Adminisztrátor asszisztens önéletrajz – Válj profi íróvá velünk!

Ha adminisztrátor szeretnél lenni, mindenekelőtt egy jól megírt önéletrajzra van szükséged, amivel kitűnhetsz a tömegből és megmutathatod a tudásodat. Mivel, egy ilyen munkakörre rengeteg ember jelentkezik, sokszor még azok is, akiknek semmilyen tapasztalata nincsen, kiemelten fontos, hogy a beküldött anyagok tükrözzék a tudásod és megmutassák a személyes tapasztalataidat.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
3 vásárlói értékelésből

Az interjú már csak egy másodlagos feladat, ahol főleg a nyelvtudás lesz az, amit figyelni fognak, illetve azt fogják szemügyre venni, hogy mennyire állítottál valós dolgokat az önéletrajzodban. Mindazonáltal, itt már csak azt fogják megnézni, hogy a csapatba illő személyiség vagy-e, amennyiben nem home office munkában szeretnének foglalkoztatni.

Éppen ezért, cikkünkben abban fogunk segíteni, hogy miként tudod a végzettség szerint a legtöbbet megmutatni magadból, hogy ezzel biztosan felkelthesd az érdeklődését az olvasónak. Az önéletrajz minden szakaszára hoztunk példákat is, de részletesen ki is fejtjük azoknak a részeknek a szükségességét, amiket kötelezően hozzá kell adnod.

Nézzük meg először viszont, hogy egészben hogyan is néz ki a önálló profin megírt önéletrajzod majd.

Adminisztrátor asszisztens önéletrajz

Tartalomjegyzék

Az adminisztrátor önéletrajzod mintája

Személyes adatok
Ruscsák Abigél
Adminisztrátor
E-mail cím: ruscsakabigel@gmail.com
Mobilszám: 0670/52-42-178
Lakcím: 4322 Budapest, Varga János utca 16.
Születési hely, idő: 1990. 01. 05. Göd

Rólam
3 éves tapasztalattal rendelkezem az adminisztratív feladatokban való helytállásban, a munkám során pedig több nagy cégnek igazgattam a mindennapi feladatait. Magas szintű Microsoft ismereteimnek köszönhetően pedig mindig tökéletes segítséget nyújthattam a munkáltatómnak az ismeretek megfelelően végzett kamatoztatásával.

Tapasztalatok
Könyvelői asszisztens
Trans-LTL Kft.
2020. január – 2022. február
Nyíregyháza

 • Vevői és szállítói számlák napi könyvelése
 • Havi és heti megbeszélésekben való részvétel
 • Általános feladatokban való részvétel
 • Ügyfelekkel való szoros kapcsolattartás
 • Adatbázisok kezelése és ügyintézése

Projektvezető
Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Kft.
2018. március – 2019. április
Szigethalom

 • Szállítmányokhoz kapcsolódó adminisztratív feladatokban való részvétel
 • Szerződések és levelek iktatása, digitalizálása
 • Projektek megvalósításának nyomon követése
 • Munkával kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátása
 • Beszerzések teljes körű lebonyolítása

Tanulmányok
Adminisztrátor BA
Milton Friedman Egyetem Kft.
2013. szeptember – 2017. május
Sopron

Adminisztrációs ügyintéző
EFEB Felnőttoktatási Kft.
2011. január – 2012. december
Győr

Érettségi
Újbudai Széchenyi István Gimnázium Kft.

2005. szeptember – 2009. június
Kecskemét

Készség bemutató

 • Precíz munkavégzés
 • Proaktív hozzáállás
 • Strukturált gondolkozás
 • Dinamikus munka
 • Nagy munkabírás
 • Kiváló problémamegoldó képesség
 • Magas fokú szervezés
 • Fejlődés iránti igény
 • B kategóriás jogosítvány
 • Erős kommunikációs képességek
 • Önállóan való gondolkozás képessége

Tanult nyelvek
Angol nyelv – B2 – Társalgási szintű

Adminisztrátor asszisztens önéletrajz

Számadatok amik lényegesek a szakmai tapasztalat szempontjából

Most, hogy láthattad, hogy egyben hogyan is néz majd ki az önéletrajzod, illetve, mielőtt még részletesen is megmutatnánk, hogy az egyes szakaszokra vonatkozóan milyen lényeges információkat kell hozzáadnod, először nézzük meg, hogy milyen fizetésre és egyéb bérekre számíthatsz adminisztrátor munkakörben.

