Bankpénztáros önéletrajz – Tudja meg mit írjon bele

A banki pénztáros olyan szakember, aki a pénzügyi szektorban kivételes ügyfélszolgálatot nyújt, és a banki ügyfelek különböző tranzakciós igényeit kezeli. Számos feladatot látnak el, beleértve a betétek elfogadását, a pénzfelvételek feldolgozását, a csekkek beváltását és a számlaegyenlegekről való tájékoztatást. Segítséget nyújthatnak továbbá a számlaváltásokban, a hitelek kifizetésében, illetve a készpénzcsekkek és fizetési utalványok kibocsátásában.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ezen túlmenően a banki pénztárosoknak be kell tartaniuk a biztonsági protokollokat, hogy biztosítsák a bank eszközeinek védelmét, miközben ellenőrzik az ügyfelek személyazonosságát és jogosultságukat bizonyos tranzakciók elvégzésére. Ennélfogva kulcsfontosságú szerepet játszanak a banki műveletekben, az ügyfelek elsődleges kapcsolattartó pontjaként szolgálnak, és jelentősen hozzájárulnak a bank általános ügyfél elégedettségéhez és bizalmához.

Az e pálya iránti elkötelezettség gyakran jövedelmező megtérüléssel jár, ami hozzájárul ahhoz, hogy ez egy vonzó és kielégítő szakmai pálya legyen. A leendő munkáltatók értékelése azonban kulcsfontosságú a támogató munkahelyi légkör és az általános munkahelyi elégedettség biztosítása érdekében. A kedvezőtlen munkahelyi helyzetbe kerülés frusztrációt és csalódást okozhat. Ezen túlmenően a kiváló önéletrajz elkészítése elengedhetetlen, mivel ez jelentősen növeli az interjú elnyerésének valószínűségét.

Bár az interjúk elnyerése jelentős lépés, minden egy jól felépített önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan kiemeli az Ön szakértelmét és tudását az adott területen. Hogy segítsünk Önnek ebben a kritikus folyamatban, gondosan kidolgozott önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes szükséges elemet.

Ez a cikk ráadásul megvilágítja az egyes önéletrajzrészek részleteit, segítve a jelölteket abban, hogy megkülönböztessék magukat a többi pályázótól. Késlekedés nélkül fedezzük fel tehát az önéletrajzírás létfontosságú aspektusait, kezdve egy alapos és szakszerűen összeállított mintadokumentummal, amely modellezi a kívánt eredményt.

Bankpénztáros önéletrajz

Tartalomjegyzék

A bank világa – Egy jól megírt CV

Személyes adatok
Géza Gábor
Bankpénztáros
E-mail: gezagabor@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 45 – 21 – 432
Lakcím: 2345 Budapest, Varga Irén utca 65.
Születési hely, idő: 1995. 03. 21. Sopron

Bemutatkozás
A diplomám megszerzése után egyből a bank világában helyezkedtem el, először mint ügyfélszolgálatos. Az állás megszerzése után viszont a vezető csapat hamar észrevette a tudásom, így további oktatásokra küldtek, ahol nemcsak azt tanulhattam meg, hogy hogyan legyen jó vezető, hanem bankpénztáros betanítást is kaptam. Mára pedig már komoly nevet szereztem magamnak a szakmában a tapasztalatom miatt.

Tapasztalatok
Marketing asszisztens
Etyeki Tüzép Kft.
2019. május – 2021. február
Székesfehérvár

 • Social media kampány ötletek kidolgozása, szöveges tartalmak gondozása
 • Marketing aktivitásokban való közreműködés
 • Eredmények kiértékelése, riportálása
 • Operatív feladatok– névjegykártyák, molinók, szórólapok, beszerzése, nyomon követése
 • Weboldalak tartalmi karbantartása

Product owner
Yettel Magyarország Zrt.
2016. április – 2018. március
Törökbálint

 • A Yettel honlapjával kapcsolatos fejlesztések szakmai koordinációja
 • A Yettel honlapját kiszolgáló szoftver architektúrájának tervezésében való aktív részvétel
 • A fejesztésekhez kapcsolódó tesztelések támogatása, tesztesetek kidolgozásában való részvétel
 • Kapcsolattartás a fejlesztési feladatokban résztvevő üzleti kulcs szereplőkkel, az igénylővel, és az üzemeltetéssel
 • A rendszerrel kapcsolatos hibák, incidensek kivizsgálásában való aktív részvétel, az ügyfélszolgálat munkájának támogatása levél által

