Számviteli vezető önéletrajz – Szerezze meg álmai munkáját!

A számviteli munkatárs felelős egy vállalat vagy szervezet pénzügyi műveleteinek felügyeletéért. Felügyelik a könyvelőket, és biztosítják, hogy minden nyilvántartás pontos és naprakész legyen. Azaz, elemzik az adatokat, és jelentéseket készítenek a felső vezetésnek, beleértve a mérlegeket, az eredménykimutatásokat és a cash flow kimutatásokat.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

Emellett kezelik a költségvetést, előrejelzik a jövőbeli trendeket, és ajánlásokat tesznek a vállalat pénzügyi helyzetének javítására.

Ha az a törekvése, hogy ilyen munkahelyen helyezkedjen el, a szakmailag megírt önéletrajz elkészítése az első lépés az interjúra való meghíváshoz. Bár az interjú szintén kulcsfontosságú, egy jól megírt CV az egész folyamat sarokköve. Ezért készítettünk egy sablont, amely segíti önéletrajzának hatékony megírását. Cikkünkben kitérünk az összes kötelező részre, és részletes útmutatást adunk ahhoz, hogy önéletrajza kiemelkedjen.

Továbbá ne felejtse el megnézni egyéb mintáinkat, amelyek segítenek megtalálni az önéletrajz tökéletes, az Ön igényeinek megfelelő változatát. Ennek ellenére nézzük meg, mit kell tennie önéletrajzának megírásakor.

Számviteli vezető önéletrajz

Tartalomjegyzék

Egy tökéletes önéletrajz minta amit lényeges megnéznie!

Adatok
Varga Ádám
Gazdasági szakember
E-mail: vargaadam@gmail.com
Telefonszám: 06 20/ 53 – 75 – 763
Lakcím: 4112 Sopron, Kiss Bertalan utca 763.
Születési hely, idő: 1985. 04. 11. Kecskemét

Rólam
Több, mint 5 éves tapasztalattal rendelkezem pénzügyi irányból, miközben nyelvtudás szempontjából is kiemelkedő vagyok. Mérlegképes könyvelői papírral rendelkezem, illetve Budapest egyik legnevesebb egyetemén végeztem a megfelelő tudás megszerzése érdekében. Egy cég vagy csoport vezetése sem áll távol tőlem.

Tapasztalatok
Művészeti tanácsadó
OMSZI Nonprofit Kft
2020. február – 2023. március
Budapest

 • Alkotóművészeti szolgáltatásainak intézése
 • Köztéri szobrok, iparművészeti termékek zsűrizése
 • A műteremlakásokhoz kapcsolódó döntések előkészítése
 • Köztéri szobrok szakértői bírálatának lebonyolítása
 • Kapcsolattartás a megrendelőkkel, szakértőkkelszakvélemény írása

Marketing
Roust Hungary Kft
2018. április – 2019. május
Szigethalom

 • Trade Marketing és Insights Manager munkájának támogatása
 • Projektek lebonyolítása nagy fokú önállósággal
 • Promóciós és állandó POS eszközök fejlesztése
 • E-commerce megjelenések és a hozzá szükséges kreatívok tervezése
 • Folyamatos együttműködés a brand marketing, sales és logisztika csapatokkal

Tanulmányok

Grafikus
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2014. augusztus – 2016. június
Zalaszentgrót

Vezetés elmélet
Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem
2012. szeptember – 2013. július
Dunaharaszti

Érettségi
Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium

2005. szeptember – 2009. május
Budapest

Képességek és készségek

 • Precizitás
 • Megbízhatóság
 • Jogosítvány megléte
 • Belső rendszerek ismerete
 • Adatok könnyű értelmezése
 • Proaktív szemléletmód
 • Önállóságra való hajlam
 • Csapatban való munkaképesség
 • Rendszerek ismerete
 • Alapvető számítógépes ismeretek
 • Vezetői képességek

Nyelvek
Angol nyelv – alapfok

Számviteli vezető önéletrajz

Milyen fizetés az ami szóba jöhet a szakmai tapasztalatok alapján?

Mielőtt belemerülnénk egy kiemelkedő szakmai önéletrajz létrehozásának részleteibe, először fedezzük fel a potenciális bevételeket ezen a területen. A szakma tetszetős, nettó 300 000 és 700 000 forint közötti fizetést kínál, plusz bónuszokkal és juttatásokkal. A kereseti lehetőség nagymértékben függ az Ön által választott cég méretétől és hírnevétől, mivel a kisebb cégek alacsonyabb fizetést, míg a nagyobb nemzetközi vállalatok 500 000 forint feletti fizetést tudnak biztosítani. De például SZÉP kártyára mindenképpen számíthat bármilyen céget is választ.

