Termékmenedzser – Útmutatóval és tippekkel!

Megtaláltad álmaid munkáját és már csak egy alaposan megírt önéletrajz választ el attól, hogy behívjanak egy állásinterjúra? Akkor ezt a cikket neked írtuk! Olvasd el tippjeinket és szerezd meg az állást magadnak!

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Mitől jó egy termékmenedzser? Milyen tulajdonságokkal és tapasztalattal kell rendelkeznie annak, aki termékmenedzserként képzeli el a jövőjét? Mindenen lépésről lépésre végigmegyünk, de először kezdjük egy önéletrajz példával.

Tartalomjegyzék

Személyes adatok

Haller József
Termékmenedzser
E-mail: haller.jozsef@gmail.com
Telefonszám: +3630/288-3456
Lakcím: 1111, Budapest, Bercsényi u. 66.
Születési hely, idő: Nyíregyháza, 1989.11.02.

Magamról
Magamat egy sikerorientált személynek tartom, akit nagyfokú felelősségérzet jellemez, és aki otthon érzi magát a számok területén, a koordinációs és a projektmenedzseri feladatokban is egyaránt. 8 éves tapasztalattal rendelkezem, aki részt vett már új termékek piaci bevezetésében, termékfejlesztés koordinálásában és termékportfóliók folyamatos elemzésében és optimalizálásában.

Szakmai tapasztalat

Termékmenedzser
Real Productum Kft.
2014. július – 2022. augusztus
Budapest

Főbb feladatok

 • Termékbevezetés megtervezése és koordinálása
 • Riportok, prezentációk előkészítése
 • A versenytársak folyamatos elemzése, trendek követése és az elemzésekből történő új üzleti javaslatok elkészítése
 • Az éves termékfejlesztési ütemtervben, stratégia kialakításában és megvalósításában való részvétel
 • Termékekre vonatkozó jogszabályi környezet nyomon követése és az esetleges változások implementálása
 • A területhez tartozó termékek fejlesztése és menedzsmentje

Projektmenedzser
Látvány projekt Kft.
2012. szeptember – 2014. május
Budapest

Főbb feladatok

 • A helyi piaci feltételek figyelembevételével a márkastratégia kidolgozása
 • A piac és fogyasztói szokások vizsgálata és figyelemmel kísérése
 • Piackutatás, a versenytársak piaci helyzetének felmérése
 • Magyar és külföldi partnerekkel tárgyalás, partnerlátogatások
 • Komplett termelési projekt átlátása, összefogása, koordinálása
 • Stratégiai tervezés, projektgenerálás
 • Eszkalációs folyamatok vezetése, problémák feltárása és szisztematikus megoldása, rövid-, és hosszútávú intézkedések kidolgozása

Projekt asszisztens
Magnarum Kft.
2011. január – 2012. augusztus
Budapest

 • A projekt iroda és a jogtanácsos munkájának adminisztratív támogatása
 • A projekt portfólióhoz kapcsolódó ellenőrzési, egyeztetési feladatok ellátása
 • Kimutatások és egyéb nyilvántartások készítése, naprakészen tartása
 • Prezentációk előkészítése

Tanulmányok

Kereskedelem, marketing
Budapesti Kommunikációs Főiskola
2007. szeptember – 2010. július
Budapest

Érettségi
Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium
2003. szeptember – 2007. július
Budapest

Készségek, képességek

 • Vezetői képességek
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Önálló, felelősségteljes munkavégzés
 • Kreativitás
 • Stratégia szemlélet
 • Tervezés, marketing kampánystratégia építése
 • Média- és a reklámpiac átfogó ismerete
 • SQL
 • Google Analytics

Nyelvtudás

Német – felsőfok
Angol – felsőfok

Termékmenedzseri foglalkoztatottság Magyarországon

A termékmenedzsment az egyik legnehezebben körülírható munkakör. Hogy miért? Mert ez a munkakör minden cégben mást takar. Egy termékmenedzsernek más a feladata egy biztosító cégnél, egy épületvillamossági szereléstechnikával foglalkozó cégnél vagy egy banknál.

A lényeg, hogy az adott termék (vagy annak része) egy igényre adott megoldás legyen, vagyis egy problémát oldjon meg. A termékmenedzsernek pedig biztosítania kell, hogy az adott igényre a lehető legjobb megoldás születik.

