Személyi edző önéletrajz – Ezt kell tudnia!

A személyi edző olyan fitnesz szakember, aki egyéneket vagy csoportokat irányít, oktat és motivál a testmozgásra, beleértve a szív- és érrendszeri gyakorlatokat (például futás vagy kerékpározás), az erőnléti edzéseket és a nyújtást. Mindenféle fittségi szinten lévő ügyféllel dolgoznak, a kezdőktől a haladó sportolókig, az edzéseket és a diétás terveket úgy alakítják ki, hogy azok megfeleljenek a konkrét személyes céloknak, például a fogyásnak, az erőnlét növelésének, az általános fittségnek vagy a sportteljesítménynek.

Átlagos értékelés ehhez a sablonhoz

5.0
Rated 5 out of 5
1 vásárlói értékelésből

A személyi edző fittségi felméréseket végez, hogy felmérje az ügyfelek fizikai erősségeit és gyengeségeit, nyomon kövesse a fejlődést, és szükség szerint kiigazítsa a programokat. Biztosítja, hogy a gyakorlatokat a sérülések elkerülése érdekében a megfelelő formában végezzék, támogatást és bátorítást nyújt az edzések során, és a wellness különböző aspektusairól is oktat, beleértve a táplálkozást, az alvást és az életmódbeli szokásokat. Fő céljuk, hogy segítsék az ügyfeleket az egészséges életmód fenntartásában és fitneszcéljaik biztonságos és hatékony elérésében.

A személyi edző karrier magas szintű elkötelezettséget igényel, és vonzó javadalmazási csomaggal jár, ami népszerű karrierlehetőséggé teszi. A teljes értékű munkakörnyezet és a munkával való elégedettség érdekében azonban feltétlenül szükséges a leendő munkaadók aprólékos értékelése, mivel az impulzív karrier döntések elégedetlenséghez vezethetnek. Hasonlóképpen, az erőteljes önéletrajz elkészítése kulcsfontosságú, mivel jelentősen növeli az interjú elnyerésének esélyeit.

A figyelemre méltó interjúkhoz vezető út egy hatékonyan felépített önéletrajzzal kezdődik, amely meggyőzően tükrözi készségeit és tapasztalatait. Átgondoltan megtervezett önéletrajz sablonokat kínálunk, amelyek minden létfontosságú elemet tartalmaznak, és segítünk Önnek ebben a kulcsfontosságú lépésben.

Ez a cikk megvilágítja az egyes önéletrajz részek finom részleteit, segítve a jelölteket abban, hogy megkülönböztessék magukat versenytársaiktól. Egyenesen az önéletrajzírás létfontosságú aspektusaiba merülünk bele, egy szakszerűen és lelkiismeretesen elkészített mintadokumentummal indítva, amely a várt eredményt példázza.

Személyi edző önéletrajz

Tartalomjegyzék

Személyi edzőként egy ilyen CV-t érdemes írnia

Személyes adatok
Wagner Eleonóra
Személyi edző
E-mail: wagnereleonora@gmail.com
Telefonszám: 06 70 / 30 – 76 – 543
Lakcím: 2311 Sopron, Kiss János Altábornok utca 76.
Születési hely, idő: 1998. 02. 21. Győr

Bemutatkozás
A sport mindig is fontos része volt az életemnek, ezért is indultam el a fitness világa felé. Személyi edző munka kört 5 éve vállaltam először, a további tanulmányaim pedig mind arra vonatkoztak, hogy tökéletesítsem a tudásomat. Részt vettem a legnagyobb edző eseményeken, emellett jól értek az emberek nyelvén is, így könnyen tudok bárkit motiválni a fitness világában, ha az egyénnek szüksége van rá.

