Bejegyzett nővér önéletrajz – Ha egy igazán szép karriert szeretnél befutni!

Ma Magyarországon viszonylag könnyű nővérként dolgozni, hiszen sok betöltetlen állás várhat rád. De, egy jól megírt dokumentum elengedhetetlen ahhoz, hogy kitűnj a többi jelentkező közül, és megkapd álmaid állását. Cikkünk útmutatást nyújt a hatékony iromány megírásához, akár állami, akár magánúton szeretnél elhelyezkedni. Egy önéletrajz minta bemutatásával kezdjük, majd elmélyedünk a részletekbe, hogy mit kell tartalmaznia, miért fontos, és hogyan kell bemutatni mindazt, amire képes vagy.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ezen túlmenően kitérünk a kompenzációs elvárásokra, és alapvető információkkal segítünk neked végigmenni a jelentkezési folyamaton. Végső soron rajtad fog múlni az interjú sikere, ezért vizsgáljuk meg mélyebben az egyes szakaszokat, és szerezz átfogó képet arról, hogy a nővér önéletrajzodnak hogyan kell kinéznie összességében.

Maradj tehát velünk és szerezz számos tippet arról, hogy miként lehetsz te a legérdekesebb pályázó.

Bejegyzett nővér önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy regisztrált nővér önéletrajzának tökéletes mintája

Adatok
Maczi Klára
Bejegyzett nővér
E-mail: macziklara@gmail.com
Mobil: 06 70/456 – 52 – 12
Lakcím: 1345 Nyíregyháza, Kiss Géza utca 35.
Születési hely, idő: 1989. 03. 30. Debrecen

Bemutatkozás
Ápolói szakmában végeztem az egyetemi diplomám megszerzésével, azóta pedig állami és magán helyen egyaránt dolgoztam. Fő specialitásom a sebészeti beavatkozások elvégzése, de a vele született betegségek kezelésében is segítséget tudok nyújtani. Az ápolás mindig is közel állt hozzám, éppen ezért most is hasonló területen szeretnék dolgozni.

Szakmai tapasztalat
Titkárnő
Sikos Klinika
2019. február – 2021. január
Kecskemét

 • Személyi asszisztencia a vezetőség részére
 • Adminisztráció, nyilvántartások vezetése
 • Páciensekkel való kapcsolattartás magyar, ill. angol/német nyelvtudással
 • Páciensek személyes fogadása, betegirányítás
 • Bejövő és kimenő telefonhívások kezelése

Adatmenedzsment főmunkatárs
MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.
2017. április – 2018. március
Ferihegy

 • E-mailen és más platformokon érkező kérések megválaszolása, kezelése
 • Műtéti tájékoztatás orvos irányításával
 • Egyéb, páciensekkel és a klinikával kapcsolatos irodai tevékenység
 • Páciens ellátása az utasításoknak megfelelően
 • Adatrögzítés, időpont egyeztetések

Tanulmányi adatok

Egészségügyi dolgozó
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2015. szeptember – 2016. május
Sopron

Marketing szakember
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2011. október – 2014. június
Baktalórántháza

Érettségi
BKSZC Újbudai Szakiskola és Szakképző Iskola

2006. szeptember – 2010. július
Balatonlelle

Képességek és készségek

 • Magas empátia
 • Erős ember ismeret
 • Proaktív szemléletmód
 • Rendszerszintű gondolkozás
 • Együttműködési képesség
 • Kellemes megjelenés
 • Önállóság
 • Könnyen szót értek bárkivel
 • Korábbi tapasztalat
 • Szoftverek ismerete
 • Számítógépes tudás

Nyelvtudás
Angol – felsőfok
Német – középfok

Bejegyzett nővér önéletrajz

A fizetések és a számadatok – Minden ami lényeges mint regisztrált nővér

Mielőtt belemerülnénk a doksi egyes részeinek kidolgozásának sajátosságaiba, nézzük meg először az ezzel a szakmával kapcsolatos fizetést és juttatásokat. Fontos megjegyezni, hogy a díjazás jelentősen eltér a magán- és az állami praxisok között, az előbbiek ugyanis minden esetben jövedelmezőbb csomagokat kínálnak. Az egészségbiztosítással együtt a magánpraxisokban betöltött pozíciók gyakran járnak bónuszokkal, juttatásokkal és magasabb fizetésekkel.

