Termék menedzser önéletrajz – Így írd meg professzionális módon!

Amennyiben termék menedzserként szeretnél elhelyezkedni, kiemelten fontos, hogy miként írod meg az önéletrajzodat, ugyanis nagy a verseny ebben a szakmában. Ráadásul, nincs is olyan sok munka, mint az elsőre gondolná az ember, elérhető pozícióként, így jól meg kell tudnod mutatni magad az interjú, illetve még előtte az önéletrajzod alkalmával.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

De ne aggódj, segítünk úgy megírni a dokumentumodat, hogy biztosan ki tudj majd tűnni a tömegből és biztos helyed legyen azok között, akit behívnak egy megbeszélésre. Ha velünk maradsz ráadásul, nem csak egy mintát fogsz látni, hanem részletesen ki is fejtjük a különböző részeket, hogy minden információ birtokában megismerhesd, hogy miként is néz ki egy jól megírt magyar önéletrajz termék menedzser irányában.

Gyűjtsd tehát össze a gondolataidat és gondold át, miben vagy jó, mi pedig mutatjuk, hogyan viheted azt a lehető legjobb formában papírra.

Mielőtt viszont részletesen is belemennénk, nézzük meg egybe, hogy végül, hogy fog kinézni az önéletrajzod.

Termék menedzser önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy tökéletes minta az önéletrajzodra ha termék menedzser szeretnél lenni

Személyes adatok
Szentkirályi Zsófia
Termék menedzser
E-mail: szentkiralyizsofi@gmail.com
Telefonszám: 06 30/57-23-578
Lakcím: 2346 Budapest, Hegyeshalmi út 46.
Születési hely, idő: 1980. 03. 21. Göd

Rólam
5 éves tapasztalattal rendelkezel, mint termék menedzser, azóta pedig, hogy elvégeztem az egyetemet szabadúszóként és 8 órás munkatársként egyaránt kamatoztatni tudtam a sikereimet. Képes vagyok tehát önálló munkavégzésre és ismerem az összes szükséges programot, miközben proaktív szemléletemnek köszönhetően könnyen hozzá tudok járulni a cég sikeréhez.

Tapasztalatok
Termék specialista
Profession Services Ltd.
2021. január – 2022. február
Nádudvar

 • Pénzügyi felelősségbiztosítási termékek gondozása, fejlesztése
 • Kockázatvállalási folyamatban történő részvétel
 • Alkuszi kapcsolattartás
 • Egyedi ajánlatok előkészítése, szerződéskötés
 • Szerződésállomány menedzselése

Csoportvezető menedzser
KITE Zrt.
2016. március – 2018. február
Budakeszi

 • Pénzügyi analízisek készítése
 • Portfólió management
 • Profitabilitás vizsgálat
 • Prezentációk és riportok készítése
 • Pénzügyi tervezés

Tanulmányok

Termékfejlesztő BA
Budapesti Műszaki Egyetem
2013. augusztus – 2015. június
Kecskemét

Menedzsment BA
Nyíregyházi Főiskola
2010. szeptember – 2012. július
Debrecen

Érettségi
Kürt Alapítványi Gimnázium

2005. szeptember – 208. május
Győr

Képességek és készségek

 • Jó probléma megoldó képesség
 • Magabiztos kommunikáció
 • Profi megjelenés
 • Önállóság
 • Csapatban való munkaképesség
 • Priorizálásra való készségek
 • Strukturált gondolkozás
 • Analitikus látásmód
 • Számítógépes ismeretek
 • Folyamatos fejlődésre való igény
 • Erős szakmai tudás

Nyelvek
Angol nyelv – felsőfok
Német – középfok

Termék menedzser önéletrajz

Nézzük az alapokat – Mit kell tudnod a jelentkezés előtt a pozícióról?

Amennyiben termék menedzserként szeretnél elhelyezkedni, átlagosan 200 – 300 munka áll majd a rendelkezésedre választás gyanánt, miközben kifejezetten szoros versenyre is számíthatsz, ugyanis sokan jelentkeznek hasonló munkakörre. Természetesen azok a jelentkezők, akik relevánsak is, kevesebben vannak, de még így is tudnod kell, hogyan emelkedhetsz ki a listából ebben a szakmában.

Ezért is lényeges, hogy miként írod meg az önéletrajzod, ráadásul, minél profibb vagy írás közben, annál nagyobb fizetésre is számíthatsz. Attól függően ugyanis, hogy milyen szinten állsz tudás szempontjából, bruttó 350 000 forint és 950 000 forint között könnyen tehetsz szert fizetésre.

