Menedzser önéletrajz – példákkal és mintákkal!

A menedzser szint, vagyis vezető pozíció megszerzése és megtartása nem egyszerű. Hosszú út vezet odáig, mire a létra felső fokára felállhatunk, és menedzser pozícióba kerülhetünk. Csapatot koordinálni, stratégiát tervezni nagy hatalommal és így nagy felelősséggel jár. A legnagyobb kihívás pedig, hogy már nagy döntési felelősséggel, önállósággal kell rendelkezünk, emellett költségvetési terveket is kell készíteni. A számok és az emberek barátjának is kell lenni egyszerre.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Másokért felelősnek lenni nagy kihívás, de mégis sok pozíció legmagasabb foka. Amennyiben úgy érzed, ideje menedzser pozícióba lépni, akkor segítünk hozzá a legfontosabb eszközt elkészíteni: a menedzser önéletrajzot! Lépésről-lépésre megmutatjuk, hogy milyen szekciókat érdemes beleszőni, hogyan add el magad mindössze 3-4 mondatban, és hogyan emeld ki a képességeidet!

Tartalomjegyzék

Menedzser önéletrajz minta

Személyes adatok

Sütő Máté
Marketing menedzser
E-mail: sutomate@gmail.com
Telefonszám: +3670/222-3456
Lakcím: 1111, Budapest, Béka utca 4. 1/4.
Születési hely, idő: 1989. 04. 01. Budapest
LinkedIn: linkedin.com/user/matesuto

Magamról

Stratégia szemléletű, kreatív, vezetői képességekkel rendelkező marketing menedzser vagyok több, mint 10 év szakmai tapasztalattal. A márka online jelenléte, az éves tervezés és a csapat számára a biztonságos munkahelyi atmoszféra megteremtése az elsődleges feladatom. A munkahelyi fluktuáció csökkentése 12 százalékról 3 százalékra, valamint a marketing tevékenységek által növekedett a sales 87 százalékkal. Célom, hogy egy olyan munkahelyen dolgozhassak, ahol most kell kiépíteni a teljes brandet és a stratégiát.

Szakmai tapasztalat

Marketing Manager
BrandWhy Kft.
2017. március – 2021. November
Budapest

Feladatok:

 • Éves marketing stratégia kialakítása és végrehajtása az éves megtervezett költségvetésen belül.
 • 5 weboldal, egy webshop és SEO tevékenység, online megjelenések irányítása illetve felügyelete.
 • Reklámkampányok teljes körű előkészítése, kivitelezése.
 • Sajtókapcsolatok kiépítése és menedzsmentje.
 • Munkahelyi fluktuáció csökkentése 12 százalékról 3 százalékra.
 • Sales megtámogatása marketing tevékenységekkel (weboldal felújítása alvállalkozókkal, új marketing csatornák kiépítése), így a sales növelése 87 százalékkal.

Projektmenedzser
SocialLIFE Kft.
2012. március – 2017. március
Budapest

Feladatok:

 • Teljes körű kampány, és komplex gyártási folyamatok, követése, menedzselése.
 • Marketing eszközök átfogó ismerete (kampány eszközök és felületek).
 • Felsővezetők, közvetlen felettesek munkájának támogatása.
 • Szoros kapcsolattartás az ügyfelekkel, illetve a társosztályokkal.
 • Teljes körű dokumentáció menedzselése a projekt során (megrendelő, brief, szakmai beszámolók, szerződéskötéshez szükséges információk, teljesítés igazolás), mindez angol nyelven.

Marketing gyakornok
SocialLIFE Kft.
2010. július – 2012. március
Budapest

Feladatok:

 • Weboldal és aloldalainak kezelése HTML-ben.
 • Hírek, promóciók előállítása.
 • Reszponzív oldalak összerakása.
 • Hírlevelek menedzselése (a fordítástól a HTML-be rakásig).
 • Ticketing rendszeren keresztül kapcsolattartás a nemzetközi kollégáinkkal angol nyelven.

