Kinevezési jegyző önéletrajz – Légy te a legjobb jelentkező!

Ha új munkát keresel és fogalmad sincs merre indulj a legjobb helyen jársz, mert kinevezési jegyzőként önéletrajz írása velünk a legkönnyebb. Cikkünkben ugyanis bemutatunk mindent, amit tudnod kell ahhoz, hogy ki tudj tűnni a tömegből és a tiéd legyen a hely az első interjúztatottak között és nagyban elősegítheted a saját esélyeidet arra is, hogy te kapd meg a munkát, ha a mi önéletrajz mintánkat használod.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

Természetesen figyeltünk arra is, hogy valaki pályakezdő, valaki viszont csak szeretné felfrissíteni a kinevezési jegyző önéletrajz irományát, éppen ezért úgy írtuk meg a mintánkat, hogy mindenki számára megfelelő legyen az alábbi leírás és mindenki megtalálja, hogyan kell rá vonatkoztatva megírni a saját irományát.

Maradj velünk tehát, ha szeretnél profi kinevezési jegyző önéletrajzot írni, hiszen bemutatunk minden fontosat, amit tudnod érdemes.

kinevezési jegyző önéletrajz

Tartalomjegyzék

Kinevezési jegyző önéletrajz sablonok

Személyes adatok
Varga Eleonóra
Kinevezési jegyző
E-mail cím: eleonora.varga@gmail.com
Telefonszám: 0630/3254-532
Lakcím: 2423 Budapest, Szenderke u. 34.
Születési hely, idő: Budapest, 1979. 03. 03.

Magamról
Mivel már évek óta dolgozom kinevezési jegyzőként óriási szakértelemmel rendelkezem az előző munkáimnak köszönhetően, miközben könnyen tanulok meg új dolgokat is. Jelenlegi munkám mellett pedig minden érdekel, így folyamatosan fejlesztem a képességeimet és a készségeimet. Célom, hogy a munkahelyemen a legjobbat nyújtsam ezért mindent meg is teszek ezért, miközben szívesen segítek az újonnan érkező munkatársaknak is, ha igényét érzik. Mára pedig már azt is mondhatnám, hogy ennek a szakmának nincs olyan része, amihez ne értenék, hiszen a kinevezési jegyző munkakörben kényelmesen mozgok minden szempontból.

Szakmai tapasztalat

Jegyző
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal
2014 március – 2016. január
Budapest

 • A fő jegyzők munkájának segítése és támogatása
 • Más önkormányzatokkal való folyamatos kapcsolattartás
 • Az új munkatársak folyamatos felügyelete
 • A pénzügyi részleg betanítása
 • A napi feladatok igazgatása és a munkatársak irányítása

Főjegyző
Onga Város Polgármesteri Hivatal
2016 február – 2018. december
Debrecen

 • A polgármester döntésének segítése és tanácsadás
 • A hatáskörbe tartozó munkakörök irányítása
 • Új munkatársak bemutatása és betanításának segítése
 • Az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátása
 • Az önkormányzaton belül dolgozó munkatársak irányítása

Tanulmányok

Külkereskedelmi kar
Budapesti Gazdasági Egyetem
2013 szeptember – 2015. június
Budapest

Jegyzői mesterképzés
Minerva kft.
2011 szeptember – 2013. február
Budapest

Jegyzői alapképzés
Minerva kft.
2009 szeptember – 2011. június
Budapest

Érettségi
Baár-Madas Református Gimnázium
2007 szeptember – 2009. június
Budapest

Készségek, képességek

 • Nagy szakértelem
 • Határidők biztos betartása
 • Vezetői tapasztalatok
 • B kategóriás jogosítvány
 • Elemző gondolkodásmód
 • MS Office felhasználói szintű ismerete
 • Jó kommunikációs készség
 • Megfelelő döntésképesség
 • Pontosság
 • Rugalmasság
 • Önálló döntéshozatal

