Grafikai tervezés önéletrajz – Szerezd meg az állást egyszerűen!

Ha egy igazán kreatív személyiség vagy és értesz a tervezésekhez grafikailag, érdemes megfontolnod, hogy grafikus irányba indulsz el. Ha viszont már van is papírod és tapasztalatod ebben a világban, különösen érdemes figyelned, ugyanis nagyszerű útmutatót hoztunk neked azzal kapcsolatban, hogy miként is tudod profin megírnod az önéletrajzot.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
3 vásárlói értékelésből

Természetesen ez nem minden, ugyanis szakmai szemmel vizsgálva minden fontosat át is veszünk, hogy kívül – belül megismerhesd a tökéletes önéletrajz motívumait. Ezzel pedig bízunk benne, hogy sikerül levennünk a válladról a mintánk segítségével a terheket, hogy te már kizárólag csak az interjúval foglalkozhass.

Éppen ezért, akár új vagy a munka világában, akár a professzionális önéletrajzodat szeretnéd megírni, nem érdemes nem elolvasni a cikkünket.

Grafikai tervezés önéletrajz

Tartalomjegyzék

Lássuk tehát hogyan is néz ki egy profi önéletrajz!

Személyes adatok
Ádám Gyöngyi
Grafikus
E-mail cím: adamgyöngyi@gmail.com
Telefonszám: 0670/34-89-125
Lakcím: 2324 Budapest, Hegyes utca 94.
Születési hely, idő: 1980. 05. 17. Budapest

Rövid bemutatkozás
Több, mint 5 éve a grafikai tervezői szakmában tevékenykedem. Az első időszakban főleg alkalmazottként voltak munkáim, az elmúlt pár évben viszont szabadúszóként folytattam a pályafutásom. Ez idő alatt pedig nagyszerű készségeket szereztem a nemzetközi világban, amit bízom benne, hogy az Önök cégénél fogod tudni kamatoztatni.

Eddigi tapasztalat
Grafikus
IDEALBODY Kft.
2019. március – 2020. november
Kecskemét

 • Üzleti célok vizuális formában történő bemutatása
 • PPC bannerek készítése
 • Kiadványszerkesztés
 • Kreatív anyagok elkészítése
 • Kapcsolattartás külsős partnerekkel

Designer
Penny Market Kft.
2017. október – 2019. január
Pécs

 • Rövid videók gyártása és készítése
 • Display hirdetések kreatív tervezése
 • Hírlevelek mutálása és elkészítése
 • Online és offline hirdetések gyártása
 • Grafikai csomagolástervezés

Iskolák
Grafikusi tervezés MA
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
2013 szeptember – 2016. július
Győr

Grafic munkatárs BA
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2009. szeptember – 2013. július
Sopron

Érettségi
József Attila Gimnázium
2003. szeptember – 2008. május
Budapest

Készségek

 • Kreatív szemléletmód
 • Pontos és precíz munkavégzés
 • Csapatjátékos
 • Kiemelkedő kommunikációs képesség
 • Nagy fokú önállóság
 • Határidőkre való figyelés
 • Tervezési képesség
 • Adobe ismeretek
 • Erős microsoft készség
 • Profi szakmai képesség
 • Jó hangulatú munkavégzés

Nyelvismeretek
Angol – középfok
Német – alapfok

Grafikai tervezés önéletrajz

De mégis milyen lesz a fizetésed grafikai szakemberként?

Mielőtt viszont részletesen is belemennénk az önéletrajz elkészítésébe, érdemes lehet az alapokat is átvenni, így például azt, hogy milyen fizetésre számíthatsz ebben a szakmában. Amíg ugyanis jól megírod az önéletrajzot, tudnod kell azt is, hogy mégis milyen fizetési igényt támaszthatsz a leendő munkaadóid felé. Ez azért is lényeges, mert így biztos lehetsz benne, hogy jó benyomást kelthetsz majd az interjúztatóban is, hiszen, ha túl magas, vagy túl alacsony fizetési igényt adsz grafikai tervezés irányába, az azt sugallhatja, hogy nem igazán vagy a szakmában professzionális.

A jó hír viszont, hogy változatos jövedelmekre számíthatsz, így az, hogy havonta mennyit vihetsz haza grafikai készségekkel, főleg attól függ, hogy milyen munkahelyet választottál. Ha például multihoz mész, biztos, hogy magasabb, akár a dupláját is kérheted egy kis cég ajánlatához képest, így amennyiben a családias légkört inkább magasabb bevételre cserélnéd, ezt könnyen megteheted azáltal, hogy multit választasz munkahelyként.

