Ügyfélszolgálati képviselő önéletrajz – Egy profi önéletrajz első kézből!

Ha rendkívül szereti az embereket, érdemes lehet elgondolkodnia az ügyfélszolgálati munkatárs karrier mellett. Ha azonban már rendelkezik tapasztalattal és portfólióval ezen a területen, akkor különösen lényeges odafigyelni, hiszen kiváló útmutatónk van az önéletrajz megírásához.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Nem csak erre térünk ki, hiszen szakmai szempontból is alaposan megvizsgálunk mindent, ami lényeges, hogy kívül-belül megismerkedhessen a tökéletes iromány elemeivel. Célunk, hogy mintánkkal segítsünk könnyíteni a terhelésen, hogy kizárólag az interjúra való felkészülésre koncentrálhasson.

Ezért akár újonc a munka világában, akár szakmai önéletrajzot szeretne készíteni, érdemes elolvasni cikkünket.

Ügyfélszolgálati képviselő önéletrajz

Tartalomjegyzék

Ügyfélszolgálati munkatárs- Nézzünk meg egy tökéletes mintát!

Személyes adatok
Vágner Attila
ügyfélszolgálati munkatárs
E-mail cím: vagnerattila@gmail.com
Telefonszám: 06 20/45 – 64 – 124
Lakcím: 2321 Budapest, Varga Etelka utca 54.
Születési hely, idő: 1995. 02. 21. Budapest

Rövid bemutatkozás
Több, mint 3 éves tapasztalattal rendelkezem, mint ügyfélszolgálati munkatárs, az évek alatt pedig egyaránt elsajátítottam a hideg és a meleg hívások rejtelmeit is. Pénzügyi alapismeretekkel is rendelkezem, mivel dolgoztam az OTP banknál, miközben a beérkező hívásokat teljesen professzionális módon vagyok képes kezelni.

Eddigi tapasztalat
Személyi asszisztens
Magyar István / Woodak Kft.
2020. március – 2022. november
Nyíracsád

 • A terület irányítása, szervezése
 • Az adminisztratív tevékenységekhez szükséges folyamatok kialakítása, illetve optimalizálása
 • Feladatok szükség szerinti kialakítása, megszervezése
 • Termelési tevékenységek közötti adat átadások elvégzése
 • A dokumentációs rendszer továbbfejlesztése

Marketing szakember
Webshop Global Kft.
2018. október – 2019. január
Debrecen

 • Webshop, hírlevélkezelő és social media felületek kezelése
 • Social media és Google hirdetések kezelése ügynökségekkel együttműködve
 • Marketing aktivitások online megjelenésének kivitelezése és tervezése
 • Online kampánymenedzsment, kampánykiértékelések készítésekapcsolattartás ügynökségekkel
 • kreatív szövegek, posztok, blogok, hírlevelek írása

Iskolák

Külkereskedelmi BA
Budapesti Corvinus Egyetem
2014. szeptember – 2017. július
Sopron

Grafikus
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2010. szeptember – 2013. július
Kecskemét

Érettségi
Pannonhalmi Béla Baptista Általános Iskola és Gimnázium
2005. szeptember – 2007. május
Budapest

Készségek

 • Erős emberismeret
 • Empatikus személyiség
 • Nagyfokú önállóság
 • Precízség és pontosság
 • Lojalitás
 • Nyitott személyiség
 • Proaktivitás
 • Kiváló kommunikációs készség
 • Csapatban való munkaképesség
 • Exrovertált személyiség
 • Mosolygós szemléletmód

Nyelvismeretek
Angol – alapfok

Milyen fizetésre számíthatsz mint ügyfélszolgálati munkatárs?

