Marketing Menedzser Önéletrajz Példák

Szakértő marketing menedzserként a termékfejlesztésben és disztribúcióban, marketing stratégiák tervezésében és kivitelezésében, eladást ösztönző anyagok készítésében, céges kapcsolattartásban, rendezvényszervezésben és a közösségi média kezelésében is otthonosan mozogsz.

Vonzóvá tenni a termékeket a te specialitásod. A miénk pedig, hogy a képességeidet és készségeidet az önéletrajzod legfeltűnőbb helyén világítsuk meg. Célunk, hogy a legjobb tippekkel és a marketing menedzser önéletrajz típusokkal a te önéletrajzod is hatékony, közvetlen és tűpontos legyen.

Hogyan írjuk meg a legjobb önéletrajzot egy Marketing Menedzser pozícióra?

Jó marketinges önéletrajzot írni olyan, mint a legtöbb bevett marketing gyakorlat. Képzeld azt, hogy te vagy a termék, és az önéletrajzod ad el a munkáltatónak. A képességeidet és tapasztalataidat kell bemutatnod ahhoz, hogy érdekesnek és izgalmasnak találjon téged leendő munkaadód.

A marketinges munkák fénykorukat élik. Ez részben a digitális marketing szektor felvirágozásának köszönhető, a cégeknek így új és éleslátó marketingesekre van szükségük – jobban, mint valaha.

Az amerikai Foglalkoztatási Hivatal előrejelzései szerint a marketing menedzser pozíciók száma 6 százalékkal fog nőni 2029-ig.  Egy kezdő marketinges számára ez egyszerre jó és rossz hír. Több lehetőség lesz, de a konkurencia is megnő. Ahhoz, hogy sikeresen navigálhass egy folyamatosan változó piacon, az önéletrajzod professzionális elkészítése az első lépés.

Ehhez remek módszer, hogy megvizsgáld, hogyan kommunikálja önéletrajzod formája és a szakmai tapasztalataid a legfontosabb képességeidet. Mielőtt megírod az önéletrajzodat, elengedhetetlen, hogy végiggondold, hogyan kezded el a marketing menedzser jelentkezésedet.

Válassz, hogy célorientált vagy bemutatkozó típusú lesz

A legelső lépés bármilyen önéletrajz elkészítéséhez, hogy hogyan kezdődik. Két lehetőség van: az elsődleges céljaidat sorolod fel, vagy összegzed a meglévő tapasztalataidat egy bemutatkozásban.

Ez a rész a neved és az elérhetőségeid (telefonszám, email cím) alá kerül. Részletesebb marketing menedzser önéletrajzért kattints ide.

Az önéletrajz célorientált bekezdése általában mindössze 1-2 soros, ahol megfogalmazod, mik a céljaid. Ebből a leendő munkaadó látja a motivációt, hogy miért jelentkezel a pozícióra. Emellett általában néhány szót magadról is ejthetsz, ez így fog kinézni:

“Motivált, gyorsan tanuló embernek tartom magamat, aki nemrég diplomázott [Marketingkommunikáció szakirányon]. Olyan lehetőséget keresek, ahol kihasználhatom az [analítikus szemléletmódomat].

A friss diplomások, pályakezdők általában ezt használják, hiszen ezzel az 1-2 mondattal már felkeltik a munkaadók figyelmét. Ez a megoldás azonban az utóbbi időben már kezd kimenni a divatból, és nem túl hatékony arra, hogy felfigyeljenek rád.

A bemutatkozás esetében azonban a kreativitásodat, marketing készségeidet és az eddigi munkáid eredményeit mutathatod meg. A professzionális bemutatkozás, másnéven profil, a lehető legjobb fényben kell, hogy feltüntessen: hangzatos kulcsszavak használata szükséges, hogy rávilágíthass a képességeidre. Önéletrajzod ezen részében meggyőzheted a munkáltatót, hogy miért érdemled meg te a pozíciót ahelyett, hogy csak felsorolod a céljaidat.

Ez a bemutatkozó segít abban, hogy megmutasd, miért te vagy a legjobb választás a munkáltató számára. Néhány fontos szempontot azonban vegyél figyelembe, ami a jó bemutatkozóhoz szükséges.

