Executive assistant önéletrajz – Válj profi önéletrajzíróvá!

Ha te is assistant irányába szeretnél elhelyezkedni a világban, érdemes tudnod, hogy a sima állásokon kívül lehetőséged van akár executive assistant munkákat is találnod, azaz biztos helyet az ügyvezető mellett.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
2 vásárlói értékelésből

Bár tudnod kell, hogy ehhez nagyobb tapasztalatra lesz szükséged, illetve sokat számít az is, hogy milyen iskolákat végeztél. Ebben a cikkben viszont bemutatunk mindent számodra, hogy első kézből tudhasd meg, hogy miként tudod profin megírni az önéletrajzodat.

Természetesen ezután rajtad áll, hogy mennyire sikerül jól szerepelni az interjún, viszont könnyen kitűnhetsz a tömegből, ha egy professzionális executive assistant önéletrajzot küldesz be az interjúztatóknak.

Először nézzük meg egy konkrét példát arra, hogy miként fog végül kinézni az önéletrajzod, utána pedig bemutatjuk az egyes szakaszokat részletesen is, ahol kifejtünk minden lényeges információt.

Executive Assistant önéletrajz

Tartalomjegyzék

Executive assistant resume – Egy jól megírt minta

Személyes adatok
VARGA GÁBOR
An executive assistant
E-mail: vargagabor@gmail.com
Telefonszám: 06 70/54-23-468
Lakcím: 5675 Kecskemét, Egri út 65.
Születési hely, idő: 1970. 01. 21. Szeged

Rólam
Több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezem, mint an executive assistant, éppen ezért ez idő alatt több nagy cég és vezető segítségére lehettem már. Képes vagyok a feladataimat önállóan ellátni, miközben, ha lehetőségem van rá, új ötleteket is meg tudok fogalmazni. Rendelkezem vezető képességekkel is, a határidők pedig még soha nem okoztak problémát számomra.

Tapasztalatok
Executive assistant
IDBC Creative Solutions Kft.
2022. január – 2023. február
Budapest

 • A felsővezető teljes körű támogatása, személyi asszisztencia nyújtása
 • A bejövő és kimenő levelezés kezelése
 • How to feladatok ellátása
 • Az irodai rutinok és eljárások megszervezése
 • Prezentációk magas színvonalú elkészítése

Csoportvezető
4iG Nyrt.
2018. március – 2020. február
Göd

 • Beszédek, tájékoztatók és egyéb dokumentumok készítése az igazgató számára
 • Personal assistant feladatok ellátása
 • Utazások megszervezése
 • Dokumentumok fordítása
 • Kapcsolattartás a külföldi parner cégekkel

Tanulmányok

Ügyvezető BA
Nyíregyházi Főiskola
2014. augusztus – 2017. június
Nyíregyháza

Vezetés BA
Debreceni Egyetem
2011. szeptember – 2013. július
Debrecen

Érettségi
Gyulai SzC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

2006. szeptember – 2009. május
Sopron

Képességek és készségek

 • Önálló munkavégzés
 • Dinamikus személyiség
 • Aktív folyékony angol nyelvtudás
 • Kiváló szervezési képesség
 • Probléma megoldási készségek
 • Erős írásbeli készség
 • Jó kommunikációs képességek
 • Prezentáció készítési gyakorlat
 • Alapvető számítógépes ismeretek
 • B kategóriás jogosítvány
 • Több éves tapasztalat

Nyelvek
Angol nyelv – felsőfok
Német – alapfok

Executive Assistant önéletrajz

How to write – Azaz nézzük meg az alapokat an executive assistant önéletrajzod elkészítéséhez

The executive feladatkör elvégzéséhez először is tudod kell, hogy milyen fizetésre számíthatsz, illetve milyen juttatások várnak rád, hogy jól meg tudd határozni a fizetési igényedet a munkáltató felé. Ez azért is lényeges, mert, ha túl kevés vagy túl magas igényt támasztatsz, azzal azt üzenheted, hogy nem sokat értesz ehhez a munkakörhöz.

Sok esetben ráadásul már az executive assistant cv írása közben meg kell adnod az erre vonatkozó adatokat, hiszen a beküldéshez már mellékelned kell ezt az igényedet is.

Átlagosan egyébként 450 000 és 600 000 forint között tehetsz szert bruttóban jövedelemre, ahogy a legtöbb executive assistants munkát megnézzük.

