Értékesítési vezető önéletrajz – Tudj meg mindent!

Az értékesítési vezető feladata egy vállalaton belül a csapat vezetése és irányítása. Ők határozzák meg a célokat, dolgozzák ki a terveket, elemzik az adatokat, valamint képzik és mentorálják a csapat tagjait, hogy segítsék őket céljaik elérésében. Elsődleges céljuk a szervezet értékesítési célkitűzéseinek elérése és túlteljesítése, amit a versenyképes és pozitív értékesítési környezet kialakításával érnek el.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Emellett kezelik az ügyfélpanaszokat, értékesítés utáni támogatást nyújtanak, és kapcsolatot tartanak a marketing részleggel a márka következetességének biztosítása és az ügyfelek elégedettségének növelése érdekében. Erős üzleti érzéket és a piaci trendek megértését használják fel ahhoz, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a lehetséges értékesítési stratégiákról és kezdeményezésekről.

A szakmai karrier megkezdése jelentős elkötelezettséget követel, ugyanakkor a vonzó kompenzáció miatt ez gyakran áhított munka. Azonban nagyon fontos, hogy a potenciális munkáltatókat alaposan felmérje a kifizetődő munkahelyi légkör és a munkával való elégedettség szempontjából, mivel az elhamarkodott pályaválasztás elégedetlenséget szülhet. Hasonlóképpen, egy jól kidolgozott önéletrajz jelentősen növelheti az esélyeit egy interjú elnyerésére.

Az emlékezetes interjúkhoz vezető út a kompetenciáit és korábbi tapasztalatait bemutató, aprólékosan elkészített önéletrajzzal kezdődik. Gondosan megtervezett, minden szükséges elemet tartalmazó önéletrajz sablonokat kínálunk, hogy segítsük Önt ebben a kulcsfontosságú lépésben.

Ez a cikk az egyes önéletrajz elemek alapos vizsgálatát kínálja, segítve a pályázókat, hogy kitűnjenek a tömegből. Megvizsgáljuk az önéletrajz írás kritikus aspektusait, kezdve egy professzionálisan és aprólékosan kidolgozott minta dokumentummal, amely egy ideális végterméket testesít meg.

Értékesítési vezető önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy jól megírt önéletrajz minta

Személyes adatok
Móricz Ivett
Értékesítő
E-mail: moriczivett@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 65 – 35 – 322
Lakcím: 4321 Budapest, San Marino utca 78.
Születési hely, idő: 1995. 06. 30. Balatonlelle

Bemutatkozás
A szakmai ismeretek mellett magas empátiával és emberismerettel is rendelkezem, éppen ezért bármilyen üzleti célt könnyen elérek. Illetve, vezetői készségekkel is rendelkezem, így csapatok irányítására is képes vagyok. Kereskedelmi tapasztalat is van mögöttem, illetve kommunikációs tapasztalattal is rendelkezem. Mindazonáltal, 10 éve vagyok a szakmában, mint területi vezető, így példát tudok mutatni az újaknak is.

Tapasztalatok
Beszerzés vezető
PSP Siklóssy & Partner Kft.
2020. május – 2022. február
Sopron

 • Új beszerzési forrásokat, kutat fel csapatával, beszállítói szerződéseket készít elő az összköltség csökkentése és a minőség javítása érdekében
 • Fő kapcsolattartóként ellenőrzi, értékeli, optimalizálja a beszállítói hálózat működését, a beszerzési forrásokat
 • A több 10 millió EUR értékű energia beszerzés és nagy volumenű anyagbeszerzés teljes felügyelete, éves tárgyalások a beszállítókkal, a piac folyamatos monitorozása
 • Együttműködés a pénzügyi vezetővel és az ügyvezetővel, jelentések a regionális beszerzési vezető számára
 • Szervezetfejlesztés, a stratégiai beszerzési és operatív, lehívó beszerzési feladatok jobb strukturálása

Planning specialist
BECK AND PARTNERS Kft.
2018. április – 2019. március
Debrecen

 • Repülőgép pótalkatrészek és szerszámok beszerzése, a nyitott munkamegrendelésekhez szükséges anyagok rendelkezésre állásának biztosítása
 • Készletfeltöltés, beleértve a C&E anyagok megrendelését és visszatérítését
 • Az alkatrészek szállításának megszervezése a gyártóktól és a fő bázis- vagy külső állomásoktól
 • Az alkatrészek mozgásának nyomon követése és ellenőrzése, valamint az alkatrészek szerződéses feltételeknek megfelelő rendelkezésre állásának biztosítása
 • Kommunikáció a karbantartási szolgáltatókkal, a karbantartási műveletek ellenőrzésével, a karbantartási tervezőkkel, az érintett beszállítókkal és más érintett felekkel