Tapasztalatok
Kiszállító
Unix Autó Kft.
2014. május – 2016. február
Budaörs

 • Áruk és eszközök kiszállítása, udvarias és segítőkész hozzáállással
 • Az ügyek irányítása és dokumentálása a megfelelő rendszerben
 • Az éves meetingeken való részvétel kiváló meglátással
 • Az edző és az egyéb osztályok keresése szükség esetén
 • Vezetőknek való jelentés hetente

Designer
Otp Bank NYRT
2016. április – 2020. március
Nyíregyháza

 • Közös együttműködés a projektek stratégiájának és továbbfejlesztésének meghatározásában
 • Weboldalak, microsite-ok, hírlevél sablonok, applikációk tervezése és optimalizálása a felhasználói igényekhez, ügyféléletúthoz igazítva, a minél magasabb ügyfélélmény megteremtésével
 • Komplex problémákra, üzleti és felhasználói igényekre a vizuális eszköztárból a megfelelő megoldás megtervezése
 • Az elkészült UX/UI tervek validálása felhasználókkal és a belső csapattal, folyamatos iterálás
 • Szoros együttműködés a társosztályokkal és a csapatvezetővel

Iskolák
Sebész
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
2015. március – 2017. április
Szolnok

Marketing
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
2011. május – 2013. december
Balatonlelle

Érettségi
Károli Gáspár Református Egyetem

2005. augusztus – 2006. július
Siófok

Készségek és képességek

 • Név és arc alapján könnyen felismerem az emberek személyiségét
 • Könnyen motiválok bárkit
 • Az edzői feladatok könnyű ellátása
 • Általános ismeretek a testedzés témában
 • Szakmai tudásom is van
 • Fitnesz ismereteim is vannak
 • Alapvető számítógépes ismeretek
 • Jogosítvány megléte
 • A sport mindig is az életem része volt
 • Részt veszek minden kért programban
 • Első ránézésre tudom, hogy mire van szüksége egy embernek

Nyelvismeret
Angol nyelv – felsőfok

Személyi edző önéletrajz

Egy személyi edző és a fizetési sáv, amire számíthat

Mielőtt belemerülne az önéletrajz írási technikákba, hasznos, ha tisztában van a szakmai szerepek tipikus jövedelemtartományával. Egy edző medián fizetése például 400 000 és 1 000 000 forint között mozog, bónuszokkal és juttatásokkal együtt.

Az Ön jövedelmi lehetőségeit azonban jelentősen befolyásolhatják olyan szempontok, mint például a munkáltató szervezetének nagyságrendje. Általában a kisebb intézmények gyakran kevésbé versenyképes kompenzációs csomagokat kínálnak a magánszektorbeli társaikhoz képest, amelyek általában jövedelmezőbb pénzbeli juttatásokat kínálnak.

Emellett egyes munkáltatók további juttatásokat is kínálhatnak, például SZÉP kártya kedvezményeket, egészségbiztosítást és egyéb ösztönzőket.

Lényeges tudomásul venni, hogy képességei és munkatörténete jelentősen befolyásolja a lehetséges jövedelmét.

Ugyanilyen fontos annak megértése, hogy önéletrajzának bemutatása mennyire releváns a megpályázott álláshoz. Az önbizalmának szintje jelentősen befolyásolhatja az ön által kialkudott fizetést. Ezért előnyös, ha a munkakör szempontjából releváns kulcskompetenciákat hangsúlyozza, mivel ez kiemelheti Önt az interjúk alatt. Az is előnyös, ha megismerkedik az egyes szervezetek sajátos irányelveivel és előfeltételeivel, mivel ezek szerepkörönként eltérőek lehetnek.

Milyen kötelező részei vannak a személyi edzői világban az önéletrajznak?

Egy professzionális és csiszolt önéletrajz elkészítésekor fontos, hogy megkülönböztesse, mi az, ami elengedhetetlen, és mi az, ami nem kötelező. Bizonyos részek elhagyhatók, míg másokat, különösen az esetleges foglalkoztatási hiányosságokkal foglalkozó részeket ki kell emelni. A bevezető résznek mindig elsőbbséget kell élveznie, amelyet a releváns készségeket részletező tömör rész követ. Az alapos tapasztalati rész beépítése elengedhetetlen, mivel nemcsak a fitnesz pozícióra való alkalmasságot bizonyítja, hanem az olvasót is magával ragadja.

