Projekt menedzser önéletrajz – Jelentkezz és tűnj profinak velünk!

Ha projektmenedzser munka érdekel igazán, a cikkünkben megismerhetsz mindent, amit érdemes hozzáadnod az önéletrajzodhoz, amennyiben szeretnél kitűnni a tömegből. Bemutatunk egy mintát, amely megnyerheti számodra a munkát, de adunk pár tippet is, hogy miként tűnhetsz ki jól a tömegből.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

Éppen ezért, ha az a célod, hogy az elsők között behívjanak egy interjúra, az ön marketing lesz az elsődleges, amit tudnod kell használni.

Akár pályakezdő, akár senior vagy tehát, a legjobb helyen jársz, ha profi önéletrajzot szeretnél írni!

Projekt menedzser önéletrajz

Tartalomjegyzék

Tűnj ki a többiek közül tapasztalattal!

Az adatok
Gábor György
Projektmenedzser
E-mail: gaborgyorgy@gmail.com
Mobiltelefon: 0620/89-54-435
Cím: 4355 Győr, Buborék utca 98.
Születésem: 1970. 11. 12. Győr

Bemutatkozásom
Manager pozícióban dolgozom az egyetem elvégzése óta, azóta pedig szabadúszóként és teljes, főállású dolgozóként is segítettem már több cégnek a a technikai és projektalapú munkák megfelelő korrigálásában. Vezetői készségeimnek köszönhetően ismerem az embereket és képes vagyok nagyobb csapatok irányítására is.

Munkahelyek
Ingatlan projektmenedzser
Daniella Ingatlan Kft..
2021. december – 2023. március
Győr

 • Az ügyvezető és a csoportirányító munkájának elősegítése
 • Képzés szervezése újaknak
 • Szerződések aláírása és rendezése
 • Projektmenedzseri munkák intézése
 • Engedélyek megadása a dolgozóknak

Beruházási manager
MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.
2019. április – 2021. november
Budapest

 • Engedélyezési eljárások intézése és előkészítése
 • A munkához szükséges tudás betanítása
 • A szoftverek kezelése
 • Szakhatósági ügyek ügyvitele
 • A csapat egyben tartása

Tanulmányok

Gazdálkodási és menedzsment
Széchenyi István Egyetem
2013 szeptember – 2016. július
Győr

Pénzügyi és kommunikációs ügyintéző
Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar
2009. szeptember – 2013. július
Budapest

Érettségi
Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Teleki Blanka Közgazdasági Technikum
2005. szeptember – 2009. július
Budapest

Készségek

 • Önállóság
 • Megbízhatóság
 • Angol tudás
 • Általános ismeretek
 • Vezetői képességek
 • Határidőre való megfelelés
 • Kiváló tervezési képességek
 • Ügyfélközpontúság
 • Eredmények ismertetésének képessége
 • Leendő potenciális munkatársak felismerése
 • Együttműködési képesség

Nyelvtudási szint
Angol – felsőfok
Német – felsőfok
Olasz – középfok

Projekt menedzser önéletrajz

Lássuk a számokat ha projektmenedzser leszel

Projektmenedzserként elhelyezkedni, az mindenekelőtt tudást igényel, illetve szükséged lesz hozzá jó eséllyel tapasztalatra is. Ráadásul, nyelvtudás nélkül is nehezen találod majd meg a helyed ebben a szakmában. Mivel jelenleg átlagos szinten vannak azok a jelentkezők, akik hasonló állás után néznek, nem kell attól tartanod, hogy több ezren jelentkeznének a pozícióra, amit megpályáztál. De, azért azt is érdemes tudnod, hogy olyan munka sincs, ahol önéletrajzot aligha küldenek be. Éppen ezért, kivételesen fontos, hogy jó önéletrajzzal rendelkezz a jelentkezés folyamata alatt.

Lássuk tehát először, hogy milyen extra juttatásokra számíthatsz: Először is, tudnod kell, hogy ebben a pozícióban főleg projekt alapú munkákat kell vállalnod, azaz tudnod kell határidőre teljesíteni. Ha viszont ez sikerül bónuszokat és extrákat is könnyen kaphatsz, ahogy év végi juttatások is könnyen üthetik a markodat. Ráadásul egészségügyi csomagok, kedvezmények és SZÉP kártya is szóba kerülhet, munkáltatótól függően.