Iskolák
Forgatókönyv író
Magyar Táncművészeti Egyetem
2015. március – 2017. április
Cegléd

Varrónő
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2013. május – 2014. december
Ferihegy

Érettségi
Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2011. augusztus – 2012. július
Salgótarján

Készségek és képességek

 • Kreatív szemléletem van
 • Számítógépes ismeretekkel rendelkezem
 • B kategóriás jogosítványom van
 • Hosszú a koncentrációs időm
 • Empatikus tulajdonságok birtokában vagyok
 • Az ügyfelekkel könnyen megértetem magam
 • A beszélgetések során egyszerűen rájövök mire van szüksége az ügyfélnek
 • Területi vezetői képességeim vannak
 • Általános ismereteim vannak témában
 • Egyszerűen megszerzem a figyelmet
 • Tudom mit keres egy ügyfél

Nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Értékesítési vezető önéletrajz

A szakmai világban milyen fizetésre számíthat?

Mielőtt elkészítené önéletrajzát, hasznos lehet, ha megismeri a szakmai szerepek közös fizetési osztályait. A tipikus értékesítő fizetés, beleértve a bónuszokat és juttatásokat is, általában 200 000 és 1 000 000 forint közé esik.

Azonban számos elem, például a munkáltatói szervezet nagyságrendje jelentősen befolyásolhatja a leendő keresetét. A kisebb szervezetek általában kevésbé versenyképes javadalmazási csomagokat kínálnak, szemben a nagyobb magánszektorbeli társaikkal, amelyek gyakran csábítóbb pénzbeli juttatásokat nyújtanak.

Továbbá egyes munkáltatók további juttatásokat is nyújthatnak, mint például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítást és egyéb ösztönzőket.

Alapvető fontosságú tudomásul venni, hogy képességei és karrier története alapvetően befolyásolhatja jövőbeli kereseti lehetőségeit.

Ezzel párhuzamosan létfontosságú, hogy megértse önéletrajzának relevanciáját az Ön által megcélzott pozícióhoz. Az önbizalmának szintje jelentősen befolyásolhatja az önnek nyújtott javadalmazási csomagot. Ezért a szerepkörhöz kapcsolódó kulcskompetenciák kiemelése versenyelőnyt jelenthet Önnek az interjúk során. Az is hasznos, ha megismerkedik az egyes szervezetek sajátos irányelveivel és elvárásaival, mivel ezek a különböző szerepkörökben eltérőek lehetnek.

Milyen kötelező részei vannak egy szakmai önéletrajznak?

Egy kifinomult és elegáns önéletrajz elkészítéséhez meg kell különböztetni a lényeges dolgokat a nem lényegesektől. Egyes részeket el lehet vetni, míg mások, különösen azok, amelyek az esetleges foglalkoztatási erősségekre vonatkoznak, hangsúlyt érdemelnek. A bevezető résznek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet a releváns készségeket kiemelő tömör rész követ. A tapasztalatokról szóló kimerítő rész ugyanilyen fontos, mivel nemcsak a szerepkörre való alkalmasságot szemlélteti, hanem az olvasót is leköti.

Ezenkívül az oktatásra vonatkozó rész jelentős jelentőséggel bír a szakmai önéletrajzában. Figyelemre méltó, hogy jellemzően elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, bár már az alapvető több nyelvűség is verseny előnyt jelenthet. Bár a hobbik felsorolása nem kötelező egy önéletrajzban, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel bemutatása javíthatja a profilját. Ezek az összetevők együttesen alkotják a professzionálisan összeállított önéletrajzot, nyomtatott vagy digitális formában egyaránt.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, a letisztult és funkcionális design ajánlott, mivel az egyszerűség sokszor felülmúlja a bonyolultságot ezen a téren. Ezért az önéletrajzok elrendezésének sablonvezérelt módszertanát tekintik az iparág legjobb gyakorlatának.

De mi a helyzet a helyesírással? – Példa

Nézzük meg a CV alap összetevőit. A hibátlan helyesírás, a megfelelő nagybetűzés és a pontos írásjelek elengedhetetlenek egy olyan CV elkészítéséhez, amely megragadja és fenntartja az olvasó figyelmét. A bevezető szakasz különösen fontos, mivel ez határozza meg az első benyomást; az ebben a részben elkövetett hibák miatt az olvasó teljesen elveszítheti az érdeklődését.

