Ingatlanos önéletrajz minta

Ha mindig is erősségednek tartottad a kommunikációs készségedet és jó üzleti érzékkel rendelkezel, biztosan jó életutat választottál ingatlanértékesítőként. Készítsd el hozzá a tökéletes önéletrajzodat!

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Épp munkát keresel és nem tudod hogyan kezdj hozzá a megfelelő önéletrajz megírásához? Mi lépésről lépésre végigviszünk ezen a rögös úton. Tarts velünk!

Tartalomjegyzék

Ingatlanos önéletrajz minta

Személyes adatok

Nagy Bettina
Ingatlanközvetítő
E-mail cím: nagy.bettina@gmail.com
Telefonszám: 0630/4765-587
Lakcím: 1112 Budapest, Igmándi utca 3.
Születési hely, idő: Nyírbogát, 1992.01.11.

Magamról

Ingatlanértékesítéssel foglalkozom most már 5. éve. Értékesítési feladataimat maximális teljesítménnyel végzem mind online kommunikációban, mind személyes, üzleti megbeszéléseken. A jelenleg betöltött ingatlanértékesítési pozíciómban hatalmas előnyt jelentett korábban a marketing szakterületen szerzett 2 éves online kommunikációs tapasztalatom is.

Szakmai tapasztalat

Ingatlanértékesítő
2017. október – 2022. Jelenleg is
Stúdió Ingatlan Kft.

Feladataim

 • Az ingatlanpiac figyelemmel kísérése, elemzése.
 • Szerződések megkötése és a megfelelő ingatlan értékesítése a vevőknek.
 • Ügyfélszerzés és ügyfélkezelés: az ingatlanok bemutatása és értékesítése az ügyfeleknek, illetve, az ügyfelekkel történő kapcsolattartás személyesen és telefonon egyaránt.
 • Online marketing tevékenység: hirdetési ajánlatok összeállítása, a vállalat honlapjának szövegezése és a közösségi média oldalon megjelenő hirdetések szövegének megszerkesztése
 • Üzleti megbeszélések lebonyolítása.

Sales és marketing munkatárs
2015. május – 2017. június
Online Marketing Kft.

Feladataim

 • Vevői elégedettség mérés és adatelemzés.
 • Online értékesítési stratégia kidolgozása és bevezetése.
 • Értékesítési stratégia kidolgozása: piacbővítés, vevőmegtartás, promóciós stratégia.

Tanulmányok

Ingatlanközvetítő
Ingatlan online
2015. szeptember – 2017. szeptember
Budapest

Főbb kurzusok

 • Az épületek építési sajátosságai
 • Az ingatlan műszaki állapotának felmérése
 • A kívánt ingatlan piaci forgalmi értéke
 • Az értékesítés menedzselése
 • Hirdetési eszközök használata
 • Vállalkozói ismeretek elsajátítása

Marketing tanfolyam
MoMo online marketing
2012. szeptember – 2014. szeptember
Budapest

Főbb tárgyak

 • Digitális marketing alapjai
 • Kampánytervezés
 • Közösségi média képzés: Facebook, Instagram
 • Marketing

Érettségi
Vörösmarty Mihály Gimnázium
2007. szeptember – 2011. június
Budapest

Készségek, képességek

 • Empatikus
 • Értékesítői véna
 • Céltudatosság, határozottság
 • Pozitív és eredményorientált szemléletmód
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Pontosság, munkabírás, rugalmasság
 • Microsoft Office, Excel, Powerpoint felhasználói szintű ismerete

Nyelvtudás

Angol – középszint

Egyéb képesítések

Gépíró tanfolyam
Gépírás Online Kft.
2018. június – 2018. augusztus

ingatlanos önéletrajz

Ingatlanértékesítő foglalkoztatottság Magyarországon

✒️ Mivel kortól és nemtől független szakmáról van szó, így férfiak és nők is akár 20 évese, akár 60 évesen, el tudnak helyezkedni ezen a területen. A fizetesek.hu felmérése alapján azt mondhatjuk el, hogy a nők aránya 26 %, az átlagéletkor pedig 36.

