Gyógytornász önéletrajz – Tudjon meg mindent!

A fizioterapeuta, más néven gyógytornász olyan egészségügyi szakember, aki segíti a betegeket fizikai erejük, funkciójuk és általános jólétük helyreállításában, fenntartásában és maximalizálásában. Minden korosztályból olyan egyénekkel dolgoznak, akik sérülések, betegségek vagy fogyatékosságok miatt fizikai kihívásokkal küzdenek.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Feladataik közé tartozik a fizikai állapotok diagnosztizálása, személyre szabott kezelési tervek kidolgozása gyakorlatokkal, manuális terápiával és terápiás módszerekkel, valamint a betegek oktatása arról, hogyan előzhetik meg vagy kezelhetik állapotukat a hosszú távú egészségügyi előnyök elérése érdekében. Emellett nyomon követik a páciens időbeli fejlődését, és szükség szerint módosítják a kezelést, hogy biztosítsák az optimális gyógyulást vagy a krónikus állapotok kezelését.

A gyógytornász karrier szenvedélyt igényel, és jellemzően versenyképes díjazással jutalmazzák, így ez egy örömteli és anyagilag előnyös pálya. A pozitív munkakörnyezet és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében azonban elengedhetetlen, hogy átgondoltan értékeljük a potenciális munkaadókat. Egy nem megfelelő munkahelyen való landolás elégedetlenséghez és boldogtalansághoz vezethet. Ezen túlmenően a lenyűgöző CV elkészítése kulcsfontosságú, mivel ez jelentősen növeli az esélyeit az interjú elnyerésére.

Az interjúkon való jó szereplés kulcsfontosságú, de minden egy gondosan megírt önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan emeli ki a fizioterápiás képességeit és tapasztalatait. Hogy segítsünk Önnek ebben a fontos lépésben, jól összeválogatott, minden lényeges elemet tartalmazó önéletrajz sablonokat kínálunk.

Ez a cikk továbbá részletes betekintést nyújt az önéletrajz egyes szegmenseibe, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy kitűnjenek versenytársaik közül. További késlekedés nélkül, merüljünk el az önéletrajzírás alapvető szempontjaiban, kezdve egy átfogó és professzionálisan megírt minta dokumentummal, amely jól példázza az elvárt eredményt.

Gyógytornász önéletrajz

Tartalomjegyzék

Szakmai önéletrajz – A-tól Z-ig minden fontos

Személyes adatok
Kiss Rebeka
Egészségügyi szakember
E-mail: kissrebeka@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 67 – 34 – 432
Lakcím: 2345 Kiskunlacháza, Géza Gibraltár utca 76.
Születési hely, idő: 1995. 05. 15. Solymár

Bemutatkozás
A betegek számomra a legfontosabbak, éppen ezért mindent megtanultam a scoliosis terápia világából. A gyógytornászok egyesületében pedig a legjobb munkatársnak neveztek ki. A végzettség szempontjából pedig szintén scoliosis terápia szakon végeztem az egészségtudományi kar által. Rehabilitációs munkákat is vállalok 2013 óta a fizioterápiás munka mellett.

Tapasztalatok
Kulturális szervező
FILHARMÓNIA MAGYARORSZÁG NONPROFIT KFT.
2009. május – 2013. február
Kecskemét

 • Felnőtt és ifjúsági hangversenyek szervezése és lebonyolítása
 • Koncertek, egyéb programok műsorterv szerinti előkészítése, zökkenőmentes lebonyolítása, felügyelete
 • Kapcsolattartás művészekkel és kulturális intézményekkel, iskolákkal
 • Jegyértékesítés, jegyeladási rendszer használata
 • Tréning szervezése és lebonyolítása szükség szerint

IT admnisztrátor
Hydro Extrusion Hungary Kft.
2009. április – 2011. március
Nyíregyháza

 • A Hydro GBS informatikai szakembereinek képviselete a Hydro GBS informatikai szakemberei felé az ilyen számítógépes rendszerekkel kapcsolatos üzleti ügyfelek felé
 • Aktívan részt vesz az incidensek megoldásának folyamatában egy sor intézkedésen keresztül
 • Együttműködés a globális támogatási csapatokkal az informatikai infrastruktúrával és az alkalmazásokkal kapcsolatos problémák megoldása érdekében
 • Részvétel az informatikai rendszerek változáskezelési folyamatában szükség szerint alkatrészek cseréje és felhasználói fiókok karbantartása a helyileg támogatott alkalmazásokon belül
 • Helyspecifikus informatikai dokumentációk karbantartása; az SW-licencek és a HW-leltár naprakészen tartása.