Tanulmányok

Kereskedelem – marketing
Budapesti Kommunikációs Főiskola
2008. szeptember – 2010. július
Budapest

Készségek, képességek

 • Kreativitás
 • Stratégia szemlélet
 • Tervezés, marketing kampánystratégia építése
 • Vezetői képességek és kiváló kommunikációs készség
 • Média- és a reklámpiac átfogó ismerete
 • PPC és közösségi média gyakorlat
 • Angol felsőfokú nyelvtudás
 • PR ismeretek

Egyéb képesítés

Facebook Blueprint oklevél
2017. november – 2018. január

Google Ads Hirdetéskezelés
2018. június – 2018. október

Nyelvtudás

Angol – felsőfokú nyelvtudás
Német – középszintű nyelvtudás

Menedzser foglalkoztatottság Magyarországon

A menedzser szó és pozíció megnevezés egy kissé túl sokat emlegetett napjainkban. Ennek oka, hogy már inkább 3 megkülönböztetést használnak a multi cégeknél: specialist, manager és assistant. Ennek köszönhetően például a 23 év szakmai tapasztalattal rendelkező közösségi média menedzser is menedzser, projektmenedzser is. A marketing szakmában a leggyakoribb a marketing menedzser, közösségi média és projektmenedzser is. A marketing menedzser önéletrajz minta és sablon itt található, és az önéletrajz minta letöltése is lehetséges!

Emiatt az ő fizetésük is sok mindenben különbözik. A marketing menedzser valódi vezető, aki alá tartozik előbbi kettő, így náluk a nettó 600 000 forint is elérhető, a közösségi média menedzser és projektmenedzser pedig nettó 250 000 – 400 000 forint közötti fizetésre számíthat tapasztalattól függően.

A HR menedzserek és hotel menedzserek már bruttó 1-1,5 milliós fizetésre is számíthatnak, tehát láthatjuk, a valódi vezetők fizetése már 6 számjegyű. Ezek a pozíciók inkább Budapest és környékén népszerűek, legfőképp az angol nyelv is elvárás egy ilyen álom fizetéshez. Bármelyiket is választod, biztos, hogy számtalan állás vár rád egy Budapest székhelyű vállalatnál!

menedzser önéletrajz

Hogyan írjunk menedzser önéletrajzot?

A menedzser szakma kreatív szakma, ugyanis kiváló kommunikációs készséget igényel és nyitottságot, toleranciát igényel. Mindemellett pedig elemzői és stratégiai hozzállás is szükséges. Ahhoz, hogy mindezt mutassa is az önéletrajzod, ahhoz pedig az alapvető szabályokat kell betartani. Lehetőleg  egy oldal hosszúságú legyen , és elengedhetetlen a tökéletes helyesírás, hiszen minden HR-es ezt keresi.

Röviden, tömören fogalmazz, de mindenképp sződd bele a személyiségedet, és hogy milyen értéket képviselsz. Mindenképp a klasszikus magyar önéletrajz formátum az ideális választás.

Hagyományos, könnyen olvasható betűtípust válassz, mint amilyen a Times New Roman, Calibri vagy Arial, és lehetőleg a 11-12-es betűméretre törekedj. A szekciók mindig jól láthatók és megkülönböztethetőek legyenek.

A menedzser önéletrajz elrendezése

Az elrendezést, vagyis, hogy hogyan követik egymást a szekciók, a sablon határozza meg. Menedzserhez méltó önéletrajz sablon a Rotterdam, Budapest és Riga – mindez pedig kissé kreatív is, hogy kitűnj a tömegből.

A szekciók viszont maradjanak:

 • Személyes adatok, elérhetőség
 • Profil, szakmai bemutatás, karriercél meghatározás
 • Munkatapasztalat
 • Tanulmányok, képzések
 • Készségek, képességek
 • Egyéb képesítések
 • Nyelvtudás (opcionális)

Kezdd az önéletrajzot a fejléccel

Láthatod, hogy a személyes adataid, elérhetőségeid bizonyos sablonok esetében a fejlécbe kerülnek. Ennek előnye, hogy sokkal több hely marad kifejteni a többi szekciót. Van olyan sablon is, ahol pedig a bal oldalon szerepel, együtt a képességekkel.  Bármelyiket is választod, a legfontosabb, hogy az adataid teljesen helyesek legyenek! 

Ha ugyanis elírod valamelyiket, akkor nem fognak tudni elérni – ennél nagyobb megbízhatatlanságot pedig el sem lehet képzelni!

Ezeket kell megadni személyes adatként: név, beosztás, cím, email cím, telefonszám, születési hely és idő, LinkedIn profil.

