Kinevezési koordinátor önéletrajz

Az önéletrajz funkciója egyértelmű és világos: rá kell, hogy mutasson az összes tapasztalatodra, készségedre, képességedre, hogy téged válasszanak új kollégának.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

Ahhoz azonban, hogy ezt elérd, szükségszerű tisztában lenned azzal, hogy mit is keresnek a HR-sek az önéletrajzban. Ebben a cikkben önéletrajz példákat, tanácsokat és tippeket olvashatsz arról, hogy hogyan készíts kifogástalan önéletrajzot. Lássunk is hozzá!

Tartalomjegyzék

Önéletrajz minta

Személyes adatok
Macskás Anna
Kinevezési koordinátor
Telefonszám: 0620/736-3837
Email: macskas.anna@gmail.com
LinkedIn:www.linkedin.com/hu/anna-macskas
Büntetlen előélet: Igen
Állampolgárság: Magyar
Jogosítvány: B kategóriás jogosítvány

Rólam
7 év szakmai tapasztalattal rendelkező Humánpolitikai Koordinátor vagyok. Végzettségemet andragógia mesterszakon végeztem, majd az egyetem utolsó évében már Pályázatíróként helyezkedtem el a Pest Megyei Önkormányzatnál majd a Főpolgármesteri Hivatalnál. Itt töltött közel éveim alatt megismerkedtem a pályázatírás és a pályázati eljárás alapjaival, valamint tovább erősítettem a problémamegoldó, szervezési illetve kommunikációs képességeimet. Terhelhető és rugalmas vagyok, valamint könnyedén átlátom a feladatokat, amelyekre gyorsan megoldást kínálok.

Szakmai tapasztalat

Pályázatkezelési Támogató
Fővárosi Hivatal
2019 – 2023
Budapest

Feladatok:

 • A Hivatal által alkalmazott feladatkezelő rendszer és elektronikus kézikönyv alkalmazások működésének biztosítása paraméterezés, fejlesztések tesztelése, adat és hibajavítások kezelése területeken,
 • feladatkezelő rendszerekben rögzített bejelentések és feladatok kezelése, riportok készítése
 • Társaság által fejlesztett rendszerek elektronikus felhasználói segédleteinek elkészítése, folyamatos frissítése a verzióváltásokhoz kapcsolódóan;
 • A Közbeszerzés rendszert érintő adatmódosítási kérések és hibajavítások kezelése, releváns esetben üzleti specifikációk adatkorrekciós szempontú vizsgálata, fejlesztési javaslatok megfogalmazása;
 • Intézményrendszeri ügyfelek és munkatársak támogatása és általános tájékoztatása az alkalmazások működésével kapcsolatban, valamint az új fejlesztések megismerésében.

Pályázatíró
Pest Megyei Önkormányzat
2016 – 2019
Budapest

Feladatok:

 • Projektszintű összesített tervek és elszámolások készítése az EU-s pályázatokhoz
 • Pályázatokhoz kapcsolódó könyvvizsgálatok, ellenőrzések pénzügyi szempontú előkészítése, lebonyolítása, Certificate on Financial Statement (CFS) elkészíttetése külső auditorral
 • Kapcsolattartás projekt vezetőkkel, támogató szervekkel, partnerekkel
 • Hazai és nemzetközi pályázati pénzügyi tájékoztató rendezvények, szabályzati változások nyomon követése

Tanulmányok

Andragógia mesterszak
Budapesti Corvinus Egyetem
2015 –  2017
Budapest

Andragógia alapszak
Budapesti Corvinus Egyetem
2012 –  2015
Budapest

Készségek, képességek
Rugalmasság, terhelhetőség
Kiváló kommunikációs készségek
Hatékony íráskészség
Tárgyalási és problémamegoldó képesség
Pontos, önálló munkavégzés

Nyelvismeret
Angol – felsőfokú nyelvtudás
Német – középszintű nyelvtudás

Hogyan kezdj neki a szakmai önéletrajz megírásához?

