Projektkoordinátor önéletrajz – Így kell jól megadni!

A projektkoordinátor a projektmenedzsment különböző adminisztratív aspektusaiért felelős szakember. Elsősorban a projektek tervezését, végrehajtását és nyomon követését felügyelik a kezdetektől a befejezésig. Feladataik közé gyakran tartozik a megbeszélések koordinálása, a projektdokumentumok elkészítése és karbantartása, a projekt erőforrásainak kezelése, valamint az érdekelt felek közötti időben történő kommunikáció biztosítása.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Lényegében ők szolgálnak a projektinformációk kritikus összekötő pontjaként, biztosítva a projekt zökkenőmentes és határidőre történő lebonyolítását. N

élkülözhetetlen szerepet játszanak abban, hogy a projektcsapatoknak segítsenek megoldani a működési problémákat, csökkenteni a kockázatokat, valamint betartani a projektszabványokat és a legjobb gyakorlatokat. Mint ilyen, a projektkoordinátor szervezési, kommunikációs és problémamegoldó képességei létfontosságúak a projektcélok sikeres megvalósításához.

A projektkoordinátor jelentős elkötelezettséget igényel, bár a jövedelmező kompenzáció gyakran igen vonzóvá teszi a foglalkozást. Mindazonáltal a harmonikus munkahelyi légkör és a munkával való elégedettség biztosítása érdekében a potenciális munkaadók aprólékos értékelése kulcsfontosságú, mivel az elhamarkodott karrier építés elégedetlenséget eredményezhet. Hasonlóképpen, egy jól felépített CV drasztikusan növelheti az állásinterjú elnyerésének valószínűségét.

Az emlékezetes interjúk felé vezető útja egy gondosan elkészített önéletrajzzal kezdődik, amely hatékonyan mutatja be képességeit és korábbi tapasztalatait. Olyan, aprólékosan megtervezett CV sablonokat kínálunk, amelyek tartalmazzák az összes kritikus elemet, hogy segítsük Önt ebben a fontos lépésben.

Ez a cikk átfogó vizsgálatot nyújt az egyes önéletrajz elemekről, lehetővé téve a jelöltek számára, hogy megkülönböztessék magukat versenytársaiktól. Elmélyedünk az önéletrajz összeállításának döntő fontosságú szempontjaiban, kezdve egy professzionálisan és lelkiismeretesen elkészített minta dokumentummal, amely ideális példaként áll a kívánt végeredmény előtt.

Projektkoordinátor önéletrajz

Tartalomjegyzék

Az állás szempontjából egy tökéletesen megírt CV

Személyes adatok
Fekete György
Projektkoordinátor
E-mail: feketegyorgy@gmail.com
Telefonszám: 06 30 / 78 – 32 – 562
Lakcím: 4321 Sopron, Sall Vegetár utca 73.
Születési hely, idő: 1994. 05. 20. Győr

Bemutatkozás
Bármilyen projekt is kerül előtérbe, azt én gond nélkül elvégzem. A kapcsolódó feladatok pedig ugyanolyan könnyen mennek. A szükséges iskolákat pedig elvégeztem. Legyen szó a projektek követéséről vagy épp az új munkatársak támogatása által nyújtott segítségről, rám bármikor számíthat a csapat, miközben az új projektek előkészítése sem okoz gondot számomra. Mindazonáltal, felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezem a belső programokat is beleszámítva.