Mielőtt belemélyednénk a dokumentum készítés részleteibe, hasznos lehet áttekinteni az alapokat, például, hogy milyen fizetési tartományra számíthatunk az ügyfélszolgálati szakmában. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen számokat közöl az interjún. Ez a tudás elengedhetetlen ahhoz, hogy pozitív benyomást keltsen az interjú során. A túl magas vagy túl alacsony fizetés követelése potenciálisan a professzionalizmus hiányára utalhat a terület szempontjából.

A jó hír az, hogy az ügyfélszolgálati munkán belül a kereseti lehetőségek széles skálája kínálkozik az adott munkatípustól függően. Például, ha úgy dönt, hogy egy nagyobb vállalatnál dolgozik, akkor magasabb fizetésre számíthat, akár duplája egy kisebb cég fizetésének. Bár előfordulhat, hogy feláldoz egy intimebb munkakörnyezetet, a kompenzáció viszont jövedelmezőbb lehet.

Az ügyfélszolgálatisok az alapon kívül juttatásban és bónuszban is részesülhetnek kivételes munkájukért. A hagyományos munkát keresőknél az átlagos bruttó fizetés 200 000 és 300 000 ezer forint között mozoghat. Szabadúszóként azonban akár 1 000 000 Ft-ot is lehet keresni ebben a szakmában.

Végső soron a fizetési elvárások számos tényezőtől függenek, például a munkatapasztalattól, az iskolai végzettségtől és a benyújtott önéletrajz minőségétől. Emellett ugyanilyen fontos, hogy az interjú során hatékonyan mutassa be képességeit a HR képviselőnek.

Az alap ismeretek amiket érdemes tudnia a jelentkezés előtt!

A következő pontok kulcsfontosságúak a szakmai dokumentum elkészítésekor. Ha arra törekszik, hogy kreatívan mutassa be magát, a mellékelt portfóliójának hibátlannak kell lennie, mert míg az iromány csak az érdeklődés felkeltését szolgálja, a portfólió az, ami meghozza a munkát.

A beküldési módtól függetlenül lényeges, hogy sablonunkat használja, hogy a legjobb jelölt legyen. Kerülje el a helyesírási hibákat, és nyújtson be egy világos és tömör dokumentumot, amely kiemeli emberi készségeit.

Ne hagyja figyelmen kívül a bemutatkozó részt, mivel ez egy egyszerű módja annak, hogy néhány mondatban bemutatkozzon. Fordítson egyenlő figyelmet a személyes adatok és a készségek szakaszra, mert minden hiba tönkreteheti az első benyomást. A mintára hivatkozva nyilvánvaló, hogy a helytelen telefonszám vagy e-mail cím megnehezítheti a sikert.

Az önéletrajzok megfelelő formája

Ügyfélszolgálatisként az lesz a feladata, hogy kiszolgálja az embereket igényeit és megtalálja a kérdésükre a választ. Például, amikor hideg hívásokat indít úgy ügyfeleket fog keresni, ha pedig meleg hívásokat, akkor meglévő embereket hív fel értékesítés vagy eladás céljából.

Mielőtt elkezdené írni, lényeges észben tartani néhány további szabályt. A szöveg betűtípusa és mérete nem térhet el túlságosan a szabványtól, még akkor sem, ha digitálisan küldi be önéletrajzát, így maradjon a 11-es vagy 12-es betűméretnél és a Times New Roman betűtípusnál, ha teheti. A korábbi munkatapasztalatokra vonatkozó példák bemutatásakor lényeges, hogy az legyen tömör és világos. Ezenkívül az ügyfélszolgálati munkatárs CV végén a jelentkező készségeinek összefoglalása elengedhetetlen egy tökéletes önéletrajzhoz.

Most, hogy megtanulta az alapelveket, beszéljük meg, hogyan lehet kiemelni önéletrajzának egyes szakaszait, beleértve a munkatapasztalatot, az oktatást, a bemutatkozást és a személyes adatokat.