Aki ezt a pályát választja, tudja, hogy a szakma abszolút teljesítményalapú. Tehát ahhoz, hogy valaki sikeres ingatlanügynök legyen, bele kell rázódnia, eredményorientáltnak kell lennie és, ha mindehhez hozzájön még a pozitív attitűd is, az hozza meg igazán a munka gyümölcsét, nem igaz? 💰 Itt számszerűsítve arra gondolunk, hogy Magyarországon a havi bruttó átlagfizetés a 247.000 Ft-ról felkúszhat egészen 1 millió Ft-ig is. Érdemes tehát minél több lakást és ingatlant értékesíteni. Egy biztos, kereslet van rá bőven.

✒️ Ha egy kicsit alaposabban megvizsgáljuk Magyarország térképét, a számok alapján, megyékre lebontva az is elmondható, hogy Budapesten, Somogy-, Győr-Moson-Sopron-, és Vas megyében (nyugat-Magyarország) lehet a legtöbbet keresni. Békés-, Hajdú-, és Nógrád megyében (észak-, északkeleti régió) pedig a legkevesebb fizetést lehet hazavinni a kezdetben.

Hogyan készítsünk ingatlanos önéletrajzot

A jól megírt önéletrajz nem is olyan egyszerű. Alapos megtervezésre van szükség, pontos adatokra, és releváns információkra. Ezeken kívül van néhány alap szabály amit érdemes betartani.

Ha a formaiságot nézzük, az első és a legfontosabb, hogy az önéletrajzod legyen lehetőleg 1 oldal hosszúságú. Ugyanis a  HR-es első körben mindössze 6 másodpercet tölt azzal, hogy megnézze a pályázatodat . Nem fog elmerülni a részletekben, hiszen elég ez a néhány másodperc arra, hogy eldöntse, érdemes-e továbbengedni az önéletrajzot a következő körre vagy sem.

Ami a betűtípust és a betűméretet illeti, a Carial, a Times New Roman vagy az Arial tökéletes választás lehet, mindez 11-12-es méretben feltüntetve.

Önéletrajzi típusok között az ingatlanügynököknek a klasszikus magyar önéletrajz típust, amely a munka tapasztalatokban gazdag személyeknek javasolt, vagy ha pályakezdő vagy, érdemes a funkcionális önéletrajzi mintát elővenni.

Az önéletrajz ajánlott elrendezése

Minden önéletrajznak vannak kötelező, tartalmi elemei, és vannak opcionálisak is. Mi mindegyiken végigmegyünk azért, hogy minél nagyobb rálátásod legyen arra, mi lesz az igazán megfelelő számodra.

Az alábbi szekciók a kötelezők csoportjába tartoznak:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés
 • Szakmai tapasztalat – ez elhagyható, amennyiben egyáltalán nincs szakmai tapasztalatod.
 • Tanulmányok
 • Készségek és képességek
 • Nyelvtudás

Az egyéb képesítések pedig legalulra bekerülhetnek, ha szükségesnek érzed. Arra mindig törekedj, hogy a szekciókban mindig a legfrissebb adatokat tüntesd fel.

A sablon adja meg azt a dizájnt és az egész önéletrajz felépítését is. Az önéletrajzi sablonjaink között találhatod a letisztult és a határozott mintát, amelyeket az ingatlanértékesítői pályára mindenképpen ajánljuk.

Személyes adatok rögtön az elején

Az első és egyik legfontosabb kötelező szekció a fejléc. Ez a rész kötelező jelleggel kell, hogy hibátlan legyen. Egyrészről ellenőrizd le, hogy helyesírás ügyileg ne legyen benne hiba, másrészről ha félreütsz egy betűt vagy számot, előfordulhat, hogy nem tudnak majd elérni a toborzó szakemberek.

Mi a kötelező tartalmi része ennek a résznek? Mutatjuk!

 • Név
 • Pozíció (dőlt betűvel)
 • E-mail cím
 • Telefonszám
 • Lakcím
 • Születési hely, idő

Az alábbi helyes és helytelen példában láthatod mire kell ügyelni ennek megírásakor.

HELYES PÉLDA
Személyes adatok

Nagy Bettina
Ingatlanközvetítő
E-mail cím: nagy.bettina@gmail.com
Telefonszám: 0630/4765-587
Lakcím: 1112 Budapest, Igmándi utca 3.
Születési hely, idő: Nyírbogát, 1992.01.11.

HELYTELEN PÉLDA
Személyes adatok

Nagy Bettina
Ingatlanközvetítő
E-mail cím: nagy.tinababy@gmail.com
Telefonszám: 304765587
Lakcím: 1112 Budapest, Igmándi utca 3.
Születési hely, idő: Nyírbogát, 1992.01.11.