Először, azt tudnod kell, hogy minden esetben számíthatsz olyan extrákra, mint az egészségbiztosítás, de sokszor akár SZÉP kártyát és egyéb juttatásokat is kaphatsz, illetve megillethet év végi vagy fél éves bónusz is, attól függően, hogy milyen munkahelyen helyezkedtél el. Az adminisztrációs feladatok ellátása szempontjából talán jobban járhatsz, ha inkább multiban helyezkedsz el, ha magas fizetést szeretnél kapni, ellenben, ha inkább az az igényed, hogy kényelmesen és lassú tempóban dolgozhass, bármilyen kisebb cégnél is könnyen megtalálhatod a helyed ezen a területen.

Mindazonáltal, lényeges lesz az is, hogy milyen tapasztalat van mögötted, úgy, hogy közben kevésbé lesz lényeges a meglévő iskolád ehhez a munkakörhöz. A fő tehát, hogy azt tudd megmutatni, hogy képes vagy ellátni a munkát olyan módon, ahogy azt elvárják tőled a munkáltatók. Azt pedig jó, ha tudod, hogy több éves tapasztalattal magasabb munkabérre számíthatsz, mintha pályakezdőként most indulnál el a munka világában, így, ezt is érdemes jól megfogalmazni az irományodban.

Ebben a munkakörben viszont bátran választhatsz akár freelanceri munkakört is, ha sokkal inkább igényed, hogy te magad irányítsd a munkakörödet, illetve, ha nem szeretnél más keze alá dolgozni. Fizetés szempontjából pedig nettó 200 000 és 400 000 forint közötti fizetésre számíthatsz, ha rendes 8 órás munkavégzés mellett döntesz, szemben a szabadúszó lehetőséggel, ahol könnyen megkeresheted akár az 1 000 000 ft-ot is.

Ha pedig már megismerted, hogy milyen havi fizetésed lesz asszisztens munkakörben, nézzük meg az alapvető fontos infókat az önéletrajzodra vonatkozóan.

Adminisztrátor asszisztens önéletrajz

Az adminisztrációs feladatok – A lényeges részek és amiket kihagyhatsz

Azt jó eséllyel te is tudod, hogy a szakmai tapasztalat, az adatok kötelező jelleggel szerepelnek az önéletrajzban, viszont ezeken kívül az iskolákat és a bemutatkozást sem hagyhatod le, ha szeretnéd, hogy fel is vegyék veled a kapcsolatot a HR-esek. Ezek ugyanis olyan lényeges információkat tartalmaznak, ami fontos, ha szeretnéd megnyerni az olvasókat. Például, a bemutatkozás egy olyan rész, amin keresztül könnyen felhívhatod magadra a figyelmet adminisztrátor munkakörben is.

Akadnak viszont olyan szakaszok is, amiket bármikor lehagyhatsz, attól függően, hogy ráfér-e még a dokumentumra, illetve, hogy szeretnéd-e, hogy rajta legyen. Ilyen például a hobbikra vonatkozó rész, illetve az egyéb, szakmai szempontból nem lényeges iskolák és végzettségek.

Ahhoz pedig, hogy biztos sikered legyen, az elsők között kell megadnod a kapcsolattartás szempontjából összeírt adatokat, ezután következik a bemutatkozó rész, majd pedig a munkahelyek és az iskolák végezetül. Végül pedig a nyelvtudás az, amit még nem hagyhatsz le.

Az opcionális részek szempontjából pedig a hobbik következnek, az utolsó adatok között pedig az egyéb tapasztalatokat és iskolákat tudod majd bemutatni az adminisztratív munkakörben.

Ha nem szeretnéd, hogy olvasás nélkül letegyék az önéletrajzodat, ez alapján érdemes haladnod, hiszen így jó eséllyel sokkal nagyobb esélyed van arra, hogy valóban meg is tudd szerezni a várva várt munkahelyet.

Most pedig nézzük meg a követelményeket, amikkel számolnod kell majd az önéletrajz készítés közben.

Word excel – Avagy mire figyelj külalak szempontjából?

Az alábbiakban bemutatunk pár fontos szabályt az önéletrajz írására vonatkozóan, utána pedig egyből bele is vágunk abba, hogy miként tudod szépen megírni a dokumentumot. Először is, tudnod kell, hogy semmilyen hibát, így helyesírás szempontjából nem helyes dolgokat, elütéseket, kis és nagybetű problémákat nem hagyhatsz benne az önéletrajzban. Ezzel ugyanis azt üzened az olvasónak, hogy nem vagy túl precíz és pontos a munkavégzésed során sem.

