Adattudós önéletrajz – Legyen Ön az első akit behívnak!

Az adattudós szakképzett szakember, aki hatalmas mennyiségű összetett adat elemzésére és értelmezésére specializálódott, hogy értékes ismereteket tárjon fel és megalapozott döntéshozatalt segítsen elő. Rendelkeznek a programozási, statisztikai és matematikai szakértelem egyedülálló kombinációjával, valamint mélyen ismerik a különféle adatkezelési és vizualizációs technikákat.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az adattudósok fejlett algoritmusokat és prediktív modelleket alkalmaznak az adat készleteken belüli minták, trendek és összefüggések azonosítására, lehetővé téve a vállalkozások és szervezetek számára, hogy adatvezérelt döntéseket hozzanak.

Emellett döntő szerepet játszanak az adatgyűjtési módszerek tervezésében és megvalósításában, az adatok tisztításában és rendszerezésében, valamint minőségük és pontosságuk biztosításában. A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia terén szerzett szakértelmüknek köszönhetően az adattudósok innovatív megoldásokat és algoritmusokat fejlesztenek ki, amelyek automatizálhatják a folyamatokat, optimalizálhatják a teljesítményt, és személyre szabott ajánlásokat nyújthatnak.

Lényegében az adattudósok élen járnak abban, hogy a nyers adatokat hasznosítható ismeretekké alakítsák át, feljogosítva a vállalatokat arra, hogy versenyelőnyt szerezzenek, és jól tájékozott stratégiai döntéseket hozzanak a mai adatközpontú világban.

A lenyűgöző CV elkészítése létfontosságú a leendő álláskeresők számára, mivel jelentősen növeli esélyeiket az interjúra. Míg az interjún való kiváló teljesítmény és a bizonyítás a munkaviszony első hónapjaiban döntő fontosságú, e cél elérése felé vezető első lépés egy lenyűgöző CV kidolgozása, amely hatékonyan mutatja be az illető készségeit és szakértelmét az adott területen. Ennek a létfontosságú törekvésnek a segítése érdekében átgondoltan megtervezett sablonokat kínálunk, amelyek az önéletrajzban szükséges összes lényeges részt tartalmazzák.

Ezenkívül ez a cikk az egyes szakaszok sajátosságaiba is belemélyed, lehetővé téve a jelentkezők számára, hogy megkülönböztessék magukat versenytársaiktól. Javasoljuk, hogy fedezze fel CV sablonjaink széles skáláját, amelyeket az Ön egyedi képesítéseinek és hátterének megfelelően alakítottak ki.

További késlekedés nélkül vizsgáljuk meg azokat a kulcsfontosságú elemeket, amelyeket érdemes kiemelni az önéletrajz elkészítésekor. Kezdetben egy átfogó, szakmailag megírt dokumentumot mutatunk be, amely mintaként szolgál a kívánt végeredményhez. Ezt követően az egyes szakaszok részletes, bekezdésenkénti tárgyalását folytatjuk.

Adattudós önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy data science CV bemutatása egészben

Személyes adatok
Dénes Illés
Adattudós
E-mail: denesilles@gmail.com
Telefonszám: 06 20/ 47 – 23 – 543
Lakcím: 1224 Budapest, Petőfi Sándor utca 76.
Születési hely, idő: 1998. 03. 22. Kecskemét

Bemutatkozás
Hasznos voltam az elmúlt évben több cégnél is, az informatikai rendszerek tökéletes használatának köszönhetően. Az algoritmusok fejlesztésében van specialitásom, de adatbázisok menedzselésében és készítésében is jó vagyok. Magas fokú számítógépes ismeretekkel rendelkezem és sql tudásom is van. Több, mint 10 éve dolgozom mint data science.

