Gyakorló ápolónő önéletrajz – Ha álmai munkáját keresi!

Az ápoló kritikus szerepet játszik az egészségügyben, mivel kulcsfontosságú összekötő szerepet tölt be a betegek és az orvosok között. Magas színvonalú betegellátást nyújtanak azáltal, hogy orvosi eljárásokat végeznek, gyógyszereket adnak be, értelmezik a beteginformációkat, és kritikus döntéseket hoznak a szükséges intézkedésekről. Az ápolók figyelemmel kísérik a betegek állapotát, és reagálnak igényeikre, amelyek a fizikai és az érzelmi támogatástól kezdve változhatnak.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Oktató szerepet is játszanak, elmagyarázzák a betegeknek és családtagjaiknak, hogyan kezeljék a betegségeket vagy sérüléseket, és tanácsot adnak a kórházi ápolás utáni ellátással kapcsolatban. Munkájuk túlmutat a betegeknek nyújtott gyakorlati ellátáson, mivel részletes nyilvántartások vezetéséért, más egészségügyi szakemberekkel való koordinációért, valamint a betegek jogainak és egészségének védelméért is felelősek.

A hivatásos ápolói szektorban való karrierépítés elkötelezettséget igényel, jövedelmező jövedelmet ígér, és vonzó pályaválasztássá teszi. Azonban elengedhetetlen, hogy a leendő munkáltatókat aprólékosan értékeljük, hogy garantáljuk a kellemes munkakörnyezetet és a munkával való elégedettséget. A munkavállalással kapcsolatos elhamarkodott döntések elégedetlenséghez vezethetnek. Hasonlóan létfontosságú a hatásos önéletrajz elkészítése, amely jelentősen növeli az interjú elnyerésének valószínűségét.

Bár fontos, hogy sikerüljön az interjú, minden egy kiválóan összeállított önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan kiemeli az Ön szakértelmét és hozzáértését. Mi olyan, aprólékosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak, hogy segítsünk Önnek ebben a döntő fontosságú fázisban.

Ez a cikk az önéletrajz egyes részeinek finom szempontjait vázolja fel, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaktól. Egyenesen az önéletrajz készítés alapvető elemeibe merülünk bele, kezdve egy szakszerűen és szorgalmasan elkészített mintadokumentummal, amely a várt eredményt képviseli.

Gyakorló ápolónő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Az ápolói munkához kapcsolódó CV tökéletesen megírva

Személyes adatok
Miskolczi Elizabet
Nővér
E-mail: miskolczielizabet@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 65 – 23 – 231
Lakcím: 1234 Budapest, Király váró utca 76.
Születési hely, idő: 19ö4. 04. 11. Siófok

Bemutatkozás
Az egészségügyi állás számomra a minden, hiszen a beteg jólléte az első számomra. Egészségügyi végzettséggel rendelkezem, így ma már a kórház a második otthonom, ahogy az ápolás is. Különböző helyeken dolgoztam már, így az állásra teljes mértékben alkalmas vagyok, azáltal, hogy a kórházak közül mindegyik megvolt velem elégedve, mint nővér. Ezért is szeretnék most is hasonló munkakörben dolgozni.

Tapasztalatok
Designer
GBD Szoftverszolgáltató Zrt.
2018. május – 2020. február
Sopron

 • A meglévő formavilághoz alkalmazkodó Front end designok és marketing anyagok készítése Adobe XD-ben
 • Sitebuild készítése designból
 • Vue.js komponensek elkészítése sitebuild-ből
 • Már meglévő HTML, CSS és Vanilla JavaScript kódok elemzése a kulcskomponensek azonosítása céljából
 • Az azonosított komponensek átalakítása Vue.js 3 komponensekké a meglévő funkcionalitás és design megőrzése mellett

Digital marketing specialista
COLOR B.K. 2001. Kft.
2015. április – 2018. március
Nyíregyháza

 • Weboldalak tartalmi fejlesztése SEO szempontok alapján, landing oldalak készítése
 • CRM rendszer menedzselése
 • A kommunikációs csatornák folyamatos monitorozása, teljesítményoptimalizálás (Google Analytics és Search Console)
 • Az online és offline marketingstratégia megtervezésében és megvalósításában aktív részvétel
 • Az email marketing tervezésében és megvalósításában való részvétel – email automatizáció stratégiai tervezése

Iskolák
Külkereskedelmi ügyintéző
Budapesti Metropolitan Egyetem
2014. március – 2015. április
Cegléd