Ráadásul a budapesti munkavégzés jellemzően nagyobb fizetést eredményez, mint a vidéki területek. Magyarországon az egészségügyi dolgozók, ha azok nővérek, átlagosan nettó 300 000 és 400 000 forint közötti havi keresetre számíthatnak, nyolcórás munkanapot feltételezve. Érdemes azonban megjegyezni, hogy részmunkaidős lehetőségek is rendelkezésre állnak. Ami a képzettséget illeti, a tapasztalat és az iskolai végzettség kulcsfontosságú tényező lesz az állás megszerzésében. Ezeket mindenképpen emeld ki az önéletrajzodban, valamint minden olyan releváns szociális készséget, amely lehetővé teszi, hogy ezen a területen kiemelkedő teljesítményt nyújts.

A kötelező és az opcionális részek – Regisztrált nővér

Természetesen más lesz egy magyar és például egy amerikai munka megcélzása esetén a teendőd, ha a kötelező és az opcionális részeket említjük, de azért vannak olyan szakaszok, amiket semmiképp nem hagyhatsz majd le. Nézzük meg most ezeket.

Bizonyos részeket feltétlenül be kell illesztened az önéletrajzodba, ezekről rövidesen részletesebb útmutatást adunk a következő bekezdések során. Ezzel szemben a hobbikra vagy a nem kapcsolódó tapasztalatokra vonatkozó részek elhagyhatók, ha nem jelentenek hozzáadott értéket a jelentkezéshez.

Lényeges azonban, hogy részletesen ismertesd a munkádat és a tanulmányaidat, valamint egy jól megírt bemutatkozást is kell írnod, amely megragadja az olvasó figyelmét. Ezen lesz egyébként a legnagyobb hangsúly. A szakmai képesítések akkor is elengedhetetlenek, ha nem rendelkezel diplomával, mivel ezen a területen nagyobb súlyuk van. Bár a nyelvtudás nem annyira kritikus, a releváns információkat mégis ajánlatos feltüntetni.

Sorrend szempontjából szükséges, hogy előre kerüljenek az adatok, ezután következik a bemutatkozás, majd a tapasztalatok, a jelenleg elvégzett munkával együtt, ha rendelkezel vele, végül pedig a tanulmányok és a nyelvtudás. A hobbik és az egyéb, nem releváns tapasztalatok szempontjából a legjobb, ha azokat az utolsó részben rögzíted.

Vizsgáljuk meg ezeket az irányelveket részletesebben.

A nővérként beküldött önéletrajzok legfontosabb részletei

Nagyon lényeges, hogy többször is átnézd az ápolói önéletrajzodat, mielőtt elküldöd, hogy elkerüld a hibákat és a gépelési hiányosságokat. Az ilyen hibák ronthatják az állás megszerzésének esélyeit, mivel úgy tekinthetnek rád, mint aki nem tud megfelelően fogalmazni. Ezenkívül, ha helytelen adatokat adsz meg, így hibás telefonszámot vagy e-mail címet, értékes lehetőségekről maradhatsz le. A siker esélyeinek növelése érdekében lényeges, hogy betartsd a magyar nyelvi szabályokat és a formázási irányelveket, ettől ugyanis sok függ.

Fordított időrendi sorrendet használj a terület alapján elvégzett munkád és végzettséged adatainak megadásakor, a legutóbbi tapasztalataiddal kezdve. Fogalmazz egyszerűen és tömören, de részletezd a konkrét pontokat, hogy bemutathasd, miért vagy kiemelkedő jelölt.

Úgy mutasd be bejegyzett nővér önéletrajzodat, mintha valóban motivált lennél, hogy a vállalatnál dolgozz, és kerülj minden olyan jelet, amely arra utalna, hogy máshová is jelentkeztél. Ideális esetben törekedj arra, hogy az önéletrajzod egy oldalas legyen. Ha túl sokat írsz, az azt sugallhatja, hogy az olvasó idejét pazarolod, míg ha túl keveset adsz meg, az a tapasztalat hiányára utalhat. Ezeket az iránymutatásokat szem előtt tartva térjünk rá a meggyőző dokumentum elkészítésének különböző szakaszaira.

Lényeges ezenkívül azt is megjegyeznünk, hogy amennyiben nem kérnek rá, jobban teszed, ha kihagyod a fénykép csatolását. Az ápolás világában ez ugyanis nem feltétlenül lényeges, ha viszont hozzáadod azt érheted el vele, hogy a munka adataid háttérbe szorulnak és az első benyomást azt fogja megadni, hogy mennyire vagy szimpatikus.

Ha viszont a terület megköveteli, vagy mindenképpen szeretnéd hozzáadni, javasoljuk, hogy egyszerű háttér előtt készült, 1 évnél nem régebbi képet csatolj, a jobb felső sarokba. Illetve, felejtsd el a nyaralós képeket, hiszen ez számos lehetőségtől veheti el az esélyed.

