Raktári munkás önéletrajz – Minden, amit tudnod kell, ha raktári munkára önéletrajzot készítesz

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Egy önéletrajz megírása soha nem egyszerű, ha pedig még pályakezdő is vagy, szó szerint fullasztóvá is válhat. Viszont, ha a sorainkat olvasod, van egy jó hírünk: fellélegezhetsz, itt vagyunk és segítünk. Egy raktári munkás önéletrajz kiemelkedő megírása ugyanolyan fontos, mint bármelyik másik szakmában, így jó ha figyelsz. Megmutatjuk, hogyan írhatod össze az erősségeidet, és milyen önéletrajz mintákat érdemes hozzá használnod, ha szeretnél eljutni akár már az első megpályázott munka interjújára.

A betanított munkák közül a raktári munkás állások a leginkább keresettek, ami nem is meglepő, hiszen a legnagyobb fizetéssel is járnak. Persze az összeg attól is függ, hogy hol élsz az országon belül, de általában bruttó 258 000 és 449 000 forint között számíthatsz kifizetésre, ha ezt a szakmát választod.

Bár évente több ezer állás vár a különböző munkakereső portálokon, a magasabb bérrel csábító cégek több ezer jelentkezőt is számolhatnak 1-1 meghirdetett munka alkalmával. Ha viszont minőségi önéletrajzot küldesz be, az interjúztatók több tízezer pályázó közül is meglátják benned a potenciált, így nagyon nem mindegy, hogy fogalmazod meg az irományod. Jó, ha tudod ugyanis, hogy pár percnél több időt nem töltenek 1-1 beküldött önéletrajzzal az interjúztatók.

Raktáros önéletrajz sablon

Személyes adatok

Kiss Ádám

Raktári munka

06/20-220-22-22

kiss.adam@gmail.com

Budapest

Rólam

Az elmúlt évek alatt 6 év tapasztalatot szereztem, mint raktári munkás, miközben könnyen szót értek a környezetemben dolgozó munkatársakkal is. Könnyen tanulok, és egyszerűen alkalmazkodom minden változáshoz, így új helyszíneken és a felmerülő innovációkat követően is kiváló munkát biztosítok. Gyorsaságom pedig segíthet akár 30%-os növekedést biztosítani a munkafolyamatokban. Mindazonáltal, nagy figyelmet fordítok a biztonsági előírásokra is.

Szakmai tapasztalat

Készletgazdálkodó raktáros

Power Charge International Zrt.

2020 – 2022

Budapest

 • A beérkező áru fogadása, raktározása, és azok pontos adminisztrációja a munkafolyamatok optimalizálása érdekében
 • Késztermékek összekészítése határidőre, a folyamatosság biztosításához
 • Az felmerülő termékhiányok gyors felismerése, és az információ azonnali továbbítása a szükséges osztály felé

Raktári munkás

Coca Cola Kft.

2017 – 2020

Dunaharaszti

 • A szállítókkal való szoros kapcsolattartás, ezáltal a pontos határidők könnyebb betartása
 • Készletek nyilvántartása, és a fogyó termékek rendelése, az anyagok folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében
 • Jelentések készítése, ezzel segítséget nyújtva az értékesítő csapat számára is

Raktári munkás gyakornokként

Rill Catering Kft.

2015 – 2017

Budapest

 • Leltározás a készletek pontos meghatározása érdekében
 • A terület tisztántartása, a megfelelő egészségügyi szabályokat figyelembe véve
 • Csomagok szállításának megszervezése belföldön, segítve ezzel a szállítók munkáját

Tanulmányok

BGSZC Mechatronikai Technikum

Budapest

2011-2015

Egyéb okmányok

Logisztikai ügyintéző OKJ vizsga (2015)

Targoncavezetői jogosítvány (2017)

Tartalomjegyzék

További fontos információk, ha raktári munkás szeretnél lenni

A Statisztikai Hivatal adatai szerint, 2022 augusztusában 4 713 000 fő volt Magyarországon az aktív foglalkoztatottak száma, akiknek az átlag nettó havi jövedelme 350 – 370 000 forint között mozgott. Ez 16%-os növekedést jelent fizetés szempontjából az előző évhez képest, ami főként a betanított és fizikai munka vonalán mozgott leginkább.