Ezen kívül viszont számíthatsz különböző juttatásokra is, így például egészségbiztosításra, bónuszokra, év végi kiegészítésekre, de akár SZÉP kártyát is kaphatsz, ha a megfelelő executive assistant job mellett teszed le a voksod.

Érdemes egyébként inkább multinál elhelyezkedned, hiszen így sokkal magasabb bérre számíthatsz, de, ha inkább nagyobb nyugalomra vágysz, egy kis cégnél is megtalálhatod az igényeidre a választ, bár kisebb fizetés mellett, for an executive assistant.

Bár tudnod kell, hogy egy multinál szorosabbak a határidők is. Más lesz egyébként a fizetésed akkor, ha még új vagy ebben a világban, más, ha már vezetői képességeid is vannak, illetve akkor lesz a legmagasabb a béred, ha work experience szempontjából több mindent is fel tudsz mutatni.

Rossz hír viszont, hogy általában távmunkára vagy home office munkavégzésre nincs lehetőséged executive assistant munkakörben.

Executive Assistant önéletrajz

An executive assistant resume – Mit kell kötelezően megadnod?

Your executive assistant önéletrajzod során vannak olyan szakaszok, amiket mindenképpen hozzá kell adnod az irományhoz és vannak olyanok is, amiket gond nélkül kihagyhatsz, így az alábbiakban most ezeket fogjuk számításba venni.

Például, tudnod kell, hogy mindig az első helyre kerül a személyes adatokra vonatkozó szakasz egy executive assistant cv esetén, ezután pedig a bemutatkozás következik.

Rögtön ez után pedig a tapasztalatokat kell megadnod. Illetve, ezután jön a sorban az iskolákra és tanulmányokra vonatkozó rész.

Ha egyébként an executive assistant resume beküldésén töröd a fejed, a nyelvtudás is szükséges lesz, éppen ezért ezt is a kötelező részek közé kell sorolnunk.

Miután viszont ezt is hozzáadtad már csak opcionális részek maradnak.

Ezek között szerepel a hobbikra vonatkozó szakasz, illetve, ha szeretnéd megadhatod az egyéb tanulmányaidat és tapasztalataidat is, amennyiben azok nem relevánsak a munkához, de szeretnéd őket feltüntetni.

A nem kötelező részek tehát tőled függnek, hogy bekerülnek-e an executive assistant feladatkörben, viszont minden esetben szimpátiát ébreszthetnek az olvasóban, így mi csak javasolni tudjuk, hogy amennyiben lehetőséged van rá, add meg ezeket az infókat is.

Azt pedig tudnod kell, hogy általában a legjobb executive assistant cv megtalálásához kulcsszó kereső programokat használnak, így érdemes lehet az álláshirdetésből átvéve a legfontosabb kifejezéseket, neked is hozzáadnod a dokumentumhoz.

Így ugyanis nagyobb az esélye annak, hogy el is tudják olvasni your executive assistant cv.

Végül pedig, azt sem szavad figyelmen kívül hagynod, hogy minden munkához más dokumentum szükséges egy executive assistant role esetén, így a the job description alapján külön – külön kell megírnod az irományodat, ha szeretnéd maximálisan bebiztosítani a helyedet.

Executive Assistant önéletrajz

Milyen kötelező szabályokkal számolhatsz mint egy executive assistants?

Ebben a munkakörben tudnod kell, hogy különösen fontos az, hogy miként tudod megfogalmazni a gondolataidat, ha szeretnéd, hogy biztos helyed legyen. In your executive assistant önéletrajzodban tehát különösen fontos a külalak, a helyesírás és a szépérzék, hiszen ezek önmagában a feladataid során is felmerülnek majd.

Ha például ugyan alapvető dolgokat elrontasz, mint a kis- és nagybetű használata, amennyiben helyesírási hibákat vétettél, vagy, ha bármi alapvető hibád van, szinte biztos, hogy azonnal elveszíted az érdeklődését a HR-nek, szóval make sure, hogy ilyen probléma nem merül fel az önéletrajzod és a cover letter megírása közben.

Érdemes lehet tehát többször is átolvasnod a beküldött anyagot, hogy biztosítani tudd ennek a résznek a pontosságát. Ha pedig úgy érzed, akár egy ismerősöd is segíthet ebben, több szem többet lát alapon.