Ügyfélszolgálati képviselő önéletrajz

A személyes adatok és a lényeges információk

Jó megoldás
Miskolczi Zsolt
Ügyfélszolgálati munkatárs
Email cím: miskolczizsolt@gmail.com
Telefonszám: 06 70/ 563 12 13
Lakcím: 4321 Nagyszabolcs, Pöttyös szoknya utca 621.
Születési hely, idő: 1982. 06. 08. Kisújszállás
Nem jó megoldás
Láczi Ödön
odonkeeeee@freemil.com
63 23 753
4311 zugliget, 18
1989. 10. 27. Cegléd

A második ügyfélszolgálati mintával kapcsolatos problémák teljesen nyilvánvalóak, és az önéletrajznak ez a része kulcsfontosságú az első benyomás kialakításához. Ha nem felel meg az első részben vázolt szabványoknak, akkor nem tekinthető professzionálisnak. Ez akár el is riaszthatja az olvasót attól, hogy folytassa a munkatapasztalatokról szóló részt.

Ezzel szemben az első minta jól megírt, sokrétű és világosan bemutatott, így ideális választás, ha kitűnni szeretne a vállalat szemében. A második minta olyan hibákat tartalmaz, mint például a helytelenül formázott telefonszám, ami megakadályozhatja, hogy a munkáltató felvegye a kapcsolatot a jelentkezővel, még akkor is, ha az egyébként megfelelő képesítéssel rendelkezik. Ezenkívül a piros mintában megadott e-mail címek nem professzionálisak, és a profi e-mail cím elengedhetetlen minden álláskereső számára.

Azt pedig érdemes megjegyeznünk, hogy bár Ön döntheti el, hogy a beérkező anyaghoz csatol-e képet, de ha ránk hallgat inkább nem teszi. Amíg ugyanis szimpátiát ébreszthet a kép, ugyanannyi esély van arra, hogy elveszi az olvasó kedvét attól, hogy felhívja Önt. Ráadásul úgy a kép határozza meg az első benyomást, nem pedig a tudása. Ha viszont kérik, vagy mindenképpen szeretne képet csatolni, figyeljen arra, hogy ne legyen 1 évnél régebbi és ne adjon meg olyat, ami nyaraláson készült.

A bemutatkozás mint a legjobb jelölt

Miután megadta személyes adatait, önéletrajzának következő része a bemutatkozása lesz. Ez lényegében rövid összefoglalása készségeinek és munkatapasztalatának, és ez egy lehetőség, hogy bemutassa ügyfélszolgálati képességeit. Lényeges azonban, hogy kerülje a túl hosszú vagy irreleváns információk írását, és inkább összpontosítson arra, hogy világosan és tömören mutassa be magát.

Annak érdekében, hogy egyértelmű példát nyújtsunk arra, hogy mit értünk ezen, az alábbiakban egy helyes és egy helytelen mintát is mellékeltünk az Ön tájékoztatására.

Ezt egy jó tipp
Azon kívül, hogy 5 éves tapasztalatom van, mint ügyfélszolgálati munkatárs, a K and H bank vezető csapatának tagja is lehettem. Egy 5 fős új csapatot irányítottam és segítettem őket az első időszakban, ahogy csak tudtam. A segítségemmel a 3. hónap végére 10%-os növekedést tapasztalhatott az osztály, a tanítványaim közül pedig fél éven belül többen a legjobb ügyintézők közé kerültek be, így díjakat is nyertek.
Ezt inkább kerüld el
Tudom hogy működik egy ügyfélszolgálat. Voltam ott munkatárs és van tapasztalat mögöttem. Fogadtam mindenféle hívást, de beosztottjaim is voltak. Kérem hívjanak, ha úgy gondolják, hogy én vagyok a legjobb jelentkező a munkára. Nem fogják megbánni.

Láthatod tehát, hogy ugyanazokat a gondolatokat máshogy is meg lehet fogalmazni. Érdemes konkrét adatokra és számokra koncentrálnod és felejtsd el azt, hogy felesleges dolgokat adsz hozzá, csak úgy, mint, ahogy a pirosban is láthatod. A feladatod tehát az, hogy megmutasd, miért te vagy a legjobb jelentkező.

