Eseménytervező önéletrajz – Tűnjön ki a tömegből!

Az esménytervező olyan szakember, aki felelősséget vállal a különböző típusú rendezvények megszervezéséért és lebonyolításáért, biztosítva azok zökkenőmentes és sikeres lebonyolítását. Képzettek az esemény minden aspektusának koordinálásában, a koncepciótól a kivitelezésig. A rendezvényszervezők szorosan együttműködnek az ügyfelekkel, hogy megértsék célkitűzéseiket, költségvetésüket és preferenciáikat, majd átfogó tervet készítenek igényeik kielégítésére.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Olyan logisztikai feladatokat látnak el, mint a helyszínek kiválasztása és lefoglalása, az étkeztetés és a dekoráció megszervezése, a meghívók és a vendéglisták kezelése, az eladókkal és beszállítókkal való egyeztetés, valamint az esemény ütemezésének felügyelete. A rendezvényszervezők kiváló kommunikációs és tárgyalási készségekkel is rendelkeznek, mivel kapcsolatot tartanak az ügyfelekkel, az érdekelt felekkel és a csapattagokkal annak érdekében, hogy minden fél jól informált és összehangolt legyen.

A részletekre való odafigyelés, a kreativitás és a problémamegoldó képesség döntő fontosságú a tervezés és a kivitelezés során felmerülő váratlan kihívások kezelésében. Végső soron a rendezvényszervező elsődleges célja, hogy olyan emlékezetes és sikeres rendezvényt hozzon létre, amely meghaladja az ügyfél elvárásait.

Ebben a szakmában elkötelezettségre van szükség, de gyakran versenyképes fizetéssel jutalmazzák az egyéneket, ami vonzó és teljes értékű pályaválasztást tesz lehetővé. A pozitív munkakörnyezet és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében azonban elengedhetetlen a leendő vállalatok gondos értékelése. Egy kedvezőtlen munkahelyen való elhelyezkedés frusztrációhoz és elégedetlenséghez vezethet. Továbbá nem lehet eléggé hangsúlyozni a lenyűgöző önéletrajz készítésének fontosságát, mivel ez jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyét.

Bár az interjúkon való kiváló szereplés fontos, minden egy jól megírt önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be az egyén készségeit és szakértelmét az adott területen. Hogy segítsük Önt ebben a fontos törekvésben, aprólékosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak.

Emellett ez a cikk megvilágítja az egyes önéletrajzrészek sajátosságait, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy kitűnjenek a versenytársak közül. További késlekedés nélkül merüljünk el az önéletrajzírás alapvető szempontjaiban, kezdve egy átfogó és professzionálisan elkészített minta dokumentummal, amely jól példázza a kívánt eredményt.

Eseménytervező önéletrajz

Tartalomjegyzék

Sablonok a tökéletes CV megírásához

Személyes adatok
Zala Edit
Eseménytervező
E-mail: zalaedit@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 22 – 13 – 653
Lakcím: 2335 Sopron, San Benedekt utca 65.
Születési hely, idő: 1996. 05. 30. Győr

Bemutatkozás
Mint eseménytervező több éve dolgozom a szakmában, miközben képes vagyok bármilyen ehhez a szakmához kapcsolódó feladatot ellátni. Mindazonáltal word és excel szempontjából is kitűnök a tömegből éppen ezért mind a számítógépes világban, mind pedig a tervezésben a legjobb lehetek a szakmában. Képes vagyok könnyen megérteni a kért feladatot, miközben nem okoz gondot semmilyen ügy ellátása.

Tapasztalatok
Szoftverfejlesztő
BECK AND PARTNERS Kft.
2017. május – 2019. február
Cegléd

 • Szoftverkövetelmények, rendszertervek készítése
 • Hardverközeli programok fejlesztése C, C++ porgramozási nyelven
 • Elemző és értékelő algoritmusok fejlesztése, kódolása
 • Szoftvertesztelés
 • PIC mikrokontroller családra fejlesztés

Online marketing
EXTOR Elektronikai Kft.
2014. április – 2015. március
Szolnok

 • Social media felületek kezelése, napi tartalom frissítése
 • A Vállalat weboldalának karbantartása, üzemeltetése
 • Hírlevél szerkesztése, küldése
 • Arculat betartása, új termékek bevezetése esetén új arculat kialakításában aktív részvétel
 • Belső és külső kommunikáció kezelése

Tanulmányok
Vegyész
Budapesti Metropolitan Egyetem
2003. március – 2005. április
Göd