Az Ön iskolai végzettsége és tapasztalata azonban szintén döntő szerepet játszik a fizetési tábla meghatározásában. A jól kidolgozott önéletrajz segíthet abban, hogy jól fizető állást találjon ezen a versenyterületen. Fontos megjegyezni, hogy a fent említett adatok nyolcórás munkavállalói munkára vonatkoznak. Ha szabadúszó karriert választ, a fent említett maximális összegnél is többet kereshet, bár ez kevésbé stabil, mint alkalmazottként. Ezt szem előtt tartva merüljünk el egy jól megírt pénzügyi önéletrajz kritikus összetevőiben.

Bírnia kell viszont a monoton munkavégzést, ami a pénzügyi élet velejárója általában.

A kötelező és az opcionális részek a CV készítése közben

Fontos tudni, hogy a CV mely részei elengedhetetlenek és melyek nem kötelezőek. Bár egyes részek elhagyhatók, mégis érdemes megfontolni az opcionális részeket, mivel ezek előnyt jelenthetnek, főleg, ha nem tudja kitölteni a lapot. A személyes részt mindig az önéletrajz tetején kell feltüntetni, ezt követi a bemutatkozó rész, amely egy rövid összefoglaló Önről. A szakmai tapasztalat rovat is elengedhetetlen, hiszen ez mutatja, hogy alkalmas a feladatra.

Ezenkívül az akadémiai és a nyelvi ismeretek részei fontosak a pénzügyi önéletrajzában. Bár a hobbi szekció nem kötelező, de egy olyan iskola is megérheti, amely nem kapcsolódik a szakmához. Ezek a leglényegesebb részei egy jól összerakott önéletrajznak, legyen az akár papír, akár elektronikus formában benyújtott.

Ragaszkodjon viszont az egyszerű, funkcionális CV típushoz, hiszen ebben a szakmában nem különösebben szeretik ha különleges dokumentummal rendelkezik.

Mi az ami mindenképpen lényeges?

Most, hogy áttekintettük az CV szerkezetét, koncentráljunk az elrendezésre. Nagyon fontos, hogy ellenőrizze a helyesírási hibákat, a nagybetűket és a hiányzó írásjeleket, hogy elkerülje az olvasó érdeklődésének elvesztését. A személyes szakaszt látják először, így a hibák tönkretehetik az első benyomást, és csökkenthetik a kapcsolatfelvétel valószínűségét.

Alapvető fontosságú, hogy írása egyszerű, tömör és jól szervezett legyen, pontokat, kiemeléseket és elegendnő hosszúságot használva. Ideális egy egyoldalas CV, amely kötelező és választható részeket is tartalmaz.

Mindazonáltal, tudnia kell, hogy nem igazán javasoljuk, hogy képet is csatoljon, ha az nem szükséges. Így ugyanis az első benyomás ez alapján fog eldőlni, így nem a tudására helyezi a hangsúlyt. Természetesen ez jól is kijöhet, de rosszul is. Ha viszont kérnek vagy nagyon szeretné, kerülje el a régi, nem profi képeket és a szelfiket is.

Használjon egyébként 11-es betűméretet és ragaszkodjon a Times New Roman betűtípushoz is.

Számviteli vezető önéletrajz

A szakmai CV-ben megadott személyes adatai

Jó megoldás
Szemánuel Sándor
Pénzügyi ügyintéző
Email cím: szemanuelsandor@gmail.com
Telefonszám: 06 30 57 74 231
Lakcím: 3212 Cegléd, Sáros patak csemete utca 65.
Születési hely, idő: 1981. 03. 16. Ferihegy
Nem jó megoldás
Etelka Álmos
almoskaaaa@freemil.com
57 85 232
4322 Gyál
1974. 02. 19. Ráckeve

Vizsgáljuk meg a minta hibáit. Először is, a név nincs kiemelve, és a pályázó nem jelölte meg, hogy milyen pozícióra jelentkezik. Az e mail szintén helytelen, és nem okés az álláspályázathoz. Fontos, hogy profi email címet használjon a CV készítése közben.

Egy másik hiba a telefonszám, amely az ország kódjával együtt hiányzik. Ez azt eredményezheti, hogy a jelentkező akkor is elszalaszt egy lehetőséget, ha az olvasót érdekli az önéletrajza. A címnek tartalmaznia kell a teljes adatot is, például az irányítószámot és a házszámot, de a hibás minta nem csak, hogy számos helyesírási hibát tartalmaz, hanem a címet is hibásan tünteti fel.

