Szoftverfejlesztő önéletrajz – Tudjon meg mindent!

A szoftverfejlesztő olyan képzett szakember, aki számítógépes programok és alkalmazások tervezéséért, fejlesztéséért és karbantartásáért felel. Különböző programozási nyelvekben, keretrendszerekben és eszközökben szerzett szakértelemmel rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy olyan szoftvermegoldásokat hozzanak létre, amelyek megfelelnek a konkrét felhasználói igényeknek. A szoftverfejlesztők elemzik a felhasználói igényeket, összegyűjtik a rendszerkövetelményeket, és megtervezik a szoftver architektúráját.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Hatékony és tiszta kódot írnak, biztosítva a szoftver pontos és hatékony működését. A hibakeresés és a hibaelhárítás munkájuk szerves részét képezi, mivel azonosítják és kijavítják az esetlegesen felmerülő problémákat és hibákat. Emellett a szoftverfejlesztők együttműködnek a csapat más tagjaival, például a tervezőkkel és a tesztelőkkel, hogy biztosítsák a zökkenőmentes fejlesztési folyamatot és magas színvonalú szoftvertermékeket nyújtsanak. A szoftverfejlesztők számára a folyamatos tanulás és a legújabb technológiákkal való naprakészség elengedhetetlen ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjanak a szoftverfejlesztés folyamatosan változó környezetéhez.

Átfogó útmutatónk értékes segítséget nyújt egy olyan kivételes önéletrajz elkészítéséhez, amely megkülönbözteti Önt a szakmájára pályázó többi pályázótól. Olyan bevált önéletrajzmintát nyújtunk Önnek, amely jelentősen növeli az esélyeit a kívánt állás megszerzésére, valamint gyakorlati tanácsokat adunk a pályázat hatékony bemutatásához.

Függetlenül attól, hogy kezdő vagy tapasztalt szakember vagy-e a szakmában, önreklámozási képességei finomítása kulcsfontosságú az interjúlehetőségek biztosításához. Útmutatónk kifejezetten arra szolgál, hogy segítséget nyújtson Önnek egy csiszolt és hatásos önéletrajz kidolgozásában. Egy jól felépített elrendezési sablonnal kezdődik, amelyet az egyes szakaszok mélyreható elemzése követ, így alaposan megismerheti a bonyolult részleteket.

Szoftverfejlesztő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy szakmai önéletrajz helyes megírása

Adatok és információk
Molnár Tamás
Szoftverfejlesztő
E-mail: molnartamas@gmail.com
Mobiltelefon: 06 70/ 43 – 23 – 234
Cím: 2345 Budapest, Kiss János Alt ábornok utca 43.
Születésem: 1998. 01. 30. Sopron

Személyes bemutatkozás
Egy új rendszer fejlesztése mindig motivál, miközben a feladatok ellátása számomra sosem okoz gondot. Agilis szakmában végeztem, de a legfontosabb technológiák közül mindegyiket ismerem. Mint fejlesztő bármilyen programot képes vagyok elősegíteni, mivel az informatikai tudásom mellett javascript tudással is rendelkezem mint senior munkatárs. Akármilyen nyelvet kell fordítani, állok szívesen bárki rendelkezésére.

Tapasztalatok és munkák
Szerkesztő
HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.
2017. február – 2019. január
Cegléd

 • A havi megjelenésű print magazin szerkesztése
 • A külsős szerzők által írt cikkek stiláris, nyelvhelyességi, helyesírási ellenőrzése
 • Kapcsolattartás a szerzőkkel, korrektorral, szerkesztőségi munkatársakkal
 • Cikkírás (rövid anyagok írása a magazinba)
 • Online cikkek, hírek írása

Programozó
KÉPDOKTOR KFT.
2014. március – 2016. április
Szolnok

 • Orvosi képinformációs rendszer (PACS) fejlesztése
 • Részleteiben nem specifikált feladatok önálló megoldása
 • Algoritmikus gondolkodás, optimalizálási feladatok
 • Nagy rendszerekbe illeszkedő programok fejlesztése
 • Műszaki feladatok elvégzése

