Pénzügyi elemző önéletrajz – A-tól Z-ig minden fontos!

A pénzügyi elemző döntő szerepet játszik a vállalkozások és a magánszemélyek megbízható befektetési döntések meghozatalában. Értékelik és értelmezik a pénzügyi adatokat, nyomon követik a gazdasági trendeket és tanulmányozzák az üzleti kilátásokat. Ezek a szakemberek pénzügyi modelleket készítenek a jövőbeli gazdasági feltételek előrejelzésére, és megvizsgálják a vállalatok pénzügyi kimutatásait, hogy meghatározzák azok értékét.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Megállapításaikat és meglátásaikat gyakran ismertetik a vezetéssel, segítve a stratégiai tervezésben, a költségvetés összeállításában és a befektetési döntések meghozatalában. Ezen túlmenően szakosodhatnak bizonyos iparágakra vagy régiókra, és ajánlásaik gyakran a piaci trendek, a vállalati pénzügyi kimutatások és más gazdasági mutatók alapos tanulmányozásán alapulnak.

A pénzügyi karrier elkötelezettséget igényel, és gyakran versenyképes díjazást biztosít, így mind személyesen, mind anyagilag örömteli választás. Mindazonáltal elengedhetetlen, hogy a pozitív munkakörnyezet és a munkával való elégedettség garantálása érdekében alaposan felmérje a potenciális munkaadókat. Egy nem megfelelő munkahelybe való belebotlás frusztrációhoz és elégedetlenséghez vezethet. Továbbá, a lenyűgöző önéletrajz elkészítése kiemelkedő fontosságú, mivel nagymértékben növeli az interjú elnyerésének esélyét.

Bár az interjúkon való jó szereplés kulcsfontosságú, minden egy jól megírt önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan kiemeli az Ön készségeit és szakértelmét az adott területen. Hogy segítsünk Önnek ebben a kritikus lépésben, gondosan összeállított, minden szükséges elemet tartalmazó önéletrajz sablonokat kínálunk.

Ez a cikk betekintést nyújt az önéletrajz egyes szegmenseibe is, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaktól. Minden további nélkül merüljünk el az önéletrajzírás alapvető szempontjaiban, kezdve egy átfogó és szakszerűen elkészített mintadokumentummal, amely szemlélteti a várt eredményt.

Pénzügyi elemző önéletrajz

Tartalomjegyzék

Riportok készítése és miegymás – Hogy néz ki egy jól megírt CV?

Személyes adatok
Tóth Árpád
Pénzügyi elemző
E-mail: totharpad@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 65 – 32 – 543
Lakcím: 2345 Budapest, Gellérthegy köz 65.
Születési hely, idő: 1985. 03. 21. Sopron

Bemutatkozás
Mint pénzügyi elemző több, mint 3 éve dolgozom, azóta pedig az éves meetingek által az alapvető banki és pénzügy szempontjából lényeges ismeretekkel is rendelkezem. Számvitel szakiránnyal végeztem az egyetemen, de főleg az elemzések állnak hozzám közel. A munkavégzés helye számomra mindegy, akár home office munkában is szívesen dolgozom.

Tapasztalatok
Szerkesztő
HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.
2020. május – 2023. február
Zalaegerszeg

 • A havi megjelenésű print magazin szerkesztése
 • A külsős szerzők által írt cikkek stiláris, nyelvhelyességi, helyesírási ellenőrzése
 • Kapcsolattartás a szerzőkkel, korrektorral, szerkesztőségi munkatársakkal
 • Cikkírás (rövid anyagok írása a magazinba)
 • További médiatartalmak szerkesztése

BI specialista
Penny Market Kft.
2017. április – 2019. március
Nyíregyháza

 • SQL programozás Oracle adatbázisban
 • Adatbázisok építése Power BI és Power Pivot számára
 • Különböző adatbázis táblák szerkesztése, összeállítása
 • SAP BO lekérdezések készítése
 • Automata riportok karbantartása

Iskolák
Gépészmérnök
Magyar Agrár- és Élettudományi Iskola
2015. március – 2016. április
Nyírmaros

Fejlesztő
Szegedi Tudományegyetem
2013. május – 2014. június
Ráckeve

Érettségi
Pécsi Tudomány egyetem

2010. augusztus – 2011. július
Kecskemét

Készségek és képességek

 • Részletes ismeretekkel rendelkezem a témában
 • Az ügyek értékelése számomra egyszerű
 • A területen szerzett tapasztalat
 • Leendő munkatársak betanításának képessége
 • Éves ügyekben való részvétel
 • A cég megfelelő bemutatása
 • Feladatok gyors ellátása
 • Elemző gondolkozásmód
 • Szakmai ismeretek
 • Excel tudás
 • Jogosítvány megléte

