Étteremvezetői asszisztens önéletrajz – Légy te a legfeltűnőbb jelentkező!

Ha mindig is érdekelt az éttermek világa és akár már dolgoztál is ilyen munkakörben, érdemes lehet elgondolkoznod azon, hogy étteremvezetői asszisztensnek is elmehetsz.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ebben az esetben ugyan nem te leszel a főnök, de már csak egy lépés fog elválasztani ettől a pozíciótól. Ráadásul, ha érdekel ez a munkakör van egy jó hírünk: ebben a cikkben bemutatjuk neked, hogy miként tudod megírni profira az étteremvezetői asszisztens önéletrajz irományodat úgy, hogy biztos nyerő legyen, és hogyan tűnhetsz ki úgy a jelentkezők közül, hogy biztosan minden interjúztató téged akarjon majd behívni. Ha tehát érdekel ki az, aki könnyen megnyeri az állást maradj velünk.

Maradj velünk tehát és légy te a legjobb azáltal, hogy segítünk tökéletesre megírni az étteremvezetői asszisztens önéletrajz dokumentumodat és válj rövid időn belül étteremvezetői asszisztens.

Tartalomjegyzék

Étteremvezetői asszisztens önéletrajz sablonok

Személyes adatok
Nagy Ádám
Étteremvezetői asszisztens
E-mail cím: adam.nagy@gmail.com
Telefonszám: 0620/3212-123
Lakcím: 1111 Budapest, Kiss János Altábornok u. 12.
Születési hely, idő: Budapest, 1970. 02. 12.

Magamról

Az életem során többféle munkakörben megfordultam már, viszont mindig is az étterem volt az életem része valamilyen formában. Amíg viszont éttermi dolgozóként tevékenykedtem addig már étteremvezető asszisztensként is láttam el feladatokat úgy, hogy közben sok segítséget nyújtottam az étteremvezetőknek is. Én pedig segítségükkel mindent megtanulhattam, ami ehhez a munkakörhöz szükséges, úgy, hogy ma már akár étteremvezetőként is megállnám a helyemet a tapasztalataimnak köszönhetően.

Szakmai tapasztalat

Éttermi dolgozó
Kozmo Hotel Suites & Spa
2019 szeptember – 2020. március
Budapest

 • Vendégek rendelésének felvétele
 • Ételek és különböző italok felszolgálása
 • Az étterem nyitásában és zárásában való részvétel
 • A munkakörnyezet és az étterem tisztán tartása
 • Az ételek és italok ismerete allergének szempontjából

Étteremvezetői asszisztens helyettes
ARANY KAVIÁR ÉTTEREM Kft.
2016 április – 2019. december
Budapest

 • Az étterem felügyelete és tisztán tartása
 • A rendelések gyors és pontos felvétele
 • A vásárlókkal való kapcsolattartás angol nyelven is
 • Felszolgálás és a felmerülő problémák megoldása
 • Az étteremben található büfé rész folyamatos utántöltése

Tanulmányok

Felszolgáló
Minerva Felnőttképzési Intézmény
2012 október – 2014. augusztus
Budapest

Felszolgálói alapképzés
Borbár Kft.
2010 szeptember – 2012. szeptember
Budapest

Érettségi
Pázmány Péter Gimnázium
2008 szeptember – 2010. június
Budapest

Készségek, képességek

 • Erős kommunikációs képesség
 • Gyorsaság
 • Problémamegoldás
 • Precizitás
 • Rugalmasság
 • Döntésképesség
 • Dinamikusság
 • Pénztárkezelési képesség
 • Gyors tanulási képesség
 • Nagy teherbírási képesség
 • B kategóriás jogosítvány

Nyelvtudás
Angol – társalgási szintű nyelvtudás

Étteremvezető asszisztens önéletrajz

Étteremvezető asszisztens önéletrajz – Legfontosabb adatok Magyarországra vonatkozóan