Nyelvtudás
Angol – felsőfokú nyelvtudás
Német – középfokú nyelvtudás

kinevezési jegyző önéletrajz

Kinevezési jegyző önéletrajz  – A Magyarországra vonatkoztatható adatok

Amíg természetesen több tényező is befolyásolja, hogy milyen fizetésre számíthatsz, addig vannak azért adatok, amik segítenek kiszámolni a fizetésed a kinevezési jegyző önéletrajz írása elett. Bár, azt előre hozzá kell tennünk, hogy napjainkban jegyzőnek lenni Magyarországon nem túl kifizetődő és lehet, hogy kevésbé is tudod majd befolyásolni a fizetésed arányát az alapján, hogy miként szerepelsz az interjún. Az viszont igenis számít, hogy milyen iskolában végeztél, de az is, hogy a fővárosban vagy vidéken szeretnél megpályázni egy jegyző pozíciót. Összesen, körülbelül bruttó 270 000 és 1 000 000 forint között kereshetsz Magyarországon jegyzőként, ami azt jelenti viszont, hogy ennél kevesebbet vagy többet csak nagyon kevés jegyző visz haza.

Átlagosan bruttóban körülbelül 400 000 forint az, amire maximum számíthatsz. Ezenkívül természetesen extra juttatásokat is kaphatsz, ahogy bérlettámogatás és egyéb más munkakörben kevésbé jellemző bónuszok is üthetik a markodat. Illetve, azt érdemes megjegyeznünk, hogy sokszor kevesebb munka érhető el a jegyzőknek, mint bármely más munkakörben a munkavállalóknak. Viszont, sokkal kevesebb a jelentkező is.

kinevezési jegyző önéletrajz

A fő szempontok ha kinevezési jegyző önéletrajz írásába kezdenél

Amíg sok olyan dolog van, amit kizárólag a jegyzőknek érdemes beleírni a kinevezési jegyző önéletrajz irományba, addig vannak olyan közös szabályok egy önéletrajz készítése közben, amit mindenkinek érdemes betartania. Ilyen például a tény, hogy fordított sorrendet érdemes használni, azaz az utolsó iskolát és munkahelyet érdemes előre venni a rangsorban. Ez alól kivételt képez az a helyzet, amikor egy régebbi tapasztalatod relevánsabb a munkához, éppen ezért érdemes rugalmasnak lenni és az alapján sorba rakni a munkahelyeket, hogy az interjúztatót melyik munkahely érdekelheti a legjobban.

Érdemes ezenkívül azt is előre leszögezni, hogy a kinevezési jegyző önéletrajz nem lehet hosszabb 1 oldalnál, ha szeretnéd, hogy el is olvassák, illetve az a legjobb, ha Calibri, vagy Times New Roman betűtípust használsz közben. A betűméret se legyen 11, 12-nél nagyobb, hiszen, ha nagyobb furán fest az egész iromány, ha pedig kisebb, nehéz lehet az olvasása, így könnyen lehet, hogy mindkét esetben hátrányból indulnál.

Fontos amúgy az is, hogy nem szabad felesleges dolgokkal teleírni a kinevezési jegyző önéletrajz irományodat, mert ezek mind olyan pontok, amik miatt könnyen a kukában landolhat az önéletrajzod. Illetve, amennyiben pályakezdő vagy, érdemes azokat a fontosabb pontokat kiemelned, amik relevánsak a munka szempontjából. Ha pedig pontozott listákat és egyéb kiemeléseket használsz, könnyen kitűnhetsz a tömegből azzal is, hogy egy jól átlátható és könnyen olvasható önéletrajzot küldtél be.

kinevezési jegyző önéletrajz

Kinevezési jegyző önéletrajz – Amit kötelező beleírni és ami csak rajtad múlik

Amíg vannak olyan részek egy kinevezési jegyző önéletrajz írás közben, amiket mindenképpen hozzá kell adnod az irományhoz, addig akadnak olyanok is, amiket eldönthetsz, hogy hozzáadsz-e. Lássuk most, hogy mely részek tartoznak az első és második csoportba, amiket természetesen a későbbiekben ki is fogunk fejteni részletesen is.