Ebben a munkakörben junior munkavállalóként 300 000 forint és 800 000 forint között számolhatsz nettóban havonta. Ha viszont senior vagy, 600 000 forint és 2 000 000 forint között is hazavihetsz a tudásodtól és a tapasztalatodtól függően. Éppen ezért, legalább annyira jól kell tudnod szerepelni az interjún a nagy fizetés érdekében, mint amennyire lényeges, hogy jó önéletrajzot adj ki a kezedből.

Nézzük meg viszont most részletesen is, hogy amennyiben ez a pozíció érdekel, hogyan tudsz könnyen kitűnni a jelentkezők hosszú listájából.

Projekt menedzser önéletrajz

A szakmai tudásod összefogása

Lássuk most, hogy milyen lényeges elemekkel kell rendelkeznie a projektmenedzser munkakörben beküldött önéletrajzoknak, hogy tudd mi az, amire minden esetben figyelned kell ahhoz, hogy megtalálják az önéletrajzodat. Ilyen részlet például az, hogy nem véthetsz hibát a személyes részben, ugyanis ez nagyon visszás érzést kelt az olvasóban. Ráadásul, ha elütsz valamit, kevés esélyed van arra, hogy el fognak tudni érni azért, hogy behívjanak egy szakmai megbeszélésre.

Mindazonáltal, az ön marketing rész, azaz a bemutatkozás, egy olyan rész, amire, ha nem figyelsz, nem sok esélyed van arra, hogy felkelted az HR-es figyelmét. Ezt a részt tehát úgy kell megírnod, hogy az olvasóban azt az érzetet keltsd, hogy te vagy az elsődleges, akivel szeretné felvenni a kapcsolatot a projekt elvégzése céljából. Ha ebben a részben csak felsorolod miben vagy jó, nem lesz meg az “ő az igazi” érzés az interjúztató részéről. Ráadásul, így még az is lehet, hogy a bemutatkozás alapján el sem olvassa a tapasztalatokra és a tudásodra vonatkozó részeket.

Most pedig nézzük meg a formai követelményeket. Általános szabály, hogy letisztult, egyszerű önéletrajzot kell beküldened, mindazonáltal kiemelésekkel és felsorolásszerű pontokkal érdemes dúsítani az irományt. Érdemes példákat hoznod, be kell mutatnod a vezető képességeket és nem szabad felesleges infókat hozzáadnod semmiképpen.

Használj tehát alap betűméretet, ne térj el a mintánkban megadott adatoktól és figyelj arra, hogy az adott állás milyen követelményeket határozott meg a munkaköri leírásban.

Projekt menedzser önéletrajz

Milyen adatokat írj bele és miket érdemes kihagynod?

Lényeges, hogy vannak olyan részletei az önéletrajznak, amiket semmiképp nem hagyhatsz el, de a projekt munkakörhöz mérten vannak olyan szakaszok, amikre nem is igazán van szükség. Természetesen ezeket a részeket is bátran hozzáadhatod, sőt mi több, ha pályakezdő vagy érdemes is megtenned, de amennyiben kihagyod, akkor sem lesz semmi probléma.

Például, természetesen a bemutatkozást és a személyes adatokra vonatkozó részt mindenképpen hozzá kell adnod, ezek pedig minden esetben felülre kerülnek. Illetve, az iskolákra és a munkahelyekre utaló feladatokat sem hagyhatod le, hiszen ezek döntik majd el, hogy alkalmas vagy-e a munkára. Projektmenedzsment szempontjából a nyelvtudásod hozzáadása is lényeges, még akkor is, ha nem kérnek erre külön az álláshirdetésben.

Mindazonáltal, bátran lehagyhatod a hobbikra és a munkakörhöz nem illő tudásra vonatkozó részt, ugyanis ezek maximum plusz pontok lehetnek azáltal, hogy szimpatikus leszel az olvasónak. Illetve, mi inkább azt javasoljuk, hogy az önéletrajzod megírása során hagyd ki a kép hozzáadását, ugyanis, ha nem vagy szimpatikus könnyen elveszítheted az esélyed az interjúra, még akkor is, ha amúgy téged hívtak volna be. Ez lesz az, amit először látnak, azaz az első benyomás így a kép megnézése után történik meg.

