Vagyonkezelés önéletrajz – Ha álmai állását keresi!

A vagyonkezelő olyan magánszemély vagy jogi személy, akit az eszközök vagy ingatlanok mások javára történő kezelésével és kezelésével bíztak meg, más néven kedvezményezettek. A vagyonkezelők döntő szerepet játszanak különböző területeken, például a pénzügyi tervezésben, az ingatlankezelésben és a jótékonysági szervezetekben.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Jogilag kötelesek a kedvezményezettek legjobb érdekeit szem előtt tartva eljárni, és magas szintű odafigyelést, lojalitást és pártatlanságot kell tanúsítaniuk. A vagyonkezelők felelősek az irányításuk alatt álló vagyon megőrzéséért és gyarapításáért, megalapozott befektetési döntések meghozataláért, a bevétel kedvezményezettek közötti felosztásáért a vagyonkezelői feltételeknek megfelelően, valamint a vonatkozó törvények és előírások betartásáért.

Pontos nyilvántartást kell vezetniük, rendszeres jelentéseket kell készíteniük a kedvezményezetteknek, és kezelniük kell a vagyonkezelővel kapcsolatos jogi vagy adminisztratív ügyeket.

Összességében a vagyonkezelők vagyonkezelőként működnek, támogatják a vagyonkezelő céljait és védik azok érdekeit, akik szakértelmükre és feddhetetlenségükre támaszkodnak.

Az bizalmi szakma elhivatottságot követel meg, de szerencsére gyakran versenyképes javadalmazást ad, így vonzó és kiteljesedő életpálya. A pozitív munkakörnyezet biztosítása érdekében azonban kulcsfontosságú alapos kutatást végezni a vállalatokon, mivel ez jelentősen befolyásolja a munkával való elégedettséget. A kedvezőtlen munkahelyi környezet felfedezése csalódáshoz és elégedetlenséghez vezethet. Ezenkívül fontos hangsúlyozni, hogy egy lenyűgöző önéletrajz elkészítése jelentősen növeli az interjú megszerzésének valószínűségét.

Noha az interjúkon való kiválóság kulcsfontosságú, minden egy kiemelkedő önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be az ember készségeit és szakértelmét ezen a területen. Ennek a létfontosságú törekvésnek a segítése érdekében aprólékosan megtervezett önéletrajzi sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak.

Ez a cikk az egyes önéletrajzi szakaszok sajátosságaival is foglalkozik, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy megkülönböztethessék magukat a versenytársaktól. További késlekedés nélkül vizsgáljuk meg az önéletrajzírás lényeges szempontjait, kezdve egy átfogó és professzionálisan kidolgozott minta dokumentummal, amely példázza a kívánt eredményt.

Vagyonkezelés önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy szakmai önéletrajz jól megírt mintája

Személyes adatok
Wágner Eleonóra
Vagyonkezelő
E-mail: wagnereleonora@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 46 – 13 – 874
Lakcím: 2345 Budapest, Keszthelyi út 65.
Születési hely, idő: 1985. 12. 20. Szentgothárd

Bemutatkozás
A bizalmi vagyonkezelés szakmában több, mint 6 éve dolgozom, azóta pedig az alap egyetemi végzettségemen kívül mesterképzést is végeztem. 2023-ban pedig további képzéseken is részt vettem ebben a szakmában. Igényem, hogy hasonló munkakörben helyezkedjek el, hiszen ez az életem és közel áll hozzá, hogy segítsek másoknak megoldani a pénzügyi problémájukat.

Korábbi munkák
Grafikus
Pamutboyz Kft.
2020. május – 2022. február
Kecskemét

 • Gyártáshoz szükséges grafikai előkészítés
 • Új designok, pólóminták, grafikák, illetve látványtervek készítése
 • Social media kampányokhoz szükséges grafikai anyagok készítése
 • Közvetlen kapcsolattartás marketinges és értékesítő munkatársakkal
 • Jog alapján a törvények betartása

Vevőszolgálat
SPAR Magyarország Kft.
2018. április – 2019. március
Budapest

 • A SPAR online shophoz beérkező vásárlói észrevételek, reklamációk kezelése
 • Folyamatos kapcsolattartás és együttműködés a társosztályokkal és a bolthálózattal
 • Adminisztratív teendők ellátása
 • Munkatársak felügyelete
 • A vagyon vigyázása

Iskolák
Mérnök
Károli Gáspár Református Egyetem
2016. március – 2017. április
Nyíregyháza

Sebész
Dunaújvárosi Egyetem
2012. május – 2015. június
Zugliget

Érettségi
BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

2010. augusztus – 2011. július
Budapest

Készségek és képességek

 • Kiváló kommunikációs készség
 • Probléma megoldási képesség
 • Megbízhatóság és lojalitás
 • Precíz munkavégzés
 • Számítógépes ismeretek megléte
 • Külföldi nyelv ismerete
 • Önállóság magas szinten
 • Csapatban való képesség munkára
 • Jogosítvány megléte
 • A szakmai programok ismerete
 • Igény mások segítésére

Nyelvtudás és nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Vagyonkezelés önéletrajz

Milyen fizetést biztosít a bizalmi vagyonkezelés?

