Ipari formatervező önéletrajz minta

Az ipari formatervező fő feladata, hogy olyan termékeket tervezzen, mint amilyenek számítógép hardverek vagy az autók. Koncepciókat dolgoznak ki és azt kutatják, hogyan fogják azokat tudni használni a fogyasztók. A mérnöki tudásuknak köszönhetően mindig úgy tervezik meg ezeket a gyártott termékeket, hogy azok praktikusak legyenek a felhasználók számára.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Az ipari formatervezők értik a vásárlói preferenciát és a piaci trendeket, így nélkülözhetetlen tagjai a cégeknek. Ha te ipari formatervezőként szeretnél elhelyezkedni, akkor segítünk abban, hogy az ipari formatervező önéletrajzodat is tökéletesen tervezhesd meg. Az önéletrajz szerkesztőnkkel pedig a legjobb önéletrajz példákat mutathatjuk meg, amivel nyertes önéletrajzot készíthetsz.

industrial design resume

Tartalomjegyzék

Egyéb információk az ipari formatervező szakmáról

Egy 2016-os tanulmány szerint akkor Amerikában 39700 darab ipari formatervező pozíció volt, és a következő évben 5 százalékos növekedést jósoltak. 2016 és 2026 között pedig további 2000 új állást jeleztek előre.

Ezek az előrejelzések azt jelentik, hogy exponenciálisan nő az igény az ipari formatervezők iránt. A gyártás, mérnöki munka, építészet területén sikeres, és a dizájnban specializált cégek mind számítanak az ipari formatervezőkre.

Olyan cégek, mint a Microsoft, Goodyear, Apple, Procter & Gamble mind keresnek ipari formatervezőket, akik briliáns ötletekkel segítik a termékekeket Amerikában. A medián kereset pedig évi 68 890 dollár.

A legjobb formátum az ipari formatervező önéletrajzhoz

Összesen 3 önéletrajz felépítés közül választhatsz az ipari formatervező önéletrajzodhoz. Ezek pedig:

Funkcionális önéletrajz típus – a szakmai képességeidre és tudásodra helyezi a hangsúlyt, nem pedig a munkatapasztalatodra. Ez a stílus különböző képességek alá gyűjti össze a szakmai tapasztalataidat. Rövid, átfogó, de gyakran minden kreativitástól mentes stílus.

Kronologikus önéletrajz típus – itt a munkatapasztalatodat mutatod be fordított időrendi sorrendben, vagyis a jelenlegi munkahelyeddel kezded a felsorolást. Ez a módszer segíti a HR-est, hogy végig követhesse a szakmai életedet és a fejlődésedet.

Kombinált önéletrajz formátum – ez a kombinált stílus a legmegfelelőbb az ipari formatervező önéletrajzodhoz. Egyesíti magában a kronologikus és a funkcionális típust, egy erős munkatapasztalat részt mutat be rögtön az elérhetőségeid alatt. A legtöbb HR-es ezt a típust kedveli, ugyanis a legfontosabb képességekre is fókuszál.

Ha már senior ipari formatervező vagy, vagyis legalább 5 éves szakmai tapasztalattal rendelkezel, akkor a kronologikus felépítés lesz számodra a megfelelő. Az összes releváns információt felsorolhatod már az önéletrajz legtetején. A pályakezdő, frissen végzett ipari formatervezők számára pedig a hibrid, vagyis a kombinált önéletrajz típus ajánlott.

industrial design resume

Válasszd ki a megfelelő ipari formatervező önéletrajz sablont

Egy ipari formatervező önéletrajz sablon segít abban, hogyan strukturáld az önéletrajzodat. A mi önéletrajz sablonjainkat használva pedig könnyedén tudsz hozzáadni minden fontos információt és szakszerűen elrendezni azokat.

A megszámlálhatatlan beérkező önéletrajz miatt a HR-sek bármilyen apró hibát vagy rossz elrendezést elég oknak tartanak ahhoz, hogy elutasítsák a jelöltet. Ezért fontos, hogy olyan sablont válassz ki, amely segítségével önéletrajzod kiemelkedik a többi közül. Ne feledd, az egyik kulcsfontosságú dolog, amire kíváncsiak a HR-sek, az az önéletrajzod megjelenése.

