól megírt bemutatkozása

A következő rész a megfelelő bemutatkozás, amely hatékony marketingeszközként szolgál arra, hogy meggyőzze a potenciális munkaadókat arról, hogy Ön tökéletesen alkalmas erre a munkára. Miközben a szöveg tömör és egyértelmű, hangsúlyozhatja releváns tapasztalatait és készségeit az átfogó tartalom és információ részben.

Ez azonban nem csak a szavak megválasztásán múlik. Alapvető fontosságú, hogy leíró mondatokat használjon, hogy kifejtse tapasztalatait, és bemutassa, hogyan járult hozzá a korábbi munkaadók sikeréhez, ezáltal bizonyítva szakértelmével professzionalizmusát és alkalmasságát.

Ezért nyilvánvaló, hogy ez a rész sokat beszél az Ön személyiségéről, összehasonlítva végzettségével. Összességében azonban azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a következő rész nem jelent kihívást, ha követi a felvázolt szerkezetet.

ÍGY ÍRJA MEG
Több, mint 8 éves tapasztalat van mögöttem, mint irodavezető így képes vagyok a feladatok ellátására profi szinten. Bármilyen képzés vagy program elindításáról van szó, gond nélkül el tudom intézni, miközben megfelelő módon dolgozom home office és irodai munkavégzés esetén is. A programok sem okoznak gondot, de a HR profil építésban is jó vagy, mert egyszerű számomra.
ÍGY NEM
Szívesen dolgoznék Önöknél. Online szeretek dolgozni munkavégzés szempontjából. Tudok angol nyelven, és van munkatapasztalat mögöttem. Emberi készségeim is vannak. Ismerem az irodai munka lényeges pontjait.

Irodavezető önéletrajz

A megfelelő munkatapasztalat hozzáadása

Mielőtt folytatná az önéletrajz következő szakaszának megírását, néhány lényeges részletet szem előtt kell tartania. Ennek a szakasznak az egyik kulcsfontosságú szempontja a tapasztalat fordított időrendi sorrendbe rendezése, amely magában foglalja a teljes munkakör megnevezését, a munkaviszony időtartamát, valamint az egyes szerepkörökhöz tartozó felelősségek és eredmények tömör listáját. Fontos megőrizni a tömörséget, és a listát 4-5 kulcsfontosságú elemre korlátozni.

📌Célszerű kerülni a hosszadalmas mondatokat, mivel ezek általában feleslegesek.
Egy kreatívan megírt minta
Értékesítő
Unix Autó Kft.
2011. október – 2013. február
Gyöngyös

 • Budapest területén történő eladás
 • Az állás szempontjából lényeges adminisztráció
 • Új ügyfelek köszöntése
 • Online képzés indítása szükség esetén
 • Autók bemutatása az érdeklődőknek

Újságíró
Mediaworks Hungary Zrt.
2009. augusztus – 2010. május
Nyírbátor

 • Híranyagok, interjúk, riportok írása
 • Videóanyagok, podcastok készítése
 • Tudósítás társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális eseményeiről, rendezvényeiről
 • Angol nyelven történő beszéd
 • Asszisztens ügyek ellátása
 • IT és más oszályok összeterelése és fogása

Szortiment
SPAR Magyarország Kft.
2003. január – 2005. február
Jánosfalva

 • Részvétel az áruterülethez tartozó promóciók szervezésében és a szállítói tárgyalásokon
 • Árrés, forgalom és szortiment elemzések létrehozása
 • Szerződések előkészítése, prezentációk összeállítása
 • A cég profil bemutatása részletesen
 • A legfontosabb ügyek indítványozása
 • Magyar cégek keresése
ROSSZUL MEGÍRVA
BOLTI ELADÓ
Nimbus Trade Kft.
1998. június – 1999. május
Győr

 • Áruk feltöltése
 • Pénztárgép kezelése
 • Ügyek megoldása
 • Áruház kinyitása
Az első bekezdésben szereplő példa hatékonyan mutatja be, hogy átadhatja tapasztalatait anélkül, hogy hosszadalmas és szükségtelen sorokat kellene igénybe vennie. A projektek során megszerzett szakmai ismereteinek felsorolásos bemutatása kiváló módszer a kulcspontok kiemelésére és a vizuális hangsúlyok kialakítására. Ez jól példázza az önéletrajz elkészítésének helyes megközelítését annak jellemzői alapján.

