Program menedzser önéletrajz – Erre figyeljen az Önéletrajz készítés közben

A program menedzser felelős egy szervezeten belül több projekt felügyeletéért és koordinálásáért, hogy biztosítsa a sikeres eredményeket és a szervezet stratégiai céljaihoz való igazodást. Képzettek az összetett kezdeményezések irányításában, gyakran többfunkciós csapatok bevonásával, és mélyrehatóan ismerik a program manager módszereket.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A program menedzser meghatározza a projektcélokat, átfogó terveket dolgoz ki, kiosztja az erőforrásokat, és figyelemmel kíséri a haladást, hogy biztosítsa az időben történő megvalósítást és az erőforrások hatékony felhasználását.

Az érdekelt felek kezelésében is döntő szerepet játszik, elősegítve a projekt csapatok, a felső vezetés és más kulcsfontosságú érdekelt felek közötti együttműködést és kommunikációt. Ezen túlmenően a program menedzserek felelősek a kockázatok értékeléséért, a problémák megoldásáért és a megalapozott döntések meghozataláért a program általános sikerének biztosítása érdekében.

Vezetői, elemzői gondolkodásuk és erős szervezési készségeik lehetővé teszik számukra, hogy a kihívásokon keresztül navigáljanak, ösztönözzék az innovációt, és elérjék a program kívánt eredményeit.

Átfogó cikkünk felbecsülhetetlen értékű útmutatást nyújt a kimagasló, kifejezetten a program menedzsment pozícióra szabott önéletrajz elkészítéséhez, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan megkülönböztesse magát a többi pályázótól. Olyan önéletrajz mintákat adunk, amelyek sikeresen hozzájárultak az álláslehetőségek növeléséhez, valamint gyakorlati tippeket adunk, amelyekkel növelheti pályázata láthatóságát és hatását.

Az önmarketing művészetének elsajátítása elengedhetetlen az interjúk elnyeréséhez, és útmutatásunk a kezdő és a tapasztalt szakemberek számára egyaránt szól, lehetővé téve Önnek, hogy olyan aprólékosan kidolgozott és meggyőző önéletrajzot készítsen, amely összhangban van jövőbeli karrierterveivel. Először egy teljes önéletrajz mintát mutatunk be, majd az egyes részek részletes feltárása következik.

Program menedzser önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy szakmai önéletrajz jól megírt mintája

A személyes adataim
Oszkár György
Marketing
E-mail: oszkargyorgy@gmail.com
Mobiltelefon: 06 20 / 64 – 27 – 764
Cím: 2313 Budapest, Varga Elek köz 677.
Születésem: 1983. 07. 20. Szolnok

Bemutatkozásom
Jelenleg tapasztalat szempontjából pályakezdő vagyok, viszont többféle képzés és online kurzus megszervezésében is segítettem már. Marketing szakirányon végeztem, de manager a specializációm, miközben kiváló kommunikációs eszköztárral rendelkezem, így tudom milyen eszközök segítségével érhetem el a céljaimat. Eddig home office-ban dolgoztam, de az irodai munka sem áll tőlem távol.

Tapasztalatok
Területi üzletkötő
Profession Services
2021. március – 2022. november
Kecskemét

 • Új üzleti kapcsolatok megszerzése
 • Új projektek kialakítása
 • Jelentkezés után a jelentkezők leválogatása
 • Weboldal működtetése
 • Kreatív anyagok gyártása

Értékesítő
NEHÉZGÉP OUR HUNGARY kft.
2019. március – 2020. április
Zugló

 • Hidraulikus termékek és alkatrészek beazonosítása
 • Ajánlatok és megrendelések készítése
 • Szakmai támogatás szervizeink részére
 • Beszállítókkal történő kapcsolat tartás magyar és angol nyelven
 • Továbbképzéseken való részvétel külföldön

Iskolák
Marketing manager
Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
2015. szeptember – 2017. május
Nyíregyháza