Külön jó hír ráadásul, hogy megfelelő tapasztalatok mellett extra juttatásokra is számíthatsz, ahogy az is előfordulhat, hogy egy jól elvégzett grafika után bónuszra is jogosult leszel.

Grafikusként, ha normál állást keresel és nem szabadúszói munkákat vállalsz átlagosan bruttó 250 000 és 700 000 forint között kereshetsz. Ezzel szemben egyébként freelancerként könnyen hazaviheted ebben a szakmában akár a 3 000 000 forintot is.

De, természetesen ez függ a munkatapasztalat és az iskolákra vonatkozó információktól is, ahogy attól is, hogy milyen önéletrajz kerül beküldésre általad. Végül pedig lényeges az is, hogy mennyire tudod megmutatni a képességeidet az HR-esnek az interjú alatt.

Grafikai tervezés önéletrajz

Összefoglaló az önéletrajz írásával kapcsolatban

Különösen fontos pontokat fogunk most megbeszélni az önéletrajz készítéssel kapcsolatban, így érdemes figyelned az alábbi sorokra, ha a professzionális önéletrajzodat szeretnéd beküldeni. Amíg ugyanis kreatív módon kell megírnod az irományodat, a hozzá csatolandó portfólió sem mutathat hiányosságokat, hiszen amíg az önéletrajz főleg csak arra jó, hogy felkeltsd az érdeklődést, a portfólió fogja megnyerni neked a munkát.

Bárhogyan is tervezed a beküldést, lényeges, hogy a beküldő használja a mintánkat, ha szeretné, hogy a legjobb jelentkező legyen. Fontos ezenkívül az is, hogy ne hagyj helyesírási hibákat a szövegben, ahogy például lényegesnek mondható az is, hogy egyszerű és letisztult irományt érdemes beküldeni, ha fontosnak tartod, hogy el is olvassák a tervezési képességeidről szóló önéletrajzot.

Nem hagyhatod ki például a bemutatkozás részt sem, ugyanis ezzel tudod a legegyszerűbben, pár egyszerű mondat segítségével bemutatni, hogy ki is vagy te valójában. Ahogy, lényeges az is, hogy a beküldő a személyes adatok részre is ugyanúgy figyeljen, mintha a készségeket írná össze, ugyanis bármilyen hiba esetén az elsődleges benyomást ronthatja el a hiba, illetve a minta alapján majd látni is fogod, hogy nehezen fognak tudni elérni, ha nem jó például a telefonszámod vagy az email címed.

Lássuk tehát a grafikai tervezői mintádat részletesen is!

Vannak olyan részek, amiket nyugodtan kihagyhatsz, így nem feltétlenül kell beleírnod a hobbikat és az egyéb, munkához nem releváns iskolákat és munkahelyeket. Ez ugyanis inkább csak segít abban, hogy jobban megismerjenek. A lényeges részeket viszont, amiket fent bemutattunk minden esetben hozzá kell adnod, ha szeretnél nyertes jelölt lenni.

Mielőtt viszont hozzálátnál az íráshoz, lássunk pár fontosabb szabályt. Tudnod kell, hogy a betűtípus nem lehet a normálnál sokkal eltérőbb, ahogy az alap betűméret sem lehet túl nagy, vagy túl kicsi, akkor sem, ha digitális formában küldöd be az önéletrajzodat.

Mindazonáltal, érdemes példákat hoznod, pár egyszerű pont megadásával, ha szeretnéd megmutatni, hogy egyes munkakörökben mivel is foglalkoztál. Ahogy, lényeges az is, hogy a jelentkező önéletrajzának végén egy összefoglaló is legyen a készségeire vonatkozóan. Ezek ugyanis olyan alapvető feltételek, amik nélkül nem igazán lehet professzionális önéletrajzokat beküldeni napjainkban.

Most viszont, hogy minden fontos alapot megismertél a mintákkal kapcsolatban, ki is térhetünk arra, hogy az egyes részeknek hogyan is kell jól kinéznie munkatapasztalat és iskolák, illetve a bemutatkozás és a személyes adatok szempontjából.

