Grafikus önéletrajz – vedd le a munkáltatót a lábáról!

Általában a kreatív állások közül azonnal a grafikusi munka jut eszünkbe, és ez nem véletlen. A grafikusok, designerek kézügyessége, rajzügyessége határtalan. A régi festőket juttathatják eszünkbe, csak korunk grafikusai már számítógépen, iPad-en rajzolnak, grafikai programok segítségével.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

Az egyik talán legnagyobb tévhit, hogy minden grafikus kézzel is zseniálisan tud rajzolni. Nem elvárás a szabad kézzel rajzolás, elég, ha van esztétikai érzéked és határtalan kreativitásod, és megtalálod a helyedet a grafikusok között.

A grafikus önéletrajz minta segítségével és egyszerű útmutatónkkal megmutatjuk, hogyan készüljön el egyedi, kreatív önéletrajz a te kezeid között is. Egy olyan, amely kiemelkedik az önéletrajzok közül, és hitelesen megmutatja, milyen képességekkel és grafikai szaktudással rendelkezel.

Tartalomjegyzék

Grafikus önéletrajz minta

Személyes adatok

Poór Annamária
Senior Grafikus
E-mail cím: annamaria.poor@gmail.com
Telefonszám: 0630/6789-987
Lakcím: 1123, Budapest, Kiss Géza utca 43.
Születési hely, idő: 1987. 07.13. Budapest
Portfólió: behance.com/poorbarbara

Magamról

Kreatív, precíz és proaktív Senior grafikus vagyok több, mint 12 év szakmai tapasztalattal, amelyet ügynökségnél és SSC-ben szereztem. Senior munkatársként 5 junior grafikus munkáját felügyelem, valamint 3 grafikus gyakornokét. Tárgyalóképes angol nyelvtudással képes vagyok a nemzeti ügyfelek stratégiáját és elképzeléseit is átlátni. Olyan munkahelyet keresek, ahol kamatoztathatom kiváló kommunikációs képességeimet és vezetői képességemet a grafikusi csapat élén.

Szakmai tapasztalat

Senior grafikus
Graphic Kft.
2015. szeptember – 2020. március
Budapest

Feladatok:

 • A brand kreatív arculatának tervezése, fejlesztése.
 • Folyamatos ötletelés, brainstorming a marketing csapattal, szoros együttműködés a senior art directorral és a grafikus kollégákkal.
 • Vizuális koncepciók kialakítása, arculat-tervezési feladatok ellátása.
 • 5 junior kolléga és 3 grafikus gyakornok munkájának felügyelete, ellenőrzése, visszajelzés és negyedéves értékelés adása.

Grafikus
Visuals Kft.
2012. február – 2015. szeptember
Budapest

Feladatok:

 • Megjelenő reklámanyagok készítése és szerkesztése megadott formátumokban és fájltípusokban (statikus, animált GIF, mov/mpeg).
 • Online csatornákon felhasznált kreatívok szerkesztése, készítése.
 • Nyomtatott kézikönyvek, arculati anyagok frissítése.
 • Belső szervezeti grafikai feladatok ellátása.

Junior Grafikus
Visuals Kft.
2009. július – 2012. február
Budapest

Feladatok:

 • A teljes vagy részleges képfeldolgozás belső előírások szerint.
 • Marketing és social media-s megjelenésekhez, posztokhoz képek készítése.
 • Termékfotók retusálása.

Tanulmányok

Tervezőgrafika
Eszterházy Károly Főiskola
2006 – 2009
Eger

Érettségi – grafika szak
Eger Művészeti Iskola
2001 – 2006
Eger

Készségek, képességek

 • Kreativitás
 • Vezetői képességek
 • Kiváló kommunikációs képességek
 • Önálló döntéshozatal
 • Adobe CC
 • Figma
 • Online marketing
 • Acrobat

Nyelvtudás

Angol – tárgyalóképes nyelvtudás
Francia – középszintű nyelvtudás

A grafikus foglalkoztatottság Magyarországon

A grafikusok egyre népszerűbbek Magyarországon, és ez a fizetésükön is meglátszik. A Jooble álláskereső portálon jelenleg is közel 1200 nyitott grafikus pozíció található, így két kézzel kapkodnak utánuk. Emellett általában két út áll előttük: a nyomdai, könyvkiadói, DTP karrier, vagy a marketing. Talán nem hat újdonságként, de utóbbi esetén jelentősen magasabb a fizetés, nem ritka a pályakezdők esetén is az akár nettó 300 000 forint.

