A legjobb vállalatok Magyarországon dolgozni – hova add be a jelentkezésedet?

Magyarországon évről-évre nő a multinacionális cégek száma, amelyek több százezer munkát jelentenek a magyarok számára. Az, hogy hova add be az önéletrajzot viszont nagyon meghatározza számtalan tényező: a fizetés ezek közül csak egy a sok közül.
A legjobb vállalatok Magyarországon dolgozni

Készítse el önéletrajzát percek alatt

Egy toplistát állítottunk össze a legjobb munkahelyekkel, amikhez a Randstad listáját használtuk. Nézzük, mely munkáltatóknak érdemes dolgozni 2022-ben!

Tartalomjegyzék

Mi alapján állítottuk össze a toplistát?

A Randstad felmérését vettük alapul arra, hogy mégis mit keresnek a munkavállalók a cégekben. A felmérés alapján a munkavállalók számára a legfontosabb márkaértékek:

 • 76% a vonzó munkabér
 • 71% a kellemes munkahelyi légkör
 • 66% a hosszútávú biztonság
 • 66% a vállalat pénzügyi stabilitás
 • 61% pedig a munka és magánélet egyensúly

Összevetettünk több listát is, és úgy döntöttünk, hogy megvizsgáljuk Top 3 multinacionális, nemzetközi cég kínálatát. Emellett minden szektorból bemutatjuk a legjobb helyezést elérő céget, legyen az magyar vagy külföldi.

A legjobb multinacionális munkahelyek

A felmérésben észrevehető, hogy az IT szektor és a telekommunikációs szektor a legerősebb, legkeresettebb. Ennek oka valószínűsíthetően az, hogy ezek a szektorok voltak képesek a leggyorsabban és legkönnyebben átállni a pandémia idején a távmunkára. Az, hogy egy cég hogyan kezelte a járványhelyzetet, szintén fontos szempont volt a válaszadások során, hiszen a válságkezelés hatékonyságát jelzi egy cég életében. A munkáltatói márka meghatározó eleme, így fontos volt, hogy jól sikerüljön a cégeknél!

1. Samsung

Ágazat: Informatika és technológia
Vezérigazgató: Yoonho Choi
Alkalmazottak száma Magyarországon: 4300 fő

A Samsung lett Magyarország legvonzóbb munkaadója, ehhez kétség sem fér. A Samsung Gödön található, és jelenleg is több tucat nyitott pozíció várja az érdeklődőket, legfőképp a mérnöki és a back office területen. Az 1938-ban alapított cég 2002-ben nyitotta ki magyarországi kapujait, és a háztartási elektronikai termékek gyártása mellett itt zajlik az akkumulátor gyártás is. A pénzügyi stabilitás, kiváló hírnév és a munkahely biztonsága miatt nyerte el a díjat, ráadásul a kormány is kötött a vállalattal bővítésre és fejlesztésre szóló, hosszú távú szerződést. Mindennek köszönhetően a cég folyamatosan növekszik, így nem véletlen, hogy a munkavállalói visszajelzések szerint biztonságos munkahely.

2. LEGO

Ágazat: Játékipar
Vezérigazgató: Niels B. Christiansen
Alkalmazottak száma Magyarországon: 3000 fő

A LEGO gyár az előző évhez képest hátrébb csúszott a rangsorban, hiszen 2020-ban az első helyet tudhatta magáénak. Az új felmérés alapján viszont már csak a második helyezetté vált, amely természetesen így is beszédes. A LEGO gyár és a központ Nyíregyházán található, így az ott élőknek biztosít stabil állást. A dán céget központ 1932-ben alapították, és azóta már a világ minden tájára eljutott, miközben számtalan generáció nőtt fel a segítségükkel.  A Glassdoor-on az összesített értékelésen 4,2-es értékelést kap az 5 pontból, ami igen szép teljesítmény. Kiemelkedő fizetésről, home office lehetőségről és rugalmasságról, valamint könnyű karrier előrelépésről szólnak az értékelések, így nem meglepő, hogy előkelő helyen végzett a cég.

3. Mercedes

Ágazat: Autóipar
Vezérigazgató: Ola Källenius
Alkalmazottak száma Magyarországon: 4700 fő

A Mercedes gyár a harmadik helyet érte el, és ez a kecskeméti autógyár a logisztika, műszaki és mérnöki, valamint a back office területeken is számtalan álláslehetőséget kínál. A gyárnak saját bölcsődéje, óvodája és iskolája is van, ahol magas színvonalú képzést és gondoskodást kapnak a munkavállalók csemetéi. Emellett pedig több mérnöki egyetemen is tartanak szakmai gyakorlatot és tantárgyakat is a a gyár szakmai vezetői. Mindezek mellett nem csoda, hogy a cég ilyen helyezést ért el! Az 1926-ban, Németországban bejegyzett cég így magáénak tudhatja a harmadik helyezést.

