Scrum mester önéletrajz – Mutatjuk mire figyelj!

Ma Magyarországon a scrum mester egy kívánatos szakma, amely viszonylag jó fizetést és nagyszerű munkalehetőségeket kínál. Ahhoz azonban, hogy ezen a területen sikeresek legyünk, elengedhetetlen, hogy önéletrajzunkban bemutassuk képességeinket. Ez a cikk minden szükséges információt megad egy professzionális megjelenésű önéletrajz elkészítéséhez, beleértve egy egyszerű mintát is.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Előre érdemes leszögezni, hogy nem érdemes kompromitáló dolgokat hozzáadni az önéletrajzhoz, így például azt, hogy milyen pártban tevékenykedik vagy hogy milyenej a politikai nézetei.

A CV a curriculum vitae rövidítése, és latinul „életút”-t jelent. Meglehetősen találó név, mert az önéletrajz arra szolgál, hogy megmutassa, milyen tapasztalatokat és végzettséget szerzett az „életpálya” során. Ezért rendkívül fontos, hogy állásra jelentkezésekor legyen önéletrajza, mert különben a munkáltató egyáltalán nem kap képet arról, hogy korábban mivel dolgozott vagy milyen releváns tapasztalatokkal rendelkezik.

Ezért nem elég csak írni például egy személyes levelet, mert ez egy folyamatos szöveg, ahol nehéz áttekintést kapni arról, hogy pontosan mit is csinált az életében. A személyes levél valóban csak az önéletrajz kiegészítéseként van ott, ahol tisztábbá válik a kép rólad, mint személyről.

Nézzük meg először egy teljes mintát, hogy lásd, hogyan kell write a scrum master CV, utána pedig részletesen is kifejtjük az egyes részeket.

Sokan, akik önéletrajzot írnak, valószínűleg gondot okoznak az önéletrajz felépítésével. Ami teljesen érthető. Azt persze nem könnyű tudni, hogy melyik struktúra a legjobb, és még nehezebb annak, aki korábban még önéletrajzot sem írt. De remélhetőleg szakértővé teszünk benneteket!

Scrum mester önéletrajz

Tartalomjegyzék

Scrum master resume – Egy jól elkészített minta

Személyes adatok
Kiss Gábor
Scrum master
E-mail: kissgabor@gmail.com
Telefonszám: 06 30/53 – 56 – 752
Lakcím: 2346 Budapest, Gellérthegy utca 65.
Születési hely, idő: 1980. 03. 21. Szigethalom

Rólam
Több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem, ahogy az a CV-ben, for a scrum master látszik is, éppen ezért jól ismerem azokat a technikákat, amelyek segíthetnek for the role. Azon kívül pedig, hogy én experience in egy hasonló munkakörben, vannak vezető képességeim is of scrum masters, így többféle munkakörben is képes vagyok helyt állni.

Tapasztalatok
Irodai asszisztens
Fiorex Packaging Kft
2019. január – 2020. február
Gödöllő

 • Budapesti irodába érkező vevőink számára segítségnyújtás
 • Telephelyek munkatársaival való együttműködés
 • Megtörtént aktivitások, üzleti lehetőségek Sales Autopilot CRM rendszerben való rögzítése
 • Online beérkező vevői rendelések nyomon követése
 • Készletezéssel kapcsolatos adminisztratív munkavégzés

Tanulmányok

Külkereskedelmi ügyintéző
Nyíregyházi Főiskola és Egyetem
2015. augusztus – 2017. június
Nyíregyháza

Marketing
Budapesti Műszaki Egyetem
2009. szeptember – 201. július
Göd

Érettségi
Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium

2005. szeptember – 2007. május
Siófok

Képességek és készségek

 • Work experience
 • Senior scrum master
 • Csapatban való munkaképesség
 • Project management ismeretek
 • Agile framework
 • Technical skills
 • Rendszerszintű gondolkozás of scrum
 • Nem okoz gondot a vezetés
 • Általános agile scrum master ismeretek

Nyelvek
Angol nyelv – felsőfok

Javasoljuk egyébként, hogy nézzen körbe olyan napilapokon, hol találhat segítséget a különböző szakszavak használatában, ugyanis ez is nagy segítség lehet abban, hogy milyen kifejezéseket érdemes használni az önéletrajz megírása közben. Nem jó ugyanis, ha alap kifejezéseket ír bele. Mindazonáltal, ha teheti ne feledje a motivációs levelet sem, amit mellékelve esélyt kaphat arra, hogy bemutassa magát, ezzel felkeltve az olvasó figyelmét.

