Személyzeti könyvelő Önéletrajz – Minden, ami lényeges!

A személyzeti könyvelő kulcsfontosságú szerepet játszik egy szervezet pénzügyi vagy számviteli osztályán belül, biztosítva a pénzügyi adatok pontosságát és időszerűségét. Általában egy vezető könyvelőnek vagy pénzügyi vezetőnek tartozik beszámolási kötelezettséggel, felelősségi köre a feladatok széles skáláját öleli fel, a naplóbejegyzések elkészítésétől, a főkönyvek egyeztetésétől és a havi zárási folyamatok segítésétől kezdve a különböző pénzügyi jelentések és kimutatások elkészítéséig.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ezeken az alapvető feladatokon túlmenően gyakran részletes pénzügyi elemzésekbe is belemerülnek az eltérések és eltérések azonosítása érdekében, amelyek felbecsülhetetlen betekintést nyújthatnak a szervezet pénzügyi állapotába. A személyzeti könyvelő emellett gyakran részt vesz a számviteli standardoknak és szabályzatoknak való megfelelés biztosításában, segít az adóelőkészítésben, és együttműködik a könyvvizsgálókkal a külső ellenőrzések során.

A könyvelő feladata egyszerre analitikus és eljárási jellegű, és megköveteli a részletek iránti éles figyelmet és a számviteli alapelvek alapos ismeretét. Lényegében a személyzeti könyvelő a szervezet pénzügyi integritásának fenntartásában az egyik sarokpont, amely a magasabb vezetési szinteken a megalapozott döntéshozatalhoz szükséges adatokat és betekintést nyújtja.

A munkahely megszerzéséhez vezető út megkezdése rendületlen elkötelezettséget és elkötelezettséget igényel. A jelentős fizetés és a juttatások csábítása sok karrierutat jövedelmezőnek és követésre érdemesnek tűntethet. Mégis, nem szabad elfelejteni, hogy a felszínen túl fontos a potenciális munkáltatók alapos értékelése. A vállalatok felkutatására és értékelésére szánt idő kiemelkedő fontosságú a saját szakmai jólétünk biztosítása és a tápláló munkakörnyezet elősegítése szempontjából, ami fokozott munkahelyi elégedettséghez vezet.

Ennek a lépésnek a figyelmen kívül hagyása és a karrierpályán való elhamarkodott előrehaladás csábítónak tűnhet, de sokszor munkahelyi elégedetlenséghez és potenciális kiégéshez vezet. Ebben az összefüggésben létfontosságúvá válik a pontos és lenyűgöző bemutatkozás. A gondosan elkészített önéletrajz a szakmai útról tanúskodik, és jelentősen megnövelheti az esélyeket arra, hogy elnyerjük a fontos interjút.

A kiemelkedő önéletrajz sokszor megkülönböztető tényező a toborzó döntéshozatali folyamatában. A titkos mártás a megszerzett készségek és a korábbi szakmai tapasztalatok intelligens kiemelésében rejlik. Felismerve e dokumentum kiemelkedő fontosságát, csapatunk szakértő módon összeállított önéletrajz-sablonokat kínál, amelyek megfelelnek a különböző igényeknek, és tartalmazzák az összes szükséges részt, hogy az Ön szakmai beszámolója hatékonyan kommunikálható legyen.

Ez a cikk mélyebbre merülve kimerítő útmutatóként szolgál az önéletrajz készítéséről. Célja, hogy képessé tegye az álláskeresőket arra, hogy a mai, éles verseny jellemzi a munkaerőpiacot. Miközben kibogozzuk az önéletrajz-készítés bonyolult árnyalatait, a beszélgetést egy minta-önéletrajzzal kezdjük, amely a tökéletesség bizonyítéka, és aranyszabályt állít fel arra vonatkozóan, hogy a feltörekvő szakembereknek mire kell törekedniük.

