Otthoni egészségügyi segéd önéletrajz – Részletesen minden lényeges!

Az otthoni egészségügyi asszisztens segítséget nyújt idős, fogyatékkal élő vagy krónikus beteg személyeknek saját otthonukban vagy egészségügyi intézményekben. Elsődleges feladatuk annak biztosítása, hogy a betegek a lehető legmagasabb szintű kényelmet, biztonságot és függetlenséget tudják fenntartani. A HHA-k jellemzően a mindennapi életvitelhez szükséges tevékenységekben (ADL) nyújtanak segítséget, mint például a fürdés, öltözködés, WC-használat és mobilitás.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Olyan feladatokat is vállalhatnak, mint az étkezés előkészítése, a gyógyszerelésre való emlékeztetés, a könnyű háztartásvezetés és a mosás. A fizikai segítségnyújtás mellett az ápolók gyakran nyújtanak érzelmi támogatást, társaságot és megfigyelői ellátást is, észreveszik a beteg egészségi állapotában vagy viselkedésében bekövetkező változásokat, és jelentik azokat a felügyelő nővérnek vagy orvosnak. Szerepük kulcsfontosságú a szakszerű egészségügyi ellátás és a beteg otthoni ápolása közötti szakadék áthidalásában.

A munkahely biztosítása mély elkötelezettséget igényel, és az ígéretes anyagi jutalmak gyakran vonzóvá teszik ezt a karrierutat. A pozitív munkakörnyezet elősegítése és a munkahelyi elégedettség fokozása érdekében azonban elengedhetetlen a potenciális munkaadók gondos értékelése. A szakmai út elsietése munkahelyi elégedetlenséget eredményezhet. Hasonlóképpen, egy jól összeállított önéletrajz jelentősen javíthatja az interjú elnyerésének esélyeit.

Egy jól összeállított önéletrajz, amely kiemeli az Ön kompetenciáit és korábbi tapasztalatait, kulcsfontosságú az interjúhívások fogadásában. Olyan személyre szabott önéletrajz-sablonokat kínálunk, amelyek minden létfontosságú elemet magukban foglalnak, hogy segítséget nyújtsanak Önnek ebben a kritikus fázisban.

Ez a cikk mélyen belemerül az önéletrajz minden egyes összetevőjébe, lehetővé téve az álláskeresők számára, hogy ragyoghassanak a versenyképes munkaerőpiacon. Megbeszéljük az önéletrajzkészítés alapvető elemeit, kezdve a hibátlanul és aprólékosan elkészített mintával, amely megtestesíti az ideális eredményt.

Otthoni egészségügyi segéd önéletrajz

Tartalomjegyzék

Ápoló CV – Hogyan kell kinéznie?

Személyes adatok
János Gábor
Egészségügyi ápoló
E-mail: janosgabor@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 23 – 43 – 545
Lakcím: 4345 Budapest, Irénke utca 63.
Születési hely, idő: 1982. 01. 21. Budapest

Bemutatkozás
Ápoló voltam egész életemben, így ma már 10 éves tapasztalat van mögöttem az egészségügyi feladatok ellátásával kapcsolatban. Az emberek jóléte számomra az első és legfontosabb. Orvosi gyakorlat után Budapest területén helyezkedtem el, így lehetőség szerint ezen a környéken vállalnám továbbra is a feladatok ellátását. Végzettség szempontjából pedig egészségügyi orvosi ápoló vagyok.

Tapasztalatok
Kampánymenedzser
Webshop Global Kft.
2020. május – 2023. február
Budapest

 • teljes körű kampánymenedzsment (tervezés, kivitelezés, nyomon követés, kiértékelés)
 • kapcsolattartás beszállító partnerekkel, új termék bevezetésekben való aktív részvétel
 • kampányokhoz kapcsolódó webshop beállítások kezelése, részvétel az éves marketing terv készítésében
 • napi/heti/havi összesítők, kimutatások készítése, feladatkörhöz kapcsolódó adminisztráció
 • együttműködés társosztályokkal, a marketing vezető munkájának aktív támogatása

Szerkesztő
Audit Manager Kft.
2017. április – 2018. március
Szeged

 • könyvvizsgálati és tanácsadási projektek menedzselése a könyvvizsgáló partner irányítása mellett
 • munkatársak munkájának és teljesítményének folyamatos figyelemmel kisérése, visszajelzések nyújtása
 • folyamatos kommunikáció a prémium ügyfelekkel, problémás területek, észrevételek egyeztetése, összefoglalók készítése
 • aktív részvétel a Társaság belső folyamataiban (toborzás, oktatás, megbízásokkal kapcsolatos adminisztratív feladatok fejlesztése, könyvvizsgálati folyamatok fejlesztése, hatékonyság javítása)
 • együttműködés a cég ügyvezetőjével, a menedzser kollégákkal, a senior és junior könyvvizsgálókkal