Beszélgetésünk megkezdéséhez tárjuk fel a fizetési kilátásokat a területen belül, mielőtt belevágnánk a hatékony önéletrajzi stratégiákba. Egy vagyonkezelő átlagkereset szempontjából jellemzően 300 000 és 600 000 forint között kereshet, a prémiumokat és a különféle juttatásokat figyelembe véve.

A kereseti lehetőségeit azonban nagyban befolyásolja a választott cég mérete és hírneve. Általában a kisebb cégek alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb cégek nagyobb lehetőséget kínálnak a magasabb keresetre.

Ezen túlmenően a különböző cégek további kedvezményeket is kínálhatnak, például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítási fedezetet vagy mást biztosítanak.

Érdemes megjegyezni, hogy végzettsége és tapasztalata jelentős szerepet játszik a kereseti potenciál meghatározásában.

Ezenkívül a megpályázott pozícióval összefüggésben döntő fontosságú, hogy felismerje a személyes prezentáció fontosságát. Önbizalma nagyban befolyásolhatja a kapott fizetést. Ezért tanácsos előnyben részesíteni azokat a releváns készségeket, amelyek kulcsfontosságúak a munkához, és segítenek kiemelkedni az interjúk során. Ezenkívül érdemes előzetesen megismerkedni az egyes vállalatok sajátos szabályaival és követelményeivel, mivel ezek a különböző pozíciókban eltérőek lehetnek.

A bizalmi CV milyen részeket tartalmaz és tartalmazhat?

Az alapvető és választható összetevők megértése elengedhetetlen egy hatékony bizalmi önéletrajz elkészítéséhez. Egyes részeket ki lehet hagyni, míg másokat hangsúlyozni kell, különösen a hiányosságok kezelésekor. A nyitó résznek mindig át kell vennie a vezető szerepet, majd egy tömör bemutatkozásnak kell következnie, amely bemutatja személyiségét. Az átfogó tapasztalatokkal foglalkozó rovat beépítése elengedhetetlen a pozícióra való alkalmasság bizonyításához és az olvasó figyelmének megragadásához.

Ezen túlmenően a jogi önéletrajzában jelentős jelentőséggel bír az oktatás és a nyelvtudás rész. Ne feledje, hogy általában egy idegen nyelv ismerete szükséges, de további nyelvek ismerete is előnyös lehet. Míg a hobbi rész nem kötelező, előnyös lehet olyan munkán kívüli tevékenységek beépítése, amelyek nem kapcsolódnak a szakmájához. Ezek az elemek egy jól felépített önéletrajz alapjául szolgálnak, akár nyomtatott, akár elektronikus formában nyújtják be.

Az önéletrajz formátumát illetően ajánlatos egyszerű és praktikus megközelítést alkalmazni, mivel ez a szakma általában előnyben részesíti az egyszerű dokumentumokat az összetettekkel szemben. Ezért az önéletrajz elkészítésekor hasonló megközelítés alkalmazása az optimális megoldás.

Hogyan fog kinézni a magyar önéletrajz?

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány lényeges szempontját. A helyesírás, a nagybetűk és az írásjelek pontos betartása létfontosságú az olvasó bizalmi önéletrajz iránti érdeklődésének megragadásához és fenntartásához. A kezdeti rész jelentős súllyal bír, mivel az első benyomást alkotja, és az itt elkövetett hibák az olvasó figyelmének teljes elvesztéséhez vezethetnek.

Az egyértelműség, a tömörség és a jól szervezett írás elengedhetetlen, a formázási technikák alkalmazása az optimális hosszúság megőrzése mellett. Ideális egy oldalas önéletrajzra törekedni, amely kötelező és választható részeket is tartalmaz. Ennek a hossznak a túllépése gondos olvasás hiányát eredményezheti, míg a lényegesen rövidebb önéletrajz korlátozott tapasztalatot közvetíthet, ami alááshatja a kívánt képesítést.

Továbbá az információk bevitelekor tanácsos 11-es betűméretet használni, és a következetesség megőrzése érdekében a Times New Roman betűtípust használja a dokumentumban.

