Gyógyszerész technikus önéletrajz – Ha a legjobb szeretne lenni!

A gyógyszerész olyan szakember, aki a gyógyszerészet területére specializálódott. A gyógyszerészek képzettek és engedéllyel rendelkeznek a gyógyszerek kiadására, valamint szakértői tanácsadásra azok biztonságos és megfelelő használatára vonatkozóan. Kulcsfontosságú szerepet játszanak az egészségügyi rendszerben azáltal, hogy szorosan együttműködnek a betegekkel, orvosokkal és más szakemberekkel az optimális gyógyszeres kezelési eredmények biztosítása érdekében.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A gyógyszerészek mélyen ismerik a különféle gyógyszereket, beleértve azok összetételét, kölcsönhatásait, mellékhatásait és az adagolási irányelveket. Felülvizsgálják az egészségügyi szolgáltatók receptjeit, hogy ellenőrizzék azok pontosságát és megfelelőségét a beteg számára. A gyógyszerészek rendelkeznek azzal a tudással is, hogy alternatív gyógyszereket vagy dózismódosításokat javasoljanak, ha szükséges a legjobb terápiás eredmények biztosítása érdekében.

A gyógyszerészek felelősek a gyógyszeres kezelés nyomon követéséért és irányításáért is, hogy azonosítsák és megoldják a gyógyszerekkel kapcsolatos problémákat vagy mellékhatásokat. Együttműködhetnek az egészségügyi csapatokkal a kezelési tervek kidolgozásában, a gyógyszerek felülvizsgálatában, és biztosítják a gyógyszeres kezelés betartását.

A szakma elhivatottságot és elkötelezettséget igényel, de szerencsére gyakran versenyképes javadalmazást kínál.

Mindazonáltal kulcsfontosságú a jó hírű munkahelyi környezettel rendelkező vállalatok alapos kutatása, mivel ez nagyban befolyásolja a munkával való elégedettséget. Csalódás keletkezhet, ha a munkakörnyezet kedvezőtlennek bizonyul.

Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy egy lenyűgöző önéletrajz elkészítése jelentősen növeli az interjú megszerzésének esélyét. Bár az interjúkon való kiváló teljesítmény elengedhetetlen, minden egy lenyűgöző önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan kiemeli készségeit és szakértelmét a területen.

Hogy segítsünk ebben a döntő erőfeszítésben, aprólékosan megtervezett önéletrajzi sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges összetevőt tartalmaznak. Ez a cikk az egyes szakaszok sajátosságaival is foglalkozik, lehetővé téve a jelentkezők számára, hogy kitűnjenek a versenyből.

További késlekedés nélkül vizsgáljuk meg az önéletrajz elkészítésének legfontosabb szempontjait. Kezdjük egy átfogó, szakmailag megírt mintadokumentum bemutatásával, amely bemutatja a kívánt végeredményt.

Gyógyszerész technikus önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy gyógyszertári munkatárs tökéletes önéletrajza

Személyes információk
Molnár Tamás
Gyógyszerész
E-mail: molnartamas@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 64 – 22 – 112
Lakcím: 1234 Budapest, Varga Jácint utca 562.
Születési hely, idő: 1996. 04. 12. Ferihegy

Bemutatkozásom
Gyógyszerészi végzettségem révén több, mint 7 éves tapasztalatot szereztem ebben a szakmában. Azon kívül pedig, hogy odaadóan szolgálom ki a vásárlókat a gyógyszerek közül több kialakításában is segédkeztem az elmúlt időszakban. Budapest területén dolgoztam főleg, viszont nemzetközi szinten is vannak tapasztalataim, így az angol tudásom is magas szintű.