A közszolgálati önéletrajzok esetén elvárás az igényesség, pontosság és a minimalizmus. A hossza legyen lehetőleg egy, maximum két oldal, és figyelj arra, hogy kifogástalan legyen a helyesírás. Olvasható legyen a betűtípus, tehát ezekből érdemes választani: Times New Roman, Calibri vagy Arial, a betűméret pedig legyen 11-12-es. Átfogóan, de lényegre törően mutasd be azt, miben vagy jobb, mint a többi jelölt!

Stílusát tekintve érdemes a klasszikus, fordított időrendi sorrendet betartani, valamint ügyelj arra, hogy ne használj harsány színeket. A fehér, szürke, fekete, esetleg bézs árnyalatokat helyezd előtérbe. Egy szuper önéletrajz sablon mindig segíthet az önéletrajzod megvalósításában, így érdemes használnod ingyenes önéletrajz szerkesztőnket. A szerkesztőben már elsőre kiválaszthatod a neked legjobban tetsző önéletrajz sablont, de egy olyan egyszerű típussal, mint a Rotterdam, biztosan tiéd az állás.

Milyen szekciók szerepeljenek az önéletrajzban?

Alapvetően ugyanazok, mint minden más önéletrajzban, viszont érdemes néhány plusz információval kiegészíteni. Ezekről bővebben az egyes szekciókban olvashatsz.

A szekciók tehát ugyanazok, mint bármely más szakma esetén:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés
 • Készségek és képességek
 • Tanulmányok
 • Munkatapasztalat
 • Nyelvtudás

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi cxcix törvény

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi törvény kimondja, hogy kik és milyen módon jelentkezhetnek köztisztviselőknek. A foglalkoztatás jellege, jogviszony időtartama, az illetmény és juttatások, de még az állás pályázati feltételek is itt vannak meghatározva. A munkakör betöltésére ugyanis csak azok jelentkezhetnek, akiknek rendelkezésére áll 3 hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány és magyar állampolgár.

Nagyon fontos, hogy az alábbi adatok viszont az álláshirdetésben kerülnek meghatározásra:

 • Közszolgálati jogviszony időtartama (határozott vagy határozatlan idejű)
 • A munkakör betölthetőségének időpontja,
 • A pályázat benyújtásának határideje
 • A pályázat részeként benyújtandó iratok
 • A pályázat elbírálásának módja, rendje
 • A munkához szükséges pályázatok benyújtásának módja,
 • A munkavégzés helye,
 • A jelentkezés módja, például elektronikus úton
 • A munkakör legkorábban történő elkezdése.

A pályázati eljárásban mindenképp csatold a hivatalos dokumentumokat is, sőt, akár motivációs levél írására is kérhetnek. Ezek nélkül ugyanis nem fogják figyelembe venni a jelentkezésedet. A pályázat elbírálásának módja általában egykörös interjú szokott lenni, a pályázat elbírálásának határideje pedig néhány hét. A foglalkoztatás jellege egyébként közalkalmazotti munkaviszony. Ennek értelmében pedig a bérek megegyeznek a közalkalmazottak bérével, amelyet az álláshirdetések alján így jelölnek:

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a köztisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint az XY Hivatal szabályzata az irányadók.

Ezen kívül, amire figyelj, hogy a pályázat benyújtásának határideje általában elég távoli, szóval ne számíts azonnali visszahívásra! Arra is figyelj, hogy lesz egy olyan rész, ahol tájékoztatnak arról, hogy többen fogják látni az anyagaidat. Ennek megfogalmazása: Beleegyezés, hogy a pályázat részeként benyújtandó iratokat, igazolásokat az eljárásban résztvevők megismerhetik.

