Modell önéletrajz – Találja meg a legjobb ügynökséget!

A modell egy olyan személy, aki megtestesíti azokat a tulajdonságokat és jellemzőket, amelyeket egy adott kontextusban, például a divat- vagy szórakoztatóiparban nagyra értékelnek. A szépség, a stílus és a trendek élő megtestesítői, akik gyakran fotósokkal, tervezőkkel és kreatív csapatokkal együttműködve dolgoznak. A modell elsődleges szerepe a termékek, ruhák vagy koncepciók bemutatása és népszerűsítése fizikai megjelenésük, kecsességük és a közönség megragadására való képességük révén.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Szigorú képzésen vesznek részt, és fegyelmezett életmódot folytatnak, hogy megőrizzék fizikai fittségüket és megjelenésüket, miközben a pózolásban, a kifutón való járásban, valamint az érzelmek vagy történetek kifejezésével és testbeszédével való közvetítésében is fejlődnek. A modell személy döntő szerepet játszik a populáris kultúra alakításában és a szépség és a stílus társadalmi normáinak befolyásolásában.

Éppen ezért szakmai szemmel a modell pálya rendíthetetlen elkötelezettséget és odaadást igényel, de szerencsére gyakran versenyképes díjazással jár, így a pályaválasztás kifizetődő. Fontos azonban, hogy gondosan válasszunk olyan vállalatokat, amelyek pozitív munkakörnyezetet biztosítanak, mivel ez jelentősen befolyásolja a munkával való elégedettséget. A negatív munkahelyi légkör felfedezése elkeserítő lehet. Emellett fontos megjegyezni, hogy egy lenyűgöző önéletrajz elkészítése nagyban növeli az interjú elnyerésének valószínűségét.

Az interjúkon való sikeres szereplés kulcsfontosságú, és mindez egy kiemelkedő önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan kiemeli az egyén készségeit és szakértelmét az adott területen. Hogy segítsünk Önnek ebben a kulcsfontosságú törekvésben, gondosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden lényeges elemet tartalmaznak.

Ez a cikk az egyes szakaszok sajátosságait is részletezi, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy kitűnjenek a versenytársak közül. További késlekedés nélkül feltárjuk az önéletrajzírás legfontosabb szempontjait, kezdve egy átfogó és professzionálisan kidolgozott minta dokumentummal, amely jól példázza a kívánt eredményt.

Modell önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy tökéletesen megírt önéletrajz jól megírt mintája

Személyes adatok
Maczali Gizella
Modell
E-mail: maczaligizella@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 35 – 23 – 653
Lakcím: 2313 Sopron, Gábor Áron utca 65.
Születési hely, idő: 1996. 05. 14. Győr

Bemutatkozás
Már kiskoromban több modell ügynökségnél dolgoztam, kisebb filmekben és reklámokban szerepelhettem ebben az időben. Később a legnagyobb cégek legújabb ruha kollekcióját mutattam be a közönségnek több éven keresztül. Ezidő alatt pedig több nemzetközi felkérést is kaptam, amiket könnyen teljesíteni is tudtam a szakértelmemnek köszönhetően.

Munkák
Értékesítő
220volt Magyarország Kft.
2020. február – 2022. október
Kecskemét

 • Betérő vásárlók szakszerű kiszolgálása
 • Számlázás, pénztárgép kezelése, pénzkezelés
 • Áruhitel kötése
 • Kirakat és polc rendezés, üzlet rendben tartása
 • Személyes kapcsolattartás a vásárlókkal

Áruházi vezető
Auchan Retail Magyarország
2018. április – 2019. március
Zugló

 • Megoldások keresése a vásárlói elégedettség növelése érdekében
 • Vásárlói igények felmérése és nyomon követése
 • Kapcsolat tartás más osztályokkal
 • Reklamációk kezelése magas szinten
 • Megfelelő kiszolgálás biztosítása

Iskolák
Nővér
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2016. március – 2017. április
Hűvösvölgy

Külkereskedelmis
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2014. május – 2015. június
Ferihegy

Érettségi
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és Gimnázium

2012. augusztus – 2013. július
Rákosfalva

Készségek és képességek

 • Pozitív személyiség
 • Precízség
 • Jó megjelenés
 • Erős fizikai erő
 • Magas szintű nyelvtudás
 • Bonyolult összefüggések értelmezése
 • Megbízhatóság
 • Jogosítvány megléte
 • Motiváció magas fokon
 • Igény a változatosságra
 • Divat érzékenység

Nyelvtudás és nyelvismeret
Német nyelv – alapfok
Angol nyelv – felsőfok

Modell önéletrajz

A fizetési sáv amire számíthat egy jól megírt önéletrajz után

Kezdjük a területen belüli fizetési kilátások feltárásával, mielőtt belemerülnénk a hatékony önéletrajz stratégiákba. A modellek átlagfizetése 300 000 és 1 500 000 forint között mozog, ha Magyarország viszonylatában vizsgáljuk figyelembe véve a bónuszokat és a különböző juttatásokat.

