Ingatlanügynök önéletrajz – Tudjon meg mindent velünk!

Az ingatlanügynök olyan szakember, aki segíti az ügyfeleket ingatlanok vásárlásában, eladásában vagy bérlésében. Közvetítőként járnak el a vevők és az eladók között, és végigvezetik az ügyfeleket az ingatlanügyletek bonyolult folyamatán. Az ingatlanügynökök különböző feladatokat látnak el a sikeres ügyletek elősegítése érdekében, többek között piackutatást végeznek, értékbecslést készítenek az ingatlanok értékéről, és pontos ingatlanlistákat adnak ki.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Segítenek az ügyfeleknek abban, hogy igényeik, preferenciáik és költségvetésük alapján megfelelő ingatlant találjanak, és megszervezik az ingatlanok megtekintését. Emellett az ingatlanügynökök tárgyalnak az árakról, szerződéseket készítenek és vizsgálnak felül, valamint biztosítják a jogi és szabályozási követelményeknek való megfelelést. Megbízható tanácsadóként szolgálnak, szakértői tanácsokat adnak a piaci trendekről, befektetési lehetőségekről és az ingatlanok marketingstratégiáiról.

Erős kommunikációs és interperszonális képességeiknek köszönhetően az ingatlanügynökök pozitív kapcsolatot alakítanak ki az ügyfelekkel, hatékonyan kezelik az ügyfeleik problémáit és elősegítik a zökkenőmentes tranzakciókat. Összességében az ingatlanügynökök kulcsfontosságú szerepet játszanak az ingatlanpiacon, mivel szakmai útmutatást és szakértelmet nyújtanak az ügyfeleknek a vásárlás, eladás vagy bérbeadás teljes folyamatában.

Ez a szakma az elhivatottságot versenyképes fizetésekkel kombinálja, ami vonzó és teljes értékű karrierlehetőséget biztosít. A pozitív munkakörnyezet és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében azonban elengedhetetlen a leendő vállalatok alapos értékelése. Egy kedvezőtlen munkahely felfedezése frusztrációhoz és elégedetlenséghez vezethet. Ezen túlmenően a lenyűgöző önéletrajz elkészítésének fontosságát hangsúlyozni, mivel ez jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyét.

Bár az interjúkon való kiváló szereplés kulcsfontosságú, minden egy jól megírt önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan kiemeli az egyén készségeit és szakértelmét az adott területen. Hogy segítsünk Önnek ebben a fontos feladatban, olyan, aprólékosan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden lényeges elemet tartalmaznak.

Ez a cikk kitér az egyes önéletrajzrészek sajátos szempontjaira is, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy kitűnjenek a versenytársak közül. További késlekedés nélkül megvizsgáljuk az önéletrajzírás alapvető elemeit, kezdve egy átfogó és szakszerűen elkészített mintadokumentummal, amely jól példázza a kívánt eredményt.

Ingatlanügynök önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy ingatlanos jól megírt önéletrajza

Személyes adatok
Molnár Tivadar
Ingatlanközvetítő
E-mail: molnartivadar@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 33 – 12 – 344
Lakcím: 2311 Sopron, Fekete János utca 65.
Születési hely, idő: 1970. 01. 21. Győr

Bemutatkozás
Az ingatlanértékesítő munkám során az ügyfelek megtalálása sosem okoz gondot, miközben könnyen megtalálom velük a közös hangot is. A legfontosabb számomra, hogy képes legyek a lehető legjobb lehetőségeket bemutatunk az ügyfeleknek és segítsek nekik megtalálni a megfelelő lakást. Az ingatlanpiac változásait folyamatosan nyomon követem, és tárgyalási készségekkel is rendelkezem, amit tudok is alkalmazni.

