Pénzügyi vezető önéletrajz – Minden amit tudnia kell!

A pénzügyi dolgozó kritikus szerepet játszik egy szervezet pénzügyi egészségében. Feladataik elsősorban a pénzügyi tevékenységek tervezése, irányítása és kezelése körül forognak. Ez jellemzően magában foglalja a pénzügyi jelentések elkészítését, a befektetési tevékenységek irányítását, valamint a szervezetük hosszú távú pénzügyi céljaira vonatkozó stratégiák és tervek kidolgozását.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A pénzügyi munkatárs részletes elemzéseket végez a vállalkozás teljesítményéről és a piacról, hogy betekintést nyújtson és ajánlásokat tegyen a döntéshozatalhoz. Emellett szorosan együttműködhet a vezetőkkel és más érdekelt felekkel, és értékes pénzügyi tanácsokkal látja el őket a stratégia irányításához. Szerepkörükhöz a pénzügyi szabályozások alapos ismerete, analitikus elme és kiváló problémamegoldó képesség szükséges.

A szakmai pénzügyes karrier választása elkötelezettséget igényel, cserébe pedig versenyképes jövedelmet kínál, ami vonzó karrier utat jelent. A kellemes munkahelyi légkör és a munkával való elégedettség biztosításához azonban elengedhetetlen a potenciális munkáltatók alapos értékelése. Ha elsiet egy olyan állást, amely nem megfelelő, az elégedetlenséghez vezethet. Ugyanilyen fontos a hatásos önéletrajz elkészítése, mivel ez jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyeit.

Bár az interjún való helytállás kulcsfontosságú, az út egy jól összeállított önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be képességeit és tudását. Hogy segítsük Önt ebben a fontos lépésben, átgondoltan összeállított önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes lényeges elemet.

Ez a cikk az egyes önéletrajzrészek árnyalatait mutatja be, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy kitűnjenek a többiek közül. Térjünk rá rögtön az önéletrajz írás kulcsfontosságú elemeire, kezdve egy gondosan és szakszerűen elkészített, a kívánt végeredményt megtestesítő mintadokumentummal.

Pénzügyi vezető önéletrajz

Tartalomjegyzék

Az önéletrajzban feltüntetett adatok

Személyes adatok
Gizella Győző
Pénzügyi menedzser
E-mail: gizellagyozo@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 87 – 65 – 543
Lakcím: 4322 Siófok, Sügér Egér utca 76.
Születési hely, idő: 1984. 03. 02. Balatonlelle

Bemutatkozás
Az alapvető feladatokat mind ismerem és szakmai szemmel végzem. Vezetői tapasztalatokkal rendelkezem és számviteli végzettségem is van. A legfontosabb programokat mind ismerem és a szükséges ügyeket könnyedén elvégzem. A belső és a külső dolgozókkal is jól megértetem magam szociális képességeimnek köszönhetően. Az általános ismereteim pedig magas szinten vannak.

Tapasztalatok
Contact Center ügyintéző
Nitro Communications Kft.
2019. május – 2021. február
Gödöllő

 • Autógyártó partnerünk új és meglévő ügyfeleivel történő bejövő és kimenő telefonos kapcsolattartás, panaszkezelés
 • Hívások eredményeinek adminisztrálása
 • Aktív kommunikáció
 • Csoportvezetővel és társosztályokkal történő egyeztetések
 • Vezetői ügyek intézése a legjobb tudásom szerint

Marketing gyakornok
Penny Market Kft.
2017. április – 2019. március
Debrecen

 • Adminisztratív feladatok, adatok archiválása és rendezése
 • Felmérésekben való részvétel, tápanyagértékek összeírása
 • Termékek adminisztrációja – regálok, árak, polcmegállítók egyéb adatok felvezetése
 • A marketing osztály egyéb csoportjaival való közös munka támogatása
 • Termékösszetétel esetén a gyártókkal történő egyeztetés

Iskolák
Mérnök
Budapesti Gazdasági Egyetem
2013. március – 2014. április
Szolnok

IT-s
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2010. május – 2011. június
Szigethalom

Érettségi
Debreceni Református Hittudományi Egyetem

2008. augusztus – 2009. július
Füzesabony

Készségek és képességek

 • Vezetői tapasztalatok
 • Szakmai ismeretek
 • Menedzsment tudás
 • Magas empátia és EQ
 • Jogosítvány megléte
 • Nyelv tudás magas szinten
 • Általános ismeretek számvitel irányában
 • Belső programok ismerete
 • Képesség az új dolgok megtanulása iránt
 • Számítógépes ismeretek
 • Gyors felfogóképesség

Nyelvismeret
Angol nyelv – középfok

Pénzügyi vezető önéletrajz

Milyen fizetésre számíthat egy vezetői munkában?