Magyarországon nagyon sok dolog befolyásolhatja, hogy étteremvezetői asszisztensként milyen munkabérre számíthatsz, így például a étteremvezetői asszisztens önéletrajz megírása, tapasztalatod, az, hogy milyen éttermet választottál, hogy mennyire vagy megnyerő az interjún, de az is, hogy milyen iskolákat végeztél. Az viszont biztos, hogy többféle juttatási és bónuszcsomag lehet, amit pluszban kaphatsz a munkabéren felül, így mielőtt döntenél egy munkáról, érdemes erről is érdeklődnöd, ha esetleg nem tüntetik fel az álláshirdetésben. Átlagosan viszont arra számíthatsz, hogy bruttó 425 000 forint és 950 000 forint között van majd lehetőséged keresni ebben a munkakörben.

Fontos viszont, hogy Budapesten vagy vidéken, esetleg egy nagyobb vagy kisebb településen szeretnél elhelyezkedni, mert ez is befolyásolhatja, hogy pontosan mekkora munkabérre számíthatsz. Ebben a munkakörben ráadásul különösen fontos, hogy az interjún megmutasd mit tudsz és hogy milyen az étteremvezetői asszisztens önéletrajz, amit beküldtél, mert így könnyen növelheted a fizetésed arányát és biztosíthatod be a helyed a többiek előtt. A jó hír viszont, hogy rengeteg betöltetlen állás van ebben a munkakörben jelenleg Magyarországon, miközben kevés munkavállaló és a munka iránt érdeklődő, így könnyebben szerezheted meg az állást, mint más munka esetében.

Az első lépések – Étteremvezetői asszisztens önéletrajz

Az egyik legfontosabb és egyben a legelső dolog, amit jól kell teljesítened ebben a munkakörben az az, hogy az étteremvezetői asszisztens önéletrajz által kitűnj a tömegből. Bár összességében több esélyed van a megpályázott állásra, ez mégis egy olyan motívum, ami nélkül nem nagyon mész semmire. Éppen ezért összeszedtük neked azokat a lényeges pontokat, amik elengedhetetlenek, ha szeretnéd, hogy a te önéletrajzod legyen a legjobb, ami a HR-es kezébe kerül.

Például, lényeges az, hogy minden magyar étteremvezetői asszisztens önéletrajz fordított sorrendben készül. Ez pedig annyit tesz, hogy az utolsó munkatapasztalatod kerül előre, kivéve abban az esetben, ha más munkakör esetleg relevánsabb az adott étteremvezetői asszisztens munkakörhöz. Ráadásul, fontos az is, hogy amíg nem lehet mindösszesen fél oldal az önéletrajzod, addig 1 oldalnál sem lehet több, ha szeretnéd, hogy el is olvassa az illetékes. Ha pedig szeretnéd, hogy igazán profinak tűnjön az étteremvezetői asszisztens önéletrajz, érdemes Calibri, vagy Times New Roman betűtípust használnod, de a 11-es vagy a 12-es betűméret is döntő egy önéletrajz megírása alkalmával.

Illetve, nem szabad felesleges dolgokkal sem teleírnod az étteremvezetői asszisztens önéletrajz irományt, mert így azt az érzetet keltheted az olvasóban, hogy csak rabolod az idejét.

Étteremvezetői asszisztens önéletrajz – A kötelező és az opcionális részek

Vannak egyébként olyan részek, amiket kötelező hozzáadnod az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása közben és olyanok is, amik opcionálisan eldönthetőek az alapján, hogy tudsz-e vagy szeretnél-e oda bármit is hozzáadni. Lássuk most, melyik szekcióba mely szakaszok tartoznak:

Kötelező étteremvezetői asszisztens önéletrajz írás alatt:

 • Személyes adatok
 • Bemutatkozás
 • Iskolák és tanulmányok
 • Tapasztalatok munka szempontjából
 • Képességek és készségek

Opcionális étteremvezetői asszisztens önéletrajz írás közben:

 • Képesítések és egyéb tanulmányok
 • Érdeklődési kör
 • Hobbik
 • Nyelvek és nyelvtudás

Lássuk most ezeket a részeket kifejtve is👇:

A személyes adatok azaz az első rész – Étteremvezető asszisztens önéletrajz

Az első rész alkalmával a személyes adataidat kell megadni, ami bár egyszerűnek tűnik valójában erre a részre ugyanolyan nagy hangsúlyt kell fektetned, mint az összes többire. Ugyanis, ha rosszul adsz meg valamit nem fognak tudni felkeresni. Ráadásul hiba esetén már az első benyomás alatt elrontod az esélyeidet, hiába jó az étteremvezetői asszisztens önéletrajz.