Továbbá az oktatás szegmens jelentős jelentőséggel bír egy edzői önéletrajzban. Érdemes megjegyezni, hogy általában elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, bár a többnyelvűség, még ha kezdetleges szinten is, versenyelőnyt jelenthet. Bár a hobbi rész nem kötelező az edzői CV-ben, javíthatja a profilját, ha jelzi a tanórán kívüli tevékenységekben való részvételt. Ezek az összetevők egy professzionálisan felépített önéletrajz alapját képezik, legyen az nyomtatott vagy digitális formában.

Ami az önéletrajz elrendezését illeti, a letisztult és funkcionális kialakítás javasolt, mivel ezen a területen az egyszerűséget általában előnyben részesítik a bonyolultsággal szemben. Következésképpen az önéletrajz felépítésének sablonok által vezérelt megközelítése tekinthető a legjobb gyakorlatnak.

Minden, amit a helyesírásról tudnia érdemes mint a sport egy szakija

Vizsgáljuk meg az önéletrajz néhány alapvető elemét. A pontos helyesírás, a helyes nagybetűzés és a megfelelő írásjelek döntő fontosságúak egy olyan önéletrajz elkészítéséhez, amely megragadja és fenntartja az olvasó érdeklődését. A bevezetésnek különös jelentősége van, mivel ez alkotja az első benyomást; bármilyen hiba itt az olvasó teljes érdektelenségét eredményezheti.

A koherens, pontos és strukturált nyelvezet használata kulcsfontosságú, a formázási technikák kihasználásával, az ideális hosszúság megtartása mellett. Ajánlott egyoldalas önéletrajzra törekedni, amely magában foglalja a lényeges és a nem kötelező részeket is. E hossz túllépése kevésbé kimerítő értékelést eredményezhet, míg a lényegesen rövidebb önéletrajz a részletesség hiánya miatt alááshatja a kulcsfontosságú készségek értékelését.

Javasolt továbbá egységes betűtípust, így Times New Roman betűtípust használni, és biztosítani, hogy a 11-es betűméretet egységesen alkalmazzák az egész dokumentumban.

Hacsak nem kérik kifejezetten, a fénykép csatolása általában nem javasolt. A fénykép elvonhatja a figyelmet a fitnesz szakmában szerzett képesítések kezdeti értékelésétől, és potenciálisan elfogultságot idézhet elő a korai értékelési szakaszban.

Bár a fénykép potenciálisan javíthatja az Ön profilját, kedvezőtlen benyomásokat is kelthet az önéletrajza alapján. Ha úgy dönt, hogy fényképet használ, győződjön meg róla, hogy az friss, lehetőleg az elmúlt egy éven belül készült, és tartózkodjon edzőként a keltezett vagy nem professzionális képek használatától.

Érdekes módon a tapasztalat nem bír jelentős jelentőséggel, ha az idegen nyelv tudásról van szó.

Személyi edző önéletrajz

A személyes adatok megadása jól – Név és minden, ami lényeges

A fitnesz önéletrajzot így kezdje
Péter Irén
Email cím: peterirén@gmail.com
Telefonszám: 06 20 76 43 242
Lakcím: 5432 Göd, Közvágó híd utca 76.
Szül hely és adatok: 1986. 01. 14. Gödöllő
Az edzői CV elsőbb része így nézzen ki
Kiss László
kisslaszlo@freemil.com
78 54 3422
5432 Balatonfüred
1978. 01. 25. Siófok

Figyelje meg a hibákat a megadott példában. Kezdetben a pályázó neve nincs egyértelműen megadva, és a munkakör, amelyre pályázik, nincs egyértelműen körvonalazva. Ráadásul a megosztott email cím nemcsak helytelen, de nem is illik egy ilyen kaliberű fitnesz magyarországi álláspályázathoz. A professzionális e-mail cím alapvető követelmény a sport CV készítésénél.