A világos, pontos és strukturált nyelvezet használata elengedhetetlen, valamint a formázási technikák alkalmazása az optimális hosszúság betartása mellett. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely magában foglalja a kötelező és a választható részeket is. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé átfogó értékelést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb önéletrajz a nem elegendő információ miatt akadályozhatja a kulcs kompetenciák értékelését.

Az is tanácsos, hogy a dokumentumban egységes betűtípust (pl. Times New Roman) és betűméretet (lehetőleg 11-es) használjon.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlott fényképeket mellékelni. Egy kép elvonhatja a figyelmüket a CV kezdeti értékelésétől, és potenciálisan elfogultságot okozhat az előzetes értékelési szakaszban.

Bár egy fénykép javíthatja a profilját, negatív megítélést is kiválthat az önéletrajza alapján. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és kerülje a szakmával kapcsolatos elavult vagy szakszerűtlen képek használatát.

Érdekes módon a tapasztalat nem jelentős tényező, ha az idegen nyelv tudásról van szó.

Értékesítési vezető önéletrajz

Személyes adatok – Avagy mit írjon ide?

Így csinálja
Brenda Ágnes
Email cím: brendaagnes@gmail.com
Telefonszám: 06 30 76 54 432
Lakcím: 2345 Gödöllő, Vargácsony utca 73.
Szül hely és adat: 1997. 02. 30. Siófok
Ez nem lesz jó
Vinsz Vincze
vinsszzi@freemil.com
87 32 6588
1235 Miskolc
1976. 01. 11. Tiszavasvári

Figyelje meg a hibákat a megadott példában. Kezdetben a jelölt neve nincs egyértelműen kiemelve, és hiányzik a keresett pozíció. Ráadásul a megosztott e-mail cím nem csak helytelen, de a magyar szférában egy ilyen rangú állás pályázathoz nem is illik. A jó e-mail cím beépítése kulcsfontosságú egy jól megírt CV kidolgozásakor.

Másrészt az országkód kihagyása a megadott telefonszámból olyan mulasztás, amely az esélyek elvesztését eredményezheti, még akkor is, ha az olvasó tervezi, hogy kapcsolatba lép Önnel – ami egy tapasztalt egyén önéletrajzában elengedhetetlen irányelv. A megadott címből olyan lényeges részletek is kimaradnak, mint az utcanév és a házszám. Az ilyen adatokat mindig fel kell tüntetni egy minőségi CV elkészítéséhez, amint azt az elsődleges iparági példa is mutatja. Ez a minta tele van helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyeket meg kell kerülni.

Ezeknek az égbekiáltó hibáknak a kijavítása kritikus fontosságú a meggyőző és jól felépített állás pályázathoz.

Egy szakmai CV és a bemutatkozás

A szakmai rész helyesen
A kereskedelmi munka körben kezdtem, utána pedig pozíció váltás után az értékesítés világában folytattam. Ez annak is köszönhető, hogy kiváló ember ismerő vagyok és mindig megtalálom a problémára a helyes megoldást. Akár a leglehetetlenebb helyzetekben is képes vagyok helyt állni, az üzleti világ pedig mindig is közel állt hozzám. Mindazonáltal, azokat a munkatársakat is egyszerűen megtalálom, akik kiváló munkaerők lesznek a későbbiekben.
Ez így nem lesz jó
Olyan vagyok, mint akit keres egy munkáltató. Területi vezető is voltam. Az információt pedig egyszerűen megértem. A feladat, bármi is legyen az, számomra nem probléma. Illetve az online térben is egyszerűen helyt tudok állni. A pozícióra így jó vagyok. A munkához majd hívjanak és megbeszélünk mindent, amit kell az adott szerep körröl.

A szakmai CV, azaz az elkészített személyes CV megírásakor törekedjen az egyszerűségre, és zárja ki a felesleges elemeket. A cél az, hogy tömören összefoglalja a vonatkozó tapasztalatokat, kiemelve minden olyan figyelemre méltó szervezetet, amellyel hasonló területen együttműködött.

Mindazonáltal, ha ezt a szakaszt nem szakszerűen kezeli, zavart kelthet, és jelentősen ronthatja az esélyeit arra, hogy egy kedvező munkakörnyezetben előrehaladjon az interjúk alatt. Amennyiben lehetséges, emelje ki a releváns mérőszámokat. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy bemutassa azokat az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása kézzelfogható javulást eredményezett, például a teljesítmény mutatók emelkedését vagy a feladat specifikus kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése növeli önéletrajzának erejét.

Értékesítési vezető önéletrajz

Milyen tapasztalatokat kell megadnia az önéletrajzban?