Tanulmányok
Piackutató
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2012. szeptember – 2013. július
Debrecen

Fejlesztő
Pázmány Péter Katolikus Egyetem
2010. szeptember – 2011. július
Sárospatak

Érettségi
Semmelweis Egyetem
2005. szeptember – 2007. július
Balatonlelle

Készségek és képességek

 • Alkalmazás beüzemelése
 • Linkedin profilok kezelése
 • Pdf készítése
 • Javascript ismeretek
 • Erős kommunikációs képességek
 • Informatika ismerete
 • A projekt során felmerülő adatok kezelése
 • Tapasztalat a területen
 • Java használata
 • Jogosítvány megléte
 • Angol nyelvtudás magas fokon

Nyelvek és ismeretek
Angol – alapfok
Német – felsőfok

Szoftverfejlesztő önéletrajz

A programozási nyelvek ismerete utáni fizetés

Ahhoz, hogy ebben a szakmában boldogulni tudjon, elengedhetetlen, hogy szilárd alapokon nyugvó tudással, tapasztalattal és nyelvtudással rendelkezzen. Tekintettel a hasonló pozíciókért folyó intenzív versenyre, egy jól összeállított önéletrajz jelentős előnyt jelenthet.

Az ebben a szakmában betöltött szerepek gyakran szigorú határidőkkel járnak, de a munkáltatótól függően olyan lehetséges juttatásokat is kínálnak, mint a bónuszok, év végi ösztönzők és további juttatások, egészségügyi csomagok, kedvezmények és SZÉP kártyák. A junior pozíciók jellemzően 400 000 és 500 000 forint közötti havi fizetést kínálnak, míg a tapasztalt szakemberek 600 000 és 1 000 000 forint között kereshetnek, képességeik és teljesítményük alapján. Ezért az interjú során való kiváló szereplés kulcsfontosságú a magasabb fizetés biztosításához.

Szerencsére léteznek olyan stratégiák, amelyek segítségével kitűnhet a többi jelölt közül. Fedezze fel a hatékony tippeket, hogyan válhat vonzó jelöltté az ilyen pozíciók betöltésére. Emellett fontos figyelembe venni, hogy belföldi és nemzetközi lehetőségek egyaránt léteznek, és a választása hatással lehet a várható fizetésére. Ha így egy hazai vállalatnál dolgozik, alacsonyabb fizetést kaphat, mint egy nemzetközi vállalatnál. Ezért fontos, hogy mielőtt jelentkezik egy állásra, határozza meg preferenciáit és prioritásait, még akkor is, ha a döntés nem feltétlenül egyszerű.

Szoftverfejlesztő önéletrajz

Az önéletrajzban alapvetőnek számító adatok és információk

Az önéletrajz alapvető összetevőinek átfogó ismerete létfontosságú az álláslehetőségek javításához, különösen a kívánatos pozíciók megszerzéséhez. A személyes rész aprólékos figyelmet igényel a részletekre, hogy bizalmat ébresszen az olvasóban, és jelentősen növelje az interjú elnyerésének valószínűségét.

A bevezető rész, amelyet gyakran marketing szegmensnek is neveznek, nagy jelentőséggel bír az önéletrajzban, mivel megragadja a HR szakemberek figyelmét. Ahelyett, hogy egyszerűen felsorolná a készségeit, döntő fontosságú, hogy azokat olyan meggyőző módon mutassa be, hogy megmutassa miért Ön az ideális jelölt a kívánt pozícióra. Az erős prezentáció maradandó benyomást fog hagyni, és arra ösztönzi az interjúztatókat, hogy mélyebben elmélyedjenek az önéletrajzában felvázolt tapasztalatokban és készségekben.

A formázás tekintetében az egyszerűség a legfontosabb. Az önéletrajzának világosnak és könnyen olvashatónak kell lennie, és pontok és kiemelések segítségével kell bemutatnia munkatapasztalatát. Kerülje a felesleges információk beillesztését, és amikor csak lehetséges, igyekezzen igazodni a munkaköri leírásban szereplő követelményekhez.

