Sales munkatárs önéletrajz minta

A sales területén állást szerezni egyszerre óriási kihívás és gyerekjáték is. Bár rengeteg nyitott pozíció van, a jelentkezők száma még ennél is magasabb, és mindannyian azt szeretnék, hogy a leendő munkaadójuk felfigyeljen rájuk.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Ezért egy kiemelkedő sales munkatárs önéletrajz elengedhetetlen a sikerhez. Olyat kell beküldened a pozícióra, amely megszerzi neked az interjút. Amikor már ez megvan, akkor már személyesen is le tudod nyűgözni a leendő munkaadódat.

Mit tehetsz azért, hogy a te sales munkatárs önéletrajzod jobb legyen, mint a többi jelöltté? Amellett, hogy kísérőlevelet is írsz, muszáj kreatívan felsorolnod az összes készségedet, képességedet és a szakmai tapasztalatodat, amelyek természetesen igazodnak a megpályázott pozíció elvárásaihoz. Olvass tovább, és találsz néhány tippet, amelyek segítségével biztosan ütős sales munkatárs önéletrajzot készítesz!

resume of a sales associate

Tartalomjegyzék

Hogyan írj sales munkatárs önéletrajzot?

Egy vizuálisan megkapó sales munkatárs önéletrajz elkészítése jó megoldás. Azonban ha szeretnél igazán szuper önéletrajzot, akkor a tartalomnak is tökéletesnek kell lennie.

A kereskedelem nyitott pozíciói rengeteg jelentkezést kapnak. A legtöbb HR-es pedig nem fog több időt rászánni az önéletrajzod olvasására, mint egy, maximum két percet. Ezért is kell, hogy minden fontos információt tartalmazzon, amely az adott pozícióhoz szükséges. Emellett könnyen olvashatónak is kell lennie, miközben kihangsúlyozod a legfontosabb tudnivalókat.

resume of a sales associate

Kezdd a sales munkatárs önéletrajz az egyértelmű elérhetőségeiddel

Az egyik legfontosabb része önéletrajzodnak az elérhetőségeid, személyes adataid, mivel ezen keresztül ér el a cég, ha szeretnének behívni interjúra, és felvenni az állásra.

Ez a rész az önéletrajz legtetején kap helyet. Középre, a neved alá is kerülhet, vagy pedig a bal vagy jobb felső sarokba. Könnyen láthatónak és egyértelműnek kell lennie. Különböző variációkat látsz majd arra, hogy hova pozícionálhatóak, amikor megnézel néhány sales munkatárs önéletrajz példát.

Emellett arra is figyelj, hogy a legfrissebb email címedet és telefonszámodat add meg, amelyekhez mindig van hozzáférésed. A legutolsó dolog, amit csak kívánhatsz, hogy lemaradsz egy hívásról vagy üzenetről.

Hogyan válaszd ki a legjobb sales munkatárs önéletrajz sablont?

A legjobb dolog abban, ha önéletrajz szerkesztőt használsz, hogy már minden szükséges szekció adott. Neked csak a saját adataiddal személyre kell szabnod.

Rengeteg előre elkészített sablon közül válogathatsz, amelyeket online mind megtalálsz. Okosan válassz, lehetőleg a pozícióhoz mérten. Nézd meg, hogy milyen céghez adod be a jelentkezésedet, és ahhoz mérten válassz sablont.

Nézz szét az önéletrajz sablonjaink között. Válaszd ki azt, amelyik a személyiségedet tükrözi és a cég elvárásainak is megfelel.

Egy sales munkatárs önéletrajz sablon biztosan gondoskodik arról, hogy semmilyen fontos információ és adat ne maradjon le. Emellett önéletrajzod rendezett, átlátható és vizuálisan is kellemes lesz.

Válassz a szakmai bemutatkozó és a karriercél meghatározás között

Ha még mindig keresed a tökéletes sales munkatárs önéletrajz sablont, akkor láthatod, a legtöbbjük tartalmaz szakmai bemutatót vagy karriercél meghatározást, esetleg mindkettőt.