Sebész
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2011. május – 2013. június
Ferihegy

Érettségi
Eötvös Loránd Tudományegyetem

2002. augusztus – 2004. július
Tiszavasvári

Készségek és képességek

 • Word tudás
 • Változásra való igény
 • Jogosítvány megléte
 • Rendezvényszervezői tapasztalat
 • Lojalitás
 • Derűs személyiség
 • Erős emberismeret
 • Több díjat is nyertem
 • Angol nyelvtudás
 • Tudományos ismeretek
 • Tapasztalatok az események világában

Nyelvtudás és nyelvismeret
Angol nyelv – középfok

Eseménytervező önéletrajz

Nézzük meg először a fizetési sávokat

Kezdjük a beszélgetést a szakmai munkával kapcsolatos fizetési kilátások feltárásával, mielőtt belemerülnénk a hatékony önéletrajzírási stratégiákba. Egy hasonló munkában átlagosan 400 000 és 600 000 forint között kereshet, figyelembe véve a bónuszokat és a különböző juttatásokat.

A kereseti lehetőségeket azonban jelentősen befolyásolja a választott cég mérete és hírneve. Általában a kisebb cégek alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb cégek több lehetőséget biztosítanak a magasabb keresetre.

Emellett egyes cégek további juttatásokat is kínálnak, például SZÉP kártya juttatásokat, egészségbiztosítást vagy egyéb kedvezményeket.

Fontos kiemelni, hogy a végzettség és a tapasztalat nagyban befolyásolja a kereseti lehetőségeket.

Továbbá a személyes bemutatkozás jelentőségének felismerése a kívánt pozícióval kapcsolatban kulcsfontosságú. Magabiztossága jelentősen befolyásolhatja a kapott fizetést. Ezért tanácsos hangsúlyozni azokat a releváns készségeket, amelyek elengedhetetlenek a munkakör betöltéséhez, és amelyek segítenek kitűnni az interjúk során. Érdemes továbbá előzetesen megismerkedni az egyes cégek sajátos szabályaival és követelményeivel, mivel ezek a különböző pozíciókban eltérőek lehetnek.

Mit kell fixen megadni a CV-ben?

A professzionális és bizalmas önéletrajz elkészítésekor elengedhetetlen, hogy tisztában legyen a szükséges és a választható összetevőkkel. Egyes szakaszok elhagyhatók, míg másokat ki kell emelni, különösen, ha azok esetleges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak. A bevezető résznek mindig vezető szerepet kell játszania, amelyet a személyiségét bemutató tömör szakasznak kell követnie. Az átfogó tapasztalati rész beillesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy bemutassa az Ön alkalmasságát a pozícióra, és megragadja az olvasó figyelmét az önéletrajz esetében.

Ezenkívül az oktatási rész jelentős jelentőséggel bír egy önéletrajzban. Ne feledje, hogy általában legalább egy idegen nyelv ismerete szükséges, de további nyelvek ismerete, akár alapszinten is, előnyös lehet. Bár a hobbi rész nem kötelező, a szakmához nem kapcsolódó munkán kívüli tevékenységek beillesztése előnyös lehet. Ezek az elemek egy jól felépített önéletrajz alapját képezik, akár nyomtatott formában, akár elektronikusan nyújtják be.

Ami az önéletrajz formátumát illeti, célszerű egyszerű és praktikus megközelítést alkalmazni, mivel a szakma általában az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben az összetettekkel szemben. Ezért az önéletrajz elkészítésekor a hasonló megközelítés választása az optimális megoldás.

Mi az amire mindenképpen figyelnie kell?

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány alapvető elemét. A pontos helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek kulcsfontosságúak a magabiztos önéletrajz elkészítéséhez, amely felkelti és fenntartja az olvasó érdeklődését. A nyitó rész jelentős jelentőséggel bír, mivel ez alakítja ki az első benyomást, és az ebben a részben elkövetett hibák az olvasó figyelmének teljes elvesztését eredményezhetik.

A világosság, a tömörség és a jól szervezett írás alapvető fontosságú, a formázási technikák felhasználásával, a hossz optimális szinten tartása mellett. Célszerű egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely a kötelező és a választható részeket is magában foglalja. Az ilyen hosszúság túllépése kevésbé alapos olvasáshoz vezethet, míg a lényegesen rövidebb önéletrajz a kívánt képzettséget alááshatja a korlátozott tapasztalat közvetítésével.

