Helyettesítő tanár önéletrajz – Lépésről lépésre!

A helyettesítő tanár fontos szerepet tölt be az oktatási rendszerben, amikor a rendes tanár hiányzik vagy nem tudja ellátni a feladatát. Elsődleges feladata, hogy a tanulók számára pozitív és produktív tanulási környezetet biztosítson. A helyettesítő tanárnak sokoldalú készségekkel kell rendelkeznie, mivel naponta alkalmazkodik a különböző osztálytermekhez, osztályszintekhez és tantárgyakhoz.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Követik a hiányzó tanár által hátrahagyott óraterveket, biztosítva a diákok oktatásának folyamatosságát. Emellett a helyettesítő tanárok foglalkoznak a diákokkal, elősegítik a tanulási tevékenységeket, válaszolnak a kérdésekre, és irányítják az osztálytermi viselkedést. Gyorsan kialakítják a kapcsolatot, és olyan támogató légkört teremtenek, amely ösztönzi a diákok részvételét és teljesítményét.

A rugalmasság, az alkalmazkodóképesség és a hatékony kommunikációs készség a sikeres helyettesítő tanárok kulcsfontosságú tulajdonságai, mivel alapvető szerepet játszanak az oktatás folyamatosságának fenntartásában és a stabilitás biztosításában a rendes osztálytermi oktatók távollétében.

Ez a szakma elkötelezettséget követel, de gyakran versenyképes fizetést biztosít, ami vonzó és kielégítő pályaválasztást tesz lehetővé. Mindazonáltal a pozitív munkakörnyezet és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében elengedhetetlen a leendő vállalatok gondos értékelése. Egy kedvezőtlen munkahely felfedezése frusztrációhoz és elégedetlenséghez vezethet. Emellett létfontosságú a lenyűgöző önéletrajz elkészítésének jelentőségét hangsúlyozni, mivel ez jelentősen növeli az interjú elnyerésének valószínűségét.

Bár az interjúkon való kiváló szereplés kulcsfontosságú, minden egy jó önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be az egyén készségeit és szakértelmét az adott területen. Hogy segítsük Önt ebben a fontos törekvésben, gondosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden szükséges elemet tartalmaznak.

Ez a cikk megvilágítja az egyes önéletrajzrészek sajátosságait is, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy megkülönböztessék magukat a versenytársaktól. További késlekedés nélkül vizsgáljuk meg az önéletrajzírás alapvető szempontjait, kezdve egy átfogó és szakszerűen elkészített mintadokumentummal, amely jól példázza a kívánt eredményt.

Helyettesítő tanár önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy szakmai önéletrajz tökéletes mintája

Személyes adatok
Varga Gábor
Helyettesítő tanár
E-mail: vargagabor@gmail.com
Telefonszám: 06 20 / 56 – 23 – 123
Lakcím: 1234 Győr, Kecskés Abigél utca 65.
Születési hely, idő: 1998. 02. 20. Sopron

Bemutatkozás
Tanárként dolgozom mióta megkaptam a diplomám, a célom pedig az, hogy.a tudományos világ legtöbb ismeretét átadjam a gyerekeknek. Megfelelő eszközöket használok erre, miközben könnyen alakítok ki bizalmas kapcsolatot is a gyerekekkel. Tapasztalat több, mint 5 év van mögöttem, miközben egyetemi és általános iskolás tanárként is helyt tudok állni. A tanári pálya a mindenem.

Tapasztalatok
Irodai koordinátor
Profession Services
2018. május – 2020. február
Kecskemét

 • Könyvelés előkészítés és számlák bevételezése
 • Ki- és befizetések könyvelése és utalások rögzítése
 • Nyilvántartások vezetése, heti monitorozása
 • Kapcsolattartás a bécsi anyacég számvitel- és kontrolling részlegével
 • Dokumentumkezelés és –archiválás

Marketinges
Otokoc Hungary Kft.
2013. április – 2016. március
Nyíregyháza

 • A napi működéshez kapcsolódó adminisztratív és marketing támogató feladatok ellátása
 • Értékesítési kapcsolatok generálása, új értékesítési tervek és reklámok végrehajtása
 • A vállalat meglévő márkáinak népszerűsítése és új termékek bevezetése a piacra
 • Kapcsolattartás a fontos ügyfelekkel rendszeres látogatásokkal, igényeik megértése
 • Szoros együttműködés az értékesítési csapattal

Iskolák
Mérnök
Károli Gáspár Református Egyetem
2004. március – 2007. április
Zalakaros

Informatikus
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2012. május – 2015. június
Göd

Érettségi
Moholy-Nagy Művészeti Gimnázium

2005. augusztus – 2005. július
Baktalórántháza

Készségek és képességek

 • Egyéni tanulási eszközök
 • Könnyen felfogom a kért adatokat
 • A területen elismert nevem van
 • Egyetem és általános iskola szinten is helytállok
 • Megbízhatóság
 • Csapatmunkára való képesség
 • Rugalmasság
 • Különböző díjak a területen
 • Változásra való igény
 • Jogosítvány megléte
 • Tanári tapasztalat

Nyelvtudás és nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Milyen fizetésre számíthat tanárként?