Tapasztalatok
Raktáros munkatárs
SUMUNDUM KFT.
2020. május – 2022. február
Szigethalom

 • Áruátvétel és árukiadás dokumentálása ERP rendszerben
 • A raktározáshoz kapcsolódó dokumentáció elvégzése
 • Gépi és kézi árumozgatás, komissiózás
 • Az ügyek követése és koordinálása
 • Office munkák szervezése a pályázati feladatok ellátása érdekében

Sajtómunkatárs
Budapest Főváros VI. Kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal Kft
2017. április – 2019. március
Debrecen

 • Részvétel a Polgármesteri Hivatal feladatainak ellátásában való segítség
 • Egyszerű vizuális tartalmak (fotók, videók) készítése önkormányzati eseményekről közösségi médiafelületekre
 • Kreatív koncepciók készítése, scriptek készítése
 • A csapat magas szintű támogatása
 • A juttatások elrendezése szükség esetén

Iskolák
Festő
Budapesti Gazdasági Egyetem
2012. március – 2014. április
Balatonlelle

Asztalos
Budapesti Corvinus Egyetem
2016. május – 2018. december
Siófok

Érettségi
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem

2009. augusztus – 2011. július
Nyíregyháza

Készségek és képességek

 • A szakmával kapcsolatos ismeretek
 • Felhasználói számítógépes ismeretek
 • Szakmai ismeretek
 • Magyarország területén elismert vagyok
 • Új ügyek előkészítése
 • Motivációs személyiség vagyok
 • Pályázati ügyeket könnyen intézem
 • Csapatban való munka képesség
 • Operatív feladatok ellátása
 • Műszaki ismeretekkel rendelkezem
 • Az új ügyek előkészítésében is tudok segíteni

Nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Projektkoordinátor önéletrajz

Milyen fizetési igénye lehet a munka világában?

Mielőtt elkezdené az önéletrajzát elkészíteni, hasznos lehet betekintést nyerni a szakmai szerepek szokásos bértábláiba. Egy hasonló munkakörben a tipikus javadalmazása gyakran 300 000 és 500 000 forint között mozog, beleértve a bónuszokat és pótlékokat is.

A kapcsolódó tényezők, például a munkáltatói egység mérete azonban jelentősen befolyásolhatja a lehetséges keresetet. A kisebb szervezetek általában kevésbé versenyképes javadalmazási csomagokat kínálnak a magánszektor nagyobb vállalataihoz képest, amelyek általában csábítóbb pénzügyi juttatásokat biztosítanak.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is kínálhatnak, például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségügyi ellátást és egyéb ösztönzőket.

Lényeges megérteni, hogy a képességei és a foglalkoztatási előélete jelentősen befolyásolhatja a leendő kereseti lehetőségeit.

Ezzel párhuzamosan döntő fontosságú, hogy elismerje önéletrajzának fontosságát a megcélzott álláshoz képest. Az Ön bizalmi szintje jelentősen befolyásolhatja az Önre kiterjesztett javadalmazási csomagot. Ezért az állás szempontjából releváns kulcs kompetenciák kiemelése versenyelőnyt jelenthet Önnek az interjúk során. Az is előnyös, ha megismerkedik az egyes szervezetek sajátos irányelveivel és elvárásaival, mivel ezek a különböző szerepkörökben eltérőek lehetnek.

A szakmai CV kötelező és opcionális szakaszai

Egy csiszolt és professzionális CV elkészítése során kulcsfontosságúvá válik, hogy különbséget tegyünk a nélkülözhetetlen és a felesleges dolgok között. Bizonyos részek kihagyhatók, míg mások, különösen azok, amelyek a lehetséges foglalkoztatási hiányosságokra vonatkoznak, hangsúlyt érdemelnek. A bevezetőnek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet a releváns készségeket bemutató tömör rész követ. A tapasztalatokról szóló alapos rész szintén kulcsfontosságú, mivel nemcsak azt igazolja, hogy a pályázó alkalmas a feladatra, hanem az olvasó figyelmét is leköti.

Továbbá az oktatás szegmens jelentős jelentőséggel bír a tűzoltó önéletrajzban. Fontos megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, bár már az alapvető kétnyelvűség is versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbik feltüntetése nem előfeltétel egy műszaki önéletrajzban, a tanórán kívüli tevékenységekben való részvétel bemutatása javíthatja a profilját. Ezek az összetevők együttesen alkotják a szakszerűen felépített önéletrajzot, akár nyomtatott, akár digitális formában.