Továbbá az információk beírásakor ajánlott a 11-es betűméretet használni, és a Times New Roman betűtípus használatával fenntartani a következetességet az egész dokumentumban.

Hacsak nincs külön kérés, általában nem ajánlatos fényképet mellékelni. A fénykép hozzáadása elterelheti a figyelmet a képesítések kezdeti értékeléséről, és az értékelés korai szakaszában elfogultságot okozhat.

Bár a fénykép csatolása pozitív eredményeket hozhat, negatív hatásai is lehetnek. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, ügyeljen arra, hogy az friss legyen, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

A biztató hír az, hogy az idegen nyelv tudásnak kisebb súlya van a tapasztalat szempontjából.

Eseménytervező önéletrajz

Az első rész – Azaz a személyes adatok megadásának módja

Így érdemes megírni
Oszkár Tamás
E mail cím: oszkartamas@gmail.com
Telefonszám: 06 30 54 67 5433
Lakcím: 2335 Siófok, Könyves Kálmán körút 64.
Szül hely és idő: 1974. 05. 14. Balatonlelle
Ez viszont rossz
San Péter
petikeeee@freemil.com
67 33 542
3421 Gödöllő
1976. 02. 25. Vásárosnamény

Határozzuk meg a hibákat az adott példában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nincs feltüntetve a megpályázott pozíció. Továbbá a használt e-mail cím helytelen és nem megfelelő egy hasonló magyarországi álláspályázathoz. Önéletrajzíráskor elengedhetetlen, hogy professzionális e-mail címet használjunk.

Továbbá az országkód kihagyása a telefonszámból olyan hiba, amely elszalasztott lehetőségeket eredményezhet, még akkor is, ha az olvasó érdeklődik a kapcsolatfelvétel iránt. Továbbá a megadott címről hiányoznak a releváns információk, mint például az utcanév és a házszám. A példa több helyesírási hibát is tartalmaz, többek között a cím, a hónap és a név esetében.

Ahhoz, hogy az álláspályázatok jól megírtak és figyelemfelkeltőek legyenek, elengedhetetlen, hogy elkerülje ezeket a kirívó hibákat.

A bemutatkozás avagy a következő rész

Ez így jó lesz
Több, mint 4 éves tapasztalattal rendelkezem ebben a szakmában, ez idő alatt pedig hírességeknek is segítettem már megszervezni az esküvőjüket és a legnagyobb eseményeiket. Tökéletesen megértem az emberek kéréseit és igényeit, miközben mindig fel tudom dobni az eseményeket a legfelelő módon. A sablonok használata nem okoz gondot számomra, miközben önálló döntéseket is jól hozok.
Ez rosszul megírva
Sablonok alapján dolgozom főleg, de megy magamtól is. A legjobb, ha word dokumentumban leírnak nekem mindent. Hívjanak nyugodtan, szívesen dolgozom önökkel, ha nem kell hétvégén is munkát vállalnom. Az önéletrajz mindent részletez magammal kapcsolatban, remélem ez elegendő önöknek.

Amikor önéletrajzot készít egy hasonló munkakör betöltéséhez, alapvető fontosságú, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és kiküszöbölje a felesleges elemeket. A cél az, hogy tömör áttekintést adjon a releváns tapasztalatairól, kiemelve a figyelemre méltó vállalatokat, amelyekkel együtt dolgozott.

Ha azonban ez a rész rosszul van kivitelezve, az szervezetlenség benyomását keltheti, és jelentősen csökkentheti az állás megszerzésének esélyeit. Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat. Ez olyan eseteket mutat be, amikor az Ön hozzájárulása mérhető javulást eredményezett, például az eredmények százalékos növekedését vagy az esemény iránti emberi elkötelezettségek nagyságát. Az ilyen számszerűsíthető eredmények feltüntetése felerősíti önéletrajza hatását.

Eseménytervező önéletrajz

Az önéletrajz tapasztalatok részével mi a helyzet?

Ha az önéletrajzban a releváns munkatapasztalatot is szerepelteti, azt célszerű fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve bemutatni. Ez alól azonban lehet kivételt tenni, ha egy korábbi munkahely nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott munkakör szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör egyértelműen szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Adja meg az egyes munkakörök időtartamát, és kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör bejegyzésre, amelyek hatékonyan kiemelik az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Érdemes megjegyezni, hogy ha a tapasztalata korlátozott, akkor az iskolai tevékenységek során szerzett gyakorlati tudást is beépítheti. Ez a rész tartalmazhat olyan szakmai gyakorlatokat, gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak a kívánt állás követelményeivel.