Marketing
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2012. május – 2013. június
Ráckeve

Érettségi
Debreceni Református Hittudományi Egyetem

2009. augusztus – 2011. július
Győr

Készségek és képességek

 • A dokumentáció elkészítése számomra nem probléma
 • Maras empátiával rendelkező személy vagyok
 • Önállóan és csapatban is képes vagyok dolgozni
 • Megfelelő iskola végzettséggel rendelkezem
 • Az empátia mellett jó ember ismerő is vagyok
 • Gyakorlati tudással rendelkező személy vagyok
 • A megfelelő képzés után többféle munkát is vállaltam már
 • Szakmai tapasztalat van mögöttem
 • Számítógépes ismeretek birtokában is vagyok
 • Jogosítványom is van
 • Több intézmény dolgozója is voltam

Nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Nézzük meg a szakmai tudás által szerezhető fizetéseket

Mielőtt belemerülnénk a szakszerű önéletrajzírás taktikájába, hasznos először megvizsgálni a szakmai pozíciókhoz elérhető potenciális jövedelmet. Összehasonlításképpen: egy ápoló tipikus fizetése 240 000 és 400 000 forint között ingadozik, figyelembe véve a bónuszokat és az egyes juttatásokat.

A jövedelmi lehetőségeket azonban jelentősen befolyásolhatják olyan tényezők, mint például a vállalat mérete, ahol dolgozik. Jellemzően az állami intézmények általában kevésbé versenyképes fizetéseket kínálnak, míg a magán vállalatok jövedelmezőbb pénzügyi ösztönzőket nyújtanak.

Ráadásul egyes munkáltatók olyan kiegészítő juttatásokat is kínálhatnak, mint a SZÉP kártya juttatások, egészségbiztosítás és további előnyök.

Lényeges megérteni, hogy a képességei és a tapasztalatai jelentősen hozzájárulnak a lehetséges keresethez.

Ugyanilyen fontos annak megértése, hogy személyes bemutatkozása mennyire releváns a megpályázott pozíció szempontjából. Az önbizalma szintje nagyban befolyásolhatja az általa megcélzott fizetést. Ezért célszerű kiemelni a munkakör szempontjából releváns kulcskompetenciákat, mivel ez segíthet kiemelkedni az interjúk során. Az is előnyös, ha előzetesen megismerkedik az egyes vállalatok egyedi irányelveivel és előfeltételeivel, mivel ezek a egyes feladatok esetében eltérőek lehetnek.

Gyakorló ápolónő önéletrajz

Az ápoló CV kötelező részei? Nézzük meg!

Egy igényes és professzionális önéletrajz elkészítésekor alapvető fontosságú, hogy különbséget tegyünk a kötelező és a nem kötelező elemek között. Bizonyos részek elhagyhatók, míg másokat, különösen azokat, amelyek az esetleges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak, hangsúlyozni kell. A bevezetőnek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet a helyes tulajdonságokat részletező tömör szakasz követ. A tapasztalatairól szóló alapos rész beillesztése kulcsfontosságú, mivel ez nem csak a szerepkörre való alkalmasságát igazolja, hanem az olvasót is leköti.

Ezenkívül az oktatással kapcsolatos szegmens jelentős jelentőséggel bír egy vezetői önéletrajzban. Érdemes megemlíteni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, de több nyelv ismerete, akár kezdetleges szinten is, versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbi rész nem kötelező, az iskolán kívüli elfoglaltságok bemutatása esetén gazdagíthatja a profilját. Ezek a szempontok képezik egy szakértelemmel elkészített önéletrajz alapját, függetlenül attól, hogy nyomtatott vagy digitális formátumban készül.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, célszerű egyszerű és praktikus kialakítást választani, mivel ez a szakma jellemzően az egyszerűséget értékeli a bonyolultsággal szemben. Ezért az önéletrajz megtervezésekor a legelőnyösebb, ha minta megközelítést alkalmazunk.

Nézzük meg most az ápolói munka CV helyesírási szabályait

Vizsgáljuk meg az CV néhány alapvető szempontját. A helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek kulcsfontosságúak egy olyan CV elkészítéséhez, amely leköti és fenntartja az olvasó figyelmét. A bevezetés különösen fontos, mivel ez határozza meg az elsődleges benyomást, és bármilyen pontatlanság itt az olvasó érdeklődésének teljes elvesztéséhez vezethet.