A sokrétű munka pedig nagy felelősséggel is jár és magas fizetéssel is jár. Magyarországon ez egész pontosan havi bruttó 414 000 Ft és 1 000 000 Ft közé tehető. Ez a nagy különbség abból ered, hogy különböző cégek különféle feladatköröket bíznak a termékmenedzserre, és az sem mindegy, hogy épp egy multinacionális cégről beszélünk vagy egy kisebb vállalkozásról. Na meg az is számít hány éves tapasztalattal rendelkezel már.

Hogyan írj menedzser önéletrajzot?

A menedzseri szakma a kreatív szakmák közé sorolandó, amely erős kommunikációs készséget, nyitottságot és nagyfokú önállóságot igényel. Mindezt jó megfűszerezni egy kis stratégiai és elemzői szemlélettel is. 😊

Jelentkezéskor ezeket úgy tudod leginkább átadni a munkáltatónak, ha adsz egy szép keretet a saját történetednek. Azaz, egy jól megszerkesztett önéletrajzban tálalod a tapasztalataidat, tanulmányaidat stb. Na de hogyan írj meg egy menedzseri önéletrajzot? Először is vedd figyelembe az alapszabályokat:

 • Röviden, lényegretörően fogalmazz.
 • Törekedj az 1 oldal hosszúságra. Abban az esetben megengedett a több, mint 1 oldal hosszúság, ha olyan dolgokat írsz az önéletrajzba, ami releváns az adott munkával kapcsolatban.
 • Betűméretben ideális választás a 11-12-es méret. Betűtípusban pedig a következőket javasoljuk: Times New Roman, Calibri vagy Arial.
 • A szekciókat jól láthatóan válaszd el és minden esetben ügyelj a dizájnra.
 • Önéletrajzi sablonjaink között ajánljuk neked a letisztult önéletrajz sablont, vagy a Perth sablont. Előbbiben gyönyörűen emelheted ki tapasztalataidat és készségeidet, mindamellett, hogy egy letisztult keretet adsz az egésznek. A Perth önéletrajzzal pedig egy átlátható, könnyen olvasható, és igazán egyedi önéletrajzot adhatsz a HR-es kezébe.

Az önéletrajz elrendezése

Minden önéletrajznak megvannak a kötelező, tartalmi és az opcionális elemei, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az önéletrajzod teljes mértékben összeálljon. Ezeken egyesével végigmegyünk, addig elöljáróban itt olvashatod őket:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Profil, szakmai bemutatás, karriercél meghatározás
 • Munkatapasztalat
 • Tanulmányok, képzések
 • Készségek, képességek
 • Egyéb képesítések
 • Nyelvtudás (opcionális)

Az önéletrajz első része: a fejléc

A fejlécben található a személyes adatok rész, melyet helyesen az alábbi módon tudod feltüntetni:

HELYES
Haller József
Termékmenedzser
E-mail: haller.jozsef@gmail.com
Telefonszám: +3630/288-3456
Lakcím: 1111, Budapest, Bercsényi u. 66.
Születési hely, idő: Nyíregyháza, 1989.11.02.

Ha megnézed a felépítését akkor természetesen az első sorba kerül a név, majd jöhet a többi információ sorban: pozíció neve, e-mail, telefonszám, lakcím, születési hely és az idő. Az adatok megadása minden esetben helyesen és pontosan történjen, hiszen könnyen lehet, hogy egy rosszul feltüntetett telefonszám miatt nem tudnak majd elérni a toborzó szakemberek.

Egy másik rossz példa szokott lenni, hogy az e-mail cím egy komolytalan személyt tükröz. Készítünk egy helytelen példát és mindjárt láthatod is mire gondolunk.

HELYTELEN
Haller József
Termékmenedzser
E-mail: józsikaittvan@gmail.com
Telefonszám: 3630283456
Lakcím: 1111, Budapest, Bercsényi u. 66.
Születési hely, idő: Nyíregyháza, 1989.11.02.

Amikor azt írtuk, hogy valami komolytalan, akkor például ilyen e-mail címre gondoltunk. Ezt semmiképp nem javasoljuk alkalmazni, mert könnyen lehet, hogy egy ilyen miatt bukod el álmaid munkáját. A másik ami szintén elő szokott fordulni, az a figyelmetlenségből elrontott telefonszám. Nincsenek elkülönítve a számok, ömlesztve vannak, és még egy szám is lemaradt a sorból.