Ha azonban ez a rész nem a megfelelő formátumban jelenik meg, nem lesz emlékezetes, és nem járul hozzá a kitűnéshez. Az üzleti életben nem csupán a tapasztalatok bemutatásáról van szó; ez azt is magában foglalja, hogy szakmai ismereteit önéletrajzon keresztül igazolja.

Következésképpen még az olyan részletek is, mint a felsoroláspontok száma (3-4 vagy több), döntő jelentőségűvé válnak a toborzó figyelmének megragadásához és a munka biztosításához. Ezzel bizonyítja, hogy Ön komoly jelölt, akit a munkaerő felvételi csapat aktívan keres.

Milyen végzettség lesz szükséges Önnek?

Ebben a részben célszerű a menedzsment szempontjából releváns egyetemi diplomáit fordított időrendben felsorolni, a legfrissebb végzettséggel kezdve. Ha kettőnél több diplomával rendelkezik, dönthet úgy, hogy elhagyja az érettségi bizonyítványt. Ezenkívül tüntesse fel az üzleti vonatkozású tanulmányait, amelyeket egyetemen vagy más oktatási helyeken történt.

Ha rendelkezik munkatapasztalattal, nem feltétlenül szükséges részletes magyarázatot adni az egyes oktatási intézményekről, amelyekben részt vett. Ha azonban hiányzik a szakmai tapasztalat, akkor hasznos lehet az ilyen információk feltüntetése, mivel ez javítja az egyoldalas önéletrajz általános olvashatóságát.

Ezen irányelvek betartásával biztosíthatja, hogy az oktatási rész professzionálisan és kifinomultan kerüljön bemutatásra, és vonzó legyen a munkáltatók igényes szeméhez.

Az önéletrajz tanulmányi része
Végzettségem

Hr-es
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2002. szeptember – 2003. július
Vásárosnamény

Ügyfélszolgálatos
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
2003. szeptember – 2005. június
Dunakeszi

Az önéletrajz nem megfelelően
sulik

Mérnök
IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola
8 éve
Zugló

Sofőr
Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola
5 éves
Balatonlelle

Ebben a részben döntő fontosságú a professzionális megjelenés bemutatása és azon oktatási intézmények feltüntetése, amelyekben tanult, különösen, ha egy megbecsült szervezetben szeretnének pozíciót szerezni. Elengedhetetlen a kurzus teljes nevének, a befejezés dátumának és az iskola teljes nevének megadása.

A hibás vagy hiányos nyilatkozat benyújtása nem fogja meggyőzni a HR-t arról, hogy Ön képzett szakember, még akkor sem, ha korábban neves intézményekben járt.

Ezért erősen ajánlott ezt a részt többször is alaposan átnézni, hogy biztosítsa a pontosságot és a tervezett célhoz való igazodást. Ezen alapismeretek birtokában szakszerűen összeállíthatja önéletrajzának ezt a részét, amint azt az alábbi minta mutatja.

Milyen tulajdonságok jellemzik?

Miután elérte ezt a szakaszt, már megadta a legtöbb releváns tapasztalatot és információt az álláspályázatával kapcsolatban. A következő döntő lépés az alapvető készségek kiemelése, amelyek bemutatják a szerepkör átfogó megértését, valamint egy rövid összefoglaló nyelvtudásáról. Bár ezek a készségek jelentőségteljesek, nem szükséges túlbonyolítani ezt a részt, amint az a minta önéletrajzban is látható. Elegendő 4-5 pontot felsorolni, amelyek hatékonyan demonstrálják a lágy és kemény képességek kombinációját.