A személyes adatok, elérhetőség

A személyes adatok sok sablonban a fejlécben kapnak helyet. Ennek oka, hogy így azonnal szembetűnő, valamint több hely marad a szakmai tapasztalatoknak is. Ebben a szekcióban nincs nagy eltérés a többihez képest, visont a neveden, telefonszámodon, email címeden és a beosztásodon kívül az alábbiakkal még egészítsd ki:

 • Magyar állampolgárság
 • Büntetlen előélet megléte
 • Jogosítvány

Ezekre azért van szükség, mert a tisztviselőkről szóló 2011 évi CXCIX törvény meghatározza, hogy csak magyar állampolgárság, büntetlen előéletű személy tölthet be ilyen jellegű állást. Sőt, általában külön dokumentumként is érdemes benyújtani az ezekről szóló dokumentumokat. Ezt általában olyan mondatként találod meg, hogy “a pályázat elbírálásánál előnyt jelent…”. A lakcím, születési hely és idő nem szükséges, nem ez fogja kiemelni az önéletrajzodat.

💡 Tipp: Az email címedet érdemes olyan megbízható levelezőrendszerben készíteni, mint a Gmail – így biztosan nem maradsz le semmiről!

kinevezési koordinátor önéletrajz

Így fog tehát ez a szekció kinézni az önéletrajzban:

Személyes adatok
Macskás Anna
Kinevezési koordinátor
Telefonszám: 0620/736-3837
Email: macskas.anna@gmail.com
LinkedIn:www.linkedin.com/hu/anna-macskas
Büntetlen előélet: Igen
Állampolgárság: Magyar
Jogosítvány: B kategóriás jogosítvány

Ha szeretnéd, belekerülhet a LinkedIn profilod címe is, de csak akkor, ha azt profi módon kezeled!

Szükséges-e fénykép az önéletrajzba?

A fénykép megadása opcionális, alapvetően nem kötelező, a hiány pedig nem járhat diszkriminációval. Ha mégis úgy döntenél, hogy csatolsz, akkor az kifogástalan minőségű legyen. Fehér háttér előtt, jó megvilágításban készüljön, hogy biztosan jó benyomást tegyél az olvasóra.

Karriercél meghatározás és szakmai összegzés

A karriercél meghatározás és a szakmai összegzés két külön dolog: előbbi a pályakezdőknek, utóbbi a tapasztalattal rendelkezőknek ajánlott. A karriercél meghatározásban fontos a kulcsszavak elrejtése, valamint a motiváció megjelölése – bővebben erről ide kattintva olvashatsz. A kulcsszavakat az ATS rendszer keresi az önéletrajzokban, és minél több van benne, annál nagyobb eséllyel kerülsz a HR-es szeme elé. Kulcsszavakat az álláshirdetésben találod: készségek, képességek, használni kívánt rendszerek nevei jelentik. Például a közszolgálati álláshirdetésekben az olyan képességek, mint a tolerancia, monotonitástűrés, rugalmasság és terhelhetőség biztos, hogy kulcsszavak lesznek.

Mindez pedig a gyakorlatban így néz ki:

HELYES
Célom

Frissen végzett egyetemi hallgató vagyok, jogász végzettségemet summa cum laude szereztem az ELTE-n. Az egyetem alatt OTDK versenyen is indultam és értem el harmadik helyezést. Célom, hogy egy összetartó csapat tagja legyek, ahol folyamatosan tanulhatok és képezhetem magamat főleg a büntetőjog területén. Terhelhető és rugalmas vagyok, jó kommunikációs készséggel rendelkezek.

Alapvető szabályok a tökéletes karriercél meghatározás megírásához:

 • Legyenek benne kulcsszavak.
 • Ne legyen 5-6 mondatnál hosszabb.
 • Kerüljön a személyes adatok alá, a fotó mellé, hiszen ez lesz az első, amit elolvasnak.
 • Sugározzon belőle a motiváció, ha pedig elolvastad a cég honlapját, nyugodtan idézz onnan is. Indokold meg, miért pont hozzájuk jelentkezel.

A szakmai összegzésnek szintén néhány mondatosnak kell lennie, és ezekbe már a szakmai tapasztalatot is helyezd el. Ez a szekció ugyanis szekció amolyan összefoglalása a karrierednek, tanulmányaidnak és a képességeidnek, erősségeidnek. Pontosan emiatt nagyon jól kell sikerülnie, másképp lemaradsz álmaid állásáról! Ha vannak, akkor pedig az eredményeidet is írd bele, ezzel tudod igazán alátámasztani a képességeidet.