A kereseti lehetőségei azonban nagyban függnek az Ön által választott cég méretétől és hírnevétől. Általában a kisebb cégek általában alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb cégek nagyobb kereseti lehetőségeket kínálnak. Ráadásul, ha sikerül nemzetközi szerződéseket is kötnia a kapható fizetés tízszeresét is hazaviheti.

Emellett a különböző cégek további juttatásokat is biztosíthatnak, például SZÉP kártyán keresztül nyújtott kedvezményeket, egészségbiztosítási fedezetet vagy mást.

Fontos tudomásul venni, hogy az Ön végzettsége és tapasztalata is jelentős szerepet játszik a kereseti lehetőségek meghatározásában.

Mindazonáltal az Ön által megpályázott pozíció esetében döntő fontosságú, hogy felismerje a bemutatkozás jelentőségét. Magabiztossága jelentősen befolyásolhatja az Ön által kapott fizetést. Ezért célszerű hangsúlyozni azokat a releváns készségeket, amelyek elengedhetetlenek a munkakör betöltéséhez, és amelyek segítenek kitűnni az interjúk során. Emellett érdemes előzetesen megismerkedni az egyes cégek sajátos előírásaival és követelményeivel, mivel ezek az egyes pozíciókban eltérőek lehetnek.

Választhatja egyébként azt is, hogy nem egy cégnél helyezkedik el, hanem szabadúszóként dolgozik. Ebben az esetben a megindulás nehezebb és nem is lesz fix fizetése, de hosszú távon anyagilag sokkal kifizetődőbb lehet ez az út, mint egy adott cégnél való elhelyezkedés.

Nézzük meg az önéletrajzát – Ezt adja meg kötelező jelleggel

Egy hatékony építész önéletrajz elkészítésekor alapvető fontosságú, hogy tisztában legyen a lényeges és a választható összetevőkkel. Bizonyos szakaszok elhagyhatók, míg másoknak szerepelniük kell, különösen akkor, ha szakmai hiányosságokat kell pótolni. A nyitó szakasznak mindig a vezető szerepet kell betöltenie, amelyet egy tömör, a személyiségét bemutató bemutatkozás követ. A szakmai tapasztalatra vonatkozó rész beillesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy bizonyítsa alkalmasságát a pozícióra, és megragadja az olvasó figyelmét.

Emellett az iskolai végzettség és a nyelvekre vonatkozó szakaszok jelentős jelentőséggel bírnak egy modell önéletrajzban. Ne feledje, hogy az idegen nyelv gyakran követelmény, és más nyelvek ismerete előnyös lehet. Bár a hobbi rész nem kötelező, előnyös lehet, ha a szakmájához nem kapcsolódó hobbikat és a munkán kívüli tevékenységeket is beilleszti. Ezek az elemek egy jól felépített önéletrajz alapját képezik, akár nyomtatott, akár elektronikus formában nyújtják be.

Ami az önéletrajz formátumát illeti, célszerű egyszerű és praktikus megközelítést alkalmazni, mivel a modell szakma általában az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben az összetettekkel szemben. Ezért az önéletrajz elkészítéséhez is hasonló megközelítést ajánlott alkalmazni. Ne használjon viszont europass alap mintákat, ugyanis ezeket jól ismerik, így azt az érzetet keltheti, hogy nem foglalkozott eleget az önéletrajzával.

A legfontosabb információk a megfelelő dokumentum elkészítéséhez

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány kulcsfontosságú szempontját. A pontos helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az olvasó érdeklődését felkeltsük. A kezdeti résznek jelentős súlya van, mivel ez alkotja az első benyomást, és az itt elkövetett hibák az olvasó figyelmének teljes elvesztését eredményezhetik.

Az egyértelműség, a tömörség és a jól szervezett írás elengedhetetlen, a formázási technikák felhasználásával és az optimális hosszúságra való törekvéssel. Ideális esetben törekedjen egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza a kötelező és a választható részeket is. Az ilyen hosszúság túllépése az alapos olvasás hiányához vezethet, míg a lényegesen rövidebb önéletrajz korlátozott tapasztalatot közvetíthet, ami alááshatja a kívánt képzettséget.