Ne páláyzzon viszont olyan munkára, ami nem érdeki, ugyanis felesleges, és jó eséllyel nem fogja motiválni még a magas fizetés sem ha esetleg felveszik. Ezzel pedig csak a saját idejét rabolja feleslegesen.

Scrum mester önéletrajz

Milyen fizetésre számíthatsz – Your scrum master resume

Ha érdekli egy ilyen állás, a jó hír az, hogy a különböző álláskereső portálokon több ezer álláslehetőség áll rendelkezésre, így your scrum master CV-je hamar válaszra találhat. Azonban, bár nagy a kereslet a munkavállalók iránt, a fizetés nem biztos, hogy jelentős of your jövődben. To the pályakezdők jellemzően átlagosan bruttó 200 000 és 250 000 forint közötti fizetést kapnak, míg a tapasztalt munkavállalók alig 400 000 vagy 500 000 forintos bruttó fizetésre számíthatnak.

A magas jövedelem érdekében fontos odafigyelni a különböző cégek által kínált juttatásokra, mint például az év végi bónuszok, az egészségbiztosítás és a SZÉP kártya to your scrum master CV írása közben. Érdemes megjegyezni, hogy a kisebb cégek rugalmasabb munkarendet, de alacsonyabb fizetést kínálhatnak, mint a multinacionális cégek, amelyek szoros határidőket követelnek meg, de több bónuszt és extra juttatást kínálnak. Lényeges egyébként, a years of experience is, hiszen ez is nagy befolyással van as a scrum master, ha a CV-jét írja.

Továbbá lehetőség van részmunkaidős munkavégzésre, heti 4-6 órás beosztással, valamint otthoni munkavégzésre is if you want. Ezért ha speciális igényei vannak, ezeket mindenképpen vegye figyelembe a jelentkezéskor.

Scrum mester önéletrajz

As a scrum master – A kötelező és az opcionális részek – How to

Ne írjon bele olyan felesleges dolgokat, mint hogy szereti az állatokat vagy, hogy van egy macskája, ugyanis ez munka szempontjából senkit nem érdekel. Legyen inkább tényszerű és próbálja meg megfogalmazni, hogy milyen cégeknek hogyan tudott segíteni az elmúlt időszakban a tapasztalatával. Például, ha volt olyan munkakör, ahol 30%-os növekedés volt tapasztalhzó Ön miatt, azt írja bele.

Amikor hasonló állásra jelentkezik, tudnia kell, hogy pályakezdőként nem igazán fognak Önnel foglalkozni, bármennyi diplomája is van. Éppen ezért javasoljuk, hogy inkább akkor jelentkezzen, ha már senior szakértőnek számít a témában.

A jó hír viszont, hogy hasonló munkakörben elhelyezkedhet akár külföldön is, így ha nem szeretne, nem muszály magyar munkahelyet választani.

Scrum mester önéletrajz

A scrum master resume alapvető szabályai

Bár minden munka más, különösen javasolt, hogy nézzen utána a cégnek, ahova jelentkezik, ugyanis nagy sikereket érhet el a beszélgetés folyamán, ha tud olyan dolgokat felsorolni, ami a céggel kapcsolatos. Ez azt mutatja, hogy valóban érdeklődik a munka iránt, ami segíthet abban is, hogy könnyebben megszerezze az állást. Illetve, készüljön fel, hogy napjainkban az interjúk gyakran online zajlanak, így szüksége lesz egy eszközre, amin keresztül elérhetik Önt ebben az esetben is.

Javasoljuk, hogy kerülje a kép hozzáadását, mivel bár jó benyomást kelthet, fennáll a veszélye, hogy negatív első benyomást kelt. Ha mégis fényképet szeretne mellékelni, ügyeljen arra, hogy az legfeljebb egy éves legyen, és sima fehér háttér előtt készüljön, valamint kerülje a nyaralási vagy szelfi fotókat, ha professional scrum master CV-t szeretne beküldeni.

Ne feledje, hogy scrum masters önéletrajzát minden egyes álláslehetőséghez igazítsa, mivel the hiring manager észreveszi, ha ugyanazt a for scrum master CV-t használja több pályázathoz is. Az azonos önéletrajzok elküldése még az interjúra való kiválasztás esélyeit is ronthatja, hiába van your experience.

