Bébiszitter önéletrajz – Tűnj ki velünk a tömegből!

A másokon segítő szakmák manapság egyszerre kifizetődő és keresett, számos munkalehetőséget kínálnak, éppen ezért, ha bébiszitter szeretnél lenni több lehetőséged is lehet napjainkban. Bár, azt tudnod kell, hogy valamilyen jellegű tapasztalatot szoktak kérni, legyen az munkakörön belüli, vagy épp személyes.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

Mindazonáltal, akkor találhatsz a legkönnyebben munkát ebben a szakmában, ha valamilyen igazolást is tudsz mutatni a tapasztalatodról. Például, erre tökéletes, ha van olyan előző munkaadód, aki tudja igazolni, hogy értesz a gyerekekhez. A magas színvonalú önéletrajz megalkotása szintén kulcsfontosságú, és mi bízunk abban, hogy segíthetünk neked ennek elkészítésében.

Sablonunk használatával elkerülheted tehát az önéletrajzod elkészítésével járó stresszt. Maradj velünk további információkért, ha arra törekszel, hogy az elsők között legyél, akiket felhívnak.

Először is hoztunk neked egy teljes mintát, hogy egyben lásd, milyen információkat kell megadnod, utána pedig részletesen is bemutatjuk az egyes részeket.

Bébiszitter önéletrajz

Tartalomjegyzék

Így szerezz könnyen figyelmet!

A személyes adatok
Gergő Boglárka
Babyszitter
E-mail címem: gergoboglarka@gmail.com
Mobilszám: 06 20/36 – 11 – 267
Teljes címem: 3477 Budapest, Medveckei Eleonóra utca 67.
Születési idő és hely: 1994. 12. 03. Debrecen

Rólam
Már 3 év tapasztalat van mögöttem ebben a szakmában, éppen ezért könnyen feltalálom magam bármilyen helyzetben. A babák nyelvén könnyen szót értek, de az idősebbek is figyelnek rám gond nélkül. Derűs személyiségemnek köszönhetően pedig szívesen is töltenek velem időt a gyermekek, bármilyen korosztályhoz is tartoznak.

Tapasztalataim

Házvezetőnő
Fluffy Stone Media GmbH
2019. április – 2021. december
Szeged

 • Az ingatlan tisztaságának fenntartása
 • Információk helyes követése
 • Idegen tárgyakra való vigyázás
 • Bevásárlás és a napi teendők elintézése
 • Takarítás, mosás és portörlés

Bölcsődei segéd
Tolna Város Önkormányzata
2016. január – 2018. december
Gödöllő

 • 3 év alatti gyermekek szakszerű ellátása, nevelése
 • Kisgyermeknevelői feladatok ellátása
 • Kapcsolódó feladatok elvégzése
 • Megfelelő tanítás átadása
 • Intézményi szakmai program elkészítése

Iskolák

Orvosi szakasszisztens
Budapesti Testnevelési Egyetem
2011. szeptember – 2015. június
Tabán

Szociológia
Pécsi Tudományegyetem
2007. szeptember – 2010. május
Törökbálint

Érettségi
Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium
2002. szeptember – 2006. május
Miskolctapolca

Képességek, készségek

 • Gyerekekkel való könnyű kapcsolatba lépés
 • Empátia
 • Erős emberismeret
 • Könnyed kommunikációs képesség
 • Hasonló munkakörben szerzett ismert
 • Megbízhatóság és lojalitás
 • Információkat könnyen megjegyzem
 • Proaktivitás
 • Derűs, pozitív szemléletmód
 • Önállóságra való képesség
 • Csapatjátékos hozzáállás

Nyelvtudási szint
Angol – alapfok

Milyen fizetésre számíthatsz az önéletrajz beküldése után?

A mai munkaerőpiacon ebben a szakmákban állást keresők számára a lehetőségek széles skálája áll rendelkezésre. Bár valószínű, hogy kapsz interjúmeghívást, a javadalmazás nem biztos, hogy különösen jövedelmező lesz. Magyarországon a bébiszitterek ugyanis jellemzően havi nettó 250 000 – 300 000 forintos jövedelemhatárral rendelkeznek. Érdemes megjegyezni, hogy ez a munkakör általában nem kínál további juttatásokat, például ajándékkártyákat, utalványokat vagy bónuszokat. Ahogy egészségbiztosítást sem, ha csak projekt alapon vállalod a munkákat el. Természetesen, ha valamilyen cégnél dolgozol, akkor az utolsót még megkaphatod, de előre le kell beszélned az erre vonatkozó adatokat.