Amikor a HR-sek a szakmai képességeidet nézik, akkor a folyamatos, logikus karriert és tanulmányokat keresik, valamint a releváns munkatapasztalatot. Egy jó sablon segít abban, hogy a HR-es könnyedén követhesse a szakmai fejlődésedet.

Mit érdemes a ipari formatervező önéletrajzba írni?

A ipari formatervezők egy jól megkomponált ipari formatervező önéletrajzot kell, hogy elküldjenek, amely a professzionalizmust mutatja meg, valamint átadja azt, hogy képes lennél egy dizájn csapat tagjává válni. Ezért fontos, hogy minden szekciót belefoglalj az önéletrajzodba, hogy felejthetetlen önéletrajzot küldhess. A legfontosabb szekciók ezek közül az alábbiak:

 • Fejléc
 • Személyes adatok
 • A jelenlegi beosztásod
 • Szakmai bemutatkozó, karriercél meghatározás
 • Ipari formatervező képességek, ismeretek
 • Ipari formatervező szakmai tapasztalat
 • Tanulmányi háttér
 • Képzések, oklevelek
 • Szakmai elismerések, díjak
 • További információ
 • Amikor írod a ipari formatervező önéletrajzot, az alábbiakat tartsd szem előtt:
 • A jelenlegi elérhetőségeidet és a lakcímedet add meg.
 • A megfelelő típust adaptáld: a kronologikus a leginkább ajánlott.
 • Az ipari formatervező önéletrajzodnak könnyen olvashatónak, átláthatónak kell lennie, logikusan felépítve.
 • Az utolsó ipari formatervező önéletrajz verziódat Word-ben vagy PDF-ben mentsd ki, kivéve, ha a HR-es más formátumban kéri-
 • Önéletrajzod legyen rövid és átfogó. Az egy oldalas hosszúság az ajánlott a pályakezdő ipari formatervezők számára, a több év szakmai tapasztalattal rendelkezők pedig 2 oldalas hosszúsággal tervezzenek.

industrial design resume

Szakmai bemutatkozó az ipari formatervező önéletrajzban

A szakmai bemutatkozó legyen rövid és elbűvölő. Ha jól írod meg, ezeket a kérdéseket kell megválaszolnia:

 • Miért kellene felvennie dolgozni a leendő munkaadódnak, milyen értéket hozol az ipari formatervező és a többi csapat munkájába?
 • El tudnál készíteni egy dizájn stratégiát a cég számára?
 • Hogyan tudja a cég adaptálni a legjobb dizájn technikákat?
 • A pozíció beleillik a személyes céljaidba?
 • Milyen szakmai ismeretekkel rendelkezel?

Mivel az ipari formatervező pozíciókra elég nagy a jelentkezők aránya, így annak érdekében, hogy kitűnj a többi jelölt közül, nagyon ügyesen kell megfogalmaznod a szakmai bemutatkozót. A szakmai bemutatkozó rólad kell, hogy szóljon, és olyan értékes információt kell tartalmaznia, hogy a HR-es azonnal tudja, hogy téged keres.

Ezeket az információkat sződd bele a szakmai bemutatkozóba:

 • Hány évig és milyen cégeknél dolgoztál, mint ipari formatervező.
 • Néhány sikeres szakmai projekt, amely a te nevedhez kötődik.
 • Elért eredmények.
 • Projekt tervezésben eltöltött évek száma, különösképpen a 3D és CAD programokban való dizájn tervezés területén.

Példa szakmai bemutatkozóra a ipari formatervező önéletrajzban

A mi ipari formatervező önéletrajz példánk

HELYES

szakmai bemutatkozó

Ipari formatervező több, mint 10 év szakmai tapasztalattal. A Harco Design-nál töltött idő alatt ügyfél kérésre az eredeti termék dizájn megváltoztatása. Implementáltam a gyors prototípus készítést, hogy a cég különböző termelési korlátokat ki tudjon kerülni, és hatékony animálási és 3D dizájn tervezési módszereket vezettem be. Páratlan, innovatív autó audio tapasztalat.