Személyzeti könyvelő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Önéletrajz minta, hogy lássa pontosan mire gondolunk, ha könyvelő CV-t írna

Személyes adatok
Kiss Gábor
Könyvelő
E-mail: kissgabor@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 27 – 21 – 321
Lakcím: 3457 Kecskemét, Budapesti tér utca 42.
Születési hely, idő: 1983. 01. 20. Gyula

Bemutatkozás
A jelentések készítése és a könyvelő feladatok ellátása számomra alapvető, bármilyen cég is az, ahol dolgozom. Főkönyvelő is voltam, de szakmai tapasztalat van mögöttem a teljes könyvelői világban. Számviteli és pénzügyi diplomával is rendelkezem, így a szükséges programok és anyagok ismerete sem okoz gondot, ahogy bármilyen pénzügyi papír elkészítése sem. Mint szakember, a tapasztalat mellett jelentkező és rendelkező új dolgozóknak is tudok segíteni.

Tapasztalatok
E-Commerce Guru
Berner Kft.
2020. május – 2023. február
Miskolc

 • Google Ads és SEO/SEA kampányok kezelése, PPC e-mail kampányok és váratlan emailek tervezése és szállítása
 • Sztáros social media kampányok és posztok írása, főleg a Facebook és LinkedIn színterein
 • Webmesteri feladatok: webshop tartalmak kreatív alkotása és esztétikus elhelyezése (a HTML ismeret is jól jön)
 • Belső keresőoptimalizálás, hogy a keresés ne olyan legyen, mint aranyhalat keresni az óceánban
 • GA4 adatelemzés és KPI-ok feldolgozása, mutatók és riportok készítése, mint egy valódi adatmágus

Pénzügyi kontroller
dm Kft.
2017. április – 2019. március
Nyíregyháza

 • Eredménykimutatás készítése, eltérések elemzése magyar és német nyelven
 • Közreműködés az éves és harmadéves tervezésben (előkészítés, a költséghely felelősök támogatása, az adatok elemzése, terv/tény összehasonlítás)
 • Részvétel az anyavállalat által készített konszolidálás előkészítésében, adatszolgáltatás
 • Egyéb rendszeres és ad hoc döntést előkészítő, támogató jelentések és elemzések készítése
 • Kapcsolattartás a cégvezetéssel, a társosztályokkal és az osztrák anyavállalat kontrolling csoportjával

Iskolák
Pincér
Evangélikus Hittudományi Egyetem
2018. március – 2019. április
Debrecen

Sebész
Kodolányi János Egyetem
2014. május – 2016. december
Siófok

Érettségi
Nemzeti Közszolgálati Egyetem

2010. augusztus – 2012. július
Debrecen

Készségek és képességek

 • A számlák elkészítése és a könyvelési feladatok ellátása gond nélkül megy
 • A könyvelés világában bármilyen feladatok ellátásában tudok segíteni
 • A vállalat és a cég érdekeit mindig figyelembe veszem
 • A könyvelők munkájának ellenőrzése sem gond nekem
 • Adó témában is tudok segíteni
 • Gazdasági és pénzügyi végzettség van mögöttem
 • Bank szektorban is dolgoztam mint könyvelő
 • Könyvelőként több, mint 10 éves tapasztalat van mögöttem
 • Könyvelés során nagyon precíz vagyok
 • Számviteli szakmai tudásom is van

Nyelvtudás

 • Angol – középfok

Az önéletrajza és a munkavégzés közben kapható fizetési sáv

A kívánt pozícióra vonatkozó önéletrajz elkészítése során kulcsfontosságú, hogy megismerkedjen a megcélzott pozícióhoz kapcsolódó szokásos fizetési osztályokkal. Az ilyen speciális szerepek kompenzációs struktúrája sokszor 300 000 és 600 000 forint közé esik. Ez a tartomány azonban nem csak az alapfizetést foglalja magában, hanem könyvelői bónuszokat és rengeteg további juttatást is tartalmaz, amelyek növelik a teljes csomagot.

Ha mélyebben belemerülünk az ezeket a kompenzációs csomagokat befolyásoló tényezőkbe, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a felvételt végző vállalat méretének és piaci jelenlétének hatását. Jellemzően az induló vállalkozások vagy a kisebb cégek nem feltétlenül érik el a magánszektorban működő nagyobb társaik által kínált bércsomagokat.