Az átlagfizetés pályakezdőként nettó 250 000 forint, míg a senior vagy Art Director a duplájára is nőhet. A legjobban anyagilag akkor jársz, ha multinál helyezkedsz el, mert általában ők fizetnek a legtöbbet. A nyomdaipari karrier sokkal kevesebb fizetést ajánl általánosságban, viszont több kihívást tartogat.

Hogyan írjunk grafikus önéletrajzot?

A grafikus önéletrajz elkészítése egy valód kreatív folyamat lehet, és igazi élvezetet okozhat. Ennek oka, hogy nem feltétlenül szükséges önéletrajz sablont használnod, hanem te magad is elkészíthetsz egy szép, egyedi, a fontos információkat tartalmazó önéletrajzot.

A grafikus önéletrajz esetén is fontos azonban néhány szabályt betartani. Az egyik ilyen a makulátlan helyesírás, főleg a személyes adatok megadása esetén. A helyesírási hibák ugyanis megszakítják a HR-est az olvasásban, és hanyag benyomást keltenek. Emiatt kötelező többször átolvasni az elkészült önéletrajzot.

Betűtípus és betűnagyság esetén is törekedj a hagyományosra, még akkor is, ha kreatív önéletrajz készül. Arial, Times New Roman és Calibri, és a 11-12-es betűméret az ajánlott, mert könnyen olvashatók. Egy lenyűgöző önéletrajz önmagában mit sem ér, ha nem tudja a HR-es elolvasni, ami benne van.

grafikus önéletrajz

Lehetőleg egy oldal hosszúságú legyen, és törekedj arra, hogy a szekciók címei elkülönüljenek. Grafikusként pedig ismerősen cseng számodra, hogy 3 betűstílusnál többet ne használj, mert túlzsúfoltnak fog tűnni az önéletrajz.

A grafikus önéletrajz elrendezése

Egy kreatív önéletrajz esetében szabadjára lehet engedni a fantáziát. Használhatod a kedvenc színeidet, elosztásodat, viszont ebben az esetben is kerüld az élénk színeket.  Inkább részesítsd előnyben a pasztell és bézs árnyalatokat . Amennyiben sablonban gondolkodsz, itt szét tudsz nézni. Grafikus önéletrajzhoz mi a Riga és a Rotterdam önéletrajz sablonokat ajánljuk.

Szekciók tekintetében pedig 6 szekció szerepeljen, a lentebb látható sorrendben:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés
 • Szakmai tapasztalat
 • Tanulmányok
 • Készségek és képességek
 • Nyelvtudás

Ne feledd: az önéletrajz bármilyen színekkel is bír, mindenképp lényegre törő és könnyen olvasható, letisztult maradjon!

Kezdd az önéletrajzot a személyes adatokkal

A személyes adatok és az elérhetőség megadása kötelező eleme minden önéletrajznak is, így neked is bele kell írnod. Nagyon fontos, hogy ezt szó szerint akár tízszer is nézd át, ellenőrizd az adatok helyességét, másképp fontos hívásokról maradhatsz le! Lehetséges, hogy az álom munkád várna a telefon túloldalán a HR-es személyében, de nem érnek el, mert elírtad a telefonszámodat.

Emellett érdemes megadnod portfóliód, vagy akár weboldalad címét is, ahol látható néhány a munkáid közül. A portfólió összeállítása már kezdő grafikusként is elengedhetetlen: ekkor még iskolai projektek is belekerülhetnek, vagy olyan anyagok, amelyeket otthon direkt erre a célra készítettél. A portfólió alapján látja a HR-es, hogy ideális jelölt vagy-e vagy sem.

Portfóliót például a behance.net oldalon hozhatsz létre ingyenesen is, és csak a linkjét kell beilleszteni az önéletrajz megfelelő szekciójába.

HELYES
Személyes adatok

Poór Annamária
Senior Grafikus
E-mail cím: annamaria.poor@gmail.com
Telefonszám: 0630/6789-987
Lakcím: 1123, Budapest, Kiss Géza utca 43.
Születési hely, idő: 1987. 07.13. Budapest
Portfólió: behance.com/poorbarbara

HELYTELEN
Nagy Bence
Telefonszám: 0630/6789-987
Lakcím: 1123, Budapest, Kiss Géza utca 43.
E-mail cím: bence.nagy@companyaddress.com
Lehetőleg soha ne adj meg munkahelyi telefonszámot vagy email címet, mert nem fogod megbízható jelölt képét nyújtani!