Hacsak nem külön kérik, általában nem ajánlott fényképet csatolni. A kép hozzáadása elterelheti a figyelmet a képesítések kezdeti értékeléséről, és elfogultságot idézhet elő az értékelés korai szakaszában.

Bár a fénykép csatolása pozitív eredményekkel járhat, negatív következményekkel is járhat. Ha úgy dönt, hogy fényképet csatol, győződjön meg arról, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képeket.

A jó hír az, hogy a tapasztalatnak kevésbé van jelentősége az idegen nyelv tudás terén.

Bizalmi vagyonkezelés – A személyes adatok és minden ami fontos róluk

Egy jó példa
Kiss Ákos
E mail cím: kissakos@gmail.com
Telefonszám: 06 20 53 12 543
Lakcím: 2345 Pécs, San Marco utca 65.
Szül hely és idő: 1965. 05. 22. Salgótarján
Egy rossz példa
Gizella Ödön
odonkeeee@freemil.com
23 11 5678
1245 Páty
1996. 03. 05. Vásárosnamény

Határozzuk meg a hibákat a megadott példában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és a megpályázott pozíció nem szerepel. Ezenkívül a használt e-mail cím helytelen, és nem alkalmas egy hasonló magyar álláspályázatra. Az önéletrajz elkészítésekor kulcsfontosságú, hogy professzionális e-mail címet használjon.

Továbbá az országkód elhagyása egy telefonszámból olyan hiba, amely elmulasztott lehetőségekhez vezethet, még akkor is, ha az olvasó érdekli Önnel a kapcsolatot. Ráadásul a megadott címből hiányoznak olyan lényeges adatok, mint az utcanév és a házszám. A példa több helyesírási hibát tartalmaz, és a cím, a hónap és a név mind helytelen.

Annak érdekében, hogy az álláspályázatokhoz jól megírt és figyelemfelkeltő dokumentumot kapjunk, feltétlenül el kell kerülni ezeket a szembetűnő hibákat.

Milyennek kell lennie a bemutatkozásnak?

Így írja meg
A bizalmi vagyonkezelés régóta közel áll hozzám, éppen ezért több cégnek is segítettem már a jog figyelembe vételével tökéletesen menedzselni a pénzeket. Az elmúlt időszakban 2 nagyobb cég is növekedést tapasztalathatott általam, miközben többször is kaptam hónap dolgozója díjat. A munkámat pedig teljes elköteleződéssel és lojalitással végzem.
Így inkább ne csinálja
Tudok dolgozni. Magyar cégeknél dolgoztam eddig. Kérem hívnak, ha tetszett az önéletrajzom és én pedig jelentkezem, ha jó az időpont. Nem tudok viszont túlórázni és hétvégén vagy délután sem szeretnék dolgozni semmiképpen.

Amikor egy hasonló munkához szakemberként bemutatkozást készít, kulcsfontosságú az áttekinthetőség biztosítása és a szükségtelen elemek kiküszöbölése. A cél az, hogy tömör összefoglalót adjon releváns tapasztalatairól, kiemelve azokat a jelentős vállalatokat, amelyekkel együttműködött.

Ha azonban ezt a szakaszt rosszul hajtják végre, akkor elsietettnek tűnhet, és jelentősen csökkenti az pozíció biztosításának kilátásait. Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat és adatokat. Ez olyan eseteket mutat be, amikor hozzájárulásai bizonyos százalékos eredményjavuláshoz vagy például két csapattag előléptetéséhez vezettek. Az ilyen mérhető eredmények bevonása fokozza önéletrajzának hatását.

Nézzük meg hogyan néz ki egy magyar CV tapasztalatok része

Amikor az önéletrajzában felvázolja releváns munkatapasztalatát, célszerű fordított időrendben bemutatni, a legutóbbi pozíciójával kezdve. Lehetnek azonban kivételek, ha egy korábbi szerepkör nagyobb jelentőséggel bír az Ön által megpályázott pozíció szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy az adott pozíciót jól láthatóan helyezze el a munkatörténete elején.

Adja meg az egyes munkák időtartamát, és kerülje a szükségtelen részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör bejegyzésre, amelyek hatékonyan kiemelik az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Fontos tudomásul venni, hogy ha korlátozott a tapasztalata, beépítheti az iskolával kapcsolatos tevékenységek során szerzett gyakorlati ismereteit. Ez a szakasz magában foglalhatja a gyakorlatokat, a gyakorlati képzést és a tudományos tevékenységeket, amelyek összhangban vannak a kívánt munkakör követelményeivel.