Ezek a jelentős vállalati egységek arról híresek, hogy jövedelmező készpénzes bónuszokat osztogatnak, különösen a hierarchiában magasabban elhelyezkedő pozíciók esetében, ami vonzó célponttá teszi őket a potenciális jelöltek számára.

Személyzeti könyvelő önéletrajz

A pénzbeli szempontokon túlmenően sok előremutató munkáltató számos juttatással is növeli az értékarányt. Olyan juttatásokra lehet számítani, mint a SZÉP-kártya juttatások, átfogó egészségügyi ellátási tervek és egy sor egyéb csábító ösztönző, amelyek a munkavállalók jólétét és elégedettségét célozzák.

Továbbá fontos megjegyezni, hogy az egyéni képzettség, a szakma általi tapasztalat mélysége és a speciális készségek monumentális szerepet játszanak az anyagi értékének meghatározásában a munkaerőpiacon. Az Ön karrierútja és eredményei jelentősen az Ön javára billenthetik a tárgyalási mérleg nyelvét.

Ugyanilyen fontos, hogy önéletrajzának tartalma összhangban legyen az Ön által megpályázott pozíció sajátosságaival. Az önéletrajzában és az interakciókban mutatott magabiztossága nagyban befolyásolhatja azt a csomagot, amelyet végül felajánlanak Önnek.

Nem csak arról van szó, hogy bemutassa a készségeit, hanem arról is, hogy stratégiailag kiemelje azokat, amelyek a leginkább megfelelnek a munkaköri leírásnak. A különféle cégek egyedi politikáinak és kulturális árnyalatainak megértése és az azokhoz való alkalmazkodás képessége előnyt jelenthet, mivel az elvárások jelentősen eltérhetnek a különböző szerepkörökben és szervezeteknél.

Az alábbiakat vegye figyelembe azaz így írjunk önéletrajzot szakmai tapasztalat mellett

Egy kifogástalan és kiemelkedő könyvelő és számviteli CV elkészítéséhez árnyaltan kell érteni, hogyan kell átrostálni a rendelkezésünkre álló információk széles skáláját, kiválasztani, hogy mit vegyünk bele, és mit hagyjunk ki. A számviteli önéletrajzban a lényeg, hogy pillanatképet adjon az egyén szakmai útjáról, és feltétlenül meg kell érteni, hogy nem minden információnak van egyforma súlya.

Az önéletrajznak vannak olyan szegmensei, különösen azok, amelyek az Ön fő erősségeit és eredményeit erősítik, és amelyeket ki kell emelni. Ezek lesznek az Ön megkülönböztető jegyei az álláspiacon. A hatásos bevezetővel való kezdés kulcsfontosságú. Ez a szakmai története kapuja, és azonnal meg kell, hogy szólítsa a felvételi menedzsert. A bevezető után egy tömör rész, amely részletezi az alapvető kompetenciáit és készségeit, megteremti az alapot a továbbiakhoz.

Az önéletrajz szívét a munkatapasztalat alkotja, amelyet egy átfogó részben részletez. Időrendi vagy tematikus áttekintést nyújt szakmai mérföldköveiről, és nemcsak azt mutatja be, hogy megfelel az adott munkakörnek, hanem a karrierútját is. Ennek a szakasznak az a célja, hogy bevonja az olvasót, beavatva őt az Ön szakmai fejlődésébe.

Továbbá, vezetői vagy irányítói pozíciókban az oktatási szegmens jelentős értéket képvisel. Ez tanúskodik az Ön tudományos bizonyítványairól és alapozó ismereteiről. A mai globalizált világban a nyelvtudás keresett készség. Egy idegen nyelv ismerete, vagy akár csak az alapfokú ismeretek birtoklása előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben.

Továbbá, bár a hobbijaink érintőlegesnek tűnhetnek, bepillantást engednek a személyiségünkbe és a tanórán kívüli szenvedélyeinkbe, és ezzel egy újabb dimenziót adnak a profilunkhoz. A tanórán kívüli programokban való aktív részvétel is kiemelheti az olyan puha készségeket, mint a csapatmunka, a vezetői képességek és az elkötelezettség.