Tapasztalatok
Social Media Manager
Avantgarde Group Kft.
2020. január – 2022. február
Cegléd

 • Multinacionális ügyfelek digitális és social media feladatainak ellátása
 • Írásos kommunikációs anyagok, social media posztok, sajtóközlemények, háttéranyagok előkészítése
 • Projektek előkészítése, tervezésben való részvétel
 • Account Managerek munkájának támogatása
 • Kapcsolattartás az alvállalkozókkal

Designer
Waberer’s International Nyrt.
2018. április – 2019. március
Kispest

 • Szakmai segítség nyújtása a különböző osztályokkal
 • Általános feladatok ellátása
 • A terv szerint meghatározott feladatok ellátása
 • A műszaki része a dolgoknak
 • A követelmények összeírása

Tanulmányok
Művész
Magyar Táncművészeti Egyetem
2016. március – 2017. április
Debrecen

Informatikus
Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola
2014. május – 2015. június
Diósd

Érettségi
SZÁMALK – Szalézi Technikum és Szakgimnázium

2012. augusztus – 2014. július
Kecskemét

Készségek és képességek

 • Általános szakértelem a témában
 • Magas fokú empátia
 • B kategóriás jogosítvány
 • Erős emberismeret
 • Változatosságra való igény
 • Precizitás
 • Proaktivitás
 • Rendszerszintű gondolkozás
 • Megfelelő számítógépes ismeretek
 • Nyomás alatt is tökéletesen tudok dolgozni
 • Dinamikus munkavégzés

Nyelvek és nyelvtudás
Angol nyelv – alapfok
Olasz nyelv – felsőfok

Gyógyszerész technikus önéletrajz

Milyen fizetésre számíthatsz gyógyszerészi szakirányban?

Mielőtt belemerülnénk a kiemelkedő önéletrajz elkészítésének stratégiáiba, vessünk egy pillantást a kereseti kilátásokra ezen a területen. Technikus munkaviszonyban 500 000 és 1 500 000 forint közötti átlagkeresettel számolhat, amely különféle prémiumokat és juttatásokat tartalmaz.

A tényleges kereseti potenciált erősen befolyásolja a választott cég mérete és hírneve. A kisebb cégek általában alacsonyabb fizetést, míg a nagyobb cégek magasabb bevételi lehetőségeket kínálnak.

Sőt, cégtől függően egyéb kedvezményekhez is hozzáférhet, mint például a SZÉP kártya kedvezményei, az egészségbiztosítási fedezet vagy a lakáshitel kedvezményei.

Ezen túlmenően, ha egy gyógyszertárban dolgozik, a jövőben ingyenes vagy kedvezményes gyógyszerészeti lehetőségeket kínálhat, így vonzó azok számára, akiknek családja van. Fontos megjegyezni, hogy végzettsége és tapasztalata is jelentős szerepet játszik a kereseti potenciál meghatározásában.

Az Ön által megpályázott pozíció esetében azonban döntő fontosságú felismerni a személyes bemutatkozás fontosságát. Az önbizalma nagyban befolyásolhatja a kapott fizetést, ezért tanácsos előnyben részesíteni azokat a készségeket, amelyek relevánsak a munkához, és kulcsfontosságúak az interjúkon való kiváló teljesítéshez. Emellett érdemes előzetesen megismerkedni az egyes cégek sajátos szabályaival és követelményeivel, mivel ezek a pozíciónként eltérőek lehetnek.

Minta a kötelező és az opcionálisan megadható részekre

Az CV alapvető és választható összetevőinek megértése kulcsfontosságú. Gyógyszertári CV esetén azonban bizonyos részek elhagyhatók. Hasznos az opcionális elemek figyelembe vétele is, különösen a tapasztalati hiányosságok kezelésekor. A kezdeti résznek mindig a vezető szerepet kell betöltenie, amelyet egy tömör bemutatkozás követ, amely kiemeli az Ön személyiségét. A szakmai tapasztalatokkal foglalkozó részt be kell illeszteni annak bizonyítására, hogy alkalmas-e a szerepre, és felkelti az olvasó figyelmét.