Projekt menedzser önéletrajz

Nézzük az önéletrajz kezdő részét

ÍGY ÍRD MEG
CSOBOT ÁDÁM
Projektmenedzser
Email: csobotadam@gmail.com
Telefon: 0630/6574245
Lakcím: 3425 Győr, Kiskert utca 65.
Születési adatok: 1969. 07. 23. Sopron
FELEJTSD EL
Anna Tamás
tamaskaaavagyok@freemil.com
0630543231
3232 salgótarjan, 32
1968. 05. 25. cegled

Összefoglalva tehát lényeges, mennyire jó benyomást kelt az adatokra szóló rész a projekt munkakörben, éppen ezért nem mindegy hogyan írod meg. Nem hagyhatsz például helyesírási hibákat a szövegben, ahogy érdemes megjelölni azt is, hogy milyen adatot közölsz éppen a sorokban. Figyelj az ékezetekre, akkor is, ha telefonról töltöd ki az önéletrajzodat, de nem szabad elfelejtened a nagybetűkre vonatkozó nyelvtani szabályokat sem. Egy profi önéletrajz megírásának elsődleges lépései ettől függenek, illetve attól, hogy az email címed és a telefonszámod profi formában, helyesen megadva szerepeljen.

A szakmai bemutatkozás kinézete

Ezután következik a sorban a bemutatkozásod, ahol tehát marketing eszközöket használva felhívod az érdeklők figyelmét arra, hogy te lehetsz a legjobb a munkára. Ezt a részt nyugodtan rövidre és lényegre törőre foghatod, illetve elegendő, ha a tapasztalat szerint, amit szereztél bemutatod a tudásod.

A fogalmazás viszont nem mindegy, így érdemes kifejtett mondatokban beszélni a projektmenedzsment alatt szerzett tapasztalataidról és az is jó, ha kitérsz arra is, miben segítettél eddig a korábbi munkáltatóknak, célozva arra, hogy szakmai oldalról te vagy a legjobb választás.

JÓ MINTA
Az elmúlt 7 évben 2 cégnek segítettem a menedzser feladataik tökéletes irányításában, miközben megtanultam jól bánni egy több fős csapattal is. Jól értek az emberek nyelvén, miközben képes vagy több projektet is a kezemben tartani és szakmai segítséget nyújtani a dolgozóknak. Csapatjátékos munkamorálom révén pedig szívesen is dolgoznak velem a kollégák.
FELEJTŐS
Évek óta ezt csinálom, vezettem csapatot is. Tudom mit csinálok, ilyen diplomám is van. Szeretnek az emberek és szívesen dolgoznak velem.

Mondanunk sem kell tehát, hogy az első mutatja meg igazán a személyiségedet, amíg a második inkább néz ki úgy, mintha a szakmai képességeiddel nem lenne minden rendben.

Projekt menedzser önéletrajz

Nézzük meg most a tapasztalat részt

Az önéletrajzod készítése ezután a munkahelyek felsorolásából áll, de még mielőtt belekezdenénk a minta szerint, nézzük meg pár lényeges részletet. Az egyik legfontosabb ebben a részben, hogy időben visszafelé kell haladnod a felsorolás alatt. Mindenhol fel kell tüntetned a munkahely teljes nevét, az időszakot, amikor ott dolgoztál, illetve a kapcsolódó pontokat, amiket elvégeztél feladatként. Ezek a pontok viszont 4 – 5 rövid felsorolásban elegendő, ha feltüntetésre kerülnek.

📌Fejtsd ki a különböző munkaköröket, de ne írj hosszú mondatokat, mert felesleges.
ÍGY ÍRD MEG KREATÍV MÓDON
PROJECT ELEMZŐ
Egis Gyógyszergyár Zrt.
2022. október – 2023. február
Kistarcsa

 • Rendszer kezelés
 • Döntés előkészítő projekt munkák előkészítése
 • Leaderek támogatásának folyamatos tevékenysége
 • A tapasztalattal rendelkező munkatársak irányítása
 • Terv elkőkészítése és elindítása

Pályázatíró és tervezés kezdeményező
Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft.
2018. augusztus – 2022. május
Szigethalom

 • Vezető támogatása a dokumentumok elkészítésével
 • Projektek alapjainak megírása
 • Közreműködés a területek irányításában
 • Példa bemutatása a dolgozóknak
 • Projektkultúra fejlesztésének kezdeményezése
 • Folyamatos kapcsolattartás a tervek kivitelezése érdekében

Nemzetközi üzleti kapcsolattartó
Jabil Circuit Magyarország Zrt.
2015. január – 2017. február
Kiskőre

 • Kapcsolódó anyagok rendben tartása
 • Műszaki előkészítések felülvizsgálata
 • Angol nyelven való kapcsolattartás
 • Megbeszélések összehívása és tartása
 • Hagyományos és modern rendszereke használata
 • Szoros együttműködés a társosztályokkal
ÍGY TUTIRA NE ÍRD MEG
junior
ADAM-HOUSE Innovatív cég
2012. június – 2013. május
szigetszentmiklós

 • feladatok
 • dokumentálás
 • rendelés
 • ellenőrzések
Az elsőkben mutatott példában tehát szépen kifejtheted milyen tapasztalattal rendelkezel, anélkül, hogy hosszú, felesleges sorokat kellene ezért hozzáadnod. Pontokba szedve, figyelve a kinézetre és a lényegi részek kiemelésére tehát szépen bemutathatod a projektek által szerzett tudásodat.