Kötelező:

 • Egy bemutatkozás a részedről
 • Az adataid és a fontos infók
 • Tapasztalataid, azaz a munkahelyek
 • Iskolák és tanulmányok
 • Képességek és készségek

Opcionális:

 • Egyéb képesítések
 • Hobbi és érdeklődési kör
 • Nyelvek

Most pedig lássuk ezeket a részeket részletesebben is kifejtve, hogy lásd, melyik részt hogyan kell megírnod👇:

Kinevezési jegyző önéletrajz – A személyes és alap adatok

Az első rész alkalmával a személyes adatokat kell kifejtened, ami mondhatjuk úgy is, hogy a belépő rész az interjúra való behívás felé. Itt nagyon fontos, hogy ne hibázz, mert ha elírsz valamit, még az is lehet, hogy nem fognak megtalálni soha azok, akik az interjút intézik.

Helyesen és helytelenül az alábbi változatban néz ki ez a rész a kinevezési jegyző önéletrajz írás közben:👇

HELYES
Személyes adatok

Varga Eleonóra
Kinevezési jegyző
E-mail cím: eleonora.varga@gmail.com
Telefonszám: 0630/3254-532
Lakcím: 2423 Budapest, Szenderke u. 34.
Születési hely, idő: Budapest, 1979. 03. 03.

HELYTELEN
Személyes adatok
Varga eleonóra
Kinevezési jegyző
szeretemakutyusom@gmail.com
06303254532
2423 budapest, szenderke u. 34.
Budapest, 1979. 03. 03.

Természetesen az egyből látszik, hogy az első sokkal összeszedettebb és jobban néz ki, de azért az a legjobb, ha össze is szedjük, hogy pontosan milyen problémák vannak a második, azaz a “helytelen” résszel a kinevezési jegyző önéletrajz írása közben.

Itt vannak tehát összeszedve azok a pontok, amikre figyelned kell👇:

 • A helytelen változat tele van elütésekkel
 • Több helyen helytelenül vannak megadva az adatok a helytelen változatban
 • A helyes változat sokkal átláthatóbb, könnyebb olvasni
 • A helytelen változatban olyan helyen is van hiba, ami miatt nem érnek el telefonon
 • Ahhoz, hogy esélyed legyen professzionális email címre van szükséged

Érdemes tehát ezt a részt többször is átfutnod a kinevezési jegyző önéletrajz írás közben, hiszen elengedhetetlen, hogy itt jól add meg az adatokat. Nélküle ugyanis nem fognak tudni felkeresni, de, ha esetleg mégis, de sok a helyesírási hiba, biztos lehetsz benne, hogy nem fognak felhívni.

Illetve azt bár neked kell eldöntened, hogy fogsz-e képet hozzáadni a kinevezési jegyző önéletrajz írományodhoz, jobban teszed, ha inkább nem adsz hozzá. Ugyanis, bárhogy is döntenél ebben az ügyben, számítanod kell arra, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy az első benyomás fog dönteni. Éppen ezért, ha szimpatikus vagy nagyobb esélyed lesz arra, hogy behívjanak, de ha nem, akkor elvesztetted az esélyed a munkára.

Ha viszont eldöntötted, hogy képet adsz hozzá, az alábbiakra figyelj:

 • Figyelj a háttérre
 • Légy elegáns
 • A kép legyen a lehető legfrissebb
 • Figyelj a minőségre
 • Légy magabiztos

kinevezési jegyző önéletrajz

A bemutatkozó rész a kinevezési jegyző önéletrajz írása közben

A következő rész alatt pedig egy bemutatkozást kell írnod magadról a kinevezési jegyző önéletrajz írás alatt, amely bár nem egy hosszú rész, mégis lényeges, hiszen ez lesz az első lényeges benyomás, amit mutatsz magadból. Éppen ezért, érdemes kiemelni az erősségeidet és azokat beleírni, ami valóban lényeges a munka szempontjából és ami szimpatikussá tesz majd az interjúztató szemében.