 • Miért gondolom magam megfelelőnek az adott pozícióhoz?
 • Hogyan segíthetnek a munkahelyi tapasztalataim, készségeim, képességeim és eddigi tanulmányaimban abban, hogy megfeleljek majd a munkahelyen?
 • Hogyan használtam a szakmai tudásomat és képességeimet az előző munkahelyeimen?

Ezt a 3 kérdést megválaszolva hatékonnyá és magas minőségűvé teszed az önéletrajzodat. További marketing menedzser sablon önéletrajzokat lentebb találsz, ezekből láthatod, milyen egy jó marketing menedzser bemutatkozó.

Marketing Menedzser önéletrajz bemutatkozó példák

A hatékony bemutatkozó

“Tehetséges Marketing Menedzser 5 év szakmai tapasztalattal, több tartalomfókuszú csoportot irányítva. 5 fős csapat irányítása közben 64 százalékos profitnövelés elérése egy online üzletnél, több, egyenként 3 hónapos tartalommarketing kampány segítségével. Később vezetői pozíció elnyerése egy 10 fős, B2C központú csapat élén, fejlődést elérve a CMS-ben, növelve a fogyasztói elköteleződést 45 százalékkal, miközben az addigi 25 százalékos fluktuációt 0 százalékra sikerült csökkenteni.”

Ez a példa jól mutatja, hogyan lehet a szakmai profilodat remekül megírni az önéletrajzod számára. A bemutatkozó rengeteg információt tartalmaz, és több erősséget is megmutat:

 • A tartalommarketingben szerzett tapasztalataidat bemutatva a munkáltató láthatja, hogy szakmailag megfelelő vagy, aki már kiemelkedő munkát végzett a területen.
 • A bemutatkozóban elmondod, hogy olyasvalaki vagy, akinek az üzleti életben is van tapasztalata, valamint értékteremtő képességgel rendelkezel. A számokkal és statisztikával alátámasztott eredmények és a marketing kampányokban való aktív részvétel azt mutatja, hogy nagyon erős vezetői képességgel rendelkezel.
 • Végül pedig a bemutatkozóból kiderül, hogy közvetlenül és érthető módon kommunikálsz, amely érték is számodra, mint nagyratörő Marketing Menedzsernek. A lényegre törő, tömör megfogalmazás tökéletes lenyomata annak, ahogy te intézed a feladataidat.

Gyenge bemutatkozó

A rossz bemutatkozó írása tulajdonképpen a fenti szöges ellentéte. Nézd csak meg lejjebb a nem hatékony és gyenge szakmai bemutatkozót:

„Készséggel és képességekkel felvértezett Marketing Menedzser vagyok, vezetői tapasztalattal a promóciós régiók széles választékából. Az eddigi évek szakmai tapasztalatai alapján nagyfokú szabadságot keresek, amely segítségével reklámmal foglalkozó vállalkozásokat és csoportokat vezethetek.”

Ez a bemutatkozó számos hibát tartalmaz, vizsgáljuk is meg, hogy milyen kulcspontokat tanulhatunk meg belőle:

 • Az első szabály, hogy ne írd egyes szám első személyben (én), ne használd az „én” szót.
 • Nézd meg, mennyire keveset mond el az emberről egy ilyen bemutatkozó. A „promóciós régió”, vagy a „vállalkozásokat és csoportokat” semmi értékeset nem mutat: sőt, össze is zavarják az olvasót. Ahelyett, hogy értelmezhető információt adna, inkább csak kérdéseket vet fel a szakmai tapasztalatodat illetően.
 • A specifikációk hiánya azt sugározza, hogy a bemutatkozó másolva lett egy sablonból. Ha amit mondasz, nem írja le pontosan a képességeidet és a tapasztalatidat, inkább ne írd bele a bemutatkozódba.

Most, hogy már mindent tudsz az önéletrajzod szakmai bemutatkozójáról, öntsük formába a jelentkezés legfontosabb részét: a szakmai tapasztalatokat.