Grafikai tervezés önéletrajz

A személyes adatok megfelelő összeírása

Így csináld
Vágó Ödön
Kreatív szakember
Email cím: vagoödön@gmail.com
Telefonszám: 0620/8734567
Lakcím: 6543 Kiskőre, Nincstelen utca 43.
Születési hely, idő: 1995. 12. 31. Debrecen
Így ne csináld
Farkas Kitti
kittikeecicaa@freemil.com
4356534
4345 kecskemét, 41
1970. 03. 30. Szolnok

Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy a másodikkal milyen problémák vannak. Az önéletrajz ezen szakasza az elsődleges benyomást biztosítja, így amennyiben nem az elsőkben tárgyalt és bemutatott módon néz ki, nem igazán számít szakmai formának az iromány. A második mintában mutatott szakasz tehát könnyedén elriaszthatja az olvasót attól, hogy a munkatapasztalat szakaszt is kedve legyen elolvasni.

Ezzel szemben az elsőben egy jól összeírt, változatos és kifejtett formáját láthatjuk az önéletrajz tervezésnek, így ezt érdemes használnod, ha szeretnéd, hogy fel is hívjanak.

Ráadásul a másodikban olyan hibák is vannak, mint a telefonszám helytelen feltűntetése, ami azt eredményezi, hogy akkor sem tudnák felhívni a jelentkezőt, ha az tapasztalat szempontjából szimpatikussá válna. A piros mintában szereplő email cím formátumokat pedig úgy érdemes elfelejteni ahogy vannak. Ugyanis, a munka megszerzéséhez egy szakmai email címet mindenképpen készítened kell majd.

Mutatkozz be helyesen az önéletrajz mintánk segítségével!

A személyes adatok megadása után következik a bemutatkozásod, amely voltaképpen egy rövid összegzés a képességek bemutatásáról és arról, hogy milyen munkatapasztalatod van eddig. Érdemes itt a tervezési készségeidet is használni, ugyanis ez egy olyan szakasz, amiben a hasznodra válhat. Ne írj viszont hosszú, felesleges dolgokat és próbáld inkább pontosan fogalmazni a megfelelő bemutatkozás érdekében.

Az alábbiakban hoztunk egy helyes és egy helytelen mintát, hogy lásd mire gondolunk pontosan a tartalmazó résszel kapcsolatban.

Ezt használd
5 éves tapasztalatommal olyan nagy cégeknek segítettem már egyedi tervezéseimmel, mint az IKEA, miközben több multi segítségére is lehettem tervezési készségeimnek köszönhetően. Profin használom az olyan programokat, mint az adobe, miközben erős számítógépes ismeretekkel is rendelkezem a grafikai, népszerű programokkal kapcsolatban. A tervezés számomra az életem, így Önöknek is nagy lelkesedéssel tudok majd segíteni!
Így nem érdemes megírnod
Tervezési készségekkel rendelkezem. Több munkám is volt. Ismerem az adobe programot. Nem szükséges hozzám segítség, egyedül is boldogulok. Olyan ember vagyok, aki szereti a munkáját így jó is benne. Grafikát tanultam és ebben dolgozom az egyetem óta. Többet is tudok, ha szükséges és igény van rá. Ha lehetséges önökkel dolgoznék.

A Grafikus tapasztalatok rész megírása helyesen

A bemutatkozásod után következik a pozíció megjelölésével a munkatapasztalatok rész. Itt kell tehát összeírnod az összes tartalmazó munkakört, ahol dolgoztál. Ne hagyd ki az időszakot sem, amikor itt segítettél, ugyanis az információkat tematikus formában, a mintánk alapján kell megírnod ahhoz, hogy szakmai szemmel megfelelően nézzen ki.

Nem érdemes viszont hosszú mondatokat írnod, ellenben érdemes pár pontban bemutatni a különböző munkaköröket.

📌Időben visszafelé haladj az adatok megadása közben.
Ez lesz a jó mintád
ILLUSTRATOR
Vodafone Magyarország Zrt.
2018. április – 2020. november
Nyíregyháza

 • Kommunikációs anyagok tervezése
 • Visuálok alapján történő munkavégzés
 • A különböző nyomdákkal való kapcsolattartás
 • Segítettem a fő grafikusok munkáját
 • Képadatbázisok segítségül hívása

INDESIGN CSOPORTVEZETŐ
Ars Una Studio Kft.
2016. március – 2017. április
Kisvárda

 • Fotózás és képek szerkesztése
 • Indesign feladatok ellátása
 • Social Media felületekre tervezett képek és anyagok
 • Illustrator feladatok és ügyek intézése
 • A grafikát elkészítő munkatársak menedzselése
 • Kivitelezési feladatok koordinálása

DIGITÁLIS PRINT KORDINÁTOR
Online Comparison Shopping Kft.
2013. május – 2014. július
Nyírbátor