Észrevetted a hibát? Feltűnő esztétikai hiba, hogy a jelentkező valószínűleg a becenevét használta az e-mail címben. Ezzel azt éri el, hogy a HR-es szakemberek komolytalannak fogják tartani. A másik hiba, hogy a telefonszám ömlesztve, nem a formaiságot követve lett feltüntetve.

Fényképet rakjak be az önéletrajzba?

A válaszunk egy határozott igen. Ingatlanértékesítőként nemcsak a kommunikációs készségedre és a határozott fellépésedre lesz szükség, hanem a kiváló megjelenésre is. Márpedig, ha szeretnéd, hogy a pályázatodat elbíráló személy első benyomása jó legyen rólad, a kép megfelelő megjelenítéséről is gondoskodnod kell.

📌 Ügyelj arra, hogy a kép kiváló minőségű legyen, tehát minél nagyobb felbontású, figyelj a megfelelő öltözékre és elég, ha mellkasig érő kép készül rólad. Ezek betartása esetén nem lehet gond a kép megjelenítésével.

Karriercél meghatározás vagy szakmai összegzés

Ez tulajdonképpen a “Magamról” rész. Mindössze 3-4 mondatban elég kifejtened, hogy mi a célod vagy éppen a szakmai tapasztalatod. Bár nagy a hasonlóság, mégis abban különbözik a két kifejtés, hogy karriercélt pályakezdőként fogalmazol meg, míg a szakmai összegzést tapasztalataid következtében tudod megírni.

Pályakezdőként a személyiségeden és a készségeiden van a hangsúly. Érdemes megfogalmazni mi motivált abban, hogy jelentkezz az állásra, mi a jövőbeni célod vagy, hogy milyen készségekkel rendelkezel. Így például az alábbi módon lehet megírni egy karriercélt.

HELYES PÉLDA
Magamról

Határozott, sikerorientált személy vagyok, aki nem ismer lehetetlent. Sales és marketing, illetve ingatlanközvetítői végzettséggel kellő tudást érzek magamban, hogy értékesítői feladataimat maximálisan teljesítsem. Célom, hogy minél több embernek találjam meg álmai házát.

A szakmai összegzés esetében már elővehetjük a munkahelyi tapasztalatainkat és 3-4 mondatban, lényegre törően megfogalmazhatjuk, melyek azok a releváns információk, melyekkel segíthetünk eldönteni mennyire vagyunk alkalmasak az adott pozícióra.

Az alábbi példában olvashatod milyen eredményeket ért el a jelentkező, ezzel is erősítve azt, hogy az adott pozícióra épp ő lehet a tökéletes jelölt.

HELYES PÉLDA
Magamról

Ingatlanértékesítéssel foglalkozom most már 5. éve. Értékesítési feladataimat maximális teljesítménnyel végzem mind online kommunikációban, mind személyes, üzleti megbeszéléseken. A jelenleg betöltött ingatlanértékesítési pozíciómban hatalmas előnyt jelentett korábban a marketing szakterületen szerzett 2 éves online kommunikációs tapasztalatom is.

Arra is mutatunk példát, hogyan ne írd meg a szakmai összegzést. Íme:

HELYTELEN PÉLDA
Magamról

Ingatlanértékesítőként és marketing szakemberként garantálom, hogy az ingatlanok, házak eladása nagymértékben fog nőni. Szakmai tapasztalataimhoz sorolható a kiváló ügyintézés és tárgyalás.

Ha választanál a kettő közül, melyikre esne választásod? Ugye, hogy az első szakmai összegzés győzött meg inkább?

ingatlanos önéletrajz

Munkatapasztalat elhelyezése az önéletrajzban

Az évek alatt megszerzett tapasztalatok erősítik és növelik az esélyeidet abban, hogy álmaid munkáját tudd végezni idővel. Tapasztalt munkavállalóként az önéletrajz egyik kiemelkedőbb szekciója nem véletlen, hogy a szakmai tapasztalati rész.

Mielőtt kielemeznénk egy helyes és helytelen szakmai tapasztalat részt, hagy hívjuk fel a figyelmedet néhány fontosságra.

