Tanári asszisztens önéletrajz – Tűnj ki velünk a jelentkezők közül!

Ha tanári asszisztens akarsz lenni, a profin megírt dokumentum elengedhetetlenül lényeges ahhoz, hogy növeld az esélyeidet egy interjúra való meghívásra. Bár az interjún való megfelelés és a kezdeti hónapokban való bizonyítás kulcsfontosságú, az első lépés a cél elérése felé egy lenyűgöző önéletrajz elkészítése, amely kiemeli a szakterületen szerzett képességeidet és szaktudásodat.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

Hogy segítsünk ebben a fontos feladatban, bemutatunk egy jól megtervezett sablont, amely az önéletrajz minden lényeges szakaszát lefedi. Ebben a cikkben az egyes szakaszok sajátosságaira is kitérünk, hogy segítsünk neked megkülönböztetni magad a többi pályázótól.

A jelen cikkben található sablonon kívül javasoljuk, hogy nézz végig más önéletrajz sablonjaink között, hogy megtaláld a képzettségednek és a hátterednek megfelelőt.

További késlekedés nélkül vizsgáljuk meg azokat a kritikus elemeket, amelyeket hangsúlyoznod kell önéletrajzod elkészítése során.

Először bemutatunk egy szakmai dokumentumot egybe, hogy lásd végül hogyan is fog kinézni a sajátod, végül pedig részletesen is megvizsgáljuk a különböző szakaszokat bekezdésről bekezdésre.

Tanári asszisztens önéletrajz

Tartalomjegyzék

Pedagógiai asszisztens minta az elejétől a végéig

Személyes adatok
Varga Gizella
E-mail: vargagizella@gmail.com
Telefonszám: 06 70/54 – 12 – 457
Lakcím: 3547 Budapest, Kiss Flórián utca 432.
Születési hely, idő: 1998. 02. 12. Zalaegerszeg

Rólam
Állami helyen 10 éves munkatapasztalatot szereztem, mint tanári asszisztens, azóta pedig 5 éve magántanárként végzem a munkámat. Dolgoztam már általános iskolában, de középiskolai tanárként is helyt tudok állni, miközben bármilyen új képzés jelenik meg, azt proaktívan én magam keresem tanulás céljából. A gyerekek fejlődésének biztosítása pedig elsődleges számomra.

Tapasztalatok
Pedagógus
NormAnna 2012. Kft.
2020. január – 2021. február
Kecskemét

 • Angol foglalkozások tartása kisebb csoportban
 • A gyerekek feladatainak ellenőrzése
 • Segítséget nyújtani a fiataloknak
 • A szükséges témák feldolgozása
 • A nyelvtudás erősítése

Német tanár
Business Class Education Centre Kft.
2017. március – 2018. április
Szigethalom

 • Folyamatos kapcsolattartás a tanárokkal, hallgatókkal, ügyfelekkel
 • Képzésszervezés előkészítése, felmérések koordinálása
 • Képzések megvalósításhoz kellő technikai előkészületek koordinálása
 • Adminisztrációs ügyek elintézése
 • Tanárok szerződésének előkészítése, technikai felkészítése az online oktatásra

Tanulmányok

Általános iskolai segítő
Budapesti Gazdasági Egyetem
2012. augusztus – 2016. június
Göd

Irodai ügyintéző
Pécsi Tudományegyetem
2008. szeptember – 2011. július
Gödöllő

Érettségi
BKSZC Újbudai Szakiskola és Szakképző Iskola

2004. szeptember – 2006. május
Baktalórántháza

Képességek

 • Szeretem a gyerekeket
 • Figyelmesség és empátia
 • Precíz munkavégzés
 • Gyermekek fejlődésére való könnyű odafigyelés
 • Kommunikációs készségek
 • Lojalitás és megbízhatóság
 • Szakmai igényesség
 • Kiváló kapcsolatteremtői képesség
 • Elhivatottság a gyerekekkel való közös munka iránt
 • Erős szervezőkészség
 • Önállóság

Nyelvek
Angol nyelv – felsőfok

Tanári asszisztens önéletrajz

Nézzük az alapokat – Milyen fizetésre számíthatnak a pedagógiai asszisztensek?