HELYES
Rólam

7 év szakmai tapasztalattal rendelkező Humánpolitikai Koordinátor vagyok. Végzettségemet andragógia mesterszakon végeztem, majd az egyetem utolsó évében már Pályázatíróként helyezkedtem el a Pest Megyei Önkormányzatnál majd a Főpolgármesteri Hivatalnál. Itt töltött közel éveim alatt megismerkedtem a pályázatírás és a pályázati eljárás alapjaival, valamint tovább erősítettem a problémamegoldó, szervezési illetve kommunikációs képességeimet. Terhelhető és rugalmas vagyok, valamint könnyedén átlátom a feladatokat, amelyekre gyorsan megoldást kínálok.

Munkatapasztalat megadása az önéletrajzban

Következzen is az önéletrajz legfontosabb része, a  munkatapasztalat. A munkatapasztalat attól függően, hogy milyen sablont használsz, az önéletrajzod éke lehet. A munkahelyeidet időben visszafelé sorold fel, vagyis vagyis a legújabb munkahelyeddel kezdd a felsorolást. Ezt hívjuk fordított időrendi sorrendnek. Ezután pedig időrendben visszafelé haladva mutasd be a többi munkádat.

kinevezési koordinátor önéletrajz

Ahhoz, hogy igazán meggyőző tudj lenni, fontos, hogy 3-5 bulletponttal a feladataidat, elért eredményeidet is mutasd be. Ezekben pedig kulcsszavakat is el tudsz rejteni!

Amire szükséged lesz:

 • Pozíció neve
 • Munkahely, cég vagy vállalat neve
 • Dátum, hogy mikor dolgoztál ott
 • Város neve, ahol végezted a feladataidat – a közszolgálati jogviszony nem engedi igazán a home office-t, a munkavégzés helye általában az adott hivatal.
 • A feladatok, amikben szintén kulcsszavakat tudsz elhelyezni, valamint ide kerüljenek be eredmények is.
HELYES
Szakmai tapasztalat

Jogi referens
Debreceni Kormányhivatal
2019-2023
Debrecen

Feladatok:

 • Részvétel szerződéstervezetek, szerződésmódosítások előkészítésében, jogi véleményezésében
 • Előterjesztések készítése a képviselő-testület és bizottságai üléseire és az előterjesztések jogi-törvényességi ellenőrzésében való részvétel,
 • A képviselő-testületi és bizottsági döntések végrehajtásának figyelemmel kísérése, jelentések készítése,
 • Jogszabályfigyelés, jogszabályváltozásokról az érintett ügyintézők tájékoztatása,
 • rendeletalkotásban ill. módosításban való aktív részvétel,

Jogi referens
Nyírbogáti Önkormányzat
2017 – 2019
Nyírbogát

Feladatok:

 • Részvétel szerződéstervezetek, szerződésmódosítások előkészítésében, jogi véleményezésében
 • Adás-vételek lebonyolításában való részvétel,
 • Kisajátítási eljárások előkészítése,
 • Műszaki Osztály részére jogi segítségnyújtás határozatok, végzések jogszabályi hivatkozásainak felülvizsgálata és karbantartása változás esetén.

Tanulmányok elhelyezése az szakmai önéletrajzban

Az a szervezet, amelyik pályázatot hirdet, pontosan megadja, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011-es törvény mely bekezdése alapján hozza meg a döntést a tanulmányokra vonatkozóan. A kiválasztási folyamat részeként pedig az elbírálását követően azonnal betölthető az állás – persze, csak ha minden tanulmány fel van sorolva!

A tanulmányok felsorolása esetén először írd a szakot, majd alá az iskola nevét, alá, hogy mettől-meddig jártál az intézménybe. A közszolgálati jogviszony minden esetben diplomához kötött, és ezt a hivatal, amelyik pályázatot hirdet, fel is kell, hogy tüntesse. Pályakezdőként mindig sorold fel a kapcsolódó kurzusokat is, vagy a szakiránynak megfelelő kurzusokat.