A helyes és helytelen változat erre a részre:

HELYES
Személyes adatok

Nagy Ádám
Étteremvezetői asszisztens
E-mail cím: adam.nagy@gmail.com
Telefonszám: 0620/3212-123
Lakcím: 1111 Budapest, Kiss János Altábornok u. 12.
Születési hely, idő: Budapest, 1970. 02. 12.

HELYTELEN
Személyes adatok
Nagy Ádám
Étteremvezetői asszisztens
kádámvagyoksziahelo@gmail.com
06203212223
1111 budapest, kiss jános u. 12
Budapest, 1970. 02. 12.

Valószínűleg már látod is, hogy miért számít jónak az első változat és mi a baj a másodikkal az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írás alatt, de azért elhoztuk neked listaszerűen is, hogy lásd, mik azok a fő pontok, amikre figyelned kell a személyes adatok rész esetében.

Erre figyelj tehát ennél a résznél👇:

 • Írj jól érthetően és átláthatóan
 • Figyelj a helyesírási hibákra
 • Ne írj kisbetűvel ott, ahol nagybetűvel kell
 • Használj professzionális email címet
 • Figyelj arra, hogy helyesen add meg a telefonszámod

Fontos tehát még egyszer megjegyeznünk, hogy nagyon lényeges, hogy ezt a részt helyesen írd meg az étteremvezetői asszisztens önéletrajz alatt, hiszen nemcsak az esélyed veheted el, ha helytelenül írsz, de az is lehet, hogy nem fognak elérni telefonon, ha nem jó a telefonszám. Illetve, rajtad múlik az is, hogy adsz-e hozzá képet, de azt tudnod kell, hogy akár megteszed, akár nem, a kép hozzáadásával hozzájárulsz ahhoz, hogy az első benyomás alapján dönthetik el, hogy behívnak-e az interjúra.

Ha viszont úgy döntöttél adsz hozzá, fontos, hogy új kép legyen, ami egyszerű háttér előtt készülve, profi és magabiztos kisugárzást ad neked. Illetve, ugyanilyen fontos a kép minősége is az étteremvezetői asszisztens önéletrajz beküldése közben.

A következő szakasz: Bemutatkozás egy étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása közben

Ezután pedig a bemutatkozás következik az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írás közben, ami voltaképpen egy rövid összefoglaló rólad és arról, hogy mire vagy képes. Itt nem kell bonyolult és felesleges dolgokat kifejtened, csak egy 4-5 soros irományt kell megírnod, amivel felhívod magadra a figyelmet. Ez lesz az a rész egyébként, amit először fognak “nyitott füllel” olvasni, így erre a részre is érdemes nagy hangsúlyt fektetned.

Ha ugyanis itt nem tudod felhívni magadra a figyelmet az , szinte biztos, hogy nem fognak majd tovább olvasni az étteremvezetői asszisztens önéletrajz többi részében.

📌Erre részre gondolhatsz akár úgy is, mint egy olyan részre, ahol önmarketinget használhatsz.
HELYES
Magamról

Mára már több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezem éttermi munkakörben, ami alatt egyaránt sikerült megtanulnom mindent, amit éttermi dolgozóként tudni kell, és volt lehetőségem elsajátítani a vezetői munkakörhöz kapcsolódó fontos munkaköri részleteket is. Ráadásul, több vezetőnek is segítettem már az éttermi vezetésben, ahogy könnyen megtanulok új dolgokat is, amennyiben szükséges. A munkatársaimmal és a vendégekkel pedig nagyon jól kijövök.

