Social Media Manager

A social media manager, más néven social media koordinátor vagy közösségi média specialista szerepe tagadhatatlan egy márka teljes online jelenléténél, mert a közösségi média platformaink keresztül növeli a márka ismertségét, illetve tartalmat gyárt a felületekre. Az olyan social media felületek kezelése mellett, mint a Facebook és Twitter, komplex KPI mérőszámokat figyel, és arra is ügyel, hogy a social media felületeken elegendő organikus forgalom legyen, ezáltal növelve a márka ismertségét. Mindemellett pedig személyre szabott online jelenléttel a forgalom növekedését, így a cég profitját növeli.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A márkák manapság nagy összegeket fizetnek a social media managereknek, akik erős online jelenlétet tudnak kialakítani, amivel pedig a potenciális vevőket érik el.

Mit írjak a social media manager önéletrajzba?

A social media manager hatékonyan koordinálja az összes social media felület munkálatait, és tudja, melyik tartalom melyik digitális platformra illik.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi kerüljön a social media manager önéletrajzba ahhoz, hogy az önéletrajz kitűnjön a tömegből.

Nézzünk meg néhány önéletrajz példát, hogy mely szekciók tartoznak egy social media manager önéletrajzba:

 • Összegzés, szakmai bemutatkozó
 • Szakmai tapasztalat
 • Készségek, képességek
 • Tanulmányok
 • Projektek
 • Elért eredmények
 • Hobbi/érdeklődési kör

Ebben a sorrendben sorold fel a szekciókat a social media manager önéletrajzodban, hogy semmilyen fontos információ ne maradjon ki.

Gondolj ezekre a szekciókra úgy, mint targetált kulcsszavakra, amelyeket a social media manager is használ a célközönség megszerzésére. A szakmai tapasztalat és a készségek, képességek ugyanezt jelentik, mivel rögtön felkeltik a HR-es figyelmét.

Találd meg a megfelelő stílust a social media manager önéletrajzodhoz

Érezted már valaha azt, hogy egy vizuálisan rossz weboldal vagy social media profil azonnal eltántorított? Gondolj csak bele, mit jelent ez, ha a social media manager önéletrajzoddal történik!

Az önéletrajz sablon azért lett megtervezve, hogy átláthatóan és átfogóan összeterelje az összes releváns információt, ami bekerül majd az önéletrajzba.

Olyannak, aki a kreatív világban dolgozik, a social media manager önéletrajz sablon a lehető legkreatívabb kell, hogy legyen. Elég vonzónak kell lennie ahhoz, hogy felkeltse a HR-es figyelmét, de kellően szakmainak is kell lennie, hogy ne vegye el a figyelmet a benne rejlő tartalomról.

De hogyan találod meg a tökéletes sablont?

A karrier tanácsadóink vették a bátorságot, hogy összeállítsák neked a legjobb önéletrajz sablont. Próbáld ki az online önéletrajz szerkesztőnket,  és találd meg a tökéletes sablont, amelyben mindent megtalálsz, amire szükséged van a social media manager önéletrajzodban.

Hogyan formázzam a social media manager önéletrajzot?

Social media managerként megérted, miért olyan szörnyű hiba, ha rossz a megjelenés, hiszen ezt élheted át ha egy rosszul szerkesztett cikket olvasol a Facebookon vagy egy online blogon – ez az élmény rögtön elrontja a munka egészét! Ez a formázás ereje!

A formátumban jelenik meg az, hogy hogyan építed fel a szöveget és milyen hangulatot áraszt a megjelenés, és semmilyen negatív élményt nem nyújtson az olvasó számára.

De milyen alap formázási tippeket kell megtanulnod?