Kell-e fényképet mellékelnem az önéletrajzomhoz?

A fénykép csatolása opcionális, azonban segíti a HR-est abban, hogy teljes képet kapjon rólad. Ügyelj a minőségre: grafikusként elvárás, hogy fejlett esztétikai érzékkel rendelkezz, viszont ezt a képet hamar szétoszlathatod egy rossz minőségű fotóval.  A bulifotók és selfie-k semmilyen körülmények között nem szerepelhetnek önéletrajzban.

A megfelelő, professzionális fotó éles, fehér háttér előtt készül, lehetőleg természetes sminkben és hajjal. Törekedj arra, hogy egyszerű, egyszínű felső legyen rajtad, férfiakon ing, nőknél blúz. Mellkasig elég, hogy látszódj a fotón, és egy kedves mosoly is jót tesz az összképnek.  Lehetőleg egy évnél régebbi képet ne használj .

Munkatapasztalat elhelyezése a grafikus önéletrajzban

Természetesen egy kreatív önéletrajz esetén is szerepelnie kell a legfontosabb szekciónak: a munkatapasztalatnak. A szakmai tapasztalat ugyanis alátámasztja azt, hogy tökéletes jelölt vagy a pozícióra, ugyanis megmutatja, hogy rendelkezel a kellő szakmai tudással.

A szakmai tapasztalatot úgy mutasd be, hogy a legfrissebbel kezded a felsorolást, vagyis fordított időrendi sorrendet alkalmazol. Először a pozíció címét, majd a cég/ügynökség/vállalat nevét írod be. Ezután következhet, hogy pontosan mikor dolgoztál ott (hónap elég, nem szükséges napra pontosan tudni), valamint a város neve.

Ezután következik az igazi kihívás: a feladataid bemutatása. Ez azért szükséges, hogy HR-es lássa a teljes felelősségkörödet, munkakörödet, és betekintést nyerjen abba, hogy rendelkezel-e az állás betöltéséhez kötelező ismeretekkel. A feladatok felsorolása esetén ezeket a szabályokat tartsd be, ahhoz, hogy az információk a helyükön legyenek:

 • Bulletpontba rendezve írd le a feladataidat, maximum 4-6 bulletpontba szedve.
 • Egy bulletpont mindössze 1-2 sor hosszúságú legyen, ne egy teljes bekezdés.
 • Mindig azokat a feladatokat emeld ki, amelyek relevánsak a megpályázott pozícióhoz.
 • Ha lehetséges, használj számokat és statisztikát is, ugyanis a számok elsőre kiugranak a HR-es önéletrajz olvasása közben. Emellett még jobban bebizonyítják a szakmai tudásodat.

grafikus önéletrajz

Alább láthatsz egy példát is, próbálj meg hasonló megoldást alkalmazni:

HELYES
Szakmai tapasztalat

Senior grafikus
Graphic Kft.
2015. szeptember – 2020. március
Budapest

Feladatok:

 • A brand kreatív arculatának tervezése, fejlesztése.
 • Folyamatos ötletelés, brainstorming a marketing csapattal, szoros együttműködés a senior art directorral és a grafikus kollégákkal.
 • Vizuális koncepciók kialakítása, arculat-tervezési feladatok ellátása.
 • 5 junior kolléga és 3 grafikus gyakornok munkájának felügyelete, ellenőrzése, visszajelzés és negyedéves értékelés adása.

Grafikus
Visuals Kft.
2012. február – 2015. szeptember
Budapest

Feladatok:

 • Megjelenő reklámanyagok készítése és szerkesztése megadott formátumokban és fájltípusokban (statikus, animált GIF, mov/mpeg).
 • Online csatornákon felhasznált kreatívok szerkesztése, készítése.
 • Nyomtatott kézikönyvek, arculati anyagok frissítése.
 • Belső szervezeti grafikai feladatok ellátása.

Junior Grafikus
Visuals Kft.
2009. július – 2012. február
Budapest

Feladatok:

 • A teljes vagy részleges képfeldolgozás belső előírások szerint.
 • Marketing és social media-s megjelenésekhez, posztokhoz képek készítése.
 • Termékfotók retusálása.

Szakmai tapasztalat pályakezdők részére

Pályakezdők esetén kissé nehezebb összeállítani a szakmai tapasztalatot tartalmazó szekciót, de természetesen nem lehetetlen. A legfontosabb, hogy már egyetem alatt, az utolsó évben érdemes elmenni gyakornokként dolgozni valahova, így lesz mit felmutatni az önéletrajzban.