Beszélgetésünk megkezdéséhez először vizsgáljuk meg a szakmai munkán belüli fizetési kilátásokat, mielőtt belemerülnénk a hatékony önéletrajz írási stratégiákba. Ha az átlagfizetést vesszük figyelembe, egy tanár jellemzően 250 000 és 400 000 forint között keres, figyelembe véve a bónuszokat és a különféle juttatásokat is.

A kereseti lehetőségeket azonban jelentősen befolyásolja a választott cég mérete és hírneve. Általában a kisebb cégek alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb cégek több lehetőséget kínálnak a magasabb keresetre.

Emellett egyes vállalatok további juttatásokat is biztosíthatnak, mint például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítást vagy egyéb kedvezményeket.

Lényeges tudomásul venni, hogy a végzettség és a tapasztalat jelentős szerepet játszik a kereseti lehetőségek meghatározásában.

Ezen túlmenően a megpályázott pozícióval kapcsolatos személyes bemutatkozás fontosságának felismerése is kulcsfontosságú. Az önbizalma nagyban befolyásolhatja a kapott fizetést. Ezért tanácsos hangsúlyozni azokat a releváns készségeket, amelyek elengedhetetlenek a munkakör betöltéséhez, és amelyek segítenek kitűnni az interjúk során. Emellett érdemes előzetesen megismerkedni az egyes cégek sajátos szabályaival és követelményeivel, mivel ezek pozíciónként eltérőek lehetnek.

A kötelező és az opcionális részek bemutatása az önéletrajz szempontjából

A szakszerű és bizalmas önéletrajz megírásához elengedhetetlen, hogy tisztában legyen a lényeges és a nem kötelező összetevőkkel. Egyes szakaszok elhagyhatók, míg másokat ki kell emelni, különösen, ha azok esetleges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak. A bevezető résznek mindig a vezető szerepet kell betöltenie, amelyet egy tömör, a személyiségét bemutató rész követ. Az átfogó tapasztalati rész beillesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy bizonyítsa a pozícióra való alkalmasságot, és megragadja az olvasó figyelmét az önéletrajz esetben.

Továbbá az oktatási rész nagy jelentőséggel bír egy tanári önéletrajzában. Ne feledje, hogy általában legalább egy idegen nyelv ismerete szükséges, de további nyelvek ismerete is előnyös lehet, még ha nem is haladó szinten. Bár a hobbi rész nem kötelező, a szakmához nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységek beillesztése előnyös lehet. Ezek az elemek képezik a jól felépített önéletrajz alapját, akár nyomtatott formában, akár elektronikusan nyújtják be.

Ami az önéletrajz formátumát illeti, célszerű egyszerű és praktikus megközelítést alkalmazni, mivel a szakma általában az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben a bonyolult dokumentumokkal szemben. Ezért önéletrajzának elkészítésekor a hasonló megközelítés választása az optimális megoldás.

Nézzük meg az önéletrajz legfontosabb részeit

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány kulcsfontosságú elemét. A pontos helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek elengedhetetlenek a magabiztos önéletrajz elkészítéséhez, amely felkelti és fenntartja az olvasó érdeklődését. A kezdőrész jelentős jelentőséggel bír, mivel ez alkotja az első benyomást, és az ebben a részben elkövetett hibák az olvasó figyelmének teljes elvesztéséhez vezethetnek.

Az egyértelműség, a tömörség és a jól szervezett írás alapvető fontosságú, a formázási technikák felhasználásával, az optimális hosszúság megtartása mellett. Célszerű egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely magában foglalja a kötelező és a választható részeket is. E hossz túllépése nem elég alapos olvasást eredményezhet, míg a lényegesen rövidebb önéletrajz a kívánt képzettséget alááshatja a korlátozott tapasztalat közvetítésével.