Összességében arra kérünk, hogy mind külalakra, mind helyesírásra nagyon ügyelj! Ha figyelmesen követed a tippjeinket, minden rendben lesz és a végén egy egészen klassz pályázatot fogsz megírni. Na menjünk is tovább a következő szekcióra!

Fénykép az önéletrajzban?

Manapság már szinte minden önéletrajzhoz elvárt a fénykép csatolása. Nem kötelező, de illik, ugyanis egy fényképes önéletrajz valamilyen formában személyesebbé teszi a pályázatot. Arra azonban itt is érdemes figyelni, hogy van néhány szabály, amit a cél érdekében szükséges betartani.

Például bulifotó semmiképp ne kerüljön bele. Törekedj inkább az elegánsabb, egyszerűbb megjelenésre. Ami a ruhát illeti, bőven megteszi egy elegánsabb fehér felső, vagy ing. A testtartásra pedig ügyelj, hogy természetes legyen.

A szakmai összegzés elkészítése

Ez az egyik kulcsfontosságú része az önéletrajznak. Legyen tömör, lényegretörő és bőven elég 3-5 sorban összefoglalni ki vagy és milyen tapasztalattal rendelkezel. Mutatjuk a helyes példát.

HELYES
Magamról

Magamat egy sikerorientált személynek tartom, akit nagyfokú felelősségérzet jellemez, és aki otthon érzi magát a számok területén, a koordinációs és a projektmenedzseri feladatokban is egyaránt. 8 éves tapasztalattal rendelkezem, aki részt vett már új termékek piaci bevezetésében, termékfejlesztés koordinálásában és termékportfóliók folyamatos elemzésében és optimalizálásában is.

Ezzel szemben itt olvashatod a helytelen példát.

HELYTELEN
Magamról

Magabiztos, határozott személyiség vagyok, aki egy 8 órától 4 óráig tartó munkahelyet képzel el magának, így a munka mellett jut idő a családra, barátokra is.l

Nos, valószínűleg mire ideérsz már megérted mire gondoltunk negatív példa alatt, de azért 1-2 szóval mi is jellemeznénk. Egy ilyen típusú szakmai összegzéssel elrettented a HR-es szakembert, hiszen azzal alapvetően nincs semmi baj, ha valaki határozott és magabiztos, viszont egy munkáltatónak ennél többre van szüksége ahhoz, hogy eldöntse, valóban te vagy e a megfelelő jelölt.

A “8 órától 4 óráig tartó munkahely” pedig a szakmai összegzés szempontjából teljesen irreleváns. Ha egy mód van rá, kerüld az efféle kijelentéseket.

termékmenedzser önéletrajz

Szakmai tapasztalat az önéletrajzban

Ez a rész az önéletrajz csúcspontja, hiszen ebből a szakaszból derül ki mennyi szakmai tapasztalattal rendelkezel ahhoz, hogy megfelelően végezhesd termékmenedzseri munkádat.

Először is hagy áruljunk el egy fontos tippet:
📌 Írj kulcsszavakat az önéletrajzodba, ugyanis egy ATS szűrő program ezt is ellenőrzi az önéletrajzok esetében.

Az ATS (azaz, applicant tracking system) egy olyan online jelentkezés szűrő program, amelyet a HR-es arra használ, hogy kulcsszavakat keressen az önéletrajzodban. Egy pozícióra rengetegen jelentkezhetnek, melyek átnézése manuálisan rengeteg időt és energiát emésztene fel. Itt jön képbe ez a szűrő program, melynek segítségével azt vizsgálják meg, hogy mennyi kulcsszót írtál bele az önéletrajzodba.

A kulcsszavakra azért fontos odafigyelni, mert ha az előbb említett program nem érzékel elegendő kulcsszót, akkor lehet hogy a program nem engedi további átnézésre a pályázatodat.

