Ingatlan kezelő önéletrajz – Itt van minden fontos!

Az ingatlan menedzser kulcsfontosságú szerepet játszik az ingatlanok különböző aspektusainak felügyeletében és kezelésében az ingatlantulajdonosok vagy ingatlantársaságok nevében. Elsődleges feladatuk az helyiségek hatékony üzemeltetésének és karbantartásának biztosítása, legyen szó akár lakossági, kereskedelmi vagy ipari ingatlanokról.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az ingatlankezelők sokféle feladatot látnak el, ideértve az álláshirdetések marketingjét és hirdetését, a bérlők átvizsgálását és kiválasztását, a bérleti szerződések tárgyalását, a bérleti díjak beszedését, az ingatlan karbantartásának és javításának koordinálását, rendszeres ellenőrzéseket, valamint a bérlői aggályok vagy panaszok kezelését.

Emellett olyan pénzügyi szempontokat is kezelnek, mint a költségvetés, a könyvelés és az ingatlantulajdonosok számára készített pénzügyi jelentések. Az ingatlankezelők összekötőként működnek a tulajdonosok, bérlők és vállalkozók között, biztosítva a zökkenőmentes kommunikációt és szükség esetén a konfliktusok megoldását. Az ingatlanjoggal és szabályozással kapcsolatos szakértelmükkel biztosítják a jogszabályi előírások betartását, biztonságos és vonzó környezetet tartanak fenn a bérlők számára, miközben maximalizálják az ingatlan értékét és jövedelmezőségét a tulajdonosok számára.

Átfogó útmutatónkban értékes útmutatást adunk egy kivételes önéletrajz elkészítéséhez, amely megkülönbözteti Önt a többi jelölttől az ingatlan szakma versenyében. Olyan önéletrajzmintát adunk, amelyről bebizonyosodott, hogy jelentősen javítja az állás megszerzésének esélyeit, valamint gyakorlati tanácsokat adunk a pályázat hatékony bemutatásához.

Függetlenül attól, hogy kezdő vagy tapasztalt szakember a területen, az önreklámozási készség elsajátítása elengedhetetlen az interjúk biztosításához. Útmutatónk segítséget nyújt egy csiszolt és hatásos önéletrajz kidolgozásában. Egy átfogó elrendezési példával kezdődik, amelyet az egyes szakaszok részletes magyarázata követ, hogy megértse az ezzel járó bonyolultságokat.

Ingatlan-kezelő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy tökéletes minta Budapest területén

Adatok és információk
Güll Gábor
Ingatlankezelő
E-mail: vargaadel@gmail.com
Mobiltelefon: 06 30/ 56 – 22 – 124
Cím: 2434 Pécs, Gellérthegy utca 65.
Születésem: 1985. 08. 22. Sopron

Személyes bemutatkozás
Több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezem a management területén, miközben Budapest határán túl, Magyarország teljes területén adtam már el házakat. Az értékesítés mindig is közel állt hozzám, éppen ezért nyilvánvaló volt hosszútávon, hogy ezt a munkakört fogom választani. Műszaki ismeretekkel is rendelkezem, ha a facility világról van szó, miközben megbízható is vagyok.

Tapasztalatok és munkák
Kirakatrendező
BENU Magyar ország Zrt.
2020. február – 2022. január
Cegléd

 • Polcképtervezés polctervező szoftver segítségével
 • Polcképtervezéshez kapcsolódó egyéb feladatok ellátása
 • Kategóriakiosztás javaslatok felülvizsgálta, azok készítése
 • Merchandiser csapat támogatása
 • Polctervezéshez kapcsolódó adatbázisok frissítése, naprakészen tartása

Dtp operátor
Spice Communication Kft.
2018. március – 2019. április
Budapest

 • Az ügyfélkapcsolati menedzserekkel, grafikusokkal és korrektorokkal való folyamatos együttműködés
 • A termékfotók utómunkája
 • Kiadványok és egyéb kreatív anyagok szerkesztése, tördelése, összeállítása
 • A szükséges általános feladatok elvégzése
 • A kiadványok nyomdai előkészítése és nyomdába adása

