Légiutaskísérő önéletrajz – Az elejétől a végéig részletesen

A légiutas-kísérő döntő szerepet játszik az utasok biztonságának, kényelmének és jólétének biztosításában a repülőgép fedélzetén. Különféle feladatokat hajtanak végre repülés előtt, alatt és után. Indulás előtt a légiutas-kísérők repülés előtti ellenőrzéseket hajtanak végre, beleértve a vészhelyzeti felszerelések ellenőrzését, a megfelelő készletek rendelkezésre állását és az utasok manifeszteinek ellenőrzését.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Miután a gép felszállt, biztonsági utasításokat adnak, segítik az utasokat a poggyász elhelyezésében, és gondoskodnak a biztonsági előírások betartásáról. Ételeket, italokat és fedélzeti szolgáltatásokat is kínálnak, professzionálisan és udvariasan teljesítve az utasok kéréseit és megkereséseit. Turbulencia, egészségügyi vészhelyzetek vagy egyéb váratlan helyzetek esetén a légiutas kísérők éberek maradnak, és készek gyorsan és nyugodtan reagálni.

Feladatuk kiterjed az utastér tisztaságának megőrzésére, a személyzettel való koordinációra és a biztonsági protokollok betartására. Összességében a légiutas kísérők elengedhetetlenek a kellemes és biztonságos utazási élmény megteremtésében az utasok számára.

A stewardess munka elhivatottságot és elkötelezettséget igényel, de szerencsére a legtöbb esetben jól meg is fizetik. Ráadásul több munkát is ajánlanak az olyan nagyobb légitársaságok, mint például az emirates, így amennyiben képes megfelelni a követelményeknek könnyen megszerezheti álmai munkáját.

Mindazonáltal kulcsfontosságú a szilárd hírnévvel rendelkező vállalatok kutatása, mivel a munkakörnyezet jelentősen befolyásolja a munkával való elégedettséget. Könnyen csalódás érheti, ha a környezet kedvezőtlennek bizonyul.

Illetve azt tudnia kell, hogy egy lenyűgöző önéletrajz elkészítése rendkívül fontos, hogy növelje esélyeit az interjúra. Az interjúkon való kiváló bizonyítás elengedhetetlen, de minden egy lenyűgöző önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be készségeit és szakértelmét a területen.

Hogy segítsünk ebben a létfontosságú törekvésben, aprólékosan megtervezett önéletrajzi sablonokat biztosítunk, amelyek minden szükséges összetevőt tartalmaznak. Ezenkívül ez a cikk az egyes szakaszok sajátosságaival foglalkozik, és lehetővé teszi a jelentkezők számára, hogy kitűnjenek a versenytársak közül.

További késlekedés nélkül merüljünk el az önéletrajz elkészítésének legfontosabb szempontjaiban. Kezdjük egy átfogó, szakmailag megírt mintadokumentum bemutatásával, amely bemutatja a kívánt végeredményt.

Légiutaskísérő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy légiutas kísérő tökéletes önéletrajza

Személyes adatok
Kiss Valéria
Stewardess
E-mail: kissvaleria@gmail.com
Telefonszám: 06 70/ 41 – 15 – 542
Lakcím: 2435 Kecskemét, Varga Gábor Zsolt utca 56.
Születési hely, idő: 1986. 04. 15. Cegléd

Bemutatkozásom
Több nagyobb nemzetközi légitársaság alkalmazottja is voltam már, éppen ezért tökéletesen ismeretem az alapvető szabályokat, ami lényeges ebben a szakmában. Voltam például az emirates munkatársa, ahol kitűnő teljesítményem miatt több díjat is nyertem. Manapság viszont inkább szeretnék egy magyar légitársaságnál elhelyezkedni, hogy ne legyek mindig távol az otthonomtól.

Munkahelyek
Grafikus
Penny Market Kft.
2019. február – 2021. november
Ferihegy

 • Külső és belső kommunikációs anyagok grafikai tervezése
 • Key visualok alapján mutációk készítése
 • Nyomdai előkészítés és leadás
 • Több légitársaság fotózása, kreatív anyagok elkészítése számukra
 • Ügynökségekkel, nyomdákkal való kapcsolattartás

Hostess
MADS – Márton Áron Iskolaszövetkezet
2016. január – 2018. december
Szolnok

 • Személyes eladás segítsége
 • Légiutas kísérő feladatok ellátása
 • A munka rögzítése a belső rendszerben
 • Interjú általi segítségnyújtás
 • Business clientek támogatása

Iskolák
Bölcsész
Budapesti Corvinus Egyetem
2014. március – 2015. április
Székesfehérvár