Hogyan írjunk szakmai tapasztalatok részt a marketing önéletrajzba?

Érthetően és szakmailag helyesen megfogalmazva leírni a munkatapasztalataidat felkelti a leendő munkáltató figyelmét. Ez a lépés elengedhetetlen bármilyen önéletrajzban és karrierben.

Amikor a toborzó munkatársak megnézik az önéletrajzodat, egy kulcsszó kereső rendszeren futtatják át, ez az ATS (Applicant Tracking System). Ez a program kiszűri azokat a jelölteket, akiknek nincs elég kulcsszó az önéletrajzában.

Általában a munkáltatók mindössze 6 másodperc alatt átfutják az önéletrajzodat, miután a jelentkezésed átmegy az ATS ellenőrzésen. Ezért fontos megérteni, hogy a bemutatkozónak lényegre törőnek és pontosnak kell lennie, miközben még vizuálisan is meg kell felelnie annak a kitételnek, hogy könnyen olvasható legyen. Összességben nézve, mindössze 6 másodperced van, hogy felkeltsd a munkáltató figyelmét.

Hatékony módszer a marketing menedzser önéletrajz megírásához, ha tapasztalatidat visszafelé haladva, időrendi sorrendben írod.

Arról a munkahelyedről és az ott végzett feladataidról írsz elsőnek, amelyik mostanában volt. Ez egy remek út ahhoz, hogy behívjanak álmaid munkájára egy interjúra.

Itt egy profi tipp: megfelelő formát és önéletrajz sablont használva kiváló módon tüntetheted fel az elért eredményeidet és a releváns szakmai tapasztalatodat.

A formát illető ötletekhez és a marketing menedzser önéletrajz mintához, valamint egyedi sablonhoz kattints ide:  https://resume-example.com/resume-templates/.

Marketing Menedzser önéletrajz példák

Legyünk őszinték: nem számít, mennyire jó és tűpontos a bemutatkozód vagy a képességeidet listázó szekció, ha a szakmai tapasztalataidat tartalmazó rész nem megfelelő. A munkatapasztalatok rész a legfontosabb, elementáris része a jelentkezésednek. Ezen keresztül kommunikálod a valódi értékedet, mint marketing menedzser. Lentebb találsz néhány hatékony pozíció leírást:

CORRECT

Szakmai tapasztalat

__________________________________________________________
Product Marketing Manager
GeoDome Industries
06/2015 – 11/2019
Budapest 

 • Organikus SEO kampánystratégia kivitelezése egy 10 fős csapattal, amellyel a weboldal forgalom 145 százalékot nőtt 6 hónap alatt, miközben a konverzió arány 55 százalékot
 • Kezdeményezések, javaslatok beépítése, mint a marketing riportok, új eredményszámláló módszerek, ezzel 20 százalékos növekedés elérése a hirdetésmenedzsmentben 6 hónap alatt
 • Google Analytics használata, hogy összegyűjthessük és analizálhassuk a weboldal mérőszámait. Új Excel formula fejlesztése a bounce rate és átlagos weboldal látogatás mérésére.

Láthatjuk, hogy a jelentkező sikeres marketing menedzser. A felsorolásból lényegre törően kivehető a jelölt tapasztalata. A jelentkező szuper marketinges, szembetűnő, hogy milyen értéket teremtett az előző munkahelyein. A mérőszámok, amelyeket felsorol, valamint a márkaismertség növelése is csak megerősíti ezt: a jelölt demonstrálja a legfontosabb kulcskérdéseket és úgy írja le a munkatapasztalatait, akár egy profi.

Néha leírni a munkatapasztalataidat ijesztő lehet: mind megéltük már. Ennek ellenére viszont gondoskodj arról, hogy a szakmai tapasztalatodat érthető módon írd meg. Törekedj a mondanivalód tömörítésére, de a legfontosabb részeket ne hagyd ki. Az alábbi példában láthatod, hogyan NE írj a szakmai tapasztalatokról:

INCORRECT

Szakmai tapasztalat

________________________________________________________

Marketing Manager
GeoDome Industries
06/2015 – 11/2019
Budapest

 • A weboldal látogatottság növeléséért felelős csapat irányítása
 • Új onboarding technika kifejlesztése a marketing teljesítmény növelése érdekében
 • Google Analytics használata az adatgyűjtéshez.