Tapasztalatok
Szenior UI/UX munkatárs
Szerencsejáték Zrt.
2020. május – 2021. február
Debrecen

 • Kereskedelemfejlesztési és értékesítési koncepciók kidolgozása
 • Követelményspecifikációk, illetve funkcionális specifikációk elkészítése
 • Az online, illetve digitális csatornák, felületek, megoldások felhasználói élményének üzleti oldali tervezése és specifikálása
 • Drótvázak, felhasználói felületek, perszónák és digitális prototípusok tervezése, elkészítése
 • Usability tesztek, felhasználói interjúk, kérdőívek készítése, kiértékelése

Grafikus
Dating Central Europe Zrt.
2016. április – 2018. március
Sopron

 • Webdesign, landing oldalak létrehozása: oldalaink és alkalmazásaink felhasználói folyamatainak/felületeinek tervezése
 • Online és offline marketing kampányok grafikai tervezése
 • Online bannerek és mutációik elkészítése
 • Szoros együttműködés a marketing osztályon belül és az IT fejlesztőkkel
 • A cég pozitív képének fenntartása folyamatosan és pontosan

Tanulmányok
Tanár
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2010. március – 2012. április
Zalaegerszeg

Mérnök
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2013. május – 2016. június
Szigathalom

Érettségi
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

2011. augusztus – 2013. július
Gödöllő

Készségek és képességek

 • Jogosítvány megléte
 • Felhasználói szintű számítógépes ismeretek
 • Információk könnyű feldolgozása
 • Tárgyalási képességek
 • Lojalitás és megbízhatóság
 • Ügyfelekkel való kapcsolattartás
 • Adatok feldolgozása
 • A pozícióra szükséges programok ismerete
 • Kommunikációs készségek
 • Értékesítési tapasztalat
 • Ingatlanértékesítő ismeretek

Nyelvtudás és nyelvismeret
Német nyelv – középfok

A szakmai fizetés amire számíthat

Beszélgetésünk megkezdéséhez először vizsgáljuk meg a szakmai állásokhoz kapcsolódó fizetési kilátásokat, mielőtt belemerülnénk a hatékony önéletrajzírási stratégiákba. Az átlagfizetést tekintve egy ingatlanos jellemzően 300 000 és 500 000 forint között keres, figyelembe véve a bónuszokat és a különböző juttatásokat is.

Mindazonáltal a kereseti lehetőségeket jelentősen befolyásolja a választott vállalat mérete és hírneve. Általában a kisebb cégek alacsonyabb fizetést kínálnak, míg a nagyobb cégek több lehetőséget biztosítanak a magasabb keresetre.

Emellett egyes vállalatok további juttatásokat is kínálhatnak, például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítást vagy egyéb ösztönzőket.

Fontos tudomásul venni, hogy a végzettség és a tapasztalat jelentős szerepet játszik a kereseti lehetőségek meghatározásában.

Emellett a személyes bemutatkozás fontosságának felismerése a kívánt pozícióval kapcsolatban kiemelkedő fontosságú. Az önbizalma nagyban befolyásolhatja a kapott fizetést. Ezért tanácsos kiemelni azokat a releváns készségeket, amelyek elengedhetetlenek a munkakör betöltéséhez, és amelyek segítenek kitűnni az interjúk során. Ezenkívül érdemes előzetesen megismerkedni az egyes vállalatok sajátos szabályaival és követelményeivel, mivel ezek a különböző pozíciókban eltérőek lehetnek.

A kötelező és az opcionális részek – Az önéletrajz

A professzionális és bizalmas önéletrajz elkészítéséhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyen a lényeges és a választható összetevőkkel. Bizonyos részek elhagyhatók, míg másokat ki kell emelni, különösen, ha azok az esetleges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak. A bevezető résznek mindig a vezető szerepet kell betöltenie, amelyet a személyiségét bemutató tömör rész követ. Az átfogó tapasztalati rész beillesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy bemutassa az Ön alkalmasságát a pozícióra, és megragadja az olvasó figyelmét az önéletrajzban.