Ha ezt a pályát választod, elengedhetetlen, hogy olyan csiszolt dokumentumot készíts, amely részletes adatokat tartalmaz az iskolai és szakmai hátteredről. A tapasztalatod szintje és az interjúk során mutatott kiállásod pedig jelentősen befolyásolhatja a fizetésedet. Emellett fontos, hogy a potenciális munkaadók után kutass is, mivel a megfelelő állás kiválasztása akár meg is duplázhatja a jövedelmedet.

Függetlenül attól, hogy hogyan döntöttél, a legfontosabb, hogy erős önéletrajzot állíts össze. Tartsa szemmel tippjeinket, hogy mely részeket érdemes beilleszteni.

A legfontosabb részei a kapcsolódó dokumentumnak

Annak érdekében, hogy a bébiszitteri önéletrajzod kiemelkedjen a potenciális munkáltatók számára, fontos, hogy bizonyos elemeket tartalmazzon. Lényeges részlet a személyes rész hibáinak elkerülése, mivel ez negatív benyomást kelthet, és csökkentheti annak esélyét, hogy felvegyék a kapcsolatot veled egy interjúra.

Ugyanilyen fontos a marketingrész, amely bemutatkozásként szolgál, és gondos odafigyelést igényel. Alapvető fontosságú, hogy ezt a részt úgy írd meg, hogy megragadd az olvasó figyelmét, és közvetítsd az alkalmasságodat a projektre. A készségek és eredmények puszta felsorolása nem elegendő; a cél az, hogy az interjúztatót arra inspiráljuk, hogy ideális jelöltként tekintsen rád.

A tartalom mellett az önéletrajz formázása is lényeges. A világos és tömör formátum, a pontok és kiemelt elemek kiemelésével hatékonyan felkelthető a figyelem. A példák megadása szintén fontos, a lényegtelen adatokat pedig ki kell hagyni.

Az alapvető betűméret betartása és a megadott minta követése ajánlott. Így, például az, hogy Times New Roman betűtípust használj és ne írj 12-es betűméretnél nagyobbal. Emellett lényeges, hogy nagyon figyelj a munkaköri leírásra, és ahhoz igazítsd az önéletrajzodat. Ez alatt azt értjük, hogy nézd meg a leírásban található legfontosabb kulcsszavakat és használd fel a szövegben, ha azok illenek rád.

Lényeges tudnod azt is, hogy 1 oldalasnak kell lennie az anyagnak. Ha ennél többet vagy kevesebbet írsz, az nem túl jó ugyanis. Ha például fél oldalnyi önéletrajz kerül beküldésre, az azt mutatja, hogy nincs elég tapasztalatod, még akkor is, ha a valóságban csak rosszul formáztál. Ha pedig túl hosszú, akkor unalmasnak tarthatják és könnyen félre is rakhatják akár.

Tudd ezenkívül azt is, hogy fordított sorrendet kell használnod, azaz előre kell venned az utolsó munkát és visszafelé kell haladnod a felsorolásban.

Végül pedig, érdemes azt is megjegyeznünk, hogy bár a legtöbb esetben külön meg is kérnek arra, hogy csatolj képet is, ha ez nem így lenne, mi nem különösebben javasoljuk, hogy így tegyél. Ugyanis, így nem a tudásod, hanem maga a kép fogja megadni az első benyomást.

Abban az esetben viszont, ha mégis megtennéd az alábbiakra figyelj: Ne legyen a kép 1 évnél régebbi, használj profi képet, fehér háttér előtt, nem pedig standos vagy nyaralós szelfit.

Bébiszitter önéletrajz

A bébiszittert kereső önéletrajzok kötelező és opcionális részei

Az önéletrajz bizonyos szakaszai kritikusak, és soha nem szabad kihagyni őket, míg másokra nem feltétlenül van szükség egy hasonló munkakörhöz. Ugyanakkor, bár ezeknek a szakaszoknak a beillesztése nem kötelező, különösen a pályakezdők számára javasoljuk, hogy mégis tegyék meg.

A bemutatkozás és a személyes adatok részeket mindenképpen az önéletrajz elejére kell helyezni. Az oktatás és a munkatapasztalat ezután következik közvetlen, mivel ezek alapvető fontosságúak a munkára való alkalmasság meghatározásában. Emellett a nyelvtudás abban az esetben kell, ha erre külön említést tesznek, vagy olyan családnál szeretnél munkát vállalni, akik nem beszélnek magyarul.

Az állás szempontjából nem lényeges hobbikra és készségekre vonatkozó részek elhagyhatók, mivel nem jelentenek nagy hozzáadott értéket.