Ezen kívül pedig bónuszokra és egészségbiztosításra is számíthatsz, ahogy különböző extrák és év végi juttatások is üthetik a markodat, amennyiben megfelelő céget választottál. Illetve, sokszor akár SZÉP kártyát, vagy egyéb, speciális lehetőséggel felruházott extrában is részed lehet. Tudnod kell például, hogy multinál fogsz tudni könnyebben elhelyezkedni, ahol viszont magasabb munkabéred is lehet. Bár, átlagosan szorosabbak is a határidők. Ebben a munkakörben kisebb cégek kevésbé keresnek alkalmazottat, de, amennyiben azt megteszik kisebb bért kínálnak. Cserébe viszont barátságosabb, családiasabb hangulat és lazább határidők azok, amik megjelenhetnek majd munka közben.

Mindazonáltal, azt tudnod kell, hogy amíg teljesen más lesz a fizetésed pályakezdőként és senior munkatársként, akár 1 000 000 forint fölött is kereshetsz, amennyiben szabadúszóként is képes vagy helytállni egy hasonló munkakörben, így, ha vannak ilyen ambícióid, ezt sem érdemes kihagynod, amikor eldöntöd milyen irányba is indulsz el.

Végül pedig, de nem utolsó sorban, home office-os munkavégzésre és távmunkára való lehetőségre is igényed lehet, ha nem igényed a folyamatos bejárás. Nézzük meg viszont most, hogy mit kell mindenképpen hozzáadnod az önéletrajzhoz és mi az, amit bátran kihagyhatsz.

Termék menedzser önéletrajz

A kötelező és opcionális részek mint termék menedzser

Amíg értelemszerűen vannak olyan szakaszok, amiket mindenképpen hozzá kell majd adnod a dokumentumhoz, addig előfordulnak olyanok is, amiket bátran kihagyhatsz, ha nem igényed, hogy hozzáadd, vagy már nem fér rá a papírra. Például, mindig legfelülre kerülnek a személyes adatok, ezután pedig a bemutatkozás a következő lényeges rész. A kötelező részek közül ezt követően a munkahelyek és tapasztalatok felsorolása következik, végül pedig az iskolákat kell hozzáadnod az önéletrajzhoz. Illetve, ebben a pozícióban lényeges lesz a nyelvtudásod megadása is, ugyanis enélkül nem igazán hívnak fel semmilyen jelentkezőt.

Ha pedig ezt megtetted, opcionálisan megadhatod még a hobbikat és az egyéb, munkához nem feltétlenül releváns tanulmányokat és tapasztalatokat.

Érdemes tudnod egyébként, hogy a munkáltatók általában kulcsszó kereső programokat használnak arra, hogy megtalálják a potenciális jelentkezőket, éppen ezért, érdemes megnézned, hogy milyen lényeges szavakat rejtettek el az állás hirdetésben és hozzáadnod az irományodhoz minél többet belőlük, ami rád is igaz. Így ugyanis nagyobb esélyed lehet arra, hogy megtalálnak téged is.

Illetőleg, jó, ha tudod, hogy amíg a nem kötelező részeket kihagyhatod, akár szimpátiát is ébreszthetsz az olvasóban általuk, főleg, ha olyan dolgokat írsz oda, ami a munkához is releváns lehet.

Végül pedig, azt is érdemes megjegyeznünk, hogy minden munkára külön önéletrajzot érdemes gyártanod, ugyanis így biztosíthatod azt, hogy a legjobbá válhatsz a potenciális jelentkezők között. Ráadásul, szinte biztos, hogy rájönnek, ha több helyre is ugyanazt küldted be.

A leglényegesebb szabályok az önéletrajz készítés közben

Akár pályakezdő vagy, akár profi, értelemszerűen nem lesz mindegy, hogy milyen helyesírás mellett adod be a dokumentumot. Amíg ráadásul könnyen elveszítheted a figyelmet, ha alapvető szavakat elrontasz, ugyanez a helyzet a külalakkal kapcsolatban is. Mindazonáltal, jól kell használnod, a helyesírás magyar szabályai alapján a kis- és nagybetűket is, hiszen ezek is mind óriási hibának számítanak egy hivatalos dokumentumban.