Ezek a hibák pedig akkor is látszanak, ha az olvasó nem megy bele a részletekbe, így jobb elkerülni, ha szakmai irományt szeretne beküldeni.

Az önéletrajz minta bemutatkozása

ÍGY RENDBEN VAN
Vezetői képességeimnek köszönhetően több újonnan érkező kollégát segítettem el a célig, miközben a dokumentumok készítése és a táblázatok kezelése sem okoz problémát. A legtöbb pénzügyi programot is ismeretem, így a feladatok ellátása közben nincs szükségem segítségre. A beküldött munkák ellenőrzése a fő profilom de az éves ügyeket is én kezeltem több cégnél is az elmúlt időszakban.
ÍGY NEM ANNYIRA
A beosztás alapján minden feladatot el tudtam végezni. Gazdasági végzettséggel rendelkezem de ismerem a szakmai oldalát minden fontosnak. Ha önök is úgy érzik, hogy jó jelentkező vagyok, várom a hívásukat, de csak home officeban vagyok hajlandó dolgozni.

Amint látja, a bemutatkozásnak nem kell hosszadalmasnak vagy bonyolultnak lennie. Egyszerűen fel kell tüntetnie szakmai tapasztalatának lényeges részeit és azokat a cégeket is jobb megemlíteni, amelyeknél dolgozott. Másrészt a hibás mintában a bevezetés véletlenül összerakottnak tűnik, sőt olyan feltételeket is tartalmaz, amelyeket csak az interjú során szabad megbeszélni, miután már felajánlották az állást.

Ha teheti, próbáljon meg konkrét számokat és adatokat kiemelni. Például, ha 5%-os növekedés volt tapasztalható a munkája miatt, vagy, ha 15 ember lett előléptetve a csapatából.

Számviteli vezető önéletrajz

A pénzügyi és az egyéb munkák és tapasztalatok

Szakmai tapasztalatait fordított időrendi sorrendben kell feltüntetni, a legutóbbi munkahelyétől kezdve. Az egyetlen kivétel az, amikor egy régebbi állás relevánsabb az Ön által megpályázott pozíció szempontjából, ebben az esetben először felsorolhatja.

Fontos, hogy az egyes munkák időtartamát belefoglalja, és kerülje a hosszú mondatok felsorolását. Ehelyett próbáljon meg 4 – 5 pontot hozzáadni mindösszesen, amelyek kiemelik, milyen tapasztalatokat szerzett az adott munkahelyen.

Tudnia kell viszont, hogy ebben a munkakörben nem igazán számíthat lehetőségre, ha még pályakezdő, de ha ez így lenne, érdemesebb a gyakorlaton szerzett tudását részleteznie.

A HELYES MEGADÁSA ENNEK A RÉSZNEK
FELSZOLGÁLÓ
Gasztro- Komp KFT
2010. október – 2011. december
Szombathely

 • Vendégek fogadása
 • Italok elkészítése, felszolgálása
 • Panaszok kezelése
 • Ételek felszolgálása
 • Házhozszállítás koordinálása

Vezetői kisgyermeknevelő
Otthon Melege Nonprofit Kft.
2003. május – 2011. november
Kiscelle

 • InDesign és Illustrator használata
 • Kisgyermeknevelői feladatok elvégzése, a munkatárssal való összedolgozás
 • A gyermekek gondozása, ellátása
 • Sok-sok aktív játék a kicsikkel
 • Fejlődésük segítése pozitív megerősítéssel
 • Szociális kompetenciáik fejlődésének egyengetése

Fordító
Marokkói Királyság Nagykövetsége
2002. február – 2003. március
Budapest

 • Magyar francia angol nyelvű fordítások, tolmácsolás
 • Hivatalos dokumentumok, szerződések, számlák fordítása francia nyelvre
 • Sajtó figyelése, fordítása francia nyelvre
 • Különböző adminisztrációs feladatok ellátása
 • Napi ügyek elintézése
 • Gazdasági osztály figyelemmel kísérése
NEM JÓ VÁLTOZATA ENNEK A SZAKASZNAK
SZÁLLODAI RECEPCIÓS
K.Z.M. + RÉGIÓ Kft.

2000. június – 2001. április
Balatonlelle

 • Vendégek érkeztetése
 • Kéréseik kezelése
 • Azok teljesítése
 • Az újak vezetése
A megfelelően formázott minta bizonyítja, hogy a pályázónak hogyan kell bemutatnia az adatokat szakmai tapasztalatok szempontjából. A pontokba szedett szakaszok és az áttekinthető formázás lehetővé teszi a HR-esek számára, hogy gyorsan és egyszerűen áttekintsék a feladatok fontos részleteit.

