Fiókkezelő önéletrajz – Minden ami szükséges hogy kitűnj a tömegből!

Ha fiókkezelő szeretne lenni, tudnia kell, hogy nagy elhivatottságra lesz szüksége, viszont cserébe egy igazán kedves kis környezetben dolgozhat. Fiókkezelőként ugyanis banki irányban dolgozik, ahol főnökként jelenhet meg a beosztottakkal szemben. Ezért is lesz fontos, hogy legyen előképzettsége, illetve jó eséllyel csak akkor fognak szóba állni Önnek, ha van ügyintézői tapasztalata is.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Éppen ezért ez az iromány azoknak a banki dolgozóknak szól főleg, akik megunták az ügyintézői létet és valami újat szeretnének kipróbálni.

Külön jó hír, hogy általában több, mint 100 elérhető állás van ebben a szakmában, miközben viszonylag kevés jelentkező is vesz részt a felvétel során. Így, nagy esélye lehet arra, hogy a szükséges készségeket lefedi, amit a munkáltató keres és megszerezheti álmai állását.

Érdemes viszont megemlítenünk, hogy azokat a cégeket érdemes keresnie, aminek jó a hírneve, hiszen ez egy multis közeg, ami azt jelenti, hogy amennyiben nem jó a munka környezete hamar csalódás érheti.

A meggyőző önéletrajz elkészítése viszont létfontosságú a feltörekvő álláskeresők számára, hogy növeljék esélyeiket egy interjú elnyerésére. Miközben az interjúk során való kiválóság és a munkába állás első hónapjaiban való bizonyítás kulcsfontosságú, az első lépés e cél elérése felé egy lenyűgöző önéletrajz elkészítése, amely hatékonyan kiemeli az adott területen szerzett készségeket és szakértelmet.

Hogy támogassuk Önt ebben a jelentős vállalkozásban, gondosan kidolgozott önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden lényeges részt tartalmaznak.

Ezen túlmenően ez a cikk az egyes szakaszok sajátosságaira is kitér, segítve a pályázókat abban, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaktól.

Minden további nélkül térjünk ki az önéletrajz elkészítésének legfontosabb fókuszpontjaira. Egy átfogó, professzionálisan megírt dokumentum bemutatásával kezdjük, példát nyújtva a végeredményre. Ezt követően bekezdésről bekezdésre részletesen tárgyaljuk az egyes kívánt szakaszokat.

Fiókkezelő önéletrajz

Tartalomjegyzék

A szakmai önéletrajz egy tökéletes formája

Személyes adataim
Lacházi Ádám
Fiókkezelő
E-mail: lachaziadam@gmail.com
Telefonszám: 06 20/ 54 – 14 – 542
Lakcím: 2135 Budapest, Kiss János Altábornok köz 17.
Születési hely, idő: 1994. 03. 11. Ferihegy

Bemutatkozás
Teljes lojalitással állok a munkáltató és a cég felé, így 2 nagyobb bankcsoportnak is tudtam segíteni a fiókkezelői feladatok ellátásában. A szükséges programok ismeretével is rendelkezem, miközben vezetőként is tevékenykedtem már az évek alatt, ami lehetővé tette számomra, hogy több kiemelt munkatársat is segítsek a céljai elérésben. Személyes munkavégzésben is jó vagy, ha a távmunka sem áll tőlem messze.

Szakmai tapasztalat
Értékesítő
Euro Mini Storage Hungária Kft.
2021. március – 2022. december
Sopron

 • Bejövő érdeklődők kezelése, árajánlatok küldése
 • Kapcsolattartás a meglévő ügyfelekkel, személyes és/vagy telefonos egyeztetések
 • A napi munka adminisztratív támogatása
 • Iratok, dokumentumok, posta, bizonylatok kezelése
 • Riportok, kimutatások készítése, nyilvántartások vezetése

Marketinges
ÚJ HÁZ ZRT.
2017. április – 2019. május
Ráckeve

 • Online marketing kampányok kialakítása, lebonyolítása, és eredményének elemzése
 • Adott sajtófigyelés, marketing anyagok kialakítása
 • Konkurenciafigyelés, piaci trendek és vevői igények követése
 • Külső marketing partnerekkel való kapcsolattartás
 • Webes és közösségi médiafelületek kezelése, nyomon követése, hírlevelek szerkesztése, statisztikák és prezentációk előkészítése

Tanulmányok
Doktor
Budapesti Corvinus Egyetem
2018. december – 2015. január
Szekszárd

