Social Media Manager

A social media manager, más néven social media koordinátor vagy közösségi média specialista szerepe tagadhatatlan egy márka teljes online jelenléténél, mert a közösségi média platformaink keresztül növeli a márka ismertségét, illetve tartalmat gyárt a felületekre. Az olyan social media felületek kezelése mellett, mint a Facebook és Twitter, komplex KPI mérőszámokat figyel, és arra is ügyel, hogy a social media felületeken elegendő organikus forgalom legyen, ezáltal növelve a márka ismertségét. Mindemellett pedig személyre szabott online jelenléttel a forgalom növekedését, így a cég profitját növeli.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A márkák manapság nagy összegeket fizetnek a social media managereknek, akik erős online jelenlétet tudnak kialakítani, amivel pedig a potenciális vevőket érik el.

Tartalomjegyzék

Mit írjak a social media manager önéletrajzba?

A social media manager hatékonyan koordinálja az összes social media felület munkálatait, és tudja, melyik tartalom melyik digitális platformra illik.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi kerüljön a social media manager önéletrajzba ahhoz, hogy az önéletrajz kitűnjön a tömegből.

Nézzünk meg néhány önéletrajz sablont, hogy mely szekciók tartoznak egy social media manager önéletrajzba:

 • Összegzés, szakmai bemutatkozó
 • Szakmai tapasztalat
 • Készségek, képességek
 • Tanulmányok
 • Projektek
 • Elért eredmények
 • Hobbi/érdeklődési kör

Ebben a sorrendben sorold fel a szekciókat a social media manager önéletrajzodban, hogy semmilyen fontos információ ne maradjon ki.

Gondolj ezekre a szekciókra úgy, mint targetált kulcsszavakra, amelyeket a social media manager is használ a célközönség megszerzésére. A szakmai tapasztalat és a készségek, képességek ugyanezt jelentik, mivel rögtön felkeltik a HR-es figyelmét.

Találd meg a megfelelő stílust a social media manager önéletrajzodhoz

Érezted már valaha azt, hogy egy vizuálisan rossz weboldal vagy social media profil azonnal eltántorított? Gondolj csak bele, mit jelent ez, ha a social media manager önéletrajzoddal történik!

Az önéletrajz sablon azért lett megtervezve, hogy átláthatóan és átfogóan összeterelje az összes releváns információt, ami bekerül majd az önéletrajzba.

Olyannak, aki a kreatív világban dolgozik, a social media manager önéletrajz sablon a lehető legkreatívabb kell, hogy legyen. Elég vonzónak kell lennie ahhoz, hogy felkeltse a HR-es figyelmét, de kellően szakmainak is kell lennie, hogy ne vegye el a figyelmet a benne rejlő tartalomról.

De hogyan találod meg a tökéletes sablont?

A karrier tanácsadóink vették a bátorságot, hogy összeállítsák neked a legjobb önéletrajz sablont. Próbáld ki az online önéletrajz szerkesztőnket,  és találd meg a tökéletes sablont, amelyben mindent megtalálsz, amire szükséged van a social media manager önéletrajzodban.

Hogyan formázzam a social media manager önéletrajzot?

Social media managerként megérted, miért olyan szörnyű hiba, ha rossz a megjelenés, hiszen ezt élheted át, amikor egy rosszul szerkesztett cikket olvasol a Facebookon vagy egy online blogon – ez az élmény rögtön elrontja a munka egészét! Ez a formázás ereje!

A formátumban jelenik meg az, hogy hogyan építed fel a szöveget és milyen hangulatot áraszt a megjelenés, és semmilyen negatív élményt nem nyújtson az olvasó számára.

De milyen alap formázási tippeket kell megtanulnod?