Ezek megírása nem szükséges, de ajánlott. Ha úgy döntesz, beleírod az önéletrajzba, akkor viszont tűnjön szakmainak.

A világos karriercél meghatározás vagy egy lenyűgöző szakmai bemutatkozó akkor is hasznos, ha pályakezdő vagy, vagy már több év tapasztalattal rendelkezel. A segítségükkel rögtön felhívod a figyelmet az önéletrajzodra.

A cél az, hogy minél jobban levedd a lábáról a HR-est, és hogy a tiéd kitűnjön a többi jelölt önéletrajza közül, ezért jól meg kell írnod ezt a részet. Használd ki ezt a lehetőséget, hogy személyre szabd az önéletrajzodat. Kezeld úgy, mintha ez a reklámszlogened lenne.

Hogyan tedd ezt? Először is, olvasd át az álláshirdetést. Kicsit kutass a cég után. Az álláshirdetésben megemlített készségeket, képességeket, kvalitásokat és szakmai tapasztalatot, és a cég misszióját és vízióját is foglald bele.

resume of a sales associate

Sales munkatárs önéletrajz szakmai bemutatkozó példa

Amennyiben tényleg szeretnél szakmai bemutatkozót az önéletrajzodba, akkor minden, a pozícióhoz releváns információt foglalj bele. Elnevezheted szakmai bemutatkozónak, de a következő megnevezéseket is használhatod címként:

 • Kvalifikáció összegzés
 • Szakmai kvalifikáció
 • Összefoglaló
 • Összegzés
 • Kvalifikáció összegzés
 • Kvalifikációk
 • Önéletrajz összegzés

Játszadozhatsz ezekkel a megnevezésekkel, hiszen így kreatív lesz önéletrajzod. Próbáld meg a szakmai bemutatkozót a potenciális új állásra vonatkozó specifikus szakmai tapasztalattal és feladatkörökkel kitölteni.

Említsd meg milyen egyedülálló módon tudsz eladni, hogyan szolgálod ki a vevőket, honnan gyűjtötted össze a kereskedelmben szerzett ismereteidet, éred el az eladási célokat, vagy hogyan kezelted a projektmenedzseri feladatokat. Ezek mellett más feladatokat is megemlíthetsz, valamint az előző pozícióban elért eredményeidet, akár az olyan egyszerűeket is, mint hogy kasszát kezeltél, készpénzes és kártyás fizetésekkel dolgoztál, vagy kirakatokat rendeztél.

Emeld ki az eredményeidet. Alább láthatsz rá egy kitűnő példát.

HELYES

Szakmai bemutatkozó

  Több, mint 5 év sales munkatárs szakmai tapasztalat a kereskedelmi ágban

  Több, mint 2 év szakmai tapasztalat, mint e-commerce sales specialista

  Több, mint 2 év szakmai tapasztalat 30+ fős sales csapat vezetésében

  Havi értékesítési célok elérés

  3 év alatt 12 alkalommal a “Hónap Dolgozója” díj elnyerése

  A sales csapat számára up-selling és kereszt értékesítési szkriptek megírása

Alternatív megoldásként pedig használhatsz egy összegző bekezdést magadról a kereskedelmi önéletrajzodban. Ez a szekció mindössze 1-3 mondat hosszúságú legyen.

Sales munkatárs önéletrajz karriercél meghatározás példa

Néhányan úgy gondolják, hogy a karriercél meghatározás már kiment a divatból, és nem sok értéket ad egy sales munkatárs önéletrajzhoz. Azonban ha még rendelkezésedre áll hely az önéletrajzodon, miért ne próbálhatnád meg kitölteni egy lenyűgöző karriercél meghatározással?

Habár valószínűleg nem fogsz a standard sales munkatárs önéletrajzokban karriercél meghatározással találkozni, gondolj erre úgy, mint egy újabb lehetőségre a kreativitásod kiélésére. Az emberek által ódivatúnak tűnő dologból létrehozhatsz egy nagyon ütős bemutatkozást, amellyel ragyoghat az önéletrajzod.