 • Margók – A social media manager önéletrajzod készítése közben mindig ügyelj arra, hogy a margók megfelelő méretűek legyenek, ezzel megakadályozva, hogy túl sok fehér terület maradjon a dokumentumban.
 • Precizitás – Amikor kibontos a szekciókat a social media manager önéletrajzodban, akkor próbálj meg a lehető legtömörebb lenni a fogalmazásban. Mindemellett azonban arra ügyelj, hogy világosan fogalmazz és a jó konklúziót lehessen levonni belőlük. Például minimalizáld az elérhetőségeid számát, hogy csökkentsd a szükségtelen információ mennyiségét.
 • A szekciók – Mindig legyenek a social media manager önéletrajzodban szekciók és azok fejlécekkel legyenek elválasztva. Ezzel segítheted a HR-est abban, hogy gyorsan megtalálja az összes fontos információt, miközben az önéletrajz flow is megmarad.
 • Bulletpontok – A bulletpontok segítenek abban, hogy tömör maradjon a mondandót és könnyen olvasható legyen a tartalom, hiszen az így egy mondatba foglalható.
 • Maradj szakmai – egy mintát kövess mindenhol. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy ugyanazt a betűtípust és betűméretet használd, a szekció címek pedig 1 vagy 2 betűmérettel legyenek nagyobbak. A betűtípus könnyen olvasható és egyszerű legyen.

Az önéletrajz típusoknak 3 fajtája van:

 1. Kronologikus – Ennél a típusnál az önéletrajzodba kerülő adatok fordított időrendi sorrendben kerülnek be, ezáltal a legújabb, akár mostani pozíciód kerül legelőre.
 2. Funkcionális – A funkcionális önéletrajz azoknak ajánlott, akiknek kevesebb a szakmai tapasztalatuk.
 3. Kombinált – A kombinált típus a leggyakoribb, mert itt a kronogolikus és a funkcionális típust vegyíted.

Social media coordinator 1

Szakmai bemutatkozó, összegzés a social media manager önéletrajzban

Amikor a szakmai bemutatkozót kell elkészítened a social media manager önéletrajz, akkor valójában az első esélyt kapod meg arra, hogy ragyoghass a HR-es szemében, hiszen ebben a részben 4-5 sorban kell bemutatnod az egész önéletrajzodat, és ezzel megfogni a HR-est. Már ebből eldönthetik, hogy jó lennél-e az adott pozícióra, vagy sem.

A szakmai bemutatkozó vagy összegzés kezdődhet karriercél meghatározással is egy social media manager önéletrajzban, például megemlítheted a céljaidat, és hogy mit ajánlanál a márka fejlesztésére vagy a social media oldalakra tartalom gyanánt, sőt akár összegezheted is az egész önéletrajzodat.

Mi kerüljön bele:

Szakmai bemutatkozó és összegzés:

 • A képességeid és tudásod, és ahogy használtad azokat az előző munkahelyeden.
 • Szakmai tapasztalat, és mit nyertél általa.
 • Milyen eredményeket tudsz felmutatni.

Karriercél meghatározás:

 • Milyen lehetőséget keresel és miért?
 • Mit tudnál kihozni magadból abban az esetben, ha téged választanak?
 • Milyen képességeket szeretnél erősíteni?

Hogyan tudod ezeket jól megfogalmazni egy social media manager önéletrajzban?

Például amikor írod a szakmai bemutatkozót, akkor utalj az összes képességre és tapasztalatra, amit már felsoroltál a többi szekcióban.

Szakmai bemutatkozó példa

HELYES

5 év social media kampánymenedzsment tapasztalattal rendelkező Social Media Manager. A mérőszámok elemzése alapján képes vagyok médiatervet készíteni. Az online és offline reklámkampányok tartalom fejlesztése és gyártása területén szakértő vagyok. AdWords és Google Analytics ismeretek. Olyan pozíciót keresek az ABC Cégnél, ahol a vezetői képességeim és a tudásom is hasznos lehet.

HELYTELEN

ABC Iskolában végeztem, a marketing és a social media területén van tapasztalatom. Az előző munkahelyemen én kezeltem a cég social media oldalait, például a Facebook-ot és a Twitter-t, használtam a social media eszközöket és a célok elérése érdekében digitális kampányokat terveztem.

HELYES

Kivételes Social Media Manager. Kiváló kommunikációs készségek és hatalmas tudás a Facebook, TikTok és Instagram hirdetéskezelés területén. Social media kapcsolatépítés területén való jártasság és a szükséges tudás megléte ahhoz, hogy az ügyfél láthatósága nőjön, a fogyasztó pedig márkahűvé váljon.
Az elemzések segítségével kialakított stratégia során a cég profitjának 20 százalékos növekedése.