Általában tartsa be a szabványos betűméretet, például a 11-es vagy 12-es betűméretet, kövesse a mintánkban bemutatott formátumot, és szigorúan tartsa be az adott munkakörre vonatkozó konkrét kritériumokat.

Lényeges megjegyezni, hogy bár lehetősége van arra, hogy a dokumentumban képeket is elhelyezzen, általában ajánlatos ettől eltekinteni. A vizuális anyagon alapuló első benyomások beárnyékolhatják a megszerzett tudás értékelését, és potenciálisan befolyásolhatják a képzettségének megítélését. Ha azonban a munkakör kifejezetten fényképet kér, vagy ha úgy dönt, hogy fényképet csatol, ügyeljen arra, hogy az friss (egy évnél nem régebbi) legyen, és egyszínű fehér háttér előtt készüljön. Kerülje a nyaralási fotók és a szelfik használatát.

Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy a HR osztályok gyakran alkalmaznak kulcsszavas keresőeszközöket. Az álláskeresés felgyorsítása érdekében hasznos lehet, ha átnézi az álláshirdetésben említett kulcsszavakat, és a relevánsakat beépíti önéletrajzába, különösen a hasonló szerepkörök esetében.

Mindazonáltal fontos, hogy minden önéletrajzot az adott szerepkörhöz igazítson, mivel a HR szakemberek észrevehetik, ha ugyanazt a sablont használják több pályázathoz is.

Szoftverfejlesztő önéletrajz

Az informatikus világban kötelező és opcionálisan megadható részek

A szakmai önéletrajz bizonyos részei nagyobb jelentőséggel bírnak, mint mások, különösen hasonló pozíciók esetében. Bár ezeknek a szakaszoknak a beillesztése nem kötelező, elhagyásuk teljesen elfogadható, különösen a pályakezdők esetében.

A bevezető részt és a személyes adatokat mindig az elejére kell helyezni, ezt követik az oktatás és a munkatapasztalat szakaszok, amelyek döntő fontosságúak az Ön alkalmasságának bemutatásában. Emellett a nyelvtudás kiemelése értékes lehet a szakemberek számára, még akkor is, ha az álláshirdetésben nem szerepel kifejezetten.

Másrészt a hobbik és a nem releváns készségek elfogadhatónak minősülnek, mivel nem járulnak hozzá jelentősen a pályázathoz.

Ha betartja ezeket az irányelveket, jelentősen növelheti az esélyeit arra, hogy lenyűgözze az olvasót, és pozitív első benyomást keltsen az állásra.

Szoftverfejlesztő önéletrajz

Az informatikus CV és az adatainak technikai megadásának módja

Így megírva jó
Antalfi Gizella
Szoftverfejlesztő
Email: antalfigizella@gmail.com
Telefon: 06 20/ 42 212 43
Lakcím: 2212 Göd, zuglói bevezető út 54.
Születési infók: 1994. 05. 30. Zala
Így nem jó
Varga Ágoston
agostooooon@freemil.com
52 23 5421
2311 Ráckeve, Nincstelen Géza utca 65.
1984. 11. 22. Szigetszentmiklós

Az önéletrajzban bemutatott információk hatékonysága alapvető fontosságú a pozitív benyomás keltéséhez, ami kiemeli az írásmód jelentőségét. Alapvető fontosságú a helyesírási hibák elkerülése, az információk világos bemutatása, valamint a megfelelő írásjelek és nagybetűk használata, még akkor is, ha önéletrajz mobileszközön írja. Ezek a kezdeti lépések kulcsfontosságúak a professzionális önéletrajz elkészítésében, a hivatalos e-mail cím használatával és a pontos telefonszám megadásával együtt.

Nyilvánvaló, hogy egy jól felépített és átfogó, az álláshoz igazított önéletrajz hatalmas értéket képvisel, míg egy nem megfelelő változat hiábavalóvá teszi az önéletrajzot. Ez elsősorban a helytelen telefonszám feltüntetésének tudható be, ami megakadályozza a vállalatot abban, hogy felvegye a kapcsolatot a jelölttel, függetlenül attól, hogy milyen képesítéssel rendelkezik az adott munkakör betöltésére.