Érdemes tehát kiemelt figyelmet fordítani erre a részre a kinevezési jegyző önéletrajz írás alatt, hiszen, ha itt nem tudod magad jól bemutatni esélytelen, hogy felvegyenek erre a munkakörre.

📌Ez egy olyan rész, mint egy figyelemfelkeltő szakasz, így elengedhetetlen, hogy jól írd meg.
HELYES
Magamról

Már több, mint 15 éves tapasztalatom van jegyzőként, a munkahelyeimen pedig újabbnál-újabb extrákat tudtam magamra venni, amivel kamatoztatni tudtam a tudásomat. Ma már nagyon jó tárgyalási képességgel rendelkezem és a döntésekben is tökéletesen tudok segíteni, úgy hogy közben könnyen tudok menedzselni egy egész irodányi embert is. Mindazonáltal csapatjátékos is vagyok, így az emberekkel is jól kijövök.

HELYTELEN
Magamról

Évek óra jegyző vagyok, sok tapasztalattal. Sok munkám volt már. Mindig megvannak velem elégedve. Jó a döntési képességem és jól tudok kommunikálni is. Sose volt velem probléma.

Fontos tehát, hogy miként fogalmazod meg ezt a részt a kinevezési jegyző önéletrajz írás alatt. Ugyanis, amíg sikerül kiemelni az erősségeidet addig van esélyed arra, hogy be is hívjanak egy interjúra, ha viszont összecsapod vagy nem fejted ki jól, esélytelen, hogy a tiéd lesz a munka. Ráadásul, lényeges az is, hogy helyesen írj, ahogy az is, hogy helyes információkat adj meg ebben a részben.

Minden a szakmai tapasztalatról egy kinevezési jegyző önéletrajz esetén

Ha pedig a személyes adatokkal és a bemutatkozással megvagy a kinevezési jegyző önéletrajz írás közben, gratulálunk, az első részre azt is mondhatod, hogy elkészült. Most jön a szakmai tapasztalatokra vonatkozó rész, ahol azt kell majd összeírnod, hogy mi mindenhez értesz, azaz, hogy milyen munkahelyeken dolgoztál eddigiekben. Itt tehát muszáj lesz megmutatnod, hogy miért is vagy megfelelő jelentkező a munkára, az alapján felsorolva, hogy a tapasztalataid mennyire relevánsak egy jegyzői munkakörhöz a kinevezési jegyző önéletrajz által. Vannak viszont olyan pontok, amikre mindenképpen érdemes figyelned:

 • Egy munkakörhöz 4-5 pontot tüntess fel
 • Add hozzá a cégre vonatkozó fontos adatokat is
 • Használj kulcsszavakat, amivel kitűnhetsz a jelentkezők közül
 • Írj fordított sorrendben
 • Használj kiemeléseket és felsorolást

kinevezési jegyző önéletrajz

HELYES
Kinevezési jegyző
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal
2014 április – 2025. szeptember
Budapest

 • A hivatalos ügyek elindítása és nyomonkövetése
 • Az új munkatársak segítése
 • A polgármester munkájának elősegítése
 • A munkavállalók igazgatása és felügyelete
 • A folyamatban lévő ügyek intézése

Főjegyző
Onga Város Polgármesteri Hivatal
2011 október – 2013. március
Budapest

 • A polgármester támogatása
 • Az önkormányzat irányítása
 • Tanácsadás és a fejlődés elősegítése
 • Tárgyalások elindítása
 • A munkakörhöz tartozó ügyek intézése
 • Más önkormányzatokkal való kapcsolattartás

Jegyző
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
2009 december – 2011. január
Budapest

 • Az ügyek intézése és elindítása
 • Belső vizsgálatok felügyelete
 • Kapcsolattartás és új kapcsolatok kezdeményezése
 • A többi munkatárs irányítása
 • A polgármester segítése
HELYTELEN
Kinevezési jegyző
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal
2012

Ügyek intézése
Kapcsolattartás
Tárgyalások
Új munkatársak irányítása
Levelezés

Főjegyző
Onga Város Polgármesteri Hivatal
2016

Ügyintézés
Polgármester segítése
Másokkal való kapcsolattartás
Menedzselés
Irányítás
Új feladatok kiadása