A tapasztalatok és az ismeretek

A bemutatkozást követően jön a munkatapasztalatokkal foglalkozó rész, ahol fel kell sorolnia az Ön által betöltött pozíciókat, a megfelelő dátumokkal együtt. Fontos az információk tematikus elrendezése, ahogyan a mintánkban is látható, a professzionális megjelenés érdekében. Miközben kiemeli a különböző munkaköreit, kerülje a hosszú mondatok írását, ehelyett próbáljon meg néhány tömör pontot használni.

📌Ne felejtse el felsorolni a munkatapasztalatait fordított időrendi sorrendben.
Így próbáld meg
Oktató
Don Pepe Kft
2015. április – 2023. november
Ferihegy

 • Oktatási környezet igényes és korszerű kialakítása
 • Tanmenetek, tantervek, egyéb oktatási dokumentumok aktuális jogszabályokhoz történő illesztése
 • Saját dolgozók tudásának felmérése, ennek alapján képzési tematikák összeállítása
 • Oktatások tartása, szükség esetén más munkatársak vagy külső partnerek bevonásával
 • Oktatási dokumentációk kezelése

Könyvtáros
Richter Gedeon Nyrt.
2013. március – 2014. április
Sátoraljaújhely

 • A könyvtári stratégia kidolgozása és megvalósítása
 • Javaslattétel új, innovatív, digitális könyvtári szolgáltatások fejlesztésére, ezek megvalósítása
 • A könyvtár napi operatív működésének irányítása, éves költségvetés tervezése menedzselése
 • Modern könyvtári szolgáltatások megszervezése és irányítása
 • Kapcsolattartás az egyetemi vezetőkkel és oktatókkal
 • A könyvtár hivatalos képviselete

Intézményvezető
Nyergesújfalu Város Önkormányzata
2011. május – 2012. július
Budakeszi

 • A feladatellátáshoz biztosított önkormányzati vagyon megőrzése
 • Meghatározott közművelődési célok és programok megvalósítása
 • Közművelődési feladatok ellátása
 • A helyi klubok, önszerveződő közösségek tevékenységének koordinálása
 • Helyi, térségi kiállítások megszervezése, kulturális versenyek szervezése
 • Rendezvények lebonyolításához pályázatok elkészítése
Így nem igazán jó
Sportszervező
International Testing Agency
2008. augusztus – 2009. február
Budapest

 • A mintagyűjtő személyzettel (DCO-k és BCO-k) kapcsolatos szempontok összehangolása
 • A küldetések és események elosztása és a kommunikáció
 • Költséghatékony végrehajtásához szükséges eszközök és mechanizmusok fejlesztésének támogatása
 • Logisztika és leltározás
Amint láthatja, célszerű kiemelni a különböző pozíciókat az ügyfélszolgálati munkatárs dokumentum összeállítása során, és kulcsfontosságú a megfelelő nagybetűk használata, miközben fontossági sorrendet állít fel.

Mindazonáltal, bár elegendő néhány tömör pontban felsorolni az előző munkája során megszerzett feladatokat és kompetenciákat, nem elegendő egy – két szóval leírni, hogy mit csinált. Következésképpen elengedhetetlen a stratégia kialakítása ennek a szakasznak a megfogalmazásakor, mivel a rendezetlen iromány könnyen kikapcsolhatja az olvasót.

Ezért, ha valóban meg akarja mutatni magát az olvasónak, ügyeljen a formázásra, az attribútumokra és a jártasságainak megfelelő bemutatására.

Azáltal pedig, hogy a Budapest területén elő személyek nagyobb jövedelemre számíthatnak, javasoljuk, hogy adja meg a terület nevét, ahol dolgozott, mert így akár vidéken is nagyobb fizetést kaphat, ha látják, hogy Budapest területén is vállalt munkákat.