HELYTELEN

szakmai bemutatkozó

Jártas vagyok grafika és 3D dizájn készítésében. Átfogó ismeretekkel rendelkezem a Photoshop és a CAD programokról. Jelenleg kompetitív és innovatív környezetet keresek, ahol kamatoztathatom a képességeimet és fejleszthetem az lakberendezői és építészeti tudásomat.

Nézd meg itt az önéletrajz példáinkat.

Tanulmányok rész a ipari formatervező önéletrajzba

A pályakezdő ipari formatervezők számára kiemelt prioritású, hogy hangsúlyozzák a tanulmányaikat, ugyanis a legtöbb munkáltató számára fontos, hogy a jelölt a kellő tanulmányi háttérrel rendelkezzen a termékfejlesztés területén.

A tanulmányi szekció megfogalmazása során ezekre figyelj:

 • A végzésed vagy várható végzésed éve
 • A diploma neve
 • Egyéb képzések vagy kiemelkedő akadémiai teljesítmény
 • Iskola helye és neve
 • Átlagod

Mielőtt megírod ezt a részt a profi önéletrajz sablon segítségével, figyelj arra, hogy teljesen elolvasod az álláshirdetést. Így biztosan minden fontos és kért információt megtalál majd önéletrajzodban a HR-es. Ezeket a fontos faktorokat vedd figyelembe:

 • A végzés éve, hogy hány évig jártál az oktatási intézménybe, a tanulmányi átlagod és bármilyen elért eredmény.
 • Ha az elmúlt 5 évben végeztél, akkor a munkatapasztalat elé is teheted a tanulmányokra vonatkozó szekciót. Ha azonban több, mint 5 éve, akkor inkább az alá helyezd.
 • Időrendi sorrendet használj a tanulmányaid felsorolásánál.
 • Ha még nem végeztél, akkor a várható végzés idejét írd be, és ugyanúgy írd le az iskola nevét, és hogy milyen kurzusaid vannak.

Tanulmányaidat tartalmazó szekció példa

HELYES

Ipari formatervező

XYZ Egyetem, 2016-2020

Kurzusok: termékfejlesztés, innovatív autó audió fejlesztés, dizájn koncepció tervezés, termékfejlesztés, dizájn fejlesztés, termék koncepció, koncepció tervezés, piackutatás, Adobe Creative Suite.

Tanulmányi átlag: 4.0

2016-2018 között a megválasztott termékfejlesztési elnök

“Legjobb ipari formatervező gyakornok” cím elnyerése 2019-ben.

industrial design resume

Szakmai tapasztalat rész az ipari formatervező önéletrajzban

A szakmai tapasztalataid felsorolása közben ügyelj arra, hogy csak a megpályázott pozícióhoz releváns tapasztalatokat sorold fel. Átfogóan kell ismertetned az előző munkáidat, eredményeidet és a feladatköreidet.

Ipari formatervező önéletrajz szakmai tapasztalat példa

Senior Ipari Formatervező

Linux Dizájn Kft.

2018-2021.

Innovatív autó audió fejlesztés, rapid prototípus tervezés, technikai rajz, CAD szoftver használat, vizuális kommunikáció és mikro-építészet.

A vásárló igényeinek és a dizájn koncepciónak megfelelő elektronikus cikkek készítése.

A mechanikus tervezés és iparművészeti tervezés projektmenedzseri feladatainak ellátása az autóipar területén. Intelligens generációs technológia bemutatása, amellyel a gyártási költség 70 százalékkal csökkent, mindezzel pedig csökkent a gyártási hiba mennyisége és a gyártási idő. A gyártósorok látogatása minőségellenőrzési és termékspecifikációs okokból a gyártási folyamat során.

Mindig vezesd fel a képességeidet is az ipari formatervező önéletrajzban

Az ipari formatervező önéletrajzba mindig írd bele a technikai tudást és a képességeidet, készségeidet. A kiemelkedő szakmai eredményeidet is hangsúlyozd. Mielőtt ezt a részt megírod, olvasd el figyelmesen az álláshirdetést, hogy az elvárt és ott megjelent képességeket, ismereteket és készségeket add meg. Ezek pedig lehetnek:

 • Gyors prototípus készítés
 • Projektmenedzsment
 • Vizuális kommunikációs készség
 • Koncepció kidolgozás
 • Fogyasztói elektronikai termékek fejlesztése
 • CAD szoftver használat
 • Keyshot és mockup
 • Fejlesztési folyamatokban és kulcs projektekben, irodai programokban szerzett jártasság
 • Csapatépítés során vizuális kommunikáció
 • Kommunikációs készség és szoros együttműködés kreatív csapatokkal
 • Kreatív csapa irányítása és koncepció tervezés

Az elérhetőségeid az ipari formatervező önéletrajzban

Az elérhetőségeidet stratégia szempontból az önéletrajzod legtetejére tedd. Ezzel segíted a HR-est, hogy felvehesse veled a kapcsolatot, ha behívna interjúra. Hogyan tudod ezt a részt jól megírni?

