Építésvezető önéletrajz sablon

Építésvezetőként az építkezési projektek menedzselésében vagy szakember. A munkások betanítása, a tervezés, az építkezésre vonatkozó szabályok és törvények, tárgyalási készség mind a véredben van, hiszen mindegyik elemi része a munkádnak.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

De mi történik akkor, ha mindezt a tudást és tapasztalatot egy önéletrajzban kellene összefoglalni? Ha szeretnél építésvezetőként elhelyezkedni, akkor a motivációs levélnek is ütősnek kell lennie.

Az önéletrajzírás azonban nem biztos, hogy a legerősebb tulajdonságod. Ezért vagyunk itt, hiszen segítünk téged abban, hogy a legsikeresebb építésvezetői önéletrajzot készítsük el neked, mindezt bemutatva az építésvezető önéletrajz sablonnal és példákkal.

Tartalomjegyzék

Hogyan készítsük el a legjobb Építésvezető önéletrajzot?

A Foglalkoztatási Hivatal szerint az építésvezetők száma 8 százalékot fog ugrani 2019 és 2029 között, sokkal meredekebben, mint bármely más hivatás esetében.

A beruházások, építkezések növekedése természetes módon magával hozza az igényt az egyre több építésvezető iránt. Az építésvezetői pozíciók iránti kereslet azonban az erősebb versennyel is együtt jár, hiszen nagyobb lesz a konkurencia.

Ezért kell a te építésvezető önéletrajzodnak kiemelkednie a többi közül.

Rengeteg más alvállalkozó szeretné majd megkaparintani azt a pozíciót, amit te is a magadénak szeretnél tudni. Egy nagyon erős motivációs levélre is szükséged lesz, hogy végül téged hívjanak be állásinterjúra.

A tökéletes motivációs levelet megírni azonban nagy kihívás. Hatékony szóhasználatot, formázást és erőteljes, határozott fellépést követel. Minden, amit elhelyezel az önéletrajzodban, érthető és logikus sorrendben kell, hogy alátámassza a motivációs leveledben felsoroltakat.

Ezeket az alapelemeket kell mindenképp betartani az építésvezető önéletrajzban, hogy téged válasszanak:

 • Forma, megjelenés
 • Szakmai bemutatkozó
 • Tanulmányok
 • Munkahelyi tapasztalatok, szakmai tapasztalat
 • Készségek, képességek

Az önéletrajz sablonjaink és példáink mellett pontról-pontra átvesszük az egyes elemeket, hogy garantáljuk a sikeres építésvezető pozíciót számodra.

Melyik a legjobb forma egy Építésvezető önéletrajzhoz?

Egy önéletrajz tartalom szempontjából áll-leesős hatást is elérhet, de mindez mit sem ér, ha nem kelti fel a HR-es figyelmét. Ahhoz, hogy sikeres legyen, a megjelenés fel kell, hogy keltse az érdeklődést, ehhez pedig a megfelelő formázás szükséges.

Manapság a HR-esek el sem olvassák a beérkező önéletrajzokat. Egyszerűen túl sok időt vesz igénybe. A motivációs levelek esetében is csak azt futják át, amelyik vonzza a tekintetüket.

Mielőtt a HR-esek hozzálátnának kiválogatni az önéletrajzokat, rögtön kiszűrik azokat, amelyeknek nem megfelelő a formázása és a megjelenése.

A beérkező önéletrajzokat az ATS (applicant tracking system – egy jelentkező szűrő vállalatirányítási rendszer) használatával vizsgálják át. Ezek a szoftverek minden egyes önéletrajzot a megfelelő kulcsszavak után kutatva osztályoznak, és csak a megfelelőeket küldik tovább a munkatársaknak.

Figyelj arra, hogy az önéletrajz megírása során megtaláld az egészséges mértéket a szakszavak és az általános, laikusok számára is érthető szavak között. Ne áraszd el se a munkaköri leírást, se a szakmai bemutatkozót szakzsargonnal. Az olyan kifejezéseket, mint a csapatépítés, időgazdálkodás, minőségellenőrzés nyugodtan használhatod, hogy az ATS jó kategóriába tegyen és tovább küldhesse önéletrajzodat a HR-nek.

Emellett vannak más faktorok, amelyeket szemmel kell tartani, amikor formába öntjük az építésvezető önéletrajzot. Itt találsz néhány szabályt, amelyet mindenképp tarts be:

 • A nevedet az önéletrajzod tetejére írd, rögtön alá pedig a lakcímet és az email címet tedd.
 • Bontsd részekre az önéletrajzodat, mindet vastag, kirívó szekció címekkel válaszd el egymástól.
 • Amikor a szakmai tapasztalatodat írod, akkor az időrendi sorrendet tartsd be. A legrégebbi szakmai tapasztalatodtól haladj a legfrissebb munkahelyig, és először a cégnevet írd le.