Tanulmányok
Mérnök
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2013. március – 2015. április
Szolnok

Szerkesztő
Pázmány Péter Katolikus Egyetem
2010. május – 2012. június
Göd

Érettségi
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

2007. augusztus – 2009. július
Szarvas

Készségek és képességek

 • Mások munkájának segítése
 • Online ügyintézés elvégzése
 • Német nyelven való magas nyelv tudás
 • A bank rendszereinek ismerete
 • Bankpénztáros tapasztalat
 • Üzleti életből ismert képességek
 • Magas fokú empátia, emberismeret
 • Vezető tapasztalatok
 • További tanulás iránti igény
 • Számítógépes ismeretek
 • Jogosítvány megléte

Nyelvtudás és nyelvismeret
Angol nyelv – alapfok

Milyen fizetésre számíthat Budapest környékén és máshol?

Először beszéljünk egy olyan szakmai pozíció kereseti lehetőségeiről, mint a banki pénztáros, mielőtt belemerülnénk a hatékony önéletrajzkészítési technikákba. Hasonló munkakörben az átlagos havi kereset jellemzően 250 000 és 400 000 forint között mozog, a bónuszokat és a különböző juttatásokat is figyelembe véve.

Az Ön jövedelmi lehetőségeit azonban nagyban befolyásolja a választott munkáltató tekintélye és hírneve. Jellemzően a kisebb intézmények alacsonyabb kompenzációt kínálnak, míg a nagyobb bankok több lehetőséget kínálnak a keresetnövekedésre.

Bizonyos cégek további juttatásokat is nyújthatnak, például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítást vagy egyéb ösztönzőket.

Lényeges megjegyezni, hogy az Ön végzettségi szintje és a felhalmozott tapasztalat jelentős szerepet játszik a kereseti lehetőségek meghatározásában.

Továbbá kulcsfontosságú a személyes bemutatkozás fontosságának megértése a megcélzott szerepkörrel kapcsolatban. Magabiztossága jelentősen befolyásolhatja az Ön által kapott díjazást. Ezért ajánlatos kiemelni azokat a releváns készségeket, amelyek a szerep szempontjából kulcsfontosságúak, és amelyek segíthetnek megkülönböztetni magát az interjúk során. Az is előnyös, ha megismerkedik az egyes vállalatok sajátos előírásaival és elvárásaival, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

Nézzük meg a kötelező részeket az üzleti CV megírásához

A professzionális és bizalmas önéletrajz elkészítése megköveteli a szükséges és a választható részek ismeretét. Bizonyos szakaszok elhagyhatók, míg másoknak hangsúlyt kell adni, különösen azoknak, amelyek az esetleges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak. A bevezető szakasznak mindig az első helyen kell állnia, amelyet egy tömör személyiségleírás követ. Az átfogó munkatapasztalat rész beépítése elengedhetetlen ahhoz, hogy bemutassa alkalmasságát az adott szerepkörre, és megragadja az olvasó figyelmét, amikor az önéletrajzról van szó.

Ezenkívül az önéletrajzban jelentős jelentősége van a végzettségre vonatkozó résznek is. Ne feledje, hogy legalább egy idegen nyelv ismerete gyakran előfeltétel, de további nyelvek ismerete, akár alapszinten is, előnyt jelenthet. Bár a hobbi rész beillesztése nem kötelező, a munkához nem kapcsolódó, szakmán kívüli tevékenységek bemutatása előnyös lehet. Ezek az összetevők alkotják egy jól összeállított önéletrajz alapját, akár nyomtatott, akár digitális formában nyújtják be.

Ami az önéletrajz formátumát illeti, az egyszerű és pragmatikus megközelítés ajánlott, mivel a legtöbb bank szakma az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben az összetettekkel szemben. Ezért az önéletrajz készítésekor a hasonló módszer alkalmazása optimális stratégia.

Bankpénztáros önéletrajz

Mi áll egy jól megírt önéletrajz mögött?

Tekintsük át az önéletrajz néhány alapvető összetevőjét. A helyesírás, a nagybetűk jó használata és az írásjelek használata elengedhetetlen a meggyőző önéletrajz elkészítéséhez, amely leköti és megtartja az olvasó figyelmét. A bevezető szakasz jelentős szerepet játszik, mivel ez határozza meg az első benyomást; bármilyen hiba ebben a részben az olvasó érdeklődésének teljes elvesztéséhez vezethet.