Erre számtalan módon szert teszt tehetsz – akár az iskolán keresztül, vagy diákszövetkezeten keresztül is. Amennyiben nincs egyáltalán szakmai tapasztalatod, akkor ajánljuk a funkcionális önéletrajz formátumot. Ez a típusú önéletrajz a képességeidre és készségeidre helyezi a hangsúlyt, nem a szakmai tapasztalatra, emellett valódi kreatív önéletrajz benyomását kelti.

Emellett nagyon  elterjedt a szabadúszó projektek elvégzése is , ami szintén feldobja a grafikus önéletrajz szakmai tapasztalatát összefoglaló szekcióját, és a portfólióban is jól mutat.

A szakmai gyakorlat, nyári gyakorlat vagy gyakornoki munka tehát mindenképp kerüljön be az önéletrajzba, ilyen formában👉:

HELYES
Példa

Grafikus gyakornok
V2XY Vállalat
2020. június – 2021. december
Szeged

Feladatok:

 • Tartalomgyártás a közösségi média és egyéb online felületek részére.
 • Marketing anyagok készítése és szerkesztése a kapott információk felhasználásával.
 • Prezentációk készítése és grafikai feljavítása.

A munkatapasztalat azért is fontos, mert itt is kulcsszavakat kell elrejteni.

💡Tény: A kulcsszavakat használja a jelölt kiszűrésére az ATS jelentkezés szűrő rendszer, amelyeket a HR-esek használnak.

Ezek a kulcsszavak lehetnek szakszavak vagy készségek képességek, amelyeket megtalálsz az álláshirdetésben. Minél több ott is megtalálható szót használsz az önéletrajzban, annál nagyobb esélye van, hogy a megfelelő információk szerepelnek benne, és továbbjutsz.

A grafikus önéletrajz esszenciája a munkatapasztalat, így minél több van belőle annál jobb. Pályakezdőként se félj – csak használj funkcionális önéletrajz típust, és mindenképp állíts össze portfóliót már az egyetemi éveid alatt!

Tanulmányok elhelyezése a grafikus önéletrajzban

Általánosságban elmondható, hogy a tanulmányok kevésbé fontosak a grafikus önéletrajz esetén, mint az, hogy tehetséges és szorgalmas legyél. A képességek, készségek sokkal nagyobb szerepet kapnak.

Egyetemi vagy főiskolai diploma grafikus szakon mindössze pár éve létezik, így előtte csak a különböző OKJ tanfolyamok voltak elérhetők. Emiatt előnyt élvez az, hogy mit tudsz valójában, mint hogy hova jártál iskolába.

Több egyetemi képzés is elérhető már, és 2021-ben már létezik grafikus szak a művészeti iskolákban, középiskolákban. Magyarországon grafika, azon belül is legfőképp tervezőgrafika mindössze pár egyetemen található. OKJ tanfolyamokból viszont annál több létezik. Már akár egy néhány hónapos Webdesigner, Grafikus képzéssel is el lehet helyezkedni, ha szorgalmas vagy, és megfelelő portfóliót építesz fel.

A tanulmányok esetén is a fordított időrendi sorrendet használjuk, és maximum az érettségiig érdemes visszamenni az időben. Mindig írd oda a szak/tanfolyam nevét, alá kerül az iskola neve, hogy mikor jártál oda, és hogy hol végezted, melyik városban a képzést. Általában mesterképzés nem elvárás a pozícióknál, így elegendő az alapszak vagy egy tanfolyam elvégzése.

A tanfolyamok közül is már számtalan lehetőség vár, például:

 • Digitális grafika
 • Webdesigner
 • Kiadványszerkesztő
 • UI Expert
 • UX Expert

Emellett egyes programok használatára is léteznek speciális képzések, például:

 • Adobe Photoshop tanfolyam
 • Adobe Illustrator tanfolyam
 • InDesign tanfolyam

Bármelyiket is végezted, biztosan segít az kreatív önéletrajz tökéletesítésében.