Tapasztalatok
Bolti műszakvezető
Foodpanda Kft.
2020. január – 2022. március
Kiskőre

 • Dolgozók irányítása
 • Webes adatok bevitele szükség esetén
 • Adatok megfelelő rögzítése
 • A munka során felmerülő problémák megoldása
 • A bolttal kapcsolatos ügyek elindítézése

Színész
MKUK Nonprofit Kft.
2017. április – 2018. május
Szigethalom

 • A munkával kapcsolatos szerepek megtanulása
 • A területen történő gépi adatok bevitele
 • Adatbázis kezelés
 • Próbákon való részvétel
 • Meetinget levezetése

Tanulmányok
Üzleti szervező
Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar
2015. november – 2016. január
Baktalórántháza

Programozási mérnök
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2013. november – 2014. május
Göd

Érettségi
Gábor Dénes Egyetem és Gimnázium

2011. szeptember – 2012. május
Apostol

Képességek és készségek

 • Precíz
 • Megbízhatóság
 • Empatikus személyiség
 • Python ismerete
 • Programozás és adatbázis kezelés
 • Információk könnyű elemzése
 • Általános ismeretek a témában
 • Számítógépes ismeretek
 • B kategóriás jogosítvány
 • Üzleti célú ismeretek
 • Webes és weblap készítés

Nyelvek és azok ismerete
Angol nyelv – középfok

Adattudós önéletrajz

Fizetések az adattudomány területén

Mielőtt belemerülnénk a kiemelkedő data CV készítésének sajátosságaiba, először fedezzük fel a területen belüli kereseti lehetőségeket. A szakma nettó 400 000 és 600 000 forint közötti átlagos fizetési sávot kínál, bónuszokkal és juttatásokkal. A tényleges keresőképesség nagyban függ a választott cég méretétől és hírnevétől, a kisebb cégek jellemzően alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb nemzetközi cégek gyakran meghaladják az 600 ezer forintot.

Cégtől függően olyan előnyöket is élvezhet, mint a SZÉP kártya. Fontos megjegyezni, hogy végzettsége és tapasztalata jelentősen befolyásolja a fizetési skálát.

Másrészt a szabadúszó adattudós karrier választása potenciálisan magasabb jövedelmet eredményezhet, bár az alkalmazotti léthez képest kisebb stabilitást jelent.

Az Ön által megpályázott állás esetében azonban különösen fontos a kitűnés. Az Öntől elvárt magabiztos adattudomány szakértelem bemutatásával jelentősen befolyásolhatja az elérhető fizetést.

Adattudós önéletrajz

Most nézzük meg az CV kötelező és választható összetevőit.

Az adattudósok CV-jének lényeges és választható elemeinek megértése elengedhetetlen. Bár egyes szakaszok elhagyhatók, az opcionális szakaszokat figyelembe kell venni, mivel ezek előnyt jelenthetnek, különösen a tapasztalati hiányosságok orvoslásakor az üzleti életben. Mindig a személyes rész legyen az elsődleges, majd a bemutatkozás következzen, amely tömören összefoglalja, hogy ki Ön. A szakmai tapasztalatot kiemelő rész beillesztése a pozícióra való alkalmasság bizonyításához és az olvasó figyelmének felkeltéséhez is szükséges.

Ezenkívül az oktatással és a nyelvtudással foglalkozó részek fontosak az adattudós önéletrajzban. Míg a hobbi rész nem kötelező, előnyös lehet olyan tanórán kívüli tevékenységeket is bevonni, amelyek nem kapcsolódnak a szakmájához. Ezek egy jól felépített CV kulcsfontosságú elemei, akár nyomtatott, vagy elektronikus formában adják meg.

Célszerű ragaszkodni az egyszerű, funkcionális CV adattudós formátumhoz, mivel ez a szakma jellemzően az egyszerű dokumentumokat értékeli az összetett tervekkel szemben.

Adattudós önéletrajz

Milyen fontos részei vannak például az adattudósok CV-jének?