Az CV elrendezését tekintve a letisztult és funkcionális design ajánlott, mivel az egyszerűség ebben a tekintetben általában felülmúlja a bonyolultságot. Az önéletrajzok strukturálásánál a sablonok által vezérelt megközelítést széles körben az iparág legjobb gyakorlatának tekintik.

Nézzük a további fontos információkat

Nézzük meg a CV alapvető összetevőit. A hibátlan helyesírás, a megfelelő nagybetűs írásmód és a helyes írásjelek elengedhetetlenek egy olyan CV elkészítéséhez, amely nemcsak megragadja, hanem meg is tartja az olvasó figyelmét. A bevezető rész különösen jelentős, mivel ez határozza meg az első benyomást; bármilyen hiba itt ahhoz vezethet, hogy az olvasó teljesen elveszíti az érdeklődését.

A világos, pontos és jól strukturált nyelvezet alkalmazása létfontosságú, csakúgy, mint a formázási technikák alkalmazása az optimális hosszúság betartása mellett. Törekedjen az egyoldalas önéletrajzra, amely tartalmazza a kötelező és a választható részeket is. Ha túllépi ezt a hosszúságot, az kevésbé alapos értékeléshez vezethet, míg a lényegesen rövidebb CV a nem elegendő adat miatt akadályozhatja a kulcskompetenciák értékelését.

A betűtípus (pl. Times New Roman) és a betűméret (ideális esetben 11-es) következetessége szintén ajánlott a dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, fényképek csatolása általában nem javasolt. Egy kép elterelheti a figyelmet a projektek tudásáról és az Ön kezdeti értékeléséről, és a korai értékelési szakaszban elfogultságot okozhat.

Bár a fénykép javíthatja az Ön profilját, az CV alapján negatív megítélést is elősegíthet. Ha úgy dönt, hogy fényképet mellékel, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy évben készült, és kerülje az elavult dokumentumok követése által beküldött CV-t, azaz a nem professzionális képek használatát.

Érdekes módon a tapasztalatnak nincs nagy súlya, ha az idegen nyelvek ismeretéről van szó.

Projektkoordinátor önéletrajz

A személyes adatok megadásának módja – A magyar CV helyesen

Ezt kövesse
Varga Irén
Email cím: vargairen@gmail.com
Telefonszám: 06 30 87 42 234
Lakcím: 4212 Budapest, Kiss Eleonóra utca 78.
Szül hely és adat: 1995. 04. 30. Tiszavasvári
Ez nem lesz jó
Zoli Zsolt
zsoltikaaa@freemil.com
98 13 5412
4321 Győr
1985. 07. 21. Nyíregyháza

Figyelje meg a hibákat a megadott példában. Először is, a pályázó neve nincs jól láthatóan feltüntetve, és hiányzik a pozíció, amelyre pályázik. Ráadásul a megosztott e-mail cím nem csak helytelen, de magyar viszonylatban nem is megfelelő egy ilyen állás pályázathoz. A helyes e-mail cím megadása kulcsfontosságú szempont a professzionális tűzoltói CV elkészítésénél a jelentkezés során.

A másik oldalon az országkód kihagyása a megadott telefonszámból olyan hiba, amely a kommunikáció esélyének elszalasztását eredményezheti, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll elérni Önt – ami jelentős szempont egy tapasztalt szakember önéletrajzában, így a kapcsolattartás részre nagyon figyeljen az alábbi szakaszban. A megadott címből olyan fontos részletek is kimaradnak, mint az utcanév és a házszám. Az ilyen konkrétumokat mindig bele kell foglalni egy minőségi CV elkészítéséhez, ahogyan azt az elsődleges példa is mutatja, az első jelentkező esetén. Ez a minta tele van helyesírási hibákkal a címben, a hónapban és a névben, amelyeket ki kell kerülni.