Az 500 000 forintos bruttó átlagkereset pedig jó eséllyel a jövőben növekedni fog, így amennyiben raktári munka irányába érdeklődsz, érdemes ezt is beleszámolnod a kalkulációdba.

Raktári munkásként változó fizetésekre számíthatsz, amit főként az határoz meg, hogy milyen tapasztalattal rendelkezel:

 • Pályakezdőként: Bruttó 258 000 forint az átlagkereset
 • 2 éves tapasztalattal: Bruttó 320 000 forint az átlagkereset
 • 5 éves tapasztalattal: Bruttó 449 000 forint az átlagkereset

Hogyan készül a tökéletes raktári munkás önéletrajz?

Ha felesleges infókkal tömöd tele az önéletrajzodat, vagy épp, ha nem emeled ki a munkára vonatkozó fontos pontokat, sokkal kevesebb esélyed lehet a választott munka megszerzésére. Ahhoz, hogy kiemelkedj, egy jól felépített raktári munkás önéletrajz megírására lesz szükséged.

Ha nem szeretnél feleslegesen várni heteket és akár hónapokat is, mire valaki felhív, és szeretnél már az interjún előnnyel indulni az önéletrajz mintáink segíthetnek, mert általuk megismered milyen a tökéletes raktári munkás önéletrajz.

Az önéletrajzod felépítésének az alábbiakból kell állnia:

 • Személyes adatok
 • Az önéletrajz célja, azaz hogy milyen munkára jelentkeztél
 • Szakmai tapasztalat
 • Tanulmányok
 • Egyéb okmányok és iskolák
 • Készségek és erősségek
 • További adatok (nyelvtudás, tanúsítványok, önkéntesség, hobbik)

📌Tippek, amik segíthetnek a raktári munkás önéletrajz megírásához:

 • Érdemes minden munkára külön önéletrajzot készítened, mert így sokkal nagyobb esélyed lehet arra, hogy megszerezd az állást
 • Használd azokat a szavakat, amiket a munkaköri leírásban is használnak
 • Formázd a dokumentumot, és emeld ki az elérhetőséged, hogy ez legyen az első, amivel találkozik a HR-es

Az önéletrajz formázása és az adatok elrendezése

Ha megfelelően írod meg az önéletrajzod, könnyen kiemelkedhetsz a jelentkezők közül. Ehhez persze jól meg kell tudnod fogalmazni az eddigi tapasztalataid, az erősségeid, és természetesen azt is, hogy miért te vagy a legjobb jelölt a munkára. Miután az alap adatokkal megvagy, a következő lépés, hogy megfelelően formázz, hiszen ez kiemelten fontos a raktári munkás önéletrajz készítése közben is. Ezzel biztosíthatod, hogy megragadja az olvasó figyelmét a beküldött anyagod.

A megfelelő raktári munkás önéletrajz például Times New Roman vagy Arial betűtípussal készül, egy oldalra elfér, és soronként tartalmazza a fontos információkat. A betűméretre vonatkozó szabályok pedig főként annyiban tevődnek ki, hogy nem szabad eltérni az alapoktól. A 11 – 12-es betűméret így tökéletes, amire inkább figyelned kell, hogy kiemeld a fontos információkat és jól átlátható módon közvetítsd az adatokat.

A megfelelő formátum a raktári munkás önéletrajz elkészítésére

A fő tehát, hogy jól érthető módon, kiemelésekkel, de nem túl giccses formában továbbítsd az önéletrajzod. Érdemes ezenkívül azt is számításba venni, hogy ebben a munkakörben nem érdemes több oldalas irományokkal pályáznod. Használj inkább időrendi felsorolást, soronként megjelölve a fontos információkat. Ezt nevezik kronologikus önéletrajznak.

Ez a formátum segít kiemelni az erősségeidet, ha pedig a fenti önéletrajzi sablonjainkat megnézed, te is láthatod, hogy abban az esetben is könnyen kitöltheted általa a lapot, ha közben tapasztalattal sem rendelkezel.