Elég kevés dolog történik ebben a szekcióban: az olvasó nem fogja érdekesnek találni ezt a pozíció leírást. Ne fogd a leírást túl homályosra, és mindig tegyél bele mérőszámokat.

Emeld ki a marketing képességeidet

Elementáris feladat, hogy tudd: hirdetned kell önmagadat, amikor az munkatapasztalataidról írsz az önéletrajzodba. Ezt elérheted a mérőszámok és statisztikák bevonásával, az elért eredmények mutatásával és hogy hogyan befolyásolta a munkád a munkáltató sikereit. Feltörekvő marketing menedzserként nélkülözhetetlen, hogy tudd, hogyan add el magad és pozícionáld a korábbi szakmai tapasztalataidat.

Profi tipp az önéletrajzíráshoz, hogy ne csak írd le a folyamatokat. Magyarázd el, hogy a munkád értéket és profitot teremtett a cég számára. Meséld el, hogy a feladataid elvégzése hogyan hozott profitot a cégnek, vagy hogy milyen logisztikai fejlődést értél el a cégen belül. Mindez kiemeli és alátámasztja a marketing képességeidet.

Mivel a marketing elég közel áll a saleshez, ilyen is bekerülhet az önéletrajzodba:

„Segítettem az ügyfelet a …… –ban, így ennek eredményeképpen a havi bruttó eladást 10.000 dolláról 20.000 dollárra növeltük mindössze 5 hónap alatt.” 

Mutasd meg az elvégzett marketing kurzusokat

Néha a munkáltató olyan szakmai tudást keres, ami nincs feltüntetve a szakmai tapasztalataidnál. Ahhoz, hogy gyorsan megválaszolhasd ezeket a felmerülő kérdéseket, érdemes a különböző elvégzett kurzusokat vagy tudást beleírni az önéletrajzba.

A TOP 5 keresett Marketing Menedzser tudás:

 • Google Analytics
 • Google Ads
 • Facebook Hirdetéskezelő
 • Bing Hirdetéskezelő
 • Youtube

Legfontosabb tudnivalók ahhoz, hogy kitűnő Marketing Menedzser önéletrajzot írj

A nap végén a legfontosabb tudnivalók a Marketing Menedzser önéletrajz megírásához a következők:

 • Mindig a megpályázott pozícióra szerkeszd az önéletrajzodat
 • A szakmai bemutatkozód az erősségeidet és a pozícióhoz szükséges szakmai készségeidet mutassák be pontosan
 • Demonstráld a munkád értékét azzal, hogy milyen célokat értél el az előző munkahelyeden, a különböző mérőszámokat használva
 • Visszafelé haladva, időrendi sorrendben írd meg a szakmai tapasztalatodat
 • Pozícionáld magad a piacon – mutasd be önmagadat és a tapasztalatodat meggyőzően
 • Sorold fel az elvégzett kurzusaidat, hogy növeld a jelentkezésed esélyeit

GYIK

Hogyan mutassam be a marketing tapasztalatomat az önéletrajzomban?

Próbálj meg minél több statisztika mérőszámot és elért célt írni. Mutasd be, hogy a cég hogyan fejlődött a te marketinges és vezetői feladataid ellátása miatt – említs meg néhány érdekes projektet, amin dolgoztál. Az olvashatóság érdekében időrendi sorrendben írd le a tapasztalataidat és használd a mi önéletrajz mintánkat a megfelelő forma érdekében.

Mennyi egy átlagos marketing fizetés?

Az amerikai Foglalkoztatási Hivatal szerint 2020 májusában az éves medián fizetés marketing menedzserek esetén 142.170 dollár volt.

Milyen célt fogalmazzak bele a marketinges önéletrajzomba?

A cél megfogalmazása segíti a munkáltatót abban, hogy megértse, mi a motivációd a marketinges karrieredben, így pontosan fogalmazd azt meg. A cél emellett tartalmazzon néhány szót önmagadról is.