Ügyfélszolgálati képviselő önéletrajz

A tanulmányok – Ügyfélszolgálati munkatárs

Az ügyfélszolgálati dokumentum megírásának következő szakaszában az iskolai végzettség felsorolására kell összpontosítania, beleértve a tanulmányi területét és a megszerzett diploma nevét. Ha Ön még új a munkaerőpiacon, és nincs komoly tapasztalata a területén, érdemes lehet egy listát készítenie a korábban bemutatott készségkészletek alapján, hogy segítsen kitölteni az önéletrajzot, és az legalább egy oldalas legyen.

Csakúgy, mint a munkatapasztalat szakaszban, az oktatási információkat fordított időrendben kell megadni. Ha több releváns iskolába járt, nyugodtan kizárhatja az érettségivel kapcsolatos információkat, és csak az utolsó egy vagy két tanulmányt adja hozzá ehhez a részhez.

Szánjon egy percet önéletrajzának megfelelő szakaszának most áttekintésére, és győződjön meg arról, hogy megfelel az ajánlott irányelveknek.

Egy kiváló minta
Tanulmányi adatok

Egészségügy
Gábor Dénes Egyetem
2005. szeptember – 2007. május
Solymár

Tudományos Ba
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2003. szeptember – 2004. június
Budapest

Egy rossz példa
sulik

Tervező
Moholy Nagy Művészeti Egyetem
5 év
Maglód

Változást elősegítő
Budapesti Gazdasági Egyetem
2 éve
gyál

Egy profi CV készítéséhez lényeges, hogy megadja szakának teljes nevét és annak az iskolának a nevét is, ahová járt. Ezenkívül ne felejtse el hangsúlyozni a konkrét tanulmányi időtartamot az évek számának megadása helyett. A jól megírt és precíz CV pozitív benyomást kelthet a potenciális interjúkészítőkben, ezért érdemes többször is átnézni önéletrajzát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy hibamentes, és Önt a legjobb jelöltként mutatja be az állásra.

A legfőbb képességei mint munkavállaló

Ezen a ponton pedig azon töprenghet, hogyan lehet hatékonyan bemutatni a megpályázott álláshoz szükséges készségeket. Noha ez az egyéni körülményektől függően változhat, összeállítottunk egy listát azokról a lényeges összetevőkről, amelyeket fel kell venni egy jól kidolgozott önéletrajzba a leendő ügyfélszolgálati munkatársak számára.

Érdemes megjegyezni, hogy a grafikai tervezés területén mind a soft, mind a hard skillek elengedhetetlenek. Bár a soft készségek döntőek, szemben a kemény készségekkel, például a szoftverek szakszerű használatával, lényeges, hogy mindkét készségkészletet szerepeltesse önéletrajzában.

A jó hír az, hogy mindkét rész esetében elegendő néhány tömören megfogalmazott pont az CV elkészítésekor.

Elegendő egyébként egy listában megírni 5 – 6 pontot, de hogy segítsünk, mi most külön is bemutatunk párat mindkét oldalra:

Soft skillek

 • Értékesítői szemlélettel rendelkezem
 • Proaktívan dolgozom
 • Erős beszédkészségem van
 • Eredmény és célorientált vagyok
 • Ambiciózus vagyok
 • Maximális teljesítményre törekszem

Hard skillek

 • Alapfokú számítógépes ismereteim vannak
 • Ismerem a CRM rendszereket
 • B kategóriás jogosítványom van
 • Erős angol nyelvtudással rendelkezem
 • Ismerem az alapvető programokat
 • Van tapasztalatom vezetői helyzetben is

A Hard készségek tehát azokat a képességeket mutatják be, amiket tanult, a Soft pedig az interperszonális készségeket jelentik. Jó ha tudja egyébként, hogy a HR-esek általában kulcsszó kereső programokat használnak, hogy az az ügyfélszolgálati munkatárs tűnjön fel előttük, akit keresnek. Így, ha teheti használja az álláshirdetés leírását és írjon bele pár olyan fogalmat és szót, a készségek szakaszba, amit ott is lát, hogy növelje az esélyét arra, hogy megtalálják a papírját.