Ezzel szemben, ha nagyobb tapasztalattal bírsz, és úgy érzed nincs elég hely, hogy minden releváns információt beírj, érdemes kombinált önéletrajzot használnod, ami segít úgy összegezni az adatokat, hogy közben mégis könnyen olvasható magad mindenki számára.

Minden a személyes adatok megadásával kezdődik

A raktáros önéletrajz példa nagy segítségedre lehet, hogy miként kell összeállnia a beküldött anyagnak, de most nézzük meg pár olyan fontos részletet, ami nagyban csökkentheti, vagy épp növelheti az esélyed a megpályázott munkára.

Mivel kiemelten fontos, hogy megnyerő légy a több ezer jelentkező között, érdemes úgy kialakítanod a formátumot és magát az önéletrajzot, hogy biztosan emlékezzenek rád. Ez pedig már a személyes adatok megadására is vonatkozik. A személyes adatok között például jó, ha feltüntetsz minden elérhetőséget amin kereshetnek, de nem érdemes minden rád vonatkozó adatot itt rögzítened. A HR-est például nem érdekli, hogy melyik utcában laksz, ráadásul, ha beírod a teljes címed rontasz is a teljes képen, ami számára már az első pillanatban fel is tűnik.

Egy jól megírt személyes adatok rész

Jobb

Kiss Ádám

Raktári munkás

06/20-220-22-22

kiss.adam@gmail.com

Budapest

Egy rossz példa erre a részre

helytelen

Kiss Ádám

Raktári munkás

06/20-220-22-22

kiss.adam@gmail.com

Budapest, Kiss Virág utca 22.

B épület, 2. Emelet 14-es ajtó, 14-es kapucsengő

1995.01.13.

facebook.com/kiss.adam.

📌Tipp: Emeld ki az adatokat, és ne tömd tele ezt a részt felesleges információkkal. A HR-est nem érdekli a facebook elérhetőséged ebben a munkakörben, ahogy a házszám és a kapucsengő sem az előnyödet szolgálja. Ne használj olyan email címet, ami nem munkához való. Ha nem rendelkezel professzionális email címmel, készíts egyet, ami főként csak a nevedet tartalmazza.

Ha szeretnél, adhatsz hozzá képet is, viszont ebben a munkakörben ez kétoldalú érme lehet. A HR-est, amennyiben képpel is találkozik könnyebben elragadja az első benyomás, így könnyen lehet, hogy már az adatok megadása nélkül eldönti, nem te vagy a megfelelő jelölt. De, természetesen az is előfordulhat, hogy pont megnyerő leszel. Ha ránk hallgatsz, és nem kérnek külön képet az önéletrajzhoz, inkább elfelejted a kép csatolását.

Hogyan készítsünk raktári dolgozói önéletrajzot? Tapasztalattal és anélkül

Egy raktári munkás önéletrajz megírása közben fontos, hogy azokat a tapasztalatokat vedd előre, amik relevánsak a munkával kapcsolatban. Nem érdemes például felsorolnod azokat a munkákat, aminek semmi köze a munkakörhöz, de arra is érdemes figyelned, hogy csak a legutóbbi iskolai végzettségedre kíváncsiak. De, nincs ez máshogy az egyéb képzésekkel sem. Ha például a munkához releváns OKJ-s képzést végeztél, azt mindenképpen vedd előre, de ha teljesen más irányba indultál el először, és beírod, a HR-es úgy érezheti, hogy csak vesztegeted az idejét. Ezzel pedig az esélyeidet is rontod.

Ha viszont jogsival rendelkezel, vagy esetleg targonca vizsgád van, akkor is érdemes megemlítened, ha a munka elvárásai között nem látod feltüntetve. De, hasonló a helyzet a nyelvtudással is, ami szintén növelheti az esélyed szinte minden munkakörben, így a raktári munka esetén is.

Ha többféle tapasztalattal is rendelkezel, érdemes azokat összegezve, maximum 4 – 5 pontban felsorolva hozzáadnod a munka megnevezése alatt, kiemelve, hogy az alábbi munkakörben milyen előnyökkel járt a cégnek, hogy a munkatársak között üdvözölhetett. Ha teheted, ne csak a munkakörödre vonatkozó adatokat sorold fel, hanem fejtsd ki egy kicsit bővebben is.