Tanulmányok
Épületgépész
Dunaújvárosi Egyetem
2016. szeptember – 2017. július
Göd

Management
Károli Gáspár Református Egyetem
2014. szeptember – 2015. július
Zugló

Érettségi
József Attila Gimnázium
2012. szeptember – 2013. július
Nyírbátor

Készségek és képességek

 • Problémák kezelése könnyedén
 • Szakmai ismeretek
 • Megbízhatóság magas fokon
 • Office feladat ellátása
 • Számítógépes ismeretek
 • Ingatlan eladással kapcsolatos programok ismerete
 • Épületek felmérésének képessége
 • A munkavégzés csoport szinten is megy
 • Nagy fokú önállóságom van
 • Vezető készségekkel is rendelkezem
 • Műszaki szakértelem is van mögöttem

Nyelvek és ismeretek
Angol – középfok
Német – alapfok

Ingatlan-kezelő önéletrajz

Nézzük meg a béreket kft szinten

Ahhoz, hogy vezetőként kitűnjön, elengedhetetlen a tudás, a tapasztalat és a nyelvtudás erős alapja. Tekintettel a hasonló szerepekért folyó intenzív versenyre, egy jól kidolgozott önéletrajz jelentős előnyt jelenthet.

Az ingatlan pozíciók gyakran szigorú határidők betartásával járnak, ugyanakkor potenciális előnyöket is kínálnak, mint például bónuszok, év végi ösztönzők, és munkáltatótól függően további juttatások, például egészségügyi csomagok, kedvezmények, SZÉP kártyák. A junior szerepkörökben jellemzően havi 200 – 300 ezer forintig terjedő fizetést kínálnak, míg a tudással rendelkező ingatlan szakemberek szakértelmüktől és teljesítményüktől függően 400 – 700 ezer forintot kereshetnek. Így az interjú alatti jó teljesítmény kulcsfontosságú a magasabb fizetésről való tárgyaláshoz.

Szerencsére vannak olyan stratégiák, amelyek segítségével megkülönböztetheti magát a többi jelentkezőtől. Nézzünk meg néhány hatékony tippet, hogyan válhat vonzó jelöltté az ilyen pozíciókra. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy hazai és nemzetközi lehetőségek is léteznek, és választása hatással lehet a várható fizetésére. Például egy belföldi cégnél végzett munka alacsonyabb fizetést eredményezhet, mint egy nemzetközi vállalatnál. Ezért alapvető fontosságú, hogy meghatározza preferenciáit és prioritásait, mielőtt állásra jelentkezne, még akkor is, ha a döntés nem biztos, hogy egyértelmű.

A rád váró információk amiket meg kell adni

A szakmai esélyek növeléséhez és a vezetői pozíció betöltéséhez elengedhetetlen, hogy megértse önéletrajzának létfontosságú elemeit. A személyes rész aprólékos kidolgozást igényel, hogy bizalmat keltsen az olvasóban, és növelje az interjú megszerzésének valószínűségét.

A gyakran marketing szegmensként emlegetett bemutatkozásban található szakasz nagy jelentőséggel bír az önéletrajzban, mivel felkelti a HR szakemberek figyelmét. Ahelyett, hogy egyszerűen felsorolná képességeit, olyan meggyőzően kell bemutatnia azokat, amelyek meggyőzően bemutatják, miért Ön az ideális jelölt a kérdéses irodai munkára. Az erős bemutatkozás maradandó benyomást hagy, és arra készteti a kérdezőket, hogy mélyebben ássák el az önéletrajzban felvázolt tapasztalatait és készségeit.

A formázásnál az egyszerűség a kulcs. Önéletrajzának világosnak, könnyen olvashatónak kell lennie, és tartalmaznia kell a munkatapasztalat bemutatására szolgáló pontokat és kiemeléseket. Kerülje a szükségtelen információk megadását, és tartsa be a munkaköri leírásban meghatározott követelményeket lehetőség szerint.