Példa

A jelölt alapszakon és a középiskolában is grafikát tanult:

HELYES
Tanulmányok

Tervezőgrafika
Eszterházy Károly Főiskola
2006 – 2009
Eger

Érettségi – grafika szak
Eger Művészeti Iskola
2001 – 2006
Eger

Ebben a példában pedig a jelölt csak tanfolyamokat végzette el:

HELYES
Tanulmányok

Művészeti grafikus tanfolyam
Kreatív Iskola
2006. május – 2010. május
Budapest

Photoshop tanfolyam
Kreatív Iskola
2005. május – 2005. szeptember
Budapest

Érettségi
Nagy Lajos Gimnázium
2001 – 2005
Eger

A legjobb készségek a grafikus önéletrajzban

A grafikus önéletrajz esetén is fontos, hogy a készségek és képességek is meg legyenek jelenítve. Ezeket azonban két részre bonthatjuk:

 • Soft skillek
 • Hard skillek
📌 Tipp: A kulcsszavak, főleg a készségek és képességek szerepeljenek akár a munkatapasztalat leírásában is, de a szakmai összegzésben is!

Az önéletrajz sablonokban láthatód hozzá a helyet, általában 5-6 készséget és képességet érdemes felsorolni, és azokat az álláshirdetésben megjelenített kulcsszavak alapján változtatni.

Készségek, képességek

 • Kreativitás
 • Vezetői képességek
 • Kiváló kommunikációs képességek
 • Önálló döntéshozatal
 • Lelkiismeretesség
 • Kitartás
 • Precizitás
 • Adobe CC
 • Figma
 • Online marketing
 • Acrobat
 • Microsoft Office
 • Alapszintű HTML ismeretek
 • Social media képszerkesztés
 • UX ismeretek
 • UI ismeretek

A soft skillek a grafikus önéletrajzban

A soft skillek azok a személyiségbeli, motivációs tényezők, tulajdonságok, amelyek  valójában megmutatják, hogy neked a csapatban van-e helyed . Ezeket nem annyira lehet eltanulni, inkább csak fejleszteni. A HR-es és a leendő munkaadó végül ugyanis olyan személyt választ majd, aki beillik a már meglévő csapatába. Hiába lennél akár a legátfogóbb tudást felmutató jelölt, ha nem illenél be a csapatba, nem neked ajánlják fel a pozíciót.

Az előbb látott példában ezek az úgy nevezett soft skillek:

 • Kreativitás
 • Vezetői képességek
 • Kiváló kommunikációs képességek
 • Önálló döntéshozatal
 • Lelkiismeretesség
 • Kitartás
 • Precizitás

A hard skillek, vagyis ismeretek, tudás

Ezek azok a technikai tudást, ismereteket jelentik, amelyeket el tudsz sajátítani az iskolában, tanfolyamon vagy a munkahelyen. Természetesen a kreatív szakma igényel némi tehetséget és szép érzéket, de egy grafikus sem született Photoshop-pal a kezében.

Néhány ezek közül:

 • Adobe CC
 • Figma
 • Online marketing
 • Acrobat
 • Microsoft Office
 • Alapszintű HTML ismeretek
 • Social media képszerkesztés
 • UX ismeretek
 • UI ismeretek
 • Photoshop
 • InDesign
 • Coral
 • Illustrator
 • AfterEffects

grafikus önéletrajz

A szakmai összefoglaló, karriercél meghatározás

A kettő együtt sosem használható, hanem a szakmai összefoglaló a már több éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereknek való, a karriercél meghatározás pedig a pályakezdők részére.

Előbbi esetén mindössze 3-4 mondatban kell összefoglalni a teljes karrieredet – itt azt hiheted, hogy te ilyet nem tudsz, de végül, együtt, egyedi verziót összehozunk.

 • Mindösszesen 3-4 mondat legyen, hogy egy oldal hosszúságú maradjon az önéletrajz.
 • A tudást, ismereteket, képességeket és készségeket kell tudnod egyedi módon összefoglalni.
 • Kulcsszavakat rejts el benne.
 • Mindenképp szerepeljen, hogy mióta vagy a szakmában.
 • Röviden mutasd be a tudást számokkal és statisztikával is, ha lehetséges.
 • Szabd személyre minden egyes álláshirdetés esetén.
HELYES
Példa szakmai összegzésre

Magamról

Kreatív, precíz és proaktív Senior grafikus vagyok több, mint 12 év szakmai tapasztalattal, amelyet ügynökségnél és SSC-ben szereztem. Senior munkatársként 5 junior grafikus munkáját felügyelem, valamint 3 grafikus gyakornokét. Tárgyalóképes angol nyelvtudással képes vagyok a nemzeti ügyfelek stratégiáját és elképzeléseit is átlátni. Olyan munkahelyet keresek, ahol kamatoztathatom kiváló kommunikációs képességeimet és vezetői képességemet a grafikusi csapat élén.