Összességében viszont érdemes megjelölni őket ebben a munkakörben, ugyanis ezek alapján könnyebben meghatározhatják, hogy mennyire fogsz beilleni a gyerekek mellé.

Most viszont, hogy már megismertél minden alapvető adatot és információt, át is léphetünk a lényegre, azaz a különböző részek kifejtésére.

A leglényegesebb információk – A saját adatok

JÓ VÁLTOZAT
Előd Katalin
Gyermek nevelő
E-mail: elodkatalin@gmail.com
Mobilszám: 06 30/47 – 86 – 653
Cím: 3468 Mogyoród, Pesti út 567.
Születési idő, hely: 1986. 04. 21. Szentgothárd
NEM HELYES VÁLTOZAT
Láczi Jánosné
jánosneesjanosss@freemil.com
457898643
2358 kunszentmiklós, Kossuth Lajos utca 87.
1976. 04. 13. Solymár

A két sablon összehasonlításakor nyilvánvalóvá válik, hogy az első a magyar nyelv szabályainak megfelelően jól artikulált és pontosan megfogalmazott gondolatokból áll. Ezzel szemben a második sablon egészen más. Számos gépelési hibát tartalmaz, hiányoznak belőle a pontok, és gyakran nem közvetíti a szükséges adatokat, így szakmai szempontból nem jó. Ezért a HR munkatársaknak nehézséget okozhat a megértése.

Továbbá a hibás sablonban szereplő email cím megkérdőjelezhető, mivel a komolytalan e-mailek alkalmatlanok egy álláshirdetésnél.

Emeld ki a különböző pontok elején tehát, hogy éppen miről beszélsz, tűntesd fel a munkakört, amire jelentkezni szeretnél és figyelj arra, hogy helyesek-e az adatok.

Például a piros mintában látottak alapján a jelentkezőt fel sem tudják hívni, hiszen még a telefonszáma sem jó. Írd ki egyébként az előhívószámot is, hiszen senki nem fog találgatni, hogy vajon mi is a mobilszámod eleje.

A bemutatkozásod illendő módon megadva

Miután kitöltötted a saját adataidat, a következő lépés a bemutatkozásod kidolgozása. Ennek a résznek egy rövid, 3-4 mondatos összefoglalót kell tartalmaznia rólad, kiemelve a legfontosabb készségeidet és képességeidet. Az a legjobb egyébként, ha időszakokat vagy pontos adatokat tudsz megadni, ahelyett, hogy csak a levegőbe beszélnél.

Tekintse ezt a részt önreklámozó eszköznek, mivel pontosan erről van szó.

HELYES VÁLTOZAT
Mivel imádom a gyerekeket, könnyen szót is értek velük, miközben ma már azt mondhatom, hogy 5 éves tapasztalattal rendelkezem ebben a munkakörben. Mindazonáltal saját gyermekem is van, így könnyen tudok segíteni kisebb és nagyobb gyerekek ellátásában is. Megbízhatóságom és lojalitásom által pedig több referencia anyaggal rendelkezem.
HELYTELEN
Rengeteg tapasztalatom van így tudok segíteni. Ismerem a gyerekeket, a kicsiket és a nagyokat is. Nekem is vannak. Hívjanak az interjú miatt.

Ha az a célod, hogy kitűnj a területen, nem mindegy, hogy ugyanazokat a mondatokat hogyan fogalmazod meg. Az első szakaszban tömör és jól felépített mondatokat használ a jelentkező, ahol kiemeli az erényeit és a tapasztalatait és rávilágít arra is, hogy referenciát is mellékel majd az anyagához. Míg a második szakasz látszólag néhány összefüggéstelen mondatból áll, amelyek nem igazán adnak arra sem említést, hogy miért is kellene őt felhívni.

A bemutatkozás a dokumentum egyik legfontosabb eleme, mivel a HR-esek és a munkáltatók a készségek mellett általában erre fordítják a legnagyobb odafigyelést. Ezért még ha bőséges tapasztalattal is rendelkezel, egy nem megfelelően megírt bevezető valószínűleg csökkenti az esélyeidet arra, hogy behívjanak egy interjúra.

Bébiszitter önéletrajz

A tapasztalatok és a munkahelyek megadása

Ebben a részben az eddigi szakmai tapasztalatokat meghatározó készségek kiemelése áll a középpontban. A munkakör címe és a munkaviszony dátuma mellett ajánlott néhány olyan pontot is beilleszteni, amely leírja a feladatköröket és az elért eredményeket. Három-öt bekezdésnyi tömör információ elegendő, amelynek nem kell túlságosan részletesnek lennie.