Általában ragaszkodjon az alapvető betűmérethez, például 11-hez vagy 12-hez, kövesse a mintánkban bemutatott formátumot, és szigorúan tartsa be a munkakörre vonatkozó konkrét kritériumokat.

Fontos megjegyezni, hogy bár lehetősége van arra, hogy képeket is hozzáadjon a dokumentumban, gyakran tanácsos tartózkodni ettől. A látványon alapuló kezdeti benyomások beárnyékolhatják az Ön megszerzett tudásának értékelését, és potenciálisan befolyásolhatják képesítésének megítélését. Ha azonban a munka kifejezetten kér egy fényképet, vagy ha úgy dönt, hogy csatol egyet, győződjön meg arról, hogy az nem régebbi egy évnél, és sima fehér háttér előtt készült. Kerülje a nyaralási képek és szelfik használatát.

Továbbá érdemes megjegyezni, hogy a HR osztályok gyakran alkalmaznak kulcsszókereső eszközöket. Az álláskeresés felgyorsítása érdekében hasznos lehet az álláshirdetésben említett kulcsszavak áttekintése és a relevánsak beépítése az önéletrajzába, különösen az ingatlan munkával kapcsolatban.

Mindazonáltal ne feledje, hogy a cél az, hogy minden önéletrajzot az adott szerepkörhöz kell igazítani, mivel a HR szakemberek felismerhetik, ha ugyanazt a sablont több alkalmazáshoz használja.

Az általános információk – A kötelezően lényeges részek megadása

Egy ingatlan szakember önéletrajzának bizonyos részei fontosak, míg mások nem feltétlenül szükségesek, különösen vezetői pozíciók esetén. Bár lehetősége van arra, hogy felvegye ezeket a részeket, teljesen elfogadható ezek elhagyása, különösen, ha Ön kezdő.

A bemutkozás és a személyes adatok részt mindig az elején kell szerepeltetni, ezt követi a végzettség és a munkatapasztalat rész, amelyek döntő fontosságúak a feladatra való alkalmasság bizonyítása szempontjából. Ezenkívül a nyelvtudás kiemelése fontos lehet egy ingatlan munkakörben dolgozó személy számára, még akkor is, ha az álláshirdetésben kifejezetten nem szerepel.

Elfogadható azonban a hobbik és a nem releváns készségek rovat kizárása, mivel ezek nem járulnak hozzá jelentősen a pályázathoz.

A fent említett szakaszok betartásával jelentősen megnövelheti esélyeit arra, hogy az olvasóval rezonáljon, és kedvező első benyomást keltsen a pozícióról.

Ingatlan-kezelő önéletrajz

A feladatok első része – A személyes adatok megadásának módja

Egy jól megírt változat
Szeléna Gizella
Facility menedzser
Email: szelenagizella@gmail.com
Telefon: 06 30 / 66 433 23
Lakcím: 1234 Budapest, Jánoshegy utca 67.
Születési adatok: 1996. 07. 11. Zalaegerszeg
Egy rosszul megírt
Bágori Zsolt
zsolikaaaa@freemil.com
22 65 342
1234 Szigethalom, Nagy labda utca 65.
1985. 04. 21. Kréta

Összefoglalva, az ingatlan munkakörben az önéletrajzában bemutatott információk hatékonysága kulcsfontosságú ahhoz, hogy pozitív benyomást keltsen, kiemelve az írási stílus jelentőségét. Elengedhetetlen a helyesírási hibák elkerülése, az információk világos bemutatása, valamint a megfelelő ékezetek és nagybetűk használata, még akkor is, ha az önéletrajzot mobileszközön hozza létre. Ezek a kezdeti lépések kulcsszerepet játszanak a professzionális önéletrajz elkészítésében, valamint egy professzionális e-mail cím használata és a telefonszám pontos megadása.

Mint látható, egy jól felépített és átfogó ingatlan munkához köthető önéletrajz óriási értékkel bír, míg a nem megfelelő változat hiábavalóvá teszi az önéletrajzot. Ennek oka elsősorban a hibás telefonszám feltüntetése, amely akadályozza a céget abban, hogy kapcsolatba lépjen a jelölttel, függetlenül attól, hogy a munkakörre végzett képzettségétől.