Ezenkívül az oktatási rész jelentős jelentőséggel bír egy tanári önéletrajzban. Ne feledje, hogy általában legalább egy idegen nyelv szükséges, de más nyelvek ismerete, még alapszinten is, előnyös lehet. Bár a hobbi rész nem kötelező, a szakmához nem kapcsolódó iskolán kívüli tevékenységek beillesztése előnyös lehet. Ezek az elemek képezik a jól felépített önéletrajz alapját, akár nyomtatott formában, akár elektronikusan nyújtják be.

Ami az önéletrajz formátumát illeti, ajánlott az egyszerű és praktikus megközelítés, mivel a szakma általában az egyszerű dokumentumokat részesíti előnyben a bonyolultakkal szemben. Ezért önéletrajzának elkészítésekor a hasonló megközelítés választása az optimális megoldás.

Mi az ami mindenképpen lényeges mint ingatlanközvetítő?

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány lényeges szempontját. A pontos helyesírás, a nagybetűs írásmód és az írásjelek betartása elengedhetetlen a magabiztos önéletrajz elkészítéséhez, amely felkelti és fenntartja az olvasó érdeklődését. A nyitó rész jelentős jelentőséggel bír, mivel ez alakítja ki az első benyomást, és az ebben a részben elkövetett hibák az olvasó figyelmének teljes elvesztését eredményezhetik.

Az egyértelműség, a tömörség és a jól szervezett írás alapvető fontosságú, a formázási technikák felhasználásával, az optimális hosszúság megtartása mellett. Célszerű egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely magában foglalja a kötelező és a választható részeket is. Az ilyen hosszúság túllépése kevésbé alapos olvasáshoz vezethet, míg a túlságosan rövid önéletrajz a kívánt képzettséget alááshatja a korlátozott tapasztalat közvetítésével.

Továbbá az információk beírásakor ajánlott a 11-es betűméretet használni, és a Times New Roman betűtípus alkalmazásával fenntartani a következetességet az egész dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, általában nem ajánlatos fényképet mellékelni. A fénykép hozzáadása elterelheti a figyelmet a képesítések kezdeti értékeléséről, és az értékelés korai szakaszában elfogultságot okozhat.

Bár a fénykép csatolása pozitív eredményeket hozhat, negatív következményekkel is járhat. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult vagy nem professzionális képek használatát.

A biztató hír az, hogy az idegen nyelv tudás esetében a tapasztalatnak kisebb súlya van.

Ingatlanügynök önéletrajz

Az ingatlanértékesítő CV és a személyes adatai

Így kell megírni
Gimesi Áron
Email cím: gimesiaron@gmail.com
Telefonszám: 06 70 12 34 235
Lakcím: 1456 Siófok, Gépes Ödön utca 76.
Szül hely és idő: 1974. 04. 21. Balatonlelle
Így viszont nem jó
San Gizella
gizikeee@freemil.com
44 23 2345
4311 Miskolc
1994. 09. 21. Nyíregyháza

Határozzuk meg a hibákat az adott példában. Először is, a pályázó neve nincs kiemelve, és nincs feltüntetve a megpályázott pozíció. Továbbá a használt email cím helytelen és nem megfelelő egy hasonló magyarországi álláspályázathoz. Az önéletrajz készítésekor elengedhetetlen a professzionális email cím használata.

Továbbá az országkód kihagyása a telefonszámból olyan hiba, amely elszalasztott lehetőségeket eredményezhet, még akkor is, ha az olvasó érdeklődik a kapcsolatfelvétel iránt. A megadott címről ráadásul hiányoznak az olyan lényeges adatok, mint az utcanév és a házszám. A példa több helyesírási hibát is tartalmaz, beleértve a címet, a hónapot és a nevet.

A jól megírt és figyelemfelkeltő álláspályázatok biztosítása érdekében feltétlenül el kell kerülni ezeket a nyilvánvaló hibákat.