Lényeges szem előtt tartani, hogy a munkatapasztalatok ismertetésekor fordított időrendi sorrendet kell használni, illetve pontokban összegyűjtve kell megadni az adatokat.

📌 Emeld ki miben vagy jó, így lehet a legegyszerűbb az utad a munka megszerzéséhez.
JÓ MEGOLDÁS
TITKÁRNŐ
Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal
2016. március – 2018. szeptember
Délegyháza

 • Követeléskezelés
 • Létesítménygazdálkodási program kezelése
 • Az Iroda adminisztrációs feladatainak ellátása
 • Kapcsolattartás más irodákkal, hivatalokkal, ügyfelekkel
 • Telefonszám és egyéb adatok bekérése az ügyfelektől

Ügyvezető asszisztens
INTER PA-KO Kft.
2011. szeptember – 2015. január
Tököl

 • Idegen nyelven történő kommunikáció
 • Feladatok precíz elvégzése
 • Munkatársak felé a kiírt feladatok továbbítása
 • Határidők figyelése, levelek továbbítása
 • Iktatási feladatok, szerződésállomány nyilvántartása
 • Az ügyvezető munkájának operatív támogatása, utasítások betartása

Üzemi alkalmazott
FRIGOGÁZ Kft.
2005. december – 2010. augusztus
Százhalombatta

 • Ügyfélpalackok, saját palackok, konténerek, tartályok hűtőközeggel történő feltöltésének előkészítése
 • Előkészítő lista alapján az áruk, gázpalackok komissiózása és szállításra való összekészítése
 • A kiszállítást végző járművek fel- és lerakodása
 • Anyagmozgató eszközök kezelése
 • Gázpalackok válogatása, raktározása
 • Áruátvétel és címkézés
ÍGY NE CSINÁLD
Szervíz technikus
Thermotechnika – Crown Cool Kft.
2001. április – 2004. július
Simontanya

 • telepítés
 • szervizelés
 • jelentés
 • figyelés
Amíg jó eséllyel te is látod, hogy miért megnyerő az első minta, addig a második nem igazán lesz képes felkelteni bárki érdeklődését. A zöldben leírtak jól összeszedettek, megfogalmazottak és hozzáértésről tanúskodnak, amíg a piros úgy néz ki, mintha nem is foglalkoztak volna egyáltalán vele. Ráadásul nem is mutat meg semmit arról, hogy milyen tapasztalatokra tett szert az adott munkakörben.

Fontos egyébként az is, hogy mindig használj nagybetűt, ahol szükséges, illetve az is lényeges, hogy miként mutatod be magad. Abban ugyanis biztos lehetsz, hogy jelentkezés esetén a zöldben található munkavállaló magasabb bért kaphat, mint a társa alul.

A tanulmányok bele írásának legfontosabb elemei

Az önéletrajzod ezen szakaszának tartalmaznia kell az iskolai végzettséged összefoglalóját, beleértve a középiskolát, az egyetemet vagy bármilyen más releváns képzést. Ha olyan képesítéssel rendelkezel, amely különösen fontos az állás szempontjából, előnyös lehet, ha azt sorolod fel először, nem pedig a legutóbbi végzettségedet. Ha azonban az összes végzettség releváns, akkor fordított időrendi sorrendben, a legfrissebb végzettséget elsőként felsorolva kell bemutatni.

Kevés munkatapasztalattal rendelkező álláskeresőként a végzettség által kapott és bemutatható képességeidre és lehetőségeidre is rávilágíthatsz, ezért ebben az esetben előnyös, ha pontokba szedve részletezed az elért eredményeidet. Ha nincs munkatapasztalatod, fontolóra veheted tehát, hogy ezt a részt a fent leírt tapasztalati részhez hasonlóan strukturáld.

Egyéb esetben viszont egyszerű a dolgod, mert csak fel kell sorolnod az egyes iskolákat az alábbiak alapján:

Jó változat
Tanulmányok

Marketing menedzser
Óbudai Egyetem
2012. november – 2019. augusztus
Baktalórántháza

Politológia
Budapesti Műszaki Egyetem
2007. szeptember – 2011. augusztus
Siófok

Rossz változat
Tanulmányok

Segítő
Moholy Nagy Művészeti Egyetem
4 éves
BP

Ápoló
Károli Gáspár Református Suli
3 év
Kistarcsa

Az iskolai végzettség felsorolásakor feltétlenül fel kell tüntetni a település és az iskola teljes nevét, valamint az évek számát, amikor a képzésben részt vettél. A legjobb, ha ezeket az információkat világos és tömör formában, dátumokkal jelölve adod meg, ahogy az első példában látható. Ez a részletekre való odafigyelést és a professzionalizmust mutatja.