Informatikus
Budapesti Képzőművészeti Egyetem
2011. szeptember – 2012. október
Szentgothárd

Érettségi
Budapest Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar
2006. szeptember – 2008. július
Dunavarsány

Készségek és képességek tőlem

 • Erős szervezési képességek
 • Programok magas fokú ismerete
 • Dinamikus munkavégzés
 • Jogosítvány megléte
 • Magas empátia
 • Irányítási képesség
 • Kreatív szemlélet
 • Lojalitás és megbízhatóság
 • Elérhetőség bármikor amikor szükséges
 • Ügyek könnyű értékelés
 • Teljes képet látok a dolgokból

Nyelvtudásom
Angol – felsőfok
Német – középfok

Program menedzser önéletrajz

Nézzük meg a pénzügyi adatokat a pozíció szempontjából

Ahhoz, hogy manager pozícióban boldogulni tudjon, elengedhetetlen a tudás, a tapasztalat és a nyelvtudás kombinációja. Bár a hasonló pozíciókért folyó verseny intenzív lehet, egy jól összeállított önéletrajz egyértelmű előnyhöz juttathatja Önt.

A team munkakörök jellemzően szoros határidőkkel járnak, és a munkáltatók bónuszokat, év végi ösztönzőket és további juttatásokat, például egészségügyi csomagokat, kedvezményeket és SZÉP kártyákat kínálhatnak. A junior pozíciók fizetése havi 300 000 és 400 000 forint között mozog, míg a vezető beosztású szakemberek 500 000 és 900 000 forint között kereshetnek, szaktudásuktól és teljesítményüktől függően. Ezért az interjúk során nyújtott jó teljesítmény kulcsfontosságú a magasabb fizetés biztosításához.

Szerencsére vannak stratégiák, amelyekkel kitűnhetünk a jelentkezők tengeréből. Fedezzünk fel néhány tippet, hogy meggyőző jelölt legyen a pozícióra. Fontos azt is mérlegelni, hogy egy belföldi cégnél szeretne-e inkább dolgozni, vagy inkább külföldi lehetőségeket keres, mivel ez hatással lehet a fizetési elvárásokra.

A belföldi manager pozícióban dolgozók például általában alacsonyabb fizetést kapnak, mint a nemzetköziek ezért fontos, hogy a beküldés előtt megállapítsa ezeket az infókat.

Program menedzser önéletrajz

A könnyen értelmezhető ismeretek

Azért, hogy növelje a vezetői pozícióra való esélyeit, lényeges, hogy megértse, milyen kulcsfontosságú elemeket kell tartalmaznia az önéletrajzának. A személyes résznek kifogástalannak kell lennie, hogy az olvasó jól érezze magát, és növelje annak valószínűségét, hogy felveszik vele a kapcsolatot egy interjúra.

A marketingrész, más néven a bemutatkozás azonban létfontosságú ahhoz, hogy megragadja a HR-esek figyelmét. Ahelyett, hogy egyszerűen felsorolná a készségeit, inkább úgy dolgozza ki, hogy bemutassa, miért Ön az ideális választás. Egy meggyőző bemutatkozás maradandó benyomást hagyhat, és arra ösztönözheti az interjúztatót, hogy mélyebben elmélyedjen az Ön tapasztalatában és képességeiben.

A világos és egyértelmű formátum fenntartása alapvető fontosságú. Önéletrajzának egyszerűen olvashatónak kell lennie, felsorolásszerű pontokat kell alkalmaznia, és ki kell emelnie a szakértelmét. Kerülje a felesleges részleteket, és tartsa be a munkaköri leírásban szereplő konkrét követelményeket.

Általánosságban maradjon az alapvető betűméretnél, lehetőleg 11-es vagy legfeljebb 12-es betűméretnél, kövesse a mintánkban megadott formátumot, és fordítson nagy figyelmet a szakmai adatok konkrét követelményeire.