A fő feladatokat fölösleges részletezés és túlzott terjedelem nélkül soroljuk fel. Fontos megtalálni az egyensúlyt a tömörség és a kellő részletezés között, hogy közvetítse képességeit és eredményeit.

Ezzel szemben a gyenge minta rohanónak tűnik, és nem részletezi az előző munkahelyen végzett lényeges részeket. Fontos megjegyezni, hogy az CV megjelenése éppolyan fontos, mint maga a tartalom, így az előkészítése során erre is kell figyelni, ahogy az ellenőrzése alatt is.

Milyen iskolákat végzett el az elmúlt időszakban?

Ha van korábbi munkatapasztalata, egyszerűen sorolja fel azokat az iskolákat, amelyekbe járt, és adja meg a tanulmányi időtartamra és a tanulmányi területre vonatkozó információkat. Ha azonban új diplomás, tapasztalat nélkül, hasznos lehet, ha felveszi a fent említett pontokat ebbe a szakaszba, hogy bemutassa készségeit és képességeit.

Ezen kívül nincs sok tennivaló ebben a részben, csak annak biztosítására, hogy az információ helyesen és fordított időrendben kerüljön megadásra az előkészítése során. Ha ez a koncepció nem világos, ne aggódjon, mivel referenciaként megadtunk egy helyes és egy helytelen mintát is, amely bemutatja, mit kell tenni a tanulmányok megadása alatt:

Ez a szakasz így néz ki jól megírva
TANULMÁNYOK

Pedagógus képző
Károli Gáspár Református Egyetem
2007. október – 2011. július
Üröm

Könyvelő
Nemzeti Közszolgálati Gimnázium
2005. szeptember – 2006. május
Szekszárd

Ezt inkább kerüld el
ISKOLÁK

Mérnök
Testnevelési Egyetem
6 év
Mende

Babtista tanító
Adventista Teológiai Főiskola
2 év
Pécel

Nagyon fontos, hogy az egyetem és a szak neve is szerepeljen, ugyanakkor ügyeljen a nagybetűkre is, ahol kell. Ezenkívül ne csak az évek számát, hanem azt az időszakot is adja meg, ameddig az egyetemre járt. Ne felejtse el feltüntetni annak a városnak, településnek a nevét is, ahol az egyetem található, ez ugyanis elengedhetetlen eleme egy jól kidolgozott vezetői önéletrajznak.

Szerencsére ez a rész általában csak átfutásra kerül a vezetői körökben, így nem kell túl sok energiát fektetni bele a többi lényeges részhez képest. Egyszerűen összpontosítson a pontos helyesírásra és írásjelekre, és kövesse a fenti példát, hogy ne ütközzen problémákba a szakasz írása közben. Koncentráljon viszont a feladatok megadására az előző szakaszban.

A vezetői képességek és készségek feltüntetése és ellenőrzése

Ezután itt az ideje, hogy bemutassa egyedi képességeit és készségeit. Ne gondolja túl ezt a részt, egyszerűen készítsen listát lágy és kemény képességeiről. Ügyeljen arra, hogy mindkét típust tartalmazza, bár mindkettőből 4-5 elegendő.

Az Ön kemény készségei a tanult képességek lesznek, mint például a szoftverprogramokban való jártasság és az oktatás és a munkatapasztalat során megszerzett egyéb ismeretek.

Mindeközben a puha készségeid azok az alapvető tulajdonságok, amelyek a belső tulajdonságokat képviselik, főleg az interperszonális kapcsolatokra vonatkozóan.

Tudnia kell, hogy a napi CV ellenőrzés során a vezetői körökben gyakran alkalmaznak különböző kulcsszó kereső szoftvereket, így érdemesebb, ha kiemeli az álláshirdetésből azokat a kifejezetéseket, ami itt jól mutat és vonatkozik Önre, ugyanis így könnyebben megtalálhatják az önéletrajzát a nagy halmazban akkor is, ha sokan jelentkeznek az adott pozícióra.

Mert ugyanis azt tudnia kell, hogy amíg 200 – 300 munka érhető el átlagosan a vezetői pénzügyesek számára, több ezer jelentkező közül választják ki azokat, akiket be is hívnak egy interjúra. Felvenni viszont mindösszesen egy embert fognak.