Csecsemőgondozó
Avicenna International College
2016. november – 2017. május
Debrecen

Érettségi
Forrai Metodista Gimnázium és Művészeti Technikum

2012. augusztus – 2014. július
Sashalom

Egyéb készségek

 • Szakmai tapasztalattal rendelkezem
 • Ismerem a legújabb technológiákat
 • Tudom kezelni a programokat
 • Megbízható vagyok és lojális
 • Rendszerszintű gondolkozással bírok
 • Rendelkezem jogosítvánnyal
 • Tudok akár nagy csoportokat is irányítani
 • Felhasználói szintű számítógépes ismereteim vannak
 • Fontos számomra az átláthatóság
 • A munkát bárhonnan el tudom végezni
 • A kívánt új programokat könnyen megértem

Nyelvek ismerete
Angol nyelv – középfok

Fiókkezelő önéletrajz

Milyen lesz a fizetése a szakmai tudása alapján?

Mielőtt feltárnánk a kiemelkedő önéletrajz elkészítésének fortélyait, először vizsgáljuk meg a területen belüli kereseti lehetőségeket. Ez a szakma átlagosan 500 000 és 700 000 forint közötti nettó fizetést kínál, amit bónuszok és juttatások egészítenek ki.

A tényleges kereseti lehetőségek nagyban függnek a választott cég méretétől és hírnevétől, a kisebb cégek általában alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb vagy a nemzetközi cégek gyakran 900 000 forintos havi nettó bérrel is várhatják.

Emellett a cégtől függően olyan juttatásokra is számíthat, mint például a SZÉP kártya, de abban is biztos lehet például, hogy egészségbiztosítást és kedvezményeket kaphat, például lakáshitelre vagy kölcsönökre.

A banki szektor pedig kedvezményes számla csomagokkal is várja a jelentkezőket, így lehetővé válik Önnek, hogy ingyenesen használja a számláját, a munkáltató által. Fontos megjegyezni, hogy a képzettsége és a tapasztalata jelentősen befolyásolja a kereseti lehetőségeit.

Másrészt viszont tudnia kell, hogy sokkal ritkább a home office, a freelanceri vagy távoli munkavégzés pedig szinte kizárt.

A konkrét pozíció esetében azonban, amelyre pályázik, döntő fontosságú annak felismerése, hogy a megjelenése különösen fontos. Az Ön által kapott fizetést nagyban befolyásolhatja, hogy milyen magabiztos, így érdemes ezeket a készségeket előtérbe helyeznie, azaz azokat, amiket várnak Öntől a munka és az interjú során.

Fiókkezelő önéletrajz

Milyen kötelező és opcionálisan megadható részek vannak az önéletrajz dokumentumának?

Az önéletrajz lényeges és nem kötelező elemeinek megismerése alapvető fontosságú. Míg viszont bizonyos részek elhagyhatók az önéletrajz esetén, előnyös a választható elemeket is figyelembe venni, különösen, ha a tapasztalati hiányosságokat kell kezelni. A személyes résznek mindig a vezető szerepet kell betöltenie, amelyet egy tömör bemutatkozás követ, amely összefoglalja az Ön személyiségét. Emellett a szakmai tapasztalatokkal foglalkozó rész beillesztése szükséges ahhoz, hogy bemutassa az Ön alkalmasságát az adott szerepre, és megragadja az olvasó figyelmét a kívánt munka felé.

Továbbá egy fiókkezelői önéletrajzban az iskolai végzettségre és a nyelvtudásra vonatkozó szakaszok jelentőséggel bírnak. Ne feledje ugyanis, hogy amennyiben elakad egy ügyintéző Önnek kell részt vennie az ügyintézésben angol nyelven is. Bár a hobbi rész nem kötelező, a szakmájához nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységek beillesztése hasznos lehet. Ezek az elemek alkotják egy jól felépített önéletrajz magját, akár nyomtatott, akár elektronikus formátumban küldi azt be.

Célszerű az egyszerű, funkcionális önéletrajz formátumot követni, mivel ez a szakma általában az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben a bonyolultakkal szemben, így jobb, ha Ön is ezt teszi inkább a megírás során.

Fiókkezelő önéletrajz

A legfontosabb kívánt szabályok és a többi

Az önéletrajz elrendezésével kapcsolatban foglalkozzunk néhány fontos szemponttal. A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontosságának fenntartása kulcsfontosságú az olvasó érdeklődésének fenntartásához. A személyes résznek jelentős súlya van, mivel ez alkotja az első benyomást, és bármilyen hiba csökkentheti a további kapcsolatfelvétel esélyét.