Ezenkívül az információk bevitele során ajánlott 11-es betűméretet használni, és a Times New Roman betűtípus használatával fenntartani az egész dokumentumban a következetességet.

Hacsak nincs külön kérés, általában nem ajánlatos fényképet mellékelni. A fénykép feltüntetése elterelheti a figyelmet a képesítések kezdeti értékeléséről, és az értékelés korai szakaszában elfogultságot okozhat.

Bár a fénykép csatolása pozitív eredményeket hozhat, negatív hatásai is lehetnek. Ha úgy dönt, hogy fényképet csatol, ügyeljen arra, hogy az friss legyen, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

A biztató hír az, hogy a tapasztalatnak kisebb súlya van, ha idegen nyelv tudásról van szó.

Helyettesítő tanár önéletrajz

A személyes adatok megadása általános jelleggel

Ezt érdemes követni
Kiss Virág
E mail cím: kissvirag@gmail.com
Telefonszám: 06 20 45 31 345
Lakcím: 2333 Balatonlelle, Budapesti kanyar utca 65.
Szül hely és idő: 1984. 03. 30. Siófok
Ezt viszont nem érdemes csinálni
Móricz Ödön
odonkeee@freemil.com
34 22 12334
2333 Salgótarján
1976. 07. 11. Kiskunfélegyháza

Határozzuk meg a hibákat az adott példában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nincs feltüntetve a megpályázott pozíció. Továbbá a használt email cím helytelen és nem megfelelő egy hasonló magyarországi álláspályázathoz. Önéletrajzíráskor elengedhetetlen, hogy professzionális email címet használjunk.

Emellett az országkód kihagyása a telefonszámból olyan hiba, amely elszalasztott lehetőségekhez vezethet, még akkor is, ha az olvasó érdeklődik a kapcsolatfelvétel iránt. Továbbá a megadott címből hiányoznak a lényeges információk, mint például az utcanév és a házszám. A példa több helyesírási hibát is tartalmaz, beleértve a címet, a hónapot és a nevet.

Annak érdekében, hogy az álláspályázatok jól megírtak és figyelemfelkeltőek legyenek, feltétlenül el kell kerülni ezeket a kirívó hibákat.

Hogyan mutatkozzon be egy tanári CV esetén?

Így csinálja
Az elmúlt évek alatt, több, mint 4 éves tapasztalatot szereztem, mint tanár. Általános iskolákban tanítottam főleg, de személyes tanári munkákat is vállaltam, magán tanítványok formájában. Tökéletesen tudom követni a sablon munkákat is, viszont képes vagy arra is, hogy saját erőmből segítsem túl a diákokat a nehézségeken. Motivációm központjából az áll, hogy segíteni tudjak nekik eligazodni a tapasztalattal, amit átadhatok feléjük.
Így nem jó
Sikeres tanári munkákat végeztem. 2020 ben kezdtem az első munkámat, azóta pedig tapasztalattal is rendelkezem már. Az önéletrajzot ez alapján küldöm. Szakmai tudásom remélem elegendő az állás betöltésében. Kérem hívjanak, ha úgy gondolják, hogy részt vehetnék a tanárokból álló karban. Név és minden más szerepel a fentiekben.

Amikor egy hasonló munkára készít szakmai önéletrajzot, lényeges, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és távolítsa el a felesleges elemeket. A cél az, hogy tömör áttekintést nyújtson a vonatkozó tapasztalatairól, kiemelve a figyelemre méltó vállalatokat, amelyekkel kapcsolatban állt.

Ha azonban ez a rész rosszul van kivitelezve, akkor a kapkodás benyomását keltheti, és jelentősen csökkentheti az állás elnyerésének esélyeit. Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számadatokat. Ez olyan eseteket mutat be, amikor az Ön hozzájárulása mérhető javulást eredményezett, például az eredmények százalékos növekedését vagy két gyermek nagyszerű eredményét. Az ilyen számszerűsíthető eredmények feltüntetése felerősíti önéletrajza hatását.

A tökéletes CV tapasztalatok részére vonatkozóan

Amikor önéletrajzában bemutatja releváns munkatapasztalatait, célszerű fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve bemutatni azokat. Ez alól azonban kivételt lehet tenni, ha egy korábbi munkakör nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott szerepkör szempontjából. Ilyen esetben ügyeljen arra, hogy a munkaköri leírás elején egyértelműen szerepeljen a pozíció.

Adja meg az egyes munkakörök időtartamát, és kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör bejegyzésre, amelyek hatékonyan kiemelik az egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatait.