Nyelvtudás és nyelvismeret
Angol nyelv – középfok

Pénzügyi elemző önéletrajz

Fizetések és minden ami ezzel kapcsolatban lényeges

Kezdjük a beszélgetést a szakmai szerepkörökön belüli fizetési helyzet vizsgálatával, mielőtt belemerülnénk a hatékony önéletrajzírási technikákba. Hogy viszonyítási alapot adjunk, egy pénzügyi elemző jellemzően 350 000 és 600 000 forint között keres, beleértve a bónuszokat és a különféle juttatásokat is.

A kereseti lehetőségeket azonban jelentősen befolyásolhatják olyan tényezők, mint például a kis- és a nagy cégek közötti választás. Általában a kisebb szervek általában alacsonyabb fizetéseket kínálnak, míg a nagyobb vállalkozások több lehetőséget kínálnak a jelentős keresetekre.

Továbbá egyes munkáltatók további juttatásokat is nyújthatnak, például SZÉP kártya juttatásokat, egészségbiztosítást és egyéb előnyöket.

Lényeges tudomásul venni, hogy a képzettség és az általános ismeret jelentősen befolyásolja a kereseti lehetőségeket.

Emellett kulcsfontosságú, hogy megértse a személyes bemutatkozás jelentőségét a megpályázott állással kapcsolatban. A magabiztosság, amelyet sugároz, nagymértékben befolyásolhatja az Ön által megpályázott fizetést. Ezért ajánlatos kiemelni az adott munkakörhöz kapcsolódó kritikus készségeket, mivel ez segít abban, hogy az interjúkon kiemelkedő teljesítményt nyújtson. Az is előnyös, ha előre megismerkedik az egyes vállalatok sajátos irányelveivel és követelményeivel, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

Mit kell a leendő munkavállalónak mindenképpen megadni a CV-ben?

Egy igényes és professzionális önéletrajz elkészítésekor alapvető fontosságú, hogy különbséget tegyen a kötelező és a választható összetevők között. Egyes részek elhagyhatók, míg másokat ki kell emelni, különösen akkor, ha azok a karrierjében esetlegesen meglévő hiányosságokra vonatkoznak. A bevezető résznek mindig az élen kell állnia, amelyet egy tömör, az Ön személyes jellemzőit bemutató rész követ. Elengedhetetlen egy átfogó tapasztalati rész, amely igazolja az Ön alkalmasságát a pozícióra, és megragadja az olvasó figyelmét.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó rész jelentős jelentőséggel bír egy ápoló önéletrajzában. Érdemes megemlíteni, hogy jellemzően legalább egy idegen nyelv ismerete szükséges, de további nyelvek ismerete, akár alapszinten is előnyt jelenthet. Bár a hobbi rész nem kötelező, a szakmához nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységek feltüntetése gazdagíthatja a profilját. Ezek az összetevők alkotják egy jól felépített önéletrajz alapját, akár nyomtatott, akár elektronikus formában nyújtják be.

Ami az önéletrajz formátumát illeti, célszerű az egyszerű és praktikus elrendezést választani, mivel a szakma általában az egyszerűséget részesíti előnyben a bonyolultsággal szemben. Így az önéletrajz elkészítésekor is hasonló stratégia alkalmazása lenne a legmegfelelőbb megközelítés.

Az elemzés szempontjából minden amit tudnod kell

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány kulcsfontosságú elemét. A pontos helyesírás, a megfelelő nagybetűs írásmód és a helyes írásjelek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy olyan önéletrajzot hozzunk létre, amely leköti és megtartja az olvasó figyelmét. A bevezető rész döntő szerepet játszik, mivel ez alakítja ki az első benyomást, és bármilyen hiba ezen szempontból az olvasó elkötelezettségének teljes elvesztéséhez vezethet.

Lényeges, hogy az áttekinthetőségre, a tömörségre és a szervezett felépítésre összpontosítson, felhasználva a formázási technikákat, miközben megtartja az optimális hosszúságot. Törekedjen egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmaz mindent, és a nem kötelező részeket is. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé alapos áttekintést eredményezhet, míg egy túl rövid önéletrajz alááshatja a kívánt képesítések értékelését, mivel korlátozott tapasztalatot sugall.