Szakmai bemutatkozó az Építésvezető önéletrajzba

Mielőtt elkezdenéd a tapasztalataidat felsorolni, egy erőteljes módszer a toborzó munkatárs figyelmének felkeltésére, ha egy kis részben bemutatkozol.

Ebben a szakmai bemutatkozóban röviden mutasd be magad, hiszen nem minden önéletrajzot olvasnak el, így itt kell hatásosan összefoglalni, hogy miért vagy ideális a pozícióra.

Ebben a részben olvashatóan és érthetően kell hogy összegezd az eddig tapasztalatodat.

Egy ilyen szakmai bemutatkozó elég, ha mindössze néhány mondatos, és megemlíthető az eddig elért teljesítményed, elismerések, szakmai múlt és a képességeid. Gondolj erre úgy, hogy ebben a pár mondatban el kell tudnod adni magadat.

Szakmai bemutatkozó akkor írható, ha már van szakmai múltad ezen a területen, hiszen az építésvezetői tapasztalataid összegzése. Akkor se ijedj meg, ha még csak pályakezdő vagy!

Pályakezdőként, ha szeretnéd az esélyét megnövelni annak, hogy felvegyenek építésvezetőnek, akkor egy karrier célmeghatározást érdemes ide írnod. Ez egy rövid összefoglaló arról, hogy mit szeretnél a területen elérni, és hogy mit hozol te magad a céghez, miért téged válasszanak.

Látogasd meg weboldalunkat további építésvezető önéletrajz sablonokért és mintákért.

Szakmai bemutatkozó példa

Itt láthatsz egy hatásos szakmai bemutatkozó mintát:

Szakmai bemutatkozó

Motivált és tapasztalt Építésvezető 3 év szakmai tapasztalattal az útépítés területéről. A projektek végigkísérése elejétől a végéig, mint útépítési projektmenedzser. Szoros együttműködés építészekkel, mérnökökkel és helyi képviselőkkel, hogy időben és a tervezett költségekhez ragaszkodva elkészüljenek a projektek. Az építkezésekre vonatkozó szabályok és törvények betartásával, valamint tárgyalási technikával felvértezve. Előremutató csapatépítési és vezetői képességekkel, minőségellenőrzési szemlélettel rendelkezem.

Ez a szakmai bemutatkozó tökéletesen vegyíti a jelölt erősségeit és a tapasztalatait is. A technikai szaktudás a legfontosabb egy ilyen pozíció esetén. Továbbá, a szakmai bemutatkozó arra is mutat néhány példát, hogy eddig milyen projekteken dolgozott a jelentkező.

Specifikusnak és részletesnek lenni nagy előnyt jelent a szakmai bemutatkozó megírásánál. Minden egyes mondatodnak tűpontosnak kell lennie, és tartalmaznia kell a releváns információkat. Például a szakmai bemutatkozó pontosan leírja, hogy a jelentkező az építkezésekre vonatkozó törvényekben és a csapatépítésben is jártas. Az ilyen és ehhez hasonló plusz képességek megléte nagyrabecsült a projektmenedzsmentben.

Alább pedig mutatunk egy elég gyenge szakmai bemutatkozót:

Szakmai bemutatkozó

Építésvezető több éves szakmai tapasztalattal az építkezési területről, az építkezés felügyeletét ellátva. Jártas az építkezésekre vonatkozó szabályozásban és törvényekben, szakember a minőségellenőrzésben és az időgazdálkodásban, emellett csapatjátékos.

Ez a bemutatkozó száraz, és nem igazán mutatja meg, hogy valójában mire is képes a jelölt. Nem több, mint egy egy gyors leírása annak, hogy milyen feladatai voltak az előző munkahelyén, mint építésvezető. Kissé ködös a megfogalmazás és nem teljesen érthető, így az önéletrajz is nehezebben olvasható. A minőségellenőrzésről beszélni nem mond túl sokat az olvasónak.

Hogyan írjunk tökéletes Tanulmányok részt az önéletrajzba?

Régebben nem sok építkezési vállalat foglalkozott azzal, hogy a projektmenedzsereknek milyen végzettségük van, de változtak az idők. Ma már sok cég elvárja, hogy a jelentkező rendelkezzen projektmenedzsment, vagy hasonló területen szerzett alapdiplomával.

A tanulmányok részt beépítve az építésvezető önéletrajzba kétségtelenül felvirágoztatja az önéletrajzot.