Alapvetően fontos, hogy az írás világos, tömör és jól szervezett legyen, megfelelő aláhúzásokat alkalmazzon, és tartsa be az optimális hosszúságot. Ideális esetben törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely a kötelező és a választható részeket is magában foglalja. Ha ennél hosszabb, jó eséllyel nem fogják elolvasni, ha pedig rövidebb, azt mutatja, hogy nincs elég tapasztalata.

Emellett tartsa be a 11-es betűméretet, és a következetesség érdekében válassza a Times New Roman betűtípust.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlatos fényképet mellékelni. A fénykép hozzáadása elterelheti a figyelmet az Ön képzettségének kezdeti értékeléséről és lehetővé teszi az unszimpátia megjelenését már az első bekezdések során.

Bár ez pozitív eredményeket hozhat, fennáll a negatív következmények esélye is. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, kerülje az elavult vagy nem professzionális fotókat és a nyaralós megoldásokat. A kép pedig semmiképp ne legyen régebbi 1 évnél.

Fiókkezelő önéletrajz

A személyes adatoknak hogyan kell megjelennie amikor önéletrajzot készít?

Ezt kövesd
Wágner Elizabet
Email cím: wagnerelizabet@gmail.com
Telefonszám: 06 30 15 36 531
Lakcím: 7642 Siófok, Zrínyi Miklós utca 63.
Születési hely, idő: 1993. 07. 11. Tiszavasvári
Ezt pedig például ne csináld
Polyák Gizella
gizellacskaaa@freemil.com
78 12 56742
1246 Hajdúszoboszló
1971. 07. 26. Zalaszentiván

Foglalkozzunk a megadott mintában talált hibákkal. Először is, a pályázó nevéből hiányzik a hangsúly, és nem szerepel a pozíció, amelyre pályázik. Ezenkívül a használt e-mail cím helytelen és nem megfelelő egy szakmai álláspályázathoz. Az önéletrajz elkészítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím alkalmazása.

További hiba a telefonszám, beleértve az országkódot is. Ez a kihagyás elszalasztott lehetőségekhez vezethet, még akkor is, ha az olvasó érdeklődik az önéletrajz iránt. Továbbá a címből hiányoznak az olyan átfogó adatok, mint az az utca neve és a házszám. A minta több helyesírási hibát is tartalmaz, és a cím is helytelenül van feltüntetve.

Ezek a hibák már egy gyors áttekintéskor feltűnnek, és mindenképpen el kell kerülni őket, ha a cél egy jól megírt dokumentum benyújtása, ami lehetővé teszi azt, hogy észrevegyék Önt.

Fiókkezelő önéletrajz

Az önéletrajz bemutatkozást lehetővé tévő részei

HELYES MÓD
A magas tudásom lehetővé teszi számomra, hogy bármilyen közegben képes legyek jól teljesíteni, miközben a munkám során szívesen működöm együtt a munkakörömtől eltérő projektekben is. Fontos számomra, hogy megbízhatóságomat bizonyítsam, miközben képes vagyok bármilyen új helyzetben a legjobban teljesíteni az adott területen belül.
NEM JÓ VÁLTOZAT
Vannak készségek amikkel rendelkezem, például tudom mi a dolgom. A személyes kapcsolataim is jók és fontos számomra a cég, ahol dolgozom. Ha egy ilyen munkavállalót keresnek az adott álláshoz, kérem hívjanak, de nem szeretnék minden nap bemenni majd dolgozni, fontos számomra az otthoni munkavégzés lehetősége.

A bemutatkozásnak tömörnek és egyszerűnek kell lennie, nem szabad felesleges dolgokat tartalmaznia tehát. Célja, hogy tömören bemutassa az Ön tapasztalatának releváns aspektusait, beleértve a neves cégek megemlítését, amelyeknél dolgozott.

Egy hibás mintában azonban a bevezető kapkodva összeállítottnak tűnhet, és olyan kifejezéseket tartalmazhat, amelyek inkább az interjú szakaszába valók, az állásajánlat megvitatása után.

Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat és adatokat. Például, ha az Ön munkája 10%-os eredménynövekedést eredményezett, vagy ha 3 személyt is léptettek elő a csapatából. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beemelése értelmesebbé és hatásosabbá adja az önéletrajzot.