A irodai munka területén a kemény készségek általában nagyobb jelentőséggel bírnak. A szociális készségek azonban ugyanilyen létfontosságúak, ha arra törekszünk, hogy kimagaslóan teljesítsünk az álláskeresésben, és elősegítsük a hatékony együttműködést másokkal a munkahelyen.

Példa puha készségekre asszisztensi szerepkörhöz:

 • Kiváló kommunikációs készség: Világos és tömör kommunikáció bemutatása a kollégákkal és az érintettekkel.
 • Erős szervezési képességek: Hatékonyan kezeli a feladatokat, a munkateher fontossági sorrendjét állítja elő, és odafigyel a részletekre.
 • Alkalmazkodóképesség és rugalmasság: Könnyen alkalmazkodik a változó igényekhez és elfogadja az új kihívásokat.
 • Csapatmunka és együttműködés: Harmonikus munka másokkal a közös célok elérése érdekében.

Példa kemény készségek egy asszisztensi szerephez:

 • A Microsoft Office Suite-ban jártas: olyan alkalmazások használata, mint a Word, az Excel és a PowerPoint dokumentumok létrehozására, adatok elemzésére és prezentációk készítésére.
 • Adatbevitel és iratkezelés: Információk pontos bevitele és karbantartása adatbázisokban vagy táblázatokban.
 • Naptár- és ütemterv kezelés: Hatékony találkozók, értekezletek és események szervezése.
 • Iratrendezés és dokumentumkezelés: Az iratok megfelelő kategorizálásának és tárolásának biztosítása, valamint a titkosság megőrzése.

Az önéletrajz nyelvismeretre vonatkozó adatai

Most helyezzük át a hangsúlyt az utolsó kulcsfontosságú elemre, amelynek szerepelnie kell a releváns önéletrajzában – a nyelvtudásra. Tapasztalataik alapján feltétlenül jelezze az Ön által beszélt nyelveket és az egyes nyelvek ismeretének szintjét.

A mai üzleti világban a nyelvtudás alapvető fontosságú, így az önéletrajzának fontos eleme. Minél több nyelven beszél folyékonyan, annál erősebb lesz az önéletrajza, amikor bemutatja a potenciális munkáltatóknak.

Ha több nyelvben is rendelkezik az alapszintet meghaladó felsőfokú nyelvtudással, akkor jelentős előnyre tesz szert a többi jelölttel szemben.

Sőt, ha van tapasztalata külföldön élni vagy dolgozni, az tovább növeli annak valószínűségét, hogy a HR olyan jelöltet keres, mint Ön. Ezen túlmenően, ha több nyelvben jártas, magasabb bevételi potenciált is jelenthet.

HELYES
Nyelvek
Angol – alapfok
Német – felsőfok

Az önéletrajz vége

Az önéletrajz vége felé dönthet úgy, hogy belefoglal egy hobbinak és nem releváns tanulmányoknak szentelt részt. Ez a rész lehetőséget nyújt további információk megadására, amelyeket a munkához szükségesnek tart.

Mindazonáltal kulcsfontosságú az óvatosság és a túlzások elkerülése, mivel a HR-esek képzettek a tisztességtelenség észlelésére, még hobbiból is.

Ha a hobbijai nem illeszkednek a munkaköri követelményekhez, vagy nem járulnak hozzá a szakmai profiljához, célszerű ezeket elhagyni. Fontos, hogy az önéletrajza során végig őszinte legyen, hogy bizalmat építsen, és növelje esélyeit, hogy felvegyék a kapcsolatot az álláskereséssel.

Önéletrajzának elkészítésekor elegendő röviden megemlíteni ezeket a területeket anélkül, hogy túlzott részletekbe merülne.