Nézzük meg az állás szempontjából a bemutatkozás szakaszt

Ha tovább haladunk, elérkezünk a kulcsfontosságú bemutatkozási részhez, amely hatékony marketingeszközként szolgál arra, hogy meggyőzze a potenciális munkáltatókat arról, hogy Ön az ideális jelölt az állás szempontjából. A tömör és világos megközelítés mellett lehetősége van arra, hogy kiemelje releváns tapasztalatait és készségeit az átfogó tartalom és információ részben.

Ez azonban nem csak a szavak megválasztásán múlik. Létfontosságú, hogy olyan leíró mondatokat alkalmazzon, amelyek hatékonyan illusztrálják tapasztalatait, és bemutatják, hogyan járult hozzá a korábbi munkáltatók sikeréhez, ezzel is bemutatva szakértelmét és kompetenciáját.

Következésképpen nyilvánvalóvá válik, hogy ez a rész sokat elárul az Ön személyiségéről a végzettségéhez képest. Mindazonáltal összességében megállapíthatjuk, hogy a következő szakasz nem jelent kihívást, ha betartja a vázolt szerkezetet.

Jól megadva
Budapest területén dolgoztam főleg az ingatlan szakmában, viszont vezetői office munkákat is végeztem. A pénzügyek kezelése, a szerződés megkötése, az ingatlanokkal kapcsolatban lényeges felmérések mind – mind egyszerűen elvégezhető ügyek számomra. A zrt ahol dolgoztam az egyik legmegbízhatóbb ügyintézőként tartott számon, éppen ezért több díjat is nyertem az évek alatt.
Rosszul megírva
Láttam ezt a munkát és szeretném megkapni. Éppen ezért várok rád, hogy írj és megbeszéljünk egy időpontot. Nekem mindegy ki ír, de az állás kellene nekem. Várom a hívását és a munka szempontjából lényeges papírok kiküldését rád vonatkozóan.

Ingatlan-kezelő önéletrajz

Az állás szempontjából lényeges tapasztalatok megadásának helyes módja

Mielőtt belevágna önéletrajzának következő részébe, kulcsfontosságú, hogy fontolja meg néhány fontos részletet. Ennek a szakasznak az egyik kulcsfontosságú eleme a tapasztalatok fordított időrendi sorrendbe rendezése, amely magában foglalja a teljes munkakör megnevezését, az állás időtartamát, valamint az egyes szerepkörökhöz tartozó felelősségek és teljesítmények tömör, de hatásos listáját. Létfontosságú a tömörség megőrzése és a lista 4-5 kulcsfontosságú elemre való szűkítése.

📌Javasolt kerülni a hosszú mondatokat, mert sokszor feleslegesnek bizonyulnak.
Egy helyesen megírt változat
Projekt menedzser
Profession Services Zrt
2013. október – 2014. február
Nyírbátor

 • Adminisztratív feladatokban való részvétel
 • Az állás szempontjából lényeges alap feladat elvégzése
 • Együtt várjuk az ügyfeleket
 • A csapat tagok munkájának támogatása
 • Összekötő szerep az osztályok között

Online marketing
CÉH Zrt.
2011. augusztus – 2012. május
Salgótarján

 • Aktív részvétel a marketing stratégia tervezésében és kivitelezésében
 • Külső és belső kommunikáció fejlesztése
 • Igényes kommunikációs és promóciós anyagok, hírlevelek összeállítása
 • Az online kommunikációs felületek (közösségi média és honlap) működtetése, tartalmának frissítése
 • Cikkek, írások készítése és/vagy menedzselése
 • Külső és belső kiadványok, hírlevelek, offline anyagok tervezése, terveztetése, összeállítása