Mielőtt belemerülnénk a mintánk alapján elkészített szakmai dokumentum elkészítésének sajátosságaiba, először nézzük meg a szakma bértartományát. A tanári asszisztens munkakörben jellemzően nettó 250 000 és 300 000 forint közötti keresetre számíthatnak a jelentkezők, juttatásokkal és bónuszokkal együtt, egy nyolcórás munkanapért. Emellett viszont számítanod kell arra, hogy bár egészségbiztosítási ellátásban részesülhetsz, nem igazán kaphatod meg azokat a szokásos extrákat, amiket egy normál munkában Magyarországon, így például SZÉP kártyára nem igazán számíthatsz, ahogy extra kiegészítésekre sem.

Érdemes megjegyezni, hogy a felkínált fizetés a megpályázott pozíciótól függően eltérő lehet. Amíg például ének vagy tesi tanári asszisztens munkakörben kevesebb munkabérre számíthatsz, az idegen nyelvi tanárokat még állami helyen is jobban megfizetik.

Emellett, érdemes megemlíteni, hogy hasonló pozíciót magántanárként is biztosíthatsz magadnak, ahol könnyen 1 000 000 forint fölött kereshetsz, ha vállalkozóként tevékenykedsz. Ebben az esetben azonban nincsenek fix bérek, csakis attól függ a béred, hogy hány órát vállalsz és hány tanítványod van.

Most pedig térjünk rá a professzionális dokumentum készítésének kulcsfontosságú elemeire a pedagógiai szakmában.

Tanári asszisztens önéletrajz

Egy pedagógiai asszisztens anyagának kötelező és opcionális részei

Míg a pedagógiai asszisztens dokumentum bizonyos részei kötelezőek, vannak olyan opcionális részek, amelyeket szabadon eldöntheted, hogy hozzáadod-e. Ezeknek a részeknek a beépítése viszont megfelelő lehet, így amennyiben még befér és tudsz is mit írni, mi mindenképpen javasoljuk, hogy add hozzá azokat is.

Alapvető fontosságú szem előtt tartani, hogy a személyes adatok rész mindig előre kerül, amelyet egy bemutatkozó rész követ a pedagógiai asszisztens önéletrajzodban, amely röviden kiemeli a készségeket és tapasztalatokat, ami tartozik a jelentkezőhöz. Ha elhanyagolod ezeket a részeket, azzal korlátozhatod az esélyeidet arra, hogy figyelembe vegyenek egy pozícióra.

Továbbá a tapasztalati rész alapvető fontosságú, mivel bemutatja az adott munkakörre való alkalmasságodat, így segítséget nyújthat az olvasónak abban, hogy megismerje, milyen tudással rendelkezel. Továbbá, bár az oktatási és nyelvi szakaszok elsőbb pillantásra talán nem tűnnek relevánsnak, nem szabad figyelmen kívül hagyni őket, mivel sok állás legalább középfokú nyelvtudást igényel, és az oktatási háttér is tényező lehet, a kihagyásuk pedig nem lehetséges egy profin beküldött anyag esetén.

A választható részek tartalmazhatnak olyan hobbikat vagy extra képzést, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a szakmához, de mégis érdemes lehet feltüntetni őket, főleg, ha valahogy mégis relevánsak a munka szempontjából.

Egy átfogó és professzionális dokumentum elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy ezekre a kritikus szakaszokra koncentrálva írd meg az anyagod. Akár nyomtatott formában vagy elektronikus formában nyújtod be ugyanis, ez fogja megadni az esélyt arra, hogy előtérbe helyezzenek az interjúra való behívás során a pedagógia irányában is.