Abban az esetben pedig, ha azért szeretnéd az önéletrajz mintáinkat használni, mert kevés szakmai tapasztalatod van, érdemes akár az összes munkádat felsorolnod, nagy hangsúlyt fektetve arra, hogy azokat az erényeidet emeld ki, ami a most megpályázott munkában az előnyödre válhat. Ezzel, bár releváns tapasztalatod nincsen, az kevésbé fog feltűnni, mert kiemeled azokat az információkat, amelyek hozzá segíthetnek, hogy te légy a tökéletes pályázó.

Szakmai tapasztalat nélküli raktáros önéletrajz példa👇

Media Markt

Raktáros gyakornokként

2015 – 2017

 • Szoros együttműködés csapatban, ezzel erősítve az interperszonális képességeimet
 • Változatos adminisztratív feladatok, amelyek hozzájárultak a precíz munkamorálom kialakításához
 • Kapcsolattartás a csoportvezetővel, növelve ezzel a rálátásomat a raktári munkafolyamatokra

Szakmai tapasztalattal bíró raktáros önéletrajz sablon👇

Ganz EEG Kft 

Raktári munkás

2018 – 2022

 • Együttműködés a csoportvezetővel, a munkafolyamatok optimalizálása érdekében
 • Leltár, termékrendelés és a teljes raktári folyamat irányítása
 • Visszajelzés biztosítása a vezetőség felé a felmerülő problémák megoldása érdekében

Tanulmányok – Hogyan emeld ki a tanulmányokat, ha raktári munkás önéletrajz készítésére vállalkozol?

Ha az iskoláid nem is számítanak sokat, amikor raktári munkára jelentkezel, az egyéb tapasztalataid fontos részét képezhetik a az önéletrajzodnak. A legtöbb esetben targonca vizsgára szükséged lesz, de ha jogsival is rendelkezel, az mindenképpen előnyödre válik majd. Bár, a legtöbb esetben Magyarországon mindkettőt támogatja a cég ebben a munkakörben, sokkal nagyobb eséllyel indulhatsz, ha rendelkezel valamelyikkel, vagy esetleg mindkettővel. Ez pedig még akkor is igaz, ha külön ezt nem tüntetik fel az álláshirdetésben.

Fontos, hogy beírd az iskolai végzettségedet is, de, ha van releváns okj-s tanulmányod, érdemes azzal, illetve a fentiekkel kezdeni inkább. Ha pedig esetleg diplomával is rendelkezel, és egyéb tanulmányod is van, akár az érettségit is elhagyhatod a felsorolásból.

Példa a tanulmányok feltüntetésére

Raktári munka OKJ-s képzés

EFEB Felnőttoktatási központ

2014 szeptember

Targoncás vizsga és jogosítvány

Csigavér Autósiskola

2016 október

Milyen készségeket és erősségeket érdemes megjelölnöd az önéletrajzban?

A legtöbb esetben a raktári állás betöltéséhez nem a releváns tapasztalat és a tanulmányok lesznek a mérvadóak, hiszen ez egy mindig változó munkakör, amit a legjobban egy olyan ember tud elvégezni, aki könnyen alkalmazkodik a felmerülő kihívásokhoz. Természetesen fontos az is, hogy fizikailag jó formában légy, de ahogy a legtöbb munkakörben, ebben a szakmában is fontosak az interperszonális készségek is.

A HR-esek szívesebben vesznek fel ugyanis olyan jelentkezőket, akik sokkal inkább beleillenek a csapatba és azokat a személyeket is előtérbe helyezik, akik könnyebben szót értenek a vezetőséggel. Épp ezért, a könnyű alkalmazkodást mutató készségek és a szociális erősségek sok jelentkező elé helyezhetnek akkor is, ha nekik a valóságban több tapasztalatuk van. Ez a munkakör ráadásul folyamatos tanulást igényel, de a precizitás és a szabályok betartására vonatkozó hajlam is fontos lehet a munkahely szempontjából.

Épp ezért a puha készségek ugyanolyan fontosak lesznek, mint a kemény erősségek, így egyaránt érdemes mindkettőből párat feltüntetned. Azt pedig jó, ha tudod, hogy az első a szociális készségekre vonatkozik, amíg a második főként a munkához szükséges tanulmányokra és szakmai tapasztalatra.