A világos, tömör és jól strukturált írás kritikus fontosságú, amely a megfelelő hosszúság megtartása mellett formázási technikákat is tartalmaz. Célszerű egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely tartalmazza a kötelező és a választható részeket is. Az ennél hosszabb önéletrajz felületes áttekintést eredményezhet, míg a lényegesen rövidebb önéletrajz a kívánt képzettségtől elvonhatja a figyelmet azzal, hogy korlátozott tapasztalatot sugall.

Ezenkívül az információk beírásakor javasolt a 11-es betűméretet használni, és a Times New Roman betűtípus használatával fenntartani az egységességet a dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem tanácsos fényképet mellékelni. A fénykép feltüntetése elvonhatja a figyelmet a képesítések kezdeti értékelésétől, és az értékelés korai szakaszában torzítást eredményezhet.

Bár a fénykép néha előnyös lehet, negatív hatásokkal is járhat. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

Ami biztató, hogy az idegen nyelv tudás kevésbé kritikus a tapasztalathoz képest.

Így adja meg a nevét és az adatait

A munka szempontjából így érdemes
Gödi Áron
E mail cím: godiaron@gmail.com
Telefonszám: 06 20 77 43 235
Lakcím: 2345 Budapest, Salgó Gizella utca 66.
Szül hely és idő: 1976. 11. 21. Sopron
A bankpénztáros ezen része rosszul
Török Bálint
balintkaaa@freemil.com
34 23 543
2345 Szekszárd
1984. 08. 21. Némedi

Elemezzük a hibákat a megadott példában. Kezdetben a jelölt neve nem jelenik meg jól láthatóan, és a megpályázott pozíció nincs megadva. Emellett a felhasznált e-mail cím nem megfelelő, és nem illik egy ilyen jellegű magyarországi álláspályázathoz. Az önéletrajz készítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím használata.

Továbbá az országkód kihagyása a telefonszámból olyan hiba, amely elveszett lehetőségekhez vezethet, még akkor is, ha az olvasó hajlandó lenne keresni Önt. Továbbá a megadott címből hiányoznak a lényeges részletek, például az utcanév és a házszám. A példa számos helyesírási hibával van tele, többek között a címben, a hónapban és a nevében.

Ahhoz, hogy az álláspályázatok jól megírtak és magával ragadóak legyenek, elengedhetetlen, hogy elkerülje ezeket a kirívó hibákat.

A banki munkához szükséges bemutatkozás szakasz

A munka szempontjából jól megírva
Komoly nevet szereztem az évek alatt a hosszú tapasztalati listámnak köszönhetően. Az egyetemi tanulmányai után ugyanis egyből a bank szakmában helyezkedtem el, az online térben pedig megtanultam mindent amit a három fő bank hol dolgoztam nem oktatott le nekem. Az első munkám alkalmával pedig vezető tapasztalatokat is szereztem az üzleti és szakmai világ legfontosabb aspektusaival.
Ez viszont inkább felejtse el
Három munka helyem volt eddig. Képes vagyok mások segítésére és nemcsak az alap bankpénztáros részleteket ismerem. Az el készült teszteket minden megtalálom és további oktatásokat is szívesen elvégzek. Angol nyelven is meg tudok szólalni.

Amikor önéletrajzot készít egy bankpénztáros pozícióra, alapvető fontosságú, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és eltávolítsa a felesleges elemeket. A cél az, hogy tömör összefoglalót adjon a vonatkozó tapasztalatairól, kiemelve a kiemelkedő vállalatokat, amelyekkel együttműködött.

Ha azonban ezt a szegmenst rosszul kezeli, az a rendezetlenség érzetét keltheti, és jelentősen csökkentheti az állás elnyerésének esélyeit. Ha megvalósítható, emelje ki a konkrét számadatokat. Ez megmutatja azokat az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása számszerűsíthető javulást eredményezett, például az eredmények százalékos növekedését vagy az emberi részvétel mértékét egy eseményben. Az ilyen mérhető eredmények beépítése fokozza a komoly üzleti önéletrajzának hatását.

A bankpénztáros CV tapasztalatokra vonatkozó része

Ha az önéletrajza releváns munkatapasztalatot tartalmaz, ajánlott fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve megjeleníteni. Ettől azonban el lehet térni, ha egy korábbi munkahely fontosabb a megpályázott pozíció szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkaköri leírás elején jól láthatóan szerepeljen a munkakör.