Illetve, az országkód kihagyása a megadott telefonszámból olyan elszólás, amely elszalasztott kommunikációs lehetőségekhez vezethet, még akkor is, ha az olvasónak szándékában áll elérni, ami alapvető szabály egy fitnesz CV esetén. A megadott címből olyan lényeges információk is kimaradnak, mint az utcanév és a házszám. Az ilyen konkrétumokat mindig fel kell tüntetni, hogy az CV pontos legyen, amint azt a területről származó elsődleges példa is mutatja. Ez a példa tele van a címben, a hónapban és a névben megjelenő helyesírási hibákkal, amelyeket el kell kerülni.

Ezeknek a kirívó hibáknak a kijavítása elengedhetetlen a meggyőző és jól megkomponált állás pályázathoz.

Személyi edző önéletrajz

Az önéletrajzot így folytassa, ha teheti

A sport CV ezen része
2020-ban kezdtem a pályafutásom, azóta pedig hogy a diploma megvan, egyéb edzői képességek birtokába is kerültem. A szakmai tudásom mellett pedig képes volt a munka fortélyának egyéb elsajátítására is. Ma pedig már tökéletesen beszélek bármilyen ügyfél nyelvén is, illetve könnyen megtalálom azokat a személyi terveket is, amik megfelelőek számukra. Illetve, végig képes vagyok őket motiválni.
Az önéletrajza így nem lesz jó
Személyi edzők szokásához híven képes vagyok a szakmai tudásom által tökéletesen helyt állni. Az éves feladataimat is mindig ellátom. Kérem, hívjanak, ha gondolják, bár szólok, hogy csak reggel tudok tudok bemenni egy interjúra, és nem szeretnék semmi képpen hétvégén dolgozni, mert az nem nekem való. Köszönöm.

Egy hasonló pozícióra vonatkozó személyes CV elkészítésekor az egyszerűségre és a felesleges elemek kiküszöbölésére kell összpontosítani. A cél a releváns tapasztalatok tömör összefoglalása, kiemelve minden olyan jelentős szervezetet, amellyel kapcsolatban állt ezen a területen, mint személyi segítő.

Ha azonban ezt a szakaszt nem szakszerűen kezeli a szakmai világban, az zavart kelthet, és jelentősen csökkentheti az interjú fázisába való továbbjutás esélyeit. Ahol lehetséges, emelje ki a jelentős mérőszámokat. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy olyan helyzeteket ábrázoljon, amelyekben az Ön részvétele kézzelfogható javulást eredményezett, így a teljesítménymutatók emelkedését vagy a feladatokkal kapcsolatos kezdeményezések sikeres végrehajtását. Az ilyen számszerűsíthető eredmények beépítése növeli önéletrajzának erejét.

Személyi edző önéletrajz

Az önéletrajzot így kérik, ha a tapasztalatok szakaszról van szó

Ha a személyi CV releváns munkatapasztalatot tartalmaz, általában ajánlott fordított időrendi sorrendben, a legutóbbi munkahelyével kezdve bemutatni, mivel általában ez bizonyul a leghatásosabbnak. Kivételt képezhet azonban, ha egy korábbi munkahely közvetlenebbül alkalmazható a keresett pozícióra az önéletrajzot megvizsgálva. Ilyen esetekben gondoskodjon arról, hogy a szerepkör jól láthatóan szerepeljen az állásleírás elején.

Az önéletrajza röviden foglalja össze az egyes szerepkörök betöltését, és tartózkodjon a túlzott kifejtéstől. Ehelyett törekedjen 4-5 tömör pontra, amelyek hatékonyan mutatják be az adott ágazaton belüli egyes szerepkörökben szerzett tapasztalatát.