Használj szakmához kapcsolódó kulcsszavakat, amelyek a szűrőprogramok számára könnyen átvizsgálhatóvá teszik sales munkatárs önéletrajzodat. A célod legyen rövid, és próbáld meg mindössze 1-2 mondatba sűríteni az információt.

Akár a személyes céljaidat is leírhatod itt. arra azonban mindenképp figyelj, hogy a fókusz azon maradjon, hogy milyen értéket hozol a cég számára.

Itt találsz egy figyelemfelkeltő karriercél meghatározást, amelyet az önéletrajzod tetején helyezz el.

HELYES

Szeretném felhasználni az értékesítő tapasztalatomat az ABC cégnél, hogy a havi, negyedévi és éves kvótát elérhessük. Örömömre szolgálna, ha többet tanulhatnék a cégről és a szociális képességeimet, valamint a munka attitűdömet fejleszthetném egy ilyen nagy múltú cégnél, ahol remélem, fejlődhetek szakmailag.

resume of a sales associate

Hogyan írj figyelemfelkeltő szakmai tapasztalat részt

Minden sales munkatárs önéletrajz sablonban nagyvalószínűséggel fogsz találni munkatapasztalatokat felsoroló részt. Ennek oka pedig, hogy ez és az eredményeid bemutatása esszenciális egy önéletrajz esetében. Legfőképp akkor, amikor olyan pozícióra jelentkezel, ahol az eddigi tapasztalataid hasznosak lehetnek.

Amennyiben már hosszú listád van a munkahelyeidről és a gyakornoki tapasztalataidról, nem kötelező mindegyiket felsorolni. A munkahelyeid megnevezése mellé az ott töltött időt, évek számát is tüntesd fel.

A legfontosabb azonban, hogy azokat a tapasztalatokat említsd meg, amelyek relevánsak a megpályázott pozícióhoz. Akár egy start-upnál szerzett rövid gyakornokság, vagy egy multi cégnél töltött több év, a lényeg, hogy az értékesítéshez kapcsolódjon.

Példa a szakmai tapasztalatra a kereskedelmi sales munkatárs önéletrajzban

Minden munkádhoz vagy gyakornoki munkádhoz kapcsolódó feladatodról és elért eredményeidről írj pár mondatot, azokban bulletpontokat használva.

Lentebb találsz egy példát a szakmai tapasztalat bemutatására.

Értékesítő munkatárs
ABC Cég
Budapest

  1. június – jelenleg
  A termék leírások és specifikációk elsajátítása

  Up-selling és kereszt értékesítési készségek megszerzése

  A cég 3 raktárkészletének karbantartása

  10 junior sales munkatárs betanítása

  A cég e-commerce alapú működési rendszerének kidolgozása

Értékesítő munkatárs
XYZ Cég
Budapest

 1. szeptember – 2017. május
  A budapesti készlet karbantartása

  Napi bolti eladások vezetése

  2 hónappal a munkába állás után az előrejelzett eladási kvóta folyamatos túlteljesítése

  A “Hónap Dolgozója” díj elnyerése 5 alkalommal

Tanulmányokra vonatkozó rész a sales munkatárs önéletrajzban

A tréningek és a technikai tudás elengedhetetlen a sales munkatárs pozíciókhoz. A készségeid és képességeid lehet, hogy leveszik a HR-est a lábáról az interjún, de azért az iskolai tanulmányaid is előre vihetnek.

Sorold fel a diplomát, iskolákat, főiskolákat vagy egyetemeket, ahova jártál, és azt, hogy pontosan melyik iskolába és mennyi ideig jártál.

Amennyiben csak diplomáztál, így még nincs szakmai tapasztalatod, akkor az iskolában szerzett eredményeket is mutasd be. Természetesen csak akkor, ha kapcsolódik a megpályázott sales munkatárs pozícióhoz.

Emellett a középiskolai végzettségedet, egyéb tréningen szerzett oklevelet és a technikai tudást is felsorolhatod.