Ezeknek az égbekiáltó hibáknak a kijavítása elengedhetetlen a hatékony és jól felépített állás pályázathoz.

Hogyan mutatkozz be helyesen az office munka érdekében?

Ez jó lehet a projektmenedzsment világában
Az ügyek előkészítése számomra nem probléma, ahogy a szervezése sem az office közegben. A feladatokat gond nélkül ellátom, ezt követően pedig automatikusan jelentem az érintő osztályoknak. A csapatok vezetése is a tudásom része, miközben az operatív feladatok ellátását is el tudom vállalni a projektmenedzsment területén. Szükség esetén pedig egyéb feladatokat is el tudok látni, megbeszélés követően.
Az alábbi viszont nem az igazi
A kapcsolattartás nekem nem probléma és az éves megbeszéléseken is részt veszek. Szakmai tudásom is van, bár idő kell, amíg teljesen belejövök. A dokumentumok ellátása szintén nem jelent gondot, ahogy az ügyek koordinálása sem. Előnyt jelentene esetemben az is, ha felvennének, hogy Magyarország területén élek és a dokumentumok kezelése is oké nekem. Ahogy az újak támogatása is, a szakmai tudásom által.

Egy hasonló területre vonatkozó személyes CV elkészítése alatt törekedjen az egyszerűségre, és hagyja ki a nem lényeges elemeket. A cél az, hogy röviden összefoglalja a vonatkozó tapasztalatokat, kiemelve minden olyan jelentős szervezetet, amellyel hasonló területen együttműködött.

Ha azonban ezt a részt nem kezeli szakszerűen, akkor zavart kelthet, és jelentősen csökkentheti annak valószínűségét, hogy kedvező munkakörnyezetben haladjon előre az interjúk szakaszain. Ha megvalósítható, emelje ki a releváns mérőszámokat. Ez a taktika lehetővé teszi, hogy bemutassa azokat az eseteket, amikor az Ön hozzájárulása konkrét javulást eredményezett, például a teljesítménymutatók növekedését vagy a feladatorientált kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése megerősíti önéletrajzának hatékonyságát.

Projektkoordinátor önéletrajz

Az állás szempontjából ez lesz a jó a tapasztalatok részhez

Ha az CV releváns munka tapasztalatot tartalmaz, általában azt javasoljuk, hogy fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve mutassa be. Általában ez a szerkezet a leghatásosabb. Ettől azonban eltérhet, ha egy korábbi munka helyei szorosabban kapcsolódik az önéletrajzban megpályázott pozícióhoz. Ilyen esetekben ügyeljen arra, hogy a munka kör címe egyértelműen szerepeljen a munka köri leírás elején.

Az önéletrajzának tömör összefoglalót kell nyújtania az egyes szerepkörökről anélkül, hogy túlzott részletekbe bocsátkozna a jelentkezés korai szakaszában. Ehelyett célozzon meg 4-5 pontot, amelyek hatékonyan összefoglalják az ágazaton belüli egyes pozíciókban szerzett tapasztalatait a szükséges módon.

Lényeges, hogy ha az Ön tapasztalata némileg korlátozott, megengedett a képzési szakaszban szerzett projekt ismeretek beépítése, ahogyan azt a minta is mutatja. Ez felölelhet egy sor olyan speciális ismeretet vagy egyéb projekt gyakorlatot és egyetemi projektet, amelyek illeszkednek az Ön által megpályázott munka követelményeihez.

Továbbá, hacsak nincs más kifejezett utasítás, az CV összeállításakor szíveskedjen feltüntetni a fizetési elvárásait magyar forintban (HUF).