Ahhoz, hogy ezt a részt hatásosan meg tudd írni, ki kell gondolnod, hogy pontosan mit is tüntetsz fel. Készítettünk neked egy listát arról, hogy milyen szempontokat vegyél figyelembe:

 • A legmagasabb iskolai végzettségeket vedd előre. Az időrendi sorrend itt is elengedhetetlen, így mindenképp a legfrissebb, felsőoktatási végzettséggel kezdd. Ne vedd előre a középiskolai végzettséget, ha közben már van egyetemi is.
 • A megszerzett végzettség nevét, az iskola nevét, a város nevét is tüntesd fel, amellett, hogy azt is odaírod, hogy mikor jártál oda.
 • Foglald bele az idetartozó órai projekteket is. Nyugodtan leírhatod azokat a tantárgyakat vagy projekteket, amelyek szerinted ideillenek. Ez további képességekről és tudásról árulkodik.
 • Ha nincs egyetemi diplomád, akkor a középiskolát nevezd meg, ahol végeztél.
 • Bármilyen egyéb végzettséget is tüntess fel. Ha rendelkezel bármilyen végzettséggel, elvégeztél egyéb tanfolyamokat, nyugodtan írd bele, ugyanis kétségtelenül növelte tudásodat.

Hogyan írjuk meg a szakmai tapasztalat részt egy Építésvezető önéletrajzban?

Most, hogy végeztünk is a szakmai bemutatkozóval és a tanulmányokkal, ideje a legfontosabb részre ugrani – a szakmai tapasztalatokra.

Ez a szekció arra hivatott, hogy az előzetes szakmai tapasztalatokat megmutathasd a HR számára. Úgy kell megírni, hogy az összes benned rejlő értéket közvetítse az olvasó számára.

Ehhez a legjobb megközelítési módszer az, ha bulletpontokba szeded a szakmai múltadat. Minden szükséges részletet fogalmazz bele a leírásba. Meg kell győznöd a leendő munkáltatót arról, hogy valódi előnyökre tesz szert, ha téged választ, és hogy a meglévő tudásodat hogyan tudod a cégnél kamatoztatni.

Mindig ajánlott részletesen leírni a teljesítményedet. Próbáld meg számszerűsíteni, miközben szakzsargont, szaknyelvet használsz a feladatköreid leírásában. Ez győzi meg az olvasót arról, hogy minden szükséges tudás és képesség a birtokodban van, ami egy építésvezetőnek szükséges lehet.

Szakmai tapasztalat példa

Alább meg is nézhetsz egy meggyőző szakmai tapasztalatot:

HELYES
Szakmai tapasztalat
Építésvezető
XY Építési Vállalat
06/2015 – 11/2018
Budapest

 • Egy 15 emeletes épület építésének vezetése.
 • A szabályoknak és építési engedélyeknek, építkezésre vonatkozó törvényeknek való megfelelés irányítása.
 • A munkások betanításának felügyelete és tárgyalás a kivitelezőkkel, alvállalkozókkal a Downtown iroda építési helyszínén, 6 hónapon át. Ennek eredményeképpen a projekt tervezett befejezésének ideje 15 százalékkal csökkent.
 • Az építkezési költségvetés elemzése, projekt ütemezésének elkészítése és tréningek megszervezése.

Egy erős leírás, amely sok részletet elárul a munkakörről, és hogy milyen feladatokat végzett az építésvezető, miközben bemutatja a jelölt erősségeit is. Emellett számszerüsítve is látható az eredmény, valamint a helyszín is fel van tüntetve.

Itt pedig egy gyenge szakmai tapasztalat leírását láthatod:

HELYTELEN
Szakmai tapasztalat
Építésvezető
XY Építési Vállalat
06/2015 – 11/2018
Budapest

 • Építési terület felügyelete
 • Alvállalkozókkal való együttműködés és a segédmunkások vezetése
 • Tréningek szervezése és az építkezés ütemezése

Egy ilyen leírás elég szegényes. Nem igazán árul el semmit a munkáról, és semmilyen plusz információt nem lehet megtudni a jelöltről. Túlságosan általános és rövid.

Mindig emeld ki az erősségeidet

Szuper módszer a HR-es figyelmének felkeltésére, ha hagysz helyet az erősségeid, képességeid felsorolásának is az építésvezető önéletrajzodban. Ezzel mindamellett, hogy az ATS szűrőjén is átmész, biztosan önéletrajzodra irányítod az olvasó figyelmét is.

A releváns képességek felsorolása remek módja annak, hogy plusz információkat ossz meg magadról, és hiteles jelöltté tegyen téged. Technikai és vezetői képességeket is villants fel ebben a szekcióban. Ezáltal megmutatod, hogy a technikai tudás birtokában is vagy, és közben a pozíció vezetői oldalát is látod és érted.