HELYTELEN
Magamról
Évek óta éttermekben dolgozok. Mindent tudok a szakmáról így jól szolgálok fel és gyorsan megértem a problémákat is. Jól beszélgetek a vásárlókkal és tudok vezetni is.

Lényeges tehát, hogy miként fogalmazod meg ezt a részt az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása közben, de valószínűleg ezt te is látod. Amíg a helyes példában láthatod, hogy hogyan kell szépen megfogalmazott mondatokat és jól kifejtett kifejezéseket használnod, addig a második esetben egy egyszerű mondatot láthatsz a helytelen részben, ami nem túl bíztató annak, aki olvasóként meglátja. A helyes változatban ezzel szemben egy lényegre törő étteremvezetői asszisztens önéletrajz mintát láthatsz, ami szimpatikussá tehet a HR-es előtt.

Étteremvezető asszisztens önéletrajz – A szakmai tapasztalatról szóló rész

Most pedig jöjjön az étteremvezetői asszisztens önéletrajz törzse, azaz az a rész, ahol a szakmai adatokat kell bemutatnod magadról. A bemutatkozás után ez lesz az a rész, ami a leginkább lényeges és itt kell megmutatnod majd magad igazán arra vonatkozóan, hogy miért érdemes veled foglalkozni. Fontos viszont, hogy amennyiben nem az utolsó munkád volt az, ami a leginkább releváns, érdemes aszerint rendezned őket, ami érdekes lehet a munkakör szempontjából, illetve az is fontos, hogy mindegyik munkakörhöz 4-5 pontot érdemes felírnod leírásként.

Ezenkívül nem szabad kifelejtened a cégre vonatkozó legfontosabb adatokat, ahogy lényeges az is, hogy milyen szavakat használsz. Érdemes ugyanis kulcsszavakat használnod az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása közben, olyanokat, amik a munka szempontjából relevánsak lehetnek. De ne feledd a már megbeszélt fordított sorrendet sem.

HELYES
Éttermi dolgozó
Kozmo Hotel Suites & Spa
2019 szeptember – 2020. március
Budapest

 • Rendelések felvétele
 • Az vásárlók pontos és gyors kiszolgálása
 • A vezetői feladatok támogatása
 • A munkakörnyezet és az étterem tisztántartása
 • A büfében található ételek frissítése

Éttermi dolgozó
ARANY KAVIÁR ÉTTEREM Kft.
2016 április – 2019. december
Budapest

 • A vezetői feladatokban való segítségnyújtás
 • Az étteremben történő események felügyelete
 • A vendégekkel való kapcsolattartás
 • Rendelések rögzítése
 • Pénztárgép kezelése
 • A vásárlók gyors kiszolgálása

Étteremvezetői asszisztens
ibis Budapest Centrum
2014 január – 2016. december
Budapest

 • A munkatársak irányítása
 • Az étterem felügyelete
 • Kapcsolattartás a vásárlókkal probléma esetén
 • Rendelések rögzítés és kiszolgálás
 • Allergénekre való odafigyelés
HELYTELEN
Éttermi dolgozó
Kozmo Hotel Suites & Spa
2016

Rendelésfelvétel
Kiszolgálás
Pénztárgép
Problémamegoldás
Takarítás

Éttermi dolgozó
ARANY KAVIÁR ÉTTEREM Kft.
2015

Kiszolgálás
Ügyintézés
Rendelésfelvétel
Takarítás
Vezető segítése
Ételek frissítése

Étteremvezetői asszisztens
ibis Budapest Centrum
2014

Vezető segítése
Problémamegoldás
Felszolgálás
Rendelésfelvétel

Ha tehát szeretnél hamar kitűnni a jelentkezők közül, az egyik legjobb módja lehet, ha erre a részre nagyon figyelsz az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írás alatt. Nem mindegy ugyanis, hogy egy jól olvasható és jól összerakott önéletrajzot küldtél be, vagy egy olyat, amit alig lehet értelmezni. Nem mindegy ezenkívül az sem, hogy mennyire fejted ki a pontokat, ahogy az sem, hogy 1-2 szóban vagy teljes mondatrészekben beszélsz az étteremvezetői asszisztens önéletrajz alatt.