Érdemes ezenkívül azt is megjegyeznünk, hogy bár te magad döntheted el, hogy adsz-e hozzá képet, a képpel rendelkező önéletrajzoknál az a veszély áll fent, hogy nem a végzettség és a tudás lesz az elsődleges, amit észrevesznek, hanem maga a fotó, így az elsőbb benyomás az alapján dől majd el, hogy mennyire vagy szimpatikus nekik. Éppen ezért mi inkább azt javasoljuk, hogy amennyiben ezt a munkát választanád és nem kérnek külön meg a kép csatolására, inkább hagyd ki belőle.

Tanári asszisztens önéletrajz

Mire kell mindenképpen figyelned a megfelelő iromány elkészítése közben?

Miután tisztában vagy az önéletrajzod felépítésével, lényeges, hogy átgondold a benne szereplő információk elrendezését. A helyesírási hibák ellenőrzése kulcsfontosságú, mivel a helyesírási, nagybetűs és írásjeles hibák megszakíthatják az olvasó kapcsolatát az önéletrajzzal, különösen az elsőbb néhány bekezdésben, ugyanis így sok esetben a CV automatikusan a kukába kerül. Az olyan hibák, mint a rosszul írt e-mail címek vagy mobilszámok elszalasztott lehetőségekhez és elrontott elsőbb benyomáshoz vezethetnek.

Azt is fontos szem előtt tartani, hogy Times New Roman betűtípus használata és 11 és 12 közötti betűméret ajánlott, így a jelentkező feladatai között szerepel az is, hogy erre figyelnie kell.

Ezenkívül a felsorolások, listák, kiemelések és a tömör, jól megírt szöveg használata kiemelheti az irományodat, így ezeket is érdemes használnod. az általános anyagod megírása közben A szakmai önéletrajzot egy oldalra kell korlátozni, és minden lényeges információt tartalmaznia kell, az általános adatoktól kezdve a választható részekig bezárólag.

A túl hosszú önéletrajzot nem biztos, hogy elolvassák, de a túl rövid iromány esetén nem adsz elég információt, illetve azt érezhetik, hogy nincs elég tapasztalatod, akkor is, ha egyébként a bizonyítvány szerint lenne, csak túl tömören fogalmaztad meg a képzés részt. Ezen iránymutatások betartása segíthet lenyűgözni a potenciális munkaadókat.

Miután az alapokat lefedtük, nézzük meg közelebbről az munkát igénylő dokumentumod minden egyes szakaszát. Az egyes szakaszokban megadott információkra való odafigyelés döntő fontosságú a siker szempontjából.

Tanári asszisztens önéletrajz

Pedagógiai asszisztens – A személyes adatok megadása

HELYES VÁLTOZAT
MISKOLCZI ÁDÁM
ISKOLAI SEGÍTŐ
Email cím: miskolcziadam@gmail.com
Telefonszám: 06 20/57 42 356
Lakcím: 4212 Kisújszállás, Nincstelen Géza utca 46.
Születési hely, idő: 1993. 04. 31. Nyíregyháza
HELYTELEN VÁLTOZAT
SINKA GÁBOR
gaborkaa@freemil.com
56864342
34342 Sopron
1980. 10. 11. Szecső

Vizsgáljuk meg a dokumentumot a hibák szempontjából. Először is, a pályázó neve nincs félkövérrel szedve, és nincs feltüntetve a pozíció, amelyre pályázik, ha a piros mintában látottakat nézzük meg először a feladatok vizsgálata alatt a pedagógiai asszisztens önéletrajzban. Másodszor, az e-mail cím nem az álláspályázatokhoz jó formátumban van megadva. Lényeges, hogy a jó sablonban bemutatott professzionális e-mail cím szerint adjuk meg a sajátunkat, amikor pedagógiai asszisztensek szeretnénk lenni, így amennyiben nem rendelkezel hasonlóval, az elsődleges dolgod, hogy készíts egyet. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy komolyan vegyenek egy jelentkezőt.