Bejegyzett nővér önéletrajz

Az ápolók és az adatok megadásának pontjai

ÍGY CSINÁLD
Fehér Gizella
Regisztrált nővér
Email cím: fehergizella@gmail.com
Telefonszám: 06 20/ 67 32 134
Lakcím: 4321 Zugló, Mátyás király újta 14.
Születési hely, idő: 1995. 11. 17. Balatonlelle
EZT NE CSINÁLD
Géza Ákos
akoskaaa@freemil.com
64 32 786
4313 Tiszavasvári
1981. 06. 05. Zalaegerszeg

Ha az a célod, hogy megkapd az állást, válaszd az első példát. Ez azt jelenti, hogy a különböző részeket világosan meg kell magyarázni, a helyesírásra ügyelni kell, és meg kell adni a teljes elérhetőségedet. Különösen lényeges regisztrált nővér esetén, hogy kétszer is ellenőrizd a telefonszámodat, mivel egy hibás számjegy elszalasztott lehetőségekhez vezethet. Emellett a professzionális e-mail cím elengedhetetlen ahhoz, hogy komolyan vegyenek téged. A nagybetűk és a megjelenés szintén kulcsfontosságú – a hibásan írt szavak és a nagybetűk helytelen használata azt sugallhatja, hogy hiányosak az alapvető készségeid.

A következők ben megbeszéljük azt, hogy miként tudod a bemutatkozás során a legjobban átadni a tudásod.

Az egészségügyi bemutatkozás részletesen

Helyes változat
Több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem az ápolók világában, ez idő alatt pedig főleg fogorvos mellett végeztem a munkámat, így ez a terület áll hozzám a legközelebb. Egyaránt dolgoztam külföldön és Magyarországon, miközben az ápolás az életem részévé vált. Miután elvégeztem az egyetemet azonnal hasonló munkát kerestem, azután, hogy otthon is segítettem hasonló feladatban.
Helytelen változat
Ápolónő vagyok. Tudom, hogy kell ellátni a feladataimat. Ha kell, a betegekkel is beszélgetek. A college a munkahelyeimen általában szeretnek. Hívjanak, ha szeretnének felvenni, elérhető vagyok arra, hogy bemenjek egy interújra és megbeszéljük a továbbiakat.

A két minta azt mutatja, hogy ugyanazt az információt a jelöltek nagyon különböző módon tudják bemutatni. A helytelen minta azt sugallja, hogy a jelölt nem képes hatékonyan kommunikálni a készségeit, és nem tudja megragadni az olvasó figyelmét. Ezzel szemben a zöld minta jól megírt, és világosan kifejti az eredményeket, valamint azt, hogy miért ő a legalkalmasabb a munkakör betöltésére. Használd ezt a részt marketingeszközként, hogy népszerűsítsd magad, és mutasd meg a munkáltatónak, miért érdemes veled kapcsolatban lépni.

Próbálj meg egyébként konkrét adatokat és számokat használni, hiszen így lehet a legegyszerűbben sikered.

A korábbi munkahelyek és tapasztalatok

Az a legjobb, ha a jelölt ezt a szakaszt arra használja, hogy bemutassa, milyen feladatokat látott el az előző és jelenlegi munkahelyein. Azaz, hogy az életét milyen módon építette fel karrier szempontjából és milyen helyeken dolgozott.

Ez egy kulcsfontosságú szakasz, amely teljesen a meghatározott módon kell, hogy megírásra kerüljön, mivel nemcsak az előző munkahelyek nevét és dátumát kell megadni, hanem meg kell határozni a betöltött szerepeket is, és röviden ismertetni kell az ez idő alatt végzett feladatokat. Kerüld a hosszú mondatok használatát, és ragaszkodj a tömör kifejezések vagy felsorolásszerű pontok használatához a felelősségi köreid ismertetéséhez.

Lényeges ezenkívül az is, hogy ne csak egy – két pontot írj, de ne írj túl hosszú, felesleges mondatokat sem.