Továbbá, ha fizetési elvárásait kérjük, ft-ban fejezze ki.

Egy jól megírt tapasztalatok rész
Ingatlanértékesítő
Prossima Casa Zrt.
2007. január – 2009. június
Göd

 • A vásárlók álom otthonának megtalálása
 • Az eladás elősegítése
 • A hozzá kapcsolódó adatok bevitele
 • Kapcsolattartás és levelezés
 • Szerződéskötés és papírok

Személyi asszisztens
Vodafone Magyarország Zrt.
2005. július – 2006. augusztus
Diósd

 • Az igazgató támogatása adminisztratív feladatokban
 • Találkozók, naptári találkozók, üzleti utak szervezése
 • Telefonhívások, e-mailek, levelek kezelése
 • Prezentációk, heti és havi beszámolók készítése
 • Találkozók, üzleti utak, naptárak, meghívók szervezése
 • Általános mappák, adatbázisok és szervezeti diagramok frissítése
 • Irodai környezettel való foglalkozás, írószer rendelés

Pénztáros
Praktiker kft.
2003. március – 2004. december
Miskolc

 • A pult folyamatos ellenőrzése, áruval való feltöltése
 • Feltüntetett árak határidőre történő aktualizálása, a szavatossági idők figyelése
 • Reklámanyagok szakszerű kezelése, kihelyezése, tárolása
 • Állandó udvarias kapcsolattartás a vásárlókkal
 • Pénztárosi és pénztárhoz kapcsolódó feladatok elvégzése
Hogyan ne csinálja
Kozmetikus
Elite Aesthetic Kft

1999. február – 2001. november
Budapest

 • Értékesítő kollégák támogatása berendezések működésének bemutatásával
 • Prémium minőségű kozmetikumok alkalmazása
 • Rendezvényeken való megjelenés
 • A továbbképzéseken való részvétel Európa szerte
Vagyonkezelési ismereteinek önéletrajzban való hatékony bemutatása kulcsfontosságú a pozícióra való alkalmasság hangsúlyozásához, még akkor is, ha korlátozott korábbi munkakör specifikus tapasztalata van. Alapvető fontosságú, hogy ismerje el önéletrajzában ennek a szakasznak a jelentőségét, mivel a kiválasztási folyamat során jelentős figyelmet és vizsgálatot fog kapni.

Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy az interjúkészítők gyakran kulcsszókereső programokat használnak, hogy azonosítsák azokat a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha aggályai vannak a figyelmen kívül hagyás miatt, tanácsos erre a szempontra is odafigyelni. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, megkülönböztetheti magát a versenytársaktól, és növelheti esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Jelöltként általában ajánlatos felsorolni három legutóbbi munkatapasztalatát, amelyek közül négy elfogadható, de ötöt meghaladó mennyiség nem tanácsos.

A tanulmányok és gyakorlati tapasztalatok megadása

Egy jó minta
Marketing
Budapesti Corvinus Egyetem és Főiskola
2002. augusztus – 2003. július
Budapest

Szakács
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
1997. szeptember – 1998. október
Vác

Így viszont nem feltétlenül jó
Iskolák

Újságíró
Állat orvos tudományi Egyetem
2011
Szigetszentmiklós

Diploma
Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar
2022
Szekszárd

Önéletrajzának ebben a részében különösen fontos, hogy tanulmányai és képzési programjai nevét nagybetűvel tüntesse fel. Ezenkívül kulcsfontosságú az egyetemi képzés pontos időtartamának megadása, beleértve az éveket és az időtartamot (miközben a pontos nap nem szükséges egyetlen kar számára sem, ahogy az a példában is látható).

Annak a városnak a feltüntetése, ahol az oktatási intézménye található, értékes elemet ad egy jól kidolgozott önéletrajznak.

Szerencsére a toborzók általában csak felülvizsgálják az önéletrajz ezen részét, ami kevesebb erőfeszítést igényel a többi alapvető összetevőhöz képest. Ezen információk bemutatásakor tekintse meg a fenti példát, és helyezze előnyben a pontos helyesírást és írásjeleket, hogy elkerülje a szakasz kitöltésével kapcsolatos problémákat.

Ha azonban Ön kezdő, korlátozott tapasztalattal, akkor is hasznos felsorolni néhány releváns állást, még akkor is, ha nem volt lehetősége részletes napi feladatok elvégzésére. Ez lehetővé teszi, hogy felvegye a gyakorlati készségek listáját a professzionális megjelenés eléréséhez.

Milyen képességekkel és készségekkel rendelkezik?