Tanulmányok
Fizioterápia
Eszterházy Károly Katolikus Főiskolai szak
2004. március – 2007. április
Tiszagyöngye

Marketinges
Károli Gáspár Református Egyetem
2009. május – 2011. június
Szigetbecse

Érettségi
Milton Friedman Egyetem

2009. augusztus – 2012. július
Ráckeve

Készségek és képességek

 • Mckenzie egyetemi végzettségem van
 • Betegek szakszerű ellátásának képessége
 • Jogosítvány megléte
 • Fizioterápiás ismeretek
 • Bármilyen új módszer könnyű elsajátítása
 • Éves újítások megismerése
 • Erős angol nyelvtudás
 • Szakmai ismeretek
 • Bármilyen típusú ember kezelése
 • A megfelelő terápia használatának képessége
 • Lojalitás és megbízhatóság

Nyelvtudás és nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Milyen fizetésre számíthat mint a gyógytornászok legjobbja?

Kezdjük a beszélgetést a szerepkörrel kapcsolatos fizetési elvárásokkal, mielőtt belemerülnénk az önéletrajzírás hatékony stratégiáiba. Hogy kiindulási alapot adjunk, a szakmai fizetések jellemzően 600 000 és 900 000 forint között mozognak, beleértve a bónuszokat és különböző juttatásokat is.

A lehetséges keresetet azonban jelentősen befolyásolhatják olyan tényezők, mint például az, hogy kis- vagy nagyvállalatnál szeretne-e dolgozni. Általában a kisebb szervezetek általában alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb vállalatok több lehetőséget biztosítanak a magasabb jövedelemre.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is kínálhatnak, például SZÉP kártya juttatásokat, egészségbiztosítást stb.

Fontos hangsúlyozni, hogy a képzettséged és a széleskörű tudásod is jelentős szerepet játszik a kereseti lehetőségeid meghatározásában.

A személyes bemutatkozás jelentőségének felismerése kulcsfontosságú a megpályázott állás szempontjából. Az Önből áradó magabiztosság nagyban befolyásolhatja a bértárgyalási folyamatot. Ezért célszerű kiemelni az állás szempontjából fontos kulcskompetenciákat, mivel ez segíthet abban, hogy az interjúkon kitűnjön. Az is előnyös, ha előzetesen megismerkedik az egyes vállalatok sajátos szabályaival és követelményeivel, mivel ezek a pozíciótól függően változhatnak.

Milyen kötelező részekre kell számítania mindenképp?

A hibátlan és professzionális magyar CV elkészítésekor alapvető fontosságú, hogy különbséget tegyünk a lényeges és a nem kötelező elemek között. Bizonyos részek elhagyhatók, míg másokat ki kell emelni, különösen, ha azok a karrierjében mutatkozó hiányosságokat érintik. A nyitó résznek következetesen elsőbbséget kell élveznie, amelyet a személyes tulajdonságokról szóló tömör rész követ. Az átfogó tapasztalati rész beillesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy bemutassa az Ön alkalmasságát a pozícióra, és megragadja az olvasó figyelmét.

Ezenkívül az önéletrajzban jelentős súlyt kell kapnia az oktatási szakasznak és egyetemi végzettségének. Érdemes megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, de további nyelvek ismerete, akár alapszinten is, határozott előnyt jelenthet. Bár nem kötelező a hobbikról szóló részt is feltüntetni, a szakmájához nem kapcsolódó, iskolán kívüli tevékenységek hozzáadása javíthatja a profilját. Ezek az összetevők egy jól felépített CV alapjául szolgálnak, akár nyomtatott, akár digitális formában nyújtja be.

Ami az CV formátumát illeti, az egyszerű és funkcionális kialakítás ajánlott, mivel az iparág hajlamos az egyszerűséget előnyben részesíteni a bonyolultsággal szemben. Ezért az CV elkészítésekor is hasonló megközelítés alkalmazása lenne a legmegfelelőbb stratégia a gyógytornászok esetén.

A magyar CV és minden ami lényeges

Vizsgáljuk meg az CV néhány kulcsfontosságú szempontját. A pontos helyesírás, a helyes nagybetűzés és az írásjelek használata elengedhetetlen a meggyőző magyar CV elkészítéséhez, amely felkelti és fenntartja az olvasó érdeklődését. A nyitó rész jelentős jelentőséggel bír, mivel ez alakítja ki az első benyomást, és bármilyen hiba ezen a területen az olvasó teljes elvonatkoztatásához vezethet.