Mielőtt belemerülnénk az önéletrajzírás hatékony stratégiáiba, először is vizsgáljuk meg a szakmai szerepekhez kapcsolódó kereseti kilátásokat. Összehasonlításképpen, egy cégvezető átlagos fizetése 300 000 és 500 000 forint között mozog, figyelembe véve a bónuszokat és a különböző juttatásokat.

A kereseti lehetőségeket azonban jelentősen alakíthatják olyan tényezők, mint például az, hogy a kis- vagy a nagy cégnél dolgozik. Általában az kisebb intézmények általában alacsonyabb fizetéseket kínálnak, míg a nagyobb vállalatok kifizetődőbb pénzügyi lehetőségeket kínálnak.

Emellett egyes munkáltatók olyan extra juttatásokat is biztosíthatnak, mint a SZÉP kártya juttatások, egészségbiztosítás, és egyéb előnyök.

Lényeges elismerni, hogy a készségek és a tapasztalat döntő szerepet játszanak a kereseti lehetőségekben.

Emellett lényeges azokat fontosságú annak megértése, hogy a személyes bemutatkozás milyen jelentőséggel bír az Ön által megpályázott szerepkör szempontjából. Magabiztossági szintje nagyban befolyásolhatja az Ön által megcélzott fizetést. Ezért ajánlott a munkakör szempontjából releváns kulcs kompetenciákat hangsúlyozni, mivel ez kiemelheti Önt az interjúk során. Az is előnyös, ha előzetesen megismerkedik az egyes vállalatok konkrét irányelveivel és követelményeivel, mivel ezek a különböző szerepkörökben eltérőek lehetnek.

Mi a helyzet a kötelező és az opcionális szakaszokkal?

Egy elegáns és professzionális önéletrajz elkészítésénél alap fontosságú, hogy megkülönböztesse a kötelező elemeket a választhatóktól. Egyes szegmenseket ki lehet hagyni, míg másokat, különösen azokat, amelyek az esetleges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak, ki kell emelni. A bevezetőnek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet a személyes tulajdonságokat részletező tömör rész követ. A tapasztalatairól szóló átfogó rész beillesztése létfontosságú, mivel ez azt szolgálja, hogy bizonyítsa, hogy megfelel a szerepkörnek, és bevonja az olvasót.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó rész jelentős súlyt képvisel egy vezetői önéletrajzban. Érdemes megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, de több nyelv ismerete, akár alapszinten is, versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbi rész nem kötelező, a nem kapcsolódó, iskolán kívüli elfoglaltságok beillesztése mélyebbé teheti a profilját. Ezek a szempontok alátámasztják a jól összeállított önéletrajzot, függetlenül attól, hogy az nyomtatott vagy digitális formátumban készül.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, ajánlott az egyszerű és funkcionális kialakítást választani, mivel ez a szakma általában az egyszerűséget részesíti előnyben a bonyolultsággal szemben. Így az önéletrajz elkészítésekor hasonló stratégia elfogadása lenne a legmegfelelőbb.

Az önéletrajzban szükséges alapok

Nézzük meg az önéletrajz néhány kulcsfontosságú elemét. A pontos helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek használata kiemelkedő fontosságú a megnyerő önéletrajz elkészítéséhez, amely felkelti és fenntartja az olvasó érdeklődését. A bevezető rész különösen kritikus, mivel ez alkotja az első benyomást, és bármilyen hiba itt ahhoz vezethet, hogy az olvasó teljesen elveszíti az érdeklődését.

A világos, tömör és strukturált nyelvezet használata létfontosságú, a formázási technikák kihasználásával, az ideális hosszúság megtartása mellett. Célszerű egyoldalas önéletrajzot megcélozni, amely magában foglalja a kötelező és a választható részeket is. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé alapos átvizsgálást eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb önéletrajz a lényeges képesítések értékelését veszélyeztetheti, mivel korlátozott tapasztalatra utalhat.

Javasolt továbbá egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust és 11-es betűméretet használni következetesen az egész dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképet mellékelni. A fénykép hozzáadása elvonhatja a figyelmet a képzettségek kezdeti értékelésétől, és esetleg elfogultságot okozhat az értékelés korai szakaszában.