Használj mindeközben felsorolásokat, kiemeléseket és pontozott listákat for the önéletrajz megírásához, ugyanis így tudod biztosítani, hogy egy tökéletes, jól átlátható és jól megírt irományt küldesz majd be.

MIndazonáltal, külön kérhetnek an executive assistant resume részeként, hogy adj hozzá képet is, ami viszont mi nem javaslunk külön, ha nincs erre irányuló igényük.

Ezzel ugyanis azt éred el, hogy nem a dokumentumon lesz a hangsúly első sorban, hanem magán a képen, így amennyiben nem jó a fotó, vagy nem vagy szimpatikus, hamar elveszítheted az első benyomás érzését.

Ha viszont kell megadnod, vagy szeretnél, your executive assistant önéletrajzod esetén figyelj arra, hogy 1 éven belüli képet adj meg, Illetve, hogy egyszerű, fehér háttér előtt készüljön a kép.

Kerüld ezenkívül a szelfiket és a nyaralós képeket, ez ugyanis nem egy olyan munkakör, ahol hasonlót akár csak számításba vesznek.

Executive Assistant önéletrajz

A személyes adatok megadása – An executive assistant resume

JÓ MEGOLDÁS
Levente Balázs
Executive assistant
Email cím: leventebalazs@gmail.com
Telefonszám: 06 20/543-34-21
Lakcím: 5322 Zebegény, Pöttyös utca 54.
Születési hely, idő: 1984. 08. 30. Békéscsaba
NEM JÓ MEGOLDÁS
MISKOLCZI BÉLA
belacskaaa@freemil.com
5432356
4567 Nyírbátor
1992. 10. 16. Soltvadkert

Az egyik legfontosabb, hogy az executive önéletrajz alkalmával az első részben helyesen add meg az adatokat. Ez ráadásul nem csak azért fontos, mert ez az első, amit meglátnak, hanem azért is, mert amennyiben például elrontod a telefonszámod vagy az email címed, esélytelen, hogy el tudjanak érni az interjúztatók.

Fontos ezenkívül az is, hogy jelöld meg, hogy az egyes sorokban miről fogsz beszélni, így bár feleslegesnek tűnik, tüntesd fel az olyan előtagokat, mint az “email cím:”.

Ha pedig már email cím, elengedhetetlen, hogy egy professzionális email címmel rendelkezz, ahogy azt az executive assistant resume example alapján fent is láthatod.

Így lesz ugyanis egyedül esélyed arra, hogy komolyan is tudnak venni.

Írd ki egyébként a teljes neved és a címed, ahogy meg kell jelölnöd az executive munkakört is.

Például, a pirosban látottak alapján nyilvánvaló, hogy az érdeklődőt akkor sem tudnák felhívni, ha akarnák, ugyanis nem, hogy előhívószáma nincs a telefonszámának, de még a szám sem kell karakterből áll.

Összességében pedig a helyes minta az, ami azt a benyomást kelti az olvasóban, hogy egy megbízható, komoly jelentkezővel van dolgunk, szemben a másodikkal, amely egy összecsapott, nem szép iromány.

Executive Assistant önéletrajz

Attention to detail – Így mutatkozz be helyesen

HELYES VÁLTOZAT
Több, mint 10 éves tapasztalatom során kisebb és nagyobb cégeknél egyaránt megkönnyítettem már az ügyvezető dolgát, mint executive assistant, éppen ezért az évek során minden fontos részletét megismertem ennek a világnak. Képes vagyok ötleteimmel felfrissíteni a csapatot, miközben vezetői képességeimnek köszönhetően nem okoz problémát az sem, ha helyettesítést kell vállalnom.
HELYTELEN MÓD
Képes vagyok ellátni a feladataimat, bármi is a kérdés. If you have bármilyen kérdésed, gond nélkül tudok segíteni, ahogy nem baj az se, ha határidőre kell dolgoznom.

Nem mindegy tehát, hogy miként fogalmazod meg a különböző pontokat. To include in your tudásodat, tudnod kell, hogy miként lehet azokat szépen megfogalmazni.

Érdemes tehát hosszú, kifejtett mondatokat használnod, a biztos siker érdekében.