Ezenkívül a részletek beírásakor javasolt egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust használni, és a dokumentumban végig 11-es betűméretet tartani.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképet mellékelni. A fénykép elterelheti a figyelmet a képesítések előzetes értékeléséről, és potenciálisan elfogultságot okozhat az értékelési folyamat korai szakaszában.

Bár a fénykép pozitív eredményeket hozhat, negatív következményekkel is járhat. Ha úgy dönt, hogy fényképet használ, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képeket.

Érdekes módon az idegen nyelv tudás esetében a tapasztalatnak nincs akkora jelentősége.

Pénzügyi elemző önéletrajz

A pénzügyi elemző önéletrajz és a személyes adatai

Amit érdemes figyelni
Géza Irén
E mail cím: gezairen@gmail.com
Telefonszám: 06 20 65 34 234
Lakcím: 2311 Sopron, Budapesti utca 64.
Szül hely és idő: 1997. 02. 21. Győr
Amire viszont nem
Kecskés Gizella
gizikeeee@freemil.com
63 34 2321
2345 Cegléd
1965. 11. 21. Pécs

Értékelje a hibákat a megadott példában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és a megpályázott állás sincs egyértelműen megemlítve. Ráadásul a használt e-mail cím nemcsak helytelen, de nem is megfelelő egy ilyen jellegű magyarországi álláspályázathoz. Az önéletrajz készítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím használata.

Továbbá az országkód kihagyása a telefonszámból olyan hiba, amely elszalasztott kapcsolatokat eredményezhet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll elérni. Emellett a megadott címről hiányoznak az olyan létfontosságú adatok, mint az utcanév és a házszám. Ez a példa több helyesírási hibát is tartalmaz, amelyek a cím, a hónap és a név részeknél azonosíthatók.

Annak érdekében, hogy az álláspályázatai jól megfogalmazottak és megnyerőek legyenek, elengedhetetlen, hogy elkerülje ezeket a kirívó hibákat.

Hogyan mutatkozzon be egy pénzügyi elemző?

Így megfelelő lehet
Szakmai szakértelmem révén bármely cég segítségére tudok lenni pénzügyi elemzés elvégzése céljából. Az adatok értékelése számomra könnyű feladatot jelent, miközben a részletes bemutatása az eredményeknek is egyszerű számomra. Banki ismeretek is vannak mögöttem, miközben a munkavégzés helye is mindegy számomra. Az éves meetingeken pedig mindig jól szereplek.
Így nem feltétlenül jó
Ismerem az elemzés alapjait és a feladatok ellátása sem gáz nekem. Excel tudásom is van, ahogy minden szakmai részletet ismerek a pénzügyi világból. Kérem hívjanak, ha jónak érzik, viszont nem vállalok túlórát semmi esetre sem.

Egy hasonló szerepkörre vonatkozó szakmai C elkészítése során alapvető fontosságú, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és hagyja ki a felesleges részleteket. A cél az, hogy tömören összefoglalja a vonatkozó tapasztalatait, kiemelve minden olyan jelentős vállalatot, amellyel kapcsolatban állt.

Egy helytelenül felépített rész azonban a szervezetlenség érzetét keltheti, és jelentősen alááshatja az állás megszerzésének esélyeit. Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat. Ez a megközelítés olyan eseteket illusztrál, amikor az Ön hozzájárulása mérhető javulást eredményezett, például a teljesítménymutatók vagy a sikeres beavatkozások növelését. Az ilyen számszerűsíthető eredmények feltüntetése felerősíti önéletrajzának hatását.

Pénzügyi elemző önéletrajz

A pénzügyi elemző önéletrajz legfontosabb része

Ha önéletrajzában részletezi a releváns szakmai munkatapasztalatot, általában ajánlott fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkakörrel kezdve. Ez alól azonban kivételt lehet tenni, ha egy korábbi munkakör nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott pozíció szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkaköri leírás elején egyértelműen szerepeljen a pozíció.

Határozza meg az egyes pozíciók időtartamát, és kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan kiemelik az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Fontos felismerni, hogy ha a munkatapasztalata viszonylag gyér, akkor az iskolával kapcsolatos tevékenységek során szerzett gyakorlati készségeket is beillesztheti. Ez a rész tartalmazhat olyan szakmai gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak az Ön által keresett állás követelményeivel.

Emellett, hacsak másképp nem jelzi, a fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) mutassa be.