A jelentkezés ezen része jól
PR és marketing munkatárs
D TRACE Kft.
2014. január – 2016. február
Zagyva

 • Éves marketing terv és költségvetés elkészítése, valamint nyomon követése
 • Egyedi alkalmakra promóciós ajándékötletek kidolgozása és megvalósítása
 • Szakmai kiállításokra promóciós anyagok összeállítása
 • Akciók leegyeztetése a kereskedelmi partnerekkel, hírlevelek szerkesztése és kiküldése
 • Social media felületek folyamatos gondozása, fotók és posztok készítése (Facebook, Instagram, YouTube megjelenések terjesztése)

Grafikus
EU SOLAR Kft.
2012. január – 2013. augusztus
Szigethalom

 • Emblémák, piktogramok, szimbólumok készítése
 • Hirdetések, kiadványok, plakátok grafikai terveinek elkészítésében való aktív részvétel
 • Cégarculat tervezésének támogatása
 • Reklámkampányokban való munkavégzés
 • Illusztrációk, grafikák készítése
 • Online megjelenés grafikai tervezésében közreműködés
 • Feladatok ellátása a szükséges minták szerint történő ügyintézés által

Tengeri szállítmányozási ügyintéző
”Hellmann Worldwide Logistics”Kft
2001 március – 2002. február
Budapest

 • Tengeri export- és import küldemények önálló kezelése, ehhez kapcsolódó levelezés bonyolítása angolul és magyarul
 • A megszervezett fuvarok teljes körű, pontos, önálló adminisztrációja
 • Szállítási dokumentumok kiállítása, hajóstársaságoktól díjak lekérdezése, árajánlatkészítés
 • Kapcsolattartás ügyfelekkel, alvállalkozókkal, partnerirodákkal
 • Projekt részvétel és a szükséges osztályokkal történő kapcsolattartás
Rosszul ugyanez
Dekorációs munkatárs
METRO Kereskedelmi Kft.

1992. július – 1994. november
Budapest

 • Információs táblák, hirdetmények készítése
 • Központi dekorációs anyagok kihelyezése
 • Kasírozás, laminálási feladatok elvégzése
 • Dekorációs kellékek nyilvántartása, rendelési igények leadása
A szükséges munkatapasztalat hatékony kiemelése az önéletrajzban kritikus fontosságú ahhoz, hogy kiemelje alkalmasságát az adott szerepre, még akkor is, ha Ön újonnan érkezett az ágazatba. Ennek a szakasznak a jelentőségének megértése kulcsfontosságú, tekintettel arra, hogy a jelöltek alapos vizsgálaton esnek át a kiválasztási eljárás koordinálása alatt.

Ne feledje, hogy a vállalat elnöke gyakran együttműködik a HR-rel, és esetleg kulcsszavas keresőeszközöket használ a potenciális jelöltek bizonyos kritériumok alapján történő szűrésére. Ha attól tart, hogy a pályázata nem lesz eléggé specifikus ahhoz, hogy biztosítsa az állást, akkor a szakértelmének erre a szempontjára való összpontosítás előnyösnek bizonyulhat a projekt munkák világában való részvétel esetén. Ha az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavakat beépíti az önéletrajzába, azzal megkülönböztetheti magát a többi pályázótól, és ezzel növelheti az esélyeit a kívánt állás elnyerésére.

Hasznos tipp a közelmúltbeli állások kifejtésekor, hogy legfeljebb négy olyan szerepkört adjon meg, amelyeket jellemzően elfogadhatónak tart. Mindazonáltal ötnél több megemlítése általában nem javasolt, ha célja a karrierjében való előrelépés.

Milyen végzettség birtokában van?

A szakasz helyesen
Ügyintéző
Budapesti Metropolitan Egyetem
1995. augusztus – 1996. szeptember
Dunakeszi

Takarító
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
1997. szeptember – 1999. október
Ráckeve

Ez így nem jó
Iskolák

Menedzser
Budapesti Corvinus Egyetem
2023
Tiszalök

Bankár
Milton Friedman Egyetem
2017
Szigetbecse

Az önéletrajznak ebben a szegmensében nemcsak az oktatási programok és kurzusok nagybetűvel való feltüntetése, hanem az egyetemi tanulmányok pontos időtartamának években és félévekben történő megadása is elengedhetetlen (a karok nagybetűs feltüntetése a példában nem kötelező), valamint a megszerzett diploma vagy érettségi jegyek feltüntetése.