Az egyértelműség, a tömörség és a jól strukturált megfogalmazás kulcsfontosságú, a formázási technikák felhasználásával, a terjedelem optimális szinten tartása mellett. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely kötelező és választható részeket egyaránt tartalmaz. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé átfogó értékelést eredményezhet, míg egy lényegesen rövidebb, korlátozott tapasztalatra utaló CV alábecsülheti az Ön tervezett képesítéseit.

Emellett célszerű egységes betűtípust, például Times New Roman betűtípust használni a részletek beírásakor, és a dokumentumban végig 11-es betűméretet tartani.

Általánosságban elmondható, hogy hacsak nem kérik kifejezetten, nem ajánlott fényképet mellékelni. A fénykép elterelheti a figyelmet a képesítések kezdeti értékeléséről, és az értékelés korai szakaszában potenciálisan elfogultságot okozhat.

Bár a fénykép pozitív eredményeket hozhat, negatív következményei is lehetnek. Ha úgy dönt, hogy fényképet csatol, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

Érdekes módon az idegen nyelv tudás esetében a tapasztalat nem annyira meghatározó.

Gyógytornász önéletrajz

A terápia előtt – Hogyan írja meg a személyes adatokra vonatkozó részt?

Kövesse az alábbit
Mckenzie Abigél
E mail cím: mckenzieabigel@gmail.com
Telefonszám: 06 20 54 23 4332
Lakcím: 1234 Sopron, Mulligan Álmos.
Szül hely és idő: 1992. 09. 12. Nyíregyháza
Ezt szemben felejtse el
Göd Gizella
gizikaeee@freemil.com
676 34 23
2335 Budapest
1967. 12. 28. Vargánya

Értékeljük a hibákat az adott példában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nincs egyértelműen meghatározva a konkrét állás, amelyre pályázott. Továbbá a használt e-mail cím nem csak helytelen, de nem is megfelelő egy magyarországi álláspályázathoz. Az CV készítésekor elengedhetetlen a professzionális e-mail cím használata.

További hiba a telefonszámban az országkód elhagyása, ami elmaradt kommunikációs kísérleteket eredményezhet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll felvenni Önnel a kapcsolatot. Emellett a megadott címről hiányoznak olyan fontos adatok, mint az utcanév és a házszám. A példa több helyesírási hibát is tartalmaz, ami a cím, a hónap és a név részekben is nyilvánvaló.

A meggyőző és jól megírt álláspályázatok biztosítása érdekében elengedhetetlenül fontos, hogy elkerülje ezeket a feltűnő hibákat.

Hogyan érdemes bemutatkoznia a fizioterápia világában?

Ez jó lehet
Budapest területén dolgoztam eddig, de az ország bármelyik pontjára szívesen elutazom a betegek kezelése érdekében. Több féle módszert is alkalmazok, attól függően, hogy mire van szükség. A schroth és a tape eszközök azok, amiket a legtöbbször használtam, de rész veszek különféle oktatásokban is, hogy a legjobbakat találjam meg a pácienseknek. A központ az, amire a leginkább figyelek, így tudok a perifériás eszközök által a legtöbbet nyújtani.
Ezt viszont felejtse el
A mulligan intézet tanulója voltam, ahol a perifériás eszközöket mutatták be számomra a tape eszköz mellett. A kar minden elméleti tudást át is adott nekem 2009-ben. Hívjanak, ha önök is úgy gondolják, hogy jó csapat lennénk, szívesen bemegyek egy interjúra szükség esetén. Szólok előre, hogy hétvégén nem szeretnék dolgozni semmiféleképpen.

Amikor hasonló pozícióra készít önéletrajzot, fontos, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és kerülje a túlzott részletezést. A cél az, hogy tömören felvázolja a releváns tapasztalatát, különös tekintettel a figyelemre méltó vállalatok bemutatására, amelyekkel együtt dolgozott.

Másrészt egy rosszul szervezett rész rendezetlenséget sugallhat, és jelentősen ronthatja az állás elnyerésének esélyeit. Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét mérőszámokat. Ez a megközelítés kiemeli azokat az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása kézzelfogható javulást eredményezett, vagy például, amikor a páciensek kezelése világában ért el helyezéseket. Az ilyen számszerűsíthető eredmények feltüntetése növeli az önéletrajzod hatékonyságát.