Iskolák
Cukrász
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2015. március – 2017. április
Szeged

Sebész
Evangélikus Hittudományi Egyetem
2010. május – 2012. december
Szeged

Érettségi
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

2008. augusztus – 2009. július
Szeged

Készségek és képességek

 • Online és offline segítségnyújtásra is alkalmas vagyok
 • Egészségügyi gyakorlat van mögöttem
 • További szakmai tudásom is van
 • A legjobb egyetemen végeztem
 • A szükséges szakmai tudást megszereztem
 • Ezeket pedig arra fordítom, hogy a betegek jólléte biztos legyen
 • Ápoló szakmai tudásomat Budapest és Szeged területén kamatoztattam
 • Online eszközök használatában is jó vagyok
 • Számítógéppel kapcsolatos ismereteim is vannak
 • Önállóan is képes vagyok dolgozni

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Az önéletrajz megírása után – Milyen fizetésre számíthat?

Miközben elkészíti önéletrajzát erre a pozícióra, hasznos lehet, ha megismerkedik az erre a munkakörre jellemző fizetési kategóriákkal. Az ilyen szakmai pozíciók fizetése általában 600 000 és 1 000 000 forint között mozog, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Ennek ellenére különböző elemek, így a felvételt végző cég rangja, jelentősen befolyásolhatják a várható fizetést. A kisebb cégek gyakran kevésbé vonzó bérstruktúrát kínálnak, szemben a magánszektorban működő nagyobb társaikkal, amelyek arról híresek, hogy jelentős pénzbeli bónuszokat adnak a felsővezetői pozíciókért.

Otthoni egészségügyi segéd önéletrajz

Továbbá egyes cégek olyan juttatásokat is nyújthatnak, mint a SZÉP-kártya-előnyök, szakmai ellátás és egyéb ösztönzők.

Rendkívül fontos megértenie, hogy a képességei és a karrierútja döntő szerepet játszik a leendő keresetének alakulásában.

Ezzel párhuzamosan rendkívül fontos, hogy önéletrajzát a megcélzott álláshoz igazítsa. Az önbizalma nagyban befolyásolhatja azt a kompenzációs csomagot, amelyet egy adott iparágon belül esetleg felajánlanak Önnek. Így a munkakör-specifikus készségek hangsúlyozása erősítheti az Ön kiemelkedő szerepét az interjúk során. Ugyanilyen értékes, ha tisztában van egy vállalat különböző szerepkörökre vonatkozó egyedi protokolljaival és szabványaival, mivel a pozíciók között sokféle árnyalat van.

A szakmai önéletrajz – Milyen részek kötelezőek?

A csiszolt és professzionális önéletrajz elkészítéséhez meg kell különböztetni, hogy mely részletek kulcsfontosságúak, és melyek hagyhatók el. Míg bizonyos részek mellőzhetők, addig másokat – különösen azokat, amelyek az Ön kompetenciáit mutatják be – hangsúlyozni kell a szerep megszerzése érdekében. A bevezető részt feltétlenül előtérbe kell helyezni, amelyet a releváns készségeket kiemelő tömör rész követ. Az átfogó tapasztalati rész nélkülözhetetlen, amely nemcsak a jelölt alkalmasságának hangsúlyozására szolgál, hanem az olvasó bevonására is.

Ezenfelül az oktatási szegmens jelentős súlyt képvisel egy vezetői önéletrajzban. Figyelemre méltó, hogy gyakran elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, és még az alapszintű kétnyelvűség is versenyelőnyt jelent. Bár a hobbik felsorolása nem kötelező, a kiegészítő tevékenységekben való részvételre való hivatkozás feldobhatja az önéletrajzot. Ezek az elemek együttesen egy professzionálisan összeállított önéletrajzot alkotnak, amely alkalmas mind nyomtatott, mind online médiumok számára.

Ami az tapasztalat általi CV-t felépítését illeti, célszerű koherens és pragmatikus formátumot választani, mivel az egyszerűség gyakran felülmúlja a bonyolultságot az álláspályázatokban. A sablonok alkalmazása a CV készítés alapjaként széles körben elismert etalon az iparágban.