Az önéletrajz bemutatkozás szakasza

Így érdemes megírni
Mint ingatlanközvetítő több, mint 10 éve dolgozom, a sikeres eladásaim száma pedig több 100. Az üzleti életben is helyt tudok állni, miközben kommunikációs és értékesítési szakértelemmel rendelkezem. A marketing a hobbim, így tudom mi kell ahhoz, hogy felkeltsem az ügyfelek figyelmét. Mind az eladás, illetve az ügyfélszerzés szempontjából is jól szerepeltem az előző munkahelyeken, miközben általános ismeretekkel is rendelkezem a korábban végzett munkáimnak köszönhetően.
Ezt nem szabad
A munka elvégzése nem okoz gondot. Gyorsan eladok bármit a szerzett tapasztalatom által. A tárgyalási technikám tökéletes ez alapján pedig könnyen elérek bármit. A kapcsolatok kialakítása és az ügyekkel kapcsolatos feladatok ellátása is oké nekem. Kérem hívjanak az adott pozícióval kapcsolatban.

Amikor hasonló pozícióra készít önéletrajzot, alapvető fontosságú, hogy az áttekinthetőséget helyezze előtérbe, és kiküszöbölje a felesleges részleteket. A cél az, hogy tömören összefoglalja a vonatkozó tapasztalatait, kiemelve azokat a figyelemre méltó szervezeteket, amelyekkel együttműködött.

Mindazonáltal, ha ez a rész rosszul van kivitelezve, a rendezetlenség látszatát keltheti, és nagymértékben csökkentheti az állás elnyerésének esélyeit. Amikor csak lehetséges, emelje ki a konkrét számokat. Ez olyan eseteket mutat be, amikor az Ön hozzájárulása mérhető javulást eredményezett, például az eredmények százalékos növekedését, vagy azt, hogy magasabb összegért értékesített el egy ingatlan ügyet. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése felerősíti önéletrajza hatékonyságát.

Ingatlanügynök önéletrajz

Egy ingatlanértékesítő és a tapasztalatok rész megadása jól

Ha az önéletrajzban a releváns munkatapasztalatot is szerepelteti, célszerű azt fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkakörrel kezdve rendezni. Kivételt képezhet azonban, ha egy korábbi munkahely nagyobb jelentőséggel bír a megpályázott munkakör szempontjából. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munkakör egyértelműen szerepeljen a munkaköri leírás elején.

Ügyeljen arra, hogy az egyes munkakörök időtartamát mindenképpen adja meg, ugyanakkor kerülje a túlzott részletezést. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör bejegyzésre, amelyek hatékonyan mutatják be az egyes szerepkörökben megszerzett tapasztalatát.

Lényeges megjegyezni, hogy ha a tapasztalata korlátozott, akkor az iskolai tevékenységek alatt megszerzett gyakorlati ismereteket is beillesztheti. Ez a rész magában foglalhatja a szakmai gyakorlatokat és az egyetemi részvételeket, amelyek összhangban vannak a munkaköri követelményekkel.

Továbbá kérjük, hogy eltérő rendelkezés hiányában adja meg fizetési elvárásait magyar forintban (HUF).

Ez egy jó megoldás
Webshop manager
Gépdepo Kft.
2005. január – 2007. május
Sajószentgyörgy

 • Webshop menedzselése, a napi rutinok felügyelete, site karbantartás
 • Funkciók tesztelése, a webshop és promóciós stratégiájának időszakos követése és kivitelezése, projektek menedzselés
 • Későbbi webszerkesztő kolléga irányítása és napi feladatok szervezése, ellenőrzése
 • Fotózások, grafikai munkálatok szervezése, koordinálása
 • Google Analytics, Facebook, SEO és marketing technikák használata