Az önéletrajz felépítése és struktúrája ugyanolyan fontos, mint a tartalma. A tiszta, logikus és funkcionális formátum javítja az olvashatóságot, és biztosítja, hogy a lényeg ne vesszen el a díszes mintákban. Miközben a piac hemzseg a bonyolultságtól, az önéletrajz sikere a könyvelői világban az egyszerűségében rejlik. Az ipari szabványos sablonok használata bölcs lépés lehet, mivel egyszerűsíti a folyamatot és biztosítja a bevált legjobb gyakorlatokkal való összhangot. Ne feledje, hogy az önéletrajz több mint egy dokumentum; az Ön szakmai személyiségét tükrözi.

Személyzeti könyvelő önéletrajz

Mit figyel a cég? Könyvelő CV és a helyesírási szabályok

A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a könyvelő CV a megfelelő okokból tűnjön ki. A nyelvtani hibáktól mentes dokumentum az aprólékosság és a professzionalizmus képét kelti. Ezek a tényezők fontos szerepet játszanak egy olyan főkönyvelő CV elkészítésében, amely nemcsak megragadja, hanem az elejétől a végéig meg is tartja az olvasó figyelmét.

A pénzügyi és könyvelői CV bevezető szakasza az Ön főkönyvelő útjának kapujaként szolgál. Ezért az ebben a szakaszban elkövetett mulasztások vagy hibák megzavarhatják az olvasó cég elkötelezettségét, és kétségeket ébreszthetnek a részletekre való odafigyelésével kapcsolatban.

A világos, koherens és éles nyelvezet elengedhetetlen az információk hatékony átadásához. Továbbá a megfelelő formázási technikák stratégiai alkalmazása javíthatja az pénzügyi és könyvelői CV bemutatását és olvashatóságát. Az áttekinthetőség biztosítása mellett is kiemelkedő fontosságú az ideális hosszúság megtartása.

Törekedjen arra, hogy könyvelés útját egyoldalas önéletrajzban foglalja össze, amely egyensúlyt teremt azáltal, hogy tartalmazza a nélkülözhetetlen szakaszokat és minden kiegészítő információt. Egy több oldalas számvitel CV túlterhelheti az olvasót, és csökkentheti a legfontosabb eredményeinek hatását. Másrészt egy túl rövid könyvelési és számviteli CV kétségeket ébreszthet a tapasztalatai mélységével kapcsolatban, vagy a megfelelő részletesség hiánya miatt elhallgathat kritikus képességeket.

Az egységes betűtípus, például a klasszikus Times New Roman, és a következetes betűméret, lehetőleg 11-es méret, növeli a vizuális vonzerőt, és a dokumentumot szervezetten és könnyen áttekinthetővé teszi.

Sokszor vitatott döntés, hogy az önéletrajzban szerepeljen-e fénykép. Hacsak a munkaköri követelményekben nem szerepel kifejezetten, általában nem tanácsos képeket beépíteni a szakmai önéletrajzokba. Az indoklás szerint a kép véletlenül áthelyezheti a hangsúlyt a jelölt képzettségéről a személyes tulajdonságaira, ami a kezdeti értékelési fázisban esetleg tudattalan előítéleteket hozhat létre.

Ennek ellenére, ha mégis hajlik arra, hogy fényképet mellékeljen, alapvető fontosságú, hogy az tükrözze az Ön jelenlegi szakmai arculatát. A fényképeknek frissnek kell lenniük, lehetőleg az elmúlt tizenkét hónapban készültek, és professzionalizmust kell sugározniuk. Kerülje az elavult vagy alkalmi képek használatát, mivel ezek elvonhatják a figyelmet az könyvelési munka komoly szándékától.

Mellékesen jegyezzük meg, hogy bár a szakmai tapasztalatok sok mindent elárulnak a karrierútról, nem feltétlenül korrelálnak az idegen nyelvekben való jártassággal, amely sokszor személyes érdeklődésből vagy tanulmányi tevékenységből ered.