Nos, akkor térjünk is a szakmai tapasztalati részhez és kezdjük egy helyes példával:

HELYES
Szakmai tapasztalat

Termékmenedzser
Real Productum Kft.
2014. július – 2022. augusztus
Budapest

Főbb feladatok

 • Termékbevezetés megtervezése és koordinálása
 • Riportok, prezentációk előkészítése
 • A versenytársak folyamatos elemzése, trendek követése és az elemzésekből történő új üzleti javaslatok elkészítése
 • Az éves termékfejlesztési ütemtervben, stratégia kialakításában és megvalósításában való részvétel
 • Termékekre vonatkozó jogszabályi környezet nyomon követése és az esetleges változások implementálása
 • A területhez tartozó termékek fejlesztése és menedzsmentje

Projektmenedzser
Látvány projekt Kft.
2012. szeptember – 2014. május
Budapest

Főbb feladatok

 • A helyi piaci feltételek figyelembevételével a márkastratégia kidolgozása
 • A piac és fogyasztói szokások vizsgálata és figyelemmel kísérése
 • Piackutatás, a versenytársak piaci helyzetének felmérése
 • Magyar és külföldi partnerekkel tárgyalás, partnerlátogatások
 • Komplett termelési projekt átlátása, összefogása, koordinálása
 • Stratégiai tervezés, projektgenerálás
 • Eszkalációs folyamatok vezetése, problémák feltárása és szisztematikus megoldása, rövid-, és hosszútávú intézkedések kidolgozása

Projekt asszisztens
Magnarum Kft.
2011. január – 2012. augusztus
Budapest

 • A projekt iroda és a jogtanácsos munkájának adminisztratív támogatása
 • A projekt portfólióhoz kapcsolódó ellenőrzési, egyeztetési feladatok ellátása
 • Kimutatások és egyéb nyilvántartások készítése, naprakészen tartása
 • Prezentációk előkészítése
Vegyük végig miért helyes ez a példa. Először is szépen átláthatóan vannak feltüntetve az adatok. A jelentkező kiemeli a legfontosabb részt, ami vezeti a szemet. Majd olvashatjuk a cég nevét, az időtartamot és a helyiséget is. Ezek után a dizájn szempontjából fontos elemekkel, bullet point-okkal jeleníti meg, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezik.

Ebben a szakaszban tudod kifejteni részletesebben azt, amire a szakmai összegzés részben utaltál. Ami nagyon fontos: az adatok feltüntetése fordított sorrendben jelenjen meg, vagyis a legújabb, az aktuális munkahelyeddel kezdd a felsorolást

Ne felejtkezz meg a kulcsszavakról! 😉

HELYTELEN
Szakmai tapasztalat

Termékmenedzser
Real Productum Kft.
2014 – 2016

Főbb feladatok
Termékbevezetés megtervezése és koordinálása.
Riportok, prezentációk előkészítése.
A területhez tartozó termékek fejlesztése.

Ebben a negatív példában már azt láthatod mit ne csinálj. Az illető elhagyta a kiemelést, a bullet point-okat és elég szűkszavúan írja le a tapasztalatait. Ha egy mód van rá, inkább kövessétek az előző példát! 👌

Tanulmányok

Miután megérkeztünk a tanulmányok részhez, az első és legfontosabb amit meg kell említenünk, az itt is a fordított sorrend. ❗

HELYES
Tanulmányok

Kereskedelem, marketing
Budapesti Kommunikációs Főiskola
2007. szeptember – 2010. július
Budapest

Érettségi
Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium
2010. szeptember – 2007. július
Budapest

Ebben a részben elegendő felsorolni a tanulmányaidat az érettségiig. Amit semmiképp ne hagyj le a sorrendből, az a tanulmány megnevezése, az iskola, az időtartam és maga a helyszín. Esetleg ha vannak egyéb tanfolyamaid, mint például egy SQL képzés, ami néhány termékmenedzseri pozícióban elvárt, azt is mindenképp írd bele az önéletrajzba!

📌 Tipp: Bármennyi képzést is elvégeztél, mindig törekedj arra, hogy csak a releváns tanulmányi adatok jelenjenek meg a pályázatodban. Tehát, mondjuk ha termékmenedzseri pozícióra jelentkezel, nem kell feltüntetned a manikűrösi képzésről szóló információkat.

Ha ezzel is megvolnál, akkor mehetünk is tovább a következő szekcióra.

termékmenedzser önéletrajz

A legjobb készségek a termékmenedzseri pozícióban

Emlékszel az ATS szűrő programra? Ha esetleg feledésbe merült volna a rengeteg információ miatt, semmi gond, adunk egy emlékeztetőt:  Ez egy olyan online jelentkezés szűrő program, amelyet a HR-es arra használ, hogy kulcsszavakat keressen az önéletrajzodban .

Ez azért fontos, mert a készségek, képességek szekcióban további kulcsszavakat tudsz megjeleníteni. Élj a lehetőséggel!