Szoftverfejlesztő önéletrajz

A szakmai önéletrajz és a bemutatkozás jól megírva

Továbbhaladva a kulcsfontosságú bemutatkozó részre térünk ki, amely hatékony marketingeszközként szolgál, hogy meggyőzze a leendő munkaadókat arról, hogy Ön az ideális jelölt az állásra a magyar jelentkezők között. A tömör és világos megközelítés fenntartásával lehetősége van arra, hogy kiemelje releváns tapasztalatait és készségeit az átfogó tartalmi és információs részben a szoftverfejlesztő CV esetén.

Mégsem csupán a megfelelő szavak kiválasztásáról van szó az önéletrajz vonatkozásában. Elengedhetetlen, hogy olyan leíró mondatokat alkosson, amelyek hatékonyan ábrázolják a tapasztalatát, és bemutatják, hogyan járult hozzá előző munkáltatója sikeréhez, bemutatva a szakértelmét és hozzáértését a fejlesztő munka világában.

Következésképpen ez a rész az Ön személyiségének tükörképe lesz a képzettségéhez képest. Összességében azonban kijelenthetjük, hogy a következő szakasz nem ijesztő, ha betartja a vázolt szerkezetet, így érdemes ezt tennie.

Így érdemes megírni
Egy rendszer fejlesztése számomra nem okoz problémát, miközben tapasztalat van mögöttem, mint java szoftverfejlesztő is. Tanulmányok szempontjából a legjobb iskolákban végeztem, az informatika rendszerek szempontjából pedig mindegyiket ismeretem. A projektek számomra tehát nem okoznak problémát, ahogy a technikai feladatok és a fejlesztési ügyek sem, bármilyen nyelv is kerül előtérbe. A Html és a pdf pedig a specialitásom így akár ebben is tudok segíteni.
Így nem jó megírni
Lehetőleg olyan munkákat keresek, amely esetben tudok délelőtt dolgozni, Műszaki beállítottságom van, így tökéletes vagyok a munkára. Az iskolai végzettségem is ez, de a szükséges programokat akkor is megtanulom, ha esetleg nem ismerném azokat. Az oldal rólam szól, így kérem olvassák el.

Mit kell írni a szakmai tapasztalat részhez?

Mielőtt belemerülne önéletrajza következő szegmensébe, lényeges, hogy figyelembe vegyen néhány szakmai részletet. Ennek a szakasznak az egyik elsődleges szempontja a tapasztalatainak fordított időrendi sorrendbe rendezése, ami magában foglalja a munkakör megnevezését, az egyes pozíciók időtartamát, valamint az egyes szerepkörökhöz tartozó feladatok és eredmények tömör, de hatásos felsorolását. A tömörség érdekében a listát 4-5 kulcselemre kell sűríteni.

📌 Célszerű elkerülni a hosszú mondatokat, mivel azok gyakran hajlamosak a redundanciára.
Ez így szakmai és jól megírt
Kommunikációs szakember
BECK AND PARTNERS Bt.
2015. október – 2017. február
Balatonlelle

 • Aktívan részt vettem a Bioextra piaci pozíciójának erősítésében
 • Részt vettem az online hirdetési stratégia kialakításában, tervezésében és menedzselésében
 • Teljeskörűen kezeled az e-kereskedelmi projekteket, biztosítva az eredményes és hatékony működést
 • Felelősséget vállaltam a Google, Facebook, Instagram, Linkedin platformok működtetésében
 • PPC, SEO és hírlevél kampányok menedzselése (B2B, B2C egyaránt)

Java fejlesztő
Profession Services
2010. augusztus – 2013. május
Zugliget

 • Java feladatok ellátása
 • Rendszerek helyes kezelése
 • Scrum feladatokban való részvétel
 • Javascript eszközök használata
 • Alkalmazások fejlesztése
 • Új szoftver készítése