Kérjük, hogy eltérő rendelkezés hiányában a fizetési elvárásait is adja meg magyar forintban (HUF).

Megfelelő módon
Programozó
Profession Services
1998. január – 2000. május
Zagyva

 • Robotok programozása, programváltoztatások a hálózati számítógépeken
 • Napi gyártás nyomonkövetése és szükséges optimalizálás, tesztek elvégzése
 • A termékmérnökök szakmai támogatása
 • Robotparaméterek beállítása és változtatása
 • A festőrobotok és perifériás berendezések szakszerű használatának biztosítása

Minőségirányítás
Otp bank Nyrt.
2000. július – 2001. augusztus
Zalaegerszeg

 • A cég folyamatainak kialakításában, felülvizsgálatában és fejlesztésében való aktív részvétel
 • A cég dokumentáció felügyeleti rendszerének kialakításában, fejlesztésében és fenntartásában való aktív részvétel
 • Az audit program szerinti belső, külső és egyéb auditokon aktív részvétel
 • Helyesbítő / megelőző tevékenységek megvalósulásának koordinálása
 • MIR jelentések előkészítése, területhez kapcsolódó statisztikák
 • Vezetőségi átvizsgálások összeállítása
 • MIR képzésekben és projektekben részvétel

Kirakatrendező
Benettongroup S.R.L. Magyarországi Fióktelepe
1994. március – 1996. december
Ráckeve

 • Részvétel a kitűzött értékesítési célok elérésében a termékek teljeskörű ismerete lévén
 • Vásárlók fogadtatásának biztosítása, segítségnyújtás és tanácsadás a vásárlási folyamat során
 • Részvétel a speciális projektekben, mint például promóciók, új termékek bevezetése, új marketing kezdeményezések
 • Biztosítani kell a kijelölt termékek értékesítési trendjének nyomon követését a vezetői iránymutatások által
 • Hozzájárulás az üzleten belüli operatív folyamatokhoz (pénzforgalom, áruátvétel, értékesítés, termék visszaküldés)
Nem jó változatban
Cipész
Glamour Distribution Cosmetics Kft.

2002. február – 2003. november
Szigethalom

 • Webshop feladatok ellátása
 • Beszámolók, riportok készítése
 • Egyéb adminisztrációs feladatok ellátása
 • Ügyintézés word dokumentumon keresztül
Az önéletrajzban való hatékony bemutatása a tanítási készségek kiemelésében kulcsfontosságú, még korlátozott munkatapasztalat esetén is. E szakasz jelentőségének felismerése alapvető fontosságú, mivel a kiválasztási folyamat során jelentős figyelmet és ellenőrzést fog kapni.

Továbbá fontos megjegyezni, hogy az interjúztatók gyakran használnak kulcsszavas keresőmotorokat, hogy azonosítsák a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha aggódik amiatt, hogy nem veszik figyelembe, célszerű ezzel a szemponttal is foglalkozni. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, megkülönböztetheti magát a versenytársaktól, és növelheti esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Általános iránymutatásként a jelölteknek három közelmúltbeli munkatapasztalatot ajánlott felsorolniuk, bár négy is elfogadható, ötnél több tapasztalat nem tanácsos.

Eseménytervező önéletrajz

Sablonok a tanulmányok szakaszra

Sablonok a jóra
Eladó
Magyar Táncművészeti Egyetem
2002. augusztus – 2004. július
Zugló

Lakatos
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2005. szeptember – 2007. október
Debrecen

Sablonok a rosszra
Iskolák

Titkárnő
Milton Friedman Egyetem
2022
Zalakaros

Tanár
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2010
Biatorbágy

Önéletrajzának ebben a részében fontos, hogy tanulmányainak és képzési programjainak nevét nagybetűvel írja. Emellett elengedhetetlen az egyetemi tanulmányainak pontos időtartamának feltüntetése, beleértve az éveket és az időtartamot (míg a pontos dátumra nincs szükség egyik kar esetében sem, ahogy a példában is látható).

Az oktatási intézménye székhelyének feltüntetése növeli a jól összeállított önéletrajz értékét, ezért érdemes feltüntetni ezt az információt, ha pontos adatokkal rendelkezik.

Szerencsére a toborzók általában kevesebb energiát fordítanak ennek a szakasznak az áttekintésére, mint más releváns összetevőknek. Ezen információk bemutatásakor tekintse meg a megadott sablonok részt, és helyezze előtérbe a helyes helyesírást és az írásjeleket, hogy elkerülje a problémákat e szakasz kitöltése során.