 • Margók – A social media manager önéletrajzod készítése közben mindig ügyelj arra, hogy a margók megfelelő méretűek legyenek, ezzel megakadályozva, hogy túl sok fehér terület maradjon a dokumentumban.
 • Precizitás – Amikor kifejted a szekciókat a social media manager önéletrajzodban, akkor próbálj meg a lehető legtömörebb lenni a fogalmazásban. Mindemellett azonban arra ügyelj, hogy világosan fogalmazz és a jó konklúziót lehessen levonni belőlük. Például minimalizáld az elérhetőségeid számát, hogy csökkentsd a szükségtelen információ mennyiségét.
 • A szekciók – Mindig legyenek a social media manager önéletrajzodban szekciók és azok szekció címekkel legyenek elválasztva. Ezzel segítheted a HR-est abban, hogy gyorsan megtalálja az összes fontos információt, miközben az önéletrajz flow is megmarad.
 • Bulletpontok – A bulletpontok segítenek abban, hogy tömör maradjon a mondandót és könnyen olvasható legyen a tartalom, hiszen így az egy mondatba foglalható.
 • Maradj szakmai – Egy mintát kövess mindenhol. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ugyanazt a betűtípust és betűméretet használd, a szekció címek pedig 1 vagy 2 betűmérettel legyenek nagyobbak. A betűtípus könnyen olvasható és egyszerű legyen.

Az önéletrajz típusoknak 3 fajtája van:

 1. Kronologikus – Ennél a típusnál az önéletrajzodba kerülő adatok fordított időrendi sorrendben kerülnek be, ezáltal a legújabb, akár mostani pozíciód kerül legelőre.
 2. Funkcionális – A funkcionális önéletrajz azoknak ajánlott, akiknek kevesebb a szakmai tapasztalatuk, mert ez a képességekre és készségekre helyezi a hangsúlyt. Sok esetben a munkatapasztalat szekció nem is található meg benne.
 3. Kombinált – A kombinált típus a leggyakoribb, mert itt a kronogolikus és a funkcionális típust vegyíted.

Social media coordinator 1

Szakmai bemutatkozó, összegzés a social media manager önéletrajzban

Amikor a szakmai bemutatkozót kell elkészítened a social media manager önéletrajzhoz, akkor valójában az első esélyt kapod meg arra, hogy ragyoghass a HR-es szemében, hiszen ebben a részben 4-5 sorban kell bemutatnod az egész karrieredet, és ezzel megfogni a HR-est. Már ebből eldönthetik, hogy jó lennél-e az adott pozícióra, vagy sem.

A szakmai bemutatkozó vagy összegzés kezdődhet karriercél meghatározással is egy social media manager önéletrajzban, például megemlítheted a céljaidat, és hogy mit ajánlanál a márka fejlesztésére vagy a social media oldalakra tartalom gyanánt, sőt akár összegezheted is az egész önéletrajzodat.

Mi kerüljön bele:

Szakmai bemutatkozó és összegzés:

 • A képességeid és tudásod, és ahogy használtad azokat az előző munkahelyeden.
 • Szakmai tapasztalat, és mit nyertél általa.
 • Milyen eredményeket tudsz felmutatni.

Karriercél meghatározás:

 • Milyen lehetőséget keresel és miért?
 • Mit tudnál kihozni magadból abban az esetben, ha téged választanak?
 • Milyen képességeket szeretnél erősíteni?

Hogyan tudod ezeket jól megfogalmazni egy social media manager önéletrajzban?

Például amikor írod a szakmai bemutatkozót, akkor utalj az összes képességre és tapasztalatra, amit már felsoroltál a többi szekcióban, valamint számokkal támaszd alá az eredményeidet!

Szakmai bemutatkozó példa

HELYES

5 év social media kampánymenedzsment tapasztalattal rendelkező Social Media Manager. A mérőszámok elemzése alapján képes vagyok médiatervet készíteni. Az online és offline reklámkampányok tartalom fejlesztése és gyártása területén szakértő vagyok. Google AdWords és Google Analytics ismereteimnek köszönhetően a márkák követőszámának megduplázása mindössze 1 hónap alatt. Olyan pozíciót keresek az ABC Cégnél, ahol a vezetői képességeim és a tudásom is hasznos lehet.

HELYTELEN

ABC Iskolában végeztem, a marketing és a social media területén van tapasztalatom. Az előző munkahelyemen én kezeltem a cég social media oldalait, például a Facebook-ot és a Twitter-t, használtam a social media eszközöket és a célok elérése érdekében digitális kampányokat terveztem. Ezeknek köszönhetően a feliratkozók és követők száma 3 hónap alatt 225 százalékkal nőtt.

HELYES

8 év szakmai tapasztalattal rendelkező Social Media Manager vagyok. Kiváló kommunikációs készség jellemez és hatalmas tapasztalat a Facebook, TikTok és Instagram hirdetéskezelés területén. Social media kapcsolatépítés területén való jártasság és a szükséges tudás megléte ahhoz, hogy az ügyfél láthatósága növekedhessen, a fogyasztó pedig márkahűvé váljon.
Az elemzések segítségével kialakított stratégia során a cég profitjának 20 százalékos növekedése.