Az email cím és telefonszám esetén semmiképp ne adj meg jelenlegi munkahelyit! A LinkedIn profil megadása abban az esetben ajánlott, ha azt mindig frissíted is. Sok esetben a HR-es a Facebook oldalt is ellenőrzi. Ennek célja, hogy többet megtudjon a jelölt hátteréről és teljes képet kaphasson a személyiségéről. A meggyőző Facebook profil érdekében törölj minden olyat, ami nem illik oda – bulifotók, egyetemista fotók!

HELYES
Példa

Személyes adatok

Kiss Mihály
Marketing menedzser
E-mail: mihaly.kiss@gmail.com
Telefonszám: +3670/222-3456
Lakcím: 1112, Budapest, Római utca 2. 3/27.
Születési hely, idő: 1987. 10. 23. Budapest
LinkedIn: linkedin.com/user/mihalykiss

Kell-e fényképet mellékelnem az önéletrajzomhoz?

A fénykép csatolása csak akkor jó döntés, ha annak minősége megfelel az elvárásoknak, hiszen ez alapján dönthet a HR-es. Ez annyit tesz, hogy magas minőségű legyen, fehér háttér előtt készüljön. Vezetőként már érdemes lehet egy professzionális fotózásra befizetni, hiszen jelentősen növeli egy jó kép az esélyeidet!

Szakmai összegzés, bemutatkozás megírása – nem lehetetlen feladat!

A szakmai összegzés esetén mindössze 3-4 mondatban kell magadat és a tudásodat eladni. Ez nem egyszerű feladat, de az igazán jó vezető jó sales-es is. Ez lesz az első dolog, amire rápillant a HR-es az önéletrajzodban, így nagyon jól kell sikerülni, ezért ezeket a tanácsokat fogadd meg:

 • Ne legyen hosszabb 3-4 mondatnál vagy 4-5 sornál.
 • Teljes mondatokat használj.
 • Nevezz meg benne legalább 3-4 készséget képességet, amelyeket később is felsorolsz.
 • Lehetőség szerint használj számokat, statisztikát is, amivel alátámasztod az eredményeidet.
 • Fogalmazd bele a célodat, és azt az értéket, amelyet a cégnek tudsz nyújtani.

Törekedj arra, hogy minden pozíciónál, amelyre jelentkezel, személyre szabd ezt a részt, így biztosan hatásos lesz!

HELYES
Magamról

Stratégia szemléletű, kreatív, vezetői képességekkel rendelkező marketing menedzser vagyok több, mint 10 év szakmai tapasztalattal. A márka online jelenléte, az éves tervezés és a csapat számára a biztonságos munkahelyi atmoszféra megteremtése az elsődleges feladatom. A munkahelyi fluktuáció csökkentése 12 százalékról 3 százalékra, valamint a marketing tevékenységek által a sales megnövelése 87 százalékkal. Célom, hogy egy olyan munkahelyen dolgozhassak, ahol most kell kiépíteni a teljes brandet és a stratégiát.

HELYTELEN
Magamról

Lelkes és kreatív, vevőorientált Hotel manager vagyok. Angolul és németül is felsőszinten beszélek, és célom, hogy stabil munkahelyet találjak, ahol csak hétköznap kell dolgozni, és nincs hétvégi beosztás.

Utóbbi esetén látható, hogy a jelölt túl őszinte, és olyat ír bele, amit nem illik. Ebből ugyanis a munkáltatónak az tűnik fel, hogy a jelölt nem lojális, nem áldozatkész a munkájáért.

menedzser önéletrajz

Szakmai tapasztalat elhelyezése a menedzser önéletrajzban

A munkatapasztalat átlátható íve alapján lehetsz te a legjobb jelölt akár egy marketing menedzser, akár egy HR menedzser pozíció esetén. Látnia kell a leendő munkaadónak, hogy megvan minden tapasztalatod és képességed ahhoz, hogy tökéletesen elvégezd a rád bízott feladatokat.

Minden esetben olvasd el alaposan az álláshirdetést, ugyanis kulcsszavak vannak benne helyezve.

📌 Tipp: Az önéletrajzban kulcsszavakat kell elrejteni, mert az első körben egy erre kifejlesztett szoftver, az ATS azokat fogja keresni azokat.

Az ATS egy jelentkezés szűrő program, amelybe előre megadhatja a HR-es, hogy milyen kulcsszavakat keressen egy önéletrajzban. Ha nincs ezekből a elegendő, akkor sok esetben nem is kerül emberi szem elé az önéletrajzod. A megadott kulcsszavakat mindig megtalálod elrejtve az álláshirdetésben, az elvárások résznél. Minél többet említs meg belőlük az önéletrajzban, mind a munkatapasztalatnál, mind pedig a képességeknél és a szakmai összefoglalóban.