Ha azonban Ön kezdő, korlátozott technikai tapasztalattal rendelkezik, akkor is értékes a releváns eredmények felsorolása, még akkor is, ha nem volt lehetősége a részletes napi feladatok elsajátítására. Ez lehetővé teszi, hogy beépítse a gyakorlati készségek listáját, és professzionális képet sugározzon.

Milyen képességek megadását kéri az önéletrajz?

Ha hasonló pozícióra pályázik, elengedhetetlen, hogy olyan átfogó önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be mind a kemény, mind a puha készségeket, amelyek a pozícióhoz szükségesek. Íme egy tömör lista, amelyet érdemes figyelembe venni:

Kemény készségek:

 • Rendezvényszervezéssel és -szervezéssel kapcsolatos ismeretek
 • Jártasság a rendezvénytervezési szoftverek és eszközök használatában
 • Költségvetési és pénzügyi irányítási készségek
 • Beszállítók és beszállítók kezelése
 • Műszaki ismeretek az audiovizuális berendezések beállításában és működtetésében
 • Word és excel ismeretek

Szociális készségek:

 • Kiváló kommunikációs és interperszonális készségek
 • Erős szervezési és időgazdálkodási képességek
 • Figyelem a részletekre és problémamegoldó készség
 • Képesség a nyomás alatti munkavégzésre és a határidők betartására
 • Vezetői és csapatirányítási képességek
 • Alkalmazkodóképesség és rugalmasság dinamikus rendezvénykörnyezetben
 • Ügyfélkapcsolat kezelés és ügyfélszolgálati orientáció

Felhívjuk figyelmét, hogy ebben a részben körülbelül 5-7 pontot ajánlott szerepeltetni, amely tömör, de átfogó áttekintést nyújt a sikeres rendezvényszervezői karrierhez szükséges készségekről. Miután ezeket az információkat beillesztette, továbbléphet a következő szakaszhoz, amely a nyelvi készségekre összpontosít.

A nyelvtudás és a nyelvismeret

A nyelvtudás szakasz jelentős jelentőséggel bír a karrierorientált önéletrajz elkészítésekor, különösen a releváns területeken dolgozó szakemberek számára. A beszélt nyelvek egyszerű felsorolása nem elegendő; alapvető fontosságú, hogy minden nyelv esetében részletes információt adjon a nyelvtudás szintjéről, különbséget téve az alapfokú és a haladó szintű nyelvtudás között. A magyar nyelvtudást azonban felesleges megemlíteni egy hasonló önéletrajzban.

Nyelvtudását hivatalos bizonyítvány nélkül is bizonyíthatja, ha kiemeli a külföldi ügyfelekkel kapcsolatos releváns projekt tapasztalatokat. Azok a munkáltatók, akik nem követelik meg kifejezetten a nyelvtudást, ettől még értékelhetik és értékelhetik az Ön képességeit.

Bár az olyan nyelvek, mint a német, gyakran nagy keresletnek örvendenek, elfogadható, ha a kevésbé elterjedt nyelveket is feltüntetik. Valójában a többnyelvűség kiszélesíti a munkalehetőségeket és növeli a magasabb bérek lehetőségét. A munkáltatók gyakran felismerik a több nyelven kommunikálni tudó szakemberek értékét, és ennek megfelelően hajlandóak versenyképes bérezést kínálni. Ezért érdemes a nyelvtudást az önéletrajzban is megjeleníteni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a munkáltatók ellenőrizhetik a nyelvtudásra vonatkozó állítások pontosságát. A nyelvtudás túlértékelése az érdeklődés elvesztését eredményezheti, még akkor is, ha más területeken kivételes képességekkel rendelkezik. Sok esetben írásbeli tesztek vagy szóbeli interjúk segítségével lehet pontosan felmérni a nyelvtudást. Ezért fontos, hogy önéletrajzában őszintén és átláthatóan nyilatkozzon nyelvtudásáról, különösen, ha hasonló állásokra pályázik.

Így érdemes megadnia
 • Német nyelv – felsőfok – C1
 • Angol nyelv – Középfok – B1

Milyen hobbijai vannak?

Végül, ha van szabad hely az oldalon, akkor a hobbijait és az évek során felhalmozott, nem releváns iskolai tapasztalatait is beírhatja. Fontos azonban észben tartani, hogy ez a rész is szóba kerülhet az interjú során, ezért ajánlatos hiteles részleteket közölni. Célszerű kerülni a szélsőséges kijelentéseket.