 • Illustrator csapatok irányítása
 • Print anyagokhoz kapcsolódó anyagok megtervezése
 • Egyedi minták készítése
 • Kreativitás segítő események összehangolása
 • Alapvető adminisztrációk elvégzése
 • Tervezői programok használata
Ez egy rossz minta
grafikus
Digital marketing manager
2014. augusztus – 2015. február
Siófok

 • adobe
 • photoshop
 • tervezéssel kapcsolatos feladatok
 • grafikus feladatok
Láthatod tehát, hogy érdemes inkább szépen kiemelni a különböző munkaköröket az önéletrajz írása közben, illetve fontossági sorrend szempontjából lényeges az is, hogy helyesen, a nagybetűket megfelelően használva írj.

Mindazonáltal, bár elég pár pontban felsorolni a tevékenységeket és készségeket, amiket szereztél a munkától, nem jó, ha csak egy – két szóban adod meg, hogy mivel foglalkoztál az adott munkakörben. A tervezés tehát lényeges, amikor megírod ezt a részt, ugyanis könnyedén elveszítheted a szimpátiát egy összecsapott önéletrajz beküldésével.

Figyelj tehát a kinézetre, a külalakra és a képességek megfelelően való feltüntetésére, ha szeretnéd magad igazán megmutatni az olvasónak.

A tanulmányok és az általuk szerzett képességek

Az önéletrajz megírásának következő szakaszában az iskolákra kell kitérned, ahol voltaképpen csak fel kell sorolnod a tanulmányaidat és a szak pontos megnevezését. Érdemes lehet viszont a készségek fent bemutatott pontjai alapján egy listát is készítened, amennyiben még teljesen új vagy a munka világában, hogy az önéletrajzot legalább 1 oldalban be tudd majd küldeni akkor is, ha nem sok munkatapasztalatod van jelenleg a grafikai világban.

Itt is fordítva kell megadnod az adatokat, illetve, amennyiben több releváns iskolával is rendelkezel, bátran kihagyhatod az érettségire vonatkozó adatokat az önéletrajz készítése közben, ugyanis elegendő az utolsó egy – két tanulmányt hozzáadnod ehhez a részhez.

Nézd meg tehát most az önéletrajz erre vonatkozó szakaszát👇:

Az önéletrajz megfelelően
Tanulmányi adatok

Adobe szakember
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2011. szeptember – 2015. május
Budapest

Graphic tervező
Neumann János Egyetem
2006. szeptember – 2010. június
Szeged

Az önéletrajz, ha el akarod rontani
sulik

Photoshop BA
Dunaújvárosi Egyetem
3 éves
Dunaújváros

Tervezési szakember BA
Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola
4 év
Cegléd

Add meg tehát a teljes szak nevét, az iskolát, de érdemes inkább az időszak megadására is hangsúlyt fektetned, szemben azzal, ha csak egyszerűen megadod az évek számát. Így ugyanis az önéletrajz összességében sokkal szakmaibbnak fog hatni, ami hatással lesz arra, hogy hogyan ítélnek meg az interjúztatók.

Érdemes lehet éppen ezért az önéletrajzot több alkalommal is átolvasni, hogy biztosan egy tökéletesen megírt, precíz irományt adj ki a kezedből, ezzel azt sugallva, hogy a pozíció megnyerésére te vagy a legjobb jelölt.

Grafikai tervezés önéletrajz

Készségek a profi önéletrajz elkészítéséhez

Ez után pedig jó eséllyel azon gondolkodsz, hogy mi segít abban, hogy a lehető legjobban átadhasd milyen képességek mellett jelentkezel a munkára. Ez bár egyénenként eltérő lehet, viszont mégis hoztunk neked egy listát arra vonatkozóan, hogy nagyjából miket érdemes megadnod az önéletrajzot jól megírva, ha grafikus szeretnél lenni.

Tudd viszont, hogy a grafikai világban egyaránt szükséged lesz soft és hard skillekre, bár összességében a kommunikációs képességeid kevésbé lesznek fontosak, mint az olyan hard skillek, mint a programok helyes használata. Viszont, érdemes mindkét szakaszra odafigyelni a készségek megírása közben.

Pozitív viszont, hogy elegendő mindkettőhöz pár egyszerűen megfogalmazott pontot hozzáadnod az önéletrajz készítés közben.