Ezután hiányzik a telefonszám, beleértve a körzetszámot is. Még ha az olvasó érdeklődik is a pályázó iránt, ezen adatok nélkül nem tudja felvenni vele a kapcsolatot egy interjú céljából, így ezt az adatot többször is nézd át még azelőtt, hogy beküldenéd a dokumentumot, ugyanis a precizitás egyébként is elengedhetetlen, ha gyerekekkel szeretnél dolgozni.

A cím rovatban meg kell adni a teljes címet, beleértve az irányítószámot és a házszámot is. Végül a helytelen személyes adatokra vonatkozó példa helyesírási hibákat is tartalmaz, ami alkalmatlanná teszi az irományt egy profi pályázó számára. Az ilyen hibák elkerülése érdekében elengedhetetlen az dokumentum alapos lektorálása, egy felsőfokú munkakörben.

Tanári asszisztens önéletrajz

A jelentkező feladatai – A bemutatkozás kinézete

JÓ MEGOLDÁS
Felsőfokú tanulmányaim után egyből a gyermekek taníttatása lett az elsődleges feladatom, így azonnal munkába is álltam egy állami iskola helyszínén. 10 éves tapasztalat szerzés után és minden lényeges bizonyítvány megszerzése után pedig magántanárként folytattam a tanulmányaimat az iskolai munkám mellett. Ma pedig már magyar és irodalom tanárként tevékenykedek és a diákokat érettségi és vizsgák szempontjából készítem fel.
ÍGY NE CSINÁLD
Diákokat tanítok, így van tapasztalatom. Rendelkezem szakirányú végzettséggel is. Ha gondolják hívjanak bármikor és bemegyek egy interjúra.

Tanári asszisztens önéletrajz

Ez a rész a pedagógiai asszisztens önéletrajzodban nem igényel hosszadalmas vagy összetett írást, de a benne szereplő információknak jól megírtnak és vizuálisan vonzónak kell lenniük. Hasznos, ha megemlíted, hogy hány éve dolgozol az iparágban, és milyen típusú projekteket valósítottál meg. Ezért ajánlott számokat használni és tömören fogalmazni, hasonlóan a zöld részhez. Az sem baj egyébként, ha megírod, hogy hol dolgoztál, ha esetleg tudsz nagyobb neveket említeni nekik.

Másrészt a hibás pedagógiai asszisztens példa mutatja, mi történhet, ha ezt a részt kapkodva írják meg, ami nem ideális. Úgy tűnik, mintha különösebb megfontolás és erőfeszítés nélkül íródott volna, és ez nem az, amit egy önéletrajznak közvetítenie kellene.

A helytelen formátum használata a potenciális munkaadókat is elriaszthatja, még akkor is, ha épp olyasvalakit keresnek, aki rendelkezik olyan képesítéssel, mint te magad is.

Tanári asszisztens önéletrajz

A feladatok következő szakasza – Az eddigi munkahelyek

A munkatapasztalat bemutatásakor lényeges, hogy fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkakörrel kezdve rendezd őket. Ha azonban van olyan régebbi munkahelyed, amely relevánsabb a pozíció szempontjából, akkor az szerepelhet elsődleges helyen. Nem kell viszont a munkahely kezdésének és elhagyásának pontos napja, elég, ha a hónapot feltünteted.

Ehhez a részhez tartozik ezenkívül az is, hogy célszerű elkerülni a hosszú, teljes mondatokból álló felsorolásokat, mivel felesleges és túlterhelő lehet.