Milyen nyelveken tud beszélni?

Az ügyfélszolgálati munkatárs CV elkészítésekor a nyelvtudással kapcsolatos információk létfontosságúak, különösen az olyan területeken, ahol külföldi ügyfelek is vannak. A munkaadók gyakran megkövetelik a jelentkezőktől, hogy legalább középfokú idegen nyelv tudással rendelkezzenek. Ezért lényeges, hogy az önéletrajzában megemlítse a nyelvtudást, mivel ez olyan előny lehet, amely megkülönbözteti Önt a többi jelölttől.

Ha folyékonyan beszél vagy beszél több nyelvet, még akkor is, ha ezek nem tűnnek relevánsnak a munka szempontjából, akkor is érdemes megemlíteni őket. A többnyelvűség segíthet abban, hogy kitűnjön, és figyelembe vegyék a nemzetközi lehetőségek szempontjából is. Ezért az összes nyelvtudásának feltüntetése az önéletrajzában előnyös lehet karrierje szempontjából. Ráadásul, magasabb jövedelmet is jelenthet Önnek.

Lényeges azonban, hogy őszinte legyen, és ne vigye túlzásba a nyelvtudását. Önéletrajzának ezt a részét gyakran ellenőrzik a munkaadók a felvételi folyamat során, és ha hazugságon találják, annak súlyos következményei lehetnek. Az őszinteség a legjobb politika, még akkor is, ha úgy gondolja, hogy egy olyan nyelven való jártasság kinyilvánítása, amelynek csak néhány mondatát ismeri, segíthet az állás megszerzésében.

Sok esetben pedig nem csak szóban kérdezik meg arról, hogy mennyire ismeri az adott nyelvet, hanem akár írásban is, ha ügyfélszolgálati munkatárs pozícióra jelentkezik.

Az adatok helyes megadása
Nyelvek
Angol – Felsőfok
Német – Alapfok

Az opcionális részek bemutatása röviden

Ha a CV-ben bemutatja a hobbikat, az módja annak, hogy pozitív hatást gyakoroljon a potenciális munkaadókra. Bár ez nem szükséges, ha vannak olyan hobbijai, amelyek az ügyfélszolgálati munkatárs pozícióhoz jól jöhetnek, jó ötlet lehet ezeket belefoglalni ebbe a szakaszba. Ezzel kimutathatja szenvedélyét és elkötelezettségét a terület iránt, ami vonzóbbá teheti Önt az olvasó szemében.

Nem kell azonban csak a munkához köthető és kapcsolatos hobbira korlátozódnia. Bármit beleírhat, amit szívesen megoszt az olvasóval, és ami kiemeli személyes erősségeit. Például, ha szereti a csapatsportokat, megemlítheti ezt, mivel ez azt mutatja, hogy csapatjátékos vagy, és jó kommunikációs készségekkel rendelkezik.

A hobbi rovat után további releváns tanulmányokat vagy információkat is felvehet, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a munkához. Ez magában foglalhatja az Ön által esetleg elvégzett további tanfolyamokat vagy diplomákat, illetve a kapott bizonyítványokat. Lényeges, hogy ez a szakasz rövid és lényegre törő legyen, egyszerű listaformátumot használva, hogy minden további magyarázat nélkül adja meg az információkat.

Lényeges tudnia, hogy minden munkához külön önéletrajzot kell írnia, hiszen csak így tudja azt elérni, hogy az olvasó nem érezze, hogy egy adott sablont küldött be mindenhová. Ez ugyanis növelni fogja az esélyét.