HELYES
Tanulmányok

Jogász – Summa cum Laude minősítés
Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem
2015 – 2020
Budapest

Készségek, képesség a szakmai önéletrajz szekciójaként

A készségek és képességek kulcsszóként szerepelnek az álláshirdetésekben, így a pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások is kell, hogy tartalmazzák ezeket. Összesen 5-8 képességet sorolj fel, de arra ügyelj, hogy azok a valóságot tükrözzék. Ne írj olyat az önéletrajzba, amely nem jellemző rád, mert legkésőbb az első munkanapon ki fog derülni. A soft skillek egyébként egyre hangsúlyosabbak, mint a szakmai ismeretek, így azokra helyezd a hangsúlyt.

A soft skillek

Két részre bonthatjuk a készségeket és képességeket. Az egyik azok a személyiségbeli tényezők, amelyeknek meg kell felelni, vagyis a terhelhetőség, rugalmasság, vagy éppen a kiváló problémamegoldó képesség. Ezeket fejleszteni lehet, a semmiből kialakítani viszont nehéz. Ezek mutatják meg, hogy mennyire fogsz tudni a csapatba integrálódni és ki fogsz-e tudni jönni a leendő feletteseddel.

Készségek, képességek

 • Kiváló kommunikációs készség
 • Önálló döntéshozatal
 • Kifogástalan adatkezelés
 • Kiváló ügyfélkezelés, ügyfélcentrikusság
 • Pontosság, precizitás
 • Csapatjátékos
 • Kiváló problémamegoldó képesség

A technikai tudás, szakmai ismeretek

A technikai tudás az, amelyek szakmailag szükségesek a feladatok ellátására. Ez az a tudás, amelyre már egyetem alatt szert teszel, és később, a munkahelyeken csak mélyíted. Ezek is ugyanúgy lehetnek kulcsszavak, így ne hagyd ki őket! Erre alább láthatsz néhány példát:

Készségek, képességek

 • MS Office
 • Felsőfokú angol nyelvtudás
 • Jogi ismeretek
 • Európai jog ismerete
 • Anyakönyvi Szolgáltató Rendszer ismerete – ha anyakönyvezetőnek készülsz

Nyelvtudás

A nyelvtudás esetén kötelező a nyelv szintjét is felsorolni. Ahány nyelvet beszélsz, mindet sorold fel, ugyanis annál jobban megfelelhetsz a követelményeknek. A magyar anyanyelvű ismerete minden esetben kötelező a közszolgálati munka során.

HELYES
Nyelvtudás

Angol – felsőfokú nyelvismeret
Román – anyanyelv

Ha több anyanyelvű vagy, azokat se hagyd ki!

Összegzés – legfontosabb kulcspontok

A közszolgálati önéletrajznak elsősorban átláthatónak és könnyen olvashatónak kell lennie, emiatt pedig törekedj a kifogástalan helyesírásra. Használható betűtípusok az Arial, Times New Roman illetve a Calibri, valamint a 11-12-es betűmléret.

​​Az alábbi szekciók mindig szerepeljenek:.

 • A személyes adatok megadása esetén különösképp ügyelj arra, hogy az adatok helyesen szerepeljenek.
 • A szakmai összegzés vagy karriercél meghatározás ne legyen több, mint 4-6 sor, ebben próbáld meg összefoglalni a teljes karrieredet, képességeidet és a motivációdat.
 • A tapasztalatot mindig fordított időrendi sorrendben írd, vagyis a legújabb munkahelyet vedd előre.
 • A tanulmányok esetén szerepeljen a végzettség neve, az iskola neve és mikor jártál az intézménybe.
 • A képességek és készségek mindig kulcsszóként vannak elrejtve a hirdetésben, emiatt különösen fontos azokat beilleszteni az önéletrajzba.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi befolyásolja a közszolgálati fizetést?

A bérezést a közalkalmazotti bértábla határozza meg, de gyakran nagy cafeteria is jár mellé, amellyel már egészen szép összeget lehet hazavinni.

Mi határozza meg azt, hogy mit kell csatolni a jelentkezéshez?

Az álláshirdetésben biztosan megtalálod, hogy mit kell csatolni pontosan.