Jegyző
MOBIS PARTS EUROPE N. V.
2016

Könyvelés
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Kapcsolattartás
Segítés
Pénzügyek intézése

kinevezési jegyző önéletrajz

Ha tehát szeretnél a legjobb lenni és hamar kitűnni a jelentkezők közül a kinevezési jegyző önéletrajz által, kiemelten lényeges, hogy ezt a részt jól írd meg. Ha ugyanis jól megírod az adatokat, kiemelve a legfontosabbakat és kifejtve amennyire lényeges, szinte biztos, hogy nyert ügyed van a munkára. Addig viszont, amig 1-2 szóval írod meg a pontokat olyan az egész, mintha összescsaptad volna, tehát nem sok esélyed lesz arra, hogy behívjanak.

A szépen megfogalmazott pontok tehát elengedhetetlenek a kinevezési jegyző önéletrajz írás alatt, ahogy az is, hogy az adatokat helyesen és jól átláthatóan add meg. Fontos ezenkívül az is, hogy felsorolásszerűen és pontosan add meg az adatokat, hiszen csak így tudod biztosítani a helyed a munkára és az interjúra.

kinevezési jegyző önéletrajz

Hogyan írd meg a tanulmányok részt? – Kinevezési jegyző önéletrajz

Ezután pedig azt kell bemutatnod a kinevezési jegyző önéletrajz írás közben, hogy tanulmányok szempontjából miért te vagy a legjobb választás. Azaz, itt lesz az a feladatod, hogy összeírd, hogy milyen iskolákkal rendelkezel. Alapesetben fordított sorrendet kell itt használnod, de, ha úgy érzed, hogy vannak olyan iskoláid, amelyek sokkal inkább passzolnak a munkakörhöz nyugodtan előre is veheted őket. Sőt, ha nem igazán van még tapasztalatod, ez az a rész, amit érdemes nagyon kifejtened.

Természetesen itt is érdemes rövidre fogni a mondandódat a kinevezési jegyző önéletrajz alatt, de érdemes arra is figyelned, hogy minden fontos adatot hozzáadj az önéletrajzhoz.

Ennek a résznek így kell kinéznie a kinevezési jegyző önéletrajz esetén helyesen, illetve itt láthatod azt is, hogy milyen helytelen változatban👇:

HELYES:
Tanulmányok

Külkereskedelmi kar
Budapesti Gazdasági Egyetem
2013 szeptember – 2015. június
Budapest

Jegyzői mesterképzés
Minerva kft.
2011 szeptember – 2013. február
Budapest

Jegyzői alapképzés
Minerva kft.
2009 szeptember – 2011. június
Budapest

Érettségi
Baár-Madas Református Gimnázium
2007 szeptember – 2009. június
Budapest

HELYTELEN:
Tanulmányok

Külker
Budapesti Gazdasági Egyetem
4 év
BP

Jegyzői mesterképzés
Minerva kft.
4 év
BP

Jegyzői alapképzés
Minerva kft.
4 év
BP

Érettségi
Baár-Madas Református Gimnázium
4 év
BP

Lássuk tehát, hogy miért számít helyesnek az első minta és mi a baj a másodikkal:

 • A helytelen minta tele van helyesírási hibákkal és elütésekkel
 • A helytelen verzióban nincs feltüntetve a pontos időszak sem
 • A helyes változat ezzel szemben kellemesen olvasható és jól átlátható
 • A helytelenben nincs felsorolás és megfelelően kifejtett pontok

Abban az esetben tehát, ha szeretnéd kiemelni az kinevezési jegyző önéletrajz irományodat a helyes változatot érdemes használnod, hiszen ez megadja a lehetőséget arra, hogy kiemelkedj a többi jelentkező közül.

kinevezési jegyző önéletrajz

Kinevezési jegyző önéletrajz – Készségek és képességek

Ha pedig ezzel a résszel is megvagy a kinevezési jegyző önéletrajz írás alatt, elmondhatod, hogy a nehezen túl vagy, bár a képességeidet és készségeidet még így is össze kell tudnod írni. Ebben a részben pedig a soft skilleket és hard skilleket egyaránt fel kell tudnod sorolni, hiszen ezzel fogod tudni teljessé tenni ezt a szakaszt.