 • Név: a neved legyen nagyobb betűmérettel írva, mint a többi rész az önéletrajzodban.
 • Cím: a címed megadása abban az esetben szükséges, ha a környéken keresel munkát. Ha azonban külföldre pályázol, akkor nem mindig érdemes megadni a lakcímedet.
 • Social media: a LinkedIn profilodat nyugodtan megadhatod az önéletrajzodban, de akkor az a profilod is legyen frissítve rendszeresen.

Mérd az eredményeidet

A megfelelő módon kell tudnod az elért eredményekről is mesélni az ipari formatervező önéletrajzban. Ezzel ugyanis elérheted, hogy akár nagyobb projekteket is rád osszanak majd később. Ha például kaptál bármilyen elismerést projekt dokumentációban, modell tervezésben, a dizájn ötletelés területén vagy a gyártói folyamatok kialakításában, akkor ezeket mindenképp szerepeltesd az önéletrajzban.

Mutasd meg az okleveleket

A képzéseken szerzett oklevelek a szakmai kompetenciádat támasztják alá, mint amilyen a munka modelleken való dolgozás, projekt csapatokban való részvétel. Egy jelölt különböző internacionális oklevelekkel a kezében elég meggyőző a HR-es szemében, hiszen bizonyíthatóan érti és figyeli a piaci trendeket, ismeri az emberi tényező szerepét, a piac karakterisztikáit és a termékfejlesztési programokat.

A jó fejléc megnyerő lehet a HR-es számára. Használj nagyobb betűméretet, mint az ipari formatervező önéletrajz többi részében.

Ne hagyd ki a fejlécet az ipari formatervező önéletrajzból

Kónya János
Senior ipari formatervező
+3670/234-4444
konyajanos.hu
Észak-Karolina

Legfontosabb tanulságok

 • Az önéletrajzod legyen olyan, mint egy koncepció tervezés a termékfejlesztés korai szakaszában – minden fontos és nélkülözhetetlen részletnek benne kell már lennie.
 • Egy kiemelkedő szakmai bemutatkozó fogja tudni eladni az önéletrajzodat.
 • Minden fontos szakmai képességet és ismeretet sorolj fel, ami az álláshirdetésben is megtalálható.
 • Legyen az önéletrajz megjelenése figyelemfelkeltő és mégis szakmai.
 • Bármilyen díjat, elismerést, oklevelet is kaptál, azt is említsd meg, hogy valódi nyertes jelöltté válhass.

Nézd meg az önéletrajz sablonjainkat itt.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan fog az ipari formatervező önéletrajzom egyetlen oldalra elférni?

Az ideális önéletrajz hosszúság az 1, maximum 2 oldal. Ha szeretnéd, hogy az adataid és a szakmai életed is elférjen egy oldalra, akkor arra mindenképp ügyelj, hogy úgy összegezd a mondanivalódat, hogy semmilyen fontosat ne hagyj ki belőle.

Hogyan tudok kulcsszavakat beletenni az ipari formatervező önéletrajzba?

Amikor a HR-sek átnézik a rengeteg önéletrajzot, amit kapnak, akkor kulcsszavakat keresnek. Ezért kell az összes fontos kulcsszót beleírni az önéletrajzodba, amelyeket megemlítenek az álláshirdetés elvárásai között, mindezeket pedig lehetőleg mondatba foglalva.

Tervet küldjek el ipari formatervező pozícióra?

Nem, nem szabad az ipari formatervező önéletrajzod mellé csatolni vázlatokat, terveket. Csak figyelj arra, hogy maga az önéletrajz legyen szép megjelenésű és legyen jól felépítve.