Ez alatt pedig, ha képes vagy megfogalmazni azt is, hogy miben vagy jó, you can könnyebben meg tudod majd szerezni álmaid munkáját.

A helytelen mód ezzel szemben nem sokat mond a jelentkezőről, nem használja a kulcsszavakat, egyszerűen csak arról beszél, hogy szeretné, ha felvennék, ami nem elegendő, így you should jobban teszed, ha elkerülöd ezt a változatot.

Tudnod kell, hogy legalább 4 – 6 sor szükséges ehhez a részhez of your cv. Nem kell túl hosszan fogalmazni, de az sem jó, ha lehagyod a lényeget és minden mondatod alig 1 – 2 szóból áll on your bemutatkozásod esetén.

Ha viszont ezzel megvagy, azonnal tovább is tudunk lépni a következő szakaszra, azaz a tapasztalatok részhez.

Executive Assistant önéletrajz

On your cv – Mutasd meg a tapasztalataidat megfelelően!

Most pedig jöjjön az a szakasz, ahol az executive assistant resume tartalmazza a legfőbb tapasztalataidat. Tudnod kell, hogy itt 4 – 5 pontban fel kell tudnod sorolni, hogy milyen feladatokat láttál el a különböző munkahelyeken, ezzel kiemelve azt, hogy you are the legjobb jelentkező a munkára.

Mindazonáltal, fordított sorrendet is kell használnod, így the top of your önéletrajzod először a legkorábban befejezett munkákat tartalmazza.

Ez alól kivétel egyébként az a helyzet, amikor van olyan munkád, amely relevánsabb, mert ebben az esetben for an executive assistant önéletrajzban akár ezeket előre is veheted.

JÓ VÁLTOZAT
Marketing segítő
Promenade Kft.
2017. december – 2018. november
Kecskemét

 • A bejövő és kimenő levelezés kezelése
 • Az irodai rutinok és eljárások megszervezése
 • A manager(ek) munkájának támogatása
 • Utazások megszervezése
 • Szerződések előkészítése

Product Vezető
Nova Human Resources Kft.
2015. október – 2016. augusztus
Szigethalom

 • Skills and tapasztalatok helyes használata
 • Szerzők cikkírásra történő felkérése
 • Beérkező kéziratok határidőre történő érkeztetése
 • A folyamat teljes körű adminisztrálása
 • Kéziratok lektorálási folyamatának teljes körű intézése
 • Beérkező kéziratok terjedelmének, karakterszámának és kötelező formai elemeinek ellenőrzése

Banki dolgozó
The Best Byte Kft.
20142. február – 2013. március
Hajdúszoboszló

 • Hirdetési állományok bekérése
 • Stand out programok megszervezése
 • Hírlevelek tartalmi összeállítása
 • Orvosszakmai előadás- és interjúidőpontok szervezése
 • Kapcsolattartás nyomdai és posta partnerekkel
 • Napi, heti, összesítő jelentések előkészítése
You need to - Így írd meg
Ügyintéző
IDBC Creative Solutions Kft.

2001. április – 2003. november
Szekszárd

 • The right anyagok kiválasztása
 • Segítségnyújtás
 • Prezentációk
 • Ügyintézés
Ha tehát szeretnéd, hogy your resume legyen a legjobb, elengedhetetlen, hogy jól írd meg a különböző pontokat. Nem elegendő tehát, ha csak 1 – 2 szóban hozzáadod, mire vagy képes, szükséges az, hogy pár szóban kifejtsd a különböző pontokat.

Láthatod te is, hogy a pirosban feltűntetett jelentkező nem igazán tudja azt bebizonyítani, hogy miben is jó és milyen tapasztalatokat szerzett.

Valószínűleg te magad is szívesebben hívnád be a zöldben található adatok alapján a pályázót, egy executive assistant munkára, így nem is kell nagyon firtatnunk, hogy miért jobb, ez a változat.

De, természetesen fontos lesz az is, hogy mennyire tudsz helyesen írni, ahogy maga a külalak is lényeges ebben a szakaszban, hogy már ránézésre egy profi executive assistant resume legyen a dokumentum.

Executive Assistant önéletrajz

To the job – Az iskolák helyes feltüntetése

Ha viszont az előző szakasszal megvagy, van egy jó hírünk: Az executive assistant resume lényegi részén már túl is vagy.