Egy hasonló állásra való jelentkezéskor kulcsfontosságú, hogy olyan átfogó önéletrajzot készítsünk, amely kiemeli a hard és a soft készségeket egyaránt. Íme a releváns készségek összesített listája, amely megfontolandó:

Kemény készségek:

 • Pénzügyi elemzés és befektetés értékelés
 • Portfólió kezelés és eszközallokáció
 • Kockázatértékelési és -csökkentési stratégiák
 • Ingatlanértékelés és piacelemzés
 • Szabályozási keretek és megfelelés ismerete
 • Pénzügyi modellezésben és előrejelzésben való jártasság
 • Ingatlankezelő szoftverek és eszközök terén szerzett szakértelem

Lágy készségek:

 • Erős elemző és problémamegoldó képesség
 • Hatékony kommunikációs és interperszonális készségek
 • Odafigyelés a részletekre és a pontosságra
 • Kivételes szervezési és időgazdálkodási készség
 • Tárgyaló- és meggyőzőkészség
 • Vezetési és csapatirányítási képességek
 • Alkalmazkodóképesség és dinamikus környezetben való boldogulás képessége

Ne feledje, hogy ajánlott körülbelül 5-7 pontot feltüntetni ebben a részben, hogy tömör, de átfogó áttekintést adjon az önéletrajzában a karrierkészségeiről.

A tanult és ismert nyelvek megjelölése

A nyelvi ismeretek szekciónak jelentős jelentősége van a karrier önéletrajz elkészítésében, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek számára. A beszélt nyelvek pusztán felsorolása nem elegendő; kulcsfontosságú, hogy minden nyelven részletes tájékoztatást adjon a nyelvtudásáról, különbséget téve az alap- és felsőfokú ismeretek között. A magyart azonban nem feltétlenül kell beletenni.

Hivatalos bizonyítvány nélkül is bizonyíthatja nyelvtudását releváns projekt tapasztalatokon, külföldi ügyfelek bevonásával. Azok a munkáltatók, akik nem követelik meg kifejezetten a nyelvtudást, továbbra is értékelhetik ezeket a készségeket.

Míg az olyan nyelvek iránt, mint a német, gyakran nagy a kereslet, elfogadható a kevésbé ismert nyelvek bevonása is. Valójában a többnyelvűség bővíti a munkalehetőségeket és növeli a magasabb bérek lehetőségét. A munkaadók gyakran felismerik azoknak a szakembereknek az értékét, akik több nyelven tudnak kommunikálni, és ennek megfelelően hajlandók versenyképes javadalmazást kínálni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a munkaadók ellenőrizhetik a nyelvtudással kapcsolatos állítások pontosságát. Ha túlbecsüli képességeit, az érdeklődés elvesztéséhez vezethet, még akkor is, ha más területeken kivételes képesítésekkel rendelkezik. Sok esetben írásbeli teszteket vagy szóbeli interjúkat lehet lefolytatni a nyelvtudás pontos felmérése érdekében. Ezért kulcsfontosságú, hogy önéletrajzában őszinte és átlátható legyen nyelvtudása, különösen, ha vezetői pozícióra vágyik.

A nyelveket az alábbi módon érdemes feltüntetni
 • Angol nyelv – Felsőfok és nyelvvizsga C1
 • Német nyelv – Középfok és nyelvvizsga B2
 • Olasz – Alapfok – Társalgási szintű nyelv tudás külföldön élés miatt

Az egyéb, opcionálisan megadható részek

Azt is fontolóra veheti, hogy az önéletrajzában a karrier szempontjából további információkat adjon meg. Mindazonáltal nagyon fontos, hogy tömör legyen, és ügyeljen arra, hogy ne haladja meg a szöveg egy oldalát. Javasoljuk, hogy ezeket az információkat egy rövid listaként mutassa be, elkülönítve a hobbitól és más nem releváns élményektől.

Ha lehetséges, próbáljon meg olyan hobbit, amely valamilyen módon kapcsolódik a projekthez vagy az iparághoz. Ez segíthet kialakítani a kapcsolat érzését a kiválasztási folyamat későbbi szakaszaiban. Különleges sportok vagy egyedi tevékenységek gyakorlása is előnyös lehet.

Ne vegyen fel azonban olyasmit, ami nem feltétlenül fér bele ebbe a szakaszba. Például, ha Ön egy politikai párt tagja, jobb, ha kihagyja, mert elriaszthatja az olvasót.

Ne feledje, hogy az interjú során megkérdezhetik a hobbijairól, és fontos, hogy őszinte legyen, mivel a kérdezőbiztosok jártasak a hitelesség felmérésében.

Ezen lépések elvégzésével projektje befejeződött, és készen áll az önéletrajz benyújtására.