Fontos ezenkívül az is, hogy fordított sorrendet kell használni, azaz időben visszafelé kell haladnod a megadott adatok szempontjából, azaz, az utolsó helyre az a munkahelyed és iskolád kerül, amit utoljára végeztél el.

Azt pedig semmiképp ne feledd, hogy egy egyszerű, letisztult, jól átlátható önéletrajzot várnak tőled, ami annyit tesz, hogy ki kell emelned a különböző pontokat és lényeges részeket, ha szeretnéd megtartani az olvasó figyelmét, amikor az adminisztratív munkádra jelentkezel.

Ha pedig ezzel megvagy, nem sok problémád lehet, ugyanis egy lényegesnek mondható szabály létezik még, ami annyit tesz, hogy 1 oldalnyi szöveget szabad maximum írnod. Nem szabad tehát túl kevés és túl sok adatot beküldened, amíg ugyanis a túl kevésre azt érezhetik, hogy a beküldő nem szerzett elég tapasztalatot, addig a túl sok időrablónak és feleslegesnek érződik.

Maradj tehát a kerek 1 oldalnál, ami a biztos siker záloga, az adminisztráció világában is.

Az alábbiakban pedig azt mondhatjuk, hogy minden megismertél a dokumentumra vonatkozóan, a szerzett tudás alapjául pedig át is térhetünk a következő részre, azaz a különböző szakaszok részletes bemutatására.

Adminisztrátor asszisztens önéletrajz

A kapcsolattartás szempontjából lényeges adatok

HELYES VÁLTOZAT
Gábor Dávid
Adminisztrátor
Email: gabordavid@gmail.com
Telefonszám: 0620/3951234
Lakcím: 2145 Cegléd, Pöttyös utca 92.
Születési hely, idő: 1987. 02. 16. Szolnok
HELYTELEN VÁLTOZAT
Piros Zsolt
piroshkazsoli@freemil.com
32765432
4367 zugló
1971. 03. 24. debrecen

A helyesen megírt változatban tehát jól láthatod te is, hogy sokkal szebben és átláthatóbb formában kerültek bevitelre a kapcsolattartás szempontjából lényeges adatok. Kiemelve például a nevet, megadva a pozíció nevét és kifejtve a különböző pontokat. Figyelve mindeközben a helyességre és a megadottan közölt adatok munka szempontjából lényeges közlésére.

Ezzel szemben, a helytelen változatban ez egyáltalán nincs meg, sőt mi több kis betűt használ a jelentkező, ahol nagyra lenne szükség, ahogy a telefonszám sincs helyesen megadva. Ezzel biztosítva, hogy akkor se tudják elérni az irodai dolgozók, ha esetleg terveznek vele egy interjút.

Azt pedig külön érdemes kiemelnünk, hogy akármilyen irodai vagy nem irodai munkára szeretnél jelentkezni, kiemelten lényeges, hogy egy profi email címet használj, ugyanis csak így fognak tudni komolyan venni a munkáltatók.

Térjük viszont át a következő szakaszra.

Az adminisztrátor önéletrajz bemutatkozása figyelemfelkeltő módon

JÓ MEGOLDÁS
Több mint 6 éves tapasztalattal rendelkezem az irodai munkakörben, ezidő alatt pedig szakmai fejlődésem évről évre egyre magasabb szintre került. Pénzügyi ismereteimnek köszönhetően több nagy cégnek is segítettem már a naponta megjelenő feladatok és számlák elvégzésében és iktatásában, proaktív szemléletem pedig nagyszerű lehetőségeket hozott el nekem.
NEM JÓ VÁLTOZA
Van irodai tapasztalatom. Tudok könyvelni és több munkahelyen is dolgoztam már. Tudom milyen egy jó asszisztens így öneknek is tudok segíteni. Angolul is képes vagyok beszélni és elvégzek minden feladatot.

Ha tehát lényegesnek tartod, hogy fel is vegyenek a munkára, tudnod kell, hogy a munkáltató mit keres. Meg kell így tudnod fogalmazni, hogy miben vagy jó, miközben nem szabad azt sem elfelejtened, hogy szépen és összeszedett módon, hosszabb mondatokban kell megírnod ezt a szakaszt.

Gondolj rá úgy, mintha ez lenne az a rész, amiben az önmarketing erejével bemutathatod, miért is vagy jó asszisztens.