Ezek egyébként olyan tulajdonságok lesznek, amik a munkához is relevánsak, azaz ezzel a szakasszal még könnyen segíthetsz arra, hogy nagyobb esélyed legyen megkedveltetni magad az interjúztatóval.

Soft skillek

 • Kiváló kommunikáció készség
 • Jó szervezési képesség
 • Irányításra való képesség
 • Problémamegoldási képesség
 • Pontosság
 • Precizitás
 • Megbízhatóság
 • Flexibilitás

Hard Skillek

 • Egy önkormányzat működéséhez szükséges ismeretek
 • Pénzügyi programok ismerete
 • B kategóriás jogosítvány
 • MS Office ismerete
 • Adózással és a lényeges szakirányokkal kapcsolatos alapismeretek

A nyelvtudás és a nyelvismeret – Kinevezési jegyző önéletrajz

Most pedig következzen az első opcionális rész, amit te dönthetsz el, hogy hozzáadsz-e a kinevezési jegyző önéletrajz írása közben, azaz a nyelvtudásra vonatkozó adatok. Azt viszont érdemes megjegyeznünk, hogy ebben a munkakörben kifejezetten jól tud jönni, ha hozzáadod a nyelvtudás szintjét, hiszen könnyen előre kerülhetsz általa a ranglistán a jelentkezők között.

HELYES
Nyelvtudás
Angol – felsőfokú nyelvtudás
Német – középfokú nyelvtudás

Az egyéb képesítések és a hobbik – Kinevezési jegyző önéletrajz

Most pedig már tényleg csak az a rész következik, amivel lehetőséged van arra, hogy kicsit jobban bemutasd magad a kinevezési jegyző önéletrajz alatt, viszont anélkül, hogy bármilyen nagyobb tétje lenne. Most jön ugyanis az egyéb képesítések rész, ahol azt kell összeírnod, hogy milyen egyéb iskolákat végeztél az évek alatt, amelyek esetleg nem relevánsak a munkához, de úgy érzed szeretnéd őket feltüntetni.

Ugyanez a helyzet a hobbikkal a kinevezési jegyző önéletrajz esetén, amiket itt tudsz összeírni, ha szeretnéd, hogy kicsit jobban megismerjenek. Fontos viszont nem elfelejteni azt, hogy az itt található adatokba ugyanúgy belekérdezhetnek egy interjún, így amennyiben nem megfelelő adatokat adsz meg, vagy esetleg hazudsz, könnyen lebukhatsz egy kérdéssel, amivel úgy veszed el a munkától az esélyed, hogy már szinte nyert ügyed volt.

Összegzésünk – Kinevezési jegyző önéletrajz

Ha tehát szeretnél kiemelkedni a kinevezési jegyző önéletrajz írása közben a jelentkezők közül érdemes követned a leírtakat, mert így fogsz tudni egy hibamentes, lényegre törő és kiváló önéletrajzot készíteni. Hoztunk viszont így végezetül egy összegző listát, ahol láthatod milyen lényeges pontokat említettünk az előbbi cikkben. Ezt akár használhatod arra is, hogy ellenőrizd, biztosan mindent beleírtál-e a kinevezési jegyző önéletrajz dokumentumodba, ami szükséges:

 • Ne feledd: 11, 12-es betűtípus, Times New Roman, Arial
 • Maximum 1 oldalnyit írj
 • Pontonként 4 vagy 5 dolgot írj csak
 • Kihagyhatatlan részek: személyes adatok, tanulmányok, munkahelyek, képességek
 • Opcionális részek: Nyelvek, hobbik, extra tudás
 • Fordított sorrend szükséges
 • Használj kiemeléseket és pontozott listákat