Érdemes az alábbiak szerint történő részt is belevenni – Példa a személyes adatok megadására

Érdemes ezt követnie
Varga Géza
Email cím: vargageza@gmail.com
Telefonszám: 06 30 26 43 235
Lakcím: 4323 Budapest, Gellért hegy utca 76.
Szül hely és adat: 1991. 12. 21. Szolnok
Ezt viszont nem érdemes tennie
Miskolczi Anna
anacskaaa@gmail.com
21 15 432
3234 Cegléd
1973. 01. 26. Szolnok

A mellékelt könyvelő önéletrajzminta átnézésekor több olyan hibát találtunk, amelyek sürgős javításra szorulnak. Először is, a jelölt neve nincs jól láthatóan feltüntetve a főkönyvelő CV esetén, ami bizonyos hogy kellő, így ránézésre nehéz megállapítani, hogy kinek az önéletrajzáról van szó. Továbbá a jelölt által megpályázott konkrét szerepkör vagy pozíció nem került feltüntetésre. Ez kritikus hiányosság, mivel a felvételi cég esetén tudniuk kell, hogy a jelölt pontosan milyen pozícióra pályázik.

Ezenkívül a megadott e-mail címmel is probléma van, nem is kell lennie ugyanis. Nemcsak helytelen, de nem is felel meg a magyarországi álláspályázatoknál elvárt szabványoknak. Az e-mail cím pontosságának és megfelelőségének biztosítása alapvető fontosságú, amikor önéletrajzot készít, mint könyvelési szakember; sokszor ez az elsődleges kommunikációs eszköz, és tükrözi a jelölt figyelmét a részletekre.

Egy másik figyelemre méltó mulasztás az országkód hiánya a megadott telefonszámban. Egy ilyen kihagyás hátrányos lehet, különösen akkor, ha a felvételi vezető vagy a HR-képviselő megpróbál kapcsolatba lépni vele. Egy tapasztalt szakembertől elvárható, hogy minden részletet, különösen az elérhetőségi adatokat aprólékosan mutassa be. Természetesen a főkönyvelő álláskeresés alatt és a vonzó álláshirdetésekre való válaszadás során mindig ellenőrizze kétszer is a kapcsolattartásra vonatkozó részt a pontosság és a teljesség szempontjából.

Továbbá úgy tűnik, hogy a jelenlegi főkönyvelő szakember címről hiányoznak olyan lényeges részletek, mint az utcanév és a ház- vagy lakásszám. A mellékelt önéletrajzmintából kitűnik, hogy ezek az szakember infók jellemzően elvártak, és be kell építeni őket ahhoz, hogy az számvitel és könyvelési CV professzionálisnak és átfogónak minősüljön. A következő könyvelés rész tele van helyesírási hibákkal, különösen a címben, a hónapban és a nevekben – az ilyen hibák visszataszítóak lehetnek a potenciális munkaadók számára, és gondos lektorálással könnyen elkerülhetők.

Ezeket a kirívó főkönyvelő hibákat feltétlenül ki kell javítani, mivel ezek elvonhatják a figyelmet az számvitel és főkönyvelő CV többi részének tartalmától. Amikor Ön időt és energiát fektetett képességeinek és tapasztalatainak részletezésébe, az ilyen hibák alááshatják az egész pályázatát. Ezért mindig szánjon elegendő időt arra amikor önéletrajzot ír a felülvizsgálatára és csiszolására, hogy az megfeleljen az iparágban elvárt és szükséges főkönyvelő munkavégzés normáknak.