Ezzel szemben a második sablon hemzseg a hibáktól, és hiányzik a tanult tantárgy egyértelmű meghatározása. A helyes formátum használata elengedhetetlen tehát ahhoz, hogy önéletrajzod kitűnjön a HR olvasó számára, és növeld az esélyeidet a kívánt állás elnyerésére.

Mindazonáltal, semmiképp ne rövidíts, mert ezzel is elveheted az első benyomás pozitív érzését.

Bébiszitter önéletrajz

A Soft és a Hard képességek és készségek

Az előző szakaszok elvégzése után a következő lépés az, hogy rövid és jól megfogalmazott összefoglalót írj a képességeidről. Ajánlatos mind a kemény készségeket, amelyeket tudás vagy tanulás útján szereztél, mind a puha készségeket, amelyek a személyiséged erősségeit tükrözik, feltüntetni.

Bár mindkettő fontos minden munkakörben, ebben a szakmában, ahol a személyközi kommunikáció kritikus szempont, a puha készségek nagyobb jelentőséggel bírnak.

Valójában ebben a szakmában az erős puha készségek megléte fontosabb lehet, mint az iskolai végzettség és a tapasztalat, mivel gyerekekkel kell dolgoznod.

Ebben a fejezetben nem szükséges túlságosan részletezni az egyes pontokat egyébként, elég, ha csak néhány jelentős készséget emelünk ki.

Ne aggódj viszont, hoztunk természetesen erre is példát. Bár, mi külön listában mutatjuk be a két oldalt, esetedben elegendő, ha egy hosszabb listában feltüntetsz 6 – 8 pontot, anélkül, hogy külön szednéd azokat.

A soft skillek:

 • Gyerekek viselkedésének ismerete
 • Kiváló kapcsolatteremtési képesség
 • Együttérzés és megértés
 • Vidám és mosolygós természet
 • Pozitív szemléletmód
 • Érzékenység a gyerekek problémája iránt
 • Pszichológiai skillek

Hard skillek:

 • Jogosítvány megléte
 • Pszichológiában szerzett eszközök ismerete
 • Alapvető számítógépes ismeretek
 • Okos otthonok használata gond nélkül

A nyelvtudás és az egyéb nem releváns ismeretek

Az iskolákra és a tapasztalatra vonatkozó részek beillesztése után tetszés szerint vagy az interjúztatók kérésére opcionális részekkel is kiegészítheted önéletrajzodat. Ezek a részek akkor is előnyt jelenthetnek számodra viszont, ha nem kötelezőek.

A potenciális munkáltatókra erős benyomást lehet tenni abban az esetben, ha az állás betöltéséhez nem szükséges az angol nyelvtudás, viszont te rendelkezel vele. A hobbi is értékes lehet a személyiséged kiemelésében, és növelheted az esélyét annak általuk, hogy felhívjanak.

Ha például a hobbijaid közé tartozik az önkéntes munka egy állat menhelyen, a gyerekek tanítása vagy bármilyen más segítő szerep, az segíthet megkülönböztetni téged a többi pályázótól.

Ezenkívül hasznos, ha felsorolod az összes nyelvet, amelyet beszélsz, függetlenül attól, hogy hányat tudsz. Minél több nyelven tudsz ugyanis megszólalni annál jobb, ráadásul sok esetben még magasabb bért is kaphatsz, ha idegen nyelven is tudsz beszélni, nem csak kizárólag magyarul.

Add meg így
Nyelvtudás
Angol – középfok
Olasz – Alapfok

Végül, ha olyan iskolában, tanfolyamon vagy képzésen vettél részt, amely nem kapcsolódik közvetlenül a megpályázott álláshoz, de mégis be szeretnéd mutatni, akkor az önéletrajzod végére ezt is beillesztheted. Ezt a részt a nyelvtudás példájához hasonlóan felsorolásszerűen, pontokba szedve lehet bemutatni megfelelő módon.

Bár ez a szakasz nem kötelező, betekintést nyújthat a tapasztalataidba és az elért eredményeid közé, és így értékes kiegészítője lehet az önéletrajzodnak.

Ráadásul, azt is sugallhatja, hogy több mindenhez is értesz, ami szinten pozitív benyomást kelthet az olvasóban, ha pedig van közös vonásotok, az szinte egyenes út a sikerhez, így mi csak javasolni tudjuk.