HELYTELEN

Social Media Manager 4 év szakmai tapasztalattal a marketing területén. Rengeteg stratégia megalkotása, amelyekkel több ügyfélre tettünk szert az előző munkahelyemen. Social media naptár vezetése és szakmai konferenciák szervezése. A jelentkezéssel a célom, hogy segítsek a személyes social media profiljaidat kezelni, mint amilyen a Facebook és Twitter, ezáltal növelni a konverziós rátát.

Karriercél meghatározás példa

HELYTELEN

Több képesség és ismeret elsajátítása a különböző kurzusok során az általános tudás területéről és az élet legfontosabb kérdéseiről. Megnövekedett hűséget fogok tudni garantálni a Facebook oldaladon és online blogodon. A segítségemmel kreatív marketing stratégiát és promóciós aktivitásokat fogunk kidolgozni.

A fentebb látható példát segíthetnek abban, hogyan írj jobb szakmai bemutatkozót vagy karriercél meghatározást a social media manager önéletrajzodba.

resume for social media coordinator

Hogyan írj a szakmai tapasztalatodról az önéletrajzban?

A social media manager pozíció nemcsak arról szól, hogy marketing stratégiát alkotsz és social media kampányokat kezelsz, hanem hogy milyen hatékonyan tudod koordinálni a különböző social media platformokra szánt tartalmakat – ez határozza meg igazán a jó social media managert.

Ez a fajta szofisztikált munkavégzés pedig csak a tapasztalattal jön!

Amikor írod a social media manager önéletrajzodat, akkor az előző munkahelyeken végzett feladatok megadása nemcsak ajánlottak, hanem kritikus pontok. A válasz arra hogy miért, pedig igen egyszerű: a közösségi média egyik előnye, hogy a válaszadás általában magas, és bármit töltesz fel, rögtön jön rá valamilyen reakció.

Ezért ha megemlíted az előző munkahelyedet, rögtön láthatóvá válik az eredményed, hiszen minden megtalálható a weben – így tud tesztelni a HR-es és mérni a teljesítményedet azáltal, hogy mennyi válasz és reakció érkezett rá.

De milyen tapasztalatot érdemes megemlíteni a social media manager önéletrajzban?

 • Gyakornokság! Aki a digitális marketing területén dolgozik, annak biztosan nagy fejlődést jelentett a gyakornokság.
 • Ha van bármilyen szabadúszó tapasztalatod, akkor azokat is említsd meg, mert azt mutatja, képes vagy egyedül megszerezni ügyfeleket. A munkamorálod megmutatása érdekében pedig a weboldaladat is tüntesd fel az önéletrajzodban.
 • Írj a különböző közösségi média projektekről, marketing kampányokról, stratégiáról, amelyet alkottál, hogy láthatóvá tedd azt, hogy nyomás alatt is könnyen dolgozol és képes vagy a vezetésre.

Munkatapasztalat példák

A legtöbb más szakmával szemben a social media manager önéletrajz szakmai tapasztalatát kicsit máshogy kell megírni. Nemcsak a fiatalok, de a HR-esek figyelmi ideje is folyamatosan rövidül. Tehát mindegy mit írsz, ha az érdekes és csak a legfontosabbak vannak benne.

Néhány jól megírt munkatapasztalat példa:

HELYES

A márka innováció megtervezése és a legújabb social media trendek követése. Minden márka megemlítés követése az összes social media platformon és az olvasókkal való interakciók kezelése.