Lényeges megjegyezni, hogy ha a tapasztalata kissé kevés, akkor integrálhatja az oktatási időszak alatt megszerzett személyi ismereteket. Ez magában foglalhat olyan személyes gyakorlatokat és egyetemi projekteket, amelyek igazodnak az Ön által megpályázott munkakör követelményeihez.

Továbbá, hacsak nincs kifejezetten más utasítás, az önéletrajzot megírva kérjük, hogy a fizetési elvárásait forintban (magyar forint) tüntesse fel.

Ez így jó lehet
Sorsolási munkatárs
Szerencsejáték Zrt.
2010. január – 2014. február
Tiszavasvári

 • Közreműködés a Szerencsejáték Zrt. sorsolásainak lebonyolításában és azok adminisztrációjában
 • A sorsolások szabályrendszerének kidolgozása és betartása, megszervezése és végrehajtása, utasítások véleményezése
 • Részvétel az akciók előkészítésében és lebonyolításában
 • Játékosaink értesítése, az akciók nyereményeinek átadása
 • Nagy nézettségű televíziós sorsolásaink koordinálása, felügyelete, és részvétel a felvételeken

Videó content producer
BioTech USA Kft.
2005. január – 2009. augusztus
Cegléd

 • Videók felvétele a megbeszélt szabályok alapján
 • Vágások és szerkesztések elvégzése
 • Kreatív anyagok gyártása és menedzselése
 • Ügyintézés és emailezés az egyes osztályokkal
 • Vezetőség felé jelentési kötelezettség teljesítése
 • Képesség bármilyen ötlet megvalósítására
 • Közösségi média felületekre alkalmas bejegyzések létrehozása

Logisztikai vezető
PSP Siklóssy & Partner Kft.
2000. március – 2001. február
Miskolc

 • A 100 fős logisztikai csapat, 12 direkt riport (termeléstervezés, készáru és alapanyag raktárak, vevőszolgálat és kiszállítás és belső logisztika) vezetése
 • Rendszerépítés, ERP fejlesztés, folyamatfejlesztés
 • Vevői kapcsolattartás, vevőkezelés, különösen eszkaláció esetén
 • Együttműködés a pénzügyi vezetővel és az ügyvezetővel
 • Jelentések a regionális logisztikai vezető számára
Ez pedig így nem lesz megfelelő
Marketing
Sonneveld Kft.

1995. július – 1998. november
Alsónémedi

 • A kereskedelmi csapat és a cégvezető munkájának támogatása
 • Szoros együttműködés és kapcsolattartás az anyavállalattal és a külföldi testvércégekkel
 • A cég marketing tevékenységének koordinálása aktív részvétellel, kampányok lebonyolítása
 • Termékismertetők, marketing anyagok, termék specifikációk készítése, fordítása
Nagyon fontos, hogy önéletrajzában hatékonyan mutassa be munkatapasztalatát, hogy hangsúlyozza alkalmasságát az állásra, még akkor is, ha viszonylag új a területen. E szakasz jelentőségének felismerése alapvető fontosságú, mivel a jelöltek kiválasztási folyamata során alapos vizsgálatnak van kitéve.

Ne feledje, hogy a vállalat elnöke gyakran együttműködik a HR-rel, és kulcsszavas keresőeszközök segítségével szűrni tudja a potenciális jelölteket meghatározott kritériumok alapján. Ha aggódik, hogy a pályázata nem tűnik ki eléggé ahhoz, hogy biztosítsa az állást, előnyös lehet a szakterületén belül erre a szempontra koncentrálni. Az álláshirdetésben szereplő releváns kulcsszavak beépítése önéletrajzába kiemelheti Önt a többi jelölt közül, és növelheti a kívánt állás elnyerésének valószínűségét.

Hasznos tipp, ha arra kéri a pályázókat, hogy közöljék a közelmúltbeli munkahelyi előéletüket. Négy munkahely feltüntetése általában elfogadható, de ötnél több általában nem ajánlott, ha a szakterületén való felemelkedés a célja.

Személyi edző önéletrajz

Milyen végzettség mellett pályázik?