HELYTELEN

Social Media Manager 4 év szakmai tapasztalattal a marketing területén. Rengeteg stratégia megalkotása, amelyekkel több ügyfélre tettünk szert az előző munkahelyemen. Social media naptár vezetése és szakmai konferenciák szervezése. A jelentkezéssel a célom, hogy segítsek a személyes social media profiljaidat kezelni, mint amilyen a Facebook és Twitter, ezáltal növelni a konverziós rátát.

Karriercél meghatározás példa

HELYTELEN

Több képesség és ismeret elsajátítása a különböző kurzusok során az általános tudás területéről és az élet legfontosabb kérdéseiről. Megnövekedett hűséget fogok tudni garantálni a Facebook oldaladon és online blogodon. A segítségemmel kreatív marketing stratégiát és promóciós aktivitásokat fogunk kidolgozni.

A fentebb látható példát segíthetnek abban, hogyan írj jobb szakmai bemutatkozót vagy karriercél meghatározást a social media manager önéletrajzodba.

resume for social media coordinator

Hogyan írj szakmai tapasztalatodról az önéletrajzban

A social media manager pozíció nemcsak arról szól, hogy marketing stratégiát alkotsz és social media kampányokat kezelsz, hanem hogy milyen hatékonyan tudod koordinálni a különböző social media platformokra szánt tartalmakat – ez határozza meg igazán a jó social media managert.

Ez a fajta szofisztikált munkavégzés pedig csak a tapasztalattal jön!

Amikor írod a social media manager önéletrajzodat, akkor az előző munkahelyeken végzett feladatok megadása nemcsak ajánlottak, hanem kritikus pontok. A válasz arra hogy miért, pedig igen egyszerű: a közösségi média egyik előnye, hogy a válaszadás általában magas, és bármit töltesz fel, rögtön jön rá valamilyen reakció.

Ezért ha megemlíted az előző munkahelyedet, rögtön láthatóvá válik az eredményed, hiszen minden megtalálható a weben – így tud tesztelni a HR-es és mérni a teljesítményedet azáltal, hogy mennyi válasz és reakció érkezett rá.

De milyen tapasztalatot érdemes megemlíteni a social media manager önéletrajzban?

 • Gyakornokság! Aki a digitális marketing területén dolgozik, annak biztosan nagy fejlődést jelentett a gyakornokság.
 • Ha van bármilyen szabadúszó tapasztalatod, akkor azokat is említsd meg, mert azt mutatja, képes vagy egyedül megszerezni ügyfeleket. A munkamorálod megmutatása érdekében pedig a weboldaladat is tüntesd fel az önéletrajzodban.
 • Írj a különböző közösségi média projektekről, marketing kampányokról, stratégiáról, amelyet alkottál, hogy láthatóvá tedd azt, hogy nyomás alatt is könnyen dolgozol és képes vagy a vezetésre.

Munkatapasztalat példák

A legtöbb más szakmával szemben a social media manager önéletrajz szakmai tapasztalatát kicsit máshogy kell megírni. Nemcsak a fiatalok, de a HR-esek figyelmi ideje is folyamatosan rövidül. Tehát mindegy mit írsz, ha az érdekes és csak a legfontosabbak vannak benne.

Néhány jól megírt munkatapasztalat példa:

HELYES

A márka innováció megtervezése és a legújabb social media trendek követése. Minden márka megemlítés követése az összes social media platformon és az olvasókkal való interakciók kezelése.

További példák

HELYES
  • Az új termék bevezetésének reklámozása a social media platformokon, a PR részleg és egyéb csapatokkal való szoros együttműködés során.
  • A márka céges social media felületeire való tartalomgyártás, szerkesztés és közzététel.
  • A márka innováció megtervezése és a legújabb social media trendek követése.
  • Minden márka megemlítés követése az összes social media platformon és az olvasókkal való interakciók kezelése.
  • Az ABC Cég számára közösségi média marketing kampány tervezés és kivitelezés.
  • Egy keresett termék/szolgáltatás személyes social media profiljának készítése és kezelése Instagramon és Pinteresten.
  • Google Analytics riportjainak elemzése az engagement növeléséhez.
  • Content calendar vezetése és feladat automatizációs stratégia kidolgozása.
  • Belső kommunikációra használt közösségi média felületek kezelése és közösségi részvétel.
HELYTELEN
  • Posztolás az online blogra.
  • Üzleti stratégia készítés és legújabb social media trendek követése.
  • Facebook és Twitter oldalakon a cég említéséken követése és a felső vezetéssel való kapcsolattartás.
  • Üzleti stratégia kidolgozása a közösségi részvétel növeléséhez.
HELYES