Mérnök
Budapesti Képzőművészeti Egyetem
2012. május – 2013. június
Nyíregyháza

Érettségi
Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola és Gimnázium

2010. augusztus – 2011. július
Göd

Készségek és képességek

 • Hivatalos megjelenés
 • Tapasztalattal is rendelkezem
 • Empatikus személyiség vagyok
 • Mosolygós és extrovertált vagyok
 • Lojalitás jellemez
 • Erős probléma megoldó képességgel rendelkezem
 • Képes vagyok nagyobb csoportot is irányítani
 • Nyomás alatt is tudok dolgozni
 • Ismerem a lényeges programokat
 • Erős a fizikai erőlétem
 • Hosszú távra tervezek

Nyelvismeretem
Angol nyelv – felsőfok
Német nyelv – alapfok

Légiutaskísérő önéletrajz

Milyen lesz a fizetésed az egyes légitársaságoknál?

Mielőtt belemerülnénk a kivételes CV készítésének stratégiáiba, vizsgáljuk meg a területen belüli kereseti kilátásokat. Egy légitársaságnál történő munkavégzés esetén szakma esetén 350 000- 1 000 000 forint közötti átlagkeresetre számíthat különféle bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

A tényleges kereseti potenciált nagymértékben befolyásolja az Ön által választott vállalat mérete és hírneve. A kisebb cégek általában alacsonyabb fizetést kínálnak, míg egy nagyobb cég nagyobb jövedelmet biztosít.

Sőt, cégtől függően olyan kedvezményeket is igénybe vehet, mint a SZÉP kártya, egészségbiztosítási fedezet, lakáshitel vagy egyéb pénzügyi termék kedvezménye.

Mindazonáltal, ingyen vagy olcsóbban is utazhat a jövőben az adott légitársasággal, így amennyiben szeret új kultúrákat megismerni, szintén szeretni fogja ezt a munka típust. Fontos megjegyezni, hogy végzettsége és tapasztalata jelentős szerepet játszik a kereseti potenciál meghatározásában.

Az Ön által megpályázott pozíció esetében azonban döntő fontosságú felismerni a személyes bemutatkozás fontosságát. Magabiztossági szintje nagyban befolyásolhatja a kapott fizetést, ezért tanácsos előnyben részesíteni azokat a készségeket, amelyek relevánsak a munkához, és elengedhetetlenek az interjúkon való kiváló teljesítéshez. Illetve, érdemes előre megismerni azokat a szabályokat, amiket az adott légitársaság kér Öntől, ugyanis több ilyen is felmerülhet a különböző munkakörök esetén.

Mit kell kötelezően megadni mint légiutaskísérő és mi hagyható ki?

A CV lényeges és nem kötelező elemeinek megismerése alapvető fontosságú. Amúgy ugyanis vannak olyan részek, amelyek elhagyhatóak egy légiutas kísérő CV esetén, előnyös a választható elemeket is figyelembe venni, különösen, ha a tapasztalati hiányosságokat kell kezelni. Az első résznek mindig a vezető szerepet kell betöltenie, amelyet egy tömör bemutatkozás követ, amely összefoglalja az Ön személyiségét. Egy szakmai tapasztalatokkal foglalkozó rész beillesztése kell ahhoz, hogy bemutassa az Ön alkalmasságát az adott szerepre, és megragadja az olvasót a kívánt munka felé.

Továbbá egy stewardess önéletrajzban az iskolai végzettségre és a nyelvtudásra vonatkozó szakaszok is nagy jelentőséggel bírnak. Ne feledje ugyanis, hogy a legtöbb esetben angol nyelven kell beszélnie majd az utasokkal, de érdemes lehet tudni más nyelven is. Bár a hobbi rész nem kötelező, a szakmájához nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységek beillesztése hasznos lehet. Ezek az elemek alkotják egy jól felépített CV magját, akár nyomtatott, akár elektronikus formátumban küldi azt be.

Célszerű az egyszerű, funkcionális CV formátumot követni, mivel ez a szakma általában az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben a bonyolultakkal szemben, így jobb, ha Ön is ezt teszi inkább a megírás során.

Nézzük meg most a hozzá kapcsolódó legfontosabb szabályokat

Nézzünk meg néhány lényeges szempontot a CV elrendezésével kapcsolatban. A helyesírás, a nagybetűk és az írásjelek pontosságának megőrzése elengedhetetlen az olvasói elkötelezettség fenntartásához. Az első rész jelentős súllyal bír, mivel ez alkotja az első benyomást, és minden hiba csökkentheti a további mérlegelés valószínűségét.