A következő rész – A tapasztalatokra vonatkozó adatok megadása

Amikor az önéletrajzban dokumentálja a releváns munkatapasztalatát, azt fordított időrendi sorrendben szokás felsorolni, a legutóbbi munkahelyével kezdve. Ez alól azonban kivételt képezhet, ha egy korábbi munkahely nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott pozíció szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör megnevezése kifejezetten szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Tüntesse fel az egyes munkaköri megbízatások időtartamát, és kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör, lényegre törő pontra, amelyek hatékonyan leírják az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Ne feledje, hogy ha a tapasztalata kissé korlátozott, kiegészítheti azt az iskolai tevékenységek során szerzett gyakorlati készségekkel. Ez a szakasz magában foglalhat gyakorlatokat, egyetemi projekteket vagy egyéb, a munkaköri követelményekhez igazodó tevékenységeket.

Végül, hacsak nincs másképp meghatározva, adja meg a fizetési elvárásait forintban.

Jól megírva így nézhet ki
Grafikus
Galvanize Nutrition Kft.
2012. január – 2015. december
Budapest

 • Fotózás, videózás, kreatív anyagok készítése
 • Videó anyagok vágása, feliratozása
 • Marketing vezetővel, influencerekkel való szoros együttműködés
 • Online és Offline marketinghez kapcsolódó anyagok készítése
 • Social Media (Facebook, Instagram, TikTok) kreatív anyagok készítése

Modell
Divatshoppp Kft.
2010. – 2011. augusztus
Budapest

 • Divatos ruhák bemutatása webáruházunkban
 • Közösségi médiában képeken és videókon keresztül
 • Megbeszéléseken való részvétel
 • Bemutatókon való megjelenés
 • Közös ötletelés az új kollekcióval kapcsolatban
 • A vezetőség felé való jelentés
 • Képesség bármilyen stílusban való megjelenésre

Terméktámogató munkatárs
Grafton Recruitment
2004. március – 2006. december
Cegléd

 • A beérkező ügyfelek fényképezőgépeikkel kapcsolatos technikai kérdéseinek megoldása
 • A hibás fényképezőgépek továbbküldése javításra
 • Együttműködés az ügyfélszolgálattal
 • Termékbemutatók, fotózásról szóló előadások tartása, részvétel azok szervezésében
 • Profi fotográfusok munkájának támogatása
Rosszul pedig így néz ki ez a szakasz
Tartalommenedzser
STI KFT.

2002. február – 2004. november ben
Pécs

 • A cég weboldalainak frissítése, hogy mindig a legújabb trendeknek megfeleljenek
 • Kreatív tartalmak létrehozása és azok szerkesztése
 • Szoros kapcsolattartás ügyfeleinkkel, hogy gördülékeny legyen az együttműködés
 • Adatbázisok és címlisták kezelése, a legapróbb részletekig
Lényeges ismereteinek hatékony bemutatása az önéletrajzban döntő fontosságú a pozícióra való alkalmasságának meghatározásában, még akkor is, ha a háttere korlátozott. E szakasz jelentőségének megértése létfontosságú, mivel a kiválasztási folyamat során alapos vizsgálatnak teszi ki Önt.

Fontos tudomásul venni, hogy a toborzók gyakran használnak kulcsszavas keresőrendszereket, hogy azonosítsák a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos előfeltételeknek. Ha aggódik amiatt, hogy a jelentkezését figyelmen kívül hagyják, ennek a szempontnak a figyelembevétele hasznos lehet. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beillesztése önéletrajzába megkülönböztetheti Önt a többi pályázótól, és növelheti az esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Általános iránymutatásként ajánlott, hogy a jelöltek három közelmúltbeli munkatapasztalatot soroljanak fel. Négy is elfogadható, de ötnél több általában nem tanácsos.

Gyógytornász önéletrajz

Milyen iskolákat végzett el a jelentkezés előtt?

Ezek az adatok jól megadva
Sebész
Semmelweis Egyetem
2004. augusztus – 2006. július
Kecskemét

Zenész
Közép európai Főiskola
1996. szeptember – 1997. október
Szekszárd

Rosszul rögzítve
Iskolák

Cipész
Pázmány Péter Katolikus Főiskola
2002
Salgótarján

Elemző
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2012
Pécs

Az CV ezen részében fontos, hogy az oktatási programok és tanfolyamok címét nagybetűvel írja. Emellett adja meg az egyetemi tanulmányainak pontos időtartamát, évekkel és félévekkel együtt (nem kell konkrét dátumokat feltüntetnie, ahogy a mintában látható).

Az oktatási intézmény helyének feltüntetése növelheti a jól elkészített CV hitelességét, ezért célszerű megadni ezt az információt, ha rendelkezik a vonatkozó adatokkal.