Soft skillek

 • Kommunikáció erős szinten
 • Rugalmasság
 • Grafikai munkatársakkal való csapatmunka képessége
 • Időgazdálkodási készségek
 • Megbízhatóság
 • Kreativitás

Hard skillek

 • Jó munkabírás
 • Szakmai szemléletmód
 • Adobe program magas szintű ismerete
 • Microsoft felhasználói szintű használata
 • Photoshop részletes ismeretének képessége
 • Grafikai tervezés világából ismert programok használatának képessége

Hogyan add meg a grafikus önéletrajzodban a nyelvtudásodat?

A jelentkező önéletrajzának tartalmazni kell a nyelvtudásra vonatkozó adatokat is, amely nem csak előnyt jelenthet a grafikus munkakörben, hanem kifejezett kérni is szokták a munkáltatók, hogy legalább középszinten meg tudjon szólalni a munkavállaló. Ha viszont ehhez a részhez eljutottál az önéletrajzot voltaképpen be is fejezted, ugyanis itt már csak egyszerűen meg kell adnod a nyelvtudást és minden, ami ezután következik nem kötelező érvényű a grafikus önéletrajzod megírása közben.

Ha pedig több nyelved is ismersz, szakmai szemmel könnyebben előre kerülhetsz, így érdemes akár nem relevánsnak tűnő nyelveket is megadnod, hiszen mindenképpen előnyöd származhat csak belőle.

Ne hazudj viszont a grafikus önéletrajzod ezen szakaszában, ugyanis jó eséllyel bele fognak kérdezni az interjún. Ez ugyanis könnyebben mérhető, mint akár az, hogy az adobe ismereteid milyen szinten vannak jelenleg.

Így add meg jól a grafikus önéletrajzodban ezt a részt:

HELYES
Nyelvek
Angol – Alapfok
Német – Középfok

A hobbik feltűntetése a grafikus irományodban

Végül pedig, de természetesen nem utolsó sorban, lehetőséged van arra, hogy az önéletrajzot kiegészítsd egy hobbik szakasszal. Ezeket az adatokat nem kötelező megadnod, de mindenképpen pozitív hatást gyakorolhatsz vele, ha hozzáadod az információkat.

Főleg, ha olyan hobbijaid vannak, ami az indesign és az egyéb grafikus munkához kapcsolódó programok használatához köthető. Példának okáért, ha az adobe az, amit a hobbidhoz is gyakran használsz, mindenképpen érdemes megadnod ebben a szakaszban az erre vonatkozó infókat.

De, természetesen bármit feltüntethetsz, amit úgy érzel, hogy szeretnél megosztani a szakmai önéletrajzodban az olvasóval.

Az egyéb tanulmányok és információk

A hobbik után pedig hozzáadhatsz egy részt azokra az információkra vonatkozóan is, amelyek a munkához nem releváns iskolákat taglalják, hogy az önéletrajzot igazán teljesnek érezhesd. Itt már csak egy egyszerűen összeírt felsorolást kell használja az adatod megadásához, bármiféle extra magyarázat nélkül.

Az önéletrajzok tökéletes formája

Ha tehát szeretnéd, hogy a lehetséges kereteken belül, ki tudj tűnni a tömegből, érdemes a fenti mintánkat követned és a cég alapvető információit figyelembe véve megírni a beküldött dokumentumot. Így ugyanis sokkal több esélyed van a tervezési munka megszerzéséhez, mintha csak egy összecsapott anyagot juttatnál el a HR felé.

Ne feledd viszont, hogy vannak kötelező érvényű szakaszok, így példának okáért a bemutatkozás pár mondatos megfogalmazása, a személyes adatok helyes magadása és a tanulmányokra vonatkozó helyes, fordított sorrendű felsorolás mind olyan szakasz és pont, amiktől nem térhetsz el.

A tervezés során mindazonáltal érdemes a munkatapasztalataidat pontokba szedve feltüntetned, és ezeket a munkához releváns módon megfogalmaznod.

Végül pedig lényeges az is, hogy milyen betűtípus és nyelvtan mellett küldöd be a portfólió mellett a dokumentumot, így ezekről sem érdemes elfelejtkezned a tervezés alatt.

A jelentkezőnek ráadásul nem érdemes egy oldalnál hosszabb anyagot sem beküldenie, de az sem jó, ha ennél rövidebb a megadott önéletrajzod. Éppen ezért használja minden érdeklődő a fenti formát, ha szeretné, hogy biztos helye legyen az interjúztatottak körében a grafikusi világban.

Végül pedig, maradj inkább a letisztult, egyszerűbb formánál, még grafikusként is.