Frontend fejlesztő
Shiwa force Zrt.
2001. július – 2002. augusztus
Kecskemét

 • Web fejlesztői feladatok (HTML5, CSS3, SASS, LESS, postCSS) végzése
 • Nagyvállalati ügyfeleink portáljain új funkciók bevezetésében való részvétel
 • Agilis csapatban való hatékony munkavégzés, határidők betartása
 • A legmodernebb technológiák kipróbálása, elsajátítása
 • A vállalat értékesítésének és piaci részesedésének folyamatos növelése
 • Látványterv szerint sitebuild feladatok megfelelő készítése
 • Az elkészült sitebuild Shiwa CMS implementációba illesztése

Digital marketing specialist
COLOR B.K. 2001. Kft.
1997. március – 1998. december
Réckeve

 • Weboldalak tartalmi fejlesztése SEO szempontok szerint, landing oldalak készítése
 • A következő CRM rendszer menedzselése
 • A csatornák folyamatos monitorozása, teljesítményoptimalizálás
 • Az online és offline marketingstratégia megtervezésében és megvalósításában aktív részvétel tapasztalt kollégákkal
 • Az e mail tervezésében és megvalósításában való részvétel és kapcsolatos ügyek ellátása
Az önéletrajza nem jól
Újságíró
Mediaworks Hungary Zrt.

2000. február – 2003. november
Dunakeszi

 • Tudósítások, interjúk, riportok készítése
 • Cikkek írása, szerkesztése
 • Ügyfelekkel való kapcsolattartás a következő cikkek érdekében
 • Társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális eseményeken, rendezvényeken, sajtótájékoztatókon való részvétel
Az önéletrajzban való hatékony bemutatása az értékesítési készségek hangsúlyozása kulcsfontosságú ahhoz, hogy még korlátozott munkatapasztalattal is hangsúlyozhassa alkalmasságát. E szakasz jelentőségének felismerése alapvető fontosságú, mivel a kiválasztási folyamat alatt jelentős figyelmet és ellenőrzést fog kapni.

Továbbá lényeges tudomásul venni, hogy az interjúztatók gyakran használnak kulcsszavas keresőmotorokat a meghatározott kritériumok szerinti potenciális jelöltek azonosítására. Ha aggódik amiatt, hogy nem veszik figyelembe, célszerű ezzel a szemponttal is foglalkozni. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti önéletrajzába, megkülönböztetheti magát a versenytársaktól, és növelheti esélyeit a kívánt pozíció megszerzésére.

Alap iránymutatásként azt jó ha tudja, hogy a jelölteknek ajánlott három közelmúltbeli munkatapasztalatot feltüntetni, bár a négy is elfogadható, míg az ötnél több nem tanácsos.

Ingatlanügynök önéletrajz

Az ingatlanközvetítő önéletrajz és a tanulmányok megadása a sikeres munkaszerzés érdekében

Így jó
Cipész
Budapesti Corvinus Egyetem
2002. augusztus – 2004. július
Vargánya

Művész
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
2005. szeptember – 2008. október
Zugló

Így nem jó mint ingatlanértékesítő
Iskolák

Óvodapedagógus
Evangélikus Hittudományi Egyetem
2003
Budagyöngye

Varrónő
Dunaújvárosi Egyetem
2016
Cegléd

Önéletrajzának ebben a részében különösen lényeges a sikeres CV érdekében, hogy tanulmányai és képzési programjai nevét nagybetűvel írja. Emellett elengedhetetlenül lényeges, hogy megadja egyetemi tanulmányainak pontos időtartamát, beleértve az éveket és az időtartamot is (míg a pontos dátumot nem kell megadni egyik kar esetében sem, ahogy a példában is látható).

A város feltüntetése, ahol az oktatási intézménye található, hozzáadott értéket képvisel egy jól összeállított önéletrajzban, ezért célszerű feltüntetni ezt az információt, ha pontos adatokkal rendelkezik a legfontosabb adatokról.