Érdemes megjegyezni, hogy bár lehetősége van arra, hogy képeket is beillesszen a dokumentumba, gyakran tanácsos tartózkodni tőle. Ennek oka, hogy az első benyomás a kép alapján alakul ki, nem pedig az Ön által birtokolt tudás, vagyis az, hogy mennyire kompetens. Ha azonban mégis úgy dönt, hogy fényképet mellékel, vagy ha kifejezetten kérik, ügyeljen arra, hogy az legfeljebb egy éves legyen, és egyszerű fehér háttér előtt készült. A legjobb, ha teljesen elkerüli a nyaralási képeket és a szelfiket.

Emellett lényeges tisztában lenni azzal, hogy a HR általában kulcsszavas keresőeszközöket használ. Az álláskeresés felgyorsítása alatt fontolja meg, hogy megvizsgálja az álláshirdetésben használt kulcsszavakat, és adott esetben beépíti azokat önéletrajzába.

Végül pedig ne feledje, hogy önéletrajzát minden egyes álláslehetőséghez igazítsa, mivel a HR-esek észrevehetik, ha több pályázatban is azonos sablont használ.

Program menedzser önéletrajz

Mi kötelező és mi nem az állás szempontjából?

Bizonyos részek beillesztése önéletrajzába elengedhetetlen, míg mások nem feltétlenül szükségesek egy manager állás betöltéséhez. Így elfogadható, ha kihagyja ezen a szakaszokat, különösen, ha Ön kezdő.

A bemutatkozás és a személyes adatok résznek mindig az elején kell állnia, ezt követik az oktatás és a munkatapasztalat részek, amelyek döntő fontosságúak az Ön alkalmasságának bizonyítása szempontjából. Emellett lényeges, hogy kiemelje nyelvtudását, még akkor is, ha az álláshirdetésben nem szerepel kifejezetten.

A hobbi és a nem releváns képességekről szóló részeket viszont kihagyhatja, mivel ezek csak korlátozott értékkel bírnak az olvasóban keltett kedvező benyomás kialakításában.

A megadott minta használata után nagyban növelheti az esélyeit arra, hogy önéletrajzával kivívja a potenciális munkáltatóknál a kívánt empátiát, hogy a jövőben egy team lehessenek.

A közösségi és személyes adatok megadásának módja

Itt egy jó tipp
Molnár Gizella
Marketing
Email: molnargizella@gmail.com
Telefon: 06 30 – 65 – 76- 433
Lakcím: 2313 Kiskunlacháza, Kiss Bertalan utca 367.
Születési adatok: 1997. 06. 30. Ráckeve
Ezt inkább felejtse el
Kollár Fanni
fannikaaaa@freemil.com
234 23 567
1224 Sopron, Petőfi Sándor utca 576.
1976. 03. 16. Baktalórántháza

Összefoglalva, az önéletrajz információs része döntő szerepet játszik a kedvező benyomás keltésében, hangsúlyozva a hatékony írás fontosságát. Alapvető fontosságú a helyesírási hibák elkerülése, az információk világos bemutatása, valamint az ékezet- és nagybetűs írásmód szabályainak betartása, még akkor is, ha önéletrajzát mobileszközön tölti ki. Ezek a kezdeti lépések elengedhetetlenek a professzionális CV elkészítéséhez, amihez hozzátartozik a professzionális e-mail cím és a telefonszám pontos feltüntetése is az állás szempontjából.

Amint az a megadott példákból is kiderül, egy jól kivitelezett CV minden lényeges részletet magában foglal, míg egy gyenge minőségű változatból hiányzik a megfelelő felhasználás. Az utóbbi egyik figyelemre méltó hibája a helytelen telefonszám feltüntetése, ami megakadályozza, hogy a potenciális munkáltatók kapcsolatba lépjenek az egyébként potenciális jelölttel.

Program menedzser önéletrajz

Bármilyen bemutatkozás megteszi? Nem igazán!