Továbbá az információk beírásakor célszerű 11-es betűméretet használni, és a Times New Roman betűtípust használva a dokumentumban végig fenntartani a következetességet.

Általában viszont kérés, hogy képet és portfóliót is mellékeljen a dokumentumhoz. Próbálja meg a nagyobb munkáinak a legjobb képeit kiválasztani, ugyanis ebben a munkakörben ez lesz a legfontosabb, szemben a leírt részekkel.

Bár a fénykép csatolása pozitív eredményeket hozhat, negatív következményekkel is járhat. Illetve, olyan képet csatoljon, ami aktuális, ugyanis, ha például fekete hajjal készült képeket oszt meg, most viszont szőke a haja, könnyen csalódást okozhat azoknak, akik behívják egy interjúra. Vagy pedig jelölje meg az időpontokat, az aktuális kinézetével együtt akár.

Jó hír, hogy az idegen nyelv tudás főleg akkor lesz lényeges, ha nemzetközi babérokra is szeretne törni. Ebben az esetben viszont készítse el a CV-t angol nyelven is.

Modell önéletrajz

A szakmai dokumentumban megadott adatok Önről

Ez egy jó minta
Kiss Edit
E mail cím: kissedit@gmail.com
Telefonszám: 06 20 45 21 653
Lakcím: 1245 Sárvár, Malom köz 45.
Szül. hely és idő: 1991. 11. 26. Nyíregyháza
Ez pedig egy rossz minta
Molnár Aranka
arankaaaa@freemil.com
12 57 1235
1246 Zalaszentgrót
1986. 08. 03. Zalaegerszeg

Határozzuk meg a hibákat az adott példában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és a megpályázott pozíció sincs feltüntetve. Továbbá a használt e-mail cím helytelen és nem teljesen jó egy modell állás pályázathoz. Önéletrajzíráskor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím használata.

Továbbá a telefonszámban az országkód hiánya olyan hiba, amely elszalasztott lehetőségeket eredményezhet, még akkor is, ha az olvasó érdeklődik a kapcsolatfelvétel iránt. Ráadásul a megadott címből hiányoznak olyan lényeges adatok, mint az utcanév és a házszám. A példa több helyesírási hibát is tartalmaz, és a cím, a hónap és a név is hibás.

Ahhoz, hogy jól megírt és figyelemfelkeltő dokumentumot nyújtson be az állás pályázatokhoz, feltétlenül el kell kerülni ezeket a kirívó hibákat.

Egy teljesen használható bemutatkozás

Egy jó bemutatkozás
Szakmai tapasztalattal rendelkezem, amely több éves szerződéseket engedett meg nekem szerte a világon. Egyszerű munkákat is jól teljesíteni tudok, de bonyolultabb helyzetekben sem futamodok meg. Közel áll hozzám a divat világa, amit korábbi tapasztalataim mintáznak is. A portfóliómban ezeket szerettem volna egyszerű módon jól kiemelni.
Így inkább ne csinálja
Beküldtem az önéletrajzot. Ahogy a portfóliót is. Közben viszont nem szeretnék nehéz munkákat, vagy olyanokat ami idegen nyelvű tudást igényel. Korábbi tapasztalatom is van. Europass mintát használtam, remélem jó. Hívjanak majd, az europass CV-ben benne van elvileg a telefonszámom.

Modell szakértőként kulcsfontosságú, hogy a bemutatkozás világos és áramvonalas legyen, felesleges elemek nélkül. Törekedjen arra, hogy tömör áttekintést adjon a vonatkozó szakmai tapasztalatáról, kiemelve azokat a neves cégeket, amelyekkel együtt dolgozott.

Ha azonban ez a rész rosszul van kivitelezve, elsietettnek tűnhet, és nagymértékben csökkentheti az profi állás megszerzésének esélyeit. Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat és adatokat. Ide tartozhatnak olyan esetek, amikor az Ön hozzájárulása X%-os eredményjavulást eredményezett, vagy, amikor nemzetközi cégek is megdicsérték a munkáját. Az ilyen jellegű mérhető eredmények beépítése felerősíti az önéletrajzot.

Az önéletrajzát így használja a szakmai tapasztalat kiemelésére

Amikor az önéletrajzban ismerteti a releváns munkatapasztalatát, ajánlott fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkakörrel kezdve bemutatni. Ez alól azonban lehetnek kivételek, ha egy korábbi munkakör nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott pozíció szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkaköri előzmények elején jól láthatóan kiemelje a pozíciót.