Érdemes megjegyezni, hogy ha a tapasztalata korlátozott, akkor az iskolai tevékenységek alatt szerzett gyakorlati tudást is beillesztheti. Ez a rész tartalmazhat olyan szakmai gyakorlatokat, gyakorlati képzéseket és egyetemi elfoglaltságokat, amelyek összhangban vannak a kívánt állás követelményeivel.

Kérjük továbbá, hogy amennyiben nincs másként megadva, szíveskedjen a fizetési elvárásait magyar forintban (HUF) megadni.

Ezt kövesse
Szakértő tárgyaló
Woodpecker Software Kft.
2003. január – 2006. május
Sajó

 • A gyakran problémával jelentkező ügyfelek segítése
 • Az alap feladatokon túl egyéb dolgok ellátása
 • Tapasztalattal segíteni az új dolgozókat
 • Szakmai tudás átadása
 • Általános feladatok ellátása

Értékesítő
K-Deco Textil Kft.
2002. július – 2003. augusztus
Vargánya

 • Meglévő partnerek rendszeres, célirányos látogatása
 • Partnerkör bővítése, új partnerek felkutatása
 • Akciók, értékesítési stratégiák kidolgozása és lebonyolítása
 • Termékismertetés, általános tanácsadás, előadások, prezentációk tartása és szervezése
 • A cég értékesítésének és piaci részesedésének folyamatos növelése
 • Piaci információk gyűjtése, a terület alapos ismerete
 • Általános segítés az osztályok között

Alkatrész raktáros
CarNet FOR-TOP Kft.
2001. március – 2003. december
Szigetszentmiklós

 • Autóalkatrészek kiadása a műhely, valamint az ügyfelek számára
 • A beérkező szállítmányok átvétele, kibontása, betárolása
 • Kézi alkatrész- és anyagmozgatás
 • Garanciális alkatrészek kezelése
 • Raktári adminisztráció, raktári rend fenntartása, leltározás
Az önéletrajza rosszul
Állatorvos
PRIMAVET Állatklinika Kft.

2006. február – 2008. november
Dunavarsány

 • Segédkezés az állatorvos mellett a vizsgálatok és gyógykezelések alatt
 • A műtétre érkező állatok előkészítése
 • Az ellátásra maradó állatok tisztán tartása
 • A kezelő helységek és a műtő tisztán tartása, fertőtlenítő takarítása
A tanári képességek hatékony bemutatása az önéletrajza szempontjából kulcsfontosságú az alkalmasság kiemeléséhez, még korlátozott munkaköri ismeretekkel is. E szakasz jelentőségének felismerése elengedhetetlen, mivel a kiválasztási folyamat alatt jelentős figyelmet és ellenőrzést kap.

Emellett lényeges megjegyezni, hogy az interjúztatók sokszor használnak kulcsszavas keresőmotorokat, hogy azonosítsák azokat a potenciális jelölteket, akik megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Ha aggódik amiatt, hogy nem veszik figyelembe, célszerű ezzel a szemponttal is foglalkozni. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, megkülönböztetheti magát a versenytársaktól, és növelheti esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Általános iránymutatásként a jelölteknek három közelmúltbeli munkatapasztalatot ajánlott felsorolniuk, bár négy is elfogadható, az ötöt meghaladó szám nem tanácsos.

Az iskola feltüntetésének helyes módja

Így érdemes
Táncos
Budapesti Gazdasági Főiskola
1998. augusztus – 2000. július
Szentpétervár

Zenész
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Főiskola
2001. szeptember – 2002. október
Várpalota

Így ne csináld
Iskolák

Varrónő
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2021 ben
Ráckeve

Segítő
Gábor Dénes Főiskola
2018
Szolnok

Önéletrajzának ebben a részében különösen lényeges, hogy tanulmányai és képzési programjai nevét nagybetűvel írja. Továbbá elengedhetetlen az egyetemes tanulmányai pontos időtartamának megadása, évekkel és időtartamával együtt (míg a pontos dátumra nincs szükség egyik kar esetében sem, ahogy a példában is látható).

Az oktatási intézménye székhelyének városának feltüntetése hozzáadott értéket képvisel egy jól összeállított önéletrajzban, ezért érdemes ezt az információt is feltüntetni, ha pontos adatokkal rendelkezik.

Szerencsére a toborzók általában kevesebb energiát fordítanak ennek a szakasznak az áttekintésére, mint más lényeges összetevőkre. Ezen információk bemutatásakor tekintse meg a megadott példát, és helyezze előtérbe a helyes helyesírást és az írásjeleket, hogy elkerülje a problémákat e szakasz kitöltésekor.