Ezenkívül a technikus önéletrajzában nagy jelentőséggel bírnak az oktatással és a nyelvtudással foglalkozó részek. Ne feledje, hogy általában angol nyelvtudás kell, de más nyelvek ismerete előnyös lehet. Bár a hobbik rész nem kötelező, hasznos lehet, ha olyan tanórán kívüli tevékenységeket is beiktat, amelyek nem kapcsolódnak a szakmájához. Ezek az elemek képezik egy jól felépített CV alapját, akár nyomtatott, akár elektronikus formában nyújtják be.

Célszerű egy egyszerű és működőképes CV formátumot követni, mivel ez a szakma hajlamos az egyszerű dokumentumokat előnyben részesíteni az összetettekkel szemben. Ezért a legjobb, ha hasonló megközelítést alkalmaz az CV megírásakor.

Gyógyszerész technikus önéletrajz

Milyen lényeges általános szabályokkal kell számolnia?

Nézzünk meg néhány lényeges pontot a CV-vel kapcsolatban. A helyesírás, a nagybetűk és az írásjelek pontosságának megőrzése alapvető fontosságú az olvasó érdeklődésének fenntartásához. A kezdeti szakasz jelentős súllyal bír, mivel ez alkotja az első benyomást, és az esetleges hibák esetén elveszítheti teljes egészében az olvasót.

A világosság, a tömörség és a jól szervezett írás létfontosságú, a formázási technikák felhasználásával és az optimális hosszúság betartásával. Ideális esetben törekedjen egy egyoldalas szakmai önéletrajzra, amely kötelező és választható részeket is tartalmaz. Ha meghaladja ezt a terjedelmet, nagy a valószínűsége annak, hogy nem olvassák el alaposan, míg a lényegesen rövidebb CV korlátozott tapasztalatot közvetíthet, ami alááshatja a kívánt képesítést.

Ezenkívül ajánlatos 11-es betűméretet használni, és a Times New Roman betűtípust választani a teljes dokumentum egységessége érdekében az adatok megadása során.

Hacsak kifejezetten nem kérik, általában nem tanácsos fényképet csatolni. A fénykép hozzáadása elterelheti a figyelmet a képesítések kezdeti értékeléséről, és elfogultságot idézhet elő az értékelés korai szakaszában.

Bár a fénykép elhelyezése pozitív eredményekkel járhat, negatív következményekkel is ugyanis. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, kerülje az elavult vagy nem professzionális képeket, és válasszon egy friss, lehetőleg az elmúlt évben készült fotót.

A jó hír viszont, hogy kevésbé lényeges a tapasztalat idegen nyelv szempontjából.

A szakmai dokumentum első szakasza – Az adatok megadásának módja

Használja az alábbit
Móricz Zoltán
Email cím: moriczzoltan@gmail.com
Telefonszám: 06 70 00 15 542
Lakcím: 1246 Tiszavasvári, Petőfi Sándor utca 643.
Születési hely, idő: 1975. 02. 29. Nyíregyháza
Ezt inkább ne használja
Weörös Géza
weorosgeza@freemil.com
23 15 532 5
2346 Vásárosnamény
1997. 07. 16. Kiskunfélegyháza

Vizsgáljuk meg a bemutatott példában szereplő hibákat. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nincs szó a megpályázott pozícióról. Ezenkívül a használt email cím helytelen, és nem alkalmas egy gyógyszerész álláspályázatokhoz. Az CV elkészítésekor lényeges a profi email cím használata.

Illetve hiba az országhívószám hiánya a telefonszámban, ami még akkor is elmulasztott lehetőségekhez vezethet, ha az olvasó érdeklődik a kapcsolatfelvétel iránt. Ezenkívül a megadott címből hiányoznak olyan lényeges részek, mint az utcanév és a házszám. A minta több helyesírási hibát tartalmaz, és mind a cím, mind a hónap hibás, ahogy a név is.

Ezeket a nyilvánvaló hibákat kerülje el, ha egy jól megírt, figyelemfelkeltő dokumentumot szeretne benyújtani a munkák megszerzése érdekében.