Bár a fénykép potenciálisan hozzáadott értéket jelenthet, káros hatásai is lehetnek. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy éven belül készült, és tartózkodjon a keltezett vagy nem professzionális képek használatától.

Érdekes módon a tapasztalatnak nincs akkora jelentősége, ha az idegen nyelv tudásról van szó.

Pénzügyi vezető önéletrajz

A szakmai CV adatok része

Ezt kövesse
Puporka Ádám
Email cím: puporkaadam@gmail.com
Telefonszám: 06 30 65 32 2345
Lakcím: 5432 Budapest, Kedves Géza utca 76.
Szül hely és adatok: 1998. 07. 30. Ferihegy
Ezt viszont nem érdemes
Kecskés Fanni
fannikaaa@freemil.com
76 34 2354
6532 Nyíregyháza
1984. 04. 10. Debrecen

Nézze meg alaposan a megadott példában szereplő hibákat. Először is, a jelölt neve nincs kiemelve, és nincs egyértelműen megadva a szerep, amelyre jelentkezik. Ráadásul a megadott email cím helytelen és alkalmatlan egy ilyen jellegű magyarországi álláspályázathoz. A CV készítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím használata.

Emellett az országkód elhagyása a megadott telefonszámban olyan mulasztás, amely elszalasztott kommunikációs lehetőségeket eredményezhet, még akkor is, ha az olvasó tervezi a kapcsolatfelvételt. Továbbá a megadott címből hiányoznak olyan kritikus részletek, mint az utcanév és a házszám. Ez a példa számos helyesírási hibával van tele, ami jól megfigyelhető a címben, a hónapban és a névben.

Ezeknek a nyilvánvaló hibáknak a kiküszöbölése kritikus fontosságú a meggyőző és jól megírt állás pályázat elkészítéséhez.

Nézzük meg most a bemutatkozást részt a szakmai CV-ben

Egy jól megírt vezetői bemutatkozás
A számviteli diplomám megszerzése után a szakmai tudásomra tettem a hangsúlyt. A legjobb vezetőktől tanulva tudtam meg, hogy mi is valójában ez a munka. Minden tudásommal azon vagyok, hogy a legjobb legyek, miközben a cég minden érdekét figyelembe véve teszem a dolgomat. A tanulmányok pedig a mai napig fontosak számomra, ugyanis a szakmai tudásomat folyamatosan fejlesztem a mai napig.
Ez pedig rosszul megadva
Tudom mi a tudásom szakmai szemmel. A számviteli tudásom is megvan, hiszen egyetemen végeztem. A cég érdekei fontosak számomra. Kérem hívjanak, ha önök is úgy érzik, hogy jó csapat lennénk együtt, szívesen találkozom egy interjú erejére, ha szükséges, de lehetőség Budapesten belül.

Egy hasonló szerepkörre vonatkozó CV elkészítésekor a hangsúlyt az áttekinthetőségre és a felesleges elemek eltávolítására kell helyezni. A cél az, hogy tömören összefoglalja a vonatkozó tapasztalatait, kiemelve minden olyan kiemelkedő vállalatot, amellyel kapcsolatban állt.

Ha azonban ezt a részt nem kezeli hatékonyan, az zavart okozhat, és jelentősen csökkentheti annak valószínűségét, hogy eljusson az interjú szakaszába. Amikor csak lehetséges, emelje ki a kiemelhető mérőszámokat. Ez a stratégia lehetővé teszi, hogy bemutassa azon az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása számszerűsíthető javulást eredményezett, például a teljesítménymutatók emelkedését vagy a kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése fokozza önéletrajzának hatékonyságát.

A szakmai tapasztalat és minden amit tudni kell a cég megnyerése érdekében

Ha az önéletrajzot részletezi a releváns munkatapasztalatot, általában ajánlott fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkakörrel kezdve bemutatni. Kivételt képezhet azonban, ha egy korábbi szerepkör közvetlenebbül illeszkedik a pozícióhoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a szerepkör egyértelműen szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Adja meg az egyes szerepkörök időtartamát, és kerülje a túlzott részletezést az önéletrajzot megírva. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan mutatják be az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Lényeges megjegyezni, hogy ha a tapasztalata kissé gyér, akkor a tanulmányok során szerzett gyakorlati készségeket is beillesztheti. Ez magában foglalhatja a gyakorlatokat, és olyan egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak az Ön által megpályázott szerep követelményeivel.