HELYESEN MEGADVA
KERESKEDELMI OKTATÓ
Don Pepe Kft.
2012. október – 2014. november
Kerekeserdő

 • A terület által kért információk továbbítása
 • A regisztrált dolgozók figyelése
 • Élő motivációs beszédek megtartása
 • Oktatási anyagok leírása
 • Jelentés a vezetők felé

Értékesítő
Roche Szolgáltató (Európa) Kft.
2009. december – 2010. január
Zugliget

 • Élő értékesítési feladatok ellátása
 • Termékek bemutatása
 • Éves jelentés elkészítése
 • Jelenleg ismert technikák használata
 • A terület szolgáltatásainak eladása
 • Egészségügyi termékek bemutatása
NEM HELYES MÓD
Ápolás
TDK Hungary Components Kft.
2016. április – 2018. október
Rákosfalva

 • egészségügyi feladatok
 • dokumentálás
 • adatrögzítés
 • telefonálás
Ebben a bejegyzett nővér szakaszban az a fő feladatod, hogy felsorolod a tapasztalataidat, de lényeges, hogy ezt megfelelően tedd. Ha egyszerűen csak egy szót írsz hozzá, azzal nem mutatod be, hogyan tudsz hozzájárulni a vállalathoz, amelyhez regisztrált tagként jelentkezel, mint nővér, a rossz formátum ban használata pedig azt a benyomást keltheti, hogy nem érdekel téged őszintén az állás, és ezzel csökkentheted az esélyeidet arra, hogy behívjanak egy interjúra. Ha ezt a szakaszt már jól megcsináltad, a többi szakaszt már könnyebb lesz kitölteni, bár még mindig van néhány kötelező rész, amelyet ki kell egészítened.

A tanulmányaid megadása mint egészségügyi dolgozó

Az alábbi rész az elmúlt időszakban látogatott oktatási intézmények részletezésére szolgál. Nem kell stresszelni semmi bonyolult dolog miatt, mivel nem kötelező részletezni az oktatási hátteredet, ha nem szeretnéd, vagy ha van előző munkatapasztalatod, mint egészségügyi dolgozó, vagy bármilyen ápolás területén végzett munkát elláttál már ben.. Ami jelentőséggel bír, az a megadott információk helyessége és bemutatásának módja. Mindazonáltal, ha nővér állásra törekszel, az iskolai végzettségednek jelentősége van, és pontosan meg kell említened. Az alábbi részben útmutatást adunk ennek a szegmensnek a hatékony megírásához 👇:

JÓ MEGOLDÁS
ISKOLÁK ÉS TANULMÁNYOK

Természetgyógyász
Budapesti Corvinus Egyetem
2017. szeptember – 2019. május
Solymár

Eladó
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem

2003. október – 2005. július
Üröm

NEM JÓ MEGOLDÁS
ISKOLÁK

SZERELŐ
Budapesti Gazdasági Egyetemi Világ

4 év
Kaposvár

Pszichológus
Károli Gáspár Református Egyetem
2 év
Monor

E rész megfelelő kitöltéséhez feltétlenül tüntesd fel a kurzus teljes nevét, valamint a tanulmányok helyét és időtartamát. Lényeges, hogy ne csak az évszámot add meg, valamint a helyesírási vagy formázási hibákat mindenképpen kerüld el. Szerencsére ezt a szakaszt viszonylag egyszerű kitölteni, és könnyű lesz elkerülni a hibákat. Ha ezt a szakaszt ráadásul már megírtad, már csak kettő kötelező rész van hátra az ápolók önéletrajzából, mint bejegyzett egészségügyi dolgozó: egy a képességeidre vonatkozóan, és egy másik, amely nem kötelező, de ajánlott, azaz a nyelvtudási szint.

A képességeid technikai oldala és soft változata

Amellett, hogy mind a kemény, mind a puha készségek bemutatása elengedhetetlen, hogy az önéletrajzodban kiemeld a kemény készségeket, így különösen a szociális készségeket és azokat, amiket az egészségügyi munkák alatt szereztél. Ezek hatékony bemutatásával könnyen felkeltheted az olvasó érdeklődését, és növelheted az esélyeidet arra, hogy meghívjanak egy interjúra. Ezzel demonstrálhatod interperszonális képességeidet, beleértve azt is, hogy hogyan lépsz kapcsolatba a betegekkel az értékelések alatt, emellett kiemelheted a releváns szakmai ismereteidet vagy az egyes programok ismeretét.

Összességében viszont azt mondhatjuk, hogy mint regisztrált nővér, sokkal fontosabb lesz az ember oldalad, azaz, hogy miként viszonyulsz másokhoz. Mi most két külön listát hoztunk az ápolók leggyakrabban keresett tulajdonságai alapján, de neked elegendő, ha csak egy listá ban bemutatod, hogy mire vagy képes.

Használd egyébként az álláshirdetés szövegét is, ugyanis sok olyan lényeges kifejezetést találhatsz, amit ebben a szakasz ban feltüntethetsz. Azt pedig jó, ha tudod, hogy általában kulcsszó kereső programokat használnak a munkáltatók, hogy ezen szavak alapján megtalálják a legjobbnak ítélt regisztrált jelentkezőket.