Az egyértelműség, a tömörség és a jól szervezett írás elengedhetetlen, a formázási technikák alkalmazásával és az optimális hosszúság betartásával. Ideális esetben törekedjen egy egyoldalas önéletrajzra, amely magában foglalja a kötelező és a választható részeket is. Ha meghaladja ezt a hosszt, nagy a valószínűsége annak, hogy nem olvassák el alaposan, míg a lényegesen rövidebb CV keves tapasztalatot mutathat, csupán csak azért, mert nem teljesen éri ez a kért mennyisége.

Ezenkívül ajánlatos 11-es betűméretet használni, és a Times New Roman betűtípust választani a teljes dokumentum egységessége érdekében.

Hacsak kifejezetten nem kérik, általában nem ajánlott fényképet csatolni. Fénykép hozzáadása elterelheti a figyelmet a képesítések kezdeti értékeléséről, és elfogultságot idézhet elő az értékelés korai szakaszában.

Bár a fénykép elhelyezése pozitív eredményeket hozhat, negatív következmények is lehetnek. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, kerülje az elavult vagy nem professzionális képeket, és válasszon friss, lehetőleg egy évnél nem régebbi képet.

Tudnia kell egyébként, hogy stewardess munkára jelentkezve, szinte biztos, hogy két nyelven kell megírnia majd a CV, így érdemes már az elején egy lefordított változattal kezdeni akár.

Légiutaskísérő önéletrajz

A legelső kör – Azaz az Önről szóló adatok

Egy jó megoldás
Miskolczi Ágoston
Email cím: mickolcziagoston@gmail.com
Telefonszám: 06 20 67 12 542
Lakcím: 1235 Balatonfüred, Bertalan Edit utca 76.
Születési hely, idő: 1994. 06. 21. Debrecen
Egy rossz megoldás
Rákóczi Dávid
rakoczidavid@freemil.com
74 23 7763
1688 Zalaegerszeg
1224. 1. 31. Zalaszentgrót

Tekintsük az adott mintában előforduló hibákat. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nem említi a megpályázott pozíciót. Ezenkívül a használt e-mail cím helytelen, és nem alkalmas szakmai álláspályázatra. A CV elkészítésekor kulcsfontosságú, hogy professzionális e-mail címet használjon természetesen.

Egy másik hiba a telefonszámban rejlik, mivel hiányzik az ország kódja. Ez a kihagyás elszalasztott lehetőségeket eredményezhet, még akkor is, ha az olvasót érdekli a jelentkezés. Ezenkívül a megadott címből hiányoznak az olyan átfogó adatok, mint az utcanév és a házszám. A minta több helyesírási hibát is tartalmaz, és a cím hibásan szerepel, ahogy a hónap is.

Ezek a hibák egy pillantásra nyilvánvalóak, és el kell kerülni őket, ha egy jól megírt, figyelmet felkeltő dokumentum benyújtása a célja a légitársaságok felé.

A következő helyen a bemutatkozása áll

EGY JÓ MEGOLDÁS
Dolgoztam hivatalos szervezeteknél, de volt saját vállalkozásom is. Az utazás a mindenem, így a több napos utakat is gond nélkül kivitelezem. Az, hogy mi zajlik körülöttem számára nagyon lényeges, így mindig részt veszek abban, hogy segítsek a körülöttem élő embereknek. Az órák száma így számomra mindegy, for legyen két nap vagy több a munkaidő egyszerre, rugalmas vagyok ebből a szempontból, az emirates esetén is megbeszélés kérdése volt számomra.
EGY FELELŐTLENÜL MEGÍRT VÁLTOZAT
Dolgoztam az emirates társaságnál, ahol nyílt képzést kaptam, de utána felmondtam. Most újra szeretném megpróbálni a légiutas munkát. Hívjanak ha érdeklem Önöket, de szólok előre, hogy nem szeretnék két napokat munkával tölteni egyszerre.

A bemutatkozásnak világosnak és egyértelműnek kell lennie természetesen, és szükségtelen elemektől mentesnek. Célja, hogy tömör áttekintést nyújtson releváns tapasztalatairól, beleértve azokat a jelentős vállalatokat, amelyeknél dolgozott.

Egy hibás mintában azonban ez a rész azonban elhamarkodottnak tűnhet, és körülbelül teljesen elveszi az esélyét attól, hogy behívják dolgozni.

Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat és adatokat. Így emelje ki, ha munkája 10%-os eredménynövekedést eredményezett, vagy ha a csapatából három személy kapott előléptetést. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése mélyebbé és hatékonyabbá teszi az önéletrajzot.