Az ezt követő rész a bevezető, amely marketingeszközként funkcionál, hogy meggyőzze a potenciális munkaadókat arról, hogy Ön a legjobb jelölt az állásra a kft számára. Miközben tömörnek és egyértelműnek kell lennie, az általános megfogalmazás és az információk részen belül átfogó módon ki kell emelnie a vonatkozó tapasztalatait és készségeit.

Ez azonban nem kizárólag a szóhasználatról szól. Használja a leíró mondatokat a tapasztalatainak kifejtésére, és mutassa be, hogyan járult hozzá a korábbi munkáltatók sikeréhez, bemutatva személyes szakmaiságát és szakértelmével a pozícióra való alkalmasságát minél jobban.

Ezért nyilvánvaló, hogy ez a rész a képzettségével szemben sokat elárul az Ön személyiségéről. Mindazonáltal, ha betartja a megadott struktúrát, megerősíthető, hogy ebben a szegmensben nem jelent különösebb kihívást eligazodni.

Csinálja így
Közösségi media munkákat végeztem főleg, ahol team jellegű feladatokat láttam el. Tapasztalatom segítségével viszont képes vagyok többet kihozni bármelyik munkavállalóból, így két csoporttagom is kiemelkedő eredményeket ért el. Office közegben tökéletesen mozgom, ezen túl pedig nemzetközi tapasztalattal is rendelkezem, mind menedzsment mind pedig irányítás irányból.
NEM JÓ
Our csapatunk jól működött együtt. Viszont én home munkavégzést szeretnék most már. Túl vagyok az irodai közegen, nem szeretem. Első voltam egyszer egy Budapest területén található cégnél. Az állás nagyon érdekel, kérem hívjanak.

Az állás szempontjából lényeges tapasztalatok

Mielőtt belemerülne az Cv ezen részébe, több lényeges részletet is szem előtt kell tartania. E szakasz egyik alapvető szempontja a munkatapasztalat fordított időrendi sorrendben történő bemutatása, amely magában foglalja a teljes munkakör megnevezését, a munkaviszony időtartamát, valamint az egyes szerepkörökben vállalt felelősségeket és eredményeket tömören, pontokba szedve. Rendkívül lényeges az állás szempontjából, hogy a lista tömör maradjon, és 4-5 kulcsfontosságú elemre összpontosítson.

Egy jól megírt mód
Gépmester
B VISIBLE Kft.
2016. október – 2017. február
Budapest

 • Nagy formátumú Durst digitális UV nyomtató kezelése
 • Nagy formátumú Kongsberg vágógép kezelése
 • Ráblás és tekercses anyagok gyártási munkafolyamatainak pontos elvégzése
 • A gépekkel kapcsolatos karbantartási feladatok ellátása
 • Betanítás Budapest területén

Change Coordinator
Viapan Group Kft.
2012. augusztus – 2013. május
Budapest

 • Termékváltoztatások koordinálása, megfigyelése és ellenőrzése
 • Kapcsolattartás az üzemi és központi csapattal termékváltoztatások kapcsán
 • Termékek szállításának koordinálása
 • Változások folyamatának végig kísérése és folyamatos menedzselése
 • Online jelenlét biztosítása
 • Problémák kezelése

Documentation specialist
Extreme Digital-eMAG Kft.
2010. január – 2011. február
Szigetszentmiklós

 • Az eMAG. hu oldalon megjelenő termékek előzetes ellenőrzése, jóváhagyása, kategorizálása
 • Belsős rendszerben a teljes platformot összekötő felületen a termékek összefésülése vonalkód alapján
 • Esetlegesen felmerülő tartalmi, illetve technikai hibák kezelése, kijavítása
 • Fordítási feladatok
 • Kapcsolattartás és szoros együttműködés a csapattal
 • Jelentések biztosítása a vezetőség felé
Ez egy rossz minta
Összeszerelő/operátor
Trenkwalder Kft.
2007. június – 2009. május
Budapest

 • Elektronikai termékek összeszerelése a munkautasítások pontos követésével
 • Minőségellenőrzés
 • Termékek tesztelése
 • Anyagok utánpótlása
Az elsődleges bekezdésben megadott példa jól szemlélteti a tapasztalatok hatékony bemutatását felesleges részletezés nélkül. A projektek alatt megszerzett tudás bemutatására szolgáló felsoroláspontok felhasználása lényeges módszer a kulcspontok kiemelésére és a vizuális hangsúlyozás fokozására. Ez annak bemutatására szolgál, hogyan kell megfelelően felépíteni az önéletrajzot a képzettségének megfelelően.