Soft készségek

 • Könnyen kijövök bármilyen college
 • Erős empátia
 • Könnyű emberismeret
 • Derűs személyiség
 • Emberszerető személyiség
 • Magas kommunikációs képesség

Hard képességek

 • A regisztrált munkához lényeges programok ismerete
 • Jogosítvány megléte
 • Alapvető számítógépes ismeretek
 • Angol és német nyelvtudás
 • Szoftverismeret, mint bejegyzett munkás

A nyelvtudásod és a nyelvismereted

Az utolsó, kötelezően kitöltendő részben bizonyíthatod a nyelvtudásodat, de nem kell részletesen kitérned rá. Egyszerűen csak sorold fel a nyelveket, amelyeket tudsz, pontokba szedve. Bár az angol vagy a német nyelvtudás nem mindig kötelező, előnyös lehet, ha további nyelveket is feltüntetsz, amelyeket jól beszélsz. Valójában még a látszólag nem kapcsolódó nyelvek is értékesek lehetnek. A közép- vagy felsőfokú angol nyelvtudás magasabb fizetést is eredményezhet.

Ráadásul, könnyen előre is kerülhetsz a regisztrált jelentkezők között, ha képes vagy legalább egy nyelven folyékonyan beszélni.

Add meg így az adatokat
Nyelvtudás
Angol – alapfok

Hobbik és egyéb tevékenységek – Az opcionális részek mint bejegyzett dolgozó

Ha szeretnéd, a hobbidat és az érdeklődési körödet is megadhatod ebben a részben, még akkor is, ha ezek nem kapcsolódnak közvetlenül a munkához. Ez hatékony módja lehet annak, hogy kapcsolatot teremts az olvasóval, különösen, ha az érdeklődési köröd valamilyen módon kapcsolódik az iparághoz. Ha regisztrált dolgozóként hobbiként szívesen vállalsz önkéntes munkát vagy közösségi szolgálatot, érdemes megemlíteni. Ha azonban olyan tevékenységeket adsz hozzá, mint az utazás vagy az extrém sportok, szintén szimpátiát ébreszthetsz az olvasóban. Ne feledd viszont, hogy legyél őszinte, mivel előfordulhat, hogy az interjú alatt kikérdeznek ezekről a tevékenységekről. Egyszerűen egy listát is használhatsz ezen információk bemutatására.

Végül, ha van olyan befejezett képzésed, amely nem kapcsolódik a munkakörhöz, de mégis be akarod mutatni, akkor azt beillesztheted ennek a szakasznak az utolsó bekezdéseibe. Hasonlóképpen elfogadható, ha felsorolod őket pontokba szedve, és nem kell minden egyes pontra kiterjedően részletesen kitérned. Elvégre az olvasó valószínűleg csak átfutja majd az információkat, míg te megmutathatod a sokoldalúságodat, hogy lássák, nem egyedül regisztrált dolgozóként tudsz helyt állni az életben.

Regisztrált nővérek – Összefoglalás és minden ami lényeges

Összefoglalva, itt vannak a legfontosabb irányelvek, amelyeket önéletrajzod elkészítésekor követned kell. A listán szereplő pontok kipipálásával biztosíthatod, hogy minden szükséges információt beillesztettél:

Az alábbiak a legfontosabbak tehát:

 • Fordított időrendi sorrendet használj a bejegyzésekhez
 • Legyél következetes a kis- és nagybetűs írásmóddal
 • Ügyelj a formázásra és az általános megjelenésre
 • Tüntessék fel a teljes időszakokat, telefonszámokat és neveket
 • Írj egy bemutatkozást is
 • Legyen egy szakasz az iskolai végzettségről
 • Ha teheted ne adj hozzá képet.

Ne felejtsd el, hogy az önéletrajz elküldése után és az interjút követően nyomon kell követned az eseményeket. Ez azt jelenti, hogy küldj egy érdeklődő levelet vagy egy köszönőlevelet, hogy megmutasd, hogy továbbra is érdeklődsz az állás iránt, és a felvételi folyamat során a munkáltató figyelmében maradj. Ezzel ugyanis akkor is emlékezni fognak rád, ha esetleg alapból nem biztos, hogy te lennél az elsődleges, akit felhívnak.

Ha ezeket a szabályokat betartod, kiváló és hatékony önéletrajzot készíthetsz, amely bemutatja képességeidet és tapasztalatodat.

Mindazonáltal, ne feledd azt a tényt sem, hogy minden munkára külön önéletrajzot kell beküldened majd.