Ezt kövesse inkább
Vezető cukrász
Eötvös Loránd Tudományegyetem
2004. augusztus – 2005. szeptember
Tiszafüred

Gógyász
Debreceni Református Hittudományi Egyetem
1996. szeptember – 1999. október
Budakeszi

Ez ellenben nem lesz jó
Iskolák

Művész
Evangélikus Hittudományi Egyetem
2020
Sárvár

Tanár
Magyar Képzőművészeti Egyetem
2014
Cegléd

Az önéletrajznak ebben a részében az oktatási programok és kurzusok nagybetűvel való megjelölése mellett alapvető fontosságú az egyetemen folytatott tanulmányok pontos időtartamának években és félévekben történő megjelölése (a példában szereplő karok esetében a magdátum nem kötelező), valamint az adott cím megadása.

A felsőoktatási intézménye helyének megemlítése hitelesebbé teheti a jól felépített önéletrajzot, ezért célszerű ezt a részletet is feltüntetni, ha az adatok pontosak.

Érdekes módon a toborzók általában kevesebb időt fordítanak erre a szakaszra, mint más kritikus területekre. Ezért ennek a résznek a megszervezésekor használja referenciaként a megadott példát, és a hibák elkerülése érdekében fordítson különös figyelmet a helyesírásra és az írásjelekre.

Mindazonáltal, még korlátozottan értő kezdőként is hasznos, ha minden vonatkozó eredményt rögzít, még akkor is, ha azok összetettségét még nem érti teljesen. Ezt a megközelítést alkalmazva bővítheti készségeit, és professzionális képet vetíthet előre önéletrajza elkészítése során.

Milyen készségek megadására lesz szüksége?

Ha személyi edzőként szeretne elhelyezkedni, elengedhetetlen, hogy olyan átfogó önéletrajzot készítsen, amely hatékonyan mutatja be szakmai és személyközi képességeit. Íme egy rövid ellenőrző lista az Ön számára:

Technikai készségek:

 • Naprakész ismeretek a fitnesz- és egészségügyi trendekről.
 • A modern fitnesztechnikák és edzésprogramok szakértelme.
 • Elismert tanúsítvány vagy egy elismert fitneszintézményben szerzett diploma birtoklása.
 • Kiemelkedő képesség a személyre szabott edzéstervek megértésére és elkészítésére.
 • Magas szintű fitnesz tudás, amelyet erős kommunikációs készségek egészítenek ki.
 • Jártasság a különböző fitneszfelmérő eszközök és szoftveralkalmazások használatában.
 • Képesség az edzésprogramok gyors kiigazítására az összetett egészségügyi helyzetekhez való alkalmazkodáshoz.
 • Hozzáértő problémamegoldó készség, előrelátó képesség az ügyfelek problémáinak előrejelzésére és kezelésére.

Személyközi készségek:

 • Ügyfélközpontú megközelítés minden interakcióban.
 • Képesség a különböző hátterű egyénekkel való könnyű kapcsolatteremtésre.
 • Hatékonyság és könnyedség az ügyfelekkel és kollégákkal való interakciókban.
 • Képesség az ügyfelekkel és a csapattagokkal való harmonikus együttműködésre.
 • Még ha nem is eredendően kifelé forduló, hatékonyság a társas interakciókban.
 • A szerepkör betöltéséhez szükséges személyes rálátás és tapasztalat.
 • Képesség a szerepek stratégiai kiosztására csoportos képzési keretek között.

Ebben a részben célszerű körülbelül 5-7 olyan pontot szerepeltetni, amelyek tömören, mégis átfogóan kiemelik a sikeres személyi edzői karrierhez szükséges készségeket. A szakmai készségek részletezése után a következő részben a nyelvi képességekre kell összpontosítani.

Ha pedig ezzel is elkészült, elegendő, ha egy lista formájában felsorolja a nyelveket, amiket ismer, illetve a hobbikat, amikben részt vesz.