📌Ehelyett néhány pontba szedett felsorolással emeld ki, hogy miért te vagy az ideális jelölt az adott pozícióra.
ÍGY CSINÁLD
Irodavezető
SimNest Aviation Korlátolt Felelősségű Társaság
2017. október – 2019. december
Siófok

 • Online oktatási felülettel kapcsolatos ügyfélszolgálat ellátása
 • Folyamatos kapcsolattartás a fejlesztőkkel
 • Modulzáró tesztek/vizsgák szervezése, előkészítése, rendszerbe történő feltöltése
 • Okj vizsgához lényeges adatok vizsgálata
 • Adminisztrációs feladatokban való részvétel

Megfelelőségi munkatárs
Tesco Global Áruházak Zrt.
2012. május – 2016. november
Zalaegerszeg

 • Képzési/nyilvántartási rendszer precíz vezetése
 • A képzésekhez tartozó rendszeres és ad hoc képzési riportok, beszámolók készítése
 • Iskolai programokban való részvétel
 • Gyerekek segítése
 • Kihelyezett akciók felügyelete
 • Termékek feltöltése és kihelyezése

Értékesítő
Click Trade Hungary Kft
2010. február – 2012. március
Balatonfenyves

 • Beérkező vevői megkeresések megválaszolása
 • Árajánlatok készítése, megrendelési folyamat koordinálása
 • Kapcsolattartás vevőkkel és partnerekkel
 • Kapcsolatfelvétel potenciális vevőkkel (hideghívások és inaktív partnerek)
 • Munkakörhöz kapcsolódó adminisztrációs ügyek ellátása
 • Okj és különböző képzések szervezése
EZT INKÁBB FELEJTSD EL
Adminisztrátor
TRANSINTERTOP Kft.

2018. június – 2020. április
Veszprém

 • gyerekek felügyelete
 • ügyek intézése
 • tartozik és követel számla készítése
 • egyéb
A helyes példában a jelölt jól szervezett módon, világos címsorokkal és határidőkkel mutatta be munkáját, így a HR-esek könnyen áttekinthetik a releváns részleteket a pedagógiai asszisztens dokumentum vizsgálata során. A jelentkező ezután felsorolásszerűen, pontokba szedve vázolta fel a fő feladatokat, elkerülve a hosszadalmas és lényegtelen részleteket, például a felmondás napja nem került bele, hiszen ez nem is kell. Lényeges megtalálni az egyensúlyt a tömörség és az elegendő információ közlése között.

Másrészt egy rossz pedagógiai asszisztens példa szervezetlennek tűnik, és nem tisztázza a munkakörrel járó feladatokat.

Nemcsak a kellő információk megadása, hanem az is kulcsfontosságú, hogy a dokumentum megjelenése professzionális és vonzó legyen, mivel ez ugyanolyan lényeges a pedagógiai asszisztensek dokumentumában. Ezenkívül az önéletrajzokat gyakran kulcsszóellenőrző rendszereken keresztül szűrik át, hogy kiszűrjék a releváns álláspályázatokat. Ezért ajánlatos áttekinteni az álláshirdetés kulcs szavait, és azokat felhasználva kiemelni a releváns készségeket és tapasztalatokat, miközben a realitások talaján kell maradni természetesen, hiszen, ha nem mondasz igazat, az nagyon hamar ki fog derülni.

Ennyit a munkatapasztalatról szóló részről. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan írd meg az önéletrajzod iskola és tanulmányokra vonatkozó szakaszát a következő részben.

Tanári asszisztens önéletrajz

Pedagógiai asszisztens – Tanulmányok és iskolák

Ha van korábbi munkatapasztalatod, akkor egyszerűen felsorolhatod az oktatási intézményeidet az időszak és a tanulmányi terület részleteivel együtt. Ha azonban kezdő vagy a pedagógiai állások világában, megfontolhatod, hogy a fenti pontokat ebbe a részbe illeszd be, vagy emeld ki a tanulmányaid során megszerzett készségeidet, hogy hatékonyan bemutathasd a benned rejlő lehetőségeket.

Ellenkező esetben ezt a részt rövidre foghatod, és áttérhetsz a következőre a pedagógiai dokumentumodban.