Adja meg az egyes munkakörök időtartamát, és kerülje a felesleges mondatokat. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör felsorolásra, amelyek hatékonyan mutatják be az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatát.

Lényeges azt is megjegyezni, hogy ha korlátozott modell tapasztalattal rendelkezik, akkor az iskolai tevékenységekkel kapcsolatos gyakorlati ismereteit is beépítheti. Ez magában foglalhatja a gyakorlatokat, a gyakorlati képzést és az egyetemi tanulmányokat, amelyek összhangban vannak a munkaköri követelményekkel.

Továbbá, ha arra kérik, hogy jelezze a fizetési elvárásait, mindenképpen adja meg azokat ft-ban, kivéve, ha külön az áll a leírásban, hogy más pénznemben kérik.

Így írja meg akár
Piackutató
M-Meter Kft.
2007. január – 2009. június
Debrecen

 • Kutatási eredményekből trendadatok frissítése, kutatási adminisztráció lebonyolítása és nyilvántartása
 • Rendszeres országos közönségmérések
 • Kutatási eredmények feldolgozása, chartolás, elemzés
 • Megrendelőkkel való adminisztratív kapcsolattartás
 • Beszámolási kötelezettség a vezetőség felé

Hr tanácsadó
Vision Recruitment Kft.
2005. július – 2006. augusztus
Szeged

 • Jelöltek megkeresésében és kiválasztásában való aktív részvétel
 • Önéletrajzok keresése és szűrése adatbázisban, direkt megkeresések
 • Europass önéletrajzok kiszűrése
 • Telefonon történő kapcsolattartás a pályázókkal
 • Együttműködés a HR-tanácsadási vezetővel
 • A jelentkezők véleményezése
 • Az önéletrajz minták felülvizsgálata

Marketinges
Consortix Kft.
2001. március – 2004. december
Tiszavasvári

 • Irodavezetés támogatása, beszerzések intézése
 • Üzleti utak szervezése, lebonyolítása
 • Szerződések kezelése, iktatása
 • Csapatépítők, egyéb céges események szervezésében való aktív, operatív részvétel
 • Prezentáció- és dokumentumszerkesztés
Egy rosszul megírt változat
Kirakatrendező
IKEA LAKBERENDEZÉSI KFT.

1998. február – 1999. november
Tiszakécse

 • Lakberendezési tanácsadás nyújtása
 • Kirakatok berendezése
 • Tervek bemutatása
 • Közreműködés
Az modell ismeretek hatékony bemutatása az önéletrajzot vizsgálva döntő fontosságú ahhoz, hogy kiemelje alkalmasságát a pozícióra, még akkor is, ha más munkakörökből hiányzik a konkrét szakértelem. Ismerje fel önéletrajza ezen szakaszának jelentőségét, mivel a kiválasztási folyamat során jelentős figyelmet és vizsgálatot fog kapni.

Továbbá lényeges megjegyezni, hogy az interjúztatók gyakran alkalmaznak kulcsszavas keresőprogramokat, hogy azonosítsák a potenciális jelölteket, akik megfelelnek az adott munkakörre vonatkozó konkrét kritériumoknak. Annak érdekében, hogy elkerülje, hogy figyelmen kívül hagyják az önéletrajzot, ajánlatos erre a szempontra is figyelmet fordítani. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzának ebbe a részébe, megkülönböztetheti magát a versenytársaktól, és növelheti esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Jelöltként általában három közelmúltbeli munkatapasztalat felsorolása ajánlott, bár négy is elfogadható. Öt tapasztalatot meghaladóan azonban nem tanácsos.

Modell önéletrajz

Az önéletrajzát díszítse fel a tanulmányokkal is

Az önéletrajz szempontjából jó lehet
Fodrász
Budapesti Gazdasági Egyetem
2001. augusztus – 2002. július
Szigethalom

Pr szak
Gábor Dénes Egyetem
1995. szeptember – 1997. október
Balatonlelle

Az önéletrajzot ne így díszítsd
Iskolák

Újságíró
Eötvös Loránd Tudományegyetem
4 éves
Gödöllő

Sebész
Károli Gáspár Református Egyetem
2 év
Siófok

Az önéletrajzát ebben a részében alapvető fontosságú, hogy nagybetűvel írja a tanulmányai nevét, és részletesen ismertesse a képzését. Emellett elengedhetetlen az egyetemi képzése pontos időtartamának feltüntetése, az évek és az időtartam megadásával (míg a pontos dátum nem szükséges egyik kar esetében sem, ahogy a tanulmányi példában is látható).