Adja meg az egyes munkakörök megbízatási idejét, és kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan kiemelik az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Figyelemre méltó, hogy ha kevés a tapasztalata, kiegészítheti a tudományos tevékenység során szerzett gyakorlati ismeretekkel. Ez a rész tartalmazhat olyan szakmai gyakorlatokat, és projekteket, amelyek igazodnak a tervezett állás előfeltételeihez.

Emellett a fizetési elvárásait is adja meg magyar forintban (HUF), hacsak nem kap más utasítást.

Jól megadva
Online koordinátor
SHOEBOX Kft.
2003. január – 2006. május
Nagytarcsa

 • 7 közép kelet európai ország weboldalának és webshopjának naprakészen tartása tartalmi és vizuális szempontból
 • Magyar e-commerce csapat koordinációja (2 fő), együttműködés külföldi webshop menedzserekkel
 • Üzleti platformok fejlesztésének koordinálása külsős partnerek közreműködésével
 • Social media felületek, hirdetések, fizetett tartalmak kezelése
 • E-commerce projektek koordinálása, újítások bevezetése

Újságíró
Mediaworks Hungary Zrt.
2001. július – 2002. augusztus
Zalakaros

 • Tudósítások, interjúk, riportok készítése
 • Cikkek írása, szerkesztése
 • Társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális eseményeken való részvétel
 • Ezekről beszámoló, híranyag, illetve kommentár írása
 • Vezető felé beszámolási kötelezettség
 • A munka szempontjából lényeges anyagok összeállítása
 • Angol nyelven való irományok lefordítása

Reporting specialista
GKN Automotive Hungary Kft.
1997. március – 1999. december
Szigethalom

 • Management riportok készítése
 • Termelési adatbázisok kezelése
 • Háttér adatbázisok üzemeltetése
 • Adatok konszolidálása digitális felületre
 • Termelési és logisztikai vállalati folyamatok digitalizálása
Ez pedig nem jó
Designer
GBD Szoftverszolgáltató Zrt.

1996. február – 1998. november
Diósd

 • A meglévő formavilághoz alkalmazkodó Front end designok és marketing anyagok készítése Adobe XD-be
 • Sitebuild készítése designból
 • Már meglévő HTML, CSS és Vanilla JavaScript kódok elemzése a kulcskomponensek azonosítása céljából.
 • Az azonosított komponensek átalakítása Vue.js 3 komponensekké a meglévő funkcionalitás és design megőrzése mellett
Az önéletrajzban való hatékony bemutatás kulcsfontosságú az Ön bankpénztáros kompetenciáinak kiemelésében, még korlátozott szakmai tapasztalat mellett is. Ennek a szegmensnek a jelentőségének megértése kulcsfontosságú, mivel a kiválasztási eljárás során jelentős felülvizsgálaton fog átesni.

Az is létfontosságú, hogy tisztában legyen azzal, hogy az interjúztatók gyakran használnak kulcsszavas keresőeszközöket, hogy kiszűrjék a bizonyos kritériumoknak megfelelő potenciális jelölteket. Ha aggódik amiatt, hogy nem kerül a szűkített listára, célszerű ezzel a tényezővel is foglalkozni. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, akkor kitűnhet a versenytársak közül, és növelheti az esélyét arra, hogy megkapja a kívánt pozíciót.

Ökölszabályként a jelölteknek három közelmúltbeli szakmai tapasztalatot ajánlott dokumentálniuk, bár négy is elfogadható, de az ötnél több nem ajánlott.

Bankpénztáros önéletrajz

Tanulmányok és minden amit tudnia kell róla banki dolgozóként

Ezt érdemes követni
Orvos
Szegedi Tudományegyetem
2003. augusztus – 2005. július
Tiszavasvári

Táncos
Milton Friedman Egyetem
2004. szeptember – 2006. október
Nyíregyháza

Ezt pedig nem
Iskolák

Cipész
Evangélikus Hittudományi Egyetem
2020
Kecskemét

Tanító
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2021
Zugló

Az önéletrajznak ebben a részében fontos, hogy a tanfolyamok és képzési programok címét nagybetűvel írja. Az is kulcsfontosságú, hogy pontosan megadja a tanulmányai időtartamát, beleértve az éveket és az időtartamot (bár a pontos dátumokat nem kell megadni egyik kar esetében sem, ahogy a példában is látható).

A felsőoktatási intézménye helyének feltüntetése javíthatja a jól megkomponált önéletrajzot, ezért előnyös, ha pontos adatokkal rendelkezik, beépíti ezt az információt.