Ebben a részben ugyanis már csak fel kell tudnod sorolni az iskolákat, amiket elvégeztél, illetve hozzá kell adnod a szükséges adatokat, anélkül, hogy bármit is mélyen kifejtenél.

Ez alól az a helyzet kivétel, amikor esetleg pályakezdő vagy, bár azt jó, ha tudod, if you don’t have tapasztalatod, nem sok esélyed van arra, hogy megszerezd a munkát.

Az adatokat pedig szintén fordított sorrendben kell megadnod, anélkül, hogy bárhol rövidítést alkalmaznál, így erre mindenképpen figyelj.

Nézzük meg viszont most egy példa alapján is, hogy pontosan mire gondolunk.

Iskolák helyes megadása
ISKOLÁK ÉS TANULMÁNYOK

Marketing szakember
Budapesti Gazdasági Egyetem
2004. szeptember – 2007. június
Székesfehérvár

Menedzser
Corvinus Egyetem
1998. augusztus – 201. május
Dombóvár

Ezt felejtsd el
ISKOLÁK

Alapképzés
Károli Gáspár Református Egyetem
4 év
Törökbálint

Mesterképzés
Moholy Nagy Művészeti Egyetem
3 év
Budakeszi

Bár általában ez az a rész egy executive assistant resume esetén, amivel a legkevesebbet foglalkoznak, nem mindegy, hogy miként adod meg a kért adatokat. Amíg például lényegesen fontos az, hogy kiírd az iskola és a szak teljes nevét, addig nem elég az sem, ha csak egy évet adsz meg, kell hogy szerepeljen a teljes időszak.

Hiszen, már az első pillantásra is jobban néz ki a felső, így amennyiben nem olvassák is látni fogják, ha nem a kért szabályok alapján szerepelnek az adatok.

Éppen ezért, a külalak lényegesen fontos, ahogy a helyesírás is.

Most pedig térjük át az utolsó kötelező szakaszra, azaz a nyelvtudás megadására vonatkozó szabályokra.

Készségek és képességek

Ebben a szakaszban az lesz a dolgod, hogy megadd milyen képességekkel rendelkezel. Ez egyaránt vonatkozik a soft és a hard skillere, azaz a személyiségedre vonatkozó emberi kapcsolatokra értendő tulajdonságokra és a szerzett tapasztalatokra.

Mindkettőre hoztunk természetesen konkrét példákat is, de amennyiben te az önéletrajzodat írod, elég ha egy szakaszon belül 6 – 8 darabot feltüntetsz belőlük. Itt használd főleg a kulcsszavakat, hiszen itt a legértelemszerűbb és legjobban illő szöveg szempontjából.

Soft készségek

 • Precíz, önálló munkavégzés
 • Jó kommunikációs képességek
 • Könnyen szót értek bárkivel
 • Erős szervező készségek
 • Problémamegoldás felsőfokon
 • Empátia és önismeret

Hard képességek

 • Prezentációs készségek
 • Alapvető számítógépes ismeretek
 • Jogosítvány megléte
 • Vezetői képességek

Applying for a job – Add meg a nyelvtudásod is

Ebben a szakaszban pedig már csak annyi a dolgod, hogy meghatározd milyen a nyelvtudásod, anélkül, hogy bármi extrát kellene hozzá írnod.

Bár, azt tudnod kell, hogy profin kell tudnod beszélni angolul, ha executive assistant szeretnél lenni, éppen ezért, ha esetleg több nyelvet is ismersz, mindenképpen javasoljuk, hogy mindet tüntesd fel, hiszen így nagyobb az esélyed arra, hogy megszerezd a munkát.

Tudnod kell viszont, hogy biztos, hogy bele is fognak kérdezni az interjún, így amennyiben hazudsz a nyelvtudásod szintjéről hamar le fogsz bukni az interjúztató előtt.

Érdemes ezt inkább hagyni és valós információkat hozzáadni a dokumentumhoz.

Add meg így az adatokat
Nyelvek
Angol – Felsőfok
Német – Középfok

Az opcionális részek

Végül pedig annyi a feladatod, hogy egy felsorolásban hozzáadd, hogy milyen egyéb tapasztalatokkal és hobbikkal rendelkezel. Mivel 1 oldalas lehet a dokumentum, így akkor add meg ezeket, ha még kifér, ugyanis előnyödre válhat.