Személyzeti könyvelő önéletrajz

Egy jól megírt könyvelő személyes CV bemutatkozás

Számviteli CV személyes bemutatkozás jól megírva
Pénzügyi és könyvelői diplomával rendelkezem, de 10 éves tapasztalat van mögöttem számviteli munkavégzés szempontjából. A szükséges adó ismeretek birtokában vagyok, így a számlák elkészítése és a számvitel ismerete a munka világában számomra alapvető. A cég személyes arca vagyok, mint könyvelő és természetesen a jelentések készítése és a pénzügyi adat bevitele sem okoz problémát. Más fontos ügyekben is képes vagyok segíteni, ami pénzügyi ügy és azzal kapcsolatos könyvelői papírok elkészítése.
Egy könyvelő viszont nem így írja jól a személyes bemutatkozást
Személyes pénzügyi és számviteli könyvelő tapasztalatok vannak mögöttem, így a feladatok ellátása és a papírok elkészítése nem okoz problémát. Megfelelő készségek birtokában vagyok tehát a jelentések elkészítése szempontjából. Pénzügyi és számviteli végzettség van mögöttem. Tudom mit keres egy cég. Gazdasági diplomám van, így az állás megszerzése szempontjából a szerzett tudásom megvan. Azaz, olyan személy vagyok aki rendelkezik a kellő ismeretekkel.

Amikor egy olyan számviteli és pénzügyi kísérőlevél vagy CV készül, amely egy vállalaton belül betöltött pozícióval analóg, elengedhetetlen, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és törölje a felesleges vagy felesleges információkat a könyvelő világban. Az elsődleges cél az kell, hogy legyen, hogy tömören, de mégis átfogóan bemutassa könyvelő útját, kiemelve minden olyan tekintélyes vagy jelentős szervezetet, amellyel hasonló szerepkörben dolgozott együtt a jelentések készítése világában, mint pénzügyi vagy számviteli ügyintéző. A tapasztalatok rendezett és világos bemutatása tovább javíthatja a potenciális munkáltatókban hagyott benyomását.

Mégis, gyakori mulasztás, hogy elhanyagolja számviteli önéletrajzának e különleges szakaszának jelentőségét. Ha nem fordítanak rá kellő figyelmet és részletességet, az félreérthetővé válhat, ami potenciálisan csökkenti a felvételi cég számára a vonzerejét, és ezáltal akadályozza a továbbjutását a következő szakaszokba, például a személyes interjúig. Rendkívül lényeges az önéletrajzban, hogy kiemelje a karrierútjának releváns mérföldköveit vagy mérőszámait.

Egy ilyen megközelítéssel kiemelheti azokat az epizódokat, amelyekben az Ön proaktív részvétele kézzelfogható javulást eredményezett a feladatok ellátásában és a papírok elkészítése közben, legyen szó a kulcsfontosságú teljesítménymutatók megugrásáról, vagy az új csapattagok sikeres eligazításáról és beilleszkedéséről, ami a hiánypótló projektek vagy kezdeményezések gyors bevezetéséhez vezetett.

A számszerűsíthető könyvelő eredmények beépítése nemcsak az önéletrajzának visszhangját növeli, hanem egyértelmű viszonyítási alapot is nyújt az Ön képességeiről. Ezért törekedjen az analóg statisztikai számok vagy számszerű bizonyítékok beépítésére, mert lényegse feltüntetni, mivel ez az empirikus megközelítés sokkal meggyőzőbb elbeszélést nyújthat a potenciális munkáltató számára az Ön várható hozzájárulásáról.

Sablon arra, hogy milyen könyvelőt keres egy könyvelő cég

A releváns végzettség hátteret megtestesítő adó CV készítésekor jellemzően fordított időrendi sorrendben kell felsorolni a technikai készségeket és a korábbi szerepeket, a legutóbbi könyvelő megbízatással kezdve. Ezt a formátumot széles körben elismerik a leghatékonyabb stratégiának, mivel azonnali betekintést nyújt az egyén jelenlegi képességeibe és tudására. Mindazonáltal vannak olyan helyzetek, amikor az ettől a szabványtól való eltérés előnyösnek bizonyul. Így, ha egy régebbi pozíciója közelebbi hasonlóságot vagy relevanciát mutat a jelenleg megpályázott könyvelő álláshoz, akkor stratégiai szempontból ésszerű lehet, ha azt helyezi előtérbe. Ilyen esetekben elengedhetetlen, hogy az adott könyvelő munkakör megnevezését a munkaügyi összefoglaló elején kiemelten hangsúlyozza. Ez az árnyalt kiigazítás növelheti annak valószínűségét, hogy pályázata figyelmet kap.