 • Először formailag úgy tüntesd fel a tapasztalataidat, hogy első sorban legyen a pozíció megnevezése, majd az időtartam, majd a cég vagy vállalkozás, ahol dolgoztál/dolgozol.
 • A feladataidat igyekezz választékosan, ne szűkszavúan kifejteni.
 • Használj bátran bullet pointokat a felsoroláshoz. Elég 3-5 pontban felsorolni a fontos információkat.
 • Fordított időrendi sorrendben tüntesd fel a tapasztalatokat.
 • Törekedj arra, hogy minél átláthatóbb betekintést nyerjen az önéletrajzot olvasó szakember, hisz így tudja eldönteni, hogy te vagy-e a megfelelő jelölt a pozícióra.
HELYES PÉLDA
Szakmai tapasztalat

Ingatlanértékesítő
2017. október – 2022. Jelenleg is
Stúdió Ingatlan Kft.

Feladataim

 • Az ingatlanpiac figyelemmel kísérése, elemzése.
 • Szerződések megkötése és a megfelelő ingatlan értékesítése a vevőknek.
 • Ügyfélszerzés és ügyfélkezelés: az ingatlanok bemutatása és értékesítése az ügyfeleknek, illetve, az ügyfelekkel történő kapcsolattartás személyesen és telefonon egyaránt.
 • Online marketing tevékenység: hirdetési ajánlatok összeállítása, a vállalat honlapjának szövegezése és a közösségi média oldalon megjelenő hirdetések szövegének megszerkesztése
 • Üzleti megbeszélések lebonyolítása.

Sales és marketing munkatárs
2015. május – 2017. június
Online Marketing Kft.

Feladataim

 • Vevői elégedettség mérés és adatelemzés.
 • Online értékesítési stratégia kidolgozása és bevezetése.
 • Értékesítési stratégia kidolgozása: piacbővítés, vevőmegtartás, promóciós stratégia.
Megmutatjuk hogyan NE írd meg a szakmai tapasztalati részt.

HELYTELEN PÉLDA
Szakmai tapasztalat

Sales és marketing munkatárs
2017. október – 2022. Jelenleg is

Feladataim:
Elemzés, online értékesítés, stratégia kidolgozás.

Ingatlanértékesítő
2017. október – 2022. Jelenleg is

Feladataim:
Az ingatlanpiac figyelemmel kísérése, elemzése.
Szerződéskötések, ingatlan értékesítés.
Kapcsolattartás az ügyfelekkel.
Üzleti tárgyalásokon való részvétel.

A helytelen példában látható, hogy a jelölt nem alkalmazza a fordított időrendi sorrendet, ömlesztve tünteti fel a feladatokat és a cég sincs feltüntetve.

Tanulmányok szekció az önéletrajzban

Elérkeztünk a tanulmányok részhez, ahol szakmától függően kell feltüntetni a megszerzett végzettségeidet. Ingatlanértékesítőként nem feltétlenül elvárás a különféle Ingatlanközvetítő OKJ képzések elvégzése, bár tény, hogy előny. Annál inkább elvárt az érettségi megléte.

Esztétikailag ügyelj arra, hogy az alábbi módon legyenek részletezve a tanulmányaid. 👇

HELYES PÉLDA
Tanulmányok

Ingatlanközvetítő
Ingatlan online
2015. szeptember – 2017. szeptember
Budapest

Főbb kurzusok

 • Az épületek építési sajátosságai
 • Az ingatlan műszaki állapotának felmérése
 • A kívánt ingatlan piaci forgalmi értéke
 • Az értékesítés menedzselése
 • Hirdetési eszközök használata
 • Vállalkozói ismeretek elsajátítása

Marketing tanfolyam
MoMo online marketing
2012. szeptember – 2014. szeptember
Budapest

Főbb tárgyak

 • Digitális marketing alapjai
 • Kampánytervezés
 • Közösségi média képzés: Facebook, Instagram
 • Marketing

Érettségi
Vörösmarty Mihály Gimnázium
2007. szeptember – 2011. június
Budapest

💡 Így tehát szépen látható, hogy az első sorba mindig a végzettség pontos neve kerül, majd azt követi az iskola, az időtartam és a település. Az átláthatóbb megjelenést a bullet pointoknak köszönheted, úgyhogy ne félj alkalmazni ezt a kis markáns jelet. Na és természetesen törekedj mindig a fordított időrendi sorrendre.

Nézzük meg hogyan nem szabad megírni a tanulmányi szekciót.