Újságíró
Ringier Hungary Kft.
2006. január – 2008. február
Dunaújváros

 • Rövid online videók készítése a blikk. hu weboldalára és közösségimédia felületeire
 • Előre meghatározott formátumok (pl. beszélgetős műsor) készítése más kollégákkal együttműködve stúdió környezetben
 • Videók, formátumok “műsorvezetése” azokban való megjelenés arccal
 • Élő videók készítése mobiltelefon segítségével különböző helyszíneken
 • Rövid ajánló cikkek írása a blikk. hu online felületére mint videós-újságíró
 • indexképek szerkesztése, promóciók tartalmi felülvizsgálata
Egy helytelen minta
Kampány tervező
LVC Diamond Kft.
2002. június – 2003. május
Sajószentpétervár

 • Regisztrált ügyfélbázis és ügyfélszegmensek menedzsmentje
 • CRM kampányok kidolgozása és lebonyolítása
 • Hatékonysági- és kampányelemzések készítése
 • Aktivitások, kampányok kidolgozása és lebonyolítása
Az első bekezdés példája hatékonyan mutatja be a tapasztalatok közlésének képességét anélkül, hogy hosszas és szükségtelen sorokra hagyatkozna. A projektek során megszerzett ingatlan ismeretek strukturált bemutatása kiváló technika a kulcspontok kiemelésére és a vizuális hangsúlyok kialakítására. Ez kiválóan illusztrálja az önéletrajz létrehozásának helyes megközelítését, figyelembe véve annak jellegzetességeit.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ha ez a rész nem a megfelelő formátumban kerül bemutatásra, akkor nem hagy maradandó benyomást, és nem járulhat hozzá a többi jelölt közül való kiemeléshez. Az üzleti életben nem csak a tapasztalatok bemutatásáról van szó; maga után vonja a ismeretek jól megszerkesztett önéletrajzzal való alátámasztását is.

Következésképpen még az olyan részletek is, mint a felsoroláspontok száma (akár 3-4, akár több), kulcsfontosságúvá válnak a toborzó figyelmének felkeltésében és a kívánt állás megszerzésében. Ez azt mutatja, hogy Ön egy komoly jelölt, aki megfelel a toborzócsapat elvárásainak.

Ingatlan-kezelő önéletrajz

A tanulmányok megadása rád vonatkozóan

Ebben a részben ajánlott az állás szempontjából releváns egyetemi diplomáit fordított időrendi sorrendben bemutatni, a legfrissebb végzettséggel kezdve. Ha kettőnél több diplomával rendelkezik, lehetősége van az érettségi kizárására. Ezenkívül tüntesse fel az egyetemen vagy más oktatási intézményekben végzett üzleti vonatkozású tanulmányait.

Ha rendelkezik releváns munkatapasztalattal, nem feltétlenül kell részletes magyarázatot adni minden egyes oktatási intézményről, amelyben részt vett. Ha azonban nincs tapasztalata, az ilyen információk feltüntetése javíthatja az egyoldalas önéletrajz koherenciáját.

Ezen irányelvek betartásával biztosíthatja, hogy az oktatási rész professzionális és kifinomult módon kerüljön bemutatásra, vonzó a munkáltatók igényes szeméhez.

A tanulmányok rész helyes megadása az állás szempontjából
Tanulmányok

Nérnök informatikus
Brenner János Hittudományi Főiskola
2001. szeptember – 2002. július
Puszaszentgyörgy

Ügyintéző
Budapesti Műszak Egyetem és Főiskola
1999. szeptember – 2000. június
Budakeszi

Az állás szempontjából nem megfelelő
sulik

Sebész
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2 éve
Salgótarján

Taxis
Adventista Teológiai Főiskola
2 éves
Budapest

Ebben a részben kulcsfontosságú, hogy az ingatlan világához köthető profi arculatot mutasson be, és tartalmazza azokat az oktatási intézményeket, amelyekben Ön járt, különösen akkor, ha egy elismert szervezetben szeretne pozíciót betölteni. Létfontosságú a kurzus teljes nevének, a befejezés dátumának és az iskola teljes nevének megadása.

A hibás vagy hiányos adatok megadása nem fogja meggyőzni a HR-t arról, hogy Ön képzett szakember, még akkor sem, ha korábban jó hírű intézményekben járt.