A rossz mintában látható rész viszont felejtős, ha szeretnéd, hogy felfigyeljenek rád. Az üzleti élet ezen világában ugyanis nem csak az a lényeges, hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezel, hanem annak érdekében, hogy bemutathasd, hogyan tudsz jól kommunikálni már az önéletrajzodat is aszerint kell megírnod. Az olyan részletek, mint az, hogy 3 – 4 pontot adsz meg, vagy többet, tehát lényegesek, ha szeretnéd megkapni a munkát.

Projekt menedzser önéletrajz

Az önéletrajz tanulmányok része

Ebben a szakaszban pedig a projekt munkához kapcsolható tanulmányokat kell felsorolnod, szintén visszafelé, kezdve az utolsó iskolával, amit elvégeztél. Ha egyébként több diplomád is van mint 2, az érettségit akár ki is hagyhatod a képletből. Illetve, az üzleti élethez lényeges tanulmányokat mind hozzáadhatod, legyen az egyetem, vagy bármilyen más képzési forma, amit elvégeztél.

Itt már nem kell kifejtened a különböző iskolákat, amennyiben már szakmai tapasztalatot is szereztél a munka világában. Egyéb esetben akár meg is teheted, gondod semmiképpen nem származik belőle, előnyöd viszont igen, hiszen így biztosan elérhető majd az 1 oldalnyi önéletrajz megírására irányuló kezdeményezésed.

Így írd meg tehát szakmai szemmel a tanulmányok részt👇:

Az önéletrajz helyesen
Iskolák és végzettségek

Projekt irányítása BA
Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar
2007. szeptember – 2013. július
Szeged

Gazdaságtudomány
Debreceni Egyetem Közgazdaság- és Gazdaságtudományi Kar
2013. szeptember – 2017. június
Debrecen

Az önéletrajz rossz változatban
iskolák

Ügyek tervezése
Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar
4
gyula

Készség projektekhez
Pannon
3 éves
Sopron

Ne feledd tehát, hogy itt is lényeges a kapcsolódó külalak, ahogy az is, hogy bemutasd milyen iskolákat végeztél. Írd ki a szak teljes nevét, a dátumot és az iskola nevét se vágd le. A helytelen mintában szereplő adatbeküldéssel ugyanis nem valószínű, hogy meggyőzöd a HR-est, hogy profi vagy a területen, még akkor sem, ha a legjobb iskolákba jártál mi előtt jelentkeztél volna.

Nézd át inkább többször az ehhez kapcsolódó részt, hogy biztosan helyesen küld be az érintett osztályra.

Projekt menedzser önéletrajz

Készségek – Avagy így add meg mit tudsz

Ha pedig eljutottál ehhez a részhez, az állás nagy részéhez megírtad a lényeges információkat. Ezután már csak a szakmai tudásod bemutatásához lényeges képességeket kell megadnod, illetve a nyelvtudásodra vonatkozó adatokat kell összeírnod. A marketing képességeidre itt is szükséged lesz, viszont nem kell túlságosan túlgondolnod az iromány ezek szakaszát. Elegendő ugyanis 4 – 5 pontban felsorolni, hogy mire vagy képes, mint a soft, mind pedig a hard skillekre vonatkozóan.

Az üzleti életedben lényegesebbek egyébként a hard, azaz a gyakorlati tudásra vonatkozó tulajdonságaid, viszont, ha emberek felett szeretnél dolgozni, a szociális képességeidet is jól kell tudnod összeszedni.

A szociális készségeid:

 • Közösségekbe való könnyű beilleszkedési képesség
 • Extrovertált személyiség
 • Együttműködési képesség két irányba is
 • Bármilyen probléma megoldásának képessége
 • Empatikus vezetőkhöz illő viselkedés

Hard készségeid lehetnek:

 • Erős nyelvtudás
 • Szakmai programok ismeretének képessége
 • Erős technika tudás
 • A területen belül felmerő szoftverek használata

Projekt menedzser önéletrajz

A nyelvtudásodra vonatkozó rész helyes megadása

Most pedig nézzük meg az utolsó kötelező részt, amit hozzá kell adnod a projekt munkához lényeges önéletrajzodhoz. Itt kell megadnod az önéletrajz nyelvtudásra vonatkozó részleteit, azaz, hogy milyen nyelveken és milyen szinten tudsz megszólalni.