Hootsuite kommunikáció monitorozása és fontos influencerekkel és bloggerekkel való kapcsolattartás a közösségépítés érdekében.
Riportok és prezentációk készítése a senior management csapat részére, hogy követhessék a vásárlói visszajelzéseket, social media elemzéseket, teljesítményt, amelyeket eladásösztönzésre lehetett később használni.

Legfontosabb tudnivalók a szakmai tapasztalat megírásához:

 • Használj bulletpontokat a feladataid bemutatásához.
 • A magyarázatod maximum 2 sorban férjen el.
 • Mindig adj mérőszámot az első sorban, hogy azzal is kiemeld a tudásodat.
 • Ezután említsd meg a vezetői képességeket igénylő feladatkört, mint például a mentori munkavégzés, vagy taktika megtervezése egy bizonyos probléma megoldásához.

resume for social media coordinator

Mindig emeld ki a marketing képességeidet

A tudásod a munkád lelke. A digitális marketing menedzserek számára is fontos tudás, hogy megfelelően egyensúlyozzon a social media platformokon.

A social media manager önéletrajz egy elkülönített szekciót kell, hogy tartalmazzon, kifejezetten a képességnek és készségeknek szentelve. Ezek bemutatása rólad, mint emberről, és a technikai tudásodról is világos képet ad.

Ezeket a készségeket és ismeretek érdemes megemlíteni a social media manager önéletrajzban:

Képességek, készségek:

 • Rugalmasság
 • Alkalmazkodóképesség
 • Vezetői készség
 • Motivált

Technikai tudás:

 • Marketing eszközök használata, mint a Hotsuite és Proofhub
 • Grafikai programok használata, mint a Canva és Photoshop
 • Weboldalkezelés, például WordPress
 • Google Analytics használata a social media oldalak elemzésére
 • Content calendar készítése és több platform automatizálása
 • Google AdWords és Facebook Hirdetéskezelő használata
 • Social media stratégia alkotás
 • Legújabb trendek nyomon követése

Ne feledkezz meg a képzésekről, kurzusokról

Az online tanfolyamok a tanulás és önfejlesztés új világát nyitották meg számunkra. Ezer és ezer képzés közül lehet választani olyan szolgáltatóknál, mint a Hubspot, Udemy, Coursera stb. Egy közösségi média területén elvégzett képzés pedig segít abban, hogy ismerd a legújabb trendeket. Ezt a tudást pedig mindenképp mutasd meg a social media manager önéletrajzodban a leendő munkaadód számára.

Legfontosabb gondolatok

 • A social media manager pozíció ma már egy jól fizető állást takar.
 • Az Instagram profilok is használhatók a reklámozásra és hirdetésekre.
 • A social media manager feladatai közé tartozik az online tartalomgyártás és a munka felosztása.
 • A tanulmányok és a készségeid, képességeid a legfontosabbak a social media manager önéletrajzodban.

Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan mutathatnám be a social media ismereteimet az önéletrajzomban?

Listázd ki a releváns, a pozícióhoz kapcsolódó képességeket és ezt a tudásodat alátámasztó kurzusokat külön a készségek, képességek szekcióban.

Mi a social media manager átlagfizetése?

A Foglalkoztatási Hivatal szerint Amerikában a social media manager évi átlagfizetése 56000 dollár.

Milyen egy jó karriercél meghatározás a social media manager önéletrajzban?

Nézd meg itt az önéletrajz példáinkat. 

Milyen szekciókat írjak a social media manager önéletrajzomba?

 • Szakmai bemutatkozó, összegzés
 • Szakmai tapasztalat
 • Készségek, képességek, ismeretek
 • Tanulmányok
 • Projektek
 • Elért eredmények
 • Hobbi, érdeklődési kör

Nézz szét még önéletrajz példáink és sablonjaink között, valamint szerezz több ötletet innen.