Ezért erősen ajánlott többször is alaposan átnézni ezt a részt, hogy megbizonyosodjon a pontosságról és a tervezett célhoz való igazodásról. Ezekkel az alapokkal felvértezve ügyesen, professzionálisan elkészítheti önéletrajzának ezt a részét, amint azt az alábbi minta mutatja.

Ingatlan-kezelő önéletrajz

A képességek és készségek megadása az ingatlan világban

Miután elérte ezt a szakaszt, már megadta a legtöbb releváns tapasztalatot és információt az ingatlankezelési álláspályázatához. A következő döntő lépés az alapvető készségek kiemelése, amelyek a szerep átfogó megértését mutatják, valamint a nyelvtudás tömör összefoglalása. Noha ezek a készségek fontosak, nem lényeges túlbonyolítani ezt a részt, amint azt a minta önéletrajz is mutatja. Elegendő 4-5 pont felsorolása, amelyek hatékonyan mutatják be a lágy és kemény képességek kombinációját.

Az ingatlangazdálkodás területén mind a hard, mind a soft skillek jelentős szerepet játszanak. Míg a kemény készségek általában nagyobb hangsúlyt kapnak, a szociális készségek ugyanolyan létfontosságúak az álláskeresésben, valamint az ingatlantulajdonosokkal, bérlőkkel és kollégákkal való hatékony együttműködésben.

Példa a soft skillekre ingatlankezelői szerepkörhöz:

 • Kiváló kommunikációs készség: Világos és hatékony kommunikáció az ingatlantulajdonosokkal, bérlőkkel és érdekelt felekkel.
 • Erős szervezési készségek: A feladat hatékony megoldása, a terhelés prioritása, valamint a részletekre való odafigyelés az ingatlankezelési folyamatokban.
 • Alkalmazkodóképesség és rugalmasság: Könnyen alkalmazkodik a változó ingatlanigényekhez és hatékonyan kezeli a váratlan kihívásokat.
 • Együttműködés és csapatmunka: Együttműködés az ingatlantulajdonosokkal, bérlőkkel és kollégákkal a közös célok elérése és a pozitív kapcsolatok fenntartása érdekében.

Példa kemény készségekre egy ingatlankezelői szerepkörhöz:

 • A szoftverekben jártas: Speciális szoftverek használata ingatlanhirdetések, lízingek, karbantartási kérelmek és pénzügyi nyilvántartások kezelésére.
 • Bérleti ügyintézés: Bérleti szerződés vezetése, bérleti tárgyalások lefolytatása, jogszabályi előírások betartásának biztosítása.
 • Ingatlanellenőrzés és karbantartás koordinálása: Ingatlanellenőrzés felügyelete, javítási és karbantartási feladat koordinálása a vállalkozókkal és az eladókkal.
 • Pénzügyi menedzsment: A kezelt házak költségvetésének intézése, bérleti díj beszedése és pénzügyi jelentések elkészítése.

E példák beépítésével hatékonyan és kiegyensúlyozottan bemutathatja készségeit, bizonyítva, hogy alkalmas a ingatlankezelői szerepkör betöltésére.

Mit kell tudnod a nyelvek megadására vonatkozóan?

Most helyezzük a hangsúlyt az utolsó kulcsfontosságú elemre, amelynek szerepelnie kell a releváns önéletrajzában – a nyelvtudásra. Fontos, hogy tapasztalatai alapján pontosan jelölje meg az Ön által beszélt nyelveket és az egyes nyelvek készségszintjét.

Minél több nyelvet tud folyékonyan beszélni, annál erősebb lesz az önéletrajza, amikor bemutatja azt a potenciális munkáltatóknak.

A több nyelv alapszintjén túlmutató haladó nyelvtudás jelentős előnyt jelent a többi jelölttel szemben. Továbbá, ha van külföldi életben vagy munkavégzésben szerzett tapasztalata, az tovább növeli jelöltként való kívánatosságát a HR-esek szemében, ahogy magasabb lehet a bére is.

Adja meg így
 • Angol – Felsőfok