Az üzleti világ ezen oldalában lényeges a nyelvtudásod, éppen ezért minél több nyelven tudsz annál jobb, ráadásul, ha több nyelven is meg tudsz szólalni alapszintnél jobban, nagy előnnyel indulsz a többi jelentkezőhöz képest.

Így add meg az önéletrajz ezen szakaszát:

HELYES
Nyelvek
Angol – Felsőfok
Német – Felsőfok
Török – Alapfok

A nem kötelező érvényű részek

Végül pedig te magad döntheted el, hogy az oldal alján hozzáadod-e a hobbikat és az egyéb szakmailag nem odaillő tanulmányokat, amiket szeretnél bemutatni. Ezek a részek inkább arra jók, hogy bemutathasd magad, így bármilyen extra információt felsorolhatsz itt, amit szükségesnek vélsz.

Ne túlozz viszont semmiben, ugyanis a HR-esek pszichológiát is tanultak, így, ha nem is buksz el a válaszok alatt és nem derül ki, hogy valójában semmi közöd az általad megjelölt hobbikhoz, a területen dolgozók tudni fogják, hogy hazugság volt. Ez pedig megbízhatatlanságra ad okot, így további kapcsolatfelvételre ebben az esetben nem igen számíthatsz majd.

Ha pedig több hobbit is fel tudsz sorolni, érdemes bármilyen olyan lényeges pontot hozzáadnod, ami még előnyt is jelenthet a munkához. Mindazonáltal, elegendő, ha egyszerűen felsorolod az ezekre a területekre vonatkozó információkat, nem kell azokat kifejtened.

Projekt menedzser önéletrajz

Végső gondolatok – Az önéletrajz helyes formája

Ha tehát szeretnéd megkapni álmaid munkáját, azon felül, hogy a szakirányhoz szükségesnek vélt tények és információk ismerete lényeges, figyelned kell arra is, hogy miként mutatod be magad. Mi éppen ezért, bátran javasoljuk, hogy használd az általunk biztosított mintákat, ha szeretnél bejutni az interjúra, hogy megmutathasd a tudásod élesben is.

Ne feledd viszont a plusz információkat sem, amiket megadtunk a leírásban, hogy biztosan a legjobbat hozhasd ki magadból a bemutatkozásod folyamán. A területen természetesen vannak speciális szabályok is, de vannak olyan lényeges részletek is, amiket minden esetben be kell tartanod, ha szeretnéd, hogy profi legyen az önéletrajzod.

Mindazonáltal, ne feledd, hogy érdemes az adott munkakörhöz kapcsolható szakmai részleteket hozzáadnod az irományodhoz, azaz, nézd meg, hogy milyen pontokat soroltak fel az állásod hirdetésében, ami számodra lényeges lehet, illetve érdemes valamilyen formában belefogalmaznod a tartalmaidba.

Ha viszont tudsz a fentiekre figyelni, jó eséllyel biztos a helyed az interjúztatottak között a projekt munka megszerzése szempontjából.

Hoztunk végezetül egy összefoglalót arról, hogy mire érdemes figyelned főleg az önéletrajzod megírása közben, illetve itt láthatod azokat a pontokat is, amiket nem érdemes semmiképpen kihagynod a beküldött anyagból, ha szeretnél kitűnni a tömegből.

 • Maximum 1 oldalnyi anyagot küldj be
 • Emeld ki azt, ami lényeges
 • Ne hagyj hibát az önéletrajzban
 • Figyelj a vezetői képességek kiemelésére is
 • Maradj az egyszerű, letisztult formánál
 • Fordítva add meg a tapasztalatokat

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Diploma nélkül van esélyem arra, hogy megkapjam az állást?

Sajnos nem sok esélyed van arra, hogy projektmenedzser munkakörben munkát kapj, ha nem rendelkezel semmilyen szakirányú diplomával. Általában BA mellett MA diplomát is szoktak kérni, ha ilyen munkakörben szeretnél elhelyezkedni, de egy sima érettségivel nem igen tudsz bekerülni mindösszesen.

Vannak távmunkában végezhető hasonló munkakörök?

Természetesen. Ebben a munkakörben bátran számíthatsz arra, hogy távmunkában dolgozhatsz.