A munkatapasztalat esetén használd a fordított időrendi sorrendet, és az alábbiakat tartalmazza a felsorolás: pozíció neve, cég neve, mikor dolgoztál ott, és a város. Emellett 4-6 bulletpontban fejtsd ki, hogy pontosan milyen feladataid voltak. Ennél törekedj arra, hogy visszaadja az álláshirdetésben írtakat és támaszd alá az eredményeidet számokkal – az eredmények felsorolása sose maradjon el!

HELYES
Példa

Szakmai tapasztalat

Közösségi média menedzser
SocialLIFE Kft.
2020. március – 2021. december
Budapest

Feladatok:

 • Marketing anyagok, értékesítési csatornák és kommunikációs kampányok teljeskörű tervezése, kialakítása és felügyelete. Az XY ügyfelünk követő számának 86 százalékos növelése mindössze 3 hónap alatt.
 • Kapcsolattartás partnerekkel és riportok készítése az ügyfelek felé.
 • Hosszú- és rövidtávú közösségi média célok kidolgozása a projektmenedzserrel és a partnerekkel.
 • Közösségi média kommunikációs és marketing kampányok tervezése, megvalósítása, monitorozása, tartalomfejlesztés, változáskövetés.
HELYTELEN
Példa

Szakmai tapasztalat

Hotel menedzser
2011 – 2021

Hotel park és a strand teljes körű vezetése és üzemeltetése, szálloda management program használata (SabeeApp), Catering szoros kapcsolattartás

Tanulmányok szekció a menedzser önéletrajzban

A menedzser önéletrajzból sem hiányozhat a tanulmányok szekció. Bár vannak szakmák, ahol nem kötelező a vezetői állás betöltéséhez az adott szakmához kapcsolódó tanulmány, nagyrészt azért fontos valamilyen oktatáson, képzésen való részvétel. Itt is fordított időrendet használj, valamint törekedj arra, hogy minden fontos részletet felsorolj: képzés és iskola neve, mikor végezted és a város, ahol végezted.

Csak az érettségi meglétéig menj vissza időben, és nyugodtan ide kerülhetnek az OKJ-s képzések is. Csak olyan kerüljön ide, ami a megpályázott pozícióhoz kapcsolódó.

HELYES
Példa

Tanulmányok

Kereskedelem és marketing
Budapesti Kommunikációs Főiskola
2009. szeptember – 2012. Június
Budapest

Idegennyelvi szakkomunikátor
Minerva Szakképző Központ
2008. szeptember – 2009. július
Budapest

Érettségi – üzleti szakon
Budapesti Üzleti Szakközépiskola
2004. szeptember – 2008. június
Budapest

A legjobb készségek a menedzser önéletrajzban

A menedzser önéletrajz elmaradhatatlan szekciója a készségek és képességek felsorolása. Ezek azok, amelyek megmutatják, hogy tényleg te vagy-e a legjobb jelölt. A képességeket és készségeket két csoportra bonthatjuk: soft skills és hard skills.

Soft skills az önéletrajzban

A soft skillek olyan személyiségbeli jegyek, amelyek azt mutatják meg, hogy milyen, a munkához elengedhetetlen munkamorálod van. Ez azért is fontos, mert amellett, hogy a HR-es megtudja azt, hogy hogyan állsz a munkához, abban is segít, hogy eldönthesse, hogy a csapat és a vezető között ki tudna-e alakulni erős kötelék.

Az alábbi soft skillek szoktak elvárásként felsorolva lenni az álláshirdetésben:

Készségek, képességek

 • Kreativitás
 • Stratégia szemlélet
 • Tervezés, marketing kampánystratégia építése
 • Vezetői képességek
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Kiváló problémamegoldó készség
 • Vevőorientált attitűd
 • Sikerorientált attitűd
 • Eredményorientáltság
 • Önálló, dinamikus munkavégzés
 • Prezentációs képesség
 • Időgazdálkodás

Mindig használd az álláshirdetés elvárásokat tartalmazó részét, hiszen ezek is kulcsszavakat rejtenek!