Ha azonban Ön kezdő, korlátozott szakmai ismeretekkel rendelkezik, akkor is hasznos, ha felsorolja a releváns eredményeket, még akkor is, ha nem volt lehetősége részletes napi feladatokban remekelni. Ez lehetővé teszi, hogy beépítse a gyakorlati készségek listáját, és professzionális képet sugározzon.

De mi a helyzet a tanári képességekkel és készségekkel?

Helyettesítő tanár önéletrajz

Amikor egy hasonló pozícióra pályázik, elengedhetetlen, hogy olyan átfogó önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be a szerephez szükséges kemény és puha készségeket. Íme egy tömör lista, amelyet érdemes figyelembe venni:

Hard készségek:

 • Ismeretek az iskola világában
 • Személyes tapasztalatok
 • B kategóriás jogosítvány
 • Programok ismerete
 • Számítógépes készségek
 • Neptun használata

Soft készségek:

 • Változásra való igény
 • Magas fokú empátia
 • A gyerekek segítsége
 • Probléma esetben azonnali közbelépés
 • Vezetői képességek
 • Megbízhatóság
 • Rugalmasság magas fokon

Ne feledje, hogy ebben a részben körülbelül 5-7 pontot ajánlott szerepeltetni, amely tömör, de átfogó áttekintést nyújt a karrierhez szükséges készségekről. Miután ezeket az információkat beillesztette, továbbléphet a következő szakaszhoz, amely a nyelvtudási adataira összpontosít.

Milyen általános nyelvvizsgákra van szüksége?

A nyelvtudás szakasz jelentős jelentőséggel bír a karrier orientált önéletrajz elkészítésében, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek számára. A beszélt nyelvek egyszerű felsorolása nem elegendő; alapvető fontosságú, hogy részletes információkat adjon az egyes nyelvek ismeretéről, különbséget téve az alap- és a felsőfokú nyelvtudás között. A magyar nyelvtudást feltüntetni azonban nem feltétlenül kell megemlíteni egy hasonló önéletrajzban.

Hivatalos bizonyítvány nélkül is bizonyíthatja nyelvtudását külföldi ügyfelekkel kapcsolatos releváns projekt tapasztalatokkal. Azok a munkáltatók, akik nem követelik meg kifejezetten a nyelvtudást, ettől még értékelhetik és értékelhetik a képességeit.

Bár az olyan nyelvek, mint a német, sokszor nagy keresletnek örvendenek, elfogadható a kevésbé ismert nyelvek feltüntetése is. Valójában a többnyelvűség kiszélesíti a munkalehetőségeket és növeli a magasabb bérek lehetőségét. A munkáltatók sokszor felismerik a több nyelven kommunikálni tudó szakemberek értékét, és ennek megfelelően hajlandóak versenyképes díjazást kínálni, így az önéletrajzot is ez alapján érdemes megírni.

Lényeges azonban megjegyezni, hogy a munkáltatók ellenőrizhetik a nyelvtudásra vonatkozó állítások pontosságát. A készségek túlbecsülése az érdeklődés elvesztését eredményezheti, még akkor is, ha más területeken kivételes képességekkel rendelkezik. Sok esetben írásbeli tesztek vagy szóbeli interjúk segítségével lehet pontosan felmérni a nyelvtudást. Ezért alapvető fontosságú, hogy önéletrajzában őszintén és átláthatóan nyilatkozzon nyelvtudásáról, különösen, ha hasonló állásokra pályázik.

Így kell helyesen feltüntetni ezt a részt
 • Olasz nyelv – Középfok – B1
 • Angol nyelv – Felsőfok – C1

A hobbik és az egyéb tapasztalatok

Végül pedig, ha még mindig marad hely a lapon, gond nélkül lehetősége van arra, hogy összeírja az egyes hobbikat és nem releváns iskolai tapasztalatokat, amiket megszerzett az évek alatt. Így ugyanis lehetőse van sokkal jobban bemutatni a saját személyiségét, ezáltal pedig szimpátiát tud ébreszteni az olvasókban is. Ne feledje viszont, hogy ez is olyan szakasz, amiről meg fogják kérdezni az interjún, így érdemes valós adatokat megadnia. Illetve, jobban teszi, ha kerüli a szélsőséges megnyilvánulásokat és mindent, ami negatív érzéseket ébreszthet egyes személyekben.

Írja viszont bele az összes olyan információt, ami még a munkakörhöz is releváns.