Egyes szektorok kiemelkedő helyezései

A Randstad emellett az egyes szektorok legjobbjait is megnevezte, a lista pedig a következő:

 • Pénzügy: Magyar Nemzeti Bank
 • Áramszolgáltató: MVM Group
 • Gyógyszeripar: Sanofi
 • HORECA: Kempinski
 • Kereskedelem: Ikea
 • FMCG: Coca-Cola
 • Telekommunikáció: Magyar Telekom
 • Transzportáció és logisztika: Wizz Air
 • IT: LogMeIn
 • Szolgáltató szektor: Budapest Airport
 • SSC: Sony
 • Ingatlanközvetítés: Market

A  legismertebb márka mindezek mellett viszont a Tesco lett . A Tesco áruházlánc a brit alapítású, összesen 5381 üzlettel rendelkezik a világon, és 1919-ben alapították. Magyar üzlete elsőként 1994-ben nyitott, és jelenleg több, mint 24.000 embernek ad munkát az országban.

Mire figyelj, ha állást keresel?

A karrier váltás vagy munkahely váltás különösen fontos, és szeretnénk néhány tippel ellátni annak érdekében, hogy mire figyelj az új cégnél. Az állásinterjú ugyanis neked is előnyös, hiszen rákérdezhetsz rengeteg mindenre. Erre mindig az állásinterjú végén van alkalom, így nem érdemes kihagyni. Az alábbiakat vedd figyelembe a döntésnél:

 • Milyen a munkahelyi légkör?

Erről érdemes akár a közösségi médiában vagy ott dolgozó barátoknál, ismerősöknél érdeklődni.

 • Milyen a munkáltatói márka?

A cég elsősorban egy márka, egy “termék”, amely vagy tetszik számodra, vagy sem. Vannak bizonyos jelzők, amelyek a népszerű cégekről eszünkbe jutnak, így érdemes ezekre is hallgatni. Ilyen például, hogy az IBM megköveteli az öltöny/kosztüm viselését, így ha neked ez nem szimpatikus és nem kényelmes, akkor ne fogadj el ott ajánlatot. A munkáltatói márka, vagyis az employer branding minden cég életében fontos tényező, így figyelj rá te is.

 • Mennyire stabil a pénzügyi helyzete a cégnek?

Érdemes az interneten is utánanézni annak, hogy milyen a pénzügyi helyzete a cégnek. A magyar hírportálok hangot adnak annak, ha egy magyarországi cég leépítésekbe kezd, ezért biztosan találsz erről információt. Ha ilyet látsz, akkor sajnos nem túl stabil a pénzügyi helyzet, jobb elkerülni a céget is kivárni.

 • Milyen rugalmas és gyors az adott vállalat?

A pandémia különösen megmutatta, hogy milyen gyorsan tud reagálni egy cég. A legfontosabb ebben a tekintetben az, hogy mennyire képviseli a munkavállalók érdekeit. Ugyanis, ha nem biztosítja járvány helyzetben a távmunka lehetőségét, akkor felmerül a gyanú, hogy nem a munkavállalók egészsége és biztonsága a legfontosabb. Emellett azt is érdemes figyelemmel kísérni, hogy vajon mennyire megértők azzal kapcsolatban, hogy ha családos vagy. Az állásinterjún érdemes erre rákérdezni. Abban biztos lehetsz, hogy ha a foglalkoztató biztosít bölcsődét vagy óvodát, hosszabb szülési szabadságot ad, akkor biztosan rugalmasak és megértőek a családi helyzeteket illetően.

 • Milyen jutattatásokat biztosít?

A juttatások általában cafeteria elemek, de ide sorolhatjuk a céges autót, telefont, közlekedési bérletet, ingyenes képzéseket, vizsgákat is. Ezekre érdemes rákérdezni, mert megmutatják azt, hogy mi az, ami a munkáltató számára a prioritást jelenti.

Összefoglalás a legjobb munkáltatókról

A munkakeresést jelentősen befolyásolja az, hogy most mit gondolsz a jelenlegi munkahelyedről, illetve mit keresel a következőben. A Randstad felmérése alapján ugyanis a TOP 3 legjobb cég azért is került be, mert kiváló a munkahelyi légkör, valamint stabil a cég és annak pénzügyi háttere, és biztos az állás. A biztonság napjainkban különösen fontos, így alapvető tanácsunk is az, hogy mindig csak a biztosért válts!

Hasonló cikkek