Ha a CV releváns munkatapasztalatot tartalmaz, általában célszerű fordított időrendi sorrendben, a legfrissebb munkaviszonnyal kezdve rendezni a rendelkező adatokat. Ez az elrendezés általában a leghatékonyabb. Ettől azonban eltérhet, ha egy korábbi munkahelye közvetlenebbül kapcsolódik a megpályázott pozícióhoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör címe egyértelműen ki legyen emelve a munkaköri leírás elején.

Az önéletrajzának tömör összefoglalót kell adnia az egyes szerepkörökről anélkül, hogy túlzott részletekbe bocsátkozna. Ehelyett törekedjen 4-5 olyan pontra, amelyek ügyesen bemutatják az egyes iparági pozíciókban szerzett tapasztalatait.

Lényeges, hogy ha az Ön tapasztalata kissé szűkös, megengedett, hogy a képzési szakaszban szerzett technikai szakértelmet is beillessze, ahogyan azt a minta is mutatja. Ez felölelhet egy sor olyan speciális ismeretet vagy egyéb szakmai gyakorlatot és egyetemi projektet, amelyek illeszkednek ahhoz a munkaköri követelményhez, amelyre pályázik.

Továbbá, hacsak nincs kifejezetten más utasítás, önéletrajzának összeállításakor kérjük, hogy fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) határozza meg.

Tapasztalattal rendelkezve így írja meg
Repülőtéri poggyászvadász
Celebi Ground Handling Hungary Kft.
2016. január – 2018. február
Debrecen

 • Érkező utasok tájékoztatása, panaszkezelés, kasszakezelés
 • Jegyzőkönyv kiállítása sérülten, hiányos tartalommal érkezett csomag esetén
 • Különböző légitársasági rendszerek elsajátítása és használata
 • Keresés elindítása lemaradt csomag esetén
 • Tévesen ideszállított csomag eljuttatása eredeti célállomásra

Automatizációs Specialista
Fizetési Pont Kft.
2014. január – 2015. augusztus
Budakeszi

 • Közösségi média riportok támogatása (tervezéssel, kivitelezéssel és naprakészen tartással kapcsolatos tanácsok és support az érintett kollegának)
 • Versenytársfigyelés és elemzés rendszeres koordinációja
 • Riport automatizációk létrehozása, riportok naprakészen tartása
 • Marketinggel és értékesítéssel kapcsolatos riportok, elemzések készítése, javaslatok megfogalmazása
 • Adatbázisok szegmentálása, szegmensek tesztelése, képzése, külsős adatbázis partnerek felkeresése
 • Piackutató cégek felkeresése, együttműködés, projectek koordinálása, piackutatások összeállítása
 • Automatizmusok létrehozása (sms, email, push noti, pop-up…stb)

Szállítmányozási ügyintéző
AUSTROMAR KFT.
2010 március – 2012. február
Debrecen

 • Tengeri szállítmányozási tevékenységgel járó ügyintéző feladatokban való részvétel
 • Kapcsolattartás mindenkivel, alvállalkozókkal és partnerekkel
 • Vám és raktári operációs ügyek támogatása, Reklamációk kezelése
 • A munkakörhöz tartozó adminisztratív ügyek ellátása (dokumentáció, számla elfogadás és kiállítás)
 • Esetlegesen árajánlatok készítése, riportok, jelentések készítése,
Példa a rosszra
Gépjárművezető
Egis Gyógyszergyár Zrt

2002. július – 2004. november
Göd

 • Gépjárművezetői ügyek ellátása
 • Személy és áruszállítás/rakodási ügyek elvégzése
 • Személyes ügyintézés szükség esetén
 • Vezetői feladatokban való részvétel
A munkatapasztalat hatékony kiemelése az CV-ben létfontosságú ahhoz, hogy kiemelje a munkára való alkalmasságát, még akkor is, ha Ön újonnan érkezett az iparágba. E szakasz jelentőségének felismerése kulcsfontosságú, mivel a jelölteket a kiválasztási folyamat alatt részletes vizsgálatnak vetik alá.

Ne feledje, hogy a vállalat elnöke sokszor együttműködik a HR-rel, és kulcsszavas keresőeszközöket alkalmazhat a jelöltek bizonyos kritériumok alapján történő szűrésére. Ha attól tart, hogy a pályázata esetleg nem elég célzott ahhoz, hogy biztosítsa az állást, előnyös lehet a szakértelmének erre az aspektusára koncentrálni. Ha az állás hirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti az önéletrajzába, azzal megkülönböztetheti magát a többi pályázótól, és növelheti az esélyeit arra, hogy megkapja a kívánt állást.