Most, hogy foglalkoztunk az adattudós önéletrajzának szerkezetével, folytassuk az elrendezés megvitatását. A helyesírási hibák, a nagybetűk és az írásjelek aprólékos odafigyelése elengedhetetlen az olvasó érdeklődésének fenntartásához. A személyes résznek jelentős súlya van, mivel a kezdeti benyomást formálja, és minden hiba csökkentheti a további elköteleződés valószínűségét.

Létfontosságú annak biztosítása, hogy az írás világos, tömör és jól szervezett legyen, megfelelő írásjeleket használjon, kiemelje a legfontosabb pontokat és tartsa be az optimális hosszúságot. Ideális esetben törekedjen egy egyoldalas önéletrajzra, amely a kötelező és a választható részeket is tartalmazza.

Általában azonban tanácsos tartózkodni a fénykép felvételétől, kivéve, ha kifejezetten kérik. Egy kép bemutatása elterelheti a figyelmet képesítéséről és tapasztalatáról. Bár lehet pozitív hatása, fennáll a negatív következmények kockázata is. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, kerülje az elavult, nem professzionális képeket vagy szelfiket.

Ezenkívül ajánlatos 11-es betűméretet használni, és a Times New Roman betűtípust választani, így az üzleti önéletrajzban végig egységes és professzionális megjelenést biztosít.

Adattudós önéletrajz

Az adatok helyes megadása a CV megírása során

Egy jó példa
Wágender Zoltán
Email cím: wagenderzoltan@gmail.com
Telefonszám: 06 30 23 54 231
Lakcím: 1235 Siófok, Bertalan Dénes utca 235.
Születési hely, idő: 1995. 04. 17. Sátoraljaújhely
Így viszont nem jobb
Kapualj Gizella
gizikeeee@freemil.com
34 12 4354
2345 Pusztadobos
1975. 03. 22. Zalasziget

Vizsgáljuk meg a megadott data példa szerint található hibákat. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nem jelölték meg, hogy milyen pozícióra pályáznak. Ezenkívül a használt e-mail cím helytelen, és nem megfelelő az álláspályázathoz. Az adattudósok CV elkészítésekor kulcsfontosságú, hogy professzionális e-mail címet használjon.

További hiba a telefonszám és az országhívószám elhagyása. Ha figyelmen kívül hagyja ezeket az információkat, az elszalasztott lehetőségekhez vezethet, még akkor is, ha az olvasót érdekli az önéletrajza. Ezenkívül a címből hiányoznak az olyan átfogó adatok, mint az irányítószám és a házszám. A minta több helyesírási hibát is tartalmaz, és hibásan írja le a munkakör megnevezését.

Ezek a hibák részletes áttekintés nélkül is nyilvánvalóak, hangsúlyozva azok elkerülésének fontosságát, ha a cél egy kidolgozott és szakszerű dokumentum benyújtása.

Adattudós önéletrajz

Nézzük meg most a kapcsolódó bemutatkozást

Egy jó science példa
Webes közegben dolgoztam főleg, ismeretem a python alapjait és a statisztikai és a matematika is vannak ismereteim. Gépi programozás volt az elsődleges szakterületem, de sql szinten is helyt tudok állni. A folyamatok felügyeletével sincs bajom, ahogy az elemzés világa sem áll tőlem messze a meglévő adatokra vonatkozóan. 2021-ben díjat is nyertem a tudás segítségével, amit szereztem.
Ez és minden hasonló rossz például
Szeretnék Önöknél dolgozni. Informatika szakirányon végeztem. Az adatbázisok létrehozása is megy. Nem szeretnék délután dolgozni, ennek érdekében kérem intézkedjenek. Számos más szakterületen is helyt tudok állni. A matematika közel áll hozzám, beleértve a számok elemzése is.

Nyilvánvaló, hogy a statisztikai bemutatkozás nem igényel túlzott hosszúságot vagy bonyolultságot. Célja, hogy tömören bemutassa szakmai tapasztalatának releváns szempontjait, beleértve azon cégek megemlítését, amelyeknél dolgozott. Ezzel szemben egy hibás mintában a bevezetés elhamarkodottnak tűnhet, és tartalmazhat olyan kifejezéseket, amelyek jobban megfelelnek az állásinterjú szakaszának, amelyre jellemzően az állásajánlat megtárgyalása után kerül sor.