Miközben belemerül az könyvelő CV készítésének bonyolult folyamatába, kiemelkedően lényeges, hogy tömör összefoglalót adjon minden egyes könyvelő szerepéről, amelyet vállalt. Törekedjen az egyértelműségre és a tömörségre; kerülje el, hogy a leendő munkáltatót túlságosan sok részlettel árassza el, különösen a jelentkezés kezdeti szakaszában. Törekedjen arra, hogy 4-5 pontból álló felsorolásban összefoglalja az egyes könyvelő szerepkörökben végzett munkájának lényegét, és összefoglalja az adott ágazatra vonatkozó felelősségi körök és eredmények lényegét ahogy azt az alábbi sablon alapján is látja a fenti esetben.

Ezenkívül lényeges megjegyezni, hogy azon személyek esetében, akiknek a könyvelő útja még csak most kezdődik, bizonyos fokú rugalmasságot biztosít a tartalom tekintetében. Ha úgy találja, hogy gyakorlati tapasztalata viszonylag kevés a bank és könyvelők világában, ne habozzon beépíteni a hivatalos képzés vagy egyetemi tanfolyamok alatt szerzett alapvető ismereteket vagy jártasságokat, amint azt egyes önéletrajzminták is példázzák. Az ilyen kiegészítések a konkrét készségek sokféle csoportját foglalhatják magukban, vagy akár olyan adminisztratív feladatokat és pedagógiai projekteket is magukban foglalhatnak, mint szerzett tapasztalatok, amelyek összhangban vannak az Ön által megpályázott pozíció előfeltételeivel. Ez nagyban hozzájárulhat az gazdasági CV koherens és meggyőző narratívájának kialakításához.

Végezetül jó megismételni egy apró, de lényeges részletet: hacsak nincs kifejezett ellenkező utasítás, mindig forintban (magyar forintban) fogalmazza meg a várható fizetését a könyvelők világában, így ezt vegye figyelembe a CV ellenőrzése alatt, amikor véglegesíti önéletrajzát a potenciális munkaadók számára az állás szempontjából. Ez biztosítja az egyértelműséget, és már a kezdetektől fogva átlátható elvárásokat támaszt minden esetben könyvelőként.

Személyzeti könyvelő önéletrajz

Az állás szempontjából lényeges rész – Olyan könyvelőt keresnek aki hasonló végzettséggel rendelkezik, mint a kívánt

Az önéletrajzban egy szilárd és koherens karrierútvonal meghatározása nem csupán előny, hanem szükségszerűség is, különösen akkor, ha új iparágba vagy munkaterületre lépünk át. A könyvelő dokumentum e szakaszának súlyát nem lehet alábecsülni, mivel kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy bemutassa az Ön és a leendő munkakör közötti kompatibilitást. Minden pályázónak tisztában kell lennie azzal, hogy a felvételi fázisban az könyvelő és számviteli CV ezen részét aprólékosan kiértékelik a cég szempontjából, hogy meghatározzák készségeiket és korábbi tapasztalataikat. Az önéletrajzban való adat összeállítása alatt soha ne hagyja, hogy a könyvelő pályafutásának részletezése elsikkadjon.