Ezt érdemes követni mint pénzügyi munkatárs
Kampányadatbázis szakértő
MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.
2016. január – 2018. május
Kecskemét

 • Kampány célcsoport leválogatási rendszer kialakítása, működésének biztosítása és folyamatos fejlesztése
 • A tömeges értékesítés és termékfejlesztés támogatása ügyfélbázis potenciál, monitoring és kampány visszamérési megoldások fejlesztésének és működtetésének irányításán keresztül
 • Az analitikai képességek fejlesztését és az adat alapú döntéshozatalt támogató projektekben való aktív részvétel
 • Az ügyfélbázis integritását érintő döntéselőkészítés és döntéshozatal támogatás
 • A különböző készségekkel és tudás háttérrel rendelkező kampány adatbázis csapat mentorálása és coachingolása

Adatbázis specialista
Otp bank nyrt.
2013. július – 2015. augusztus
Siófok

 • Értékesítéshez kapcsolódó rendszeres és ad hoc adatbázisok összeállítása
 • Termékfejlesztéshez és menedzsmenthez, kampányok indításához lényeges input adatok biztosítása
 • Értékesítési kampányok tervezési, koncepció kialakítási folyamatainak, kampány előkészítésének támogatása
 • Statisztikák, elemző adatok, vezetői riportok biztosítása
 • Adatbázisok (portfóliók) esetén ok- okozati tényezők feltárása, javaslattétel
 • Üzleti lehetőségek, kockázatok folyamatos feltárása
 • Ügyviteli szakmai Rendszer üzemeltetése

Támogatás szakértő
MOL Magyarország Társasági Szolgáltatások Kft.
2010. március – 2011. december
Budapest

 • Részt venni a szervezethez tartozó kiemelt projektek előkészítésében, végrehajtásában a project managerek irányítása mellett
 • Felelősség a teljes MOL Társasági Szolgáltatások Kft.-hez (MCS) kapcsolódó releváns szabályzatok elkészítésében, módosításában
 • Koordinálni a rendszeres, illetve ad-hoc jellegű csoportos, lokál ASM (Asset & Service mngt) riportok elkészítését
 • Támogatni a szervezetbe újonnan belépő kollégák beilleszkedését (szervezet megismertetése, eszközigénylések, stakeholder bemutatkozások szervezése, stb.)
 • Felelősség az MCS szolgáltatás nyújtásához szükséges szolgáltatási szerződések (pl. SLA) kidolgozásáért, megkötéséért
Így pedig nem jó
Piackutató
NRC Kft.

2005. február – 2007. november
Budapest

 • A kutatók munkájának a támogatása
 • Kvantitatív és / vagy kvalitatív kutatások részfeladatainak elvégzése
 • Részvétel kérdőív / Guide elkészítésében
 • SPSS program használata
A pénzügyi képességeinek hatékony bemutatása az önéletrajzban kulcsfontosságú ahhoz, hogy bizonyítsa alkalmasságát a szerepkör betöltésére, még gyér munkaköri előélet esetén is. Ennek a szakasznak a jelentőségének felismerése kritikus fontosságú, mivel a felvételi eljárás során jelentős vizsgálatnak lesz kitéve.

Lényeges felismerni, hogy a toborzók gyakran használnak kulcsszavas keresőeszközöket a meghatározott kritériumoknak megfelelő potenciális jelöltek azonosítására. Ha aggódik amiatt, hogy jelentkezése nem kap elegendő láthatóságot, hasznos lehet ezzel a szemponttal is foglalkozni. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése önéletrajzába segíthet abban, hogy Önt megkülönböztesse a többi pályázótól, és ezáltal növelje annak valószínűségét, hogy elnyeri a kívánt pozíciót.

Részletes iránymutatásként a jelölteknek ajánlott három közelmúltbeli munkatapasztalatot részletezniük. Négy eset is elfogadható, de ötnél több felsorolása általában nem javasolt.

Na és mi a helyzet a tanulmányokkal a szakmai CV-ben?

Ezt a mintát használja
Fotós
Magyar Agrár- és Élettudományi Iskola
2002. augusztus – 2004. július
Budagyöngye

Banki ügyintéző
Színház- és Filmművészeti Főiskola
2000. szeptember – 2001. október
Pécs

Ez egy rossz példa
Iskolák

Mérnök
Magyar Táncművészeti Főiskola
2004
Petőszentgyörgy

Rendező
Kodolányi János Főiskola
2005
Sajó

A szakmai CV ezen részében fontos, hogy az oktatási programok és képzések nevét nagybetűvel írja. Továbbá meg kell adnod az egyetemi tanulmányaid pontos időtartamát, részletezve az éveket és a féléveket (a pontos dátumok nem szükségesek egyetlen egyetemi tanszék esetében sem, ahogy a példában is látható).