Amikor csak lehetséges, igyekezzen konkrét számokat és adatokat hangsúlyozni. Például, ha az Ön munkája hozzájárult az eredmények 10%-os növekedéséhez, vagy ha a csapatából 2 személyt léptették elő. Az ilyen számszerűsíthető eredmények növelik a prezentáció jelentőségét és hatékonyságát és megmutatja, hogy többet is tud, mint az önéletrajza for.

Adattudós önéletrajz

Mi a legjobb amikor a tapasztalatok része jön?

Amikor kiemeli releváns üzleti tapasztalatát, célszerű fordított időrendben bemutatni, kezdve a legutóbbi munkakörével. Kivétel azonban tehető, ha egy régebbi állás nagyobb jelentőséggel bír az Ön által megpályázott pozíció szempontjából, ekkora az információk felsorolásakor prioritást állítson elő és a létrehozása alatt ezeket vegye előre.

Ügyeljen arra, hogy minden állás időtartamát tartalmazza, és kerülje a hosszú mondatokat. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör felsorolás pontra, amelyek hatékonyan demonstrálják az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Fontos azonban tudomásul venni, hogy a lehetőségek ezen a szolgáltatások korlátozottak lehetnek, ha még karrierje kezdeti szakaszában jár. Mindazonáltal, ha bármilyen releváns tapasztalattal rendelkezik, mint például önkéntes közösségi állások vagy szakmai gyakorlat, feltétlenül tüntesse fel önéletrajzába.

Ezen része mindenképpen jobb
Eladó és pénztáros
SPAR Magyarország Kft.
2018. október – 2021. december
Rákoskert

 • A pult folyamatos ellenőrzése, áruval való feltöltése
 • Feltüntetett árak határidőre történő aktualizálása, a szavatossági idők figyelése
 • Reklámanyagok szakszerű kezelése, kihelyezése, tárolása
 • Statisztika az adott eladott árukról
 • Állandó udvarias kapcsolattartás a vásárlókkal

Védőnő
Budapest Főváros XVIII. Kerület Pestszentlőrinci Csibész Családsegítő Központ
2016. május – 2018. november
Vértesszőlő

 • Webes rendszerekben adatok létre hozása
 • Gyerekek vizsgálata
 • Szülők tájékoztatása
 • Számos vizsgálat elvégzése
 • Egyéb szolgáltatások nyújtása
 • Általános adminisztratív feladatok ellátása

Grafikus
HM Zrínyi Nonprofit Kft.
2013. december – 2014. augusztus
Sopron

 • Weboldalak és social media posztok grafikai terveinek elkészítése
 • Arculat és logo tervezés
 • Nyomdai anyagok tervezése és előkészítése
 • Dekorációs látványtervek készítése
 • Új szövegek írása programok segítségével
Így pedig ne csinálja for
Gépkezelő
Bridgestone Tatabánya Kft.

2009. február – 2011. november
Győr

 • Big gépek kezelése
 • Adatbázis kezelések előkészítése
 • Gumigyártás alatt használt automata és félautomata gépeket, eszközöket működtetni, felügyelni
 • Anyagmozgatás és az alapanyagok betöltése a gépekbe
Nyilvánvaló, hogy mennyire döntő fontosságú az egyes pontok hatékony megfogalmazása az programozási munkák megszerzése érdekében. Ezzel akkor is hangsúlyozhatja alkalmasságát, ha korábban nem dolgozott az kapcsolódó munkakörben. Érdemes megjegyezni, hogy az önéletrajz ezen része valószínűleg a legtöbb figyelmet kapja a felvételi folyamat alatt a területén.