Szerencsére a toborzók jellemzően kevesebb energiát fordítanak ennek a szakasznak az áttekintésére, mint a többi vonatkozó összetevőnek. Ezen infók bemutatásakor tekintse meg a megadott példát, és helyezze előtérbe a helyes helyesírást és az írásjeleket, hogy elkerülje a problémákat e szakasz kitöltésekor és tudja mit kell tennie, mint ingatlanos.

Ha azonban Ön kezdő ingatlanközvetítő, korlátozott technikai ismeretekkel rendelkezik, továbbra is hasznos, ha felsorolja a releváns eredményeket, még akkor is, ha nem volt lehetősége a részletes napi feladatok elsajátítására. Ez lehetővé teszi, hogy beépítse a gyakorlati ingatlanközvetítő képességek listáját, és professzionális képet sugározzon.

Az önéletrajz és a különböző készségei mint ingatlanos

Ha hasonló ingatlanközvetítő pozíciót keres, elengedhetetlen, hogy olyan jól összeállított önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be a szükséges kemény és puha készségeket. Íme egy tömörített lista, amely 8 olyan kemény és puha készséget tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek az ingatlanértékesítő munkában való sikerhez:

Kemény készségek:

 • Piacelemzés: Jártasság a piaci trendek, ingatlanértékek és befektetési lehetőségek elemzésében.
 • Ingatlan értékelés: Képesség az ingatlan értékének felmérésére különböző tényezők, például elhelyezkedés, állapot és összehasonlítható eladások szerint.
 • Szerződések tárgyalása: Ügyfél számára kedvező eredmények elérése érdekében a feltételek és feltételek megtárgyalásában való jártasság.
 • Pénzügyi elemzés: Képesség a pénzügyi kimutatások értékelésére, pénzforgalmi elemzés elvégzésére és a befektetés életképességének értékelésére.
 • Ingatlankezelés: Tapasztalat a bérlemény felügyeletében, beleértve a bérlők átvilágítását, a bérleti szerződéseket és a karbantartás koordinálását.

Soft Skills:

 • Kommunikáció: Erős szóbeli és írásbeli készség az ügyféllel, kollégákkal és érdekelt felekkel való hatékony kapcsolattartáshoz.
 • Ügyfélszolgálat: Elkötelezettség a kivételes ügyfélkiszolgálás, az ügyfelek igényeinek kielégítése és a pozitív kapcsolatok fenntartása iránt.
 • Alkalmazkodóképesség: Rugalmasság a változó piaci feltételek, az ügyfélkövetelmények és a változó iparági előírások kezelésében.
 • Problémamegoldás: Képesség a problémák azonosítására, a helyzetek elemzésére és kreatív megoldások kidolgozására az akadályok leküzdésére.

Ne feledje, lényeges, hogy önéletrajzát úgy alakítsa ki, hogy kiemelje az ingatlanértékesítő pozícióhoz leginkább kapcsolódó készségeket.

Milyen nyelveken kell tudnia megszólalni mint ingatlanközvetítő?

A nyelvtudás szakasz jelentős jelentőséggel bír a karriercélú önéletrajz elkészítésekor, különösen a kapcsolódó területeken dolgozó szakemberek esetében. A beszélt nyelvek egyszerű felsorolása nem elegendő; alapvető fontosságú, hogy minden nyelv esetében részletes információt adjon a nyelvtudás szintjéről, különbséget téve az alap- és a haladó szinten lévő készségek között a legfontosabb nyelvekkel kezdve. A magyar nyelvtudás megemlítése azonban nem feltétlenül szükséges egy hasonló önéletrajzban.

A nyelvtudás bizonyítása hivatalos bizonyítvány nélkül is megoldható a külföldi ingatlanértékesítő ügyekkel releváns projekttapasztalatok bemutatásával. Még azok a munkáltatók is felmérhetik és értékelhetik az Ön képességeit, akik nem követelik meg kifejezetten a nyelvtudást.

Így adja meg az egyes adatokat
 • Angol – Felsőfok
 • Német – középfok
Ha pedig ezzel megvan, adhat egy listát a hobbikról is.