Kemény készségek

 • Analitikus szemléletmód
 • Precíz munkavégzés
 • Terhelhetőség
 • Önálló munkavégzés
 • A legfontosabb raktári programok ismerete
 • A raktári gépek ismerete
 • Autóvezetés
 • Gyors munkavégzés

Puha készségek

 • Csapatmunka
 • Erős kommunikációs készség
 • Gyors alkalmazkodás
 • Pontosság és megbízhatóság
 • Problémamegoldó képesség
 • Önmotiváció
 • Általános műveltség
 • Munkamorál

A rólam rész: Hogyan foglald össze helyesen az önéletrajzodat?

Az önéletrajz első részében mindenképpen írnod kell egy rövid összefoglalót magadról.  Enélkül sokkal kevesebb esélyed van ugyanis arra, hogy a HR-es felfigyeljen rád. Általában ez az a részt, amiben felhívhatod magadra a figyelmet, így tekinthetsz rá akár úgy is, mint egy önértékesítési eszközre, ami megadhatja számodra a sikert.

Mivel ez az első rész, amit elolvas az interjúztató, elengedhetetlen, hogy azokat a fontos információkat foglald össze, amelyek kiemelnek a többi jelentkező közül. Ha ebben a részben nem foglalod össze, hogy miért is érdemes téged választani, kevés esélyed lesz arra, hogy az önéletrajz többi részét is megnézze, így ez a szekció legalább olyan fontos, mint a személyes adatok helyes megadása.

Egy jó példa

7 éves szakmai tapasztalatomnak köszönhetően 30%-kal csökkenteni tudtam az előző munkahelyemen a selejt termékek arányát, miközben segítséget nyújtottam az új dolgozók gyors betanításában is. A változatos munkakörnyezeteknek köszönhetően a legtöbb raktári programot megismertem, alkalmazkodási képességem pedig lehetővé tette, hogy egyre több munkafolyamat megtanulására legyen lehetőségem.

💡Tény: A fenti példa egyből a lényegre térve mutatja be a jelentkező tapasztalatát, biztosítva, hogy az olvasó azonnal tudomást szerezzen, milyen előnyökkel járhat a cégnek, ha alkalmazzák a jelentkezőt. A tapasztalatok mellett pedig az erősségek is feltűnnek, ami szintén növeli a jelentkező esélyét.

Egy rossz példa

Sokéves tapasztalattal rendelkező raktári munkás vagyok. Szakértelmet szereztem ebben a munkakörben, ezáltal megtanultam minden fontosat, ami az álláshoz szükséges.

💡Tény: Ez a példa túl egyszerű, nem mond sokat arról, miért is érdemes a jelentkezővel kapcsolatba lépni. Nincsenek konkrét adatokat, és az sem derül ki, hogy pontosan milyen készségekkel rendelkezik a felvételiző.

További szakaszok a raktári munkás önéletrajz készítéséhez

Ha pedig úgy érzed, hogy még nem teljes az önéletrajzod, érdemes tudnod, hogy a raktári munkára való jelentkezéskor is lényeges lehet, hogy milyen nyelvtudással rendelkezel. Ezenkívül pedig, a HR-esek szeretik a jelentkezőt kicsit jobban megismerni, mielőtt behívják egy interjúra. Épp ezért, miután minden fontos tapasztalatot összefoglaltál, feltüntetted a tanulmányaidat, megvagy az összefoglalóval, és kicsit jobban megismerhették a készségeidet is, érdemes pár szót ejtened a hobbikról és az egyéb információkról is.

Ezt viszont jó, ha a végére hagyod, tekintve, hogy kevésbé relevánsak a munka szempontjából, ha viszont az olvasó eljut eddig a pontig, szinte biztos lehetsz benne, hogy nyert ügyed van. Természetesen ezután, az interjún bizonyítanod is kell az állításokat, így a hobbi részhez nem érdemes olyan információkat beírni, ami távol áll tőled, sőt mi több, ha túlozni szeretnél sem érdemes a végletekig elrugaszkodnod. Bár nagy esély van, hogy felhívnak, ha eljutottak eddig a részig, ha valami olyan tevékenységet írsz be, ami láthatóan hazugság, még elveszítheted az érdeklődést az utolsó pillanatban is.