Scrum mester önéletrajz

How to write – Nézzük meg a scrum master resume személyes adatok részét

JÓ MEGOLDÁS
Farkas Annabella
Scrum master
Email cím: farkasannabella@gmail.com
Telefonszám: 06 20/ 67 52 642
Lakcím: 4321 Sárospatak, Kis János Al tábornok utca 66.
Születési hely, idő: 1980. 01. 12. Hegyeshalom
ROSSZ MEGOLDÁS
Pöttyös Adél
adelkaaaa@freemil.com
65 74 2345
4653 Baktalórántháza
1955. 04. 12. Nyírbátor

Nem kell tehát a zene szeretetéről beszélni, mert felesleges. Helyette figyeljen arra, hogy úgy adja meg az adatokat, hogy az nézzen is ki valahogy. Láthatja a lenti képen, hogy mekkora szeretettel várják a jelentkezőket azok a cégek, ahol tényleg szükséges a munkaerő, viszont ehhez teljesítenie kell.

Tudjon róla egyébként ,hogy 3 hónapos betanulási idő van a legtöbb cégnél, így ebben az időszakban kell megmutatni, hogy mit tud. Ha ez nem sikerül, felmondási idő nélkül bontják fel önnel a szerződést.

Scrum mester önéletrajz

Scrum master role – A bemutatkozás kifejtve és bemutatva

Megfelelő változat
If you olyan jelentkezőre vágysz, akinek erős képességei vannak a project management világában és skills and egyebek szempontjából is kiemelkedő nagyszerű választás lehetek. Vezetői képességekkel is rendelkezem, így az entry level munkatársaknak is tudok segíteni in the feladatokban, miközben én vagyok the best akkor is, ha olyan személyt keresnek for scrum, aki képes megfelelően csapatban is dolgozni.
Inkább felejtsd el
Én vagyok a relevant to the munka, tekintve, hogy van tapasztalatom you need. You can also bízni rám egyéb feladatokat is, de tudok segíteni ha szükséges az új munkatársakkal is, you want to.

Most pedig vizsgáljuk meg, hogyan kell felépíteni a tapasztalati részt, ami a scrum master resume egyik legfontosabb részének is mondható.

Scrum mester önéletrajz

Scrum master resume – A tapasztalatok részek

Lényeges, hogy minden egyes munkahelyet 4-5 pontba szedve írjon le, kiemelve az ott szerzett készségeket. Ha azonban van olyan korábbi munkája, amely relevánsabb a jelenlegi pozíciójához, akkor azt is beillesztheti a felsorolásba, lehetőleg legelőre.

GOOD VÁLTOZAT
Működés támogatási tanácsadó
MKB BIZTOSÍTÓ Kft.
2013. december – 2017. november
Zugliget

 • Az igazgatóság szakmai támogatása
 • Munkaköri profilok létrehozásának irányítása, szakmai támogatása
 • Részvétel az éves PEREX tervezésben együttműködve a szakterületekkel
 • Terület PEREX keretének követése együttműködve a kapcsolódó szakterületekkel
 • Szervezetfejlesztésben való közreműködés

Banki segítő
MBH cég
2011. október – 2016. augusztus
Szalonta

 • Kapcsolattartás a szervezeti egységekkel
 • Kapcsolódó adminisztráció elvégzése
 • Szükség szerint koordináció ellátása az egységek között
 • Határidők nyomon követése, feladatok státuszolása
 • Junior kollégák operatív munkájának támogatása, mentorálás
 • Fő menedzsment munkájának segítése

Nyelvtanár
Uptown School Bt
2019. február – 2020. március
Ráckeve

 • Angol nyelvtudásban való segítés
 • Csoportos és egyéni felkészülés
 • Feladatok ellenőrzése
 • Új gyakorlati feladatok kitalálása
 • A diákok motiválása
 • Eredmények közzététele
ÍGY INKÁBB NE CSINÁLD
Csecsemő és kisgyermeknevelő
Otthon Melege Nonprofit Kft.

2006. április – 2008. november
VÁSÁROSNAMéNY

 • felvigyázás
 • figyelés
 • nevelés
 • ügyintézés
Ha úgy érzi, hogy nem tud mit írni, inkább kérjen segítséget szakértőktől, minthogy 1 1 szót írjon maximum, így ugyanis maximum kutyasétáltaónak fogják felvenni, de egy tekintélyt élvező munkakörre semmiképp. Ha egyébként érdekli a home office, ebben a részben belefoglalhatja, hogy lássák, az otthoni munkavégzésre is képes.

Bár, ebben a munkakörben akár freelancer is lehet, azaz távmunkában is dolgozhat, ha az egyébként jobban érdekelné esetleg.