Légiutaskísérő önéletrajz

A fő rész mint légiutaskísérő

A releváns munkatapasztalatok önéletrajzában való feltüntetésekor tanácsos betartani a fordított időrendi sorrendet, kezdve a legutóbbi pozíciójával. Azonban lehetnek kivételek, ha egy régebbi szerepkör nagyobb jelentőséggel bír az alkalmazott pozícióhoz képest. Ilyen esetekben az adott pozíciót first részben kell elhelyezni a megadott információk között.

Ügyeljen arra, hogy minden állás időtartamát tartalmazza, és kerülje a felesleges mondatokat. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan körvonalazzák az egyes szerepekben szerzett tapasztalatait.

Lényeges tudni azt is, hogy ha hiányzik a szakmai tapasztalat, akkor a iskolai környezetben szerzett gyakorlati ismereteket is beépítheti. Ebben a forgatókönyvben ebben a szakaszban az kerül bele, hogy mit tanult a szakmai gyakorlatok, a gyakorlati képzés és a tudományos elfoglaltságok során, igazítva azokat a kívánt munkakör követelményeihez.

Azt pedig érdemes megjegyeznünk, hogy amennyiben bérigényt is kérnek, figyelje meg, hogy forint formájában kérik-e, ugyanis előfordulhat, hogy euróban vagy dollárban fogja kapni a fizetését, ez viszont függ az adott munkahelytől.

EGY HASONLÓ MINTÁT NYUGODTAN HASZNÁLHAT
VEZÉRIGAZGATÓI SZAKMAI ASSZISZTENS
Foodora
2007. május – 2009. június
Balatonlelle

 • Ügyvezető szakmai munkájának napi szintű támogatása
 • Egyéb szakmai projektek koordinálásában való aktív részvétel
 • Javaslat tétel a projekt céljára, ütemezésére és eredményeinek elfogadására vonatkozóan
 • Utazás megszervezése amikor szükséges first vagy turista osztályon
 • Éves bemutatók tartása

Rider Communication and Engagement Specialist
Otp Bank Nyrt.
2004. július – 2006. augusztus
Veszprém

 • Tömegesen beérkező futár visszajelzések kiértékelése
 • Futár oktatási és onboarding anyagok elkészítése, online futár bejelentkezési folyamat optimalizálása
 • Interjúztatás kör szempontjából történő megszervezése
 • Bemutatása annak, hogy mit biztosít a munkahely
 • Esetleges jóváhagyások beszerzése a felhasznált anyagokkal kapcsolatban
 • Részt vesz az osztályok kapcsolattartásának elősegítésében

Szövegírás
Extreme Digital e MAG Kft.
2000. március – 2002. december
Tiszavasvári

 • Az eMAG. hu oldalon megjelenő termékek előzetes ellenőrzése, jóváhagyása, kategorizálása
 • Belsős rendszerben a teljes platformot összekötő felületen a termékek összefésülése vonalkód alapján
 • Esetlegesen felmerülő tartalmi, illetve technikai hibák kezelése, kijavítása
 • Fordítási feladatok
 • A hazai és külföldi társosztályokkal való megbeszélések
Itt van egy rosszul megírt minta
Kreatív menedzser
Webshop Logisztika Kft..

1995. február – 1999. november
Baktalórántháza

 • Piaci és versenytársak feltérképezése, követése
 • Kapcsolatépítés lehetséges együttműködő partnerekkel
 • Nyílt kommunikáció megszervezése
 • Kreatívok kitalálása és megrendelése
A munkája során megszerzett tudás hatékony bemutatása kulcsfontosságú az adott pozícióra való alkalmasság hangsúlyozásához, még akkor is, ha az adott munkakörben nem rendelkezik korábbi ismeretekkel mint légiutas. Alapvető fontosságú, hogy felismerje önéletrajzában ennek a résznek a jelentőségét, mivel a kiválasztási folyamat során jelentős figyelmet kap, és alapos vizsgálaton esik át.

Ezenkívül lényeges szemnél tartani, hogy az interjúkészítők gyakran alkalmaznak kulcsszókereső programokat, hogy azonosítsák azokat a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak, így ha tart attól, hogy nem találják meg erre Önnek is érdeme figyelni. Ezért célszerű releváns kulcsszavakat beépíteni az önéletrajzba az álláshirdetés alapján. Ez a megközelítés segít abban, hogy kitűnjön a versenytársak közül, és növelje az esélyét a kívánt pozíció megszerzésére.

Jelöltként általában elegendő felsorolni három legutóbbi munkatapasztalatát, négy, de legfeljebb öt munkatapasztalatot.