Szerencsére a toborzók gyakran kevesebb hangsúlyt fektetnek erre a részre, mint a többi kulcsfontosságú részre. Ezen információk bemutatásakor ügyeljen arra, hogy kövesse a megadott példát, és tartsa be a helyesírás és az írásjelek pontosságát, hogy elkerülje a hibákat ebben a részben.

Még kezdőként, alapszintű ismeretekkel rendelkezőként is előnyös, ha minden releváns eredményt megemlít, még akkor is, ha még nem volt alkalma összetett napi feladatokban részt venni. Ez a megközelítés segít bővíteni a gyakorlati készségek listáját, és professzionális viselkedést mutat.

Nézzük meg most a legfontosabb készségeket és képességeket

Fizioterapeutaként fontos, hogy olyan átfogó önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be a munkához szükséges készségeit és képesítéseit. Íme egy tömör lista, amelyet érdemes figyelembe venni:

Klinikai készségek:

 • Az anatómia, fiziológia és biomechanika alapos ismerete.
 • Szaktudás a mozgásszervi állapotok értékelésében és diagnosztizálásában.
 • Jártasság a személyre szabott kezelési tervek megtervezésében és végrehajtásában
 • Kézi manuális terápiás technikák, például ízületi mobilizáció és lágyrész-mobilizáció
 • Tapasztalat a terápiás gyakorlatok előírásában és a programokban
 • A fájdalomkezelési stratégiák és módszerek ismerete
 • Képesség olyan terápiás módszerek alkalmazására, mint az ultrahang, az elektromos stimuláció és a hő-/hidegterápia.
 • A műtét utáni ellátás és a rehabilitációs protokollok alapos ismerete

Betegoktatási és kommunikációs készségek:

 • Kiváló kommunikációs és interperszonális készségek a betegekkel való kapcsolatteremtéshez.
 • Képes az összetett orvosi információk világos és érthető módon történő elmagyarázására.
 • Empátia és együttérzés a betegek érzelmi támogatásában.
 • Aktív hallgatási készség a betegek aggodalmainak és céljainak megértéséhez
 • Hatékony betegoktatás az önmenedzselés és a sérülések megelőzésének elősegítése érdekében.
 • Együttműködés más egészségügyi szakemberekkel:
 • Tapasztalat az orvosokkal, sebészekkel és más egészségügyi szakemberekkel való együttműködésben.
 • Képesség a hatékony kommunikációra és a kezelési tervek koordinálására interdiszciplináris csapatokkal.
 • Részvétel multidiszciplináris megbeszéléseken és esetmegbeszéléseken.
 • Szakmaiság és etikus magatartás:
 • Az etikai alapelvek és a gyakorlat normáinak betartása.
 • A betegek titoktartásának és magánéletének tiszteletben tartása
 • A folyamatos szakmai fejlődés iránti elkötelezettség, valamint a kutatás és a szakterület fejlődésének naprakészen tartása.
 • Kiváló időgazdálkodás és szervezőkészség

Ha ezeket a készségeket beilleszti önéletrajzába, hatékonyan kiemelheti fizioterapeutaként szerzett szakértelmét és képesítéseit.

Nézzük meg most a nyelvismereteket

Gyógytornász önéletrajz

A karrierre összpontosító önéletrajzban a nyelvtudás szakasz jelentős jelentőséggel bír, különösen az azonos iparágban dolgozó szakemberek esetében. A nyelvtudás egyszerű felsorolása nem elegendő; lényeges, hogy minden nyelv esetében jelezze a nyelvtudás szintjét, különbséget téve kezdő és haladó között. A magyar nyelvtudás feltüntetése azonban nem kötelező egy ilyen önéletrajzban.

Nyelvtudását hivatalos bizonyítvány nélkül is bizonyíthatja, ha a nemzetközi ügyfelekkel folytatott projektek során szerzett releváns tapasztalatokra hivatkozik. Még ha a munkáltatók nem is követelik meg kifejezetten a nyelvtudást, azt gyakran nagyra értékelik.

Bár az olyan népszerű nyelvek, mint a német, gyakran keresettek, teljesen elfogadható, ha kevésbé elterjedt nyelveket is megemlít. A többnyelvűség nagymértékben bővítheti az álláslehetőségeket és növelheti a kereseti lehetőségeket. A munkáltatók gyakran értékelik a több nyelven kommunikálni tudó szakembereket, és cserébe általában versenyképes fizetést kínálnak. Ez fontos tényező, amelyet az önéletrajz megírásakor figyelembe kell venni.

Íme egy hatékony módja ennek a szakasznak a felépítésére:

HELYES
Török – középfokú – B1
Angol – haladó – C1