De, mint láthatod is, nem kell bonyolult dolgokra gondolnod és nem szükséges az sem, hogy hosszú, több oldalas felesleges dolgokkal dúsított bemutatkozást írj meg, ha érdeklődsz az adminisztrációs munkák iránt. Viszont, természetesen itt is lényeges, hogy helyesen írj és használd a nagybetűket ott, ahol kell, így például az “Önök” szót minden esetben nagy betűvel kell hozzáadnod a munka bemutatkozásra vonatkozó részében, a tisztelet jeléül.

A munkahelyek és a tapasztalat helyesen megírt formában – Önéletrajz

A tapasztalatok résznél pedig fordított sorrendet használva kell hozzáadnod, hogy milyen irodai és egyéb munkákat végeztél, megjelölve az időszakot és a munkahely teljes nevét is.

📌Használj pontokat és adj hozzá 4 – 5 darabot, amiben bemutathatod, hogy miért vagy jó a munkára.

Ha pedig a fenti részekkel megvagy, ez az utolsó olyan szakasz, amire nagyobb hangsúlyt kell fektetned, ha professzionális önéletrajzot szeretnél beküldeni.

Ez lesz a jó változat
Asszisztens
Sz.Z.Szállodafejlesztő Kft.
2017. március – 2018. április
Siófok

 • Szerződéskötések adminisztrációs feladatai
 • Nyomon követés és változások hozzáadása
 • Jelentés a folyamatban lévő projektekről
 • Közreműködés szervezetekkel és más intézményekkel
 • Irodai egyeztetéseken való részvétel

Irodai vezetői feladat
SOLE-MiZo Kft.
2015. augusztus – 2016. szeptember
Dunavarsány

 • Kimutatások és beszámolók adminisztrációs ellátása
 • SAP-ban való adatrögzítés
 • A műszaki terület támogatása
 • Új adminisztratív feladatokban való részvétel
 • Pénzügyi számlák iktatása
 • Havi megbeszélések irányítása

Adminisztrátor
Takenaka Europe GmbH Kft.
2012. október – 2013. november
Kiskunhalas

 • Számlák rendezése, másolása és elküldése
 • Asszisztens feladatokban való kiszolgálás
 • Dokumentumok ellenőrzése
 • Pénzügyi osztály támogatás
 • Kiállítások és programok megszervezése
 • Személyes jelenlét a programok alatt
Így nem jó
Irodai feladat
Észak-Bácskai Baromfi Kft.
2010. – 2012.
Sátoraljaújhely

 • pénzügy
 • excel kezelése
 • word
 • számítógépes munkák
Ha tehát én te lennék, az első, amit tennék, az az, hogy keresek a munkához illő kulcsszavakat az álláshirdetésből és azok szerint megfelelő módon hozzáadva írnám meg ezt a szakaszt. Amíg ugyanis az elsőkben láthatod, hogy szépen kifejtett, de nem túl hozzá megjegyzéseket adtuk hozzá, ahogy ez szükséges is, addig a nem jó változatban pár egyszerű adatot írt hozzá csak a jelentkező. Ezzel nem fogod tudni megnyerni a munkahelyet, ugyanis nem sokat mond arról, hogy miben is vagy jól. Amíg nem elegendő az tehát, ha egyszerűen beleírod, hogy “Powerpoint”, addig ezt kifejtve bátran hozzáadhatod, ha értesz hozzá.

Mindenképpen kell az is, hogy a teljes idősávot hozzáadd az állás jelentkezéséhez, nem jó, ha csak az évet tünteted fel.

Te is láthatod jó eséllyel, hogy az első olyan, mintha sokat dolgoztak volna vele, amíg a második sokkal inkább arra vall, hogy csak összecsapták az irományt a beküldés előtt.

A tanulmányok szakasz helyes készítése

A jelentkező munkájának jó megadása után a következő szakaszban a tanulmányokat kell feltüntetni, azaz a területen végzett iskolákat kell összeírni. Ha nem vagy pályakezdő, elég, ha csak megírod, hogy hol tanultál és meddig, ha viszont igen, én azt tenném, hogy keresek olyan pontokat, amit a fenti, munkahelyi szakaszban hozzáadtunk és felsorolnám, hogy milyen tapasztalatokat szereztem az iskolától.

Egyébként nem sok minden mást kell tenned, elég ugyanis csak arra figyelned, hogy helyesen, kifejtve és megfelelő külalak mellett megadd az adatokat.