További példák

HELYES
  • Az új termék bevezetésének reklámozása a social media platformokon, a PR részleg és egyéb csapatokkal való szoros együttműködés során.
  • A márka céges social media felületeire való tartalomgyártás, szerkesztés és közzététel.
  • A márka innováció megtervezése és a legújabb social media trendek követése.
  • Minden márka megemlítés követése az összes social media platformon és az olvasókkal való interakciók kezelése.
  • Az ABC Cég számára közösségi média marketing kampány tervezés és kivitelezés.
  • Egy keresett termék/szolgáltatás személyes social media profiljának készítése és kezelése Instagramon és Pinteresten.
  • Google Analytics riportjainak elemzése az engagement növeléséhez.
  • Content calendar vezetése és feladat automatizációs stratégia kidolgozása.
  • Belső kommunikációra használt közösségi média felületek kezelése és közösségi részvétel.
HELYTELEN
  • Posztolás az online blogra.
  • Üzleti stratégia készítés és legújabb social media trendek követése.
  • Facebook és Twitter oldalakon a cég említéséken követése és a felső vezetéssel való kapcsolattartás.
  • Üzleti stratégia kidolgozása a közösségi részvétel növeléséhez.
HELYES

Hootsuite kommunikáció monitorozása és fontos influencerekkel és bloggerekkel való kapcsolattartás a közösségépítés érdekében.
Riportok és prezentációk készítése a senior management csapat részére, hogy követhessék a vásárlói visszajelzéseket, social media elemzéseket, teljesítményt, amelyeket eladásösztönzésre lehetett később használni.

Legfontosabb tudnivalók a szakmai tapasztalat megírásához:

 • Használj bulletpontokat a feladataid bemutatásához.
 • A magyarázatod maximum 2 sorban férjen el.
 • Mindig adj meg mérőszámot az első sorban, hogy azzal is alátámaszd a tudásodat.
 • Ezután említsd meg a vezetői képességeket igénylő feladatkört, mint például a mentori munkavégzés, vagy stratégia megtervezése egy bizonyos probléma megoldásához.

resume for social media coordinator

Mindig emeld ki a marketing képességeidet

A tudásod a munkád lelke. A digitális marketing menedzserek számára is fontos tudás, hogy megfelelően egyensúlyozzon a social media platformokon.

A social media manager önéletrajz egy elkülönített szekciót kell, hogy tartalmazzon, kifejezetten a képességnek és készségeknek szentelve. Ezek bemutatása rólad, mint emberről, és a technikai tudásodról is világos képet ad.

Ezeket a készségeket és ismeretek érdemes megemlíteni a social media manager önéletrajzban:

Képességek, készségek:

 • Rugalmasság
 • Alkalmazkodóképesség
 • Vezetői készség
 • Motivált

Technikai tudás:

 • Marketing eszközök használata, mint a Hotsuite és Proofhub
 • Grafikai programok használata, mint a Canva és Photoshop
 • Weboldalkezelés, például WordPress
 • Google Analytics használata a social media oldalak elemzésére
 • Content calendar készítése és több platform automatizálása
 • Google AdWords és Facebook Hirdetéskezelő használata
 • Social media stratégia alkotás
 • Legújabb trendek nyomon követése

Ne feledkezz meg a képzésekről, kurzusokról

Az online tanfolyamok a tanulás és önfejlesztés új világát nyitották meg számunkra. Ezer és ezer képzés közül lehet választani olyan szolgáltatóknál, mint a Hubspot, Udemy, Coursera stb. Egy közösségi média területén elvégzett képzés pedig segít abban, hogy ismerd a legújabb trendeket. Ezt a tudást pedig mindenképp mutasd meg a social media manager önéletrajzodban a leendő munkaadód számára.

Legfontosabb gondolatok

 • A social media manager pozíció ma már egy jól fizető állást takar.
 • Az Instagram profilok is használhatók a reklámozásra és hirdetésekre.
 • A social media manager feladatai közé tartozik az online tartalomgyártás és a munka felosztása.
 • A tanulmányok és a készségeid, képességeid a legfontosabbak a social media manager önéletrajzodban.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan mutathatnám be a social media ismereteimet az önéletrajzomban?

Listázd ki a releváns, a pozícióhoz kapcsolódó képességeket és ezt a tudásodat alátámasztó kurzusokat külön a készségek, képességek szekcióban.

Mi a social media manager átlagfizetése?

A Foglalkoztatási Hivatal szerint Amerikában a social media manager évi átlagfizetése 56000 dollár.

Milyen egy jó karriercél meghatározás a social media manager önéletrajzban?

Nézd meg itt az önéletrajz példáinkat. 

Milyen szekciókat írjak a social media manager önéletrajzomba?

 • Szakmai bemutatkozó, összegzés
 • Szakmai tapasztalat
 • Készségek, képességek, ismeretek
 • Tanulmányok
 • Projektek
 • Elért eredmények
 • Hobbi, érdeklődési kör