Továbbá, hacsak nem utasítják másképp, önéletrajzának összeállításakor magyar forintban (HUF) fogalmazza meg fizetési elvárásait.

Egy helyes megoldás
Operátor
K.M.H. Print Kft
2003. január – 2004. május
Siófok

 • Grafikai tervezés, Képszerkesztés, retusálás
 • Magazinok, kiadványok tervezése, szerkesztése, nyomdai előkészítése
 • Plakát, molinó, wobbler, névjegykártya szerkesztés sablon alapján
 • Social media kreatívok tervezése
 • Kapcsolattartás a megrendelőkkel

Videó készítő
BioTech USA Kft.
2002. július – 2003. augusztus
Balatonfüred

 • Új contentek, szövegek és videók készítése és azok szerkesztése
 • A kész anyagok továbbítása és egyeztetés a további ügyintézéssel kapcsolatban
 • Változtatások elvégzése, megbeszélése az illetékes osztályokkal
 • Egy nagyobb csapat vezetése, irányítása és menedzselése
 • Jelentés a vezetők felé és javaslatok tétele
 • Közösségi média felületek kezelése, üzenetekre való válaszolás
 • Új ötletek kitalálása, bevezetése és bemutatása a közönségnek

Termék menedzser
Profession Services
2000. március – 2001. december
Sopron

 • A csapatnak az új termékekkel, funkciókkal, trendekkel kapcsolatos információk gyűjtésében való segítése
 • Részt vettem a versenyképes termékstratégia kidolgozásában.
 • A vállalati tudásközponthoz való hozzáférés és termékbemutatók intézése
 • Ad hoc tanulmányokban és különleges feladatokban való részvétel
 • aAközponti csapatokkal, a helyi márkacsapatokkal és az árképzési csapattal való ügyintézés
Ezt viszont érdemes elkerülni
Kampányadatbázis szakértő
MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

1996. február – 1998. november
Gödöllő

 • Kampány célcsoport leválogatási rendszer kialakítása, működésének biztosítása és folyamatos fejlesztése
 • A standard kampány menedzsment folyamatok kialakítása, és kontrollált fenntartása
 • A tömeges értékesítés és termékfejlesztés támogatása ügyfélbázis potenciál, monitoring és kampány visszamérési megoldások fejlesztésének és működtetésének irányításán keresztül
 • Az analitikai képességek fejlesztését és az adat alapú döntéshozatalt támogató projektekben való aktív részvétel, új technológiák bevezetése
A pénzügyes világ hatékony bemutatása az önéletrajzban elengedhetetlen ahhoz, hogy hangsúlyozni tudja, hogy alkalmas a szerep betöltésére, még korlátozott szakmai előélet esetén is. E szakasz jelentőségének megértése létfontosságú, mivel a kiválasztási folyamat során aprólékos vizsgálatnak vetik alá.

Fontos tudni, hogy a toborzók gyakran alkalmaznak kulcsszavas keresőeszközöket, hogy azonosítsák a bizonyos kritériumoknak megfelelő potenciális jelölteket. Ha aggódik amiatt, hogy a jelentkezése esetleg nem vonz elegendő nézegetést az állás betöltéséhez, előnyös lehet erre a szempontra összpontosítani. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése az önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti az esélyeit arra, hogy megkapja a kívánt szerepet.

Egy hasznos iránymutatás arra ösztönzi a jelentkezőket, hogy sorolják fel a három legutóbbi munkatapasztalatukat. Négy is elfogadható, de ötnél több nem ajánlott.

A tanulmányok – De mégis mit írjon?

Így érdemes követni az adatok
Pap
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2002. augusztus – 2003. július
Varsány

Zenész
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
1993. szeptember – 1995. október
Vásárosnamény

Ez pedig inkább felejtős legyen
Iskolák

Cukrász
Moholy Nagy Művészeti Egyetem
2015
Kecskemét

Felszolgáló
Neumann János Egyetem
2019
Producer

A CV ezen szegmensében az oktatási programok és kurzusok címének nagybetűs írásmódja mellett az egyetemi tanulmányok pontos időtartamát is meg kell jelölnie, éveket és féléveket is feltüntetve (a mintában szereplő karok esetében a kulcsdátumok nem szükségesek).

A felsőoktatási intézménye helyének beemelése hitelesebbé teheti a jól felépített önéletrajzot, ezért ajánlatos ezt a részletet is feltüntetni, ha pontos információkkal rendelkezik.