A hard skillek a menedzser önéletrajzban

Ahogy az önéletrajz minta is mutatja, a tulajdonságokon kívül még technikai, szakmai tudást is prezentálni kell. Ezek azok, amelyek leginkább segítenek eladni a szakmai tudásodat, hiszen bulletpontokban sorolod fel azokat. Ide tartozik minden program, szakmai ismeret. Összesen 6-8 képességet sorolj fel, és körülbelül fele-fele arányban azt, hogy mihez értesz, és hogy milyen személyiségjegyeid vannak.

Marketing menedzser pozíció esetén ez így néz ki:

Készségek, képességek

 • Média- és a reklámpiac átfogó ismerete
 • MailChimp
 • Salesautopilot
 • PPC és közösségi média gyakorlat
 • Német felsőfokú nyelvtudás
 • PR ismeretek
 • Éves költségvetési terv készítése
 • Stratégia alkotás
 • PPC ismeretek
 • Közösségi média csatornák (Facebook, Linkedin, Instagram, Snapchat, TikTok) ismerete
 • Adobe termékcsomag ismerete

Pénzügyi menedzser pozíció esetén pedig a következő készségek, képességek lehetnek fontosak:

Készségek, képességek

 • Kommunikációs szintű angol nyelvismeret
 • Microsoft Office felhasználói szintű ismerete
 • Cash management
 • Controlling
 • SAP
 • Microsoft Excel, függvények
 • Reporting

Nyelvtudás

Vezetőként, ha nagy, nemzetközi cégnél szeretnél dolgozni, ahol nemzetközi kapcsolatok kialakítására is van lehetőség, akkor mindenképp szükséged lesz nyelvtudásra. Fontos, hogy minden esetben írd be a nyelvtudás szintjét, valamint az összes nyelvet, amit beszélsz – a bértárgyalás esetén előnyödre válik!

HELYES
Példa

Nyelvtudás

Olasz – felsőfokú nyelvtudás
Francia – középszintű nyelvtudás

További szekciók, ha szükséged lenne rájuk

Érdemes lehet még az önéletrajzot kiegészíteni olyan szekciókkal, amelyek valamilyen előnyhöz juttatnak egy kiválasztási folyamat során. Ilyen lehet bármilyen cégen belüli képzésen való részvétel, online kurzuson való részvétel. Ezek, mivel rövid idejű tanfolyamok, inkább egy külön szekcióba tartoznak.

HELYES
Példa

Egyéb képesítések

Facebook Blueprint oklevél
2020. november – 2022. január

Google Ads Hirdetéskezelés oklevél
2022. január – 2022. március

Összefoglaló – legfontosabb kulcspontok az önéletrajz elkészítéséhez

A vezetői pozíció nagy kihívásokat rejt magában, de biztos, hogy izgalmas is! Ahhoz, hogy megszerezz egyet, fontos, hogy az önéletrajzod levegye a HR-est a lábáról. Ehhez mindenképp válassz egy kreatívabb sablont, viszont maradj a hagyományos betűtípusnál és 11-12-es betűméretnél.

 • Mindig szerepeljenek az elérhetőségeid, munkatapasztalatod és a tanulmányaid, valamint a képességek, készségek, nyelvtudás, és egy ütős szakmai összegzés.
 • Minden adatod pontos legyen, a szakmai összegzés kerüljön rögtön az elérhetőségek alá. A szakmai összegzésben mindössze 3-4 mondatban fogalmazd meg, miért te lennél a legjobb választás a pozícióra.
 • Mind a tapasztalatok, mind a tanulmányok esetén használd a fordított időrendi sorrendet.
 • A nyelvtudás esetén annak szintjét is jelöld meg, és minden beszélt nyelvet sorolj fel.
 • A képességeid közül 6-8-at sorolj fel, fele-fele arányban soft illetve hard skilleket.
 • Egyéb képesítések megléte esetén azoknak bátran szentelj külön szekciót.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen hosszú legyen a menedzser önéletrajz? 

Ahogy az önéletrajz minta is mutatja, lehetőleg ne lépje át az egy oldal hosszúságot, mert akkor kisebb eséllyel olvassa végig a HR-es. Azonban inkább lépje túl, mint hogy kimaradjon valami olyan információ, ami jelentősen növeli az esélyeidet!

Ha magyar az anyanyelvem, és nem tudok más nyelven beszélni, akkor is lehet vezetői pozícióm?

Természetesen! Magyar nyelv ismerete esetén azonban érdemes inkább kis- és középvállalkozásoknál állást keresni, ahol nem elvárás egy másik nyelv ismerete.