Scrum mester önéletrajz

Mit tanult? – Scrum master resume

A jó hír az, hogy ebben a szakaszban csak az iskolákat kell megadnia, ahová járt, és a diploma megszerzésének időpontját. Ha azonban ez az első állása, és az előző részbe nem sok mindent tud írni, ez tökéletes hely lehet arra, hogy egy felsorolásszerű listát készítsen a tanulmányai során megszerzett készségeiről.

A tanulmányok
ISKOLÁK

Villanymérnök
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2005. szeptember – 2007. június
Budakalász

Könyvelő
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2000. augusztus – 2002. május
Solymár

Így inkább ne csináld
ISKOLÁK

Kereskedő
Budapesti Corvinus Egyetem
2 év
Dunavarsány

Érettségi
Budapesti Gazdasági Középiskola
5 év
Újszilvás

Scrum master resume – Hogyan add meg jól a képességeket és a készségeket ebben a szakaszban?

Egy önéletrajznak tartalmaznia kell mind a puha, mind a kemény készségeket, de ebben a munkakörben a kemény készségek fontosabbak, mint a puha készségek. Ezért inkább a kemény készségekre, például a programok és szoftverek technikai ismeretére kell összpontosítania. A puha készségek a szociális készségekre vonatkoznak. Mindkét típusú készségre példákat hozunk, és egyszerűen felsorolhatja őket felsorolásszerűen, pontokba szedve, mindenféle kifejtés vagy magyarázat nélkül.

Bár mi most két külön listát készítünk, Önnek elegendő, ha egy azonos listában felsorol 5 – 6 pontot ezzel kapcsolatban.

Soft készségek

 • Képesség az emberismeretre
 • Magas fokú empátia
 • Proaktív munkavégzés jellemez
 • Mosolygós, extrovertált személyiség
 • Nagy fokú önállóság
 • Csapatban való munkaképesség magas fokon

Hard képességek

 • Az alapvető programok ismerete
 • Alap számítógépes ismeretek
 • Jogosítvány megléte
 • Nagyfokú vezető képességek
 • Erős szervezési képességek

Minden, amit tudnia kell a nyelvtudásról és a nyelvismert megadásáról a CV-ben

A leendő munkavállalóknak a fontos készségként kell előnyben részesíteniük a nyelvtudást, mivel az idegen nyelvek folyékonyan való ismerete általában követelmény a munkakör betöltéséhez. Ha azonban valaki rendelkezik angol és német nyelvtudással is, az kifejezetten előnyös lehet, ha ezt beírja az önéletrajzába, mivel ez növelheti az esélyeit a felvételre. Ráadásul a nem szabványos nyelvek ismerete magasabb fizetést eredményezhet, így érdemes minden nyelvtudást megemlíteni az önéletrajzban.

A nyelvtudás megadása
Nyelvek
Angol – Felsőfok
Német – Alapfok

Miért válassz kisebb csoportos munkahelyet?

A kiscsoportos munkahelyek, más néven kis csoportos környezetek, számos előnnyel rendelkeznek a nagyobb, bürokratikusabb szervezetekkel szemben. A kiscsoportos munkahelyek mindenekelőtt elősegítik a közösség és az együttműködés érzését az alkalmazottak között, mivel az egyének képesek szorosan együtt dolgozni és erős munkakapcsolatokat építeni. Ez megnövekedett morálhoz, munkával való elégedettséghez és összességében pozitívabb munkakörnyezethez vezethet. A kiscsoportos munkahelyek rugalmasabbak és alkalmazkodóbbak is, mivel a csapattagok együtt tudnak dolgozni a gyors és hatékony döntések érdekében. Ez nagyobb innovációhoz vezethet, mivel a csapattagok megoszthatják egymással ötleteiket és együtt dolgozhatnak új megoldások kidolgozásán. Végül a kiscsoportos munkahelyek lehetőséget kínálnak az egyéni növekedésre és fejlődésre, mivel a csapattagok több felelősséget tudnak vállalni, és sokféle szerepkörben tapasztalatot szerezhetnek. Összességében a kiscsoportos munkahelyek számos előnnyel járnak mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára, és kiváló lehetőséget jelenthetnek azok számára, akik együttműködőbb és dinamikusabb munkakörnyezetre vágynak.

A hobbik és az egyéb tapasztalatok

Ha egyébként egyetemista, megjelölheti azt is, hogy gyakornokként végzett hasonló munkát. A szakmai gyakorlat értékes tanulási tapasztalatot jelent a hallgatók és friss diplomások számára, lehetőséget adva gyakorlati, gyakorlati tapasztalatszerzésre professzionális környezetben. A szakmai gyakorlatok jellemzően ideiglenes pozíciók, amelyek lehetőséget kínálnak az osztálytermi tanulás valós helyzetekben való alkalmazására, valamint értékes készségek és ismeretek megszerzésére, amelyek javíthatják a jövőbeni munkalehetőségeket.