Robotprogramozó
Profession Services Kft
2006. január – 2008. február
Ráckeve

 • Festőüzemi robotok programozása, programváltoztatások a hálózati számítógépeken
 • A festőrobotok és perifériás berendezések szakszerű használatának biztosítása
 • Robotparaméterek beállítása és változtatása
 • A festőüzemben használt egyéb szoftverek teljeskörű ismerete
 • A festékellátási séma ismerete, hibafelismerés
 • Napi gyártás nyomonkövetése és szükséges optimalizálás, tesztek elvégzése
Nem jól megadva
Modell
Divatshoppp Kft.
2002. június – 2004. május
Zugló

 • Alkalmazások szerinti ruhák bemutatása
 • Informatikai rendszerek szerinti megjelenés
 • Tökéletes bemutatása a cégnek
 • Különböző ruhák viselése
A nyitó bekezdés kiválóan demonstrálja, hogyan lehet hatékonyan átadni a tapasztalatokat anélkül, hogy hosszú és felesleges sorokra hagyatkozna. A projektek során megszerzett kapcsolatos ismeretek strukturált módon történő bemutatása hatékony technika a kulcspontok kiemelésére és a vizuális hatás megteremtésére. Példázza az önéletrajz elkészítésének helyes megközelítését, miközben figyelembe veszi annak egyedi jellemzőit.

Lényeges azonban megjegyezni, hogy ha ezt a részt nem a megfelelő formátumban mutatja be, nem biztos, hogy maradandó benyomást fog kelteni, és nem biztos, hogy hozzájárul ahhoz, hogy Önt megkülönböztesse a többi pályázótól. Az üzleti életben nem csupán a bemutatásáról van szó, hanem arról is, hogy egy jól megírt önéletrajzzal bizonyítsuk a szakértelmet.

Következésképpen még az olyan apró részletek, mint a felsoroláspontok száma (3-4 vagy több) is alapvető fontosságúvá válnak a toborzó figyelmének felkeltésében és a kívánt állás megszerzésében. Ez azt jelzi, hogy Ön komoly jelölt, aki megfelel a felvételi csapat elvárásainak.

A legfontosabb információk a tanulmányok részről

Ebben a részben célszerű a munkakörhöz kapcsolódó egyetemi diplomáit fordított időrendi sorrendbe rendezni, a legfrissebb diplomával kezdve. Ha kettőnél több diplomával rendelkezik, a diploma megemlítését elhagyhatja. Emellett előnyös kiemelni az egyetemen vagy más oktatási intézményben folytatott, üzleti vonatkozású tanulmányait.

Ha rendelkezik releváns munkatapasztalattal, akkor nem feltétlenül lényeges részletes információkat közölnie az egyes oktatási intézményekről, amelyekben részt vett. Ha azonban nincs munkatapasztalata, az ilyen információk feltüntetése javíthatja az egyoldalas önéletrajz koherenciáját.

Ezen iránymutatások betartásával az oktatási rész professzionális és kifinomult módon jelenik meg, és megragadja az igényes munkáltatók figyelmét.

HELYES
Iskolák

Cukrász
Színház- és Filmművészeti Egyetem
2001. szeptember – 2003. július
Siófok

Sofőr
Szegedi Tudományegyetem
2004. szeptember – 2005. június
Budakeszi

Így nem lesz jó
sulik

Felszolgáló
Nyíregyházi Egyetem
5 éve
Gödöllő

Projekt menedzser
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
4 éves
Cibatta

Ebben a részben alapvető fontosságú, hogy szakmájáról professzionális képet adjon, és részletes információkat adjon az oktatási hátteréről, különösen akkor, ha megbecsült szervezeteknél szeretne elhelyezkedni. Feltétlenül tüntesse fel a teljes kurzus nevét, a diploma megszerzésének dátumát és az oktatási intézmény teljes nevét.

A helytelen vagy hiányos információk bemutatása nem fogja meggyőzni a HR szakembereket arról, hogy Ön képzett és hozzáértő szakember, függetlenül attól, hogy korábban neves intézményekben szerezte meg tanulmányait.