Ha ezt nem tudod megtenni, kevés esély van rá, hogy komolyan is fognak venni, főleg egy ilyen pozíció megpályázása esetén. Érdemes tehát, ha kell, többször is átolvasnod az irományodat és minden négyzetcentijét részletesen ellenőrizned. Akár erre más segítségét is kérheted, hogy biztos lehess a dolgodban és van olyan barátod, aki szintén precíz módon tudja veled átnézni a dokumentumot.

Érdemes ezen kívül felsorolásokat, kiemeléseket és pontozott listákat is használnod, a biztos siker érdekében, hogy biztosan egy átlátható, jól olvasható irományt adj ki a kezedből.

Illetve, nem feltétlenül javasoljuk azt, hogy képet is adj hozzá az önéletrajzhoz, ugyanis, amíg szimpátiát kelthetsz vele, könnyen elveszítheted az olvasót is, ha nem vagy számára szimpatikus. Amíg ugyanis azt hozzá fotót is, biztos, hogy ez lesz az első benyomás, nem pedig maga a külalak. Ha viszont mindenképpen szeretnél hozzáadni, netán, ha erre kérnek, figyelned kell arra, hogy profi kép legyen, egyszerű háttér előtt. Nem lehet a kép 1 évnél régebbi, ezen túl pedig felejtsd el a szelfiket és a nyaralásos képeket inkább.

Termék menedzser önéletrajz

Így add hozzá a személyes adatokra vonatkozó információkat

HELYES VÁLTOZAT
Molnár Zsófia
Termék menedzser
Email cím: molnarzsofia@gmail.com
Telefonszám: 06 70/654-37-87
Lakcím: 5743 Kiskunmajsa, Zöld alagút utca 56.
Születési hely, idő: 1970. 05. 14. Kiskunhalas
HELYTELEN VÁLTOZAT
GÁBOR ÁRON
aronkaafiuu@freemil.com
568985343
3557 Baktalórántháza
1983. 11. 20. Kecskemét

Az első szakaszban tehát láthatod, hogy miként is kell jól megadni a vonatkozó adatokat. Például, ki kell fejtened az egyes pontokat azáltal, hogy a bekezdés elejére odarakod, hogy miről is fogsz beszélni. Ezen kívül pedig meg kell jelölni a pozíciót, amit megpályázol, ami bár apróságnak tűnik, elengedhetetlen pont. Ráadásul, professzionális email címre lesz szükséged, ha azt szeretnéd, hogy komolyan is tudjanak venni a munkáltatók. Írd ki ezenkívül a teljes címed és a születési helyed, ahogy a teljes telefonszámod megadása is szükséges, előhívószámmal együtt.

A helytelen mintában látott pályázót például fel se tudják hívni, ugyanis elrontotta az egyetlen adatot, ami lényeges jelentkezés szempontjából. Ráadásul, már ránézésre sem azt az érzést adja meg a rossz minta, amire szükséged van egy jól megírt, szakmai önéletrajz esetén.

Ezzel szemben az első, helyes minta alapján azt az érzést kelthetjük a HR-esben, hogy sokat foglalkoztunk a dokumentum helyes megírásával. Következzen viszont a következő rész, azaz a bemutatkozás részletes kifejtése.

Mutatkozz be úgy mint egy igazi profi!

JÓL MEGÍRVA
Munkáim során több, mint 6 éves tapasztalatot szereztem, mint termék menedzser, miközben vezetői feladatokat is elláttam már. Több nagyobb cégnek sikerült már jól rendszereznem a felgyülemlett feladatait, miközben 15 fős csapatokat is irányítva képes voltam olyan célokat is elérni, amiről az egyes cégek nem is gondoltál, hogy lehetséges. Mindazonáltal az új kollégák betanításával sincs bajom.
NEM JÓL MEGÍRVA
Termék menedzser vagyok. 5 éve. Tudom kezelni a programokat, ismerem, amit kell. Bármiben számíthat rám a munkáltató, vezetőnek is jó vagyok.

Láthatod tehát, hogy ugyanazokat a pontokat nagyon máshogy is meg lehet fogalmazni. Amíg például a helyes változatban kifejtett, hosszú mondatokat használ a jelentkező, rávilágítva arra, hogy milyen feladatokat látott el és miben jó, addig ez nem igazán mondható el a rossz minőségű bemutatkozás esetén. Sőt, mi több, a nem jól megírt nem is mutatja be, hogy miért ő a legjobb jelentkező.