Feladatok a helyesírással kapcsolatban

A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek pontosságának biztosítása kulcsfontosságú az tapasztalat szempontjából készült CV alapvető elemei szempontjából. Ezek a részletek hozzájárulnak egy olyan vonzó CV elkészítéséhez, amely megragadja és fenntartja az olvasó figyelmét. A bevezetés különösen fontos, mivel ez határozza meg a kezdeti hangnemet; a benne lévő hibák elvonhatják az olvasó figyelmét.

Az önéletrajzban a világos, közvetlen nyelvezet használata megfelelő formázással kombinálva elengedhetetlen a csiszolt megjelenéshez, és elengedhetetlen az ideális hosszúság megtartása. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza az alapvető és a kiegészítő részeket is. Az ezen túllépés felhígíthatja a lényeget, míg a túl rövid CV a kevés részletezés miatt nem mutatja be kellőképpen a legfontosabb készségeket.

A betűtípus (pl. Times New Roman) és a betűméret (ideális esetben 11-es méret) egységességének fenntartása szintén tanácsos az önéletrajzban.

Általában, hacsak nincs külön meghatározva, a fényképeket a legjobb kihagyni az önéletrajzból, függetlenül a vállalat szintjétől. A képek elterelhetik a figyelmet a jelölt technikai képességeiről, ami az értékelési folyamat korai szakaszában elfogultságot okozhat.

Bár egy fénykép növelheti a CV vonzerejét, ugyanakkor a vizuális benyomások alapján kedvezőtlen ítéleteket is kiválthat. Ha úgy dönt, hogy képet is mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss – lehetőleg az elmúlt egy évben készült -, és kerülje az elavult vagy alkalmi fotók beillesztését.

Figyelemre méltó, hogy az illető tapasztalata nincs jelentős hatással az idegen nyelvek ismeretére.

Otthoni egészségügyi segéd önéletrajz

A következő feladatok – A személyes adatok megadása

Ezt kövesse a feladatok helyes ellátása érdekében
Kiss Gyurka
Email cím: kissgyurka@gmail.com
Telefonszám: 06 30 23 54 432
Lakcím: 2334 Budapest, Gellért hegy utca 76.
Szül hely és adat: 1983. 03. 21. Szeged
Ez viszont nem lesz jó egyik kft esetén sem
Varga Ákos
akoskaaa@gmail.com
76 53 342
2345 Kecskemét
1981. 03. 21. Gyula

Kérjük, vegye figyelembe a mellékelt önéletrajzmintában található eltéréseket. Kezdetben a jelölt neve nincs kiemelten feltüntetve, és a megcélzott pozíció nincs megadva. Továbbá a megadott e-mail cím helytelen és nem megfelelő a magyarországi álláspályázatokhoz. A helyes e-mail cím megadása alapvető fontosságú az álláskereséshez megfelelő, kifinomult CV elkészítéséhez. Ez pedig mindegyik kft vagy cég esetén igaz.

Ezzel szemben az országkód kihagyása a telefonszámból veszélyeztetheti az esélyeit, még akkor is, ha egy potenciális munkáltató megpróbál kapcsolatba lépni Önnel – ez egy tapasztalt szakember önéletrajzának lényeges részlete. Ezért, amikor csábító álláslehetőségek után kutat, adjon kellő hangsúlyt az elérhetőségi adatoknak. A megosztott címről hiányoznak a létfontosságú részletek, köztük az utcanév és a házszám. Ahogy a fenti önéletrajzpélda is mutatja, az ilyen adatokat mindig be kell építeni egy színvonalas, professzionális önéletrajzba. A következő minta számos helyesírási hibát tartalmaz a címben, a hónapban és a névben, amelyeket ki kell kerülni.

Ezeknek a nyilvánvaló hibáknak a kijavítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az álláspályázatát összhangba hozza a gondosan összeállított készségeivel, ezért legyen körültekintő az igazolványai ismertetésekor.

Az egyéb feladatok

Ha az önéletrajz megfelelő tapasztalatokat tartalmaz, általában célszerű a technikai készségeket csökkenő időrendi sorrendben felsorolni, a legutóbbi szereppel kezdve.

Önéletrajzának elkészítése során adjon tömör összefoglalót minden egyes pozícióról, és kerülje a túlságosan részletes magyarázatokat – ez a részletesség a kezdeti jelentkezési fázisban megfelelő. Törekedjen arra, hogy 4-5 olyan kulcsfontosságú pontot vázoljon fel, amelyek hatékonyan megragadják az Ön hozzájárulását az egyes szerepkörökben.