Egy szakasz helytelen formátumban történő bemutatása azonban nélkülözi a megjegyezhetőséget, és nem kelt erős benyomást. Az üzleti életben nem kizárólag a tapasztalat bemutatásáról van szó, hanem arról is, hogy önéletrajzával bizonyítsa készségeit. Ezért még az olyan részletek, mint a felsoroláspontok száma (3-4 vagy több) is döntő fontosságúak a toborzók figyelmének felkeltésében és a kívánt állás megszerzésében. Ez a megközelítés komoly jelöltként mutatja meg elkötelezettségét, aki megfelel a felvételi csapat elvárásainak.

Program menedzser önéletrajz

A tanulmányainak felsorolása

Ebben a részben célszerű fordított időrendi sorrendben felsorolni a vezetés szempontjából releváns egyetemi végzettségeket, a legutóbbi diplomával kezdve. Ha kettőnél több diplomával rendelkezik, az első diplomák elhagyása is elfogadható. Ezenfelül feltüntethet üzleti vonatkozású tanulmányt, amelyet akár egyetemen, akár más oktatási úton végzett.

Ha rendelkezik munkatapasztalattal, nem lényeges részletesen ismertetni az egyes oktatási intézményeket, amelyekben részt vett. Ha azonban nem rendelkezik tapasztalattal, hasznos lehet, ha ilyen részleteket is megad, hogy az egyoldalas önéletrajz áttekinthetőbbé váljon.

Ezen iránymutatások betartásával biztosíthatja, hogy önéletrajzának oktatási része professzionális és csiszolt módon kerüljön bemutatásra, miközben képesítéseit a részletekre figyelve mutatja be.

HELYES
A tanulmányok rész

Végzettségeim

Nővér
Gábor Dénes Egyetem
2003. szeptember – 2004. augusztus
Szeged

Ügyintéző
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2002. szeptember – 2004. június
Zugliget

A végzettségek rosszul
iskolák

Mérnök
Moholy Nagy Művészeti Egyetem
5 éves
Balatonfüred

Kovács
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
3 év
Gödöllő

Alapvető fontosságú hangsúlyozni a tudományos képzettséget bemutató, professzionális és jól prezentált rész fontosságát, különösen, ha Ön megbecsült intézményekben szeretne dolgozni. Létfontosságú, hogy szerepeljen a teljes kurzus neve, a dátum és az oktatási intézmény teljes neve. Pontatlan vagy hiányos információk megadása nem fogja meggyőzni a HR-eseket a képzettségéről, még akkor sem, ha korábban neves iskolákba járt.

Ezért ajánlatos ezt a részt többször is alaposan átnézni, hogy biztosítsa a pontosságot és a kívánt szakterülethez való igazodást. Ezzel az alapvető ismerettel már magabiztosan alakíthatja ki önéletrajzának ezt a részét, ahogyan azt az alábbi minta is mutatja.

Lássuk az önéletrajz végét – A képességei és készségei

Ha eléri ezt a szakaszt, már jelentős mennyiségű releváns tapasztalatot és információt szolgáltatott az álláspályázatához. A következő lényeges lépés az, hogy bemutassa a kívánt pozícióval kapcsolatos kompetenciáit példázó alapvető készségeit, valamint rövid összefoglalót adjon nyelvtudásáról. Bár ezek a képességek jelentőséggel bírnak, nem lényeges túlbonyolítani ezt a részt, amint azt a mellékelt önéletrajzminta is mutatja. Elég 4-5 olyan kulcspont felsorolása, amelyek kiemelik a puha, és a kemény készségeit.