Ha viszont ez így nem teljesen világos, itt egy bemutató róla, hogy biztosan megértsd👇:

HELYES
A tanulmányokra vonatkozó szakasz

Iskolák

Irodai segítségnyújtó
Budapesti Műszaki Egyetem Kft.
2004. október – 208. július
Budapest

Ügyek szervezése
Debreceni Főiskola
2000. szeptember – 2003. május
Tiszavasvári

Rossz példa
Sulik

Jogi ügyintézés
Gábor Dénes Egyetem
3 év
Ráckeve

Adminisztrációs szak
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
4 év
Szekszárd

Lényeges tehát, hogy azt lássák, hogy szívesen dolgoznál a munkahelyen, amit úgy tudsz elérni, ha kifejted és jól adod meg az adatokat. Így, írd ki például az időszakot és az iskola teljes nevét és megfelelően fogalmazd meg azt is, hogy milyen végzettség került hozzád az iskola elvégzésével, ami segít az adminisztráció irányában.

Általában viszont ezt a szakaszt csak átfutják, amikor asszisztens munkára jelentkezel, éppen ezért nem kell túl sok időt tölteni vele neked sem. Ha pedig már ennél a résznél jársz, a nehezén szinte túl is vagy, ugyanis a következő részben már csak pár egyszerű adat megadása kell és a feladatok nagy részével már el is készültél.

Adminisztrátor asszisztens önéletrajz

A jelentkező önéletrajza – A készség és képességek

Az összes rész közül talán ez a legegyszerűbb, ugyanis az önéletrajzok készítése közben itt már csak a különböző vezető és munkához illő összes készségek feltüntetése lényeges. Ez a dokumentum támogatása aszerint, hogy bemutasd milyen személyiség is vagy.

Tudd viszont, hogy ebben a szakaszban a soft és hard ismeretek megadása egyaránt szükségesnek vélt. Azaz, az ügyek szervezése és az emberek ismerete például lényeges, ha asszisztens munkára jelentkezel.

Ezeket viszont elegendő 3 – 6 pontban felsorolni az adminisztrátor jelentkező tulajdonságai szerint, anélkül, hogy túlságosan megmagyarázná, hogy mi mit is jelent.

Azaz, azt kell tudnod, hogy aszerint, hogy a munkáltató mit keres, milyen soft, azaz személyi tulajdonságokkal rendelkezel, ami lényeges adminisztráció szempontjából és milyen hard, azaz irodai irányból tudás által szerezhető tudásod van.

Nézzük meg, hogy pontosan mire is gondolunk ez alatt.

Személyi készségek:

 • Magas szintű szociális ismeret
 • Erős kommunikációs készségek
 • A cég profi szinten való támogatásának képessége
 • Általános jó hangulat
 • A projektek jó szervezése

Hard képességek:

 • Jogosítvány
 • Programok ismerete
 • Számítógépes ismereteknek való megfelelés
 • Összes munkához kapcsolt program használata
 • A csoportvezető munkájának való megfelelés képessége
 • Angol tudás

Nyelvtudás és a más nyelven való megszólalás és kezelése

A jó hír, hogy adminisztrátor munkakörben nem feltétel, hogy profin tudj beszélni angol vagy német nyelven, de mindenképpen előnyt tud jelenteni a felvétel folyamán, hiszen a munkáltató olyan embert keres, akire számíthat más nyelven is.

Éppen ezért, akkor is érdemes hozzáadnod ezt a szakaszt, ha esetleg külön nem kérnek erre a munka leírása szerint. Illetve, ha van tapasztalat több nyelvre vonatkozóan is, azokat is érdemes megadni, amint az irodai munkák szempontjából nem feltétlenül lényeges hozzáadni az önéletrajz megírása közben, ugyanis minden csak előnyödre válhat.

Tudd viszont, hogy hogy az interjú alatt mindig meg is kérdezik az az asszisztens munkában interjúztatott személyt, azaz be kell majd mutatnod a tudásod, pont úgy, ahogy egy excel tábla is eléd kerülhet a folyamat alatt.

A munka szempontjából így add meg
Szakmai nyelvek
Angol – Társalgási szint
Olasz – Alapfok

A nem kötelező jellegű adatok az önéletrajz írása közben

A munkád kezelése érdekében a fenti részek kötelezőek, viszont, az a legjobb, ha a jelentkező önéletrajza tartalmaz egy hobbik részt is. Az összes felsorolása természetesen nem kell, de ha van olyan amint az önéletrajz szerint úgy érzel, hogy szeretnél megadni az irományok kezelése közben számíthatsz arra, hogy el fogják olvasni.