Fontos tehát, hogy felsorolásszerűen és pontokban adj meg mindent, de az is, hogy jól átlátható formában biztosítsd az étteremvezetői asszisztens önéletrajz irományodat a HR-esnek. Ha ugyanis ezt a részt jól megfogalmazod, biztos lehetsz benne, hogy esélyes leszel a munkára, vagy legalábbis biztos, hogy nagyobb esélyed van arra, hogy fel is keressenek.

Étteremvezető asszisztens önéletrajz

Étteremvezetői asszisztens – A tanulmányok rész

Ha pedig a munkahelyekkel megvagy, a következő étteremvezetői asszisztens önéletrajz részben a tanulmányaidat kell kifejtened. Itt fogod tudni összeírni az összes iskoládat és mindent, ami arra ad bizonyítékot, hogy megfelelő vagy a munkára az iskoláid szempontjából. Itt is fontos ezenkívül a fordított sorrend, a kifejtés, a pontozott lista, de az is, hogy helyesen írd össze az adatokat.

Sőt mi több, ha kevés tapasztalattal rendelkezel, ez az a rész, amit a leginkább érdemes kifejtened az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása alatt. Persze nem szabad felesleges dolgokat beleírnod és lényegre törőnek kell lenned, de, ha ezekre figyelsz szinte biztos, hogy nyert ügyed van ebben a munkakörben.

De elég a szóból, lássuk most, milyen a helyes és a helytelen példa erre a részre👇:

HELYES
Tanulmányok

Felszolgáló
Minerva Felnőttképzési Intézmény
2012 október – 2014. augusztus
Budapest

Felszolgálói alapképzés
Borbár Kft.
2010 szeptember – 2012. szeptember
Budapest

Érettségi
Pázmány Péter Gimnázium
2008 szeptember – 2010. június
Budapest

HELYTELEN
Tanulmányok

Felszolgáló
Minerva Felnőttképzési Intézmény
3 év
BP

Felszolgálói alapképzés
Borbár Kft.
4 év
BP

Érettségi
Pázmány Péter Gimnázium
4 év
BP

Összefoglalva tehát az alábbi pontokra kell figyelned az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása alatt ennél a résznél:

 • Figyelj az elütésekre és a helyesírási hibákra
 • Tüntesd fel a pontos időszakot
 • Írj átláthatóan és jól olvashatóan
 • Használj felsorolást és rendesen megírt pontokat

Érdemes tehát az első “helyes” változatot használnod az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása közben, ha szeretnél kiemelkedni a jelentkezők közül, hiszen így tudod maximalizálni az esélyed arra, hogy a tiéd legyen a munka.

Étteremvezetői asszisztens önéletrajz – Készségek és képességek

Ezután pedig annyi a dolgod, hogy összeírd az étteremvezetői asszisztens önéletrajz ezen szakaszában a legnagyobb képességeidet, azaz azokat a tulajdonságokat, amik miatt megfelelő lennél a munkára. Fontos viszont, hogy ebben a részben a Soft és a Hard skilleket egyaránt össze kell írnod. Illetve fel kell tudnod sorolni, legalább 5, de maximum 10 darabot belőlük.

Ez talán már kevésbé fontos szakasznak minősül, mint az előzőek, de könnyen megszeretteted majd magad általuk az interjúztatókkal, ha a munkához releváns tapasztalatokat írod össze.

Soft skillek

 • Gyorsaság
 • Megbízhatóság
 • Kiváló kommunikációs készségek
 • Precizitás
 • Képesség a vezetésre
 • Rugalmasság
 • Problémamegoldási képesség
 • Terhelhetőség

Hard Skillek

 • B kategóriás jogosítvány
 • Étteremvezetéssel kapcsolatos ismeretek
 • Pénztárgéphez való értés
 • Alapvető pénzügyi ismeretek

A nyelvismeret és a nyelvtudás – Étteremvezetői asszisztens önéletrajz

A nyelvtudás pedig egy olyan szakasz, amiről már te dönthetsz, hogy beleírod-e az étteremvezetői asszisztens önéletrajz dokumentumodba. Viszont, összességében ebben a munkakörben érdemes, hiszen egy étteremvezetői asszisztens önéletrajz pont olyan CV-nek számít, amiben releváns lesz, hogy tudsz-e legalább alapszinten angolul beszélni. Ha pedig ráadásul több nyelven is tudsz, könnyen megsokszorozhatod az esélyed a munkára.