Tipp: Ha úgy érzed, hogy kicsit hiányosak a tanulmányaid, és még valamilyen képzésre lenne szükséged, hogy megszerezhesd a kinézett pozíciót, akkor szerezd meg most azt a végzettséget. Amennyiben nem találsz a közeledben megfelelő oktatási intézményt, akkor nézz utána a fizetős vagy ingyenes online anyagoknak is, amelyek szintén adnak oklevelet.

Tanulmányok példa a sales munkatárs önéletrajzba

Ez a rész legyen ilyen egyszerű:

HELYES

Tanulmányok

Üzleti Adminisztráció és Menedzsment

Budapesti Kommunikációs Főiskola

 1. augusztus – 2015. december

Ügyfél Elégedettségi Referens

Vevőszolgálat Oktatási Intézmény

 1. július

Eladásösztönzési technikák

ABC Cég belső képzés

 1. november
HELYTELEN

Üzleti Adminisztráció és Menedzsment

Ügyfél Elégedettségi Referens

Eladásösztönzési technikák

resume of a sales associate

Kulcs készségek és képességek a sales munkatárs önéletrajzhoz

Bár a tanulmányaid és tréningek fontosak, a valódi értéket a készségeid és a kompetenciád adja, amikor sales munkatárs pozícióra jelentkezel. Ebbe pedig beleszámít a készségeid, képességeid és a technikai tudásod, ismereteid.

Amikor jelentkezel egy céghez, még valószínűleg semmit sem tudnak rólad. Egyetlen papírt küldesz el, aminek tartalmaznia kell rólad az összes fontos információt. A készségeid és képességeid feltüntetése akár az önéletrajzban, akár a kísérőlevélben, mind egy összegzést mutat számukra, hogy hogyan fogsz bánni a vevőkkel, és mire számíthatnak tőled, amikor elkezdesz dolgozni náluk.

Olyan kulcsfontosságú készségeket sorolj fel, amelyek relevánsak a sales munkatárs pozícióhoz. Például ezeket:

 • Vevőkiszolgálás
 • Leltározás
 • POS rendszer működtetése
 • Területi értékesítésben szerzett tapasztalat
 • Dokumentum és feljegyzés készítés
 • Kereskedelmi ismeretek
 • Hirdetés

A technikai tudás, egyszerűen megfogalmazva pedig a mérhető és elsajátítható készségeket és ismereteket jelenti. Ezek alapvető kvalifikációk, amelyeket a “mélyvízben” vagy a tréning alatt szerzel meg. Itt találhatsz néhány példát:

 • Számítógépes ismeretek
 • Matematikai készség
 • Kiváló vevő elégedettség vagy vevőkiszolgálás
 • Kereskedelmi ismeretek
 • Vevőkiszolgálás
 • Pénztárgép kezelése
 • Írásbeli és szóbeli kommunikáció
 • Termékismeretek
 • Vezetői képesség

A készségek és képességek szintén fontosak, hogy megjelenjenek az önéletrajzodban, de ezek viszont inkább tulajdonságok, amelyektől jó sales munkatárs lehetsz. Néhány példa:

 • Interperszonális készség
 • Bizalom kialakítása
 • Rugalmasság
 • Multi-tasking
 • Vevők lekötelezése
 • Könnyű adaptáció egy dinamikusan fejlődő kereskedelmi környezethez

Emellett ezeket az információkat érdemes beleírni a kísérőlevélbe is, amelyet csatolsz a jelentkezésedhez.

Mi a legjobb formátum és hosszúság egy sales munkatárs önéletrajzhoz?

Egy jó sales munkatárs önéletrajz általában egy oldalas hosszúságú. Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden fontos adatot, amely alátámasztja, hogy mennyire értékesítő vagy, ki kell hagynod, csak azért, hogy ráférj egy oldalra.

A személyes adatokon kívül az ideális választás, ha számszerűsítve is megmutatod az értékesítő vénádat, a kereskedelemben szerzett sales szakmai tapasztalatodat és az évek során elért eredményeidet.