Légiutaskísérő önéletrajz

Amitől még sok függ – Az iskolai végzettségek

HELYES
Tanulmányok

Festő
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2003. augusztus – 2006. július
Sopron

Cipőtervező
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2002. szeptember – 2004. május
Nyírbátor

Felejtős változat
Sulik

Rendezvényszervező
Gábor Dénes Egyetem
4 éves
Salgótarján

Könyvelő
Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar
3 év
Szilvásvárad

Az egyetem nevének és a kurzus részleteinek pontos nagybetűs írása rendkívül lényeges az CV ezen részében. Emellett lényeges megadni az egyetemen eltöltött idő konkrét időtartamát is, nemcsak az éveket, hanem a pontos időtartamot is megadva, bár a nap nem feltétlenül lényeges.

Az egyetem székhelye szerinti város feltüntetése elengedhetetlen, mivel ez kulcsfontosságú elemet ad a jól felépített önéletrajzhoz.

Szerencsére az CV ezen részét általában a toborzók felülvizsgálják, és kevesebb erőfeszítést igényel a többi alapvető összetevőhöz képest. Az információ beírásakor helyezze előnyben a helyes írásmódot és az írásjeleket, hivatkozva a fenti példára, hogy elkerülje a szakasz kitöltésével kapcsolatos problémákat.

Ha azonban Ön kezdő, korlátozott ismeretekkel, akkor is adjon meg egy két munkahelyet, még akkor is ha nem tud túl sok mindent írni, mint nap on belül feladatok.

Milyen képességekkel rendelkezik?

Kilátásai javítása érdekében tanácsos a kemény és lágy készségek kombinációját is belefoglalni önéletrajzába.

Biztosítsa a készségtípus kiegyensúlyozott keverékét, és törekedjen arra, hogy minden kategóriában összesen 6-8 készség szerepeljen.

A kemény készségek az oktatás és a munkatapasztalat révén megszerzett gyakorlati képességeket foglalják magukban, mint az adott szoftverekben való jártasság vagy a műszaki szakértelem. Ezzel szemben a puha készségek magukban foglalják az interperszonális tulajdonságokat, különösen az kapcsolatokkal és a kommunikációval kapcsolatban, ami sokkal inkább lényeges lesz ebben a szakmában, hiszen emberekkel fog dolgozni.

Bár két külön listát mutattunk be, az Ön esetében elegendő egyetlen lista, amely tartalmazza az összes említett pontot.

Minta a személyesen megadható készségekre:

 • Kiváló kommunikációs eszközök
 • Alkalmazkodóképesség magas szinten
 • Csapatmunkára való képesség
 • Kulturális érzékenység
 • Időgazdálkodás
 • Pozitív attitűd

És pár példa a hard képességekhez:

 • Biztonsági eljárások ismerete
 • Biztonsági berendezések üzemeltetésének képessége
 • Vészhelyzetre adott válaszreakció gyors
 • Tömegkezelés könnyedén
 • Repülőgép rendszerek ismerete
 • CPR és elsősegélynyújtás

Milyen nyelveken tud megszólalni?

A nyelvi ismeretek szekciónak nagy jelentősége van az önéletrajzírásban, különösen a hasonló területeken dolgozó szakemberek számára. A beszélt nyelvek egyszerű felsorolása nem elegendő; kulcsfontosságú, hogy minden nyelven részletes tájékoztatást adjon nyelvtudási szintjéről, megkülönböztetve az alap- és a haladó készségeket.

Hivatalos tanúsítás nélkül is megadhatja a releváns nyelvi adatokat, bemutatva képességét külföldi ügyfeleket érintő projektekben. Ezt nagyra értékelhetik azok a munkaadók, akik esetleg nem igényelnek speciális nyelvtudást.

Míg az olyan általánosan keresett nyelvek, mint az angol és a német értékesek, nem árt a kevésbé ismert nyelveket is bevonni. Valójában minél több nyelvet ismer, annál nagyobb a lehetőség a nagyobb munkalehetőségekre és a magasabb fizetési kilátásokra. A munkaadók gyakran felismerik a többnyelvű szakemberek értékét, és ennek megfelelően hajlandók versenyképes javadalmazást ajánlani.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a munkaadók ellenőrizhetik az Ön nyelvismeretére vonatkozó állításainak pontosságát. Képességi szintjének hamis túlzása az érdeklődés elvesztéséhez vezethet, még akkor is, ha Ön egyébként kivételes jelölt. Sok esetben írásbeli teszteket vagy szóbeli interjúkat lehet lefolytatni a nyelvi képesség pontos felmérése érdekében. Ezért kulcsfontosságú, hogy önéletrajzában őszinte és átlátható legyen nyelvtudása.