HELYES
Nyelvtudás
Angol – társalgási szintű nyelvtudás
Német – alapfokú nyelvtudás

A hobbik és az egyéb képesítések – Étteremvezetői asszisztens önéletrajz

Ebben az étteremvezetői asszisztens önéletrajz szakaszban pedig már tényleg csak bemutatni tudod magad, ráadásul egyik része sem kötelező, amikor étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása közben befejezted az előzőeket. Az egyéb képesítésekhez viszont érdemes beírni mindent, ami lényeges számodra és elvégezted, hiszen általuk csak növelheted az esélyed arra, hogy megnyerd az állást.

A hobbik étteremvezetői asszisztens önéletrajz rész pedig tényleg teljesen rád van bízva, de azt tudnod kell, hogy könnyen felkeltheted a munkáltató figyelmét, ha érdekes hobbid van, vagy, ha esetleg hasonlít az övére. Viszont, nem érdemes hazudni, mert könnyen lehet, hogy belekérdeznek majd, így bármikor kiderülhet az interjú alatt, hogy nem mondtál igazat, amivel elveszed az esélyed feleslegesen a munkától.

Lezárás – Végső gondolatok az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írásáról

Abban az esetben tehát, ha szeretnél kitűnni a tömegből, lényeges, hogy miként írod meg az étteremvezetői asszisztens önéletrajz dokumentumodat. Ebben viszont ez a cikk sokat tud segíteni, éppen ezért, ha szeretnél a legjobb lenni érdemes az általunk adott minta alapján hozzákezdeni az írásnak.

Ezáltal ugyanis nemcsak könnyen megmutathatod, hogy mi mindenre vagy képest, de hamar munkára is találhatsz azáltal, hogy több interjúztatónak fogsz majd feltűnni.

Végül pedig szeretnénk neked egy összegző listát is bemutatni az étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása végén, ahol felsorolunk minden fontosat a munkával kapcsolatban. Ezek azok a pontok, amiket a fentiekben leírtunk, így, ha követted az utasításokat, ez a lista már csak ellenőrzésre szolgál majd.

A legfontosabb pontok egy étteremvezetői asszisztens önéletrajz írása közben:

 • Ne írj többet vagy kevesebbet 1 oldalnál
 • Használj fordított sorrendet
 • Ne feledd a pontozott listákat és a kiemeléseket
 • 11-es vagy 12-es betűméretet használj
 • Times New Roman vagy Arial betűtípus szükséges
 • Ne feledd, hogy a nyelvtudás, az egyéb tanulmányok és a hobbik csak opcionálisak
 • 4 vagy 5 dolgot írj pontonként

Gyakori kérdések és válaszok – Étteremvezető asszisztens önéletrajz

 1. Külföldi munkaviszonyt is beírhatok munkatapasztalatnak?

Igen, amennyiben külföldön is dolgoztál bármikor lehetőséged van arra is, hogy megadd a külföldi munkaviszonyod az étteremvezetői asszisztens önéletrajz közben, sőt mi több, érdemes is ugyanis még előnyt is jelenthet számodra az, hogy nem csak magyar munkahelyen dolgoztál, hanem külföldön is szereztél tapasztalatot.

 1. Nyelvtudás kötelező ebben a munkakörben?

Nem. Kötelezőnek nem kötelező a nyelvtudás ebben a munkakörben, viszont amennyiben szeretnél kitűnni a többi jelentkező közül érdemes beleírnod, hiszen egy étteremben nem csak magyarok fordulnak meg. Éppen ezért, mindenképpen előnyöd származik belőle, ha hozzáadod az önéletrajzhoz a nyelvtudásod is.