Személyre szabni a sales munkatárs önéletrajzodat a cég által írt álláshirdetés alapján biztosan növeli az esélyeidet arra, hogy téged válasszanak ki új munkatársnak.

A megfelelő sablon pedig a kulcs a tökéletes önéletrajzhoz. Nézd meg a legjobb sales munkatárs önéletrajzokat, majd hagyd, hogy a dizájn és a felépítés útmutatóként szolgáljon számodra. Nézd meg itt az önéletrajz mintákat, és válaszd a ki a te kereskedelmi sales munkatárs önéletrajzodhoz a legjobbat.

Legfontosabb tudnivalók a sales munkatárs önéletrajz írásáról

Közvetlenül együtt dolgozni a vevőkkel, óriási termékismeretek, a kereskedelemben szerzett tapasztalat, az értékesítési célok teljesítése a legjobb képesség, amit általában keres a munkáltató egy sales munkatársban.

Figyelj arra, hogy az elérhetőségeid átláthatóak és frissítve legyenek. A legrelevánsabb szakmai tapasztalatot válaszd ki a munkatapasztalataid közül, és csak azokat mutasd meg az önéletrajzban.

Fontos tudnod, hogy a kereskedelmi értékesítő munkák nagyon különbözőek. Ezért figyelj a pozíció megnevezésre és az álláshirdetésre. Előzetesen tudj meg többet arról a cégről, ahova jelentkezni szeretnél.

Sales munkatárs önéletrajzodban szerepeljen az is, hogy hogyan generáltál eladást az előző munkahelyeiden, és olyan specifikus feladatok se maradjanak le, amelyek mind azt mutatják, hogy mennyire tapasztalt vagy a szakmádban.

Amikor a saját önéletrajzodat készíted, akkor használd az önéletrajz szerkesztőnket, vagy válassz magadnak egy sales munkatárs önéletrajz sablont, amely kihangsúlyozza azt a képességedet, miszerint kiemelkedő vevőszolgálati készséggel rendelkezel.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan jellemezzek egy sales munkatársat az önéletrajzban?

A sales munkatárs leginkább úgy jellemezhető, hogy olyan személy, aki a kereskedelemben szerzett tapasztalattal rendelkezik.

Melyek a legjobb készségek és képességek, amelyeknek mindenképp érdemes a sales munkatárs önéletrajzban szerepelnie?

Szakmai tapasztalattal vagy anélkül is a legjobb, ha a képességeidet és a tudásodat is megadod az önéletrajzodban. Ez magába foglalja a pénztár működtetését, kezelését, kiváló vevőszolgálatot, termékismereteket.

A készségekhez pedig az olyan tulajdonságok tartoznak, mint a vevőkkel való munka, csapattagok közötti bizalom kialakítása, és a dinamikusan növekvő környezethez való gyors alkalmazkozdás – ezek mind növelik az önéletrajzod értékét.

Milyen feladatkörei vannak egy sales munkatársnak?

A sales munkatárs általában a kereskedelemben dolgozik és közvetlenül tárgyal a vevőkkel. Emellett kezelik a kasszát, bankkártyás fizetésekkel foglalkoznak, a kirakatot rendezik, segítenek a vásárlóknak a hűségpontjaik beváltásában. Végső soron egy jó értékesítő el kell, hogy tudja érni az értékesítési kvótát és eladást kell generálnia.

Hogyan írjam bele a kulcsszavakat a sales munkatárs önéletrajzomba?

Ha önéletrajz szerkesztőt használsz, akkor látni fogod az erre kijelölt területet. Ezek a személyes adatok kell hogy tartalmazzák azokat a kulcsszavakat, amelyeket a HR-es keresni fog az önéletrajzban. Nézd meg a pozíció megnevezését és az álláshirdetést. Figyelj arra, hogy ezek szerepeljenek az önéletrajzodban, hogy a leendő munkaadó könnyen megtalálhassa a jelentkezésedet.