A város feltüntetése, ahol az egyeteme vagy oktatási intézménye található, növelheti a jól elkészített pénzügyi CV hitelességét, ezért célszerű megadni ezt az adatot, ha pontos adatokkal rendelkezik.

Szerencsére a toborzók gyakran kevesebb figyelmet szentelnek ennek a szegmensnek, mint más jelentős összetevőknek. Ezen információk megadásakor ügyeljen arra, hogy tartsa be a megadott példát, és tartsa be a helyesírást és az írásjeleket, hogy elkerülje a hibákat e szakasz kitöltésekor.

Mindazonáltal még kezdő, alapismeretekkel rendelkező pályázóként is előnyös, ha felsorol minden releváns teljesítményt, még akkor is, ha még nem volt alkalma elsajátítani a bonyolult napi feladatokat. Ez a megközelítés segít kiegészíteni gyakorlati képességeinek listáját, és professzionális képet sugároz.

Pénzügyi elemző önéletrajz – Milyen készségekkel rendelkezik? – Részletes bemutatás

Ha pénzügyi elemzői állásra pályázik, nagyon fontos, hogy részletes önéletrajzot készítsen, amely világosan bemutatja mind a technikai, mind a puha készségeket, amelyek az állás betöltéséhez szükségesek. Íme egy tömör lista, amit érdemes figyelembe vennie:

Technikai készségek:

 • A pénzügyi ágazat ismerete
 • A pénzügyi alapelvek és terminológia megértése
 • A pénzügyi szoftverek ismerete
 • Számítógépes ismeretek
 • Adatelemző eszközökkel kapcsolatos tapasztalat
 • Excel ismeretek

Soft Skills:

 • Alkalmazkodóképesség a változásokhoz
 • Erős analitikus képességek
 • Csapat alapú környezetben való munkavégzésben szerzett tapasztalat
 • Képesség a válsághelyzetekre való gyors reagálásra
 • Vezetői képességek
 • Megbízhatóság
 • Nagyfokú rugalmasság

Ebben a részben körülbelül 5-7 pontot ajánlott szerepeltetni, rövid, de alapos áttekintést nyújtva a sikeres pénzügyi elemzői karrierhez szükséges készségekről. Miután részletezte ezeket a készségeket, rátérhet a következő szakaszra, amely a nyelvtudását állítja a középpontba.

A pénzügyi elemző önéletrajz és a nyelvtudás

A nyelvtudást részletező rész jelentős szerepet játszik egy karrier orientált önéletrajzban, különösen az azonos iparágban dolgozó szakemberek esetében. A nyelvek egyszerű felsorolása nem elegendő; létfontosságú, hogy az egyes nyelvekben való jártasságát részletesen bemutassa, különbséget téve az alap- és haladó szintű készségek között. A magyar nyelvtudás megemlítése azonban nem kötelező egy ilyen jellegű önéletrajzban.

Nyelvtudását hivatalos bizonyítvány nélkül is bemutathatja, ha kiemeli a nemzetközi ügyfelekkel kapcsolatos releváns projekttapasztalatait. Bár a munkáltatók nem feltétlenül követelik meg közvetlenül a nyelvtudást, gyakran értékelik az ilyen kompetenciákat.

Bár az olyan nyelvek, mint a német, gyakran keresettek, teljesen rendben van, ha kevésbé elterjedt nyelveket is feltüntet. A többnyelvűség valóban bővítheti az álláslehetőségeket és növelheti a potenciális keresetet. A munkáltatók gyakran értékelik a több nyelven kommunikálni képes szakembereket, és cserébe valószínűleg versenyképes fizetést kínálnak. Ezért előnyös, ha ezt szem előtt tartja önéletrajza elkészítésekor.

Fontos azonban, hogy ne feledje, a munkáltatók ellenőrizhetik az Ön által állított nyelvtudást. Ha eltúlozza ezeket a készségeket, az elriaszthatja az érdeklődést, még akkor is, ha más területeken kivételes készségekkel rendelkezik. A munkáltatók gyakran alkalmaznak írásbeli teszteket vagy szóbeli interjúkat a nyelvtudás pontos felmérésére. Ezért fontos, hogy önéletrajzában őszintén és átláthatóan nyilatkozzon nyelvtudásáról, különösen, ha hasonló állásokra pályázik.

Íme egy megfelelő módja ennek a szakasznak a bemutatására:

HELYES
Olasz – középfokú – B1
Angol – haladó – C1

Ha pedig ezzel megvan, már csak a hobbikat kell felsorolnia pár pontban.