Szerencsére a felvételi menedzserek jellemzően kevesebb figyelmet szentelnek ennek a szakasznak, mint a többi releváns résznek. Ezen információk részletezésekor tekintse meg a megadott sablonok részt, és koncentráljon a helyes helyesírásra és az írásjelekre, hogy megelőzze a problémákat e szakasz kitöltésekor.

Azonban még akkor is érdemes tételesen felsorolni a releváns eredményeket, ha még nem volt alkalma elsajátítani a bonyolult napi feladatokat, még akkor is, ha kezdő, korlátozott technikai tapasztalattal rendelkezik. Ez lehetővé teszi, hogy felvegye a gyakorlati készségek listáját, és professzionális képet sugározzon.

A legfontosabb képességek és mások

Ha egy banki munkához hasonló pozícióra pályázik, elengedhetetlen, hogy olyan kimerítő önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be mind a technikai, mind az interperszonális készségeket, amelyek a szerepkör betöltéséhez szükségesek. Íme egy tömör lista, amit érdemes figyelembe venni:

Technikai készségek:

 • A banki eljárások és előírások megértése
 • Jártasság a banki szoftverek és eszközök használatában
 • Jártasság a készpénzkezelésben és az alapvető számviteli feladatokban
 • A banki eszközök kezelésének és feldolgozásának ismerete
 • Technikai készségek a pénzügyi szoftverek használatában
 • Jártasság a Microsoft Word és Excel programokban

Személyközi készségek:

 • Kivételes kommunikációs és interperszonális készségek
 • Szilárd szervezési és időgazdálkodási képességek
 • Figyelem a részletekre és problémamegoldó készség
 • Képesség a nyomás alatti munkavégzésre és a határidők betartására
 • Hatékony vezetői és csapatirányítási képességek
 • Alkalmazkodóképesség és rugalmasság a dinamikus banki környezetben
 • Ügyfélkapcsolat kezelés és erős ügyfélszolgálati orientáció

Felhívjuk figyelmét, hogy ebben a részben körülbelül 5-7 pontot ajánlott felsorolni, amely tömör, de átfogó áttekintést nyújt a sikeres banki pénztárosi karrierhez szükséges készségekről. Ha ezeket az információkat beépítette, folytathatja a következő, a nyelvi készségekre összpontosító szakaszt.

Az angol vagy a német nyelv megy Önnek jobban?

A nyelvtudásnak szentelt résznek jelentős súlya van a karrier központú önéletrajz elkészítése során, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek esetében. A beszélt nyelvek puszta felsorolása nem elegendő; alapvető fontosságú, hogy minden egyes nyelv esetében mélyreható információt nyújtson a nyelvtudás szintjéről, különbséget téve az alap- és a felsőfokú kompetencia szintek között. A magyar nyelv említése azonban szükségtelen egy hasonló önéletrajzban.

Nyelvtudását hivatalos bizonyítvány nélkül is igazolhatja, ha aláhúzza a nemzetközi ügyfelekkel kapcsolatos releváns projekttapasztalatait. Még azok a munkáltatók is értékelhetik és értékelhetik képességeit, akik nem követelik meg kifejezetten a nyelvtudást.

Bár az olyan nyelvek, mint az angol, gyakran keresettek, elfogadható a kevésbé gyakran beszélt nyelvek felsorolása is. A többnyelvűség ugyanis szélesíti az álláslehetőségeket és növeli a jobb javadalmazás lehetőségét. A munkaadók gyakran elismerik a több nyelven kommunikálni képes szakemberek értékét, és hajlamosak ennek megfelelően versenyképes fizetést kínálni. Érdemes tehát a nyelvtudást is feltüntetni az önéletrajzban.

Lényeges azonban megjegyezni, hogy a munkáltatóknak megvannak az eszközeik arra, hogy ellenőrizzék a nyelvi készségekre vonatkozó állítások hitelességét. A nyelvtudás túlhangsúlyozása csökkentett érdeklődést eredményezhet, még akkor is, ha az Ön más területeken való jártassága rendkívüli. Sok esetben írásbeli értékelések vagy szóbeli interjúk segítségével lehet pontosan felmérni a nyelvtudást. Következésképpen az önéletrajzban szereplő nyelvi képességeire vonatkozó őszinteség és átláthatóság elengedhetetlen, különösen, ha hasonló munkakörökre pályázik.

Így érdemes beleírni az adatokat erre a részre vonatkozóan az állás szempontjából mint banki dolgozó:

 • Angol nyelv – Középfok – B1 – Társalgási szint