A megfelelő bemutatkozó az Ön részéről

Így csinálja
Ezt az állást azért szeretném megszerezni, mert úgy érzem tapasztalat szempontjából tökéletes jelölt vagyok. Képes vagyok empatikusan hozzáállni bármilyen vásárló típushoz, miközben annak biztosítása, hogy a legjobb gyógyszert kapják is biztos kezekben van esetemben. Tudásom segítségével képes vagyok arra is, hogy tökéletesen megmondjam, hogy egyes összetevők milyen mellékhatást fognak kiváltani.
Így ne csinálja
Tudok dolgozni. A diplomám segítségével helyezkedtem el eddig. Hasonló munkát keresek most is, lehetőségek szerint Budapest vagy egy környékbeli városban. Nem szeretem a túlórát, a munka számomra pénzkeresés nem több.

A bemutatkozásnak egy gyógyszertári szakértő esetén egyértelműnek és szükségtelen elemektől mentesnek kell lennie. Célja, hogy tömör összefoglalót nyújtson releváns gyógyszertári tapasztalatairól, beleértve azokat a jelentős vállalatokat, amelyeknél dolgozott.

Ha azonban rosszul hajtják végre, ez a rész rohanónak tűnhet, és jelentősen csökkenti az Ön esélyeit, hogy állásajánlatot kapjon, mint gyógyszertári dolgozó.

Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat és adatokat. Ez olyan eseteket mutat be, amikor az Ön munkája 20%-os eredménynövekedést eredményezett, vagy amikor a csapat 4 tagja kapott előléptetést. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése gazdagítja az önéletrajzát, és hatásosabbá teszi azt.

Gyógyszerész technikus önéletrajz

A követelmények lényeges szakasza mint gyógyszertári dolgozó

Amikor releváns munkatapasztalatát bemutatja a gyógyszertári önéletrajzában, ajánlott fordított időrendi sorrendet felvenni, kezdve a legutóbbi pozíciójával. Lehetnek azonban kivételek, ha egy korábbi szerepkör nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott pozíció szempontjából. Ilyen esetekben az adott pozíciót jól látható helyen kell elhelyezni a munkatörténete elején.

Ügyeljen arra, hogy minden munka időtartamát tartalmazza, és kerülje a felesleges mondatokat. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör felsoroláspontra, amelyek hatékonyan kiemelik az egyes szerepekben szerzett tapasztalatait.

Lényeges tudni továbbá, hogy ha korlátozott gyógyszertári tapasztalattal rendelkezik, beépítheti az iskolával kapcsolatos tevékenységek által szerzett gyakorlati ismereteit. Ebben a szakaszban így gyakorlatokat, gyakorlati képzéseket és tudományos elfoglaltságokat is magában foglalhat, és ezeket a kívánt munkakör követelményeinek megfelelően szabhatja.

Emellett érdemes megjegyezni, hogy ha fizetési elvárásait kérik, figyeljen arra, hogy azt forintban adja meg.

Egy tökéletes gyógyszertári CV
Head Of Digital
BECK AND PARTNERS Kft.
2008. május – 2010. június
Sopron

 • PPC csapat munkájának koordinálása, erőforrás szervezése és ütemezése
 • Csapattársak mentori, szakértői támogatása
 • Előadások, prezentációk megtartása a vezetőség és a partnerek felé
 • Részvétel oktatásokon, Google Ads termékújdonságokon, MeetUp-okon,
 • Részvétel konzultációkon, megbeszéléseken partnerekkel és vezetőséggel

Lapmenedzsment
NEXT-Consulting Kft.
2005. július – 2007. augusztus
Szeged

 • Értékesítési tervek készítése és teljesítése
 • Hirdetési felületek (print és online) értékesítésének menedzselése
 • Részvétel az új, stratégiai ügyfelek akvirálásában
 • Kertszerződések megkötése
 • Junior média sales menedzserek munkájának támogatása, fejlesztése
 • Beszámolási kötelezettség a tulajdonos felé
 • Gyógyszertári tapasztalat általi segítségnyújtás

Értékesítő
K and H bank Kft.
2003. március – 2004. december
Zugliget

 • Technikus munkatársak irányítása
 • KFt színvonalának fenntartása
 • Jelenlegi munkatársak fejlesztőse
 • Nehéz fizikai munka elvégzése
 • Az őket körülvevő környezet kialakítása
Így például nem érdemes beküldeni
Területi fejlesztő
METRO Kereskedelmi Kft.