Még valami! Ezt a szekciót két részre szeretnénk osztani, ugyanis vannak a soft skillek és a hard skillek. Elmondjuk mi a különbség a kettő között:

Soft skill: Azoknak a készségeknek az összessége, amelyek az interperszonális képességeket jelentik. Például az empátia, a különféle attitűd, felelősségvállalás stb.

HELYES
Készségek, képességek

 • Vezetői képességek
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Önálló, felelősségteljes munkavégzés
 • Kreativitás
 • Stratégia szemlélet
 • Kiváló íráskészség és nyelvhelyesség
 • Nagy munkabírás
 • Elkötelezettség
 • Proaktív
Hard skill: A mérhető, igazolható készségek tartoznak ebbe a csoportba. Vagyis például a szakirányú végzettségek vagy a technikai kompetenciák.

HELYES
Készségek, képességek

 • Tervezés, marketing kampánystratégia építése
 • Média- és a reklámpiac átfogó ismerete
 • SQL
 • Google Analytics
 • Angol nyelvtudás
 • B kategóriás jogosítvány, aktív vezetői tapasztalat
 • Microsoft Office, Word, Exce

Nyelvtudás

Ha valaki termékmenedzser szeretne lenni, elengedhetetlen az idegen nyelv ismerete. Természetesen minél több nyelven beszél az illető, annál jobb, annál jobbak az esélyei egy multinacionális céghez bekerülni. Azonban hozzátesszük, hogy nem minden cégnél elvárt a nyelvtudás.

Ennek feltüntetése az önéletrajzban az alábbi módon történik:

HELYES
Nyelvtudás

Német – felsőfok
Angol – felsőfok

Minden esetben tüntesd fel a nyelv mellett a szintet is.

További szekciók

Amennyiben rendelkezel további egyéb képesítéssel, amit fontosnak tartasz és szeretnél feltüntetni az önéletrajzban, azt itt megteheted. 👇

HELYES
Képzések, minősítések

Google Ads oklevél
2022. január – 2022. December

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes termékmenedzseri önéletrajzhoz

Aki idáig eljutott a cikkben,már nagy valószínűséggel meg is írta az önéletrajzát fejben. 😎

Ezzel a résszel szeretnénk egy kis mankót nyújtani számodra, hogy ne kelljen mindig az egész cikken átrágnod magad, amíg megtalálod a számodra fontos információkat.

 • Betűméret: 11-12-es méret. Betűtípus: Times New Roman, Calibri vagy Arial.
 • Hosszúságban törekedj az 1 oldalra. Ha mégis átcsúsznál ne ess kétségbe, olvasd át újra, hogy valóban minden információ amit szeretnél megosztani, relevánsak-e az adott pozícióval kapcsolatban.
 • A fejléc legyen mindig pontos, aktuális, helyesírási hibától mentes.
 • Az önéletrajz kötelező elemei közé tartozik a személyi adatok, a szakmai tapasztalat, a tanulmányok, a képességek és készségek. A nyelvtudás és egyéb készségek már inkább az egyéb kategóriába sorolandók. Vigyázz! Amelyik álláshirdetésben kérik a nyelvtudást, ott természetesen kötelező megjeleníteni a nyelvet.
 • A tapasztalatok és a tanulmányok esetében ügyelj arra, hogy fordított időrendi sorrendben jelenítsd meg az adatokat.
 • A releváns készségek és képességek feltüntetése ugyanúgy kulcsfontosságú, mint a nyelvtudás különböző szintjeinek részletezése. Előbbiekből érdemes 5-8-at felsorolni.

Gyakran ismételt kérdések

Szükség van diplomára a projektmenedzser szakmához?

Felsőfokú gazdasági vagy marketing végzettség általában szükséges a pozícióhoz. Erről bővebb információt mindig az álláshirdetésben olvashatsz.

Kötelező a szakmai tapasztalat?

Egy olyan pozícióról beszélünk, amit abszolút nem pályakezdők töltik be. Így a válaszunk egy határozott igen. Több évbe is telhet, míg valakiből ideális termékmenedzser lehet.

Termékmenedzser önéletrajzminták

írni cv termékmenedzser Termékmenedzser önéletrajz sablonok
tapasztalt önéletrajz termékmenedzser számára önéletrajz letöltése termékmenedzser számára