Ezenkívül fontos tisztában lenni azzal, hogy az interjú készítők gyakran kulcsszó kereső programokat használnak a potenciális jelöltek azonosítására. Ezért célszerű az álláshirdetés alapján személyre szabni önéletrajzát, mert ezzel jelentősen megnő az esélye a pozíció bebiztosítására. Ez a megközelítés biztosítja, hogy valaki valóban elolvassa önéletrajzát. Továbbá jelöltként elegendő az utolsó 3-4, legfeljebb 5 legutóbbi állását felsorolni.

Mi szükség a tanulmányok részhez?

HELYES
TANULMÁNYOK

Sebész
Közgazdasági Továbbképző Intézet
2005. október – 2007. július
Debrecen

Pszichológus
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2001. szeptember – 2004. május
Dunaújváros

Iskolák megadásának nem javasolt változata
Sulik

Marketinges
Károli Gáspár Református Egyetem
4 éves
Hűvösvölgy

tanár
Debreceni Egyetem
5 éves
Miskolc

Az egyetem nevének és a fő képzési területnek a feltüntetése rendkívül fontos az adatok megadása közben például, és a megfelelő nagybetűs írásmódra való odafigyelés is kulcsfontosságú az információ bemutatásának mérlegelésekor. Ezen túlmenően nem csak a tanulmányok időtartamának évszámban való feltüntetése kell, hanem az egyetemen való részvétel pontos időtartama is. Ezenkívül ne hagyja figyelmen kívül azt a várost sem, ahol az egyetem található, mivel ez a jól megszerkesztett adattudós CV alapvető eleme. Többet viszont nem kell hozzáadnia.

Szerencsére az önéletrajznak ezt a részét a vezetői körök általában csak átnézik, néha ráadásul csak gépi rendszerekkel ellenőrzik, és kevesebb erőfeszítést igényel a többi lényeges részhez képest. Ezen adatok megadásakor összpontosítson a pontos helyesírásra és írásjelekre, és kövesse a fenti példát, hogy elkerülje a szakasz összeállítása alatt felmerülő problémákat. Ha azonban pályafutása kezdeti szakaszában jár, felsorolhatja azokat a speciális készségeket és ismereteket is, amelyeket a szakán sajátított el azokon az oktatási intézményeken kívül, amelyekbe járt.

Nézzük meg a munka szempontjából releváns készségek listáját

Fontos megjegyezni, hogy megközelítőleg 300 álláslehetőség van az Ön rendelkezésére, mint adattudós, de célszerű a jó hírnévvel rendelkező cégekre koncentrálni, ha hosszú távú kilátásokat keres. A leghatékonyabb módja annak, hogy növelje esélyeit, ha javítja önéletrajzát a kemény és lágy képességek kombinációjával.

Gondoskodjon arról, hogy mindkét kategóriából kiegyensúlyozottan vegyen készségeket, hogy mindegyikben összesen 6-8 készség legyen.

A kemény skillek magukban foglalják az oktatás és a munkatapasztalat alatt megszerzett gyakorlati képességeket, mint például a speciális szoftverprogramokban való jártasság vagy a műszaki szakértelem. Másrészt a puha skillek személyes tulajdonságokat tükröznek, különösen az interperszonális kapcsolatokban és a kommunikációban.

Két külön listát adtunk meg a készségekről, de az Ön esetében elegendő, ha az egyes pontokat egyetlen átfogó listában szerepelteti

Kemény képességek például:

 • Adattudomány nyelvek ismerete
 • Adatkezelés és statisztika
 • Python ismerete
 • Statisztika analízis
 • Adatvizualizáció
 • Hadoop, Spark
 • Magas szintű adattudomány ismeretek
 • Természetes nyelvi feldolgozás (NLP)
 • Adatbányászat
 • Cloud Computing (AWS, Azure, Google Cloud)

Lágy képességekre számok tipp például:

 • Kritikus gondolkodás
 • Problémamegoldás
 • Elemzési képesség
 • Kommunikációs készség (írásban és szóban egyaránt)
 • Együttműködés és csapatmunka
 • Figyelem a részletekre
 • Idő beosztás
 • Alkalmazkodóképesség és rugalmasság
 • Domain tudás (specifikus iparági szakértelem)
 • Kíváncsiság és folyamatos tanulás

Az adattudomány terület és a nyelvtudás kérdése

A nyelvi ismeretek szekciónak jelentős jelentősége van az CV elkészítésekor a big data világában, különösen az adattudomány területeken dolgozó szakemberek számára. Alapvető fontosságú, hogy ne csak felsorolja az Ön által beszélt nyelveket, hanem részletes beszámolót is adjon az egyes nyelvek nyelvtudási szintjéről. Ez kiemeli, hogy rendelkezik-e alap vagy haladó nyelvismerettel.

Még ha nem is rendelkezik hivatalos bizonyítvánnyal, nyelvtudását továbbra is megadhatja. Ez lehetőségeket nyit olyan projektek számára, amelyek hatékony kommunikációt igényelnek a különböző országokból és kultúrákból származó ügyfelekkel. Nyelvtudása lehetővé teszi, hogy értelmes kapcsolatokat építsen ki, és zökkenőmentesen kommunikáljon velük, amit egy vállalatnál nagyra értékelnek.

Míg az angol és a német általában keresett nyelv, más nyelvek, így a spanyol, francia vagy olasz ismerete egyértelmű előnyt jelenthet a jelentkezési folyamat alatt számos cég esetén.

Ezen túlmenően, ha legalább két nyelven folyékonyan beszél, növelheti bevételi lehetőségeit. A munkaadók gyakran felismerik a többnyelvű szakemberek értékét, és hajlandóak magasabb fizetést ajánlani az ilyen nyelvtudással rendelkező személyeknek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a munkaadók valószínűleg ellenőrizni fogják az Ön nyelvismeretére vonatkozó állításainak pontosságát az adatok alapján amit megadott. Ezért kulcsfontosságú, hogy őszinte legyünk, és ne mutassuk félre a nyelvtudását, hiszen még ha egyébként tökéletes jelölt is vagyunk, a becstelenség az érdeklődés elvesztéséhez vezethet. Sok esetben írásbeli teszteket vagy szóbeli interjúkat lehet lefolytatni a nyelvtudás felmérésére.

Elég ha így hozza létre az adatok megadását
 • angol – középszint
 • német – felsőfok

Végül pedig az adattudós világban feltüntethető egyéb információk

Az CV választható szakasza, amely jellemzően alul található, értékes lehetőséget kínál arra, hogy betekintést nyújtson személyiségébe, érdeklődési köreibe és további képesítéseibe. Bár a hobbik felsorolása eleinte jelentéktelennek tűnhet, valójában jelentős hatást gyakorolhatnak az állás megszerzésére. A munkaadók igyekeznek mélyebben megérteni a potenciális alkalmazottakat, a hobbik pedig betekintést nyújthatnak a munkaerkölcsbe és az állás és a magánélet egészséges egyensúlyának megőrzésének képességébe.

Mindazonáltal kulcsfontosságú a diszkréció, amikor a hobbit szakmai kontextusba vonja. A legjobb, ha kerüli az olyan hobbi megemlítését, amelyek ellentmondásosnak, sértőnek vagy nem megfelelőnek tűnnek. Ehelyett összpontosítson olyan hobbikra, amelyek releváns készségeket mutatnak be, vagy összhangban vannak a megpályázott munkával. Így, ha egy hasonló területen jelentkezik, akkor az adott területhez kapcsolódó hobbi is hasznos lehet, ezért ennek megfelelően alakítsa ki önéletrajzát.

Ezenkívül a sportban való aktív részvétel kiemelése pozitív üzenetet közvetíthet az olvasó felé, hangsúlyozva jelöltként való értékét.

A hobbik mellett az opcionális rész egyes tanulmányok vagy kurzusok részleteit is tartalmazhatja.