A felsőoktatási intézmény helyének feltüntetése hitelesebbé teheti a jól felépített önéletrajzot, ezért javasolt ezt a részletet beépíteni, ha az információ releváns, például érettségi bizonyítvány esetén.

Érdekes módon a toborzók gyakran kevesebb időt szentelnek a végzettség szakasznak, mint más kulcsfontosságú területeknek. Ezért ennek a résznek a strukturálásakor használja a megadott példát útmutatásként, és fordítson nagy figyelmet a helyesírásra és az írásjelekre az önéletrajzban, hogy elkerülje a hibákat.

Azonban még korlátozottan értő kezdőként is előnyös dokumentálni az összes releváns tanúsítványt, még akkor is, ha azok bonyolultságát nem értjük teljesen. Ezt a taktikát alkalmazva bővítheti készségeit, és személyiséggel töltheti meg önéletrajzírását.

A képességek és a készségek helyes megadásának módja

Ha projektkoordinátori állásra pályázik, elengedhetetlen, hogy olyan alapos önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan hangsúlyozza szakmai képességeit és emberi készségeit. Íme egy kompakt ellenőrző lista, amely segítséget nyújt Önnek:

Szakmai képességek:

 • Tanúsítvány egy elismert projektmenedzsment-tanfolyamon.
 • Jártasság a projekttervek értelmezésében és a teljesítmények nyomon követésében.
 • Kivételes képesség igényes feladatok elvégzésére szoros határidők alatt.
 • Magas szintű szervezési és tervezési készség, hatékony kommunikációs képességekkel párosulva.
 • Jártasság a különböző projektmenedzsment eszközök és szoftverek használatában.
 • Képesség a változó projektkövetelményekhez való alkalmazkodásra és a kiszámíthatatlan helyzetek kezelésére.
 • Hatékony problémamegoldó képesség, előrelátás a lehetséges projektkockázatok előrejelzésére és mérséklésére.

Személyközi készségek:

 • Ügyfélközpontú megközelítés minden kommunikáció során.
 • Képesség a különböző szakmai háttérrel rendelkező egyénekkel való együttműködésre.
 • Hatékonyság és könnyedség a csapattagokkal és az érdekelt felekkel való interakciókban.
 • Képesség a nagy nyomás alatt álló projektkörnyezetben való hatékony együttműködésre.
 • Hatékony interperszonális kommunikáció, még stresszes helyzetekben is.
 • A szerep hatékony betöltéséhez szükséges rálátás és tapasztalat.
 • A feladatok stratégiai delegálásának képessége a projektcsapatokon belül.

Ebben a részben törekedjen arra, hogy körülbelül 5-7 olyan pontot tartalmazzon, amelyek röviden, de átfogóan kiemelik a sikeres projektkoordinátori karrierhez szükséges készségeket.

Ennek kitöltése után elegendő felsorolni azokat a nyelveket, amelyekben Ön jártas, valamint az esetleges hobbijait.

A nyelvekkel kapcsolatban azonban ne feledje, hogy az interjú során szinte biztosan kérdezni fogják ezekről, ezért nem bölcs dolog ezen a ponton hamisítani. Sok esetben arra kérhetik, hogy szóban mutassa be nyelvtudását, írásban pedig nyelvtani jártasságát.

Ennek ellenére érdemes ezt egy egyszerű listában feljegyezni, ahogyan a hobbikra is hasonló mintalistát érdemes használni.

Ezt így mutassa be
Nyelvi készségek:
Angol – középfokú
Német – haladó