Praktikus tipp a közelmúltbeli állások részletezésénél, hogy legfeljebb négy olyan pozíciót tüntessen fel, amelyet jellemzően megfelelőnek tart. Ötnél több megemlítése azonban általában nem ajánlott, ha karrier építésre törekszik.

Értékesítési vezető önéletrajz

Példa a tanulmányok részének jó változatára

A legjobb ha így írja
Festő
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
2003. augusztus – 2004. szeptember
Szigethalom

Fizika tanár
Szegedi Tudományegyetem
1998. szeptember – 1999. október
Ráckeve

Így nem érdemes
Iskolák

Fizikus
Közép európai Egyetem
2019
Sopron

Mérnök
Kodolányi János Egyetem
2010
Dunavarsány

Az önéletrajznak ebben a szegmensében lényeges, hogy ne csak az oktatási programokat és kurzusokat írja nagybetűvel, hanem az egyetemi tulajdonságok pontos időtartamát is adja meg években és félévekben (a karok nagybetűs jelölése a példában nem kötelező), valamint a megszerzett diplomát vagy érettségi fokozatokat.

A felsőoktatási intézmény helyének megjelölése hitelesebbé teheti a jól felépített CV-t, ezért tanácsos ezt a részletet is feltüntetni, ha az releváns, ahogy érettségi bizonyítvány megadásakor.

Érdekes módon a toborzók a következő szakasszal kevesebb időt szentelnek ennek a szakasznak, mint más kulcsfontosságú területeknek. Ezért ennek a szegmensnek a formázásakor használja referenciaként a megadott példát, és a hibák elkerülése érdekében fordítson fokozott figyelmet arra, hogy miként kell írni a helyesírásra és az írásjelekre figyelve a CV kialakítása közben.

Azonban még korlátozott ismeretekkel adott kezdőként is előnyös, ha minden lényeges pontot feljegyez, még akkor is, ha azok bonyolultságát nem érti teljesen. Ha ezt a stratégiát alkalmazza, bővítheti készségeit, és személyesebbé teheti az információkat megadva a CV megírását.

A tökéletes részt így adja meg – Képességei és készségei amivel rendelkezik

Ha ezen területen szeretne munkát szerezni, elengedhetetlen, hogy olyan alapos CV-t készítsen, amely hatékonyan hangsúlyozza a képességeit és interperszonális készségeit. Íme egy kompakt ellenőrző lista, amely útmutatást nyújt Önnek:

Szakmai készségek:

 • Végzettség vagy oklevél értékesítés, marketing vagy egy kapcsolódó területen.
 • Jártasság a piaci trendek és az értékesítési elemzések megértésében.
 • Kivételes képesség a nyomás alatti teljesítményre és az értékesítési célok teljesítésére.
 • Magas szintű ügyfélszolgálati tudatosság meggyőző kommunikációs készségekkel párosulva.
 • Értékesítési technikák és eszközök, köztük CRM-rendszerek ismerete.
 • Alkalmazkodóképesség a változó értékesítési stratégiákhoz és képesség az összetett értékesítési helyzetekben való eligazodásra.
 • Hatékony problémamegoldó készség, előrelátás az ügyféltiltakozások előrejelzésére és kezelésére.

Interperszonális készségek:

 • Ügyfélközpontú megközelítés a kommunikáció minden formája.
 • Képesség a külöféle hátterű egyénekkel való kapcsolattartásra.
 • Hatékonyság és kényelem a potenciális ügyfelekkel és a csapattagokkal való interakciókban.
 • Képesség a csapattagokkal való együttműködésre nagy nyomás alatt álló értékesítési helyzetekben.
 • Hatékony személyközi kommunikáció, még a kihívást jelentő tárgyalások során is.
 • A szerepkörben való kiemelkedő teljesítményhez szükséges személyes rálátás és tapasztalat.
 • Képesség az ügyek hatékony delegálására egy értékesítési csapatkörnyezetben.

Ebben a szegmensben törekedjen arra, hogy nagyjából 5-7 olyan pontot tartalmazzon, amelyek tömören, mégis átfogóan kiemelik a sikeres értékesítési karrierhez elengedhetetlen készségeket. A szakmai készségek részletezése után a következő szakasznak a nyelvi készségekre kell összpontosítania.

Ezt követően elegendő felsorolni azokat a nyelveket, amelyekben jártas, illetve megadhatja az egyes esetleges hobbikat is felsorolva egy másik listában.

Ezt így mutassa be
Nyelvtudás:
Angol – középfokú
Német – haladó