Szerencsére a toborzók általában kevesebb időt szánnak erre a részre, mint más kulcsfontosságú területekre. Ehelyett, amikor ezt az oldalt vázolja fel, kérjük, hivatkozzon a megadott példára, és ügyeljen a helyesírás és az írásjelek alkalmazására, hogy elkerülje a hibákat ebben a szakaszban.

Azonban még korlátozott ismeretekkel rendelkező kezdőként is előnyös, ha felsorol minden releváns eredményt, még akkor is, ha még nem fogta fel a teljesítmények bonyolultságát. Ezzel a stratégiával bővítheti a gyakorlati készségek repertoárját, és professzionális képet sugározhat az önéletrajzot megírva.

Nézzük meg a második bemutatkozást is

Ha vezetői pozícióra pályázik, elengedhetetlen, hogy olyan részletes önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan hangsúlyozza mind a pozícióhoz szükséges technikai, mind az interperszonális készségeket. Íme egy tömör lista az Ön számára:

Szakmai képességek:

 • Korszerű ismeretekkel rendelkezem.
 • Vezetői képességekkel rendelkezem.
 • Magas szintű oktatási intézményekben szereztem diplomát.
 • Erős hajlammal rendelkezem a bemutatott információk megértéséhez.
 • Eredményeim révén kiválóan alkalmas vagyok a feladatra.
 • Jártas vagyok több szoftverprogramban.
 • Soha nem halogatom az összetett helyzeteket.
 • Ügyes vagyok a gyors problémamegoldásban, gyakran megelőzve a problémák megoldását.

Interperszonális készségek:

 • Emberközpontú megközelítéssel rendelkezem.
 • Ez a tulajdonságom lehetővé teszi, hogy bárkivel könnyedén kapcsolatot teremtsek.
 • Kényelmesen kezelem az egyénekkel való interakciókat.
 • Munkámba teljes szívvel fektetek energiát.
 • Bár nem vagyok elsősorban társasági ember, hatékonyan eligazodom a társas interakciókban.
 • Személyes tudást hozok az asztalra.
 • Van érzékem ahhoz, hogy megtaláljam a megfelelő embereket a megfelelő szerepekre.

Ebben a részben célszerű körülbelül 5-7 olyan pontot szerepeltetni, amelyek tömören, mégis átfogóan összefoglalják a szakmai karrierhez szükséges készségeket. A szakmai készségek felvázolása után a következő, a nyelvi készségeket hangsúlyozó rész következik.

Milyen nyelveken kell tudnia megszólalni?

A nyelvtudásról szóló résznek jelentős súlya van egy karrier központú CV-ben, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek esetében. Nem elegendő pusztán felsorolni, hogy milyen nyelveket beszél folyékonyan; kulcsfontosságú, hogy minden nyelvben megadja a nyelvtudás szintjét, különbséget téve a kezdő és a haladó képességek között. A magyar nyelvtudást azonban nem feltétlenül kell kiemelni egy ilyen önéletrajzban.

Sőt, nyelvtudását hivatalos bizonyítvány nélkül is bemutathatja, amennyiben a személyes adatainak megadását követően nemzetközi ügyfélkörrel kapcsolatos releváns projekttapasztalatot tud bemutatni. Még ha a munkáltatók nem is követelik meg kifejezetten a nyelvtudást, gyakran értékelik az ilyen kompetenciákat.

Míg az olyan nyelvek, mint a német, általában keresettek, teljesen elfogadható, ha egy menedzsment orientált önéletrajzban kevésbé beszélt nyelveket is feltüntetnek. A többnyelvűség jelentősen bővítheti az álláslehetőségeket és növelheti a kereseti lehetőségeket. A munkaadók gyakran elismerik a több nyelven kommunikálni képes szakemberek érdemeit az önéletrajzok értékelésekor.

Létfontosságú azonban tisztában lenni azzal, hogy a munkáltatók ellenőrizni tudják az Ön által vallott nyelvtudás hitelességét. Ha túlzásba viszi ezt a részt, az csökkentheti az érdeklődést, még akkor is, ha az Ön kompetenciái más területeken kiemelkedőek. A munkáltatók általában írásbeli vizsgákat vagy szóbeli interjúkat használnak a nyelvtudás pontos felmérésére. Ezért előnyösebb, ha önéletrajzában megőrzi az őszinteséget és az átláthatóságot a nyelvi képességeivel kapcsolatban, különösen, ha hasonló munkakörökre pályázik.

Végül pedig megadhatja a legadhatja egy lista formájában a hobbijait is.