A karriercél meghatározás pályakezdők részére

A karriercél meghatározás nagyon hasonló a szakmai összegzés, de itt a tapasztalat híján a képességeken és személyiségen van a fókusz. Ugyanúgy építsd be a kulcsszavakat, és nyugodtan mesélj benne különböző projektekről is, akár az iskolán belüliekről. Mutasd meg, miért érdemes téged választania a cégnek, hiszen ez a sales szöveged, ami elad téged és a tudásodat.

Példa karriercél meghatározásra

HELYES
Célom

Precíz és szorgalmas, proaktív grafikus gyakornokként célom, hogy egyedi, kreatív munkát adhassak ki a kezeim közül, mindezt az ügyfél igényeihez igazítva. Adobe Photoshop, Illustrator, Figma ismeretemmel, marketing szemléletemmel pedig támogatni tudom a marketing stratégia sikerességét és hatékonyságát.

🛑🛑 HELYTELEN PELDA
Célom

A célom, hogy egy olyan munkahelyet találjak, ahol fejlődhetek és tanulhatok, majd később felvegyenek teljes állásba.

Nyelvismeret

Ha rendelkezel nyelvismerettel, akkor azt mindenképp fel kell tüntetni, főleg magasabb (senior, art director) pozíció esetén. Mindig írd mellé nyelvtudás mellé a szintjét is, hogy teljes képet kaphasson a HR-es a tudásodról.

Példa

HELYES
Nyelvtudás

Angol – tárgyalóképes nyelvtudás
Francia – középszintű nyelvtudás

További szekciók a kreatív önéletrajzhoz – képzések

További szekciót még ajánlott lehet betenni, ahol a különböző plusz képzéseket (akár a cégen belülieket) beírod. Ilyen lehet, ha például belső UX képzésen vettél részt, vagy marketing stratégia képzésen. Ezek mind feldobják az önéletrajzot, hogy olyat hozhass létre, amivel tuti befutó leszel végül!

HELYES
Képzések

UX tréning
XY Vállalat
2021. október – 2021. október
Budapest

 • Termékfejlesztés.
 • Web-ergonómia.
 • Ügyfél pszichológia és vásárlói típusok felismerése, összeállítása.

Összefoglaló: kulcspontok a tökéletes kreatív önéletrajz megírásához

A grafikus önéletrajz egy kreatív önéletrajz, ezért minden esetben fő szempont, hogy egyedi legyen. Emellett viszont a hagyományos önéletrajzok jellemzőit se felejtsd ki:  11-12-es betűméretet, hagyományos betűtípust, mint a Times New Roman, Calibri, vagy az Arial . Átlátható, könnyen olvasható legyen és megbízhatóságot, szakértelmet sugározzon.

Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek benne:

 • Személyes adatok, karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés, tapasztalat, tanulmányok, képességek és készségek, és a nyelvtudás.
 • A személyes adatok megadása esetén különösképp figyelj arra, hogy az adatok pontosak legyenek, és mindig linkeld be a portfóliód vagy a weboldalad címét.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legfrissebbel kezdd. Pályakezdőként mindig sorold fel a gyakornoki vagy diákmunkákat is, biztosan előnyt jelent.
 • A tanulmányok során mindig a legmagasabb iskolai végzettséggel kezdd, és szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártunk az intézménybe.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, így ha jellemző rád valamelyik, akkor használd azokat.
 • A szakmai összegzést és karriercél meghatározást úgy építsd fel, hogy bemutasson téged, a szaktudásodat, és hogy mi a motivációd a pozíció megszerzésével.
 • A nyelvtudás sok esetben elengedhetetlen, így mindig sorold fel a szintjét is, főleg, ha magasabb pozícióra jelentkezel.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen irányba ajánlott elindulni a grafikusi pályán?

Grafikusként alapvetően két irányba indulhatsz el: kiadványszerkesztői, nyomdai vagy pedig a marketinges irányba. Általánosságban elmondható, hogy utóbbi jobban fizet és több helyen el tudsz vele helyezkedni: reklámügynökségnél, multinál vagy KKV-nál is.

Hány oldal hosszú legyen a grafikus önéletrajz?

A grafikus önéletrajz lehetőleg egy oldal hosszúságot ne haladja meg, ugyanis abban az esetben kisebb az esélye, hogy elolvassa a HR-es.