Fiókkezelő önéletrajz

Nézzük most meg a következő fontos szakaszt – Az önéletrajz és a tapasztalata

Az önéletrajz releváns munkatapasztalat bemutatásakor ajánlott fordított időrendi sorrendet követni, a legutóbbi munkahelyével kezdve. Kivételt képezhet azonban, ha egy régebbi munkahely nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott pozíció szempontjából, ebben az esetben azt az adott állást kell az első helyre tenni a megadott információk között.

Ügyeljen arra, hogy minden egyes munkahely időtartamát tüntesse fel, és kerülje a hosszú mondatokat. Ehelyett törekedjen 4-5 pontra, amelyek hatékonyan felvázolják az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Fontos egyébként, hogy amennyiben nincs tapasztalata, beírhatja ide a gyakorlaton szerzett tudását is, ebben az esetben ugyanis azt kell tartalmaznia ennek a résznek, amit ott és az egyetemen tanult az adott munkakörre vonatkozóan.

HASZNÁLJA EZT A MINTÁT
ÁLLATORVOS
Budatétényi Állatkórház
2006. január – 2010. október
Rákoskert

 • Az állatorvosok munkájának segítése
 • Empatikus készségek használata a betegek gondozóival szemben
 • Beavatkozások, műtétek előkészítése
 • Műtéti, diagnosztikai és aneszteziológiai asszisztencia
 • Adminisztratív feladatok például receptek felírása

Grafikus
Penny Market Kft.
2003. július – 2005. augusztus
Vasad

 • Külső és belső kommunikációs anyagok grafikai tervezése
 • Key visualok alapján mutációk készítése
 • Nyomdai előkészítés és leadás
 • Fotózás, kreatív anyagok elkészítése
 • Társosztályokkal való kapcsolattartás például az IT-val és a Marketingesekkel
 • Képadatbázisok használata

Elemző
PRK Global Kft.
1990. március – 2000. december
Tiszajenő

 • Hírek keresése, írása és szerkesztése specifikus témákban
 • Kutatás elvégzése egy speciális témában
 • Magas készségek általi szövegírás
 • A felkutatott információ összevetése a már rendelkezésre álló adatokkal
 • Az anyagok felvitele az online rendszerbe
EGY ROSSZUL MEGÍRT PÉLDA
CIPŐTERVEZŐ
SZINGA Sport Kft.

1984. február – 1987. november
Salgótarján

 • Footwear kollekció tervezése
 • Design tervekből technikai/műszaki rajzok, gyártási dokumentumok készítése
 • Gyártási minták nyomonkövetése
 • Nemzetközi trendek folyamatos követése
Nyilvánvaló, hogy mennyire fontos, hogy megfelelően bemutassa azt a tudását, amit a munkái által szervett. Ezzel hangsúlyozhatja, hogy alkalmas az adott pozícióra, még akkor is, ha nincs korábbi tapasztalata az adott munkakörben. Érdemes megjegyezni, hogy önéletrajzának ez a része nagy jelentőséggel bír, mivel a felvételi eljárás során komoly figyelmet kap, ugyanis ezt a szakaszt fogják a leginkább tanulmányozni.

Ezenkívül fontos tisztában lenni azzal, hogy az interjúztatók gyakran alkalmaznak kulcsszavas keresőprogramokat, hogy azonosítsák a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak, ami egy későbbi híváshoz vezethet. Ezért önéletrajzát az álláshirdetés alapján ha teheti pakolja tele olyan releváns szavakkal, amik lehetővé teszik Önnek, hogy kitűnjön a tömegből és megszerezze a munkát.

Jelöltként általában elegendő a legutóbbi 3-4, de legfeljebb 5 munkahelyi tapasztalatának felsorolása.

Fiókkezelő önéletrajz

Az önéletrajz és a személyes tanulmányok

HELYES
ISKOLÁIM

MÉRNÖKINFORMATIKUS
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2002. augusztus – 2004. július
Pécs

Divat tervező
Dunaújvárosi Egyetem
2005. szeptember – 2008. május
Cegléd

ÍGY INKÁBB NE CSINÁLJA
Sulik

Általános Iskolás Tanító
Eötvös Loránd Tudományegyetem
6 éves
Eger

Bölcsész
Károli Gáspár Református Egyetem
2 év
Veszprém

Az egyetem nevének és a kurzus adatainak helyes nagybetűs írásmóddal történő feltüntetése rendkívül fontos, amikor az önéletrajz ezen szakaszának összeállítását fontolgatja. Ezen túlmenően alapvető fontosságú, hogy az egyetemen töltött konkrét időszakot is megadja, ne csak az időtartamot években kifejezve.

Ne hagyja figyelmen kívül a város vagy település megemlítését, ahol az egyetem található, mivel ez egy jól megszerkesztett önéletrajz lényeges elemét képezi.