Feltétlenül meg kell érteni a kortárs cég toborzási folyamatai mögött meghúzódó bonyolult mechanizmusokat. A cég felsővezetői és menedzserei sokszor együttműködnek a humánerőforrás-osztályokkal, sokszor kihasználva a fejlett kulcsszavas keresőprogramok erejét a feladatok ellátásakor, hogy előre meghatározott kritériumok alapján szűrjék a potenciális számvitel jelölteket. Ha fenntartásokat táplál azzal kapcsolatban, hogy jelentkezése mennyire specifikus vagy mennyire erősen rezonál a kért szerepkörre, jobb lehet újrakalibrálni és fejleszteni ezt a szegmenst az önéletrajzban a cég alapján, a készségábrázolásra összpontosítva. Ha az álláshirdetésből származó releváns kulcsszavakat okosan beágyazza önéletrajzába, egy fokkal a konkurencia fölé helyezi magát a cég szemében a CV készítése közben. Ez a stratégia nem csak az esélyeit növeli az áhított munkavégzés szempontjából és a szerep elnyerésére, hanem azt is biztosítja, hogy munka CV-jét a felvételi bizottság szigorú vizsgálatnak veti alá. Szakértelmünkkel és elkötelezettségünkkel bízhat abban, hogy képesek vagyunk a megfelelő irányba terelni Önt az interjúra történő megjelenés felé és a munkavégzés elérése céljából a cég szemében.

Kísérőlevél elkötelezettségének katalogizálása tekintetében a pragmatikus megközelítés az lenne, ha legfeljebb négy olyan, a közelmúltban betöltött szerepkört rögzítene, amelyek Ön szerint a legmegfelelőbbek az Ön által megcélzott pozícióhoz. Sokak számára gyakori hiba, hogy önéletrajzukat a szerepek kimerítő listájával árasztják el, különösen karrierjük előrehaladtával, amiket nem kell feltüntetni az önéletrajzában az alábbi szerint, hiszen ez hiba. A CV egy időben ötnél több pozícióval való elárasztása azonban kontraproduktív lehet, és elvonhatja a figyelmet azoktól az alapvető kompetenciáktól, amelyeket ki szeretne emelni. Az bank CV összeállítása alatt mindig tartsa meg a mélység és a szélesség közötti ésszerű egyensúlyt, hogy a hiba ne merüljön fel az önéletrajzában az alábbi módon, hiszen jó eséllyel nem ilyen könyvelőt keresnek.

Milyen végzettséggel rendelkezik? Mutatjuk mit kell feltüntetni és mi a hiba

A munkavégzés szempontjából az oktatási háttere különös figyelmet érdemel a CV készítése és a munka megszerzése szempontjából bizonyos szempontokból természetesen. Itt nem elég csupán megemlíteni az elvégzett programokat vagy tanfolyamokat a képességek bemutatása céljából a vállalat szemében. Ehelyett kínáljon részletes bontást azok időtartamáról, megadva az évek és félévek számát. Bár a kari nevek nagybetűs írásának kérdése értelmezésre szorulhat, általános az egyetértés abban, hogy a jegyek nem mindig kulcsfontosságúak az CV készítése közben a munkavégzés megszerzése alapján, kivéve, ha különösen kiemelkedőek vagy az adott szerepkörhöz kapcsolódnak.

Az munkavégzés szempontjából a CV egyik finom, de mégis döntő fontosságú kiegészítése az oktatási intézmény helyének feltüntetése. Ez a látszólag apró részlet a hitelesség a vállalat szemében egy plusz rétegét adhatja, különösen, ha egy neves intézményben megszerzett diplomára hivatkozik természetesen. Egy olyan munkaerő-felvételi környezetben, ahol minden részlet számít, ez figyelemre méltó különbséget jelenthet.

A nyelveket, amelyek a globalizált munkaerőpiacon jelentős értéket képviselnek, nem szabad kihagyni. Mégis, egy óvatos szó: az őszinteség a legfontosabb. Egy tipikus formátum valahogy így nézhet ki:

HELYES
Angol: Középfokú
Német: középfokú

Miután aprólékosan részletezte a fent említett részeket, itt az ideje, hogy kiemelje azokat az egyedi készségeket és kompetenciákat, amelyek megkülönböztetik Önt a jelentkezők tengeréből. A nyelvekhez hasonlóan azonban az integritás kulcsfontosságú. A szépítés vagy a hazugságok talán bejuttatják a lábát az ajtón, de az őszinteség biztosítja, hogy az interjú során a valóságot is meg tudja valósítani. Mivel a végső cél az interjúhely megszerzése, majd az interjú során való lenyűgözése,az Ön által megadott információk hitelességére gondosan ügyeljen.