A program menedzsment területén a kemény és a puha képességek kombinációja elengedhetetlen a sikerhez.

Kemény készségek:

 • projekt tervezés
 • költségvetés követés
 • műszaki szakértelem
 • jogosítvány személygépkocsira
 • számítógépes ismeretek

Soft képességek:

 • Emberek nyelvén való értés
 • Együttműködés elősegítése
 • Problémák könnyed megoldása
 • Ösztönző személyiség vagyok

A nyelvtudás megjelölése

Most pedig térjünk át a hangsúlyt az CV utolsó lényeges elemére, a nyelvtudásra. Lényeges, hogy egyértelműen jelezze, milyen nyelveket beszél, és a tapasztalatai alapján adjon áttekintést a nyelvtudásának szintjéről.

A mai üzleti életben a nyelvtudás óriási jelentőséggel bír, és az önéletrajzban értékes értéknek számít. Minél több nyelvet beszél folyékonyan, annál erősebb lesz az önéletrajza a vállalatoknál történő jelentkezéskor. Több nyelv alapszintű ismerete jelentős előnyt jelent a többi pályázóval szemben.

Ráadásul, ha Ön külföldön szerzett tapasztalatot, az tovább növeli a HR-esek szemében az Önhöz hasonló pozíciók betöltésére való alkalmasságát. Emellett a több nyelven való jártasság potenciálisan magasabb fizetési kilátásokat is eredményezhet.

Így adja meg az adatokat
Nyelvek
Angol – felsőfok
Német – felsőfok

Az opcionális részek megadása

Megfontolandó, hogy az CV alján egy, a hobbijaira és a nem kapcsolódó tanulmányaira vonatkozó részt is beillesszen. Ez a rész bevezetésként szolgál, és lehetővé teszi, hogy minden olyan további információt megadjon, amelyet az állás szempontjából fontosnak tart.

Létfontosságú azonban, hogy őszinte maradjon, és kerülje a túlzásokat, mivel a HR-szakemberek képzettek a következetlenségek felismerésére. Csak akkor adjon meg hobbival kapcsolatos információkat, ha azok összhangban vannak a tényleges érdeklődési körével. Ha a hobbijai nem illeszkednek a munkaköri követelményekhez, célszerű kihagyni őket. A tisztességtelenség ronthatja a hitelességét, és csökkentheti az esélyeit arra, hogy felvegyék Önnel a kapcsolatot állásért.

Ha több hobbija is van, célszerű minden olyan releváns készséget vagy tapasztalatot kiemelni, amely a munkakör szempontjából előnyös. Az önéletrajz elkészítésekor azonban elegendő, ha rövid áttekintést ad ezekről a területekről anélkül, hogy túlzott részletekbe bocsátkozna.

Végső gondolatok a CV-vel kapcsolatban

Ahhoz, hogy álmai állását biztosítsa, lényeges, hogy ne csak a szükséges képzettséggel és tudással rendelkezzen, hanem professzionális és meggyőző módon mutatkozzon be. Ennek elérése érdekében erősen ajánljuk, hogy használja a megadott sablonokat és mintákat, hogy teljes mértékben felkészült legyen az interjúkra.

Emellett győződjön meg róla, hogy beépíti az általunk megadott kiegészítő információkat, hogy javítsa önéletrajza minőségét. Bár az CV elkészítéséhez vannak konkrét irányelvek, vannak olyan alapvető elemek is, amelyeket mindig be kell tartani, hogy önéletrajza kiemelkedjen a többi közül.

Továbbá kell hogy olyan releváns részleteket tartalmazzon, amelyek igazodnak a munkaköri leíráshoz. Tekintse át az álláshirdetésben megfogalmazott követelményeket, így ezeket a kulcsfontosságú pontokat beépíti önéletrajzába.