A világos, tömör és strukturált nyelvezet alkalmazása nélkülözhetetlen, a formázási technikák kihasználásával, az optimális hosszúság megőrzése mellett. Ajánlott egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely magában foglalja a kötelező és a választható részeket is. Ennek a hossznak a túllépése kevésbé átfogó értékelést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb CV minta a korlátozott tapasztalatra utaló jelek miatt alááshatja a kulcsfontosságú képesítések értékelését.

Javasolt továbbá egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust használni, és a 11-es betűméretet következetesen tartani a dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem tanácsos fényképet mellékelni. A kép beillesztése eltérítheti a képesítések kezdeti értékelését az ápoló szakmában, és potenciálisan elfogultságot okozhat az értékelés korai szakaszában.

Míg a fénykép esetleg növelheti az értéket, ugyanígy negatív hatásai is lehetnek. Ha úgy dönt, hogy fényképet csatol, győződjön meg róla, hogy az friss, ideális esetben az elmúlt egy évben készült, és tartózkodjon az elavult vagy nem professzionális képek használatától a szakmai CV érdekében.

Érdekes módon a tapasztalatnak nincs nagy súlya az idegen nyelv ismeret szempontjából.

Az adatok helyes megadásának módja során erre van szükség

Az ápoló CV adatai jól
Kiss Virág
Email cím: kissvirag@gmail.com
Telefonszám: 06 20 87 23 543
Lakcím: 2311 Budapest, Varga Etelka utca 76.
Szül hely és adatok: 1984. 02. 21. Vásárhely
A megadás során ezt ne csináld
Kedves Szilvia
szilvikeee@freemil.com
32 45 6543
2457 Debrecen
1987. 02. 15. Balatonlelle

Vizsgálja meg alaposan a hibákat a megadott példában. Mindenekelőtt a pályázó neve nincs kiemelve, és nincs egyértelműen megadva a szerep, amelyre pályázik. Ráadásul a megadott e-mail címe hibás és alkalmatlan egy ilyen kaliberű magyarországi álláspályázathoz. A CV megírásakor elengedhetetlen a professzionális e-mail címek használata az ápolói CV esetén.

Továbbá a megadott telefonszámból az országkód kihagyása olyan mulasztás, amely a kommunikációs lehetőségek elvesztéséhez vezethet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll elérni Önt, ez pedig általános szabály. Ezenkívül a megadott címből hiányoznak olyan létfontosságú információk, mint az utcanév és a házszám, ezeket mindenképpen fel kell tűntetni a tökéletes CV adatok megadása érdekében, mint az adott elsődleges mintában az orvosi világban. Ezt a példát számos helyesírási hiba tarkítja, amelyek a címben, a hónapban és a névben is nyilvánvalóak, ennek pedig nem kellene így lennie.

Ezeknek a kirívó hibáknak a kiküszöbölése elengedhetetlen a meggyőző és jól megfogalmazott álláspályázathoz.

A szerzett tudás helyesen bemutatva – A bemutatkozás

Gyakorlati szemmel ezt kell követnie
A legtöbb munkahelyemen gyakran a hónap dolgozója lehettem, azáltal, hogy képes voltam mások segítésére. Az ápolónő munkában történő munkavégzés így számomra nagyobb fontosnak minősül, a kórház pedig mára már a második otthonom. Az ismeretek birtokában pedig a legjobb eszközöket használtam, azokat, amiket különböző képzés által tanultam a végzettség megszerzése után.
A legtöbb rossz pedig így alakul
Az ápolók nagyon szeretnek. Különböző képzés után adott a szakma munkát. Tapasztalat szempontjából így jó vagyok. A feladatok a kórház viszonylatában így nem okot számomra problémát a leg több esetben. Biztos vagyok a dolgommal, 2022-ben pedig kimagasló teljesítményt nyújtottam két munkahelyen is.

Egy ápolói szerepkörre vonatkozó CV elkészítésekor a hangsúlyt az áttekinthetőségre és a felesleges elemek kiküszöbölésére kell helyezni. A cél az, hogy röviden összefoglalja a vonatkozó tapasztalatokat, kiemelve minden olyan jelentős vállalatot, amellyel kapcsolatban állt az ápolási világban.

Ha azonban ezt a részt nem kezeli ügyesen szakmai szemmel nézve, az zavart szülhet, és jelentősen csökkentheti az interjú fázisába való továbbjutás esélyeit. Amikor csak lehetséges, emelje ki a figyelemre méltó mérőszámokat. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy bemutassa azon egészségügyi helyzeteket, amikor az Ön hozzájárulása mérhető javulást eredményezett, így a teljesítménymutatók növekedését vagy a kezdeményezések sikeres végrehajtását a feladatok szempontjából. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése növeli önéletrajza erejét.