Soft képességek

 • Felnőtt felfogadás
 • Vezetői ismeretek
 • Nyelvtudás magas szinten
 • Nagy kedvű személyiség
 • Képesség az új dolgok elsajátítására
 • Rendszer szintű szemlélet

Hard készségek

 • A pénzügyes programok ismeretek
 • Vezetői CRM használata
 • Napi munkához lényeges szoftverek ismerete
 • Excel tudás
 • Magas fokú alkotói készségek
 • A számviteli táblák ismerete

Milyen nyelveken képes megszólalni?

A nyelvismereti rész minden CV elengedhetetlen része, különösen a szakemberek számára ebben a szakmában. Az Ön által beszélt nyelvek felsorolásán kívül az egyes nyelvek nyelvismereti szintjével kapcsolatos részleteket is megadhat. Például, ha Ön anyanyelvi beszélő, megemlítheti, vagy azt is hozzáteheti, ha folyékonyan beszél vagy jártas egy adott nyelven.

Ezenkívül, ha tanult egy nyelvet az iskolában vagy főiskolán, információkat adhat hozzá az elvégzett kurzusokról és az elért szintről. Megemlítheti a nyelvtudásának felmérésére elvégzett tanúsítványokat vagy teszteket is.

A mai globalizált világban a CV előnyt jelenthet a munkaerőpiacon, hiszen így olyan projekteken dolgozhat, amelyek megkövetelik, hogy különböző országokból és kultúrákból származó ügyfelekkel kommunikáljon, és a nyelvtudás segíthet a velük való hatékony kommunikációban.

Ezenkívül segíthet abban, hogy naprakész maradjon a világ különböző részeiről származó legújabb tervezési trendekkel és technikákkal. Különböző nyelvű blogok és cikkek olvasásával új nézőpontokat és ötleteket nyerhet, amelyek fokozhatják kreativitását és fejleszthetik tervezési készségeit.

Az angol és a német mellett más nyelvek is hasznosak lehetnek Ön számára, például a spanyol, a francia, a japán vagy a mandarin. Attól függően, hogy milyen vállalatban vagy projekten dolgozik, ezeknek a nyelveknek a ismerete értékes előnyt jelenthet, és kiemelheti a többi jelentkező közül.

Ráadásul, számíthat arra is, hogy nagyobb lesz a fizetése, ha képes megszólalni legalább 2 nyelven.

Az nyelvek megadása így lehetséges
Nyelvek
Olasz – Kétnyelvű
Német – Alapfok

A hobbijai és az egyéb adatokra vonatkozó részek

Az CV nem kötelező része, amelyet gyakran alul helyeznek el, értékes betekintést nyújthat a jelentkező személyiségébe és érdeklődési körébe. A hobbik felsorolása jelentéktelennek tűnhet, de valójában jelentős változást hozhat az állás megszerzésében. A munkaadók többet szeretnének megtudni potenciális alkalmazottaikról, a hobbik pedig bepillantást engedhetnek személyiségükbe, munkamoráljukba, valamint a munka és a magánélet összeegyeztetésének képességébe.

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden hobbi alkalmas szakmai kontextusban való említésre. A legjobb, ha kerüli az olyan hobbik felsorolását, amelyek ellentmondásosak, sértőek vagy nem megfelelőek lehetnek. Ehelyett sorolja fel azokat a hobbikat, amelyek kiemelik készségeit vagy érdeklődési körét, amelyek a megpályázott álláshoz kapcsolódnak. Például, ha hasonló állásra jelentkezik, hasznos lehet hobbiként minden olyan feltüntetése, ami ezek a szakterülethez kapcsolódnak.

Ráadásul, ha van valami különleges sport, amit űz, az könnyen azt üzenheti az olvasónak, hogy Ön egy olyan személyiség, akit mindenképpen érdemes megismerni.

A nem kötelező rovatba a hobbi mellett egyéb, a munkakörhöz nem közvetlenül kapcsolódó tanulmányok, tanfolyamok is bekerülhetnek. Ez magában foglalhat online tanfolyamokat, vagy tanúsítványokat, amelyek igazolják a jelentkező hajlandóságát új készségek elsajátítására és kihívásokra. Ez az információ hasznos lehet, mivel megmutatja a munkáltatónak, hogy a jelentkező proaktív és elkötelezett a személyes és szakmai fejlődés iránt.

Alapvető fontosságú, hogy ne feledje, hogy a nem kötelező szakaszt nem szabad kitöltőként vagy felesleges információk hozzáadásának módjaként használni. Az itt közölt információknak mindig relevánsnak kell lenniük, és értéket kell adniuk az önéletrajzhoz. A túl sok információ vagy irreleváns részletek megadása elvonhatja a munkáltató figyelmét az előző szakaszokban megadott lényeges információkról.

De természetesen csak akkor adja meg ezeket az infókat, ha szeretné is.