Ettől eltekintve alapvető fontosságú, hogy az információk beírásakor helyes nyelvtant és fordított időrendi sorrendet használj a pedagógiai irományodban, mivel ez növelheti a siker esélyeit. Ha nem tudod, mit jelent a fordított időrendi sorrend, ne aggódj, hiszen példákat adtunk a helyes és helytelen formátumokról is, hogy segítsünk a kezdésben.

Lényeges megjegyezni, hogy ha van egyetemi diplomád, akkor azt ebben a részben kell feltüntetned, ahogy az okj is lényeges lehet. Általában egy vagy két adat megadása elegendő egyébként iskola szempontjából.

EZT KÖVESD
ISKOLÁK

KÜLKERESKEDELMI MARKETING
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2016. október – 2017. július
Dunaharaszti

Mérnök
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2008. szeptember – 2014. május
Ráckeve

EZT NE KÖVESD
ISKOLÁK

PEDAGÓGIAI DIPLOMA
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
4 év
Debrecen

Lakatos
Károli Gáspár Református Egyetem
6 év
Karcag

Egy jól megírt dokumentum elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy tartalmazza a kurzus és az egyetem nevét, szükség esetén nagybetűvel írva. Továbbá lényeges a pedagógiai dokumentumban megadni a tanulmányi időszakot és a város nevét. Szerencsére ezt a részt általában röviden átfutják mindösszesen, így kevesebb erőfeszítést igényel, mint a többi lényeges rész. A kulcs a helyes helyesírás és a formázás biztosítása a megadott minta követésével, hogy elkerüld a problémákat.

Tanári asszisztens önéletrajz

Képességek és készségek

Ebben a részben lehetőséged van arra, hogy tömör listaformátumban bemutasd egyedi képességeidet és tehetségedet. Tartsd egyszerűnek a dolgot és készíts egy felsorolásszerű listát mind a puha, mind a nehéz készségeidről. Ajánlott mindkettőből négy-ötöt felsorolni, de mindenképpen ügyelj arra, hogy ne csak egy vagy két készséget sorolj fel. Minél pontosabban fogalmazod meg a munkaköri követelményeket, annál nagyobb az esélye, hogy önéletrajzod megragadja a HR-esek figyelmét.

A kemény készségek az általad megszerzett technikai pedagógiai ismeretekre utalnak, mint például a szoftverek ismerete vagy a munkakör specifikus képzések, ezért ezeket mindenképpen emeld ki ebben a részben.

Másrészt a puha készségek olyan személyes tulajdonságok, amelyek az interperszonális kapcsolatokra vonatkoznak, és elengedhetetlenek a hatékony együttműködéshez és kommunikációhoz. A puha készségek hangsúlyozása megmutathatja, hogy mennyire jól illeszkedhetsz a csapatba.

Készségek

 • Erős empátia
 • Alapfokú számítógépes ismeretek
 • Releváns tapasztalat
 • Jogosítvány
 • Tanítás utáni vágy
 • Mosolygós, kedves személyiség

Nyelvtudás és a nyelvismeret

A dokumentum utolsó szakaszának részletesen ki kell térnie a nyelvtudásodra. Egyszerűen csak sorolja fel a beszélt nyelveket további részletezés nélkül. Ha egyébként több nyelvet is ismersz érdemes lehet akár mindet feltüntetni, hiszen ezzel mindenképpen növelheted az esélyed a munkára. Illetve, nagyobb fizetésre is számíthatsz, ha több nyelven beszélsz. Sok esetben viszont legalább középfokú tudást kérnek, így semmiképpen ne hagyd le ez az információt.

Rendkívül fontos, hogy a nyelvtudásoddal kapcsolatban őszinte legyél, mivel az interjú során úgyis ki fog derülni.

Így add meg
Nyelvek
Német – középfok

Ha pedig ezzel megvagy, folytathatod listaszerűen a hobbikkal is.