A tapasztalat megadásának módja

Ha az önéletrajza releváns munkatapasztalatot tartalmaz, általában azt javasoljuk, hogy fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkaviszonnyal kezdve jelenítse meg, mert gyakran ez a legjobb. Kivételt képezhet azonban, ha egy korábbi szerepkör közvetlenebbül alkalmazható a pozícióra. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a szerepkör kifejezetten szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Az önéletrajzban foglalja össze az egyes szerepkörök időtartamát, és kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan mutatják be az egyes szerepkörökben megszerzett tapasztalatait az ápolói szakmai világban.

Lényeges megemlíteni, hogy ha a tapasztalata kissé korlátozott, integrálhatja a tanulmányai alatt megszerzett ápolási készségeket. Ez magában foglalhat olyan ápolói gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek összhangban vannak a megpályázott munkakör előfeltételeivel.

Továbbá, hacsak nincs más utasítás, egészségügyi önéletrajzának elkészítésekor kérjük, hogy fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) adja meg.

Az ápolási CV tapasztalati része
Divattervező
DistributionOne Kft.
2001. január – 2003. május
Cegléd

 • Kollekciók megszervezése és kialakítása
 • Ügyfelek felkeresése, influenszerek megkeresése
 • Három nagy céggel való biztos kapcsolattartás
 • Dokumentáció mások munkájával kapcsolatban, aminek célja a feljegyzést
 • A város által megnyitott események bemutatása

Diszpécser
E.ON Energiatermelő Kft.
1998. július – 1999. augusztus
Hajdúszoboszló

 • Az E.ON virtuális erőművi portfóliójának villamos energiatermelés irányítása, üzemeltetésének optimalizálása
 • A gázmotorok üzemeltetéséhez kapcsolható adminisztratív feladat ellátása
 • E.ON Energiatermelő Kft. egyéb erőműves portfólió tagjainak
 • Naperőművek, energiatárolók távfelügyelete, azzal kapcsolatos riportok készítése
 • Adatszolgáltatás a két nagy szakterület felé
 • Aktív együttműködés külső és belső partnerekkel, szervezetekkel
 • Az iskola tájékoztatása, amikor az új bemutatókat szeretne

Weboldal készítő
STI KFT.
1994. március – 1996. december
Sajó

 • A cég weboldalainak frissítése, hogy mindig a legújabb trendeknek megfeleljenek
 • Kreatív tartalmak létrehozása, amivel bebizonyíthatod, hogy Te vagy a legötletesebb
 • Szoros kapcsolattartás ügyfeleinkkel, hogy gördülékeny legyen az együttműködés
 • Hírlevelek szerkesztése, hogy a vásárlóink mindig naprakészek legyenek
 • Kapcsolattartás a marketing ügynökséggel, hogy ne maradjunk le semmiről
Jobb viszont nem ezt tenni
Ügyfélszolgálatos
QLM Logistics Solutions Kft.

1992. február – 1994. november
Maros

 • Meglévő és új ügyfelek telefonos megkeresése
 • Értékesítés orientált kapcsolattartás a meglévő partnerekkel és az ügyféladatbázis folyamat megújítása és karbantartása (keresztértékesítés is)
 • Aktív együttműködés az üzletági koordinátorokkal és szerviz mérnökökkel
 • Folytonos Egyeztetés az ügyféllel és a társosztályokkal e-mailen, telefonon
Az ápolási terület hatékony bemutatása az önéletrajzban kritikus fontosságú ahhoz, hogy kiemelje alkalmasságát a szerepkör betöltésére, még akkor is, ha a ápolói előélete minimális. E szakasz jelentőségének felismerése alapvető fontosságú, mivel a kiválasztási folyamat alatt alapos vizsgálatnak lesz kitéve.

Létfontosságú megérteni, hogy a toborzók sokszor használnak kulcsszavas keresőeszközöket, hogy kiszűrjék azon a potenciális ápolói jelölteket, akik megfelelnek bizonyos követelményeknek. Ha attól tart, hogy jelentkezése nem kap elegendő figyelmet ahhoz, hogy biztosítsa a megüresedett állást, előnyös lehet erre a szempontra koncentrálni az ápolói világban. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti az esélyét arra, hogy megkapja a kívánt szerepet.