2001. február – 2002. november
Balatonkistércs

 • Win – Win helyzet kialakítása
 • Segítségnyújtás és kommunikáció
 • Nehéz ügyfél kezelés
 • A munka koordinálása
A gyógyszertári munkatapasztalat alatt megszerzett tudás hatékony bemutatása kulcsfontosságú a pozícióra való alkalmasság hangsúlyozásához, még akkor is, ha nem rendelkezik korábbi a munka szempontjából lényeges ismeretekkel. Létfontosságú, hogy felismerje önéletrajzában ennek a résznek a jelentőségét, mivel a kiválasztási folyamat alatt jelentős figyelmet és vizsgálatot fog kapni.

Ezenkívül lényeges megjegyezni, hogy az interjúkészítők gyakran kulcsszó kereső programokat használnak, hogy azonosítsák azokat a potenciális gyógyszertári jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha attól tart, hogy figyelmen kívül hagyják, tanácsos erre a szempontra is odafigyelni. Ezért, ha az álláshirdetés alapján releváns kulcsszavakat épít be a gyógyszertári önéletrajzába, az segíthet megkülönböztetni magát a versenytársaktól, és növelheti esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Jelöltként jellemzően célszerű felsorolni a három legutóbbi munkatapasztalatát, bár négy elfogadható, de általában nem ajánlott ötnél többet megtenni.

Gyógyszerész technikus önéletrajz

Milyen tanulmányi adatokkal rendelkezik mint gyógyszertári szakértő?

HELYES
Iskolai végzettségek

Körmös
Dunaújvárosi Egyetem
2004. augusztus – 2005. július
Dunakeszi

Külkereskedelmis
Budapesti Gazdasági Egyetem és Kft
1998. szeptember – 1998. május
Dunavarsány

Ez például nem jó
Iskolák

Irodai asszisztens
Debreceni Egyetem és Főiskola
6 éves
Ráckeve

Informatikus
Károli Gáspár Református Egyetem
6 év
Szekszárd

Az gyógyszertári CV ezen részében kiemelten lényeges az egyetem nevének és a kurzus adatainak pontos nagybetűs írása. Ezen túlmenően, az egyetemen eltöltött idő pontos időtartamának megadása, beleértve az éveket és a pontos időtartamot (bár a nap nem lényeges), kulcsfontosságú.

Az egyetem székhelye szerinti város feltüntetése kell, hiszen ez értékes elemet ad egy jól megszerkesztett technikus önéletrajznak.

Szerencsére a toborzók általában felülvizsgálják az önéletrajznak ezt a részét, amely kevesebb erőfeszítést igényel a többi alapvető összetevőhöz képest. Információnyújtáskor a fenti példára hivatkozva helyezze előtérbe a helyes írásmódot és az írásjeleket, hogy elkerülje a szakasz kitöltésével kapcsolatos problémákat.

Ha azonban kezdő vagy, korlátozott tapasztalattal, akkor is tanácsos néhány releváns állást megadni, még akkor is, ha nem tudsz részletes napi feladatokat ellátni.

Nézzük meg most a képességeit

Ahhoz, hogy tökéletes legyen az önéletrajza mint technikus szüksége lesz a hard és a soft készségek felsorolására is. Mi most két külön listát hoztunk, de Önnek elegendő, ha egy listán belül sorolja fel azokat. A fő, hogy egyaránt legyen mindkettőből, mint gyógyszertári dolgozó, ugyanis mindkét oldal lényeges az ön esetén. A soft képességek azt fogják meghatározni, hogy milyen ember, azaz mennyire tud bánni a vásárlókkal, a hard képességek pedig azt, hogy milyen tudással rendelkezik, azaz ezek a tanulható részletek.