Gondol tehát erre a szakaszra úgy, mint egy önmarketing eszközre, ami könnyen hozzásegíthet ahhoz, hogy biztos helyed legyen a behívottak között. Mindazonáltal, legalább 5 – 6 sorban kell megfogalmaznod a lényeget, így került a túl hosszú és a túl rövid bemutatkozót is, mert egyikkel sem mész majd semmire. Használj például pontos adatokat, adj meg időszakokat és ne csak utalj arra, hogy mire vagy képes.

Ha ezzel viszont megvagy, el is készültél a bonyolult részekkel, ugyanis a következő szakaszban a tapasztalatokra, azaz a munkahelyekre vonatkozó szakasz következik.

A tapasztalatokra és a munkahelyekre vonatkozó szakasz

Most pedig nézzük meg az önéletrajzod fő részét, azaz azt a szakaszt, ahol fel kell tudnod sorolni, hogy milyen munkahelyeken dolgoztál eddig. Tudnod kell például, hogy fordított sorrendet kell használnod, illetve 4 – 5 pontban be kell mutatnod, hogy az adott munkakörben milyen feladatokat láttál el.

Ez pedig minden esetben igaz, kivéve, ha pályakezdő vagy, ekkor ugyanis a következő, tanulmányokra vonatkozó részben kell ezt megtenned, ide pedig hozzáadhatod azt is, amikor diákmunkát vállaltál, vagy gyakornokként tevékenykedtél.

HELYES VERZIÓ
Értékesítő
Biztributor Kft.
2019. december – 2020. november
Szolnok

 • Beszerzések megszervezése
 • Kapcsolattartás a beszállítókkal
 • Értékesítési tevékenység hátterének biztosítása
 • Készletek ügyviteli kezelése
 • Sales és marketing divíziók támogatása

Termékek előkészítője
UNIQA Biztosító Zrt.
2017. október – 2018. augusztus
Pápa

 • Termék dokumentációk tartalmi összeállítása
 • Hírlevél témák és anyagok összeállítása
 • Az IT nyelvezet lefordítása a sales és a marketing számára is érthető nyelvre
 • A sales támogatása kreatív értékesítési ötletekkel
 • Rendszeres gyártói kapcsolattartás
 • A problémás ügyek, kérdések kezelése

Kockázatvállaló
Raiffeisen Bank Zrt.
2014. február – 2016. március
Sárvár

 • Terméktréningek, oktatások
 • Belső oktatási anyagok up-to-date-n tartása
 • Hírlevél témák és anyagok összeállítása
 • Webinárok tartalmi anyagának összeállítása, annak prezentálása
 • Konkurencia analízis
 • Kiemelten fontos partnerekkel tárgyalás
NEM HELYES MÓD
Termékes
UNIQA Biztosító Zrt.

2005. április – 2009. november
Kőszeg

 • bemutatók
 • oktatások
 • tárgyalások
 • termékek
Ebben a részben bár lényegesek a kulcsszavak, nem elengedő, ha csak 1 – 2 szót adsz hozzá arra vonatkozóan, hogy mihez is értesz. A nem jó változatban láthatod, hogy így nem igazán tudsz arra vonatkozóan bemutatót adni, hogy miben vagy jó, szemben a helyessel, amely pár szóban minden egyes pontot részletesen kifejt. Jó eséllyel te magad is látod és érzed is, hogy miért hívnák be sokkal szívesebben az első jelentkezőt és érted már, hogy miként kell megadnod a saját információkat is.

Ráadásul, itt is fontos a helyesírás, így nem hibázhatsz az adatok bevitele közben. Emeld ki egyébként a munkakört, amit elvégeztél és ne hagyd le a települést sem, ahol a munkahely található.

Termék menedzser önéletrajz

A tanulmányok és az iskolák amiket elvégeztél

Ebben a szakaszban viszont már könnyebb a dolgod, ugyanis főleg az a feladat, hogy megadd, milyen iskolákat végeztél el, anélkül, hogy bármit is messzemenően kifejtenél mindeközben. Lényeges viszont, hogy itt is fordítva kell megadni az adatokat, illetve mind az iskolának a nevét, mind pedig a szakot egészben ki kell írnod, rövidítés és lehagyás nélkül. Ez alól természetesen kivételek azok, akik most kezdik a munka világában a tapasztalatok szerzését.

Nézzük viszont minta alapján, hogy mire is gondolunk pontosan.