HELYTELEN PÉLDA
Tanulmányok

Ingatlanközvetítő
2 éves képzés

Marketing tanfolyam
2 éves képzés

Érettségi
4 tanulmányi év

Nos, ez a megjelenés úgy hisszük, hogy minden szempontból megbukott. Te is így látod, igaz? 😎

Készségek, képességek az önéletrajzban

Ahhoz, hogy kicsit elmerüljünk ebben a részben, muszáj említést tennünk a készségekhez, képességekhez kapcsolódó ATS programról. Angol nyelven: applicant tracking system.

Ez egy olyan kulcsszó kereső szoftver, amely a HR-es munkáját segíti az önéletrajzok átnézése során. 📌 Tipp: ha szeretnéd megtudni pontosan milyen kulcsszavakról beszélünk, nézd meg az álláshirdetésben található “elvárás” szekciót. Itt tüntetik fel ugyanis az elvárt készségeidet és képességeidet. 😎

Ha a szoftver lefuttatása során a HR-es szakember nem találja a megfelelő szavakat, előfordulhat, hogy nem engedi tovább az önéletrajzodat. Ezért tehát érdemes odafigyelni a kulcsszavakra!

A készségeket alapvetően két külön kategóriába sorolhatjuk. Vannak a soft és a hard skillek.

👉 A soft skillek azok az interperszonális, szociális készségek, amelyeket a mindennapjaink során alkalmazunk. Ezek a skillek a kommunikációnkban és a viselkedésünkben mutatkoznak meg.

👉 Ezzel szemben a hard skillek azok a technikailag elsajátítható készségek, amelyeket képzések, tréningek és a tanulmányok során tanulunk meg.

Mindig a lehető legjobb készségeidet és ismereteidet tüntesd fel az önéletrajzban, illetve arról se felejtkezz meg, hogy a leírt tulajdonság mindenképp legyen rád jellemző. Ellenkező esetben hamar kiderül a turpisság.

Soft skillek, azaz készségek és képességek

 • Kitűnő kommunikációs készség
 • Empátia
 • Rugalmasság
 • Üzleti érzék
 • Proaktivitás
 • Megbízhatóság, precizitás
 • Határozott fellépés
 • Eredményorientált
 • Céltudatosság
 • Pozitív szemlélet

Hard skillek, azaz az ismeretek

 • Középfokú végzettség
 • Ingatlanszakmai OKJ-s képzés
 • Helyismeret
 • Jogosítvány
 • Közép szintű nyelvtudás
 • Microsoft Office, Excel, Powerpoint felhasználói szintű ismerete

Nyelvtudás ingatlanosként

Persze mindig azt mondják, hogy az a legjobb, ha egy jelölt több nyelven kommunikál folyékonyan. Azonban tisztában kell lenni azzal is, hogy ez nem mindig elvárás. Az erre vonatkozó kikötést megtalálod az adott álláshirdetésben. 

A nyelvtudás feltüntetése az alábbi módon ideális:

HELYES PÉLDA
Nyelvtudás

Angol – középszint

További szekciók

Ebben a részben tudod részletezni mindazt, ami szerinted még releváns lehet a pozíciót illetően. Jelen esetben értékes információ lehet, ha rendelkezel gépírói képesítéssel. Ezzel is megerősíted azt, hogy a számítógépes adminisztrációs teendőidet gyorsan és hatékonyan tudod elvégezni.

HELYES PÉLDA
Egyéb képesítések

Gépíró tanfolyam
Gépírás Online Kft.
2018. június – 2018. augusztus

Összefoglalás: a legfontosabb kulcspontok az önéletrajzban

Tehát összegezzük, melyek a legfontosabb tartalmi és formai elemek a pályázatodban. 👇

 • Betűtípus: Calibri, Arial, Times New Roman
 • Betűméret: 11-12
 • Terjedelem: 1 oldal hosszúság
 • Kötelező szekciók: személyes adatok, szakmai összegzés/karriercél, szakmai tapasztalat, tanulmányok, készségek és képességek
 • Opcionális szekciók: nyelvtudás, egyéb képesítések
 • Fordított időrendi sorrend: munkahelyi tapasztalat és a tanulmányok esetében
 • Készségek és képességek: 4-6 felsorolás elegendő mennyiségű

Gyakran ismételt kérdések

Mennyire kötelező az Ingatlanszakmai tanfolyam elvégzése?

Ez csak abban az esetben elvárás, ha az álláshirdetésben feltüntetik.

Milyen formátumban kell elküldenem az önéletrajzomat?

A JPG, a Microsoft Word és a PDF formátum is kiváló megoldás.