Egy hasznos ökölszabály arra ösztönzi a jelölteket, hogy tüntessék fel a szakmai legutóbbi munkahelyi tapasztalatukat. Négy is elfogadható, de ötnél több általában nem tanácsos, ha szeretne az elsődleges lenni az ápolói világban.

Gyakorló ápolónő önéletrajz

Az ápolói munkahely és az iskolai végzettség

Az ápolási világban így írja meg
Festő
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2001. augusztus – 2004. július
Dunakeszi

Táncos
Magyar Táncművészeti Egyetem
1996. szeptember – 1997. október
Budavarsány

Az iskolák neve ne így szerepeljen
Iskolák

Cukrász
Kodolányi János Egyetem
2021
Ferihegy

Pincér
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2017
Bakta

A CV ezen szegmensében az oktatási programok és kurzusok címének nagybetűs felsorolása mellett feltétlenül meg kell adni az egyetemi tanulmányok pontos időtartamát is, éveket és féléveket felölelve (a mintában szereplő karok esetében a kulcsdátumok nem kötelezőek), ahogy a cím is kell.

A felsőoktatási intézménye helyének beemelése hitelessé teheti a jól felépített önéletrajzot, ezért ajánlatos ezt a részletet is feltüntetni, ha pontos információkkal rendelkezik.

Szerencsére a toborzók jellemzően kevesebb időt szentelnek ennek a szakasznak, mint más kulcsfontosságú területeknek. Ezért, amikor ezt az oldalt vázolja fel, kérjük, hivatkozzon a megadott példára, és legyen óvatos a helyesírással és az írásjelekkel, hogy elkerülje a hibákat ebben a részben.

Azonban még korlátozott ismeretekkel kezdőként is előnyös az összes releváns teljesítményt katalogizálni, még akkor is, ha még nem érti meg ezeknek a teljesítményeknek a bonyolultságát. Ha ezt a taktikát alkalmazza, bővítheti készségeinek körét, és professzionális képet mutathat önéletrajza elkészítésekor.

A tulajdonságok megadása helyesen

Ha ilyen pozícióra pályázik az ápolások területén, elengedhetetlen, hogy olyan átfogó önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan kiemeli mind a pozícióhoz kapcsolódóan a technikai, mind az interperszonális készségeket. Íme egy rövid lista az Ön számára:

Gyakorlati készségek:

 • Aktuális és naprakész ismeret birtokában vagyok.
 • Jártasság a modern gyakorlatokban.
 • Neves oktatási intézményben megkapott diploma birtoklása.
 • Kivételes képesség az összetett információk megértésére és feldolgozására.
 • Magas szintű szakértelem, hatékony kommunikációs készséggel párosulva.
 • Jártasság a különféle szoftverprogramokban.
 • Képesség az összetett helyzetekkel való gyors szembenézésre.
 • Jártas problémamegoldó képesség, előre látom a problémák megoldását.

Személyközi készségek:

 • Emberközpontú megközelítés minden interakcióban.
 • Képesség könnyedén kapcsolatot teremteni bármilyen hátterű egyénekkel.
 • Kényelmes és hatékony az interakciókban.
 • Teljes mértékben elkötelezett a minőségi ellátás biztosítása iránt.
 • Bár nem vagyok elsősorban extrovertált, hatékony vagyok a társas interakciókban.
 • Személyesen meglátásokat és tapasztalatokat hozok a szerepembe.
 • Képesség a személyek megfelelő szerepekbe való elhelyezésére egy csapaton belül.

Ebben a részben hasznos, ha kb. 5-7 pontot tartalmaz, amelyek röviden, de átfogóan felvázolják a hivatásos ápolói karrierhez szükséges készségeket. A szakmai készségek körvonalazása után a következő részben a nyelvi készségekre kell koncentrálni.

Mi a helyzet a nyelvtudással?

Gyakorló ápolónő önéletrajz

A nyelvtudást bemutató rész létfontosságú egy karrier központú önéletrajzban, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek esetében. Nem elegendő csupán felsorolni, hogy milyen nyelveket beszél; lényeges, hogy az egyes nyelvekben való jártassági fokot is jelezze, különbséget téve az alap- és a felsőfokú nyelvtudás között.

Fontos azonban megérteni, hogy a munkáltatók ellenőrizhetik az Ön által állított nyelvtudást. Ennek a résznek a túlhangsúlyozása csökkentheti az érdeklődést, még akkor is, ha az Ön kompetenciái más területeken kivételesek. A munkáltatók általában írásbeli vizsgákat vagy szóbeli interjúkat alkalmaznak a nyelvtudás pontos felmérésére.