Nincs ez máshogy a nyelvtudással sem, tekintve, hogy bár nem lényeges a munkához, könnyen belekérdezhetnek, így, ha C1-es angol nyelvtudást jelöltél meg, de nem tudsz megszólalni az interjún, szinte biztos, hogy a második körre már nem fognak behívni.

Jelöld meg a hobbikat

A hobbik megjelölésére nem kell nagy hangsúlyt fektetned, illetve elegendő, ha pár mondatban, vagy egy rövid felsorolásban összegzed őket. Ez segít téged könnyebben megismerni, de a bemutatkozásra főként az interjú alatt kell majd nagy hangsúlyt fektetned.

Például:

Érdeklődöm a mesterséges intelligencia iránt, így nagy figyelemmel kísérem a fejlődését. Illetve, szabadidőm nagy részét utazással töltöm, mert szeretek új embereket megismerni és új kultúrákat felfedezni.

💡Tipp: Ha tudsz, érdemes olyan hobbikat megjelölni, ami a munka megszerzésében is segíthet, de ne feledd, az interjún előkerülhetnek a különböző témák. Gondolj a hobbi részre úgy, mint egy bevezetésre arra vonatkozóan, amiről az interjú végén fogsz beszélni.

A nyelvtudás a raktári munkás önéletrajz megírásakor

A nyelvtudásod sokat dobhat az önéletrajzodon, de nem kell túlgondolnod a feltüntetését. Egyszerűen pontozott listában összegezheted a különböző nyelveket, amiket ismersz, megjelölve, hogy milyen szinten érted azt meg.

Például:

 • Angol nyelvtudás – B2, társalgási szint
 • Német nyelvtudás – A1 alapszint

Összefoglaló – Hogyan néz ki a tökéletes raktári munkás önéletrajz?

 • Ellenőrizd az adatok pontosságát, és figyelj a helyesírásra
 • Figyelj a formázásra, és ügyelj arra, hogy az elküldött dokumentum biztosan elférjen egy oldalon
 • Használj olyan szavakat, amit a munkakör leírásában is használnak
 • Légy megnyerő, magabiztos, és emeld ki az erősségeidet
 • Ne hagyd ki az olyan extra információkat, mint a nyelvtudás, jogosítvány megléte és az OKJ-s vizsgák
 • Nézz utána, hogy milyen erősségeket várnak el a munkakörben
 • A személyes adatok megadásánál figyelj, hogy azokat tüntesd fel, amin el is tudnak érni

Ne feledd a kísérő levelet!

Ha a tökéletes önéletrajzon felül tovább szeretnéd növelni az esélyeidet, érdemes egy kísérőlevelet is mellékelned a CV-hez. Ebben röviden összefoglalhatod, hogy miért te vagy a legjobb jelölt, miközben pár sorban bemutathatod az erősségeidet és a tapasztalataidat is. Ne feledd viszont, hogy a kísérőlevél nem egyenlő a motivációs levéllel, így nem kell hosszú mondatokban, hosszú távú célokat meghatároznod, elég, ha bemutatkozol, és írsz egy rövid összefoglalót magadról.

Ha szeretnéd megtudni, milyen a tökéletes kísérőlevél, használd az önéletrajz mintáinkat!

Gyakori kérdések és válaszok

 1. Szükségem van referenciára egy raktári munka megszerzéséhez?

Nem, a legtöbb esetben nincs szükséged referenciára egy hasonló munkakörre vonatkozó állás megszerzéséhez, így főként az önéletrajzod fog dönteni.

 1. Érdemes feltüntetnem a külföldi munkáimat is?

Igen, amennyiben külföldön is szereztél tapasztalatot, érdemes feltüntetned, sőt mi több, pozitívan is mutathat az önéletrajzodban a külföldön szerzett tapasztalat.

Raktári munkás önéletrajzminták

önéletrajzot írni Raktári munkás tapasztalt önéletrajz raktári munkás számára
nincs tapasztalat önéletrajz raktári munkás számára Raktári munkás önéletrajz