Tanulmányok megadása jól
ISKOLÁK ÉS TANULMÁNYOK

Fejlesztő
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2001. szeptember – 2004. június
Zalaegerszeg

Termék menedzser Ba
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
1996. augusztus – 2000. május
Dombóvár

Nem jó módja a megadásnak
ISKOLÁK

Alapképzés
Moholy Nagy Művészeti Egyetem
3 év
Törökszentmiklós

Felnőttképzés
Budapesti Metropolitan Egyetem
2 év
Orosháza

Összességében azt mondhatjuk, hogy ezzel a résszel fognak a legkevesebbet foglalkozni, sok esetben így akár az is lehet, hogy el sem olvassák. Ettől függetlenül viszont jól kell megadnod az adatokat és főleg figyelned kell a külalakra, hiszen ez rápillantás esetén is jól látszik. Add meg például a teljes időszakot, ahelyett, hogy csak egy évet írnál be, ugyanis ez egy alapvető szabály a magyar önéletrajzok esetén.

Ha viszont ezt a részt jól megírod, a következőkben már még könnyebb dolgod lesz, ugyanis már nagyon a végén járunk a profi önéletrajzod elkészítésében.

Készségek és képességek – Emeld ki magad a jelentkezők közül!

Az utolsó előtti kötelező szakaszban a különböző hard és soft készségeidet kell majd megadnod. Az első főleg arra vonatkozik, hogy milyen szakértői tudást szereztél, azaz ide illenek majd azok a képességek, amiket az iskolában és a munkahelyeken kamatoztatni tudtál. Ezzel szemben a soft képességek a szociális készségeid, amik termék menedzserként nem feltétlenül fontosak, bár lényeges megadni őket, főleg, ha valamilyen vezetői munkakörre jelentkezel.

Mindkettőre mutatunk pár példát, neked viszont elegendő egy azonos listában felsorakoztatni őket, összesen 6 – 8 pontban, anélkül, hogy túlságosan belemennél az egyes pontok kifejtésébe.

Soft készségek

 • Magas fokú önállóság
 • Erős emberismeret
 • Proaktivitás
 • Kreativitás
 • Könnyű szót értés bármilyen típusú emberrel
 • Irányításra való képesség

Hard képességek

 • Prezentációs készségek
 • Magas számítógépes ismeretek
 • Termék menedzseri szoftverek használata
 • B kategóriás jogosítvánnyal való rendelkezés

A nyelvtudás és a nyelvismeret

Az utolsó kötelező részben pedig csak egy rövid listát kell megadnod arra vonatkozóan, hogy milyen nyelveken vagy képes megszólalni. Azt például tudnod kell, hogy termék menedzseri munkakörben kötelező, hogy legalább angol vagy német nyelvtudással rendelkezz, attól függően, hogy mit kérnek, viszont cserébe, minél nagyobb szinten beszélsz az adott nyelven, annál nagyobb jövedelemre számíthatsz.

Éppen ezért, ha akár több nyelven is tudsz beszélni, érdemes lehet mindegyiket megadnod annak érdekében, hogy biztos legyen a helyed azok között, akit behívnak egy beszélgetésre.

Ne hazudj viszont a nyelvtudásoddal kapcsolatban, ugyanis, szinte biztos, hogy bele fognak kérdezni az interjún és tesztelni fogják szóban és írásban is, hogy mire vagy képes. Ez pedig egyenesen ahhoz vezethet, hogy elveszíted az esélyed a pozíció megszerzésére, még akkor is, ha minden másban teljesen profi módon mutattad be magad és te lennél a legjobb jelölt.

Add meg így a biztos siker érdekében:

Nyelvek
Angol – Felsőfok
Német – Alapfok

Termék menedzser önéletrajz

Hobbik és egyéb nem releváns tapasztalatok

Végül pedig az utolsó bekezdéshez érkeztünk, amit már te dönthetsz el, hogy hozzáadsz-e a dokumentumhoz. Ha viszont megteszed, biztos, hogy előnyökre számíthatsz, például, könnyen szimpátiát ébreszthetsz az olvasóban, ha hasonló hobbitok van. Főleg, ha például valamilyen különös, vagy munkához köthető hobbikat végzel, ebben az esetben ugyanis azt érezhetik, hogy mindenképpen érdemes veled felvenni a kapcsolatot.

Ezzel szemben, például, ha vannak egyéb tapasztalataid, azt üzenheted vele, hogy több lábon is képes vagy megállni, miközben azt is láthatják, hogy szeretsz és képes is vagy arra, hogy új dolgokat tanulj.

Éppen ezért, mi csak javasolni tudjuk, hogy ha még belefér a papír szempontjából, mindenképpen adj meg pár dolgot ide is.