Az iskolája székhelyének városának feltüntetése értékes eleme egy jól összeállított önéletrajzot szeretne beküldeni.

Szerencsére a toborzók általában csak átnézik az önéletrajz ezen részét, amely a többi lényeges elemhez képest kevesebb erőfeszítést igényel. Ezen információk bemutatásakor tekintse a fenti példát, és helyezze előtérbe a pontos helyesírást és az írásjeleket, hogy elkerülje a problémákat e szakasz kitöltése során.

Ha azonban Ön kezdő, kevés tapasztalattal rendelkezik, akkor is hasznos, ha felsorolja a releváns munkaköri feladatokat, még akkor is, ha nem tud részletes napi feladatokat megadni. A gyakorlati készségek felsorolását például azért is csatolhatja, hogy professzionálisan mutassa be magát.

Az önéletrajz képességek és készségek szakasza

Ahhoz, hogy átfogó modell önéletrajzot készíthessünk, elengedhetetlen, hogy mind a hard, mind a soft készségek széles skáláját beépítsük. Az alábbiakban a releváns készségek összevont listáját mutatjuk be az Ön számára. Célszerű, hogy körülbelül 5-7 pontot tartalmazzon ez a rész, amely tömör, mégis átfogó áttekintést nyújt az önéletrajzban szereplő karrierjéhez szükséges készségekről.

Kemény készségek:

 • A programok ismerete
 • Képesség a hosszú utakra is
 • Alapfokú számítógépes ismeretek
 • A portfolió készítés alapok ismerete
 • Kommunikáció interneten keresztül

Soft skillek:

 • Bármilyen embertípussal jól kijövök
 • Jó ítélőképesség
 • Problémamegoldó képesség
 • Magas intelligencia
 • Erős empátiás képességek
 • Kiváló megjelenés

Az önéletrajz és a nyelvek ismerete

A nyelvi rész jelentős szerepet játszik az önéletrajz elkészítésében, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek esetében. A beszélt nyelvek puszta felsorolása nem elegendő; alapvető fontosságú, hogy az egyes nyelvek ismeretének szintjéről részletes információt adjon, különbséget téve az alap- és a felsőfokú nyelvek között. A natív nyelvet azonban nem szükséges külön bejegyzésként feltüntetni.

Hivatalos bizonyítvány nélkül is bizonyíthatja nyelvtudását külföldi ügyfelekkel kapcsolatos releváns projekt tapasztalatokkal. Az ilyen készségeket olyan munkáltatók is értékelhetik, amelyek nem követelik meg kifejezetten a nyelvtudást.

Bár az olyan nyelvek, mint a német, gyakran nagy keresletnek örvendenek, elfogadható a kevésbé ismert nyelvek feltüntetése is. A több nyelv ismerete kiszélesíti a munkalehetőségeket és növeli a munkavállalók kereseti lehetőségeit. A munkáltatók gyakran felismerik a többnyelvű szakemberek értékét, és ennek megfelelően hajlandóak versenyképes bérezést kínálni.

Lényeges azonban megjegyezni, hogy a munkáltatók ellenőrizhetik a nyelvtudásra vonatkozó állítások pontosságát. A készségek túlbecsülése az érdeklődés elvesztését eredményezheti, még akkor is, ha más területeken kivételes képzettséggel rendelkezik. Sok esetben írásbeli tesztek vagy szóbeli interjúk segítségével lehet a nyelvtudást pontosan felmérni. Ezért nagyon lényeges, hogy önéletrajzában őszintén és átláthatóan nyilatkozzon nyelvtudásáról, különösen, ha hasonló munkát szeretne.

Milyen egyéb szakaszok maradtak az önéletrajz részekből?

Az önéletrajz szempontjából előnyösebb, ha olyan hobbik szerepelnek, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a projekt területéhez. Ez segíthet a kapcsolat teremtésben a kiválasztási folyamat későbbi szakaszaiban. A különleges sportok űzése vagy a kissé speciális tevékenységek folytatása szintén előnyös lehet.

Kerülje azonban minden olyan dolog feltüntetését, ami nem illeszkedik ehhez a szakaszhoz. Ha például egy politikai párt tagja, akkor ezt jobb, ha kihagyja, mert ez elriaszthatja az olvasót.

Ne feledje, hogy az interjú során megkérdezhetik a hobbijairól, és lényeges, hogy őszinte legyen, mivel az interjúztatók ügyesek a hitelesség felismerésében is.