A munkásokkal kapcsolatos elméletek

Az X elmélet és az Y elmélet két ellentétes vezetési stílus, amelyet Douglas McGregor javasolt az 1960-as években, amelyek két különböző perspektívát írnak le arra vonatkozóan, hogyan tekintenek a vezetők alkalmazottaikra. Az X elmélet azt feltételezi, hogy a dolgozók eredendően lusták, nem szeretik a munkát, és állandó felügyeletre és ellenőrzésre van szükségük a termelékenység biztosításához. Azok a menedzserek, akik támogatják ezt az elméletet, hajlamosak szigorú szabályokra, mikromenedzsmentre és büntetésre hagyatkozni a dolgozók motiválására. Ezzel szemben az Y elmélet azt feltételezi, hogy a munkavállalók önmotiváltak, élvezik a munkát, képesek felelősséget vállalni és önállóan dolgozni. Azok a menedzserek, akik támogatják ezt az elméletet, általában nagyobb autonómiát és lehetőséget biztosítanak a személyes növekedéshez és fejlődéshez, és szerepüket abban látják, hogy támogatást és útmutatást nyújtsanak alkalmazottaiknak. Összességében az X elmélet és az Y elmélet a munkavállalók irányításának két különböző megközelítését képviseli, és jelentős hatással lehet az alkalmazottak moráljára, termelékenységére és munkával való elégedettségére.

Kísérőlevél minta önéletrajz

Érdemes egyébként utó is követned a beszélgetést, így miután beküldted az önéletrajzot, illetve végeztél az interjúval írni nekik, hogy tudjanak rólad. Így akkor is emlékezni fognak rád, ha egyébként nem te vagy a legjobb jelölt és be fognak hívni a későbbiekben is jó eséllyel.

A lényeg

Legyen rövid és lényegre törő.

Törekedjen 1 oldal hosszúságra. Abban az esetben, ha 1 oldalnál hosszabbra kérik Önt, ha önéletrajzát olyan formában írja meg, ami az adott munkakör szempontjából releváns.

Betűméretet tekintve 11-12-es méretben ideális választás. A következő betűtípusokat ajánljuk: Times New Roman, Calibri vagy Arial.

Fontos, hogy megnézesse valakivel az önéletrajzot.

Szerkesztő az, aki szerkeszti és meghatározza a tartalmat pl. egy újság vagy egy könyv. Korábban általánosságban az újságírók megjelölésére használták ezt a szót, most azonban kizárólag a tartalmat szerkesztõk/meghatározók esetében használják. Különböző típusú szerkesztők vannak különböző beosztásban, és a legmagasabb pozíciót általában a főszerkesztő tölti be, és ő mondja ki a végső szót arról, hogy mi kerül a folyóiratba vagy könyvbe.

Ha teheti egyébként próbáljon meg bemutatkozni a munkáltatónak személyesen, illetve, ha lehetőség van rá, sokkal jobban teszi, ha kézzel írja meg az önéletrajzát ugyanis így a személyiségét is beleviheti. Természetesen az a legjobb, ha mellette gépelt formátumban is odaadja, ugyanis így akkor is el tudják olvasni, ha esetleg a kézírása nem lenne rendben. Sok pályázó ezzel emelkedik ki a jelentkezők közül, vagy azáltal, hogy valamilyen fondorlatos tervez eszel ki annak érdekében, hogy megszerezze a munkát azáltalá, hogy nem egy szokványos dokumentumot küld be.

Gyakran ismételt kérdések

Szükség van diplomára a szakmához?

Felsőfokú gazdasági vagy marketing végzettség általában szükséges a pozícióhoz. Erről bővebb információt mindig az álláshirdetésben olvashatsz.

Kötelező a szakmai tapasztalat?

Egy olyan pozícióról beszélünk, amit abszolút nem pályakezdők töltik be. Így a válaszunk egy határozott igen. Több évbe is telhet, míg valakiből ideális termékmenedzser lehet.

Kihagyhatom a bemutatkozást?

Nem igazán javasoljuk. Ez egy önmarketing eszköz, így ha kihagyod nem igazán lesz esélyed arra, hog megszerezd a munkát. Nem kell viszont hosszú, több soros fejezeteket megfogalmaznod.