Ezért erősen ajánlott ezt a részt többször is alaposan átnézni a pontosság és az alkalmasság biztosítása érdekében. Ezekkel az alapokkal felvértezve ügyesen és szakszerűen alakíthatja ki önéletrajzának ezt a szegmensét, ahogyan azt az alábbi minta is mutatja.

Szoftverfejlesztő önéletrajz

A legfontosabbnak bizonyuló fejlesztő képességei

Ha eljutott ebbe a szakaszba, akkor valószínűleg már a legtöbb releváns tapasztalatot és információt megadott a szoftverfejlesztői szerepkörhöz. A következő lényeges lépés az, hogy kiemelje azon az alapvető készségeket, amelyek a pozícióval kapcsolatos átfogó ismereteit mutatják, valamint a nyelvtudásának tömör összefoglalóját. Bár ezek is fontosak, tanácsos nem túlbonyolítani ezt a részt, amint azt a mintaprofil is mutatja. Elég 4-5 olyan elem felsorolása, amelyek hatékonyan mutatják a puha és kemény kombinációját.

A szoftverfejlesztés területén mind a kemény, mind a puha ismeretek jelentős értéket képviselnek. Bár a kemény ismeretek általában nagyobb hangsúlyt kapnak, a puha ismeretek ugyanolyan fontosak az álláskeresési folyamatban, valamint az ügyfelekkel, a csapattagokkal és az érdekelt felekkel való hatékony együttműködésben.

Példa a szakmai soft skills készségeire:

 • Hatékony kommunikáció: Világos és tömör kommunikáció az ügyfelekkel, a csapattagokkal és az érdekelt felekkel a követelmények megértése és a hatékony együttműködés érdekében.
 • Erős problémamegoldó készség: Összetett problémák elemzése, hatékony megoldások azonosítása és műszaki problémák elhárítása.
 • Alkalmazkodóképesség és rugalmasság: Képes alkalmazkodni a változó projektkövetelményekhez és technológiákhoz, valamint gyorsan megtanulni az új eszközöket és keretrendszereket.
 • Együttműködés és csapatmunka: A projektcélok elérése és a kiváló minőségű szoftvertermékek átadása érdekében együttműködés a többfunkciós csapatokkal.
 • Figyelem a részletekre: A szoftveralkalmazások pontosságának és megbízhatóságának biztosítása érdekében a kódolás, tesztelés és hibakeresés aprólékos megközelítése.

Ezenfelül a szoftverfejlesztők számára releváns kemény szakmai eszközök közé tartozhatnak:

 • A programozási nyelvek ismerete: A konkrét munkaköri követelményektől függően olyan nyelvekben való jártasság, mint a Java, Python, C++ vagy Java Script.
 • Szoftverfejlesztési keretrendszerek: A hatékony fejlesztés és a kód újrafelhasználása érdekében olyan keretrendszerek ismerete, mint a Django, Angular, React vagy Spring.
 • Verzióvezérlő rendszerek: Tapasztalat az olyan eszközökkel, mint a Git vagy az SVN, a kódverziókezelés és a többi fejlesztővel való együttműködés érdekében.
 • Adatbázis-kezelés: SQL-ismeret és tapasztalat olyan adatbázis-rendszerekkel, mint a MySQL, az Oracle vagy a MongoDB a hatékony adattárolás és -lehívás érdekében.
 • Ezeknek a példáknak a beépítésével hatékonyan és kiegyensúlyozottan mutathatja be készségeit, bemutatva alkalmasságát a szoftverfejlesztői szerepre.

Szoftverfejlesztő önéletrajz

Az önéletrajzot kitöltheti hobbikkal és egyéb tapasztalatokkal

Ha pedig a fentieket megírta, különböző hobbikat és egyéb készségeket is megadhat, hogy bizonyítsa szakmai rátermettségét. Ezt viszont már csak felsorolás formájában kell megtennie mindösszesen. Más feladata már nincs.