Szerencsére az önéletrajznak ezt a részét általában a vezetőség vizsgálja felül, és a többi lényeges elemhez képest kevesebb erőfeszítést igényel. Az információk beírása során összpontosítson a pontos helyesírásra és az írásjelekre, és hivatkozzon a fenti példára, hogy elkerülje a problémákat e szakasz elkészítése során.

Ha azonban még kezdő, a tanult tantárgyak mellett megemlíthet néhány kulcsfontosságú oktatás által tapasztalatot vagy az oktatási tapasztalataiból szerzett készséget is.

Nézzük most meg a készségek listáját

Az esélyei növelése érdekében ajánlott mind a kemény, mind a puha készségeket bemutatni önéletrajzában.

Ügyeljünk a kétféle készség kiegyensúlyozott keverékére, és törekedjünk arra, hogy mindegyik kategóriában összesen 6 – 8 készség szerepeljen.

A kemény képességek az oktatás és a munkatapasztalat alatt szerzett gyakorlati képességeket foglalják magukban, mint bizonyos szoftverprogramok ismerete vagy műszaki szakértelem. Másrészt a puha képességek a személyes tulajdonságokat tükrözik, különösen az interperszonális kapcsolatok és a kommunikáció terén.

Két külön listát adtunk meg, de az Ön esetében elegendő egyetlen, az összes említett pontot magában foglaló lista.

Az interperszonális példák

 • Igény a folyamatos változásra
 • Monotonitás tűrés
 • Nagy fokú rugalmasság
 • Kritikus gondolkozás
 • Érzelmi intelligencia
 • Kreatív szemlélet

A hard azaz tanult készségek

 • Programozási tudás
 • Szövegírás és tartalomszerkesztési ismérvek
 • Webfejlesztés
 • Pénzügyi modellezés
 • Projektmenedzsment
 • Idegen nyelvek ismerete

A nyelvtudás és a nyelvismeret szintje

A nyelvi ismeretek szekciónak jelentős jelentősége van az önéletrajzírásban, különösen a toborzási területen dolgozó szakemberek számára. A beszélt nyelvek egyszerű felsorolásán túl kulcsfontosságú, hogy részletes információkat adjon meg az egyes nyelvek nyelvismereti szintjéről. Ez lehetővé teszi, hogy kiemelje, hogy alap- vagy felsőfokú nyelvtudással rendelkezik-e.

Még ha nem is rendelkezik hivatalos tanúsítvánnyal, akkor is megadhat releváns nyelvi adatokat. Ez olyan projektek előtt nyit ajtót, amelyek külföldi ügyfelekkel való kapcsolattartást is igényel. Ezt pedig az a munkáltató is nagyra fogja értékelni, ahol nem kell külön nyelvtudás.

Míg viszont az alap nyelvek, így az angol és a német a legkeresettebb a munkáltató oldaláról, gond nélkül megadhat kevésbé ismerteket is. Hiszen minél több, annál jobb.

Ezenkívül pedig minél több nyelven tud, annál nagyobb az esélye annak, hogy magasabb fizetést fog kapni a munka világában. A munkáltató gyakran felismeri a nyelvtudással rendelkező szakemberek értékét, és hajlandóak magasabb fizetést ajánlani az ilyen ismeretekkel rendelkező személyeknek.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a munkaadók valószínűleg ellenőrizni fogják az Ön nyelvismeretére vonatkozó állítás pontosságát. Kulcsfontosságú, hogy ne hamisítsa tehát meg a jártassági szintjét, mivel ez érdeklődés elvesztését eredményezheti, még akkor is, ha egyébként tökéletes jelölt. Sok esetben írásbeli teszteket vagy szóbeli interjúkat készítenek a nyelvi képességek felmérésére.

Elegendő így megadnia
Beszélt nyelvek
Olasz – középfok
Angol – felsőfok

A hobbik és az egyéb részek

A munkaadók a potenciális alkalmazottak mélyebb megértésére törekszenek, a hobbik pedig betekintést nyújthatnak abba, hogy Ön milyen személy, így ha teheti ezt a részletet se hagyja ki.

A hobbik mellett az opcionális rész olyan további tanulmányok vagy tanfolyamok részleteit is tartalmazhatja, amelyek esetleg nem kapcsolódnak közvetlenül a munkához. Ide tartozhatnak olyan online tanfolyamok, amiket elvégzett, amelyek bizonyítják, hogy készen áll a tanulásra és az új kihívások befogadására.