Elég egyébként, ha összesen kb 5 – 7 pont szerepel ebben a részben.

A soft pontok:

 • Kiváló emberismeret
 • Terhelhetőség
 • Lojalitás
 • Döntésképesség
 • Részletekre való odafigyelés
 • Időgazdálkodásra való képesség

Hard pontok:

 • A programok ismerete
 • Technikus eszközök használata
 • Releváns egyetemi végzettség
 • Gógyszerészeti számítások
 • A gyógyszerek ismerete

Beszéljünk most a nyelvtudásról mint gyógyszertári dolgozó

A nyelvi ismeretek szekciónak jelentős jelentősége van a gyógyszertári önéletrajzírásban, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek számára. A beszélt nyelvek egyszerű felsorolása nem elegendő; kulcsfontosságú, hogy részletes információkat adjon az egyes nyelvek nyelvtudási szintjéről, különbséget téve az alap- és felsőfokú tudás között.

Hivatalos tanúsítvány nélkül is bemutathatja nyelvi képességeit releváns projekttapasztalatok révén, külföldi ügyfelek bevonásával. Ezt értékelhetik azok a munkaadók, akik esetleg nem igényelnek kifejezetten nyelvtudást.

Míg az olyan nyelvek, mint a német gyakran keresettek, elfogadható a kevésbé ismert nyelvek bevonása is. Valójában a több nyelv ismerete növeli a munkalehetőségeket és a magasabb fizetési lehetőségeket mint gyógyszertári dolgozó. A munkaadók gyakran felismerik a többnyelvű szakemberek értékét, és ennek megfelelően hajlandóak versenyképes javadalmazást ajánlani.

Lényeges azonban tudomásul venni, hogy a munkaadók ellenőrizhetik az Ön nyelvismeretére vonatkozó állításainak pontosságát. Ha túlbecsüli képességeit, az érdeklődés elvesztését eredményezheti, még akkor is, ha más kivételes képesítésekkel rendelkezik. Sok esetben írásbeli teszteket vagy szóbeli interjúkat lehet lefolytatni a nyelvi képességek pontos felmérése érdekében. Ezért kulcsfontosságú, hogy önéletrajzában őszinte és átlátható legyen nyelvtudása.

Adja meg így
Angol – Középfok
Német – Alapfok
Orosz – Alapfok

A további szakaszok mint technikus

A munka szempontjából ezenkívül megadhat további adatokat is. Tudnia kell viszont, hogy ezt csak akkor érdemes megtenni, ha azzal nem csúszik ki az 1 oldalnyi szövegből. Javasoljuk, hogy egyszerűen egy rövid felsorolás formájában tegye majd meg, külön szedve a hobbikat és az egyéb, nem releváns tapasztalatokat.

Ha teheti, próbáljon meg olyan hobbikat feltüntetni, ami valamilyen módon köthető a munka világához, mint gyógyszertári munkatárs, hiszen így könnyen szimpátiát ébreszthet pluszban az utolsó szakaszban is. Illetve, jól tudnak jönni a különleges sportok is, így például az extrémsportok és minden, ami egy kicsit elvont.

Ne adjon meg viszont olyat, ami nem feltétlenül illik ide, így inkább hagyja ki, ha például egy politikai pártban szerepel, hiszen ez elriaszthatja az olvasót.

Mindazonáltal, tudnia kell, hogy szinte biztos, hogy az interjú végén meg is fogják kérdezni a hobbiról, és ha hazudik az ki fog derülni, mert a Hr-esek nagyon jól tudnak olvasni az emberek fejében.

Ha viszont ezeket az adatokat is megadta, gratulálunk, hivatalosan is elkészült a gyógyszertári munkához illő önéletrajza.

Bár ne feledje, minden munkához külön papír kell, ugyanis látni fogják ha egy sablont használ.