Azt azért tartsd észben, hogy csak azokat a képességeket sorold fel, ami közvetlenül kapcsolódik az építésvezető álláshirdetéshez. Minden más csak kitölti a teret, és elárasztaná az önéletrajzodat.

Ezeket a képességeket és kulcsszavakat érdemes használnod, ha építésvezető önéletrajzot írsz:

 • Legalacsonyabb ár megtalálása
 • Legjobb minőség megtalálása
 • QBS
 • Projekttervezés és büdzsé kalkuláció
 • Fizetési megállapodások
 • Tőkeberuházások
 • Koncepcionális tervezés
 • Sematikus design
 • Programozás és megvalósíthatóság
 • Tervezés és rajzolás
 • Matematika (számítások, geometria)
 • Környezetvédelmi előírások
 • Minőségellenőrzés
 • Közbiztonság
 • Költségkezelés
 • Kommunikáció
 • Fizikai erőnlét
 • Gyors gondolkodás
 • Döntéshozatali képesség
 • Kockázatvállalás
 • Változásmenedzsment
 • Figyelem
 • Vezetői képesség
 • Menedzsment képesség
 • Projektmenedzsment
 • Hatékony kommunikáció
 • Problémamegoldó képesség
 • Csapatmunka és együttműködés
 • Időgazdálkodás
 • Vezetés és irányítás
 • Lelkiismeretesség
 • Analitikus szemléletmód
 • Technikai tudás
 • Üzleti adminisztráció
 • Alkalmazkodóképesség
 • Szervezőkészség

Írd le azt is, hogy melyik építkezési típushoz értesz, például:

 • Lakóépületek kivitelezése: házak, lakások, épületek
 • Irodai épületek kivitelezése: irodák, boltok, raktárok
 • Ipari épületek: olajfinomítók, vegyipari létesítmények
 • Hivatalos intézmények: hivalati és kormányzati épületek, iskolák és rendőrség
 • Magas- vagy mélyépítés: hídak, repülőterek, útak
 • Mezőgazdasági beruházások: állatkerítés, pajták, raktár, malom és őrlő
 • Környezetvédelmi beruházások: szélturbinák, hulladékkezelő üzemek, anyaggazdálkodó üzemek

Összegzés

Egy sikeres Építésvezető önéletrajzában a következőknek mindenképp szerepelnie kell:

 • A jelentkezett álláshoz igazítsd a formát és stílust.
 • A szakmai bemutatkozód a tudásodat és a képességeidet mutassa meg.
 • Az értékedet az elért teljesítmények bemutatásával és szakszavak használatával demonstrálhatod. Ha tudsz, használj számszerűsítést is.
 • Időrendi sorrendbe írd a szakmai tapasztalatodat.
 • A képességeidet és tapasztalatodat az álláshoz igazodva írd le.
 • Sorold fel a végzettségeidet is, hogy növeld az önéletrajzod hatékonyságát.

GYIK

Mi az átlagfizetés az építésvezető szakmában?

A Foglalkoztatási Hivatal szerint a medián fizetési érték évi 97 180 dollár. az átlagfizetés az Építésvezető számával együtt előreláthatóan növekedni fog a következő években.

Milyen képességekkel rendelkezzen egy Építésvezető?

Ahogy már említettük a képességek és erősségek résznél, azokat kell felsorolnod, amelyek az álláshirdetésben is szerepelnek.

Próbáld meg a technikai és a vezetői képességeket egyaránt feltüntetni. Emellett specifikáld, hogy pontosan melyik építkezési területen dolgoztál eddig. Ide kattintva még több építésvezető önéletrajzot találhatsz. Minden jog fenntartva.

Milyen hosszú legyen az építésvezető önéletrajza?

Egy hatékony önéletrajz mindössze egy oldalas. Lehetőleg férjen rá minden arra az egy oldala. A weboldalunkon még több építésvezető önéletrajz sablont és szerkesztőt találsz.

Kell bármilyen végzettség ahhoz, hogy építésvezető legyek?

Nem szükséges végzettség, de a különböző építésvezetői kurzusok elvégzése erősen ajánlott és hasznos is. Megnövelik az esélyeidet, hogy munkát találj.

Ezek a mai elérhető tanfolyamok, amelyek ajánlottak egy építésvezetőnek:

 • Műszaki vezető
 • Építési műszaki ellenőr
 • Szerkezetépítő
 • Biztonsági Vezető
 • Darukezelő
 • Kockázatkezelés
 • Épületgépész
 • Magasépítő technikus